//

Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Zaskrbljena tašča

Noseča snaha skoraj nič ne je

27.06.12 10:47
Naša tamlada živi pri nas. Urejata si mansardo. Svoje kuhinje še nimata, zato jesta skupaj z nami.
Snaha je noseča že dobre 4 mesece, doma na bolniški in skoraj nič ne je - slabo ji ni, bruha ne.
Že prej je bila obsedena s hujšanjem, sedaj pa jo močno skrbi, da se ne bi preveč zredila.
Sem jo že slišala, da se je kje pohvalila, da se še ni nič zredila.
Sem že zaskrbljena, ampak več kot rečt ji ne morem in vidim, da ji že to, da ji kaj rečem preseda.
Ker bi rada, da se še naprej dobro razumeva, ji ne bi rada preveč solila pameti, ampak me pa skrbi za otroka.
Sin ne reče nič oz. reče, da ona že ve.
Kaj bi ve naredile na mojem mestu?
dr. pušenjak

Re: Noseča snaha skoraj nič ne je

27.06.12 10:49
doktor pušenjak, ginekolog in porodničar na sosednjem forumu pravi, da si otrok itak sam vzame, kar rabi in da vam za otroka ni treba skrbet. v četrtem mesecu se pa res še nima za kaj zredit.

domnevam, da je malo bolj močna in je čisto prav, da malo pazi na težo. ni se treba zredit za 30 kil, če si noseča.

na vašem mestu?
pustite jo pri miru.
saj je očitno, kaj lahko storiš

27.06.12 10:52
Edino, kar lahko koristnega narediš, je to, da jo pustiš pri miru. Pa tudi sinu ne teži s tem. Sta oba že velika.
kakšne porcije hrane pa imate?
kaj pa, če so njene čisto ok, vaše pa 2x prevelike?
Kar koli boste rekli bo narobe, tudi če molčite ne bo prav. Snaha - tašča, niti sanja se vam ne kaj vas čaka, res pa je tudi v vašem primeru, da je lačna in zato nezadovoljna, hormoni bodo delali svoje, ona obsedena s postavo in tečna dopoldne nase, popoldne na ves svet.
sama sem tudi noseča 4 mesece, nic se nisem se zredila jem pa veliko maj kot prej...saj mi v tej vročini ne pasa...

drugace je pa najbolje da jo pustite....
Moje mnenje

27.06.12 10:56
Razen če ni anoreksična, vas nima kaj skrbeti (ampak še to bolj zaradi nje same, ker potem ima psihične težave)....kako je otrok prehranjen v maternici, bo pa že ginekolog povedal.
Zaskrbljena tašča

27.06.12 11:00
Ni močna, je precej suha. V materinski knjiigici, ki nam jo je pokazala je napisano 58kg na 175cm višine. Za moje pojme je to premalo kakorkoli obrneš :(
Prosim pusti jo pri miru. Jer stara že 18 let in sigurno ve kaj dela. Kaj za boga se moraš vtikat v njeno prehranjevanje? kaj te muči Čisto prav, da pazi na težo. Sama sem imela nosečniško sladkorno insem imrela predpisanostrogo dieto minimalne porcije. Tudi jaz sem prvih sedem mesecev hujšala, celo nosečnost pa sem se zredila za 3 kg. In mi je tašča ( ne živimo skupaj9 na vsakrem obisku težila, da moram jesti vse. Kljub temu, da sem ji razložila vse posledice, ki jih lahko ima doječek, če če jaz ne bi držala diete, mi je kar naprej težila da bom rodila pohabljenega otroka, da kaka mati sem, da ne jem da mmoram jesti za dva in jesti čisto čisto vse. Groza. Brigaj se zase. Čeprav sem držala strogo dieto sem rodila zdravega otroka s porodno težo 3690 g in 53 cm. Brigajte se zase tašče pa bo svet lepši.
zaskrbljena tašča

27.06.12 11:05
No no - tako osorni pa tudi ne rabite bit do mene - sem samo izrazila skrb, drugače pa se držim tega, da jo pustim glede takšnih zadev pri miru.
Ampak skrbi me pa lahko vseeno al kako?
ajnosss

27.06.12 11:05
sama sem bruhala celo prvo nosečnost, bila hospitalizirana, min 2-3x na teden bila v dnevnem centru kjer sem prejemala infuzije, zdravila skozi veno, ker drugače sem vse izbruhala. Mi je bilo grozno, vendar so me vsi ginekologi tolažili, da otroku ne bo nič, če bo kdo, bo moje telo nosilo posledice premalo hranil / vitaminov itd. Po porodu sem imela 10 kg manj kot pred zanositvijo (bila grozno suha, sama kost in koža).

V glavnem, otrok zdrav, povprečna teža, višina, rojen na rok - v glavnem z otrokom vse v najlepšem redu. Danes ful športnik, v vrtcu sem v vseh teh letih imela samo 5 dni bolniške zanj. V glavnem - otrok fenomen v zdravju.

Tako da - če snaha samo malo pazi pri prehrani, sem 1000% da to ne bo vplivalo na otroka....

Čestitam za bodočega vnučka/vnukinjo!
Skrbi te lahko edino to, da si urejata stanovanje v mansardi. Slabi obeti za mirno prihodnost.
ena snaha

27.06.12 11:15
Draga tašča, močno svetujem, da če hočete imeti s snaho dobre odnose, da se ne vpletate preveč. Oba, ona in vaš sin sta ODRASLI osebi in že vesta, kaj je prav. Najbrž vam tudi ne zaupata vseh intimnih stvari, tudi kar se glede nosečnosti in zdravja tiče.
Tudi jaz bi imela svojo taščo in tasta raje, če se ne bi stalno vmešavala in kar je še huje, delala po svoje z mojim otrokom. Npr. če rečem, da pred kosilom ne sme jesti sladkarij, naj mu jih NE dajeta. Čisto za primer. Resnično, več problemom imam s "tastarimi" kot z lastnim otrokom, bolj moram paziti na njih. Niso pojedli vsega znanja tega sveta. Jaz svojega otroka in sebe ter svoj zakon poznam najbolje, ne pa onadva...
Za slab odnos med taščo in snaho pa je po moje kriv sin, ki se ne upa postaviti na nobeno stran - NAPAKA!Naj se odloči, ali hoče živeti z ženo ali z mamico....
Moja je imela celo nosečnost probleme s slabostjo, žolčem itd., je tudi shujšala in se zelo obremenjevala s tem, kaj bo z otrokom. Doktor ji je takrat rekel, naj se ne sekira, da otrok pobere, kar rabi, da bo probleme imela ona, ne otrok. In res, danes je ta otrok star 3 leta in popolnoma zdrav.
Zakaj se pa morate vmešavat v njeno prehranjevanje? Ko bo lačna bo jedla, ko bo sita, ne bo jedla. Zakaj je to vaša stvar? Tako se začne umešavanje tašče v mlado družinico, groza res!! Živite svoje življenje, svoje ste dali čez, zdaj pa pustite njo da živi kot ji paše, je odrasla oseba, starše je že prerastla.
strupenjača

27.06.12 11:19
Navedeno
elaine
Skrbi te lahko edino to, da si urejata stanovanje v mansardi. Slabi obeti za mirno prihodnost.

Amen na tole.
amen pod kamen

27.06.12 11:25
Navedeno
strupenjača
Navedeno
elaine

Amen na tole.

še en amen.
po svoje naj gresta

27.06.12 11:30
Že zdaj je avtotežavna, kaj šele bo. Pa naj se preselita v najem, upam, da ju ne posiljuješ s svojo podstreho!?

Glede hrane: poznam takšno perlo, ki ni nič jedla, ker je rekla, da bo otrok odvečni špeh pojedel in dobil vse, kar bo rabil. Rezultat tega je drobcen otrok z nizko telesno težo in že ves čas anoreksičen, z zaostankom v rasti. Ob vzgoji je gledal, kako mama žulji zgolj solatne liste in tudi on tako počne. Zrasti ne more, ker nima od česa, spal ni veliko in se rastni hormon ni mogel sprostiti.

To ni za gledat. S tem, da se zdi staršema v redu. Zdravnik, ki vsako leto poudarja prenizko telesno težo je pa za to mamico tako in tako "neumen".
B-R-I-G-A-J S-E Z-A-S-E-!

27.06.12 11:44
Takšnim kot si ti bi jaz našla službo za 12 ur na dan in 6 dni v tednu. Bi hitro nehala "skrbeti" za druge, jim gledati v krožnik koliko pojejo in se vtikovati v TUJE zdravje. Materinska knjižica ni nekaj kar si lahko sposodiš v knjižnici in ni namenjeno za tvojo radovedno surlo ampak za ginekologe, babico (kot poklic, ne tebe!), porodničarje in nosečó žensko ter očeta otroka. Če ti jo pokaze OK, da pa si zapomneš vse kar notri piše od njene teže do višine je pa BOLANO!! In potem to še JAVNO diskutiraš za njenih hrbtom! Si navadna hinavka z preveč časa in nič drugega. Ti nimaš o tem kaj govoriti in o tem kaj skrbeti. Oba sta polnoletna in ti si ZADNJA ki bi se jo karkoli naj vprašalo. Kaj se snaha pogovarja z drugimi pa tudi ni za tvoje uho in tvoje diskutiranje!
Današnje nosečke so čist preveč obsedene s svojo težo. Res, ene bi še kolesarile do konca, ne znajo izprežt in uživat nosečnosti. Pol pa samo hvalisanje kolk hitr po porodu so prišle nazaj v formo. Men je to precej prtegnjeno, ker nobena tukaj ne govori o otročku, o malem bitju, ki je odvisen od mame.

Sicer pa predlog, pusti jo pri miru! Sama bo nosila vse posledice.
tvoj sin

27.06.12 11:47
in kako si vzgojila svojega sina, da pripelje takole tamlado k hiši brez vsega, še kuhat jim moraš in sedaj se vam obeta pekel skupnega življenja?
to bi te moralo skrbeti, ne pa kaj tamlada poje.
Evo jaz sem vstopam v četrti mesec...slabo mi je bilo malo nikoli bruhala...skujšala 2 kg...tudi jaz bolj malo jem ker mi enostavno ne paše. sem drugič noseča...prvič sem se zredila 5 kg...otrok 3300 teden dni pred rokom...danes stara 3 leta še nikoli na antibiotikih...očitno ne rabiš pridobit 20 kg da rodiš zdravega otroka.
Pusti snahi naj živi po svoje...
Tudi ko bo rodila se ne vtikaj v vzgojo oz nego dojenčka...moja tašča je vedno hudo pametna... npr enostavno ni mogla dojet da sem 6 mesecev samo dojila in delno do enega leta...po njenem mnenju je bilo to čisto premalo za otoka in bi morala dajat aptamil...ma halo če ona ni imela mleka še ne pomeni da ga nimam jaz :)
Navedeno
tvoj sin
in kako si vzgojila svojega sina, da pripelje takole tamlado k hiši brez vsega, še kuhat jim moraš in sedaj se vam obeta pekel skupnega življenja?

Gospa je svojega sina vzgojila zelo dobro zato ni posegala v to koga pripelje domov, koga bo ljubil, s kom bo živel. Tudi njena skrb je pač samo skrb mame, ki hoče dobro, res je skrbeti bi jo moralo kako bo naprej potekalo skupno življenje.
Toliko hudega čaka to mamo, z rojstvom vnuka se bo začelo, potem pa nadaljevalo v neskončnost in tu bo kmalu izlivala svojo bolečino mame. In prav je tako. Morda ji bo lažje.
Tudi če bi bila gluha, nema, slepa bi bilo narobe. Ker je, ker obstaja, ker je nekoč rodila sina, ki je danes postal mož.
tvoj sin

27.06.12 12:02
Navedeno
Menka
Navedeno
tvoj sin

Gospa je svojega sina vzgojila zelo dobro zato ni posegala v to koga pripelje domov, koga bo ljubil, s kom bo živel. Tudi njena skrb je pač samo skrb mame, ki hoče dobro, res je skrbeti bi jo moralo kako bo naprej potekalo skupno življenje.
Toliko hudega čaka to mamo, z rojstvom vnuka se bo začelo, potem pa nadaljevalo v neskončnost in tu bo kmalu izlivala svojo bolečino mame. In prav je tako. Morda ji bo lažje.
Tudi če bi bila gluha, nema, slepa bi bilo narobe. Ker je, ker obstaja, ker je nekoč rodila sina, ki je danes postal mož.

Tale sin ni postal mož, ampak čisto navaden mamin sine, ki ne ve, da dve ženski v isti kuhinji še nikoli nista zmogli druga z drugo. Namesto, da svoji noseči ženi ponudil okolje brez sitnega vtikovanja tašče, jo je pripeljal v svojo otroško sobico. Drage mame, vzgojite svoje otroke v samostojne osebe, ne v boge revčke, ki komaj živijo v današnjih hudih časih.
Ampak res ....

27.06.12 12:11
... nekateri tu ne premorete osnovnega bontona medsebojne komunikacije. Ne vem, ali imate morda občutek, da vas anonimnost krije, mislim te vaše besedne izpade?
Saj je samo vprašala, normalni odgovori so bili pa ... koliko, trije morda?
Razočarana tašča

27.06.12 12:23
Navedeno
amen pod kamen
Navedeno
strupenjača
Navedeno
elaine

Amen na tole.

še en amen.

Še več amenov.
Navedeno
tvoj sin
Navedeno
Menka
Navedeno
tvoj sin

Tale sin ni postal mož, ampak čisto navaden mamin sine, ki ne ve, da dve ženski v isti kuhinji še nikoli nista zmogli druga z drugo. Namesto, da svoji noseči ženi ponudil okolje brez sitnega vtikovanja tašče, jo je pripeljal v svojo otroško sobico. Drage mame, vzgojite svoje otroke v samostojne osebe, ne v boge revčke, ki komaj živijo v današnjih hudih časih.

Smešen je ta vaš komentar. Ta sin je tako vzgojen, da bi lepo funkcioniral pri njenih, zato ne vem zakaj ne gresta k njej domov in bi imeli vsi mir.
Očitno bi ga morala mama vzgojiti tako, da njo, mamo , odstavi v kot, vrže iz njene hiše, ji pobere kar ima, mesto gospodarja pa prepusti svoji frčafeli, ki bi se ji morali prilagajati vsi njegovega rodu, sosedje, prijatelji in mimogredoči.
Moja soseda je taki frčafelci in svojemu sinu odpovedala gostoljubje v svoji hiši po štirih letih in sedaj so že deset let drugje. Vsi imajo mir, le sin in snaha je ne pogledata, čeprav jim je s svojo odločitvijo pomagala znebiti se tašče - sebe.
tvoj sin

27.06.12 12:47
Navedeno
Menka
Navedeno
tvoj sin
Navedeno
Menka
Navedeno
tvoj sin

Smešen je ta vaš komentar. Ta sin je tako vzgojen, da bi lepo funkcioniral pri njenih, zato ne vem zakaj ne gresta k njej domov in bi imeli vsi mir.
Očitno bi ga morala mama vzgojiti tako, da njo, mamo , odstavi v kot, vrže iz njene hiše, ji pobere kar ima, mesto gospodarja pa prepusti svoji frčafeli, ki bi se ji morali prilagajati vsi njegovega rodu, sosedje, prijatelji in mimogredoči.
Moja soseda je taki frčafelci in svojemu sinu odpovedala gostoljubje v svoji hiši po štirih letih in sedaj so že deset let drugje. Vsi imajo mir, le sin in snaha je ne pogledata, čeprav jim je s svojo odločitvijo pomagala znebiti se tašče - sebe.

vidiš kakšno omejeno razmišljanje imaš. Tale mati bi morala svojega sina vzgojiti tako, da bi potem, ko si omisli družino, spoka NA SVOJE, ne pa meče taščo iz bajte. Tašča bi preveliko bajturino prodala in si nabavila kaj manjšega, če je dobra, bi recimo malo pomagala sinu pri osamosvajanju, hodili bi si na obiske, si občasno pomagali, predvsem pa bi imeli vsi mir na svojem. Tašča ne bi rabila gledat v krožnik od tamlade, ta pa se ne bi imela kaj obregat ob taščo. Ampak Slovencem tale vijuga v možganih enostavno manjka.
Moja sestra je bila tudi obsedena s hujšanjem. Ko je bila noseča, je zelo pazila kaj je jedla. Otrok se je rodil z nizko porodno težo, potem pa se je veliko sekirala zaradi tega.
Današnje nosečke hočejo biti športno aktivne do konca nosečnosti, jesti samo "zdravo" hrano in veselo biti na bolovanju od prvega dne, ko zanosijo. Nova moda, ni kaj.
mater ste težke

27.06.12 12:59
Tale tašča tukaj skrbi za zdravje svoje snahe in otroka ampak ne reče nič, ker najbrž stalno bere po forumih, da majo tašče za tiho bit in se ne vtikovat v tamlade.
Prav tako nikjer ne piše, da jo snaha ali sin kakorkoli grdo gledata ali podita z bajte.

Mater vam domišljija dela - glede na to, da pridete na take ideje ste tukaj same pokvarjenke, ki vam po glavi hodijo same bedarije.
Navedeno
tvoj sin
Navedeno
Menka
Navedeno
tvoj sin
Navedeno
Menka
Navedeno
tvoj sin

vidiš kakšno omejeno razmišljanje imaš. Tale mati bi morala svojega sina vzgojiti tako, da bi potem, ko si omisli družino, spoka NA SVOJE, ne pa meče taščo iz bajte. Tašča bi preveliko bajturino prodala in si nabavila kaj manjšega, če je dobra, bi recimo malo pomagala sinu pri osamosvajanju, hodili bi si na obiske, si občasno pomagali, predvsem pa bi imeli vsi mir na svojem. Tašča ne bi rabila gledat v krožnik od tamlade, ta pa se ne bi imela kaj obregat ob taščo. Ampak Slovencem tale vijuga v možganih enostavno manjka.

Omejeno je tvoje razmišljanje in tudi krivulja ti manjka. Zakaj bi moral poskrbeti on za vse? Stanovanje, udobje svoje drage? Ali zato ker je gospodar? Ti časi so minili, ženska emancipacija je vas mlade (jaz sem še prejšnja generacija) povzdignila, ste višje kot kadarkoli možje, znate si vzeti več kot vam pripada potem ko imate družino, nezadovoljne ste pa bolj, kot so bile ženske kadarkoli. Dobile ste položaj, živeti pa ga ne znate, da bi bila družina zadovoljna. Povsod je nek "šmorn".
Tudi če bi on imel svoje stanovanje, bi bila težko zadovoljna. Ali ne bi odgovarjal kraj, ali kvadratura, ali bi bila tašča preblizu, morda celo slika ne bi visela na pravi višini.
Oba naj bi delal na tem, da gresta na svoje in tudi ve mlade, močne ,bi morale pljuniti v roke, da nekaj skupaj ustvarite ali greste v podnajem, ne pa da rinete k taščam, ko veste, da ne gre.
kaj ne reče nič???

27.06.12 13:04
Navedeno
mater ste težke
Tale tašča tukaj skrbi za zdravje svoje snahe in otroka ampak ne reče nič, ker najbrž stalno bere po forumih,.

kaj ne reče nič???

non stop ji pametuje, da gre snahi že na živce:

Navedeno

Sem že zaskrbljena, ampak več kot rečt ji ne morem in vidim, da ji že to, da ji kaj rečem preseda.

da ne govorim o tem, da pozna njeno materinsko knjižico na pamet. jo je pokazala, ja, pa kaj še...

seveda tretja stvar je, da so eni ultra komot in se kar vselijo v gospodinjstvo nekomu drugemu... o tem bi tudi lahko na dolgo in široko...
tvoj sin

27.06.12 13:19
Navedeno
Menka
Navedeno
tvoj sin
Navedeno
Menka
Navedeno
tvoj sin
Navedeno
Menka
Navedeno
tvoj sin

Omejeno je tvoje razmišljanje in tudi krivulja ti manjka. Zakaj bi moral poskrbeti on za vse? Stanovanje, udobje svoje drage? Ali zato ker je gospodar? Ti časi so minili, ženska emancipacija je vas mlade (jaz sem še prejšnja generacija) povzdignila, ste višje kot kadarkoli možje, znate si vzeti več kot vam pripada potem ko imate družino, nezadovoljne ste pa bolj, kot so bile ženske kadarkoli. Dobile ste položaj, živeti pa ga ne znate, da bi bila družina zadovoljna. Povsod je nek "šmorn".
Tudi če bi on imel svoje stanovanje, bi bila težko zadovoljna. Ali ne bi odgovarjal kraj, ali kvadratura, ali bi bila tašča preblizu, morda celo slika ne bi visela na pravi višini.
Oba naj bi delal na tem, da gresta na svoje in tudi ve mlade, močne ,bi morale pljuniti v roke, da nekaj skupaj ustvarite ali greste v podnajem, ne pa da rinete k taščam, ko veste, da ne gre.

ne rinem k tašči in tudi v tem primeru se pritožuje tašča. Se strinjam, da je prav, da oba partnerja pljuneta v roke in poskrbita zase. Kolikor jaz vidim, je veliko žensk, ki veliko dela, zelo malo je takih, ki živijo na plečih svojih mož. Pa tudi, da se najbolje razumejo tiste družine, ki si ne gledajo v krožnik, ampak so relativno samostojne.
ne tako

27.06.12 13:24
Sem šla jaz pogledat moji materinski knjižici. Pri prvi nosečnosti sem bila v četrtem mesecu še v minusu pol kile, pri drugi nosečnosti pa 3 kile. Pri prvi na koncu pridobila 13 kg, pri drugi pa 8 kg. Ko sem prvič pri ginekologu pojamrala, da zaradi nizke teže, mi je rekel nič se sekirat, bo se še vse nadoknadilo. Na koncu pa so me celo mal okregali, ker sem se redila preveč. Obakrat je bila velikost otrok 52 cm, prvič teža 3380 g, drugič 3860 g.
Sicer ne vem kako imate urejene odnose, vendar jaz bi se nelagodno počutila, če bi mi nekdo štel, koliko grizljajev nesem v usta. Sicer pa dvomim, da ste s snaho 24 ur na dan skupaj in da veste točno vse kaj poje. Malo zaupanja, pa bo vse vredu.
[q

ne rinem k tašči in tudi v tem primeru se pritožuje tašča. Se strinjam, da je prav, da oba partnerja pljuneta v roke in poskrbita zase. Kolikor jaz vidim, je veliko žensk, ki veliko dela, zelo malo je takih, ki živijo na plečih svojih mož. Pa tudi, da se najbolje razumejo tiste družine, ki si ne gledajo v krožnik, ampak so relativno samostojne.[/quote]

Tu ti dajem 100% prav. Malo žensk živi na račun mož, celo več zaslužijo, večjo izobrazbo imajo kot možje in to jim daje moč, finančno varnost.
Mimogrede naj povem še tole. Nekoč sem prijateljici omenila, da bi težko živela z "neumnim" možem. Odgovorila mi je kako nespametna sem, saj s samo "neumnim" lahko "balinaš", pameten pa balina tebe. In prav je imela. Zbalinal me je do konca.
Lep dan vam želim.
leelee_nepr

27.06.12 15:33
Navedeno
Zaskrbljena tašča

Jaz bi na tvojem mnenju sinu zabičala, da ima, da zrihta kuhinjo in vse ostale morebitne skupne prostore pred rojstvom otroka, sicer se boste pobili med seboj.
tako je

27.06.12 17:08
Navedeno
leelee_nepr
Navedeno
Zaskrbljena tašča

Jaz bi na tvojem mnenju sinu zabičala, da ima, da zrihta kuhinjo in vse ostale morebitne skupne prostore pred rojstvom otroka, sicer se boste pobili med seboj.

se več kot strinjam! ... čeprav z Elaine še bolj.

tašča, ti pa jezik za zobe in glej da ne boš preveč "pametna" ko bo otrok pri hiši ... če ti pa kaj ni prav pa steraj tamlade ven iz hiše ... recimo v najem.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 minus 2?