Bili smo na obisku pri tastu in tašči 6 let star otrok je malo pluval tast je začel mahati proti njemu in vzel kuhalnico in ga začel mlatiti po roki.Sem čisto znorela in mu povedala da če je svojega sina ko je bil majhen tepel mojega ne bo.Pred kratkim je imel infarkt če ne mu bi še bolj ostro povedala.Kaj bi vi naredili v mojem primeru.Začel se je opravičevati in rekel odkar je doživel infarkt je čisto drugi.Vendar jaz ga že od kar ga poznam je isti.
kaj si pa ti ta čas delala, medtem ko je tvoj otrok pluval tasta?
pri teh letih pluvanje? mislim, da bi morala otroku strogo prepovedat. to ni lepo. povej otroku kaj je to olika in kaj spoštovanje.
jaz ne bi nič naredila. otroku bi rekla, da se to ne dela in tako je , če se grdo obnašaš. ko bi pa bila sama s tastom, bi mu pa rekla, da naj si tega ne drzne več.
Rekla sem mu naj neha a če bo otrok malo pljuval ga bomo kar s kuhalnico tepli tast že od neikdaj nasilen tudi svojega sina je tepel da zdaj pri 40ih še pisnit ne upa in kaj reči svojemu očetu ali je to normalno zameni ni.
zlobnellllllllll Rekla sem mu naj neha a če bo otrok malo pljuval ga bomo kar s kuhalnico tepli tast že od neikdaj nasilen tudi svojega sina je tepel da zdaj pri 40ih še pisnit ne upa in kaj reči svojemu očetu ali je to normalno zameni ni.
Predvidevam, da je provokacija.
V kolikor ni provokacija je moj odgovor .Tast je narobe je napravil.
6 letniku nimaš kaj razlagat, govorit, da se ne pljuva. 6 letnik to zelo zelo dobro ve, če ne, potem bog vam pomagaj ...
Drugače pa, ne, tast ga ne bi smel udariti, bi pa ti morala urgirati takoj, ko si videla, kako tvoj otrok pljuva, tud s klofuto, če drugo ne bi zaleglo.
Drugače pa, ne, tast ga ne bi smel udariti, bi pa ti morala urgirati takoj, ko si videla, kako tvoj otrok pljuva, tud s klofuto, če drugo ne bi zaleglo.
In kaj je teb zdej tle krivo, ker je tast tvojga pamža mal prslonu? Sej prou, da ga je, tko kt so že ostali rekl, otrok pr teh letih nima kej pljuvat, in verjetn je tamal tud mal provociru, in še produ da jih je fasu, še verjetn premal jih je!
Kar se pa tistih "zakonov" tiče, da se otroka ne sme tepst v šolah in v vrtcu, tale zakon je za en k****, poznam primer, ko je prišla socialna delavka v 4. razred in začela otrokom nakladat o njihovih pravicah, kako jih doma ne smejo starši tepst in te fore...kaj zdej da js ne bom smel svojga otroka prslonit, ko mi bo pri 9ih letih rekel, da me bo tožil če se ga dotaknem??? To je šola kriva za to da tkole uči otroke, kako pa misliš da se je včasih otroke učilo? Z batinami!
In ne pomaga tvojem pamžku nobeni zakonu, ampak sam trda roka in fejst batine, k si jih je zaslužu, pa ni zdej treba užgat po tastu, ni nč on kriu, tvoj pamžer je pa tvoja vzgoja na njega!
Moj triletnik je pljunil svaku v obraz, sama sem se svaku opravičila, otroka pa ornk prijela, da se to ne dela in mu dala tudi kazen, da zvečer ni bilo risanke. Do šestih let pa mora otrok ja že vedet, kaj se lahko dela in kaj ne, saj bo šel čez dva meseca že v šolo. A bo tam tudi malo pljuval učiteljico, malo pa sošolce? Dejansko bi morala ti otroka okregati, tastu pa se opravičiti. Res ga pa tast ne bi smel udariti, čeprav je verjetno odreagiral v jezi, ker ti nisi ukrepala. In to greš potem namesto, da bi uredila in pošlihtala svojo vzgojo, obelodanit še na Mon. Adijo pamet.
A ni pol vse en drek, kdo ga trešči?
Ne, ni vseeno. Roditelj prva in v tako ranem obdobju glavna avtoriteta, v bistvu so starši (naj bi bili) naravna avtoriteta.Dedek je le dedek, nič drugega. In ti, kot roditelj si dožan otroka vzgajat in tudi neprimerno vedenje sankcionirat. Drugi to lahko počnejo le ob tvojem aktivnem prenosu odgovornosti.
Pa sicer nisem pristaš "vzojnih" čez rit (proti tepežu, nasilju pa sem totalno), a včasih druge ni.
Ne, ni vseeno. Roditelj prva in v tako ranem obdobju glavna avtoriteta, v bistvu so starši (naj bi bili) naravna avtoriteta.Dedek je le dedek, nič drugega. In ti, kot roditelj si dožan otroka vzgajat in tudi neprimerno vedenje sankcionirat. Drugi to lahko počnejo le ob tvojem aktivnem prenosu odgovornosti.
Pa sicer nisem pristaš "vzojnih" čez rit (proti tepežu, nasilju pa sem totalno), a včasih druge ni.
Če otrok pri 6-ih letih pljuva ljudi, očitno roditelj ni nikakršna avtoriteta.
Če otrok pri 6-ih letih pljuva ljudi, očitno roditelj ni nikakršna avtoriteta.
S tem se seveda strinjam oziroma v tem konkretnem primeru je tako. Govorila sem na splošno, kako bi moralo biti. Vseeno ga dedek ne bi smel tepsti, starši bodo pa tako ali tako nosili posledice svoje permisivne vzgoje ...
Definitivno tast ni ravnal prav. Ampak ženska - tudi ti ne. Kajti svojega otroka nisi vzgojila. Nihče od mojih otrok NIKOLI ni niti pomislil komu pljuniti v obraz niti nasploh v človeka oz kakšno živo bitje. Še na tla v naravi z opravičljivim razlogom. Pri šestih letih ni več vzgoje. Je samo še usmerjanje. Če pa to to dovoliš, potem pa nastavi sama obraz in te naj pljuva.
Glede tepeža pa - vzgojna po riti še nikoli ni nobenemu škodila. Seveda se ve kaj je vzgojno, kaj je nasilje nad otrokom. Nekaterim besede zaležejo, nekaterim pač ne. Žal, življenje je pač tako, da ni enostavno kot v knjigah ter priročnikih.
Kako sem ga kaznovala da je bil 17h v vrtcu in ni mu bilo vseeno.A kdor pljuva se bomo kar tepli vse vpreg.takšno je vaše mnenje.A naj bi tastu rekli lepo si naredil kar daj ga še s kuhalnico po roki. Drugič pa še kako drugače da bo moral bos lafat po snegu kot njegov sin a je to normalno za vas. očitno je.
FriLLox torej lahko jaz po vaši logiki kar začnem pretepati vse po vrsti tu na MON ki pljuvajo naokoli, kajne?
Tebe bi blo treba še mal prslonit zraun junc en -.-
hvala, me je že fotr dosti, pa za veliko manjše stvari kot je to pljuvanje ki je omenjeno tu...
moogče sedaj razumeš zakaj sem tako proti temu?
hvala ti za nadve lepo namenjene besede, sem si vsekakor vzel na znanje....
A ti je blo hudo, ker si mogu mal tepen bit al kaj? Vsak od nas je že tle dubu par vzgojnih, enako jaz pri očetu, pa se danes ne bunim za to, pa bi lahko reku da sm biu iz njegove strani velikrat fasan, zarad svojih napak, pa danes tega ne obžalujem!
Yo_ Ja, vem, ampak v bistvu ne razumem, kaj so starši delali 6 let, da je do tega sploh lahko prišlo. Take stvari mi niso bile jasne nikoli.
Kaj pa vem, jaz se niti kaj dosti več ne čudim. Saj tudi obsojam ne, ker mladi starši imajo zdaj dobesedno sprane možgane (permisivna vzgoja + emancipacija + poženstvenost + ....) in vsa ta kombinacija prinaša tak rezultat. pa jasno, povečini gre za edinega otroka in taka vzgoja je dejansko linija najmanjšega odpora, lažja pot ... seveda le nekaj let, ko spregledajo, je prepozno in se začne sizifovo delo (vzgoja). Priznam, morda bi celo jaz sama zaplula v to smer, če bi ostala pri enem otroku (ker ja, se ujamem, da delujem, ravnam v nasprotju s svojimi zakoreninjenimi prepričanji, a vseeno čutim, da delam prav), ker se še spomnim, mene in nje prvo leto ... pa sta potem se zgodili hitro še dve in ni bilo "časa" se iti permisivo, ker je bilo potrebno biti učinkovit, pa še lastne napake bolje vidiš.
če ne moraš niti sedet zaradi modric, temu ti praviš vzgoja? da ne omenjam balalnih razlogov zaradi katerih sem jih fasal... otroku že pri takih letih vcepit da vzgoja = nasilje?
potem nič čudnega, da živimo v družbi prežeto s nasiljem.
"Stari Kres nekdaj očovam Našim svet, al nam sinovam Skor iz spomina vzet."
FriLLox če ne moraš niti sedet zaradi modric, temu ti praviš vzgoja? da ne omenjam balalnih razlogov zaradi katerih sem jih fasal... otroku že pri takih letih vcepit da vzgoja = nasilje?
Glej, sm tud js mogu ležat na trebuhu zarad krvavo rdeče ritnice, a pa sem zdej js zarad tega kej svojem očetu zameru? Ne! Sm vsaj dubu življensko lekcijo. In dons ne gledam grdo na svojga očeta, ker mi je v otroštvu par batin zalimu. Pa sta oba starša delavna človeka.
Kar se pa družin tiče, ki imajo doma konstantno nasilje je pa druga zgodba, npr. tukaj jih imamo dosti, fotr pijanček, mat brez službe, otroci pa pretežno pretepeni zaradi tega, ker pride njihov fotr domov mal "pod gasom" že...
To pa da mamo tako mularijo dons k nasilje izraža, se pa tuki strinjam stabo, ampak to ni to, da so bli doma oni tepeni, to je zato ker so jim starši doma vse pustil! Z kratko besedo, razvajenci. Sem mel sošolca, ki je zelo rad prebival v policijskih celicah, mat pa mu ni nič rekla, ampak samo iskala iskat...
zlobnellllllllll če bi pa jaz udarila otroka pred njim bove kaj bi rekel bi verjetno bil že na socialni.
Počakaj par let - mogoče boš na urgenci ali policiji.
Otrok mora imeti meje, ki mu jih postavimo starši. In ne obešaj se na to, kakšen je bil tvoj tast do tvojega moža. Bistvo je v tem, kako sedaj ti in mož vzgajata VAJINEGA otroka!
Jaz bi najprej mulca preko faflje usekala, da bi se mu sanjalo, potem pa se tebe, zato ker si tako nesposobna. To je pravilen postopek za ravnanje z nevzgojenimi podivjanimi pamzi in njihovimi nesposobnimi debilnimi starsi.
živimo v družbi strahov, strahu pred biti tepen, kaznovan, lačen, osamljen... strah je najboljši čuvaj tega zapora, ki ga v velik meri ustvarjajo tudi starši sami.
če kazen "že mora bit", vidim druge alternative temu kot pa fizično nasilje, čudim se takim ki pravite da "ležat na trebuhu zarad krvavo rdeče ritnice" pa ja ni nič takega...
nobenega upanja ni več v človeštvo, za družbo ki ne bi delovala po principu strahu.
FriLLox živimo v družbi strahov, strahu pred biti tepen, kaznovan, lačen, osamljen... strah je najboljši čuvaj tega zapora, ki ga v velik meri ustvarjajo tudi starši sami.
če kazen "že mora bit", vidim druge alternative temu kot pa fizično nasilje, čudim se takim ki pravite da "ležat na trebuhu zarad krvavo rdeče ritnice" pa ja ni nič takega...
nobenega upanja ni več v človeštvo, za družbo ki ne bi delovala po principu strahu.
Fant, tkole me posluš, star sm 24 let, hodm v službo od ponedeljka do petka, nardim neki zase pa zato, da bo men kokr tok zlaufal žvet, in, ja, takrat ko me je zalimu je blo težko, je bolel ja, ampak mu danes nisem nič zameril, in naj ti šeenkrat povem, to je bila zame VZGOJA!!!
Pa prosim, nehaj pisat, ker se mi o tem res več ne da diskutirat!
FriLLox živimo v družbi strahov, strahu pred biti tepen, kaznovan, lačen, osamljen... strah je najboljši čuvaj tega zapora, ki ga v velik meri ustvarjajo tudi starši sami.
Fant, tkole me posluš, star sm 24 let, hodm v službo od ponedeljka do petka, nardim neki zase pa zato, da bo men kokr tok zlaufal žvet, in, ja, takrat ko me je zalimu je blo težko, je bolel ja, ampak mu danes nisem nič zameril, in naj ti šeenkrat povem, to je bila zame VZGOJA!!!
kaj, me boš tepel če ne bom nehal pisat?
Glej, zdaj pa že patetiziraš.
V redu, imel si slabo izkušno v otroštvu, očitno nisi bil le tepen z eno vzgojno, ampak si bil fizično zlorabljan (in tu ni govora o tem). Kar se pa tiče dandanašnjih otrok in mladine, pa sorry jaz ne vidim nobenega strahu v njih, ne pred tepežem, ne pred lakoto, ne osamljenostjo (pustimo nekaj izjem, ki vedno so bile in bodo), ampak prepotentne, egocentrične otroke, ki ne poznajo nobenega strahu, pa niti ne etike, morale, spoštovanja, kaj šele kakšne skromnosti in pripravljenosti na odrekanje. In korak od tega, do nasilja je mali. Vzroki pa ležijo vse kje druge, kot veni čez rit.
FriLLox če ne moraš niti sedet zaradi modric, temu ti praviš vzgoja? da ne omenjam balalnih razlogov zaradi katerih sem jih fasal... otroku že pri takih letih vcepit da vzgoja = nasilje?
strinjam se s teboj.
od očeta nisem nikoli dobila niti krivega prsta, mama me je pa znala kar prebutat, ko sem bila še manjša.
Uganeš, koga bolj spoštujem in upoštevam mnenje?
Svašta kakšen folk hodi po tem svetu. Jaz bi vse vas usekala preko fuflje, goflje, gobca, riti in vsega kar ste našteli! Vi ste nevzgojeni! Samo preberte si vaše poste!
V redu, imel si slabo izkušno v otroštvu, očitno nisi bil le tepen z eno vzgojno, ampak si bil fizično zlorabljan (in tu ni govora o tem). Kar se pa tiče dandanašnjih otrok in mladine, pa sorry jaz ne vidim nobenega strahu v njih, ne pred tepežem, ne pred lakoto, ne osamljenostjo (pustimo nekaj izjem, ki vedno so bile in bodo), ampak prepotentne, egocentrične otroke, ki ne poznajo nobenega strahu, pa niti ne etike, morale, spoštovanja, kaj šele kakšne skromnosti in pripravljenosti na odrekanje. In korak od tega, do nasilja je mali. Vzroki pa ležijo vse kje druge, kot veni čez rit.
niti približno ne razumeš mojega zapisa glede družbe ki deluje po principu strahu, ozri se v svet okoli sebe, v vse sovraštvo, vojne... mogoče boš enkrat razumela kaj točno sem mislil s napisanem...
Otrok se ne tepe in pika. Se da povedat.
Ali vi otroku takoj, ko se rodi, zrecitirate seznam česa ne sme in kaj sme. Če se ne drži, batine?
Pri šestletniku je krepko v zamudi s pogovarjanjem. V tem je bistvo vsega. Nihče ne odobrava nasilja, tepeža otrok. Vendar - otroku poveš, dopoveduješ ko je majhen. Ga učiš! Šestletnik bi ob taki normalni vzgoji vedel, da se to ne dela in te debate sploh nebi bilo. Je tako? Ker pa je avtorica "pogovor z učenjem" zamudila, je sedaj tu takšna debata. In še enkrat - TU NI GOVORA O VSAKODNEVNEM TEPEŽU OZ MUČENJU OTROK. GOVORIMO O VZGOJNI BATINI PO RITI. BREZ KRVAVITEV, RDEČIH KLOBAS IN LEŽANJU NA TREBUHU (kot jih je imel en tukaj). Kako si eni znate po svoje razlagati v skrajnosti neke zadeve.
niti približno ne razumeš mojega zapisa glede družbe ki deluje po principu strahu, ozri se v svet okoli sebe, v vse sovraštvo, vojne... mogoče boš enkrat razumela kaj točno sem mislil s napisanem...
Te popolnoma razumem oziroma razumem tvoj pogled, te spremljam že nekaj časa po forumu in sem nekaj časa tudi sama imela podobno videnje sveta, družbe ... pa nimam več oziroma, ja stanje je, kakršno, je, a vseš kaj, v resnici si vsak posameznik kroji usodo sam, tudi strahove si ustvarja sam ali pa dopušča, da mu jih drugi inplicirajo. In s tem prenaša vso odgovornost na druge. Jaz sem s tem opravila, znebila sem se vseh strahov in popolnoma in aktivno prevzela odgovornost za svojo srečo in nesrečo v svoje roke. Ni pa tako enostavno, niti ne tako, kot se piše/bere. Se pa da. Vsaj diham in živim, prej sem komajda. Ker strah hromi in ubija. Grozljivo, vse te teorije zarot ... a si se kdaj vprašal, kaj pa če vse to le ni res ... da je laž, strah vcepljen z namenom? samo iz drugega zornega kota poglej, pa se ti odpre popolnoma drugo videnje. Pa ne govorim o vojnah idr. ki so realno stanje, govorim o celoti.
6-letnik mora vedeti, da se NE pljuva - nikogar in ničesar.
Ne glede na povod k otrokovem neželjenem dejanju je po mojem mnenju (sama furam zelo milo vzgojo s skoraj nič udarci) fantek tole zaslužil.
Škoda, ker ne dojameš tega in ker s svojo užvaljenostjo in jezo podiraš nekaj, kar je dedek očitno poskušal zgraditi.
Razmisli o tem, da si DOLŽNA otroka vzgojiti, da bo lahko funkcioniral v družbi - torej mu pomagaj obvladati čustva in izločiti jezo na nenevaren način.te pokličem
Ne rečem, če otrok dobi eno po riti, pa še ta ukrep pali tja do 3. ali kvečjemu 4. leta (naš skoraj 4-letnik se smeji, če mu spustiš eno čez rit, ker točno ve, da me je tako sprovociral, da sem ga malo po riti...), ampak udarci kjerkoli drugje, sploh pa s predmetom so pa nadvse ponižujoči!
in če tale post ni provokacija - če bi kdorkoli udaril mojega otroka, ne vem, kako bi se končalo oz. bolje da ne razmišljam, ker kakršna sem, bi znala takega tasta s kuhalnico nazaj treščiti. Otroci pa pljuvajo in se pačijo, pa če jim še 100x dopoveš, da je to grdo in nekulturno, verjetno je tast tako hitro skočil, da mamica ni imela niti časa odreagirati, če je pa samo sedela in gledala ter nič ukrepala, bi morala pa ona kako vzgojno dobiti..ali kakor je rekel M. Twain - veliko otrok ima nevzgojene starše.
Ne, otrok se ne tepe. Niti odraslih, čeprav sem treščila že otroka (ne svojega), pa dedca, od mene težjega 100kg tudi. Ampak ne zato, ker bi menila, da je to "normalno", pač pa v obeh primerih zato, ker nista imela postavljenih mej. Svoje hčerke nisem tepla nikoli. Sem jo uspela vzgojit brez tega, ker jo spoštujem kot človeka. In celo se ni nikoli ne metala po tleh, ne pljuvala, ne grizla, ne bila do kogarkoli nespoštljiva. Zdaj boste spet ven padle z izgovori, kako so si otroci različni med sabo, bla bla bla. Kar.
p.s. Pa vem, kako je dobit batine. In v 99% sem jih za brezeveze oz. neupravičeno.
FriLLox nekajdrugega, če misliš da poznaš moje videnje sveta samo po zapisih iz tega foruma, se pa krepko motiš...
Seveda se motim, absolutno tvojega kot tvojega vidika česarkoli ne morem poznati, nihče ga ne more, poznaš ga le ti, ker je subjektivne narave (kot vsak pogled, videnje). Končno, nobenega pogleda na svet se ne da objektivirati, ker niti dva nista enaka. In vsak človek ima svojega ...
Pa srečno, FriLLox. Imam o tebi pozitivno mnenje. Bolj me žalosti, ker taki fajn fantje vso svojo energijo usmerjate le v besede, misli, zapise, ker vse to skupaj ne sproži nobene akcije ali reakcije. Misel je misel, beseda je beseda, nobeno od tega ni dejanje.
zlobnellllllllll Kako sem ga kaznovala da je bil 17h v vrtcu in ni mu bilo vseeno.A kdor pljuva se bomo kar tepli vse vpreg.takšno je vaše mnenje.A naj bi tastu rekli lepo si naredil kar daj ga še s kuhalnico po roki. Drugič pa še kako drugače da bo moral bos lafat po snegu kot njegov sin a je to normalno za vas. očitno je.
Tebe bi morala pa vzgojiteljice po zdravju vprašati? 17 ur si otroka pustila v vrtcu? Kje pa je ta vrtec, bom še jaz kakšnega tja poslala?
pljuvanje je izrazito poniževalno človek, ki ga pljuneš je ponižan pa če tudi to stori otrok. seveda se otrok ne tepe ampak če pomislim da bi mene vnuk pljunil ne vem kaj naj bi naredila? se naj nasmehnem, naj ga pobožam, naj se delam kot da ni bilo nič? glede na to da sem samo človek bi najbrž reagirala slabše kot pa bi bilo idealno. in kaj je sploh idealno v tej situaciji. lastnica otroka povej mi kaj si pričakovala od dedka? da se bo naredil kot da ne ve da ga je pljunil, da se mu bo zahvalil , da ga bo pohvalil...? otrok se ne tepe, da pa 6 letnik pljune dedka je pa zelo poniževalno in grdo dejanje. zamisli se malo nad svojo vzgojo!
da mene tuj pamž pljune ga gladko pljunem nazaj. če pride mati kaj jaskat pa še ona dobi kak masten hrkljuš direkt v svojo zagovedano faco. in to bi naredila vsakemu, ki bi me pljunil, me starost sploh ne gane. kako bodo pa potem doma reševali in se vzgajali (če sploh) mi pa dol visi. če pamže doma ne naučite kulture in posledic, ki sledijo njihovim dejanjem, bodo pa to izkusili na ulici. ve zaradi mene lahko komot trpite kako vas froc pluva, klofa, lasa, brca itd., ve pa se samo smehljate kot prizadete, pravzaprav me še zabavajo takšni prizori, ker človek prav verjeti ne more kako zabiti so lahko ljudje, če tega ne vidiš na lastne oči. no, če pa pamž prileti do mene in me zanalašč (če je po nesreči ne rečem nič) udari, butne, brcne itd. potem pa kasira preko faflje batine nazaj. res mislite, da bodo vsi mirno gledali kako jih vaši sončki terorizirajo? kar sanjajte še naprej do prvih posledic!
kaj, me boš tepel če ne bom nehal pisat?
FriLLox se popolnoma strinjam s tvojim mnenjem...
in da so bili deležni take "vzgoje", se kaže tudi v njihovem odnosu - ne znajo se pogovarjati in diskutirati in sprejemati različnih mnenj, najti s pogovorom, kompromisi skupne rešitve - ampak ko jim kaj ne paše in ni po njihovo ti kar ukazujejo kako moraš narerdit...
kar se janezek nauči to janezek zna -. tudi staršem si ni dalo kaj dosti ukvarjati s spoštljivo vzgojo z njim, ampak so vzgajali po liniji najmanjšega odpora neglede na žrtve...
ti, ki praviš, da si bil tega deležen - v bistvu se mi smiliš, da sam sebe tako malo ceniš in spoštuješ, da celo poješ hvalnice tistim, ki se fizično znašajo nad teboj...
v družbi je fizično nasilje prepovedano in to velja tudi za starše - tisti, ki ga uporabljajo pod neko krinko vzgoje, pa opravičujejo sami sebe, da bi zakrili lastne nesposobnosti in nezmožnost samoobvladovanja v odnosih...najlažje je namreč dvigniti roko nad šibkejšim - vsaka ostala rešitev problema v odnosu zahteva več truda, energije, prisotnosti in volje
Izgleda, da razmišljam kot manjšina tule. Kajti tudi jaz ne bi nikoli udarila otroka ampak bi se poslužila drugačnega prijema. Šestletnika se pa res da še prav dobro podučiti kaj sme in kaj ne in to brez tepeža. En dedek bi pa že moral imeti toliko izkušenj in modrosti, da bi vedel, da s tepežem ne prideš daleč. Da otroku kvečjemu zakrkneš srce.
Veliko bi morali delati res na sebi tisti starši, ki še vedno pretepajo otroke. Saj se očitno sploh ne potrudijo dobro vzgajati. Kakor da je pretepanje "vzgoja"!
zlobnellllllllll Ne rečem da lahko pluva vendar otroka se NE TEPE. A ni tako...
in ljudi se NE PLJUVA!
Jaz bi pamža vsekala, da bi pljuval kri!!!
groza res ene jeze in nasilja eni nosite v sebi...jaz se ne čudim, da otroci pljuvajo, tepejo in ne vem kaj še vse, če imajo takšne zglede v odraslih...
z nasilno "vzgojo" pač postavljate vzgled otroku kako naj ravna, kadar mu kaj ni prav, všeč...ne čudi se če te bo tvoj otrok enkrat lepega dne posnemal v tem tvojem "vzgojnem" tepežu...
zlobnellllllllll Rekla sem mu naj neha a če bo otrok malo pljuval ga bomo kar s kuhalnico tepli tast že od neikdaj nasilen tudi svojega sina je tepel da zdaj pri 40ih še pisnit ne upa in kaj reči svojemu očetu ali je to normalno zameni ni.
Provociraš?
Ker če ne provociraš, ubogi tvoj otrok, še bolj ubogi pa tvoj tast z njim in s tabo!
6 letniku naj bi bilo dovolj, da 1x rečeš, da se ne pljuva ljudi, če mu je že v navalu dolgčasa in viška energije to slučajno padlo na pamet!
Pljunek je pljunek, pa če je malo ali pa malo več!
S to lekcijo bi TI moral zaključit PRED TREMI LETI!
Ni prav, da je tast s kuhalnico udaril vnuka, je bilo pa očitno NUJNO, ker je moral prevzeti nalogo nesposobne matere!
TVOJ SIN bi se moral OPRAVIČITI dedku za neprimerno obnašanje!
To, da ga pustišp v vrtcu do 17-ih ni nobena kazen! Predvsem pa si mislim, da je to bila nagrada za tebe, da se ti ni bilo treba ukvarjat z njim in njegovo vzgojo celo popoldne!
Jaz mislim pa, da je otork verjetno enjrat ali večkrat slišal da ti ali mož zaničljivo govorita o dedku in ga je naslednjič, ko mu je kapnilo na možgane, gladko, brez zadržkov pljunil. Saj 6 letnik že dobro ve, kaj pomeni pljuniti nekomu v obraz. Če bi bila jaz na mestu dedka, bi mulcu eno tako prilimala okoli kepe, in oba vaju nagnala iz stanovanja, in pri meni bi lahko za vedno opleli z obiski.Verjemi, da tudi stari ljudje ne ljubijo, da jih smrkovci lastnih otrok pljuvajo v ksiht.
Skrajno poniževalno je "malo" pljuvati starega človeka, pa še dedka in skrajno svinjsko je nadirati bolnega starega človeka zaradi nevzgojenega lastnega mulca.
Ej, stara, pri vzgoji si pogorela na celi črti. Zamisli se malo nad seboj in nad svojim otrokom....
6 letnik pljuva svojega dedka? Zamudila si pri vzgoji in mene bi bilo na tvojem mestu sram. Pa se napisala si, da ga je tast s kuhalnico in ti, si mirno sedela tan ali si ga vsaj prijela in mu rekla, da je neuzgojen in se to ne pocne. Ce bi moj pri 2.5 letih pljuval po ljudeh ali pa samo tako za foro pri mizi ga odstranim, posljem v drugo sobo in mu povem svoje. Samo mojemu kaj takega hvala bogu in moji vzgoji, ne pade na pamet.
zlobnellllllllll Kako sem ga kaznovala da je bil 17h v vrtcu in ni mu bilo vseeno.A kdor pljuva se bomo kar tepli vse vpreg.takšno je vaše mnenje.A naj bi tastu rekli lepo si naredil kar daj ga še s kuhalnico po roki. Drugič pa še kako drugače da bo moral bos lafat po snegu kot njegov sin a je to normalno za vas. očitno je.
Se ne čudim če ne znaš vzgajati otrok. Saj še pisati ne znaš.
Se ne čudim če ne znaš vzgajati otrok. Saj še pisati ne znaš.
Lastnica (ne morem reči mati!) tega otroka je umsko bolj šibka, to se vidi iz nenega pisanja, kjer se čuti, da nima niti osnovne šole, nobene izobrazbe, nobene širine, znanja, ničesar, zato tudi ni sposobna nobene vzgoje. Prej kot čez deset let, jo bo ta njen sin nalomil do mrtvega za vsako figo, vsakič, ko mu bo prišla na pot. Da bo pa narkoman je pa sigurno, ker drugega ne more postati. Meni je to kristalno jasno, njej pa ne. Nje ne bo več samo pljuval, njo bo zbutal.
Če si ti nesposobna , potem pa vsa čast dedku da je pamža vsekal, samo premalo ga je , in še tebe bi moral takoj ko si na dedka gofljo stegnila.
Zdaj pa maršššš oba dva se takoj dedku opravičit !
hja... s tem, da si dedku "povedala" svoje, si sincka hkrati naucila, da lahko pljuva ljudem v obraz in da ga oni pac ne smejo udart.... torej, da lahko pocne karkoli zeli ostalim, onimu pa njemu nic ne smejo.... bravo mami!
da bi moja hci rekla zal besedo babi ali pa na njo dvignila glas, kaj sele jo pljunila.... mi verjemi, da babi ne bi imela casa reagirat, ker bi ze jst prej skocila....
Lej ze po tvojem pisanju M A L O je pljuval, se vidi, da je tu kriva vzgoja. Ce bi ga pravilno vzgajala in ce bi ob pluvanju ustrezno odreagirala, ga verjetno tast niti nebi imel moznosti udariti, saj bi ti takoj ukrepala. Sla do otroka intakoj ukrepala, tako kot se spodobi.
In ja ne podpiram tepeza, ampak si ocitno sama kriva, ker si ena tistih mam, ah saj samo malo pljuva , to pa ni nic takega. Sem mu rekla da se ne dela tako, ampak kaj mu pa naj.
Joj moj triletnik je imel obdobje pluvanja. Prvic, drugic, in tretjic sem ga opozorila in povedala zakaj se to ne dela in mu povedala da bo kaznovan z odvzemom igracke. Cetrtic sem mu igracko vzela, petic ravno tako, no sestic pa ni vec probaval....in ce vidi koga pluvati sedaj mu sam pove, da je to zelo grdo in se ne dela.
Ja otrok jih je fasal zaradi tvoje slabe vzgoje, in ce si tudi na ostalih podrocjih vzgoje ista, potem bo otrok se velikokrat v zivljenju. Nesrecen....
Tast je imel nacin vzgoje z udarci, kar ne podpiram, vendar tako zna vzgajati, in ker ti kot mama nisi vzgojno ukrepala, je namesto tebe ukrepal on, kakor pac zna...
Ce bi ti pravilno ukrepala, tastu sploh nebi bilo potrebno.