Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
brez moči

žena čisto na tleh

02.07.12 11:02
Jutri bi naj šli na dopust,vendar je žena psihično čisto na tleh.Je brez energije,počuti se slabo,pritisk je zelo nizek˙,(105-75),srčni utrip prevelik (90-100).
Šli bi na isto destinacijo,kot vsa leta(400 km. oddaljeno),tu je tudi 6 letni otrok,ki se tega zelo veseli.Kaj naredit v tem primeru?Če bo tako stanje,na žalost ne gremo nikamor.Popoldan bo še stopila k os.zdravniku.
Kaj oz.kako bi vi ukrepali ,kako si pomagate?Prosim res za pametne nasvete.Hvala.
Kaj je razlog za tako stanje? Je to nekaj običajnega pri njej ali se je pojavilo prvič?
Verjetno ni taka od včeraj.
temu se reče

Re: žena čisto na tleh

02.07.12 11:08
klinična depresija.
Modri dirkač

02.07.12 11:15
Tablete za psiho (-->zdravnik) in fizična aktivnost; ne samo sprehod, ampak taka, da se prešvicaš - npr. en hrib s kolesom. Po mojih izkušnjah taka ornk fizična aktivnost poskrbi za preokrenitev misli....SPrehod je blažen žegen. POdobno terapijo je imel Rugelj - branje, pisanje povzetkov, hribi - stvari, ki zahtevajo osredotočenost in s tem drugačen tok misli.....
laracr

02.07.12 11:16
Dežurnemu zdravniku, da ji da malo volje, kakšen napotek in na pot. Vsekakor ji bodo korietili prosti dnevi. Ti pa tako veš kako postopati, da ji olajšaš, ker je le tvoja žena. Pritisk pa ni tako kritičen.
Iz danes na jutri ni možno popravit takega stanja, tako stanje je rezultat daljšega obdobja dejavnikov okolja na osebo, tudi tableti ne rešijo tega čez noč.
Psiha...

02.07.12 11:20
Moj pritisk je klasično 90/60. Živim, rada živim. Za dva otroka, partnerja in zase.Ful dobra motivacija.

Je pa res, da zvečer pogosto padem utrjena dol...ampak z novim dnem pride novo veselje do življenja.
To stanje najbrž ni nekaj novega. V enem dnevu se ti vse to ne more nagrmaditi. Naj razmišlja o tem, kako se bo na morju lahko odpočila, vsaj za trenutek pustila skrbi za sabo. In naj ne pokvari veselja otroku. NIzek pritisk ni nevaren, utrip tudi nič posebnega, glede na njeno stanje tesnobe in kakšne panike, je pričakovano.
Res bo žalost, če ne boste šli nikamor.
tudi sama sem tak tip

02.07.12 11:23
Jo razumem. Človek celo leto čaka ta dopust, ponavadi se pa tik pred zdajci vse skoncentrira na zelo kratek čas - če imaš otroke so tu razni roditeljski za šolo, vse sorte zaključkov, v službi izredno stanje pred poletnimi dopusti, če je uslužbenka javnega sektorja jo pa razumem še bolj, ob vseh teh spremembah in moralnih napadih s strani privoščljivcev človek zlahka zapade v krizo in s tem depresijo ali vsaj začetek depresije.

se dogaja tudi meni. pri enih se slabo počutje odraža na psihi, nekateri drugi trpijo različne bolečine. mene je zvilo v želodcu, s katerim imam že nekaj let težave.

absolutno pogovor pri zdravniku. jaz sem dobila tablete za želodec in veliko vzpodbude od zdravnika, od moža veliko podpore in kot nekaj drugih tu zgoraj pravi - usmeriti se v neko rekreacijo - mož me je dobesedno nagnal na bicikel in reči moram, da resnično pomaga.
druga destinacija

02.07.12 11:25
ma kakšen dohtar. žena naj dosti pije, za morje spokaj ti, za letos je sicer že prepozno, drugače pa dajte najdet že eno drugo lokacijo za dopust. Žena se bo počutiila dosti bolje, če bo videla kaj novega.
maj..

02.07.12 11:26
Pokaži, da jo razumeš in da jo imaš rad. Stoj ji ob strani. Na dopust kar pojdite. Spremeba ji bo samo koristila. Na nevsiljiv način jo poskusi odvrniti od slabih misli. Na dopustu naj se "skozi nekaj dogaja", a če bo preutrujena naj tudi zaspi...
Če bo pri zdravniku dobila zdravila (antidepresive), bo obležala za cca 2 tedna in ne bo za na dopust. Z zdravili naj zato počaka, če le ni prehudo.
net1

02.07.12 11:26
IN kaj bi sedaj rad ,naloži jo v prtljažnik in srečno na pot.
Navedeno
tudi sama sem tak tip
Jo razumem. Človek celo leto čaka ta dopust, ponavadi se pa tik pred zdajci vse skoncentrira na zelo kratek čas - če imaš otroke so tu razni roditeljski za šolo, vse sorte zaključkov, v službi izredno stanje pred poletnimi dopusti, če je uslužbenka javnega sektorja jo pa razumem še bolj, ob vseh teh spremembah in moralnih napadih s strani privoščljivcev človek zlahka zapade v krizo in s tem depresijo ali vsaj začetek depresije.

se dogaja tudi meni. pri enih se slabo počutje odraža na psihi, nekateri drugi trpijo različne bolečine. mene je zvilo v želodcu, s katerim imam že nekaj let težave.

absolutno pogovor pri zdravniku. jaz sem dobila tablete za želodec in veliko vzpodbude od zdravnika, od moža veliko podpore in kot nekaj drugih tu zgoraj pravi - usmeriti se v neko rekreacijo - mož me je dobesedno nagnal na bicikel in reči moram, da resnično pomaga.

Točno to, preusmeritev v nekaj koristnega, najlažje se je smiliti samemu sebi. Drugače je vse to življenje, kar opisuješ. Eni se zlomijo, drugi hodijo s pokončno držo in sprejemajo, kar jim nalaga sedanjost. Nič ni tako nemogoče, samo z brundanjem se ne pride daleč.
eowin

02.07.12 11:29
Navedeno
brez moči
Jutri bi naj šli na dopust,vendar je žena psihično čisto na tleh.Je brez energije,počuti se slabo,pritisk je zelo nizek˙,(105-75),srčni utrip prevelik (90-100).
Šli bi na isto destinacijo,kot vsa leta(400 km. oddaljeno),tu je tudi 6 letni otrok,ki se tega zelo veseli.Kaj naredit v tem primeru?Če bo tako stanje,na žalost ne gremo nikamor.Popoldan bo še stopila k os.zdravniku.
Kaj oz.kako bi vi ukrepali ,kako si pomagate?Prosim res za pametne nasvete.Hvala.

Kot pišeš in kot jaz dojemam te podatke (in od kod jih ima, a je eden tistih frikov ki si stalno meri pritisk?), s punco ni nič drastičnega narobe. Dopust je lahko tudi stres. Naj gre k zdravniku, potem pa naj na kupček da svoje kopalke, obleko in gre spat. Ti pa spokaj otroka, sebe in njo, jutri se usedite v avto in frrrrrrrrrc na morje.DA MI SLUČAJNO NE OSTANETE DOMA. Vsi trije si ga zaslužite.

Ženi torej reci: "VSE bom sam uredil (prtljaga, tankanje, rože zalit, ključe nest, itn), gremo na morje, tam ti bo bolje, boš videla"
seveda je stres

02.07.12 11:32
Imam tudi jaz podobne težava - počitnice so itak vsako leto stres.

jaz si pomagam s tem da pakiram en teden, vsak dan malo...in ko pridem na morje OZDRAVIM.
Sprememba ji bo vsekakor koristila, ti pa poskrbi za njen počitek na morju!

Srečno pot!

p.s.: največjo napako bi v tem primeru naredili, če bi ostali doma.
eowin

02.07.12 11:33
Še nekaj, ne morem da ne bi napisala. Seveda ne poznam podrobnosti, ne vem kaj se z njo in vama in vami dogaja, ampak totalno neodpustljivo mi je, če nekdo igra princesko in sicer v času tako zelo pričakovanega dopusta. Otrok se ga veseli, mož ga zasluži. Grenit to z neko svojo preobčuljivostjo itn se mi zdi grdo in egoistično.

Prosim, da res pelješ otroka na morje in poskrbiš, da se imate fino. Mogoče bo kaj več dela nate padlo, ampak ne obnašajte se, kot da imate bolnika v zadnji fazi doma.
ženska solidarnost

02.07.12 11:38
madonca, kakšna ženska solidarnost. Zakaj pa je žena tako potrta? Jo je groza, da te bo morala en ali dva tedna gledat, medtem ko ima sedaj mir pred tabo? Je sita vedno enega in istega kampa z razmajano prikolico tam na Hrvaški obali?
eowin

02.07.12 11:44
Ženska solidarnost - če je razlog njene potrtosti to, kar ti pišeš, pa bi morala malo prej pljunit v roke in recimo na tale forum napisati vprašanje "Kam naj gremo na morje" :-))) Ali pač mal posrfati okoli, kar počnemo tudi ostali. Ne pa da sedaj mori otroka in moža.
aha, to pa

02.07.12 11:45
Navedeno
Goldfish
Navedeno
tudi sama sem tak tip

Točno to, preusmeritev v nekaj koristnega, najlažje se je smiliti samemu sebi. Drugače je vse to življenje, kar opisuješ. Eni se zlomijo, drugi hodijo s pokončno držo in sprejemajo, kar jim nalaga sedanjost. Nič ni tako nemogoče, samo z brundanjem se ne pride daleč.

spet ena, ta pravi model, ki je vso pamet sveta pobrala, ker ima stiropor v glavi, nimaš pojma
dej raje bodi tiho in spokaj se
Navedeno
aha, to pa
Navedeno
Goldfish
Navedeno
tudi sama sem tak tip

spet ena, ta pravi model, ki je vso pamet sveta pobrala, ker ima stiropor v glavi, nimaš pojma

Sploh ne, še velik mi manjka, samo dost mi je jamrarije in ljudi, ki si ne želijo, nočejo in posledično zato ne morejo pomagati. Zaradi tega trpi vsa okolica, po možnosti so v igri otroci, ki opazujejo razpad svojih staršev. Včasih je pomoč streznitev. Ti pa lepo božaj in ujčkaj, ter se pridruži trumi ljudi, ki se smilijo sami sebi in iščejo enako misleče, da še potencirajo svojo žalost. Če bi mi bilo vseeno, se sploh ne bi oglasila.
ženska solidarnost

02.07.12 11:51
Navedeno
eowin
Ženska solidarnost - če je razlog njene potrtosti to, kar ti pišeš, pa bi morala malo prej pljunit v roke in recimo na tale forum napisati vprašanje "Kam naj gremo na morje" :-))) Ali pač mal posrfati okoli, kar počnemo tudi ostali. Ne pa da sedaj mori otroka in moža.

Saj veš kako je pri takih, najbrž je njegova mama že marca določila, kdaj bodo šli in kam:))
deževna

02.07.12 11:52
sploh nisem vsega brala !!!!
pošlji jo nekam, ker je totalno neodgovorna in pripravljena zajebat dopust tebi in otroku !! najlažje je bit v depresiji....odlično za vse težave v življenju !! in vem, da boste tiste odgovarjale, ki si v tem najdete, ampak sorry !!!!! najlažja pot za pozornost, za nabijanja občutka krivde.....
Premalo vemo, da bi lahko sodili o vasi druzinski situaciji - torej pustimo obsojanje ob strani. Kar je meni najbolj nesprejemljivo, je to, da bi otroka prikrajsali za dopust. Posledicno se pridruzujem nasvetu zgoraj: poslji zeno k zdravniku in spat - sam pa spakiraj, uredi zadeve doma in jo zjutraj nalozi v avto. Ce je z njo res hudo - naredi to za celo druzino. Ce je zena le drama-queen - naredi to zaradi otroka.
hoho ho

02.07.12 12:08
Navedeno
Goldfish
Navedeno
aha, to pa
Navedeno
Goldfish
Navedeno
tudi sama sem tak tip

Sploh ne, še velik mi manjka, samo dost mi je jamrarije in ljudi, ki si ne želijo, nočejo in posledično zato ne morejo pomagati. Zaradi tega trpi vsa okolica, po možnosti so v igri otroci, ki opazujejo razpad svojih staršev. Včasih je pomoč streznitev. Ti pa lepo božaj in ujčkaj, ter se pridruži trumi ljudi, ki se smilijo sami sebi in iščejo enako misleče, da še potencirajo svojo žalost. Če bi mi bilo vseeno, se sploh ne bi oglasila.

sploh se ne zavedaš koliko ti manjka!
raje se sebi posveti in bodi tiho pa v kot se usedi
ne zavajaj druge z neko kao samozavestjo, ki jo misliš, da ravno TI imaš
dobro ti je nekdo prej povedal, imaš stiropor v glavi
preutrujenost

02.07.12 12:22
Ni nujno depresija. Meni se je letos zgodilo na dopustu, 3. ali 4. dan. Nisem mogla ničesar več. Pač popolna preutrujenost na vseh področjih, stres ipd, enkrat pač telo pade in ne zmore več. Sem preležala in se nekako spravila ven, pa je bilo bolje.

Ni bilo pa to prvič, da je utrujenost prišla za mano s takšnim zamikom.

Če je depresija, je pa zadeva lahko bistveno težja in jo bo treba reševati drugače, a dopust bo vseeno prva rešitev k temu! Naj se žena lepo spočije in ne razmišlja o tem, kaj je še treba narediti.
Navedeno
hoho ho
Navedeno
Goldfish
Navedeno
aha, to pa
Navedeno
Goldfish
Navedeno
tudi sama sem tak tip

Hahahaha...jst vsaj priznam, da se učimo celo življenje. Ti imaš pa nepopravljivo luknjo v glavi. Saj bo tudi pri tebi posvetil sonček, do takrat globoko vdihni...saj veš...vdih, izdih!
dejte no mir

02.07.12 12:30
Navedeno
Goldfish
Navedeno
hoho ho
Navedeno
Goldfish
Navedeno
aha, to pa
Navedeno
Goldfish
Navedeno
tudi sama sem tak tip

Hahahaha...jst vsaj priznam, da se učimo celo življenje. Ti imaš pa nepopravljivo luknjo v glavi. Saj bo tudi pri tebi posvetil sonček, do takrat globoko vdihni...saj veš...vdih, izdih!

pa ti res še ne veš, da imaš pamet ene ribceeee
heheheeeeee
Stres je to.

02.07.12 12:53
To je stres. Kopica obveznosti pred odhodom jo je uničilo. Tudi sama sem že bruhala večer pred tem, da smo šli na pot.

Pomagajte ji. Ona naj počiva. Jutri bo bolje.
Mancaganca

02.07.12 12:57
Pred vsakim dopustom zbolim za kakšen dan dva. Ko se služba konča dobim temparaturo - vsaj 38.5, sem na tleh. Smo zaradi mene že dvakrat odšli an dopust kakšen dan kasneje. Sedaj redno vzamem dopust nekaj dni pred odhodom, da se doma zrelaksiram, spočijem, nato počasi vse pripravim in gremo. Jaz jo čisto razumem. S seboj naj vzame nujna zdravila. Lahko se oglasi tudi v dežurni ambulanti, da ji pred odhodom pogledajo krvno sliko - sem tudi že bila in so ugotovili da imam nekaj bakteričnega in mi dala hitro kuro sumameda. pa tudi če bo zdravnik povedal, da je kri OK, voda Ok, da ni nič videti se bo bolje počutila. Kamor greste preglej kje je najbljižja medicinska pomoč - na internetu poišči, da če boste potrebovali, da pokličeš. Jaz vedno naredim takoj, pa do sedaj še ni bilo potrebno nikamor - imam občutek, da če se ne bi pripravila, da bi pa potrebovala:):). Skratka pomagaj kakor lahko, do zdravnika pred odhodom, da bo bolj mirna in pa potem ponoči na pot - da lahko spi in otroci spijo. Dva dni pa bo kot rožica - bo drug zrak, zjutraj se bo lahko šla namočit - predvidevam da greste na morje in pa na dopustu, ji daj mal dihati, poskerbi za otroke da se odpočije. Jaz imam srečo, da je moj možek priden in poskrbi da imam malo mira, da se naspim, naberem novih moči....
brez moči

02.07.12 13:11
Hvala vam za dobre in pikaste odgovore.
Ravnokar je šla zdravniku in videli bomo,kako in kaj.
Ona pravi,da ne more nič,kar poje,gre ven,tudi zaloge od nazaj,je totalno brez energije,kot sem v uvodu napisal.Ne gremo v kamp,ampak v apartma,ki je res komfort,v senci,blizu morja in ni nobene gužve,pravi blažen kraj za mir in oddih.
A bo sposobna klub takemu stanju iti na dolgo pot?Kaj pomaga za nabiranje moči na naravni bazi?
eowin

02.07.12 13:15
Bo sposobna. 400 km ni taka stvar, pojdite zgodaj, naj lepo spi v avtu, nič ne je le pije. Na mroju po mojem bo v enem dnevu že čist ok.
odgovor eowin

02.07.12 13:36
ne obnašajte se, kot da imate bolnika v zadnji fazi doma.

to je še najboljši odgovor
preutrujenost

02.07.12 13:45
Naravne zadeve za izboljšanje? Danes naj leži in res leži in ne razmišlja o tem, kaj je treba narediti. Naj gleda TV ali pač nekaj, kar ji bo odvrnilo koncentracijo od tega, kako ni OK in kako bi bilo treba še to in to ter kako je treba jutri iti.

Sicer pa naravne vitamine - limonado, če ji manjka energije, tudi kaj sladkorja ali čokoladic.

Nisi sicer odgovoril, ali je še kaj drugega narobe, ali je to prvič in ali gre morda le za preobremenjenost. Slednje bo namreč takoj prebrodila, samo nekaj počitka in predvsem odklopa, na morju bo pa takoj bolje (morski zrak, odmik od dela, okolja).

Uživajte na dopustu!
ščitnica preveč

02.07.12 13:49
Znaki so podobni pre velikemu delovanju ščitnice.

Pa pojdi sam z otrokom, če je ona za to, da se doma v miru pocajta. Samo samega ga NE puščat.
zadnji odgovor

02.07.12 13:49
Navedeno
odgovor eowin

na žalost se včasih depresije končajo tudi s samomorom. Prav čudi me ta izjemna neobčutljivost in arogantnost monovk, ki so sicer sposobne napisati dr. roman o krutem življenju s svojo taščo ali sago o pranju brisač, ki jih vodi na rob živčnega zloma.
dramakvin

02.07.12 13:54
Po moje scena za brez veze. Sama imam nižji pritisk od tvoje žene in živim normalno z njim že vsa leta. Se pa slabo počutim, če premalo pijem in sem premalo fizično aktivna (oboje rešljivo v minuti).
Ampak morda pa ta dopust predstavlja napor zanjo. Ji preseda plaža, kuhanje, je morda edina, ki se ukvarja z otrokom, morda ...?
Vsekakor pa jaz ne bi odpovedala dopusta. Otrok sigurno težko pričakuje morje.
eowin

02.07.12 14:26
Navedeno
zadnji odgovor
Navedeno
odgovor eowin

na žalost se včasih depresije končajo tudi s samomorom. Prav čudi me ta izjemna neobčutljivost in arogantnost monovk, ki so sicer sposobne napisati dr. roman o krutem življenju s svojo taščo ali sago o pranju brisač, ki jih vodi na rob živčnega zloma.

Tole zgleda leti name, a ne.
Romanov, ki jih omenjaš, ne pišem, bi pa lahko napisala enega o dveh ženskah, mladih materah (v enem primeru tudi mladi ženi), ki sta se spopadli z rakom. In prav zanimivo, da je bila njuna prva skrb otrok (in mož). In ena je med dvema kemoterapijama lepo šla na morje, želela je s svojim malčkom plavat. In bila dosti bolj vedrega obraza (pred otrokom9 kot mladi zaskrbljeni očka.

Tako da ja, eno je biti bolan bolan, drugo bolan, tretje pa nebolan.
brez moči

02.07.12 14:37
Navedeno
preutrujenost
Naravne zadeve za izboljšanje? Danes naj leži in res leži in ne razmišlja o tem, kaj je treba narediti. Naj gleda TV ali pač nekaj, kar ji bo odvrnilo koncentracijo od tega, kako ni OK in kako bi bilo treba še to in to ter kako je treba jutri iti.

Sicer pa naravne vitamine - limonado, če ji manjka energije, tudi kaj sladkorja ali čokoladic.

Nisi sicer odgovoril, ali je še kaj drugega narobe, ali je to prvič in ali gre morda le za preobremenjenost. Slednje bo namreč takoj prebrodila, samo nekaj počitka in predvsem odklopa, na morju bo pa takoj bolje (morski zrak, odmik od dela, okolja).

Uživajte na dopustu!
Podobne simptome je imela pred 15 leti zdrugim partnerjem in prišlo je do živčnega zloma in temu posledično hospitalizacija.Zato se jaz bojim,da prihaja do podobne situacije.
zadnji odgovor

02.07.12 14:41
Navedeno
eowin
Navedeno
zadnji odgovor
Navedeno
odgovor eowin

Tole zgleda leti name, a ne.
Romanov, ki jih omenjaš, ne pišem, bi pa lahko napisala enega o dveh ženskah, mladih materah (v enem primeru tudi mladi ženi), ki sta se spopadli z rakom. In prav zanimivo, da je bila njuna prva skrb otrok (in mož). In ena je med dvema kemoterapijama lepo šla na morje, želela je s svojim malčkom plavat. In bila dosti bolj vedrega obraza (pred otrokom9 kot mladi zaskrbljeni očka.

Tako da ja, eno je biti bolan bolan, drugo bolan, tretje pa nebolan.

seveda ene bolezni so taprave, druge pa ne in monovke so tiste, ki odločajo o tem. Če bi bil tale dec tako herojski kot zgoraj omenjeni ženski, bi se malo vprašal, kaj naj naredi tudi sicer, tako pa ga v glavnem zanima, kaj naj ženi da, da bo zdržala pot do morja. Če bi pa sonček zbolel, bi tudi predlagali, da na vso silo potujete?
preutrujenost

02.07.12 14:45
Navedeno
brez moči
Navedeno
preutrujenost

Uživajte na dopustu!
Podobne simptome je imela pred 15 leti zdrugim partnerjem in prišlo je do živčnega zloma in temu posledično hospitalizacija.Zato se jaz bojim,da prihaja do podobne situacije.

Do živčnega zloma ponavadi vodi več stvari - ne, nisem strokovnjak. Ampak najbrž se nabira v človeku, preden izbruhne.

Bodi zato pozoren, če je bilo v bližnji preteklosti kaj takšnega, kar bi lahko prižgalo alarm - preobremenjenost v službi, nezadovoljstvo z življenjem, sekirancija zaradi različnih stvari.....

Upam, da gre v njenem primeru res le za preutrujenost, da jo bo zdravnik potolažil in da se bo uspela spočiti na dopustu. Zato pa tam čim manj stresa, res odklopite in uživajte.
eowin

02.07.12 14:46
Navedeno
brez moči
Navedeno
preutrujenost

Uživajte na dopustu!

ok, tega pa nismo vedeli. Če bi vedeli, bi najbrž drugače pisali. Sedaj pa jemljem vse nazaj, ker žal, ne vem kako in kaj ravnati v takem primeru. Povsem laično bi rekla takole:
1. naj ona pove, a bi šla ali raje ne
2. če je odgovor ne, je varianta, da gre k mami, sestri, itn, oz da kdo vsak dan pride k njej, ti pa z otrokom greš na morje. Pa zraven vzameš mogoče še koga.
maj..

02.07.12 14:52
V tem primeru bi jaz dopust prestavila vsaj za nekaj dni. Vsekakor pa morate iti na dopust, ko bo jasno njeno stanje oz. se bo bolje počutila. Ostalo, pa kot sem že na začetku napisala.
tako pač je

02.07.12 14:55
Ženska je totalno izgorela in ji tudi morje ne bo pomagalo. Očitno celo leto sama skrbi za vse, mož pa leži na kavču. En dan se organizem upre in ne gre več naprej. In namesto da gredo v hotel, gredo v apartma, da bo tudi tam navsezgodaj letala v trgovino, kuhala, pospravljala, stregla in prišla domov še bolj uničena. Ona rabi totalen mir, da nikogar ne vidi cel mesec in da počiva 24 ur na dan. To rabi, ne pa potovanja 400 km po vročini, tam pa nobenega počitka. Madona, kakšen folk ste to? Vi jo pa pošiljate k zdravniku. Zdravnik ji ne more pomagati in ji odvzeti vse njeno delo in skrbi. Dokler se pa tu nekaj ne spremeni, pa ne bo bolje. Ni zdravil za to.
avto se je pokvaril

02.07.12 16:56
Ne morem pomagati, ampak meni se ta avtorjev post zdi kot post nekoga, ki se mu je dan pred odhodom na morje pokvaril avto, zdaj pa sprašuje, kaj naj naredi. Da pa je prej avto že ene pol leta pokašljeval in slabo vžigal, čeprav nekako je še vedno vozil, s tem se pa ni bilo vredno ukvarjati. Ker dokler vsaj za silo vleče, je vse OK.

Možakar, loti se dela in vse prištimaj za na morje, zase, za otroka in za ženo. Pa upaj, da ko pride žena od zdravnika, da bo sposobna it s tabo. Potem pa na morju lepo vse dni prevzemi gospodinjstvo in skrb za otroka nase in delaj. Žena pa naj počiva in uživa dopust. Gotovo boste drugo leto lahko šli v hotel, in to na tvojo pobudo.
kako pa sicer?

02.07.12 18:14
Pritisk se mi ne zdi razlog za to, da ne bi šli. Imam povprečno 90/60 pritisk, zelo slabo delujočo ščitnico, pa vseeno več ali manj normalno funkcioniram...

Kaj je razlog, da je tvoja žena psihično na tleh, pa žal ne vem. Edino, kar bi v tem primeru pomagalo je, da sama pove, ali bi šla na dopust ali ne, mogoče si želi biti malo sama, mogoče rabi res malo počitka od vsega, vključno od družine. Na tebi je, da se z njo pogovoriš, ne razumem sploh, da kaj takega sprašuješ tukaj. Očitno vama manjka komunikacija, in to zelo.
nizek, a res?

02.07.12 19:30
Navedeno
brez moči
pritisk je zelo nizek˙,(105-75)

huh, a to je nizek pritisk???
jaz imam 95/55, pa sem ok..
iq tudi

02.07.12 19:58
Navedeno
nizek, a res?
Navedeno
brez moči
pritisk je zelo nizek˙,(105-75)

huh, a to je nizek pritisk???
jaz imam 95/55, pa sem ok..

IQ imaš tudi 55, pa si vseeno ok.
ahdajno

02.07.12 20:51
Navedeno
Modri dirkač
Tablete za psiho (-->zdravnik) in fizična aktivnost; ne samo sprehod, ampak taka, da se prešvicaš - npr. en hrib s kolesom. Po mojih izkušnjah taka ornk fizična aktivnost poskrbi za preokrenitev misli....SPrehod je blažen žegen. POdobno terapijo je imel Rugelj - branje, pisanje povzetkov, hribi - stvari, ki zahtevajo osredotočenost in s tem drugačen tok misli.....

Če je fizična aktivnost potem ne rabiš tablet za psiho.
9784

05.07.12 21:24
Če je bila že hospitalizirana pomeni, da ima njena bolezen ime. Če veš katero vrsto psihične bolezni ima, ji glede na to lahko tudi družina pomaga. Tudi ti bi se lahko z njenim zdravnikom pogovoril, da bi bil o situaciji kako in kaj malo bolje razgledan. Tako ji boš sam lahko bolje pomagal. Tukaj gor je nesmisel spraševati. Vprašaj zdravnike. Drugič pojdi z njo k zdravniku. Najprej se ti z dr. pogovori itd.itd
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 minus 8?