Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
zapletla sem se

Noseča sem vendar ne z možem

21.07.12 22:37
Z možem sva se nekaj časa trudila za drugega otroka, vendar nama ni uspelo. Ker pri prvem nisva imela težav je bil mož mnenja, da nama bo tudi v drugo uspelo po naravni poti, vendar nama ni, več kot dve leti.

Po dveh letih poskušanja na prazno, sem mu predlagala obisk zdravnika. On o tem ni želel slišati nič.Češ da on pa se že ne bo vlačil pri zdravnikih, ker po njegovem ni on kriv, da ne zanosim.
Zaradi vsega skupaj sva se pričela kregati in sva se odmaknila drug od drugega. Že pol leta nisva imela spolnih odnosov. On velikokrat masturbira in se potolaži sam, mene ne upošteva.

Nekaj časa nazaj pa smo kolegi iz službe organizirali piknik, kjer se je tudi zgodilo. Zapletla sem se z sodelavcem, poročenim, očetom enega otroka. Zelo mi je žal, ampak situacija je nanesla tako, da sva imela spolni odnos.

Včeraj sem naredila test nosečnosti, ker mi zamuja perilo in test je pozitiven. Zelo sem šokirana in v dilemi, kaj naj storim. Več kot očitno je, da otroka svojemu možu ne morem podtakniti. Si ga pa neizmerno želim.

Vem da je edina opcija, da grem na splav, dokler je še čas. Vem da sem p...ica, nikoli se do zdaj nisem zapletala z nikomer, tokrat sem se in očitno sem tako plodna, da sem zanosila takoj.
Sodelavcu ne mislim povedati, ker z njim nimam namena ostati. Itak pa je poročen in vprašanje, kako bi odreagiral.

Tako mi je hudo, ker bom morala narediti splav, ker v nasprotnem primeru bo štala. Na samohranilstvo pa tudi nisem pripravljena.

Vem da z možem ne bom zanosila, ker ima očitno on težave z plodnostjo. Zdravnika pa tudi ne bo hotel obiskati. Tako hudo mi je.
Kako bi pa mož odreagiral, če bi mu priznala resnico?
zapletla sem se

Re: Noseča sem vendar ne z možem

21.07.12 22:48
Ne upam mu priznati, ker se ne bi dobro končalo za vse udeležene.
Težka situacija...

21.07.12 22:56
Najbolje bi bilo, v primeru da se odločiš obdržati otroka, da poveš obema. Če se tega bojiš, je najbolje da narediš splav. Možu ga ne moreš ''podtaknit'' pa tudi če bi ga lahko...ne vem...bi lahko živela s tem?
siselj

21.07.12 22:57
Pri vama že tako ne štima, tako da bi se jaz ločila,otroka pa vzgajala.
Kaj ti pa več pomeni: da obdržiš razmerje s partnerjem ali da bi imela otroka?
Kukavica

21.07.12 22:59
Danes seksaj z njim, cez 4 tedne mu naznani nosečnost, povej, da imaš rok 1 mesec kasneje kot predvideno, potem pa boš pač rodila prej. To seveda, če si tako želiš otroka in ostati z možem. Meni je tvoja zgodba itak bedna, če je sploh res ne razumem zakaj sta sploh skupaj, če pa ni, je bilo pa prijetno branje.
sicer ni opravičilo

21.07.12 22:59
Navedeno
zapletla sem se
Ne upam mu priznati, ker se ne bi dobro končalo za vse udeležene.

mu pa vseeno povej, da kljub temu, da si želiš, da te upošteva tudi pri spolnosti - ali kaj če ne pride do zanositve...si pa zanj nevidna - ali kako - se ti zdi normalno to - tega nimaš nič namena urejati z njim in si pripravljena,d a tako ostane...???
Dornroeschen2

21.07.12 23:00
Povej obema.

Kar bo bo, boš po tem reševala.Vnaprej se sekirat.........

Otroka seveda obdrži.

Sicer pa si ne morem kaj, da ne bi rekla: zaščita, zaščita, zaščita...... JAO, pa saj niste mladoletna ne?

Spomni se, da so 'na drugi strani' ljudje, ki imajo probleme s plodnostjo in NIKOLI ne pridejo do svojega otroka. Pa bi dali, ne vem, kaj zato. Če ga ne moreš nikakor imeti, ga daj vsaj v posvojitev in razveseli en par.

lp,D
zapletla sem se

21.07.12 23:07
Zaščite nimam, ker sva z možem delala na otroku, kondoma pa tudi nisva imela z sodelavcem pri sebi v trenutku dogajanja. Itak pa se je zgodilo nenadoma, sploh nisva razmišljala. Iskrice, očitno strast je med nama švigala že prej, ko sva se vsak dan srečala na delovnem mestu, tudi sedaj je situacija podobna, vendar spolnih odnosov nimava.

Vem da sva bila neodgovorna.

Niti si ne upam pomisliti na to, da bi obema priznala.Moj mož bi najverjetneje znorel in z mano in sodelavcem obračunal.
Velikokrat mi reče, da če izve, da ga varam, da je med nama brezkompromisno konec. Saj morda bi bilo po svoje bolje tako, ampak tukaj je tudi najin prvi otrok.
trapasto

21.07.12 23:09
Mislim, v taki situaciji svetovat, naj obdrži otroka...?
Pa še vsem povedat - da bo ja več ljudi imelo probleme zarad tega.
Pač, če si godljo sam skuhaš, jo še sam pojej.
Sploh se mi pa zdi sebično in neodgovorno nerojeno dete že vnaprej obsodit na življenje brez očeta. Ker brez bi očitno bilo.
nimaš kej

21.07.12 23:13
Naredi splav.
Biološki oče je poročen in itak nočeš imet kaj z njim.
Tvoj mož te bo pustil, če bo zvedel za varanje.
Ostala boš noseča in kasneje z dvema otrokoma, ki ju boš v najboljšem primeru vsak drugi konec tedna razvažala na dva konca, v najslabšem pa vsaj enemu lagala o tem, kdo je njegov oče.
Žal mi je zate, razumem, da se zgodi, ampak zdaj moraš za vse na najmanj boleč način pojesti, kar si skuhala.
našla si mamo

21.07.12 23:19
Navedeno
siselj
Pri vama že tako ne štima, tako da bi se jaz ločila,otroka pa vzgajala.

Super, da boš otroka vzgajala ti! Zdaj samo še avtorici pošlji naslov, da uredita to s kakšno pravno zavezujočo pogodbo, pa bo ena duša rešena. No, vidiš, saj so še dobri ljudje na svetu, splav je samo izhod v sili, če se ne najde tako dobrosrčna posvojiteljica kot si ti!
ŠE DANES SEKSAJ Z NJIM

21.07.12 23:28
Navedeno
Kukavica
Danes seksaj z njim, cez 4 tedne mu naznani nosečnost, povej, da imaš rok 1 mesec kasneje kot predvideno, potem pa boš pač rodila prej. To seveda, če si tako želiš otroka in ostati z možem. ......

JA, to naredi. Čimprej seksaj z možem.
Potem pa do osebnega ginekologa. Njemu zaupaj 'štorijo'! Naj on malo priredi datume....
Se bo otroček rodil 'kakšen mesec prej', Saj se to dogaja.
Upam, da oplojevalec ni rdečelas, mož pa črnolas.....

OHRANI SKRIVNOST ZASE! Samo dr-ju zaupaj! Veliko sreče in poguma ti želim!

Nimate pojma, koliko kukakvičjih otrok redijo nič hudega sluteči očetje.
moj pogled

21.07.12 23:29
Če se skupam postaviti v tvojo kožo: z možem sta itak vsak na svojem bregu in kot praviš, vaju nič več ne veže. Zakaj si torej z njim? Z onim drugim tudi nočeš nič imet, otroka si pa želiš. Zakuhala sta pa ves drek zgolj s ta drugim, kriva sta oba, ne samo ti. Ne vem, če si sposobna, vzemi to kot resnos varilo, da moraš iz življenja nekaj naredit. Ubit otroka, ki pač še nima uradno nobene besede, je seveda najlažje, ampak zame strahopetno in hinavsko dejanje, ki ga morda še nekako odpustiš pri nezreli najstnici, ne pa pri odrasli babi. Zakaj bi umrl otrok, če sta ga pa spošela dva, v nekem trenutku nerzaosdna človeka???

Razčisti sama s sabo, kaj bi sploh rada. Sami z dvema otrokoma ti sicer ne bo zelo lahko, premisli pa, če ti bo lažje v mrtvem zakonu, z lažjo in prevaro, dvojno prevaro, ki jo boš skrivala pred možem, s katerim sta si itak menda odtujena??? Jaz vseeno raje izberem prvo rešitev. Povedala bi tudi sodelavcu, pa ne, ke rbi od njega kaj pričakovala, ampak ker bi želela, da ima otrok očeta, tudi če jaz nimam partnerja. Če ni vse skupaj pravljica za krajšanje sobotnega dolgčasa, si si lepo zakomplicirala lajf, ni kaj.
NEHI TEŽIT

21.07.12 23:39
Navedeno
moj pogled
Če se skupam postaviti v tvojo kožo: z možem sta itak vsak na svojem bregu in kot praviš, vaju nič več ne veže. Zakaj si torej z njim? Z onim drugim tudi nočeš nič imet, otroka si pa želiš. Zakuhala sta pa ves drek zgolj s ta drugim, kriva sta oba, ne samo ti. Ne vem, če si sposobna, vzemi to kot resnos varilo, da moraš iz življenja nekaj naredit. Ubit otroka, ki pač še nima uradno nobene besede, je seveda najlažje, ampak zame strahopetno in hinavsko dejanje, ki ga morda še nekako odpustiš pri nezreli najstnici, ne pa pri odrasli babi. Zakaj bi umrl otrok, če sta ga pa spošela dva, v nekem trenutku nerzaosdna človeka???

Razčisti sama s sabo, kaj bi sploh rada. Sami z dvema otrokoma ti sicer ne bo zelo lahko, premisli pa, če ti bo lažje v mrtvem zakonu, z lažjo in prevaro, dvojno prevaro, ki jo boš skrivala pred možem, s katerim sta si itak menda odtujena??? Jaz vseeno raje izberem prvo rešitev. Povedala bi tudi sodelavcu, pa ne, ke rbi od njega kaj pričakovala, ampak ker bi želela, da ima otrok očeta, tudi če jaz nimam partnerja. Če ni vse skupaj pravljica za krajšanje sobotnega dolgčasa, si si lepo zakomplicirala lajf, ni kaj.

TO JE VSE ZRASLO V TVOJI TIKVI. Nimaš pojma o pojmu, kr neki filozofiraš in otežuješ.
Dej pejt spat al pa brat knige!
našla si mamo

21.07.12 23:41
Navedeno
moj pogled
Če se skupam postaviti v tvojo kožo:

"... ugotovim, da se ne morem, ker se mi to zares ni zgodilo". Vse drugo je moraliziranje in hinavščina.
zapletla sem se

21.07.12 23:42
Nimam poguma, da bi spala z možem in mu v obraz lagala, da sem zanosila z njim. Itak je pa že zaspal v dnevni pred tv jem. Jaz pa samevam v spalnici.

Nikoli si nisem znala predstavljati, kako je če se znajdeš v situaciji v kateri sem se znašla sama.

Edina rešitev zame in vse ostale je da naredim splav. Tako bom prihranila trpljenje vsem skupaj. Moža imam rada, ne znam si predstavljati, kako bi bilo če greva dokončno narazen. trenutno sem tako zmedena , da enostavno ne vem kaj bi.

Kat precej časa sva že poročena, prvi otrok bo kmalu najstnik. Čas je že za drugega ampak očitno nama ni namenjen.

Za sodelavca si pa tudi ne znam predstavljati, kako bi sprejel če mu povem, da sem zanosila. Najverjetneje bi se odmaknil in me pustil samo.

V ponedeljek grem h svoji ginekologinji po napotnico za splav. To je edina rešitev. Otročku ne morem ponuditi takšno življenje. :(
našla si mamo

21.07.12 23:50
Navedeno
zapletla sem se
Moža imam rada, ne znam si predstavljati, kako bi bilo če greva dokončno narazen. trenutno sem tako zmedena , da enostavno ne vem kaj bi.

Kot moški naj povem, da moški takšne vrste ljubezni, da imaš nekoga "rada", seksaš pa z drugim(i), NE POTREBUJEMO. Laži komu drugemu, vsaj do sebe bodi odkrita.

Navedeno
zapletla sem se
V ponedeljek grem h svoji ginekologinji po napotnico za splav. To je edina rešitev. Otročku ne morem ponuditi takšno življenje. :(

Žal je tako. Vso srečo in pamet v bodoče!
ne naredi splava

21.07.12 23:57
Navedeno
zapletla sem se
Nimam poguma, da bi spala z možem in mu v obraz lagala, da sem zanosila z njim. Itak je pa že zaspal v dnevni pred tv jem. Jaz pa samevam v spalnici.

Nikoli si nisem znala predstavljati, kako je če se znajdeš v situaciji v kateri sem se znašla sama.

Edina rešitev zame in vse ostale je da naredim splav. Tako bom prihranila trpljenje vsem skupaj. Moža imam rada, ne znam si predstavljati, kako bi bilo če greva dokončno narazen. trenutno sem tako zmedena , da enostavno ne vem kaj bi.

Kat precej časa sva že poročena, prvi otrok bo kmalu najstnik. Čas je že za drugega ampak očitno nama ni namenjen.

Za sodelavca si pa tudi ne znam predstavljati, kako bi sprejel če mu povem, da sem zanosila. Najverjetneje bi se odmaknil in me pustil samo.

Ne naredi tega, ker ti bo žal, verjemi vem o čem govorim.

Obdrži otroka, moža pa suni v ta zadnjo.

Če si ga raje meče na roko, potem si ga v prihodnje naj še naprej, ti pa sodelavcu lepo povej za nosečnost, morda bosta celo pristala skupaj in boš končno normalno zaživela. Ker to, kar imaš trenutno z možem ni vredno nič.
bicimici

22.07.12 00:03
Želim ti vse dobro, drži se in naredi kar čutiš, da je najbolje zate.
Srečno!
tu ni kaj

22.07.12 00:15
Pa tu sploh ni kaj za debatirat. V poštev pride samo splav. Kako prihodnost pa bi imela, če bi se odločila za ne splav.

Sicer ti ne mislim moralizirat, toda tudi meni ne gre to skupaj in ne razumem, moža imaš rada, seksaš pa z drugim???? Halooo. A to je ljubezen?

Vzemi se v roke, prvo splav, potem pa pri sebi razčisti kaj bi sploh rada in koga imaš rada.
ni dileme

22.07.12 00:20
Da se takole zapleteš z sodelavcem, potem mora biti med tabo in možem nekaj hudo narobe.
Imam občutek, da je vajinega zakona že tako konec. Moža nimaš rada, samo navezana si nanj, to pa ni ljubezen.

Po mojem je tale nosečnost, kot naročena, da razmisliš, kaj si v življenju zares želiš.
krava/3

22.07.12 00:20
Navedeno
tu ni kaj
Pa tu sploh ni kaj za debatirat. V poštev pride samo splav. Kako prihodnost pa bi imela, če bi se odločila za ne splav.

Sicer ti ne mislim moralizirat, toda tudi meni ne gre to skupaj in ne razumem, moža imaš rada, seksaš pa z drugim???? Halooo. A to je ljubezen?

Vzemi se v roke, prvo splav, potem pa pri sebi razčisti kaj bi sploh rada in koga imaš rada.

PA KDO SI TI, DA TUKAJ MORALIZIRAŠ?? Kdo si ti gnoj, da ti je edina rešitev splav????

KDO si čarovnica nesposobna, butatsa, da pišeš take nebuloze?

KDO si predznica? In po sebi sklepaš ene bedne načrte, jih projecirat na druge?? PA KDO SI TI GNOJ???
našla si mamo

22.07.12 00:31
Navedeno
ne naredi splava
Če si ga raje meče na roko, potem si ga v prihodnje naj še naprej, ti pa sodelavcu lepo povej za nosečnost, morda bosta celo pristala skupaj in boš končno normalno zaživela. Ker to, kar imaš trenutno z možem ni vredno nič.

Razen enega otroka, ki ga imata skupaj. In, a ja, sodelavec ima tudi enega otroka in ženo. Sodelavec bo seveda FUL vesel, ko bo izvedel, da mora normalno zaživeti z žensko, ki daje sodelavcem na piknikih. Dobra plat: je pobožna, otroka hoče obdržati, da bodo ženske na monu zadovoljne. In, a ja, otroka, ki ga že ima in ga ima domnevno rad, bo zamenjal z otrokom, ki ga ni hotel, prvega pa bo videl samo ob vikendih. In v hišo bo dobil še enega najstnika, ki ni njegov. Takšne vrste presenečenj smo moški zelo veseli, ja. Hvala, da si se spomnila tudi te možnosti.
naredi tako

22.07.12 00:33
Namesto da sedaj visiš tukaj na monu, lepo izklopi računalnik. Skoči v seksi perilo in pojdi do moža in ga fajn srajcaj. Ne bo se branil. Potrudi se, da mu bo prišlo vate. Ne enkrat, večkrat.

Lepo počakaj dober mesec naredi še en test in se naroči pri ginekologu. Povej za situacijo ginekologu, da ti priredi datum predvidenega poroda. 14 dni gor ali dol, ne bo se poznalo . Otroka obdrži, oče bo tvoj mož. Niti besede o tem, da si spala s kom drugim. Naredi tako, nisi edina. Srečno!
našla si mamo

22.07.12 00:38
Navedeno
naredi tako
Namesto da sedaj visiš tukaj na monu, lepo izklopi računalnik. Skoči v seksi perilo in pojdi do moža in ga fajn srajcaj. Ne bo se branil. Potrudi se, da mu bo prišlo vate. Ne enkrat, večkrat.

Do sem je še vse v redu. Tvoja omejenost in zahrbtnost se pokažeta v teh besedah:

Navedeno
naredi tako
Lepo počakaj dober mesec naredi še en test in se naroči pri ginekologu. Povej za situacijo ginekologu, da ti priredi datum predvidenega poroda. 14 dni gor ali dol, ne bo se poznalo . Otroka obdrži, oče bo tvoj mož. Niti besede o tem, da si spala s kom drugim. Naredi tako, nisi edina. Srečno!

Potem bo seveda lažje spala, ker bo vedela, da je zdaj dvojna @#$%&? Ali pa boš lažje spala ti, ker boš vedela, da nisi edina, ki je storila tako? Mislim... kakšne nasvete vse človek sliši, še dobro, da ima moj otrok ustrezno krvno skupino in enake zobe kot jaz!
podpisssss- šššttt

22.07.12 00:39
Navedeno
naredi tako

Tooooo!
naredi tako

22.07.12 00:41
Navedeno
našla si mamo
Navedeno
naredi tako

Do sem je še vse v redu. Tvoja omejenost in zahrbtnost se pokažeta v teh besedah:

Navedeno
naredi tako

Potem bo seveda lažje spala, ker bo vedela, da je zdaj dvojna @#$%&? Ali pa boš lažje spala ti, ker boš vedela, da nisi edina, ki je storila tako? Mislim... kakšne nasvete vse človek sliši, še dobro, da ima moj otrok ustrezno krvno skupino in enake zobe kot jaz!

ampak to še ne pomeni, da je tvoj.:P

Morda si samo domišljaš, da ima enake zobe kot ti.

Drugače pa ne razumem, zakaj bi morala splaviti, saj ni samo njena krivda, da je prišlo do nosečnosti. Biološki oče pa tako ne bo čutil posledic.
našla si mamo

22.07.12 00:46
Navedeno
naredi tako

Je tudi pameten in ima po meni lep značaj, sem kar lepo prepričan, da je moj. :)

Navedeno
naredi tako
Drugače pa ne razumem, zakaj bi morala splaviti, saj ni samo njena krivda, da je prišlo do nosečnosti. Biološki oče pa tako ne bo čutil posledic.

Če si že tako pokvarjena, te bom moral zatolči z drugo povezavo. Pokaži tole svojemu možu, če upaš: http://www.bambino.si/dnk_test_ocetovstva_enostavno_in_hitro
naredi tako

22.07.12 00:50
Navedeno
našla si mamo
Navedeno
naredi tako

Je tudi pameten in ima po meni lep značaj, sem kar lepo prepričan, da je moj. :)

Navedeno
naredi tako

Če si že tako pokvarjena, te bom moral zatolči z drugo povezavo. Pokaži tole svojemu možu, če upaš: [www.bambino.si]

hehhe ta test je čista oslarija, ker v Sloveniji ni uradno priznan.;)

Verjamem pa, da se ga marsikdo poslužuje. Moj se ga definitivno ne bo. :)
naredi tako

22.07.12 00:54
Navedeno
našla si mamo
Navedeno
naredi tako

Navedeno
naredi tako

Če si že tako pokvarjena, te bom moral zatolči z drugo povezavo. Pokaži tole svojemu možu, če upaš: [www.bambino.si]

ali si že slišal, da otroci, ki živijo pri ljudeh, ki niso njihovi biološki starši z leti postanejo podobni skrbnikom. Tako da tudi to ni merilo, da je res tvoj.:P
našla si mamo

22.07.12 00:55
Navedeno
naredi tako
hehhe ta test je čista oslarija, ker v Sloveniji ni uradno priznan.;)

Ja, ljubosumni možje, ki so si ga morali drkati pol leta, preden se je ženska nekega jutra prismejala s službenega piknika, nato dva tedna hodila okrog vsa zaskrbljena, ob večerih visela na računalniku, nakar jih je nekega dne (z istim zaskrbljenim izrazom na obrazu!) popadla kot goneča se @#$%& in zahtevala, da špricnejo noter, na svojo srečo ZELO VELIKO dajo na to, ali ima test ustrezen slovenski atest... Bi verjel, ja.
babe nore ste

22.07.12 00:57
Ne poznate avtorice in ji kljub vsemu utrujate s svojimi pogledi na to, s svojimi kapricami, s svojimi budaleštinami!
Od kje si jemljete to pravico? Da je sama vaša miselnost prava? Poštena???

BEDNICE JADNE! Da vas ni sram nekomu svetovat, korigirat življenje!! Ve po svoji lastni butasti mislenosti!

RES STE PREDRZNE!

Izginite s tega mona. Živite svoj bedni lajf! Packe, nemarne!
NE naredi splava! Nikoli si ne boš oprostila! Mož pa itak že hodi po svoji poti.
Ali naredi to, kar ti svetujejo - zrajcaj moža in mu podtakni otroka, ali pa mu povej, da si noseča z drugim. Sodelavcu povej ali pa tudi ne. Otroka pa kar obdrži - saj si si ga želela, ne? No, torej? Nebesa so ti ponudila priložnost. Misliš, da je bil slučaj, da si zanosila kar tako, prvič in na brzino? O, ne. Podarjeno ti je bilo. Boš zdaj to zavrgla?
podarjeno

22.07.12 02:04
Po drugi strani ji je bil podarjen tudi tak mož in en kup nasvetov ljudi, ki niso v njeni koži. Odloči se sama, punca. Poskusi pri tem ne imeti moža za norca.
mož bo prej ali slej izvedel

22.07.12 02:26
Navedeno
tu ni kaj
Kako prihodnost pa bi imela, če bi se odločila za ne splav.

Ja, in kakšno prihodnost bo imela če naredi splav? Ne bomo zdej moralizirali, ali je splav umor ali ne, ker tu bomo vedno vsak na svojem bregu in nihče ne bo nikogar prepričal v nasprotno. Čist realno poglej, kako bi izgledalo.

Draga avtorica, kako misliš pa možu splav prikrit? To je resen poseg z mnogo možnimi zapleti in kasnejšimi vnetji in po posegu ne boš kar veselo odskakljala domov in rekla, da si bila na kavi s kolegico. Res misliš, da ne bo nič opazil? In tudi če ne bo, kaj boš potem? Živela, kot da se ni nič zgodilo? Poznam ogromno žensk, ki so naredile splav in čisto vsaka od njih mi je zatrdila, da ni dneva, ko ne bi pomislila na otročka in da nikoli ne bo imela mirne vesti, pa tudi če je bil splav še tako upravičen. Ali pa si zamisli, da se mož vseeno odloči it na preiskave in vama tam povejo, da je možen vzrok za neplodnost tvoj splav oz. njegove posledice. Kaj mu boš rekla? Ali pa te pokličejo domov zaradi kakih informacij glede splava, oglasi pa se mož. Skratka, življenje se tako obrača, da je skoraj nemogoče, da mož ne bi nikoli izvedel za splav. Mu bi lahko vse življenje lagala? In ko bo enkrat v prihodnosti izvedel, bo itak tudi sranje.

In glede na "ozračje" v tvojem zakonu jaz niti slučajno ne bi dala prednosti možu pred lastnim otrokom. Zakon imaš že tako ali tako uničen, ali mogoče misliš, da se bo lepega dne kar vse popravilo nazaj na srečno zvezo? Na koncu ne boš imela ne srečnega zakona, ne otroka.

"Ne morem otroku nudit takega življenja" je najbolj butast izgovor. Kako pa veš kakšno življenje bo imel? Nihče ne ve, kaj ga čaka v prihodnosti. Otrok bo brez očeta, ja, to je res. Pa to res nepreklicno pomeni da bo nesrečen?

Karkoli boš naredila, bo štala in bo predvsem zate zelo hudo. Jaz sem bila tudi v situaciji, ko sem se morala odločiti ali narediti splav, ali obdržati otroka in si zakomplicirati življenje. Otroka sem obdržala in mi ni žal. Vsakič ko se mi nasmehne in me objame s tistimi majhnimi rokicami, me je groza ob misli, da bi naredila splav. Vse se zgodi z nekim namenom, tudi tvoja nosečnost. Mogoče je to uvod v nekaj izjemno lepega, čeprav je trenutno vse narobe. Pri meni je bilo tako.

Srečno.
Bedna in neokusna provokacija ene trape. Tolk butasta baba enostavno ne more obstajati. ne kupim zgodbe.
verjamem ji

22.07.12 03:25
Navedeno
56
Bedna in neokusna provokacija ene trape. Tolk butasta baba enostavno ne more obstajati. ne kupim zgodbe.

Resno, no, pri vsem kar se dogaja na svetu, česa vsega so ljudje sposobni in kolikor blesarije in butalcev je med nami, se ti res zdi tolk nemogoče? ;-) Jaz pa verjamem. Ženska, obdrži otroka in brcni moža v rit. Otroka bi imel, na preglede pa ne bi šel, ker je preponosen. Moraš kar ti obveljat za nesposobno in jalovo, on je brez napak in naj kar po tvoji p**** šarijo, njegov k**** je sveto nedotakljiv. Zdaj si ga pa raje na roko meče. In zaradi takega butca bi ti ubila svojega otročička? In potem bo kaj? Se bo znova zaljubil vate? Še naprej si ga bo drkal in prej ali slej šel z drugo. Daj bodi mal ženska na mestu. Saj bo težko, ampak ko boš tvegala in dala karte na mizo, boš videla, da se svet ne bo zrušil. In ko boš dobila dojenčka v roke, boš videla, da je več vreden kot vsak dedec, ki si ga v sosednji sobi meče na roko.
tezkozivljenje

22.07.12 03:38
Res nihče nam ni obljubil lahkega življenja.
Moj nasvet tebi v tem trenutku je. OBDRŽI OTROKA. Odločiti se moraš itak sama.
Mnogi so ti že napisali razloge za in proti.
Jaz bi ponovila tole misel: "Misliš, da je bil slučaj, da si zanosila kar tako, prvič in na brzino? O, ne. Podarjeno ti je bilo. Boš zdaj to zavrgla? "

Če boš UMORILA nebogljenega otroka, misliš, da boš potem bolj SREČNA???!!. Vsi dosedanji problemi bodo ostali, pridružili se ti bodo še novi. Splav pusti lahko tudi fizične posledice (ne samo psihičnih).
V vsem tem šmornu bi te opozorila še na en vidik, in sicer 86.čl. Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki določa, da za očeta otroka, rojenega v zakonski zvezi ali v dobi tristo dni po prenehanju zakonske zveze, velja mož otrokove matere.

Torej, tudi če se odločiš obdržati otroka, bosta z možem glede na to, kar si napisala prej ali slej prišla do vprašanja očetovstva, saj se bo on štel za očeta otroka, mislim pa, da tvoj mož ni tako neumen, da ne bi pogruntal, da nekaj ne štima (pol leta sta že čisto odtujena, potem pa kar naenkrat v seksi perilu navališ nanj in glej ga zlomka, po dveh letih čudežno zanosiš). Prav tako mislim, da noben ginekolog ne bi prevzel take odgovronosti, da zaradi tvojega skoka čez plot prireja datum poroda in druge podatke o nosečnosti. Četudi se ti zlažeš o datumu zadnje menstruacije in skušaš tako zavesti ginekologa, pomoje ne bo šlo skozi, saj bo po ultrazvokih videl, da nekaj ne štima.

Morda pa še to - v kolikor se boš odločila, da obdržiš otroka in se bo tudi dokazalo, da mož ni oče otroka, pa nisi dolžna povedat nikomur, kdo je oče otroka (niti otrok te ne more tožiti).

LP
sama si si kriva

http://www.flickr.com/people/39324940@N04/
Mavrični Lepotec!

Bodi dokler si mladenka,
vrla narodna Slovenka.

Srečko Krese, Naprej zastava slave
Silvester Kopriva, Ljubljana skozi čas
Marjan Drnovšek, Pozdravi iz slovenskih krajev

http://www.ednevnik.si/?u=rimcek še več slikc
http://rimljancek.blog.siol.net/ razglednice
Kaj pa podobnost???

22.07.12 07:27
Če bo otrok čisto drugačen od moža mu bo itah hitr postal jasno, da ni njegov...
Navedeno
Kukavica
Danes seksaj z njim, cez 4 tedne mu naznani nosečnost, povej, da imaš rok 1 mesec kasneje kot predvideno, potem pa boš pač rodila prej. To seveda, če si tako želiš otroka in ostati z možem. Meni je tvoja zgodba itak bedna, če je sploh res ne razumem zakaj sta sploh skupaj, če pa ni, je bilo pa prijetno branje.

ČE BI BILA JST TVOJ MOŽ, IN BI MEN TAKO PODTAKNILA OTROKA, SI MRTVA.
O datumu zanositve boš težko lagala. O nenosečnosti (verjetno) tudi, saj bodo kmalu na tvoja "vrata" potrkale nosečniške slabosti, če nič drugega.

Kakšen zakon pa je zakon brez intimnosti. In kje je tu ljubezen? Mi ni jasno, kako lahko vsak večer ležita skupaj v postelji, pa da se ne bi dotikala, da ne bi ti v začetku "nedolžni" dotiki pripeljali do česa bolj konkretnega. In to pol leta! Ne vem, če je to res, potem je verjetno tudi res, da ima tvoj mož prav tako ljubico ali vsaj občasne skoke čez plot. In bo mogoče še vesel enega izgovora za odhod oz. bo z veseljem vso krivdo prenesel na tebe.

Pa tvoj najstniški otrok... Kako pa že on sedaj živi z vajino odtujenostjo. Kako bo gledal na tvoj "skok čez plot" in kako na splav, če ga boš delala. Kaj misliš da bo kot odrasel bolj obsojal. Kaj bolj obsojaš ti?

Jaz osebno bi otroka obdržala, pa ne zato, da bi ga potem "vozila" k njegovemu očetu ampak zato, ker bi bila ga pripravljena vzgajati tudi sama, če bi bilo potrebno. Jaz osebno ne bi bila potrebna nikogar "siliti" v očetovstvo, bi pa vsekakor cenila eno tako majhno bitje na tak način, da ji ne bi mogla odreči možnosti življenja.

Razmisli temeljito, če je vse, kar si napisala, resnica, dejstvo, s katerim se soočaš.
mogoče pa mož že dolgo ve, da ne moreveč imeti otrok in se je zato odmaknil?
Če se boš odločila za otroka, boš pač živela sama z dvema otrokoma. Boš zmogla.
Če boš šla na splav, boš sicer rešila trenutni "problem", vajinega zakona pa ne.

Ne glede, če si ali nisi noseča,
razmisli, če želiš za vedno tako živeti.Je to zakon ali samo skupno bivanje?
mamulka

22.07.12 09:32
Vse lepo in prav, ampak ženska se noče ločiti, ker hoče živeti po regelcih, ti pa narekujejo moža in urejeno družinico, noče obveljati za kurbo, ki se goni na službenih piknikih (ljudje tudi niso nori, da ne bodo pogruntali, v čem je problem), noče sama vzgajati dveh otrok. Dojenčki so že lepi in ljubki, ampak pekel do njenega dojenčka bo pa nevzdržen. Ne vem, ali si tiste, ki ji svetujete, naj obdrži otroka in se loči, sploh predstavljate, kaj vse jo čaka? Moraš pa že biti ženska in pol za tak podvig, ona je pa ena navadna prestrašena putka, kakršna je večina od nas tukaj gor.

Zanositev v prvem poskusu ni nobeno posebno božje znamenje, ampak splet okoliščin.

Jaz ti predlagam splav in resno zakonsko terapijo, ker vidva z možem pravzaprav nista več zakonca v pravem pomenu te besede. In če to ne bo prineslo rezultatov, ločitev ... Če hočeš seveda še kdaj res živet, ne samo igrat družinice.
gumpa

22.07.12 09:41
Navedeno
krava/3
Navedeno
tu ni kaj

PA KDO SI TI, DA TUKAJ MORALIZIRAŠ?? Kdo si ti gnoj, da ti je edina rešitev splav????

KDO si čarovnica nesposobna, butatsa, da pišeš take nebuloze?

KDO si predznica? In po sebi sklepaš ene bedne načrte, jih projecirat na druge?? PA KDO SI TI GNOJ???

Umiri konje! Postavi ta ista vprašanja sebi: KDO SI TI, DA NEKOMU REČEŠ GNOJ? Imaš tako okarakteriziranje sebe na dnevnem redu?

Avtorica: točno to...naredi splav, meni se zdi v tem trenutku najboljša rešitev, čeprav skrajna. Potem v miru in brez pritiska razmisli o vsem, predvsem o tvojem zakonu.

Ni lahko biti sama za otrokom, ne tako, ne finančno, ker računati, da se bo oče otroka brigal zanj, je pač velika tombola.
Hugolina

22.07.12 10:02
Čeprav je res velika verjetnost, da je zgodba izmišljena, pa vendar. Jaz bi naredila splav in se sprijaznila z enim otrokom.
Tudim jaz ne kupim te zgodbe. Še bolj kot to pa me je zmotilo, da so nekatere svetovale, naj se poseksa z možem, ginekolog ji bo priredil datum poroda (ja pa jade), mu podtakne tujega otroka in živi svetniško življenje v "idealni" družini. Pa kaj ste čist blesave al kaj!?
tudi jaz menim

22.07.12 10:28
Tudi jaz mislim, da je zgodba izmišljena - če pa ni pa a veš kako malo možnosti je bilo za to zanoistev? Ta otrok je bil namenjen točno tebi. Ne ga splavit. Zadeve se bodo uredile tako ali drugače.
In ne nisem pobožnica - ne hodim v cerkev.
hjaaa

22.07.12 10:37
Navedeno
nimaš kej
Naredi splav.
Biološki oče je poročen in itak nočeš imet kaj z njim.
Tvoj mož te bo pustil, če bo zvedel za varanje.
Ostala boš noseča in kasneje z dvema otrokoma, ki ju boš v najboljšem primeru vsak drugi konec tedna razvažala na dva konca, v najslabšem pa vsaj enemu lagala o tem, kdo je njegov oče.
Žal mi je zate, razumem, da se zgodi, ampak zdaj moraš za vse na najmanj boleč način pojesti, kar si skuhala.

se strinjam..ne zapletaj si življenja še bolj..
Za bruhat

22.07.12 10:58
Konec koncev me sploh ni zmotila njena zgodba"če je resnična", zmotile so me ženske, ki dajejo take predloge in napotke. Je res toliko žensk pokvarjenih in nemoralnih ali jaz hodim po svetu z zaprtimi očmi? In potem se sprašujete, zakaj se dogajajo družinske tragedije, mož začne piti ona zboli za depresijo, mož enostavno ne more sprejeti tega in poglej ga zlomka, na koncu je za vse kriv mož. Ste se mogoče vprašali zakaj se je mož odtujil od nje, svetujete njej, ki si je nakopala težave sama, noben se ni vprašal, če je za vso situacijo doma mogoče kriva prav ona? Kar zaslabilo me je ob branju komentarjev,fuj!
Navedeno
naredi tako

In, ko vam potem nekdo v ksiht pove, kakšne hinavke ste, pa nos do tal, ve pa užaljene do smrti in naprej.

Resnično ste vse tiste, ki ste ji dale ta nasvet, svetovne packe, in to ogromne........... Na koncu ji pa še srečo želiš? To isto bi naredila torej tudi ti svojemu?
sicer ni opravičilo

22.07.12 11:18
Navedeno
Sol
Tudim jaz ne kupim te zgodbe. Še bolj kot to pa me je zmotilo, da so nekatere svetovale, naj se poseksa z možem, ginekolog ji bo priredil datum poroda (ja pa jade), mu podtakne tujega otroka in živi svetniško življenje v "idealni" družini. Pa kaj ste čist blesave al kaj!?

se popolnoma strinjam - groza kaj vse se ne bi spomnile ene ženske in naredile...kar čez vsa trupla a ne...mislim kakšna hinavščina, zahrbtnost...potem pa jokajo kakšni, da so moški neiskreni, varalice, egoistični...pri sebi pometite in to v nuloooo najprej...jaz, da bi bila moški bi tudi pobegnila od takšnih hinavk in to z reaktivnim pogonom...
potem se človek res vpraša, če sploh še komu lahko zaupa in verjame in se nanj iskreno zanese, če v partnerstvu, kjer naj bi bilo vse to podpihujete in razširjate kot vse splošno sprejete takšne nečloveške vrednote kot jih opisujete in predlagate...
verjamem

22.07.12 11:44
Jaz pa avtorici verjamem. Ostalih komentarjev pa ne mislim brati in komentirati, ker so se mi zagnusili. Avtorica odloči se, tako kot ti veleva srce. Poslušaj samo sebe in nikogar drugega.
mislim da

22.07.12 11:49
če sta delala na otroku z možem, pol ne vem kako nista sexala pol leta. In če je ta zgodba vendar le resnična ti svetujem, da otroka obdržiš. Biološkemu očetu povej kako je na stvari, daj mu možnost da se sam odloči kaj in kako. Lahko mu daš vedeti, da ga ne siliš v ničesar, ter da lahko sama vzgajaš otroka. Če bo želel anonimno sodelovati - rešita brez pompa. Možu pa tudi povej - mislim, da mu tako že lep čas visi dol za tebe in tvoje občutke. Torej - odloči se po svoji volji, s srcem. Otrok ni tukaj ničesar kriv. Jaz bi ga obdržala, definitivno. In podoben primer smo imeli v družini. Otrok je sedaj že odrasel. Biološki oče ga je nekajkrat prišel pogledati, vsi smo vedeli kaj in kako. Pa vendar - ta otrok in sedaj odrasel mož in oče je vendar na papirju imel očeta, ki je zanj še vedno pravi, le krvi nimata iste. Ni bilo lahko, ampak - ob rojstvu je bilo kristalno čisto. To malo bitje smo vsi vzljubili takoj. Že ob prvih brcah je bilo pozabljeno, kako je nastal.
pod tole se posdpišem

22.07.12 12:05
Navedeno
mož bo prej ali slej izvedel
Navedeno
tu ni kaj
Kako prihodnost pa bi imela, če bi se odločila za ne splav.

Ja, in kakšno prihodnost bo imela če naredi splav? Ne bomo zdej moralizirali, ali je splav umor ali ne, ker tu bomo vedno vsak na svojem bregu in nihče ne bo nikogar prepričal v nasprotno. Čist realno poglej, kako bi izgledalo.

Draga avtorica, kako misliš pa možu splav prikrit? To je resen poseg z mnogo možnimi zapleti in kasnejšimi vnetji in po posegu ne boš kar veselo odskakljala domov in rekla, da si bila na kavi s kolegico. Res misliš, da ne bo nič opazil? In tudi če ne bo, kaj boš potem? Živela, kot da se ni nič zgodilo? Poznam ogromno žensk, ki so naredile splav in čisto vsaka od njih mi je zatrdila, da ni dneva, ko ne bi pomislila na otročka in da nikoli ne bo imela mirne vesti, pa tudi če je bil splav še tako upravičen. Ali pa si zamisli, da se mož vseeno odloči it na preiskave in vama tam povejo, da je možen vzrok za neplodnost tvoj splav oz. njegove posledice. Kaj mu boš rekla? Ali pa te pokličejo domov zaradi kakih informacij glede splava, oglasi pa se mož. Skratka, življenje se tako obrača, da je skoraj nemogoče, da mož ne bi nikoli izvedel za splav. Mu bi lahko vse življenje lagala? In ko bo enkrat v prihodnosti izvedel, bo itak tudi sranje.

In glede na "ozračje" v tvojem zakonu jaz niti slučajno ne bi dala prednosti možu pred lastnim otrokom. Zakon imaš že tako ali tako uničen, ali mogoče misliš, da se bo lepega dne kar vse popravilo nazaj na srečno zvezo? Na koncu ne boš imela ne srečnega zakona, ne otroka.

"Ne morem otroku nudit takega življenja" je najbolj butast izgovor. Kako pa veš kakšno življenje bo imel? Nihče ne ve, kaj ga čaka v prihodnosti. Otrok bo brez očeta, ja, to je res. Pa to res nepreklicno pomeni da bo nesrečen?

Karkoli boš naredila, bo štala in bo predvsem zate zelo hudo. Jaz sem bila tudi v situaciji, ko sem se morala odločiti ali narediti splav, ali obdržati otroka in si zakomplicirati življenje. Otroka sem obdržala in mi ni žal. Vsakič ko se mi nasmehne in me objame s tistimi majhnimi rokicami, me je groza ob misli, da bi naredila splav. Vse se zgodi z nekim namenom, tudi tvoja nosečnost. Mogoče je to uvod v nekaj izjemno lepega, čeprav je trenutno vse narobe. Pri meni je bilo tako.

Srečno.

Zelo dobro napisano, podpis pod tole!
obdrži otroka

22.07.12 12:13
Ti si otroka želiš, zato ga obdrži. Glede na to, da ga imaš s čim preživljati, starejši pa je že velik, to sploh ne bi smel biti problem. Tvoj mož ni kaj prida, če ni hotel zdraviti neplodnosti in te ne upošteva. Vse ostalo je precej nepomembno. Lahko seksaš z možem in trdiš, da je otrok njegov (en mesec gor ali dol pri rojstvu ni tako pomembno, najbrž pa tudi mož ne bo šel računat dneva spočetja, mar ne?). Lahko mu poveš resnico, pa bosta videla kako naprej. Nikakor pa ne bi šla tega razlagat sodelavcu. Razen če ga ne nameravaš tožiti za preživnino. Če imaš dovolj denarja pa ga res raje ne vpletaj.
preberi *lunco*

22.07.12 12:14
Nasveti so nekaj, odločitev bo na tebi. Vseeno pa ti polagam, da še enkrat prebereš post od lunce. To je tudi razlog, da se oglašam, ampak vidim, da je nekdo na to že opozoril.

Čustvena je le ena plat zgodbe, pravna pa druga, ki bo še zelo vplivala na čustva.

Kakor koli, zakon morata z možem rešiti, ker odnos, ki ga imata sedaj, ne pelje nikamor (zanositev gor ali dol), sploh pa vpliva na najstniškega otroka, ki definitivno vse to občuti.
Bi samo še dodala:

Ko boš enkrat naredila splav, poti nazaj več ne bo. Ne bo je.

Če že zdaj premišljuješ, kaj in kako, potem predlagam, da se vseeno najprej pogovoriš z možem, mogoče tudi z biološkim očetom, jaz mislim, da ima tudi on pravico in dolžnost vedeti, kaj mu je uspelo na enem pikniku narediti, pa ne zato, ker bi kaj želela od njega, ampak zaradi tega, ker resnica tudi osvobaja, na koncu. Včasih si moški želijo vedeti tovrstne stvari, odločitve v tovrstnih zadevah.

Nosečnost že dolgo ni več samo stvar ženske, mamice, ampak dveh, ki sta pri tem ustvarjala.

Kakorkoli, dobro premisli, preden boš v bolnišnici pod vplivom uspaval razširila noge za strganje in sesanje v tvojega otroka razvijajočih se celic - zarodka.
hja no

22.07.12 12:55
Navedeno
it
Bi samo še dodala:

Floskule floskule. Tudi če ne naredi splava, kmalu ne bo več poti nazaj. Res ne vem, kaj si sploh hotela povedati s tem stavkom.
Še dodatek ...

22.07.12 13:05
... resnica in iskrenost osvobajata,četudi na prvi pogled izgleda neznosno.

Splav ubija - mogoče še najbolj žensko, ki si otroka sicer želi.

Bližnjic tu ni, je samo odgovorno ravnanje - do sebe, moža in sodelavca.

Konec zgodbe je nepredvidljiv, če zbereš pogum, zna biti še celo osrečujoč.

Trpljenje rodi velike stvari.

Srečno.
hudoba---

22.07.12 13:07
v premislek :)
Datoteke:
Odpri priponko | Prižemi pripeto datoteko - elephant-egg.jpg (32,6 KB)
Navedeno
hja no
Navedeno
it
Bi samo še dodala:

Floskule floskule. Tudi če ne naredi splava, kmalu ne bo več poti nazaj. Res ne vem, kaj si sploh hotela povedati s tem stavkom.

Ali ni očitno? Ali ta preprostost ne pove najbolj razumljivo?

Hotela sem povedat, da ji bo lahko žal. Da se bodo (lahko) v njeno zavest vrivali stavki, vprašanja, sem naredila prav, bi bilo kaj drugače, če bi povedala, soočila partnerja in sebe z dejstvi... In da če se bodo, da ne bo mogla zavrteti časa nazaj in se drugače odločiti. Niti ne bo mogla (če se bo za ta korak odločila) valiti krivdo za svoje občutke, posledice, na druga ramena, za samo dejanje splava ne, za okoliščine ja, za sam splav pa ne, nikakor, z ničemer, saj ta odločitev ne bo nič več ali manj kot samo njena odločitev.

Takšne stvari (lahko) ustvarjajo večje in podrobnejše dileme, vprašanja, kot pa se mogoče sliši. Na koncu, postavljajo pod vprašanje neko moralno osebnost, pa ne glede na to, ali je podprta z vero, cerkvijo, ali pa (samo) z vzgojo v otroštvu, miselnostjo njenih bližnjih, sosedov, prijateljev, znancev, sodelavcev, okolice v kateri se giblje, živi. Živela bo v okolju, v katerem sedaj živi, naj se raje vpraša, kako ji bo živeti v tem okolju, iz katerega ne bo mogla izstopit, niti ne bo mogel izstopit njen najstniški otrok, niti ožji družinski člani, ki jih ima rada, za katere ji je mar, pa ne glede na to, kakšno odločitev bo že naredila. In predvsem, kako ji bo živeti s svojo vestjo.

Splav ni nekaj, za kar odločitev naj bi se zgodila od danes do jutri.

Če bi se jaz odločala, bi izhajala iz izhodišča: KAJ BOM V SEBI LAŽJE O P R A V I Č E V A L A !!! S katerimi mislimi, dejanji, bom v sebi lažje shajala. Se z njimi pomirila. Z njimi živela.

Življenje ima pa že sedaj totalno mimo zapeljano, to pa je dejstvo, ki si ga ne more več preklicati, lahko samo še od tu naprej dela, dela, dela, pa v katerokoli smer že.
Draga avtorica!

Po mojem mnenju se ti tale aferica s sodelavcem ni zgodila slučajno. Glede na to, da ti je mož povedal, kaj se bo zgodilo v primeru nezvestobe, bi lahko rekla, da ti podzavest nekaj močno pripoveduje. Najbrž to, da je v zakonu nevzdržno in da hočeš ven.

Če misliš narediti splav, ga naredi iz pravih razlogov.
Mož, s katerim glede na napisano sploh nimata več odnosa, ni pravi razlog. Prav tako ne vajin otrok, ki je pri vsem tem nedolžen. Če se boš sklicevala na ta dva faktorja, boš družinske odnose samo še bolj obremenila in prenesla del krivde na ostale.To pa ne bo dobro.

Premisli in si začni reševati lastno življenje. Čisto odkrito, jaz sama ne bi zdržala pol leta v takšnem odnosu kot sta vidva...Tudi vajinemu otroku je najbrž že nevzdržno. Tale nosečnost je dejansko rdeči alarm, da bo vse skupaj vsak hip padlo čez rob.
my 2 cents

22.07.12 13:42
Če ni provokacija, še moje mnenje.

Stvari so enostavne:

- otroka si želiš (pišeš, da sta ga poskušala z možem spočeti kar dve leti). Torej? Otroka jasno obdržiš!

- ker sta v igri dva moška in sta OBA soodgovorna za nastalo situacijo, ju enostavno OBVESTIŠ o novonastali situaciji (mož se je užaljeno distanciral in sta najmanj pol leta le na videz par, dejansko je s tem pustil za sabo praznino, ki jo je lahko 'zapolnil' nekdo tretji, biološki oče otroka (sodelavec) pa se je poročen spustil v avanturo in to ne da bi poskrbel za zaščito (tudi svojo, jasno)),

Še v razmislek:

- nismo več v 18. stoletju, ko so nezakonske otroke žigosali s pankrti, pa tudi ne v okolju, kjer bi žensko zaradi skoka čez plot kamenjali do smrti! Hvala sveti višnji za to, da živiš v civiliziranem svetu! NI TOREJ RAZLOGA ZA TO, da bi PODTIKALA, LAGALA, SKRIVALA DEJSTVA!

Skratka, ne zapletaj si situacije še bolj! Resnica slej ko prej pride na dan!

Vsakemu se lahko zgodi (morda ne ista situacija, lahko pa kaj enako usodnega), da ga v življenju grdo userje. Velja pa, da se moder in zrel človek sooči s situacijo iz oči v oči.
strupenjača

22.07.12 13:55
Kakšen razplet bi si želele, če bi zanosila ljubica vašega moža?

Saj res, saj mogoče pa je zanosila ljubica moža ene od vas.
hja... prvo se vsedi, ornk premisli, pol se pa zavestno odloci in stoj za svojo odlocitvijo, kakrsna koli ze bo... bo le tvoja...
splava res ne pozabis, ni pa tko da vsak dan mislis na to.... pretiravajo.... pomislis vsakih toliko cas pa le.... enkrat na dve leti...
nikakor pa naj ti ne pride kakrsno koli podtikanje na misel (ps. ne morem verjet kaj vam vse pride na pamet).... to pa res ne bos nikoli pozabila... vsako sekundo bos mislila na to, da je podtaknjen in razjedal te bo znotraj, ce si kolkr tolk postena, iz dneva v dan bolj....

vsekakor PRVO premisli in pol ukrepaj.... in seveda potem zivi mirno naprej, ker odlocitve ne bos mogla vec spremenit... kakrsna koli pa ze bo, bo premisljena in zate najboljsa v anem trenutku...

vse dobro ti zelim
my 2 cents

22.07.12 14:03
Navedeno
strupenjača

Splav otroka tudi s tega zornega kot ne reši nič.

Njihov mož ostane prešuštnik z ali brez ploda te avanture ;)
Navedeno
babe nore ste
Ne poznate avtorice in ji kljub vsemu utrujate s svojimi pogledi na to, s svojimi kapricami, s svojimi budaleštinami!
Od kje si jemljete to pravico? Da je sama vaša miselnost prava? Poštena???

BEDNICE JADNE! Da vas ni sram nekomu svetovat, korigirat življenje!! Ve po svoji lastni butasti mislenosti!

RES STE PREDRZNE!

Izginite s tega mona. Živite svoj bedni lajf! Packe, nemarne!

Sama sicer nisem in ne bom napisala nobenega nasveta tej avtorici, ker iskreno povedano, nimam pojma, kaj bi naredila jaz v taki situaciji.
Lahko ti pa povem, da je tvoj post nadvse primitiven. Avtorica je napisala problem na forum ravno z namenom, ker jo zanima, kaj bodo imeli povedati še drugi ljudje. Dobila je ogromno odgovorov, kar je tudi želela. Seveda je pa na njej, kako se bo odločila. Če misliš, da naj vsi zginemo s tega foruma, potem ne vem, zakaj forumi spoh obstajajo in zakaj naj nekdo napiše vprašanje, če so vsi, ki bodo odgovorili, neumni in ne vem kaj še vse???????

ČE KDO NE SODI NA TA FORUM, SO TO TI!!!!!!! OK?
haha,potem pa smo moški prasci,svinje,kurberji,..in kaj jaz vem še vse...če si preberemo vse te zanimive poste žensk,nam je lahko jasno.
strupenjača

22.07.12 14:47
Navedeno
my 2 cents
Navedeno
strupenjača

No ja, jaz priznam, da vseeno raje ne bi za povrh še noseče ljubice.
Navedeno
strupenjača
Navedeno
my 2 cents
Navedeno
strupenjača

Noseča ljubica ni tvoja izbira.

Razen, seveda, toliko, kot je izbira to, da je ljubica tvojega moža.

Mene otrok ne ovira (in na njega ne bi stresala svojega gneva in še kaj), bi pa zelo težko prenesla samo sedenje na dveh stolih moža. Za otroka bi pa vsekakor našla v svojem besednjaku tudi besede kot so, da otrok pač res ni nič kriv.
strupenjača

22.07.12 15:06
Navedeno
it
Navedeno
strupenjača
Navedeno
my 2 cents
Navedeno
strupenjača

Mene otrok ne ovira (in na njega ne bi stresala svojega gneva in še kaj), bi pa zelo težko prenesla samo sedenje na dveh stolih moža. Za otroka bi pa vsekakor našla v svojem besednjaku tudi besede kot so, da otrok pač res ni nič kriv.

Ne govorim o tem. Itak s tem otrokom nimaš nič.
Mož te (pre)vara. Kaj bi raje, da je njegova ljubica noseča ali da ni? Samo to si odgovori, pusti pocukrane floskule.
poslušaj me

22.07.12 15:06
Jaz ti verjamem.

Naredi splav dokler je čas. Žal ti bo če ga NE boš ne pa obratno. Potem pa rešuj odnos z možem.
ni izbire

22.07.12 15:13
Navedeno
strupenjača
Navedeno
it
Navedeno
strupenjača
Navedeno
my 2 cents
Navedeno
strupenjača

Ne govorim o tem. Itak s tem otrokom nimaš nič.
Mož te (pre)vara. Kaj bi raje, da je njegova ljubica noseča ali da ni? Samo to si odgovori, pusti pocukrane floskule.

Saj je logično, da bi vsak raje, da ljubica ne bi bila noseča. Samo o tem prevarana žena ne odloča. Kolikor vem se pa tudi ljubice ravno ne oizrajo na čustva ljubimčeve žene. V tem primeru se pač vživljamo na mesto tele ženske, ki je zanosila z ljubimcem. In če bi bila na njenem mestu, bi se odločila za otroka prej kot pa za tale dva dedca, ki skupaj nista vredna za pol k....... vode.
Navedeno
"my 2 cents"

- ker sta v igri dva moška in sta OBA soodgovorna za nastalo situacijo, ju enostavno OBVESTIŠ o novonastali situaciji
Mož je lahko soodgovoren le za krizo v zakonu, ne pa za prevaro.
Kriza v zakonu še ni razlog, da gre ženska prevarat moža.

Če bi bila ženska poštena in imela moralne zadržke, bi možu povedala, da tako več ne more in bi končala vezo. Potem pa se lahko povalja s komerkoli se želi.
sicer ni opravičilo

22.07.12 15:21
Navedeno
Robi...
Navedeno
"my 2 cents"

- ker sta v igri dva moška in sta OBA soodgovorna za nastalo situacijo, ju enostavno OBVESTIŠ o novonastali situaciji

Če bi bila ženska poštena in imela moralne zadržke, bi možu povedala, da tako več ne more in bi končala vezo. Potem pa se lahko povalja s komerkoli se želi.

s tem se pa popolnoma strinjam...
in enako velja tudi za vse moške, ki svoje skoke čez plot opravičujejo s takšnim razlogom...

če je težava, nezadovoljstvo ima vsak v partnerstvu pravico ali celo "dolžnost" povedati kaj ga muči, kaj mu ni všeč in ali stavar želi razčistiti in reševati ali zaključiti...
potem če stvar zaključi pa lahko dela kar ga je volja - vsaj to se zdi meni odgovorno do partnerja - če se niti ne želi truditi je sicer z vidika mojega razmišljanja nespoštljivo (ker mu ne da niti priložnosti), ampak kljub vsemu pa vsaj toliko pošteno in iskreno, da partnerja ni prvo prevaral in potem to svojo neodgovornost, napako, itd. opravičeval in prelagal krivdo na drugega...
...in pri tem veljajo enaka merila za oba spola...
my 2 cents

22.07.12 15:22
Navedeno
Robi...
Navedeno
"my 2 cents"

Glej, moje mnenje je, da je so-odgovoren!

Tvoje mnenje pa je, da je v celi situaciji nedolžen ko kakšen dojenček.

Tudi prav!

Glede vsega ostalega pa se, kot vidim, strinjava. Sva obe za odkrito soočenje!

Osebno sem mnenja, da je odkritost pravi odgovor na situacijo:
- iz pragmatičnega razloga: tako in tako se bo vse slej ko prej izvedelo! Tako da samo začasno odložimo problem (ki bo z odlaganjem le še večji),
- iz moralno etičnih razlogov: lažje bo živela sama s sabo, če bo stvari rešila na pošten način. Priznaš, se pri tem pokesaš ali pa ne, in odločitev o otroku sprejmeš z nekaj treznega razmisleka. Bolečina vseh vpletenih bo manjša kot čez nekaj mesecev ali let, ko se bodo stvari tako in tako razkrile.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 22 minus 16?