Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Me jezi...

Prijateljica profesorica in moj sin

05.07.12 10:07
Lep pozdrav vsem, zanima me, kaj bi vi porekli na naslednjo situacijo. Imam prijateljico, ki dela kot profesorica na eni od gimnazij, kamor hodi tudi moj sin. Uči angleščino. Sinu res angleščina dela preglavice (drugje ima same 3-4-5). Saj dvojko mu vedno da, ampak letos sem ji nekaj zamerila: že kak mesec pred koncem leta sem ji rekla, da se mu gre za uspeh in če mu bo lahko zaključila 3 - pripravil bo kak plakat, govorno vajo ipd. Takrat je rekla, da bo vidla koliko se bo potrudil. Že to mi je bilo malo grdo od nje, ampak ok. Na koncu mu je zaključila 2, in tako je končal z 3. Če bi mu zaključila 3, bi sin končal z 4. Ne vem, kaj naj si mislim. Takrat sem ji rekla, da je hinavka. Od takrat (cca 3 tedne) me je dvakrat poklicala, ampak se ji nisem oglasila. Kako se vam to zdi? A ne bi od prijateljice (dobre!) pričakovali, da vam bo šla na roko?
Pa zakaj bi ti hodila na roko? Prav je, da vse obravnava enako. Redkokateri profesor je tega zmožen.
gvakamola

Re: Prijateljica profesorica in moj sin

05.07.12 10:09
Upam, da se hecaš!
Najprej mora biti profesionalna, potem šele tvoja prijateljica.
Za vse enako

05.07.12 10:13
Ne, nebi - ker žal ne toleriram tega, da bi se otroci "šlepali" skozi šolanje preko VIP in prijateljstev. Za vse enako, pa čeprav gre nekaterim bolje, nekaterim slabše.

A se ti zavedaš, da našim otrokom odpira pot naprej v boljše življenje samo pridobljeno znanje, še posebej pa tujih jezikov. Nekateri SLovenci so nasplošno zelo trdi in pa precej leni, kar se učenja tujih jezikov tiče - znajo morda največ dva, pa še to je eden jezik držav bivše Jugoslavije.

Svojega otroka pa bi morala vzgajati v tej smeri, da naj ne računa v šoli na veze in prijateljstva, ampak na izključno na njegovo znanje - za to ti bo kasneje, čez kakšnih 5, 10 let hvaležen, za pridobivanje višjih ocen na podlagi poznanstev p ažal ne.
moja hči je tudi želala bit pravdobra in je na prvem roku popravcev popravljala en predmet ter tao izboljšala uspeh. ne kriv itorej prijateljcie za to, da je tvoj sin dober, temveč vprašaj sina zakaj se pridugh predmetih ni bolj zavzel, da bi dosegel skupno pravdober uspeh. tudi moja hči imam namreč ali ali dve 2, pa je pravdobra, ker ima ostalo sicer 5 in 4 (pa eno 3 vmes)
da bi se pa sine naučil

05.07.12 10:14
da bi se pa sine naučil za tri, pa ne bi šlo?
ima možnost se naučit, it na popravnega in popravit uspeh... ampak neee, to pa neeee

si pa računala na to, da mu ti narediš plakat za trojko, kajne.
šolstvo ...

05.07.12 10:15
..prijateljica gor ali dol, moti me predvsem sistem, ki ga ti omenjaš: v naših časih (15let nazaj) za višjo zaključno oceno ni bil dovolj plakat, govorna vaja ... je bilo pa kar precej več znanja pokazat.

p.s.: očitno je res, kar pravijo: zahtevnost današnjih srednjih šol ni niti približno primerljiva s prejšnjimi - na gimnazijo so se uspeli vpisati le odličnjaki, sem pa tja prav dobri ... sedaj pa ...
ne bi, ker bi bilo to od nje sila neprofesionalno.

Pričakovala bi od sina, da bi se bolj potrudil.
Toliko ga pa nisi uspel aprepričat?

In če si to pričakovala, je bilo neresno, neodgovorno.
V bistvu bi te kot prijateljico skenslala, če bi se potem takole mulila. Za prijatelje si želim drugačne ljudi.
Navedeno
Me jezi...
Lep pozdrav vsem, zanima me, kaj bi vi porekli na naslednjo situacijo. Imam prijateljico, ki dela kot profesorica na eni od gimnazij, kamor hodi tudi moj sin. Uči angleščino. Sinu res angleščina dela preglavice (drugje ima same 3-4-5). Saj dvojko mu vedno da, ampak letos sem ji nekaj zamerila: že kak mesec pred koncem leta sem ji rekla, da se mu gre za uspeh in če mu bo lahko zaključila 3 - pripravil bo kak plakat, govorno vajo ipd. Takrat je rekla, da bo vidla koliko se bo potrudil. Že to mi je bilo malo grdo od nje, ampak ok. Na koncu mu je zaključila 2, in tako je končal z 3. Če bi mu zaključila 3, bi sin končal z 4. Ne vem, kaj naj si mislim. Takrat sem ji rekla, da je hinavka. Od takrat (cca 3 tedne) me je dvakrat poklicala, ampak se ji nisem oglasila. Kako se vam to zdi? A ne bi od prijateljice (dobre!) pričakovali, da vam bo šla na roko?

Resnično upam, da je tole provokacije. Ker če ni, si hudo omejena.
mislim da

05.07.12 10:18
samo provociraš. šolsko leto je že končalo (zdavnaj) in če bi to bilo res, bi pihala prej.

gremo na naslednjo temo :)))
Ej, ženska, da meni to narediš, te ne pogledam več. A si kaj predstavljaš, v kakšen položaj s svojimi bedarijami spravljaš to profesorico? Na eni strani ji ti, ki te je imela zaprijateljico, najedaš, naj tvojemu otroku zviša oceno, na drugi strani so pa njena profesionalna etika, ugled, avtoriteta, kolegi in nenazadnje sinovi sošolci, ki bi točno vedeli, da bi mu podarila trojko in najbrž tudi, zakaj.

Se je sinu zdelo, da se angleščine ne bo treba učit, ker je itak družinska prijateljica, kaj? Ali mu je celo kateri od odraslih tako namignil?

Takoj se ji opraviči in obljubi, da ji tega ne boš več nikoli naredila, če hočeš, da bo še tvoja prijateljica. In vesela bodi, da imaš vsaj eno prijateljico, ki ima približo dovolj integritete za delo, ki ga opravlja.
rogljiček.

05.07.12 10:24
Ta tvoja prijateljica je dobra profesorica in je tvojemu sinu naredila veliko večjo uslugo za življenje kot pa bi ga naredila ti.

Nauk, ki ga je dobil od nje: če želiš uspeh, se moraš potruditi, ne tik pred zdajci, temveč ves čas.
Tvoj nauk bi bil: ni se treba potruditi, saj se bom prišlepal prek vez. Tako dela pol države in zato smo v takem položaju kot smo. Prijatelji od prijateljev. Na kratki rok deluje, na dolgi te močno tepe po glavi.
premalo truda

05.07.12 10:28
V naših časih ni bilo tako enostavno. Jaz sem konec tretjega in cel četrti letnik sexala s profesorjem, da sem na koncu imela štiri. Pet je zaključil sošolki z velikimi joški.
Ona je opravljala le svojo službo. Prej bi rekel, da je grdo od tebe, da si zahtevala nekaj, kar veš, da se ne sme.

Lep pozdrav, Iztok

http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku
http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju
http://avto.over.net/
http://iztokfranko.si/
Lahko bi napisala še in še, pa rečem samo: "Služba je služba, družba je družba. Amen."

lp
Navedeno
rogljiček.
Ta tvoja prijateljica je dobra profesorica in je tvojemu sinu naredila veliko večjo uslugo za življenje kot pa bi ga naredila ti.

Nauk, ki ga je dobil od nje: če želiš uspeh, se moraš potruditi, ne tik pred zdajci, temveč ves čas.
Tvoj nauk bi bil: ni se treba potruditi, saj se bom prišlepal prek vez. Tako dela pol države in zato smo v takem položaju kot smo. Prijatelji od prijateljev. Na kratki rok deluje, na dolgi te močno tepe po glavi.

Točno takole je.

Sicer pa tudi jaz samo upam, da tule zezaš ljudi; ker če ne..... ojojjj.
Pa se ti hecaš ali resno misliš?!?!

Jaz sem imela sorodnico, ki sem jo učila, pa je bila cela zamera njene družine, ker mu nisem kar tako opravičevala izostanke (celo špricanje), tudi drugače so mislili, da ji bom šla na roko pri vsaki stvari. Jaz sem bila pravična do vseh (kolikor sem pač lahko) in kot dijakinja v razredu je bila samo ena izmed njih, nikakor pa moja sorodnica. Pri ocenjevanju in ostalih stvareh glede službe sem najprej odgovorna sama sebi (pravičnost, strokovnost, ustreznost), ravnateljici in sodelavcem, otroku, nato staršem in šele potem staršem svojih prijateljev!

Ne vem pa zakaj se ni tvoj sin potrudil in učil?! A ni na njem največja odgovornost? Ker si mu ti rekla, da se boš zmenila za tri?! Neverjetna si res! Kje ti živiš - v starem socializmu? Bi ti rada, da imajo sošolci tvojega otroka boljše ocene samo zato, ker se s starši otrok poznajo?

Tudi tvoja prijateljica je ravnala kar se da najbolj korektno kot bi večina učiteljev, ki jih poznam!
Navedeno
Me jezi...

Očitno se ni dovolj potrudil.Hinavka? Kaj bi rada? Vprašaj se kaj bo iz tvojega sončka? Boš tudi na faksu šla se za sončka menit za ocene? V njegovo službo za višjo plačo?
Upam da je provokacija, RES upam da je. Kaj tako primitivnega še nisem slišala. Jaz si v življenju ne bi drznila nikogar prositi kaj takega. Kje imaš kaj ponosa?
Tudi jaz upam, da ti je mal dolgčas in se kratkočasiš s provokacijami.
Če se pa ne - prijateljica ima 100% prav, ti in tvoj sin pa se morata pošteno zamisliti. V bodoče prijateljico prosi, če da kakšen predlog, kako sina zmotivirati, naučiti snov bolje, kaj uporabiti, kakšne dodatne knjige, dvdje, filme, itn. zbrati mogoče denar za kakšen jezikovni tečaj zunaj. Ne vem, ampak to bi jaz od prijateljice učiteljice predmeta pričakovala, ne pa podarjenih ocen.
učenecangleščine

05.07.12 11:08
avtorica,če imaš ti butastega sina to ni kriva prijateljica...saj ga ni ona nardila :)
kaj je to zaena sola

05.07.12 11:10
Na katero srednjo solo to hodi tvoje sonce? Na pomozno? Tisti 2,5 letni tecajcek za "malo omejene"? Ker pri nas se v osnovni soli ne zakljucujejo ocen navzgor na podlagi plakata, ampak se morajo kar lepo nauciti snov. Ce je to res gimnazija kot si zapisala je pa to sramota za celotno solstvo da spustijo taksne debile v svojo ustanovo. V mojih casih je gimnazija kaj pomenila, zdaj kot vidim je na istem nivoju kot kaksna poklicna sola. Aja nasvet..mmmm ti se kar nadaljuj to kar pocnes - bodi uzaljena in se ne oglasaj na mobitel, tako bo "prijateljica" uvidela kaksna seljakusa si v resnici in te bo odrezala iz zivljenja. Tvoje sonce pa naj se pripravi za drugo leto, ko se bo dejansko moral nauciti, ker drugace nebo dobil niti 2 (nic vec vezic in poznanstev a ne).
nisi vprašala, če mu je dvojko šenkala
nima se otrok kaj šlepat. Nauči se naj, potem si bo oceno zaslužil. Sestra učiteljica pravi, da ji hodijo na koncu leta starši prosit za višjo oceno.
šolniki

05.07.12 13:44
imaš čisto prav, ta koza trapasta bi lahko bila boljrealna.Tvoji mali bo če bo tako nadaljeval na koncu minister za šolstvo in ji bo lahko plačo ali penzijo kenslal
Ker niti črke z ne znaš pravilno uporabljati, dobiš še ti kako negativno zraven. S 3 ali s 4 se zaključi.
pometi s sabo

05.07.12 19:36
Navedeno
premalo truda
V naših časih ni bilo tako enostavno. Jaz sem konec tretjega in cel četrti letnik sexala s profesorjem, da sem na koncu imela štiri. Pet je zaključil sošolki z velikimi joški.

A si naredila šolo?
presenečena

05.07.12 23:01
Me veseli, da se še najdejo ljudje z zdravo pametjo tu gori in včasih tudi s kako učiteljico "potegnejo". Super odzivi, tudi sama sem enakega mnenja. Ne bi se čudila, če bi še ta dvojka bila šenkana.
Veliko bolje je, da se tvoj sin sam znajde, kot pa da mu ti karkoli pomagaš.

Ker če bo dobil oceno 3 zaradi tebe, se bo navadil (podzavestno), da mu boš vedno pomagala. Hote ali nehote bo vedno želel tvojo pomoč ali od očeta. Zato je potem bolje, da pri izpitu plonka oz. goljufa, ampak da si vse sam pripravi za to, in se bo tako naučil, da brez nič se še čevelj ne obuje. Pa pustimo ob strani to ali je plonkanje dobro ali ne. V tem primeru menim, da je.

Lep pozdrav, Iztok

http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku
http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju
http://avto.over.net/
http://iztokfranko.si/
Jaz bi jo prosila

06.07.12 16:45
naj da sinu 1, da se celo poletje uči in dela popravca in ima nekaj od tega on in ona!

Smo si pa različni.
Nesramna prijateljica. Jest je tut pogledala ne bi več, če mu ne da najmanj 4. Kam gre ta svet. Za vzor pri tvojem sinu ji lohk daš Jankoviča. Poglej, kako daleč je prišel, pa tud ne zna angleščine! Danes pa angleščina res ni pomembna ane.
Zakaj bi popoščala -. prijateljica. To je dobro za otroka za nadaljnji študij in življenje.
za boljšo oceno se mora on meniti, ko je vprašan, pred celim razredom... in ne potem ti na kavici, ko cel razred ve koliko si je zaslužil... sploh pa tvoj sin ne bi smel vedeti, da je kaj dogovorjeno, ker se potem še manj uči in vprašanje če si je dvojko zaslužil.

in komentar na to, da te je klicala dvakrat. jaz če bi te enkrat in se mi zaradi tega ne bi javila, te pa sploh ne bi več!

drugače pa si lahko pravdober tudi z eno dvojko.
solinarka

06.07.12 22:24
Povabi jo na pijačo za šenkano dvojko
Provokacija

06.07.12 22:27
Navedeno
takole
Navedeno
Me jezi...

Resnično upam, da je tole provokacije. Ker če ni, si hudo omejena.

Tudi jaz upam, da je to samo provokacija....
pri nas....

07.07.12 19:05
Tudi moja prijateljica uči mojega otroka. In? Kvečjemu se pri njenem predmetu še bolj trudi kot drugje. Da mu ne bi bilo nerodno pred njo.
S prijateljico pa se o šoli v bistvu ne pogovarjava. Ne maram, da bi zaradi tega, ker mojega otroka uči leto ali dve, sesuje 15-letno prijateljstvo. Ni vredno.
Učiteljica, profesorica

08.07.12 14:20
Imaš super prijateljico. Obdrži jo in se od nje uči. Kaj že?
Pa kaj imaš to za enga buteljna, da se angleščine ne more naučit za eno štirko???
Primer iz Srbije

09.07.12 21:23
Navedeno
Me jezi...

Ko sem bil v Srbiji, sem v dveh dneh videl polno prometnih nesreč, ena je bila tudi smrtna. To je zato, ker se je tam prišlo do vozniškega izpita kar s plačevanjem. (Zato ne čudi, da je nek poznan Slovenec svojemu sinu poskušal priskrbeti maturo.)

Če bi bile šole pri nas takšne, da bi bilo potrebno nekaj znati, ne pa da bi se samo podarjalo ocene, bi bili danes tudi v boljši gospodarski situaciji. Tako pa smo vedno bolj podobni Srbom.
mavricius

09.07.12 21:29
mogla bi mu dat priložnost za kakšen plakat ali podobno,če si ji omenila da želi imeti 3,pa še prijateljica! kar več boljših prijateljic imej,če te pokliče -PA ji prijazno reci -joj zdajle ne morem grem ravno s kolegico npr.majdo-na kavico!
Vsi razumemo da mora biti profesionala in bla bla bla,ampak -TAKOLE !!!
svašta rodi...

10.07.12 11:16
ČE BI BILA TI RES MJA DOBRA PRIJATELJICA...me kaj takega nikoli ne bi prosila!!!

In tudi jaz tebe ne!!!

Svašta berem tule, upam, da le provocoiraš. kako lahk prosiš nekoga, da goljufuja, dela preko svojih načel??
katarinija

10.07.12 19:41
Svet se ne bo podrl, če je tvoj sine zaključil s slabšim uspehom. Naj mu bo to popotnica za naprej, da se mora bolj potruditi tekom šolskega leta. Če mu gre nekaj slabše, ni razlogam, da nebi spravil za eno trojko. Malo več zic ledra, naj spremlja kakšne serije z angleškimi podnapisi in vadi pisno in slušno besedišče, kupi mu kakšno knjigo pa ne razpravljaj z njim o tvoji jezi do učiteljice.
Neka merila pa le morajo biti in kot so že nekateri napisali, bi bila lahko njena poteza ogrožujoča za njeno službo.
Usmeri rajši energijo v iskanje rešitve in se ne oziraj nazaj, kaj je prav in kaj narobe. Nihče ni umrl.
nisi prav gladka

11.07.12 17:10
Sem pred leti prosila svaka, policaja, če lahko zrihta, da ne bi dobila kazni po radarju. Je rekel, prinesi mi plačilni nalog, pa bom jaz plačal, če ti ne moreš, ampak ne zajebavaj se prosim iz moje službe.
Analogija?
kaj pa,če

12.07.12 13:46
Kaj pa, če mu je dvojko šenkala? Več mu pa res ne bore.
Meni se zdi njenio ravnanje popolnoma o.k.
Lepo, da se najde toliko moralnih, poštenih glede ene teme. Malo nenavadno. Mislim, da to ni odraz oz. ogledalo družbe. Verjetno to bere precej ljudi, ki si ne upajo izrazit nasprotnega mnenja.
to je slika in podoba našega šolskega sistema !!!

za dobro malico pridejo tudi na dom !
prlečka

14.07.12 20:48
Pozdravljeni vsi skupaj!
Ta tema je bolj ali manj čudna. Vsekakor se danes javno noben ne hvali s tem, da nekoga pozna in da od njega na račun prijateljstva pričakuje to ali ono. Navsezadnje izraža svojo nejevoljo, jezo in prizadetost- skratka starš se obnaša kot razvajen otrok, ki ne dobi željene igračke. Vsak starš bo v dobro svojega otroka, od učitelja pričakoval, da bo realen, nepopustljiv in profesionalen.
Imam 3 otroke. Z večino učiteljev imam skorajda prijateljske odnose, saj so nekateri učili tudi mene, ampak vsakemu od njih vedno znova ponavljam, da od njih pričakujem realne ocene, ki bodo odraz dejanskega stanja. Prav tako jim ponavljam, da v primeru, da so poredni in nagajajo lahko brez slabe vesti uporabijo tudi fizično kazen. Kar se sicer ne dogaja. Komu koristi laž? Otrokom? Staršem? Morda, da se ne žrejo s tem, da so se premalo ukvarjali z otrokom in ga na tak način onemogočili.
A rabimo neprofesionalne, labilne in koristoljubne učitelje, da pomirimo svojo slabo vest?

Po moje so vsi otroci enako sposobni. Seveda govorim o otrocih, ki so se rodili zdravi. Imajo enake preddispozicije. Razlike se pojavijo predvsem zaradi časa , ki si ga vse od prvega dne vzamemo zanje, za njihov razvoj, učenje, privzgajanje delovnih navad in podobno. Pri 15 tih ko končujejo osnovno šolo, in nismo ravno najbolj ponosni na njihov uspeh, pa tako z veseljem kažemo s prstom naokoli- seveda nase ne pomislimo.

Od učitelja pričakujem, da mi pove, kje je otrokovo šibko področje, kje bo po njegovem mnenju še potrebno vložiti trud... Kaj drugega se z njim nimam pogovarjati.
Nekaj bi dodala.

Ali je bila tema provokacija ali pa le ni bila, plakat/gimnazija vseeno zgodba je dana...Vidim, da so nekateri celo zgrozeni nad mislijo, da bi lahko sploh prislo do pristranskosti ocene znanja sina...Pa ne bi smeli biti: ali pa so slepi/zanikajo,da se to ne dogaja ali pa se "fine' delajo. Sama sem se ze v gimnaziji lahko na lastne oci prepricala kako je pri obravnavi ucenca, ce prihajas med "elito" s koreninami ravnateljv, pravnikov, dedkov profesorjev ali pa iz vasi starsev delovskega razreda..To se je potem "kdo koga pozna in od koga je in komu je kdo bolj vsec" dolgo casa kazalo (univerza, prvi sluzbi..) in se bo zal vse vec. To se dogaja v nasi druzbi, zato je tudi odprto komentirala zamero. Nic takega. Jaz bi prijateljici zamerila le to, da nismo obe, ona in jaz, se bolj potrudile da bi s sinom bolj delali na anglescini. Sploh ker smo mu /bile obe tako blizu. Ni potrebe da se otroka ne motivira na pravi nacin. Ker vcasih niso ucenci leni ali "neumni" le malo zaspani ali zasanjani...No sicer pa tega dela vprasanja ne morem komentirati ker otrok se nimam in tudi strokovno vem le malo o otrocih.

profesorica in moj sin

16.07.12 05:16
Nekaj bi dodala.

Ali je bila tema provokacija ali pa le ni bila, plakat/gimnazija vseeno zgodba je dana...Vidim, da so nekateri celo zgrozeni nad mislijo, da bi lahko sploh prislo do pristranskosti ocene znanja sina...Pa ne bi smeli biti: ali pa so slepi/zanikajo,da se to ne dogaja ali pa se "fine' delajo. Sama sem se ze v gimnaziji lahko na lastne oci prepricala kako je pri obravnavi ucenca, ce prihajas med "elito" s koreninami ravnateljv, pravnikov, dedkov profesorjev ali pa iz vasi starsev delovskega razreda..To se je potem "kdo koga pozna in od koga je in komu je kdo bolj vsec" dolgo casa kazalo (univerza, prvi sluzbi..) in se bo zal vse vec. To se dogaja v nasi druzbi, zato je tudi odprto komentirala zamero. Nic takega. Jaz bi prijateljici zamerila le to, da nismo obe, ona in jaz, se bolj potrudile da bi s sinom bolj delali na anglescini. Sploh ker smo mu /bile obe tako blizu. Ni potrebe da se otroka ne motivira na pravi nacin. Ker vcasih niso ucenci leni ali "neumni" le malo zaspani ali zasanjani...No sicer pa tega dela vprasanja ne morem komentirati ker otrok se nimam in tudi strokovno vem le malo o otrocih.
Men se osebo ne zdi prav da izkoriščaš prijateljske vezi za uspeh otroka.
Mislim da je grdo od tebe, mislim da bi te morala tvoja prijateljica tebe skenslat, ne pa ti njo.
Navedeno
Me jezi...

Ne morem verjeti, kar sem pravkar prebrala. Ti NISI normalna. Resno ne.
Prvič: Ne vem, če si že slišala pregovor Družba je družba, služba je pa služba. Ta pregovor ni kar tako. Torej v zasebnem življenju sta lahko najboljši prijateljici, ampak v službi pa je ona tebi še vedno nadrejena.
Drugič: Ti nimaš NOBENE pravice ji govoriti, na kakšen način bo učenec, dijak prišel do pozitivne oz. določene ocene. Nimaš kvalifikacij za to. Ona je tista, ki bo odločila, kako in kaj. Kakor ti je tudi povedala, da bo videla, kaj lahko naredi, koliko se bo tvoj sin potrudil.
Tretijč: S tabo je resno nekaj močno narobe, da se sprašuješ, kakšna prijateljica je ona. Ona v svojem službenem času NI tvoja prijateljica. Je učiteljica tvojega sina. To in nič drugega. Raje se vprašaj, kakšna oseba si, da jo izkoriščaš za sinov "uspeh", ki to ni. Njemu s tem le škoduješ. Ker zdajle res morda bo dobil 3, tako čez obe oki spregledano, ampak od tega on, ne učiteljica ne bosta imela koristi. Korist bi imela kvečjemu ti, da bi se lahko pred drugimi hvalila, kako "priden" je tvoj sin. Raje se usedi z njim, mu pomagaj, mu omogoči inštrukcije (ni nujno, da so plačane, zagotovo poznaš koga, ki bi lahko ga poučil malo). Veš, lenobe nihče (razen zgleda ti in tvoj sin!) nočeta podpirati. Lahko te je sram. V dno duše sram. Da sem tvoja hčerka, bi ti že povedala svoje!
Četrtič: Dosti bolje je, da otrok dobi kdaj kakšno slabo oceno, ker življenje ni zavito v celofan.
Petič: Tvoja naloga matere je da sina SPODBUJAŠ, PODPIRAŠ, VZTRAJAŠ Z NJIM, SI MU OB STRANI, NE DA MU DAJEŠ POTUHO!!

Tvoji prijateljici čestitke za njeno profesionalnost, da je uspela ločiti zasebno od službenega in se ravnala po etničnih pravilih. Malo je danes takšnih!

Lep pozdrav,
dark_rose
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 15 plus 5?