Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
še eno leto več

Znova ga ne pelje s sabo na morje

20.07.12 20:45
Vsako leto isto.Oče svojega otroka znova ne bo peljal na dopust. Vsako leto je isto, že tretje leto najprej obljublja, potem par tednov pred odhodom reče, da ne bo šel na dopust, ker ima finančno stisko, potem pa gre sam na 10 dnevni dopust. Otrok pa znova razočaran, ter seveda tudi jaz.

Tako sem jezna .Danes je namreč naznanil, da ga ni in da bo otroka prišel iskati čez 14 dni.

Že spomladi sem želela dati za povišanje preživnine , pa sem zaradi očetovega jamranja popustila. Sedaj imam tega dovolj. Če sam ni toliko, da bi otroka peljal, ga bom pa jaz in to z tisto razliko, ki bo nastala ob povečanju.

Dajte mi povedat, razmere so se spremenile otrok je starejši gre v šolo jeseni, preživnino od očeta prejema 150 evr. Oče ima zaslužka preko tisočaka neto. Koliko bi moral prispevati za otroka?
Toliko kot imaš stroškov z njim. Bodi jezna sama nase, ker se ti bivši smili takrat, ko bi zahtevala povišanje preživnine.
Nastasja

Re: Znova ga ne pelje s sabo na morje

20.07.12 20:50
Ja normalno, da nima denarja. Moj ga tud nikoli nima za to, da bi otroka kam peljal. No, lažem, peljal jo je na enodnevno kopanje.. Poleg tega jo ima v dveh mesecih počitnic en teden.., ampak par dni pred tem tednom pa ne more imet cel teden dopust...

Ah, ja, če bi bli vsi tako neodgovorni ali flegma, kako bi bil lep svet ane..
in zakaj vedno popuščate

20.07.12 20:53
To si mogla vedet že vnaprej. Ampak kar ne pa ne verjeti, že tretjič upati. Ah, no...saj ni čuden da tako delajo. In zdaj boš rekla v dobro otroka sem..... v dobro otroka bi - če ne moreš pač sama iti na morje - naredila že prej kar misliš zdaj !!!!! Če je oče ga bo peljal oz. bi ga peljal ker želi biti z njim, ampak očitno. In sem bila sama na tem in nisem takole delala. Nič razlagala otroku kdaj pride oče, če pride....... ko je prišel na vrata je bilo toliko večje presenečenje. In verjemi mi, je bilo hudo zoprno ko je tam bilo vse, doma pač manj. Ampak sčasoma otroci zrastejo in sami vidijo spregledajo in tako se je zgodilo. Nikoli žal besede, nikoli šinfanja......nikoli praznih upov. Ampak dejanja konkretna z moje strani.
še eno leto več

20.07.12 21:06
Najbolj me ujezi, ker v prazno obljublja. Potem pa gre sam.

Ker letos mi za več kot en dan ne moremo, sem pričakovala, da bo vsaj on toliko , kot ga je na obljubah.
Itak pa imam tega dovolj. grem na povišanje, zakaj bi bilo vse na meni, otrok je od obeh. Jaz sem otroku na voljo vsak dan, skrbim zanj vsak dan, tako kot se spodobi. On pa mesečno z njim preživi vsega skupaj 10 ur. Pa še to ga velikokrat pelje k svoji mami, otrokovi babici.
ne jezi se

20.07.12 21:16
Škodi lepoti. Je pač luzer, ki ni vreden, da se mu reče oči. Pelji ga sama in privoščita si konkreten dopust. Samo ti in otrok. Preživnino za otroka lahko terjaš do tretine njegove plače torej okoli 400 evr.
zakaj pa ne?

20.07.12 21:26
Navedeno
še eno leto več

Ker letos mi za več kot en dan ne moremo, sem pričakovala, da bo vsaj on toliko , kot ga je na obljubah.
Itak pa imam tega dovolj. grem na povišanje, zakaj bi bilo vse na meni, otrok je od obeh. Jaz sem otroku na voljo vsak dan, skrbim zanj vsak dan, tako kot se spodobi. On pa mesečno z njim preživi vsega skupaj 10 ur. Pa še to ga velikokrat pelje k svoji mami, otrokovi babici.

odpovej se skrbnišštvu, daj otroka njemu in ti plačuj preživnino.
kaj ni jasno

20.07.12 21:35
Navedeno
zakaj pa ne?
Navedeno
še eno leto več

Matere se ne odpovejo otroku kot recimo fotri. razen izjeme. Pa preživnina ni njena ampak otrokova in ja naj ga iztoži duplo.
še dobro, da pove

20.07.12 21:48
Ta tip je pa ena reva od dedca. Koliko nesojenih atov si želi otroka, se matrajo, pa nič. Ta pa se kot otrok zmišljuje, ali po vzel na morje roza ali modro brisačko ali nobeno. Sploh si tega svojega lastnega otročka ne zasluži, še dobro, da pove. Slabše bi bilo, če bi ga vzel kot rezervno kolo, ne da bi se z njim uklvarjal.

On je največje bogastvo, ki ga imaš. Pelji ga na morje, poučuj, vzemi knjigo o morskih živalih in raztlinah, kanglice, lopatke, mrežo in uživaj v materinstvu.

Pa nič mu ne govori proti očetu. To vse si bo otrok zapomnil brez natolcevanja in očitanja. Naj spozna očka takšnega, kot je. Tebe otrok rabi za temeljno podporo.

Upam, da bo oče dozorel in sprevidel, da je njegov otrok njegova kri in vez do smrti.
vse je možno

20.07.12 21:55
Nekaterim lastni otroci pomenijo manj, kot njihovi interesi. To je tišična moška nezrelost in neodgovornost. Ni kos situacijam v življenju.

Morda gre na dopust sam tudi zato, ker se na dopustu odklopi v smislu popivanja- torej vsak dan malo in zato tudi noče imet otroka s seboj, ker ve, da bo v rožcah in zato neprišteven.

Ali pa gre z drugo partnerico, ki ni ravno naklonjena vajinemu sinu :(
mamulka

21.07.12 08:52
Navedeno
zakaj pa ne?
Navedeno
še eno leto več

A ker je on boljši starš in mu je tako zelo mar za otroka, kar dokazuje vsakodnevno s svojimi dejanji?
Dajte si zagovorniki takih variant dopovedat, da verjetno cirka polovica tipov NOČE skrbeti za otroke in so VESELI, ker ne dobijo skrbništva. Saj je že v polovici zakonov tako, da za družino skrbi samo mama, fotr pa predvsem za redno menjavanje baterij na daljincu.
MIIIIIIIII

29.07.12 14:19
OJ NO SAMO TOLIKO MENI PLAČUJE ZA OTROKA STARA 17 IN 12 LET 190 EVROV NA MORJE NE GRETA Z NJIM NITI ENKRAT JAZ SM PA BREZ SLUŽBE,GLEDE NJEGOVE PLAČE PA BOL DA NE GOVORIM KER IMA DOBRO LP NANAA
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 8 krat 8?