Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
nasvet prosim

Kam naj se preseliva v okolico Ljubljane?

15.07.12 18:07

S fantom načrtujeva skupen domek. Preselila bi se rada v roku enega leta. Jaz sem iz Kopra, on iz Maribora in zato sva se odločila, da greva v okolico Ljubljane. Ker imava oba s.p. to ne bo večji problem.
Zanima naju kateri kraj do 30 km izven Ljubljane se vam zdi najboljši glede prometnih povezav (da je avtocesta, npr. vlak, da ni Bogu za hrbtom, trgovine) ... Kateri kraj je zelo prijeten, kje živijo fajn ljudje?
Logatec je super!!!!
Težko bo:( Ti Primorka on Štajerc. Oboji so odprti veseljaki. In zdaj okolica Ljubljane:((
Raje mećita kovanec za Kp ali Mb.
podvprašanje

Re: Kam naj se preseliva v okolico Ljubljane?

15.07.12 18:40

Iščeta hišo ali stanovanje in okvirni znesek?
veseljaki kot alkoholiki?

* * *

Nikoli nad nikomer ne obupaj.
Čudeži se dogajajo vsak dan.

H. Jackson Brown Jr.

http://www.publishwall.si/lelj
Jankobrezmetke

Re: Kam naj se preseliva v okolico Ljubljane?

15.07.12 18:41

Center LJ, ker ne rabiš avtomobila.
Navedeno
mavrični vitez
veseljaki kot alkoholiki?
Ne !
Aja, zdaj sem se spomnila:) V Šmartnem pod Šmarno goro so ljudje fajn. Samo so pa drage nepremičnine.
nasvet prosim

Re: Kam naj se preseliva v okolico Ljubljane?

15.07.12 18:58

Različni predlogi vidim.
S fantom, kmalu možem, sva se odločila, da bo to okolica Ljubljane, ker meni ne ustreza Maribor, niti Celje, nasploh Štajerska, njemu pa Primorska ni najbolj všeč - ta burja in to. Tako da sva 100 % odločena kot sem napisala.
Denarja imava na razpolago 150.000 eur (še kakšen manjši kredit tudi pride v poštev), najraje kakšno dvo, tro sobno stanovanje v večstanovanjski hiši (ne bloku s 10 in več stanovanji), kjer bi imela možnost manjšega vrta.

Zakaj se zdi tebi zgoraj Logatec tako dobra izbira, da si naredila tri klicaje zdraven?
Ne vem, kake so te novogradnje v živo, ampak Vnanje oz. Notranje Gorice so kar se tiče povezave, res okej. Ni pa velikih trgovin.

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=1&nep=1&posr=1&detail=5611701&pic=2061925.jpg

Meni osebno je sicer luštno mestece Vrhnika.
V Logatcu so bila stanovanja, hiše svoje čase precej poceni. Menda temu sedaj ni več tako. Sam logatec se mi zdi dokaj dolgočasen, trgovine so, povezava AC-Ljubljana, železnica tudi... jaz tja ne bi šla.

Kaj ša Šk. Loka, Zbilje, Kamnik?
Kot so ti nekatere svetovale zgoraj je Brezovica oz.Vnanje Gorice krasna izbira. Mirna kraja, narava, osnovne stvari so pošlihtane (zdrv.dom, lekarna, pošta, trgovina,vrtec, šola...) za ostalo imaš Ljubljano z avtom 10 minut. Tržaška ni tako obremenjena, v bistvu tudi če je polna ob konicah si zelo hitro do centra Lj ali nazaj domov. Po novem vozi mestni bus 6b. Uglavnem, super je.
Škofja Loka, blizu je Lj (če se ne bosta vozila v konicah), letališče, železnica, redne avtobusne povezave.. narava je super, hribi.. tudi trgovin in lokalov je dovolj, pa kulturnega dogajanja
zjutraj je konica dragomer, brezovica, odcep vnanje gorice zelo obremenjena po tastari cesti in pri 10 minutah lahko dodaš še kakšnih 10 vsaj. ampak ob 6 zjutraj pa res ni gužve.
Jaz sem se preselila v Logatec. In mislim da se ne bom več selila :). Mi je super. 20min do LJ max, ful kolesarskih in tekaških prog v naravi, ljudje zelo prijazni, dogaja tudi kar dosti v okolici....meni je zelo všeč :).
Večina lokacij izven ljubljane je prometno čudnih. OB konicah vse stoji. To priznajo normalni ljudje, ki tam živijo, vendar jih to ne moti.
Če gresta v okolico lj. hišo, sicer raje lj. kjer se večino stvari opravi s kolesom, busom, avtom, če je treba....Sploh če bosta imela otroke. Enkrat na dan v lj. ni tak problem. Večkrat pa hitro pomeni, da si na cesti cel ljubi dan.Sploh je pa 150.000 dosti za tako stanovanje kot si napisala v ljubljani in ne nekem krajčku izven.
Navedeno
brezovica
Ne vem, kake so te novogradnje v živo, ampak Vnanje oz. Notranje Gorice so kar se tiče povezave, res okej. Ni pa velikih trgovin.

[www.nepremicnine.net]

Meni osebno je sicer luštno mestece Vrhnika.

groza. tukaj gledaš sosedu direkt v spalnico, on pa tebi. kako gradijo te novogradnje čisto brez občutka, vse natrpano eno zraven drugega. so mi pa že boljše socialistične neprmeičnine, kjer so med bloki in hišami pustili prostor in zelenice.
nasvet ti dam

Re: Kam naj se preseliva v okolico Ljubljane?

15.07.12 20:45

Navedeno
nasvet prosim

Zakaj se zdi tebi zgoraj Logatec tako dobra izbira, da si naredila tri klicaje zdraven?

Upam da vama računovodstvo vodi kdo drugi, saj niti klicajev ne znaš šteti....
Grosuplje, Ivančna Gorica ali bližnja okolica, povezave odlične, AC, vlak, avtobus.
Novih stanovan je v Iv. Gorici veliko naprodaj , večstanovanjske hiše s 6-8 enotami je kar nekaj neprodanih, cene se ugodne , ker so kar precej padle .
Domžale, Kamnik, Mengeš, Škofljica, Brezovica, Vrhnika.
Ciljajta na Domžale!
Grosuplje ...

... ob konicah nič ne stoji na cesti, vlak vozi do centra LJ 25 minut in to zelo pogosto, mestni avtobus je podaljšan iz Ljubljane do Grosuplje, voz sicer precej dalj časa kot vlak.

Vse na dosegu roke, ogromno dejavnosti v Grosupljem ...

Dva zagrizena Ljubljančana se v Grosuplju počutiva odlično že 7 let (sedaj skupaj z dvema otrokoma)
ena od tu in tam

Re: Kam naj se preseliva v okolico Ljubljane?

16.07.12 11:39

Trzin, imaš vlak, avtobus, še vedno dovolj blizu Lj, krožke, glasbeno šolo, šolo, knjižnico in ostalo vse v bližini. Edino kar manjka je še kakšna konkurenčna trgovina Mercatorju.
Cene v Trzinu so take kot v Ljubljani. POzabi.
Kot sem rekel. Če izven lj potem hiša. Pa ne 2 km izven ampak raje več, ker dejansko vožnja po AC je hitra, cene nepremičnin so pa z oddaljenostjo nižje.
Sicer pa še vedno trdim, da je pri teh cenah edina pametna stvar najem stanovanja, ki je poceni in nudi fleksibilnost. Če ti ni všeč greš pač drugam čez eno leto. Če se z nakupom zajebeš se zajebeš fejst in cene PADAJO in bo težko pametno prodat naprej....
Iz lastnih izkušenj svetujem Dolenjski del - Ivančna gorica, Višnja Gora, Stična.
Mirno, urejeno, vse bolj se razvija, dobre povezave z vlaki in avtobusi, obenem pa narava tako blizu ... šole so ok, zdravstvena oskrba tudi, Lj je 25 minut stran po avtocesti ...
Jaz ne grem več nazaj v mesto :)
še tole: Ivančna ima - velik Mercator, Hofer, dve pumpi, knjižnico, OŠ, gimnazijo, dva fitnesa, simpatično sobotno tržnico, vrtnarijo :) ... lahko najdeš stanovanje v bloku, lahko poiščeta hišo, dejansko za začetek in planiranje familije ... po mojem super.
 

Avtor: Naslov teme:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 19 minus 14?