Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Ne vem, ali upravičeno ali ne, a se počutim užaljeno.

Sem tik na tem, da rodim, še dober teden imam do poroda, sestra pa ta vikend pripravlja piknik za vso žlahto - malo tako za druženje in da se dobimo na njeni novi hiši. Piknik ni vezan na nič - ne RD, ne kaj podobnega, lahko bi bil že mesec prej, lahko bi bil mesec kasneje. O tem pikniku je govorila že vsaj pol leta, da ga načrtuje.

Od njenega novega doma do prve porodnišnice je 1 ura slabih cest, zato enostavno ne morem iti. Četudi bi sicer tvegala, da če se porod začne, pač skočimo v avto in v porodnišnico.

Ne vem, kaj naj si mislim in sem res presenečena, da je tako naplanirala, pa tudi užaljena. Ne vem, no. Kaj menite?
Ne razumem, kakšno vezo ima sestrin piknik s tvojim porodom. Ali te bodo prišli domov iskat oboroženi stražarji in te pod prisilo odpeljali nanj proti tvoji volji? V čem je problem?
Ne vidim problema, kvečjemu preveč hormonov :)

Pa lep porod :)

http://www.mojalbum.com/ttil
Navedeno
lol lol
Ne razumem, kakšno vezo ima sestrin piknik s tvojim porodom. Ali te bodo prišli domov iskat oboroženi stražarji in te pod prisilo odpeljali nanj proti tvoji volji? V čem je problem?

Ima to zvezo, da sem se veselila, da bo ta piknik, da sem sestri iskreno privoščila novo hiško, da smo večkrat govorili o tem pikniku - zdaj pa izbere tak datum, da se ga ne bom mogla udeležiti. To je problem.
tudi ona rada zanosila ... na takih piknikih se marsikaj "zgodi"...
Mislim da kompliciraš. Enostavno si boš moral zabiti v glavo da nisi središče sveta.

Da se je odločila za ta termin je že imela vzrok. Tudi če bi naredila piknik ćez en mesec, bi bila pa zopet užaljena, ker s tako malim otrokom ne bi šla med toliko ljudi, pa prevroče je, pa klima v avtu bi lahko škodila otroku.

In ne boš verjela tudi žene iz idrije in Bovca rojevajo, pa imajo še daljšo pot. Za take primere pa obstajajo šeševalci, ki imajo ustrezna znanja in tudi so sposobni varne vožnje - pa sireno imajo tudi.
Če nameravaš roditi prvič, boš najbrž vsaj en teden čez rok. Sanjaš lahko, da boš rodila tako na hitro, da do porodnišnice ne boš prišla. Če boš pa res tako hitro rodila, je pa niti ne rabiš. Torej pojdi na presneto žurko in nehaj vihat nos.
Navedeno
Mogoče bi pa
tudi ona rada zanosila ... na takih piknikih se marsikaj "zgodi"...

Joj, kakšno zvezo pa ima to?
Navedeno
Užaljena?
Navedeno
lol lol

Ima to zvezo, da sem se veselila, da bo ta piknik, da sem sestri iskreno privoščila novo hiško, da smo večkrat govorili o tem pikniku - zdaj pa izbere tak datum, da se ga ne bom mogla udeležiti. To je problem.

Če si v realnem življenju tako dosadna in imaš takšne """probleme""" kot je tale, potem se sploh ne čudim da je sestra takole splanirala. Ima super piknik pa še prenešat te ne bo treba. Pa razumem navale hormonov, sem namreč tudi jaz noseča, pa zato ne zahtevam od celotne žlahte da se jim čas ustavi in da se brez mene ne smejo zabavat. Mislim smrklja egocentrična, drugega ti ne morem reči!
In potem vsaj 3 mesece ne boš mogla na piknik, ker boš imela toooooliko dela, pa boš spet užaljena. Pa bo prišla jesen, pa zima in tako dalje. Skuliraj se, ženska. Si predstavljaš, včasih so rojevale ženske celo v jamah, in glej zlomka, preživele so, sicer redke, ampak so. Dokaz smo miu vsi. Ti pa imaš do porodnišnice eno debelo uro po neprevoznih poteh?
Veseli se rojstva otroka in ne SESTRINE hiše in piknika!!!!!!!
Navedeno
pravljični porod
Če nameravaš roditi prvič, boš najbrž vsaj en teden čez rok. Sanjaš lahko, da boš rodila tako na hitro, da do porodnišnice ne boš prišla. Če boš pa res tako hitro rodila, je pa niti ne rabiš. Torej pojdi na presneto žurko in nehaj vihat nos.

Ne, ne bom rodila prvič, ne počutim se središče sveta, sem sestra, ki je svoji sestri mnogokrat stala ob strani in se ji zdi samoumevno, da se bo vsaj malo ozirala morda na moje okoliščine ???. Ne vem, jaz ne bi tako planirala. Vsekakor bi bila bolj uvidevna.
Pa res te hormoni dajejo. Daj malo veselja od sebe, pa pojdi na piknik. Saj ne greš daleč, 1 ura do porodnišnice ni dosti, sicer pa kje piše, da boš glih tisti dan rodila. Pojdi na piknik in se lepo imej.
Halo, kakšni odgovori? Bljak, fej in fuj!! Sram vas bodi!!!
Pojdi na piknik in uživaj v sproščeni družbi, če se le počutiš dobro tisti dan. Jaz sem bila 1 teden pred poroko na pikniku, kjer smo se vozili z ladjico po Bohinjskem jezeru. Z ladje do brega in z Bohinja do prve porodnišnice je tudi kar nekaj.
ne ampak res, se res ne veseliš rojstva otroka in ti je piknik pomembnejši?
res ne kapiram.
Navedeno
Užaljena?
Navedeno
pravljični porod

Ne, ne bom rodila prvič, ne počutim se središče sveta, sem sestra, ki je svoji sestri mnogokrat stala ob strani in se ji zdi samoumevno, da se bo vsaj malo ozirala morda na moje okoliščine ???. Ne vem, jaz ne bi tako planirala. Vsekakor bi bila bolj uvidevna.

Potem pa raje ne hodi, da ne boš pokvarila žurke.
Navedeno
kafetarca
Pa res te hormoni dajejo. Daj malo veselja od sebe, pa pojdi na piknik. Saj ne greš daleč, 1 ura do porodnišnice ni dosti, sicer pa kje piše, da boš glih tisti dan rodila. Pojdi na piknik in se lepo imej.

Če se mi na pikniku začne, ni šans, da pridem v enem kosu do porodnišnice, sploh glede na poletne zastoje na cestah.

Če bi pa vprašala, ali naj grem v takem stanju, v takem času ob teh zastojih, pa bi me spljuvali, da kako sem neodgovorna, da če ne vem, da bom ziher rodila v avtu ...
Navedeno
Užaljena?

Sem tik na tem, da rodim, še dober teden imam do poroda, sestra pa ta vikend pripravlja piknik za vso žlahto - malo tako za druženje in da se dobimo na njeni novi hiši. Piknik ni vezan na nič - ne RD, ne kaj podobnega, lahko bi bil že mesec prej, lahko bi bil mesec kasneje. O tem pikniku je govorila že vsaj pol leta, da ga načrtuje.

Od njenega novega doma do prve porodnišnice je 1 ura slabih cest, zato enostavno ne morem iti. Četudi bi sicer tvegala, da če se porod začne, pač skočimo v avto in v porodnišnico.

Ne vem, kaj naj si mislim in sem res presenečena, da je tako naplanirala, pa tudi užaljena. Ne vem, no. Kaj menite?

uživaj dokler lahko, z rojstvom se itak vse lepo konča.
Pojdi na piknik in ne kompliciraj. Na pikniku bo zvezda tvoja sestra, ki jih je povabila in sprijazni se, da se ne bo vse vrtelo okoli poroda in tebe. Noseča si, ne bolna, normalno stanje, verjetno ne boš rodila prav tam. Če pa, se bo vse vrtelo okoli tebe in boš zadovoljna.
Navedeno
Užaljena?
Navedeno
kafetarca

Če se mi na pikniku začne, ni šans, da pridem v enem kosu do porodnišnice, sploh glede na poletne zastoje na cestah.

Če bi pa vprašala, ali naj grem v takem stanju, v takem času ob teh zastojih, pa bi me spljuvali, da kako sem neodgovorna, da če ne vem, da bom ziher rodila v avtu ...

Prosim ne hodi na žurko, ker si preveč tečna. Ali pa nam zaupaj v kateri vukojebini je sestra postavila hiško. Če bo porod potekal tako hitro, porodnišnice res ne rabiš. Če bo pa kaj narobe, se boš pa itak cel dan matrala in takrat te bodo že do frdamane porodnišnice spravili.
Resnično sem šokirana, kakšni odgovori!!!

Ne, ne bom šla na piknik, ker se mi to zdi preprosto neodgovorno - peljati se na turistično poln vikend praktično na drug konec SLO, od tam pa imeti še eno uro do porodnišnice. Ni šans. Ne gre za to, da bom umrla, če ne grem. Gre za to, da sem presenečena, da lahko nekdo tako planira, da tako jasno da vedeti, da ga okoliščine nekoga, ki mu je relativno blizu (vsaj mislila sem dosedaj), tako malo zanimajo.

Evo. Vaši odgovori pa - z izjemo nekaterih - bože mili!
Navedeno
Užaljena?

Ne, ne bom šla na piknik, ker se mi to zdi preprosto neodgovorno - peljati se na turistično poln vikend praktično na drug konec SLO, od tam pa imeti še eno uro do porodnišnice. Ni šans. Ne gre za to, da bom umrla, če ne grem. Gre za to, da sem presenečena, da lahko nekdo tako planira, da tako jasno da vedeti, da ga okoliščine nekoga, ki mu je relativno blizu (vsaj mislila sem dosedaj), tako malo zanimajo.

Na monu si ljubica, na monu in ne v kakšni terapevtski skupini kjer vsi kimajo.
Če sta si s sestro res blizu kot praviš - potem jo vendar vprašaj, zakaj je tako planirala? Pa ne s kakšnim obtoževalnim in jokajočim prispevkom, kot tule - temveč mirno, in upam, da si v tako užaloščenem stanju to sposobna. Najbrž je tudi ona na kaj vezana... Morda je kdo drug vezan... Skratka, marsikaj se razjasni, če veš, zakaj se gre... Vsekakor pa brez užaljenosti...
Daj no, a če bi bil piknik čez en mesec, bi pa ti en mesec starega otroka vlekla na turističen vikend na drug konec Slovenije? Malo ga serješ. Itak je vsakemu razumnemu človeku jasno, da ženska niti dva tedna po porodu, niti nekaj tednov po njem, ne bo hodila na masovni piknik na drugi konec države. Najbrž sestra ni niti pričakovala tvoje želje, da bi prišla. Sicer je pa sestra, če že ne na nič drugega, vezana na lepo vreme. In en mesec nazaj, ko bi tebi piknik pasal, primernega vremena ni bilo.

Letošnja sezona piknikov je pač zate malo izgubljena, naslednjič pa planiraj zimskega otroka.
Mislim ženska ejjj, sori sam si res fuuuul tečna!
A si mogoče pomislila, da sestra pa hoče še ujeti tik pred zdajci čas za piknik, ko boš še v enem kosu, ker potem spet kar neki časa ne boš mogla na tak piknik? No, to je pa čist druga stran ane?!
Pa ljuba duša ne bod tolk užaljena za vse kar ti tukaj napišejo!
Aja a jaz se bom mogla pa kr bližje kake porodnišnice preselit en mesc preden bom imela rok, ker glej ga zlomka, do najbližje porodnišnice je iz mojega kraja kjer živim (pa tudi tukajšnje ženske rojevajo na veliko) več kot 1 uro?
Pri nas v službi je bila ena, brez katere se ni "smelo" nič zgoditi. Vedno je morala biti povsod zraven. Eno leto je šla z družino prav takrat na morje, ko smo imeli planiran piknik. "Da vam niti na misel ne pride, da bi ta čas naredili piknik!" nam je zagrozila. Pa smo ga zanalašč. In bilo je dosti bolj fletno, ker jo ni bilo. Na njen dolgi nos smo se pa potem samo smejali. Pač zoprna b..a.
Ne kompliciraj. Jaz bi vsekakor šla. Jaz imam tudi eno uro do porodnišnice, pa sem 2x rodila, pa nisem nič zamudila, pa tudi vsepovsod hodila. V skrajnem primeru pokličeš rešilca, ki bo pa itak hitro v porodnišnici. Uživaj.
mislim, da je bolje, če ostaneš doma, ker že zdaj kompliciraš in ti nekako ni za it, ker se bojiš, da boš kar na pikniku rodila. In če greš, boš ves dan napeta in boš na nek način nehote pokvarila vzdušje vsem ostalim. Pa še vroče bo ta vikend, zato je po moje bolje, če se držiš doma v senci in počivaš. Kaj pa veš, mogoče se pa detece odloči priti prej na svet in bo piknik nekako nazdravljanje novemu članu. :)
Jaz te razumem, da ti je hudo.
Ampak ne biti užaljena.
Dejstvo je, da je bil več kot en mesec povsem neprimeren za piknike. In zadnje 14 dni je ok in si je sestra rekla, joj, zdaj pa je res skrajni čas, da to naredim, dokler je še sestra v enem kosu.
In zahteva nekaj priprav, tudi psihičnih, pa čisto logističnih, in se je pač zgodilo na ta teden, saj veš, da se mora marsikaj poklopiti za takole žurko.
Če se boš dobropočutila, pojdi, bebi bo že počakal.
Če pa ne, se opraviči in bo sestra tudi razumela. Boš že še videla njeno novo hiško in piknikov in druženj bo še veliko v življenju:)
Tale forum je čisti odraz današnje slovenske družbe. Jaz te popolnoma razumem in to je res zelo egoistično kar dela tvoja sestra. Ampak v normalni družini in v normalni družbi. Če bi to sestra naredila to v tem okolju,kjer jaz živim, bi bil to zločin, ker tukaj se družina ceni in je vedno na prvem mestu, sestra pa še posebej. V Sloveniji ni nobenih vrednot več, ne v družini in niti ne v širši družbi. Zato se niti ne čudim, da se Janša znova in znova pojavlja na sceni, ker karakterno pooseblja večino Slovencev.
Iz zgornjih zapisov je jasno, da so ljudje popolnoma neobčutljivi za sočloveka in da so se naučili, da se morajo brigati samo zase in za svojo dobro.
Zelo žalostno.
Nimam pametnega nasveta, ker se tudi sama v taki družbi ne znajdem, verjetno sem zato našla svojo pot drugje. Škoda, da ti bodo negativna čustva pokvarila najlepši dogodek v tvojem življenju. Jaz bi se poskušala s sestro pogovoriti in ji povedati kaj čutiš. Mogoče je ena izmed mnogih, ki je navajena misliti samo nase in zadovoljevati samo svoje potrebe in ni niti opazila situacije. Kaj na to pravijo starši, saj bi v taki situaciji tudi oni morali pomagati z nasveti.
Za moje pojme, dokler si tako na smrt užaljen, ker boš en piknik zamudil, itak nisi v stanju za otroke imet. Koliko stvari šele potem zamudiš, ko otrok enkrat pride na svet. Ko imaš že vse splanirano, pa otrok čez noč angino faše. Ali pa gredo vsi po kinu še na eno pijačo, ti pa domov, ker se ti mudi k otroku.
nw kompliciraj in pojdi...če se vedno tako užališ...bogi tvoj
Navedeno
Užaljena?

mesec dni nazaj mraz in dež, mesec dni kasneje vroče in pocasto. mogoče boš pa že jutri rodila, mogoče pa teden dni čez rok. če tisti dan, ko imaš napovedano ne boš rodila, a boš potem vsak dan na posteljo privezana in samo čakala, kdaj boš dobila popadke?
vseeno mislim, da pri tem pikniku ni tako mišljeno, kot si ti vzela.
Predlagam kompromis....za piknik plac izberite parking tvoje izbrane porodnišnice in če te zvije, vsaj ne boš imela daleč.....mislim no......

WildWind
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ability is what you're capable of doing.
Motivation determines what you do.
Attitude determines how well you do it.
cudno da te moz se prenasa

Re: Jaz na tem, da rodim, sestra pa naštima piknik za vso žlahto

26.06.12 19:33
Uf se ena finoca ala "rodila-bom-svet-se-bo-ustavil-in-vsi-bodo-gledali-samo-mene-in-mojega-soncka". Ja draga moja, nisi edina, ki takole misli da mora biti center vsega dogajanja, da mora biti prisotna na vsakem kosilu, na vsakem pikniku in povsod in ce ona slucajno ne more se tudi drugi ne smejo dobiti ampak je treba odpovedati celotno zadevo. To ne pride izkljucno v paketu z otrokom, ampak so taksne ze prej - ko zanosi in rodi pa se vse to potencira na najmanj 10. Zenska - nisi prva, ne edina, ki bo rodila. Le kako ljudje ZIVIJO v vukojebinah kjer je vec kot 1 uro do porodnisnice pa se zmeram zanosijo in opala pazi to - celo rodijo. Si lahko mislis? Kaj ce tvoja lastna sestra zdaj zanosi? Se bo 2 meseca pred rokom preventivno preselila v stanovanje, ki je nasproti porodnisnice? Daj lepo te prosim no. Nisi center vesolja in tvoja uzaljenost, ker si drznejo ostali veseliti za sestro in se 1 cel dan ne bodo ukvarjali izkljucno s tabo, je vec kot ocitna! Tak karakter kot si bodo se veseli da te nebo.
Navedeno
Užaljena?
Navedeno
pravljični porod

še tole sem pozabila. pa ne morete pričakovati, da bodo ljudje delovali tako kot delujete vi. pa kolikokrat je brati, sem pričakovala, da bo storil tako kot bi jaz, sem pričakovala, da bo druga storila tako kot bi jaz, pa spet "kot bi jaz".
me pa pri ljudeh zmoti, ko je spet toliko poudarjanja, kako je kdo komu stal ob strani, kako je kdo komu pomagal in potem pričakuje, da se bo zaradi tega človek venomer zaradi tiste pomoči prilagajal tistemu, ki je pač pomagal.
pomagaj, če je to tvoj namen, samo ne uporabljaj potem tega kot neke vrste orožja, češ, jest sem ti, ti pa nočeš.
ne vem no. a moraš ležat? če bi morda naredila mesec dni nazaj fešto, ko je bilo mrzlo, bi morda spet rekla, kakšen termin je izbrala, ker se ti kot nosečka lahko s plodom vred prehladiš in da spet ni primerno.
še vprašanje: si prepričana, da tebi sestra ni nikdar stala ob strani, ko si jo potrebovala? če ti je, mislim da očitek, kako si ti njej stala ob strani sploh ni na mestu.
pa mislim tudi, da te ne bi pustili samo, če bi se ti že kaj dogajalo, ostali bi pa naprej žurali.

če boš tko mulo kuhala, bo dete že jutri sililo ven, ko bo občutil tiste čudne vibracije.
Pogledala sem zate!
Zvezde in nebo mi pokažejo, da boš rodila 30.6. (morda 1.7.2012).
Bodi pripravljena in nikamor ne hodi!
Ma to je prav malo hecno. Sama sem od Po oddaljena več kot eno uro-po navadni cesti. Potemtakem bi moralapred dvema letoma, ko sem imela rok na soboto v avgustu in bi do Po potrebovala bogsigavedi koliko kar kampirat pred porodnišnico: Konliciranja preveč. Verjetno bodo hormoni. Tudi jaz mislim, da bo lažje sedaj kot pa potem z nekajtedenskim dojenčkom, pa bo vročina, a kaj si sestra misli, da se boš po tej vroćini cjazila na drug konec slo....
Navedeno
cudno da te moz se prenasa
Uf se ena finoca ala "rodila-bom-svet-se-bo-ustavil-in-vsi-bodo-gledali-samo-mene-in-mojega-soncka". Ja draga moja, nisi edina, ki takole misli da mora biti center vsega dogajanja, da mora biti prisotna na vsakem kosilu, na vsakem pikniku in povsod in ce ona slucajno ne more se tudi drugi ne smejo dobiti ampak je treba odpovedati celotno zadevo. To ne pride izkljucno v paketu z otrokom, ampak so taksne ze prej - ko zanosi in rodi pa se vse to potencira na najmanj 10. Zenska - nisi prva, ne edina, ki bo rodila. Le kako ljudje ZIVIJO v vukojebinah kjer je vec kot 1 uro do porodnisnice pa se zmeram zanosijo in opala pazi to - celo rodijo. Si lahko mislis? Kaj ce tvoja lastna sestra zdaj zanosi? Se bo 2 meseca pred rokom preventivno preselila v stanovanje, ki je nasproti porodnisnice? Daj lepo te prosim no. Nisi center vesolja in tvoja uzaljenost, ker si drznejo ostali veseliti za sestro in se 1 cel dan ne bodo ukvarjali izkljucno s tabo, je vec kot ocitna! Tak karakter kot si bodo se veseli da te nebo.

Na splošno mi grejo precej na živce ženske, ki se obnašajo, kot da so prve, ki so dobile otroka. Ampak gospa, ki je napisala tale post, se mi pa res ne zdi taka.
Draga avtorica, res si silno občutljiva, pričakovala si pritrdilne odgovore, češ, kako je res nesramna tvoja sestra, da je to naredila.

Rešitev imaš malo morje, v vsakem primeru pa, se moraš pogovoriti s sestro. Nenazadnje za ta piknik, sama praviš, da veš že pol leta, zakaj jo nisi vprašala kak mesec, dva, nazaj, kdaj bo piknik, glede na tvojo nosečnost? Že takrat bi ji s tem dala vedet, koliko ti to srečanje pomeni in da bi dejansko rada bila zraven. Po drugi strani pa ne razumem, ko praviš, da se greste družit v novo hišo tvoje sestre, kako pa misliš, da bo ona rodila? mar njej porodnišnica ne bo takrat daleč? V končni fazi, boš v družinskem krogu, saj ne greš v tujino ali pa na tisoče kilometrov daleč. BOš na varnem, v družinskem krogu, tko da jaz bi prav gotovo šla na piknik in se veselila.....
A se vam vsem zdi popolnoma vseeno, kje rodiš? Mislim na drugem koncu SLO in kam daš tačas starejše otroke? A mislite, da se bomo kar pri sestri nastanili za 3 dni, morebiti pa več, če kaj ne bo OK? Ali kako si to predstavljate?

Kakor koli. Itak da ne bom šla ...
Užaljena?
To je zgleda tvoj prvi otroček, ker drugače bi vedela, da, ko dobiš popadke, še ne rodiš takoj, ampak kar malo traja.
Moj nasvet . pojdi na piknik, smeh na ustnice in uživaj!
Jaz sem si dva dni po roku zaželela na morje, saj sem vedela, da kar nekaj časa po porodu ne bom mogla nikamor. Zbrala se nas je družbica in smo šli, čeprav sem od vsepovsod poslušala očitke, da sem nora, kaj pa če po poti rodim? Dragi moji, po celi Sloveniji so bolnišnice in zdravstveni domovi. Pa sem prišla cela domov. In to iz Maribora v Koper in nazaj.

Če sem jaz preživela, boš tudi ti. Uživaj na pikniku
Praviš, da imaš rok čez dober teden, se pravi je do roka vsaj 8 - 9 dni. Piknik pa je ta vikend, se pravi čez 3-4 dni. V čem je problem? Če se boš zjutraj dobro počutila, pač greš, če te bo pa že kaj začelo zvijat, greš pa itak v porodnišnico. Bo pa imela žlahta dvojni razlog za žurko. :))
Tečnoba babja, najboljše, da greš kr zdele v porodnišnico, pa se tam na štenge used in čakaj, kdaj bo dete hotelo na svet, boš čist bliz!!!!

Joj, kok boš ti ena zakomplicirana mamica, še dobr, da te ni bliz mene!!!
Cela drama zaradi enega piknika. Pač ne boš šla in verjetno jih ne bodo z zakonom prepovedali in boš imela še in še priložnosti za piknike.
Navedeno
Užaljena?
A se vam vsem zdi popolnoma vseeno, kje rodiš? Mislim na drugem koncu SLO in kam daš tačas starejše otroke? A mislite, da se bomo kar pri sestri nastanili za 3 dni, morebiti pa več, če kaj ne bo OK? Ali kako si to predstavljate?

Lahko bi rodila tudi pred enim mesecem. Tega se res ne da napovedati, kar pa še ne pomeni, da moraš čakati pred porodnišnico. Datum za piknik je bil verjetno planiran tako, da bo lepo vreme in preden gredo vsi na dopust. Pa verjetno to ne bo edini piknik tvoje sestre. Če se res tako dobro razumeta, bi bila jaz bolj žalostna, če bi živela tako daleč, piknik gor ali dol.

Ne zdi se mi vseeno, kje rodiš, mi je pa vseeno za en piknik. K sreči sem bila ob prvih popadkih doma in sem lahko prišla do izbrane porodnišnice. Če bi rodila več tednov pred rokom, bi se pa lahko zgodilo, da bi rodila na drugem koncu SLO. Zakaj bi potem bili nastanjeni drugje? Saj družina gre lahko domov, ne? Priznam, da bi prve tri dni po porodu brez težav zdržala brez obiskov. Lepo je, če te pride kdo obiskat, ampak tiste 3 dni res rabiš, da prideš k sebi.

Svetujem ti, da ne kompliciraš zaradi enega piknika.
Navedeno
razumevajoča spet
Tale forum je čisti odraz današnje slovenske družbe. Jaz te popolnoma razumem in to je res zelo egoistično kar dela tvoja sestra. Ampak v normalni družini in v normalni družbi. Če bi to sestra naredila to v tem okolju,kjer jaz živim, bi bil to zločin, ker tukaj se družina ceni in je vedno na prvem mestu, sestra pa še posebej. V Sloveniji ni nobenih vrednot več, ne v družini in niti ne v širši družbi. Zato se niti ne čudim, da se Janša znova in znova pojavlja na sceni, ker karakterno pooseblja večino Slovencev.
Iz zgornjih zapisov je jasno, da so ljudje popolnoma neobčutljivi za sočloveka in da so se naučili, da se morajo brigati samo zase in za svojo dobro.
Zelo žalostno.
Nimam pametnega nasveta, ker se tudi sama v taki družbi ne znajdem, verjetno sem zato našla svojo pot drugje. Škoda, da ti bodo negativna čustva pokvarila najlepši dogodek v tvojem življenju. Jaz bi se poskušala s sestro pogovoriti in ji povedati kaj čutiš. Mogoče je ena izmed mnogih, ki je navajena misliti samo nase in zadovoljevati samo svoje potrebe in ni niti opazila situacije. Kaj na to pravijo starši, saj bi v taki situaciji tudi oni morali pomagati z nasveti.

Hahahahahahahhaha, ja zdej je pa Janša kriv za tele piknik.
..bi jaz poklicala sestro in se zelo resno pogovorila z njo, kaj hudiča ji je, da si je zgradila bajto 1h od porodnišnice - si misliš kako bo to, ko bo morala it rodit??????
Ja, če pa piše, da se vedno znova in znova pojavlja na sceni. Mogoče je pa res Janša rekel, da MORA PIKNIK BIT, PA KONC!!!
pa bi nehala komplicirat in tezit??!

26.06.12 22:20
Navedeno
Užaljena?

Nadvomno imas najmanj 5 ljudi, ki bodo pazili tvoje ze obstojece soncke medtem ko bos v porodnisnici. Ampak tako kot je tebi samoumevno, da imas pomoc od toliko ljudi, je nekaterim ki ne parazitiramo svojih starsev se kot odrasli popolnoma logicno da bo otroke tacas pazil moz. To ni kar en osebek, ampak isto kot ti -mati- odgovoren za svoje otroke, so isto njegovi kot so tvoji in ce jih je naredil jih lahko se tiste 3 dni pazi. Ce je tvoj nesposoben to poceti 3 DNI potem pa res - uboga ti v svoji glavi, ki izbiras taksne dojenceljne za partnerje in predvsem ubogi otroci ob nesposobnem ocetu in paranoicni egocentricni mami! In da nimas taksno zlahto, ki bi ti pazila na te otroke medtem ko bi te on peljal v porodniscnico je MILO RECENO ZALOSTNO! To upam da ves da bi bil res izjemen primer in ce si ne pomagate ob taksnih stvareh in je namen piknika obiranje in simfanje potem ostani doma in nebo nobene skode. Ko rodis (kar bo po tvojem zelo hitro) pa lahko ocka komot pride po otroke in jih odpelje domov ter jih pazi tam. Mislim da nihce od vas nebo umrl ce se ne boste videli 48 ur, pa se manj, ker se itak gre 3.dan domov. Tako nekako si jaz to predstavlja. A jaz pac nisem taka da iz enega bogega piknika naredim skandal in dramo, samo da obrnem pozornost nase ker je pac 0,5% moznosti da pa gospa kraljica rodi ravno na ta dan. Pa kaj si sploh hotela slisat mi ni jasno? Da je tvoja sestra ful nesramna, kako si le lahko dovoli delati piknik brez tebe in tvojega blagoslova, da smo sokirani ker se je to sploh zgodilo, da iz protesta nebi nihce od sorodnikov smel iti na piknik in da si upraviceno uzaljena in drzi surlo se najmanj 3 mesece da naucis sestro lekcije??? Je vredu gospodicna imam-kol-pregloboko-v-riti?? Bos zdaj lahko spala? Mislim, res svasta se tule prebere no...
S pikniki je tako, da nikoli ni vsem prav. Enkrat nagaja vreme, drugič so dopusti, tretjič je kdo bolan, no, ti pa boš rodila. In verjemi, da bi rodila lahko že pred tremi meseci ali pa boš čez 14 dni. Ne morejo se vsi ozirat nate. In nikoli vsi ne pridejo, ko jih povabiš. Povej sestri, da bi rada šla na piknik, a ne moreš, ker čakaš na rojevanje, dodaj pa še, da bi rada bila na žurki, zato naj se ponovi. A dvomim, da bo pred jesenjo mogoče. Boš pa takrat najbrž glavna zvezda, ker boš imela dojenčka.

Kompliciraš, res. Tudi če bi rodila v rešilcu, bi bilo vse ok, verjemi. Pojdi lepo na piknik, umiri se, prirapvi si torbo z najnujnejšimi rečmi in jo imej s seboj.
uh, sem mislila, da te je določila, da moraš vso hrano ti pripraviti, ...

zakaj piknik sedaj,
ker je jasno, da še nimaš na ta dan rdoločenega roka za porod, in ker bi sestra rada te razveselila,
bi rada, da se sprostiš v dobri družbi.
Ampak eni pač komplicirate.

(ps. na dan, ko bi naj prvič rodila, sem v julijski vročini najprej šla dobre 3 km peš do avbtobusa in nato še 20 km z avtobusem, naslednji dan napekla komplet pecivo za en veliki piknik - rodila še pet dni kasneje)

pa še vedno živim...

gledaj pozitivno in se veseli piknika in druženja - saj veš kozarec je lahko na pol prazen ali na pol poln- odvisno kako gledaš.
Res sem se vam nasmejala :D prav zabavno je blo
Halo? Sestra te je kot udeleženko na pikniku iz objektivnih razlogov pač odpisala. Nosečnice en teden pred rokom pač ne pričakuješ, mamice z novorojenčkom (in take komplikatorke) pa tudi ne. Zato je zadevo izpeljala pač brez tebe, drugače bi jo morala prestaviti za pol leta, ko bo pa že zima. Grda sestra, ki je mislila, da imaš trenutno druge preokupacije kot njen piknik.
Res sem popolnoma zgrožena nad miselnostjo Monovk!
Pa kaj ste res en skupek sebičnosti in brezčutnosti, predvsem pa brezumnosti?!

Me prav zanima, kako bi ve reagirale v podobni situaciji! Cmerile bi se in pisale po forumih, kakšna @#$%& je vaša sestra, da ne govorim, če bi šlo slučajno za svakinjo!
Zgrožena sem nad vami!

Draga avtorica, ti pa, namesto da nas sprašuješ, vprašaj sestro, zakaj tako s tem piknikom.
Mogoče je mislila imeti piknik prej, pa je bilo vreme res neugodno (kar nekaj časa), tako da zdaj lovi zadnji vikend, ko naj bi ti bila še v enem kosu.
Mogoče pa se tvoja sestra tako veseli nečaka/nečakinje, da ji ta vikend poleg družinskega srečanja zaradi nove hiše, pomeni tudi dobrodošlica za novega člana in mogoče špekulira, kako boš rodila ravno kak dan prej, pa bodo oni žurali in zalili dojenčka.
Vprašaj sestro!
Jaz sem tip, ki bi vsekakor šla na piknik in me tudi 1 ura do porodnišnice ne bi ovirala. Pač nekako vedno rem z dobro vero, da bo vse tako, kot mora biti. Ti zase najbolje veš, kakšen človek si, verjamem pa tudi, da za nosečnico tik pred porodom, v vročini in cel dan v tuji hiši, ni ravno prijetno. Sama se odloči.

Kar zadeva pa Mone, verjemi, da če bi bile na tvojem mestu, bi bil njhov cirkus bistveno večji od tvojega in res upam, da nimaš nobene slabe vesti in da se zaradi njihovih odgovorv ne počutiš slabo.
V imenu Mon se ti opravičujem, ampak saj ne vedo, kaj govorijo...
Pa si sestri povedala, da ne boš prišla? In kakšna je bila njena reakcija na to? Če ji je bilo vseeno, potem si lahko malček užaljena, če je vedela, da si želiš priti.
Navedeno
zgrožena sem

Draga avtorica, ti pa, namesto da nas sprašuješ, vprašaj sestro, zakaj tako s tem piknikom.
Mogoče je mislila imeti piknik prej, pa je bilo vreme res neugodno (kar nekaj časa), tako da zdaj lovi zadnji vikend, ko naj bi ti bila še v enem kosu.
Mogoče pa se tvoja sestra tako veseli nečaka/nečakinje, da ji ta vikend poleg družinskega srečanja zaradi nove hiše, pomeni tudi dobrodošlica za novega člana in mogoče špekulira, kako boš rodila ravno kak dan prej, pa bodo oni žurali in zalili dojenčka.

Mogoče je pa sestra datum za piknik izbrala glede na vreme in njihove družinske plane za poletje.

A bi se morala cela žlahta prilagajat noseči ženski in dat svoje življenje na stand-by zato, ker ona trenutno ne more naokrog po piknikih skakat? Vprašanje, kdo je tu sebičen in egocentričen.

Od vsega je še najbolj sebično in egocentrično za moje pojme to, kar pišete tu, da bo pa ona mogoče že prej rodila in bo potem piknik posvečen novorojenčku. Piknik, ki ga ženska organizira v namen, da se zapije njeno novo hišo. In seveda se mora vse vrtet okrog noseče sestre. Tipični sindrom mona.
Navedeno
leelee_nepr.
Navedeno
zgrožena sem

Mogoče je pa sestra datum za piknik izbrala glede na vreme in njihove družinske plane za poletje.

A bi se morala cela žlahta prilagajat noseči ženski in dat svoje življenje na stand-by zato, ker ona trenutno ne more naokrog po piknikih skakat? Vprašanje, kdo je tu sebičen in egocentričen.

Od vsega je še najbolj sebično in egocentrično za moje pojme to, kar pišete tu, da bo pa ona mogoče že prej rodila in bo potem piknik posvečen novorojenčku. Piknik, ki ga ženska organizira v namen, da se zapije njeno novo hišo. In seveda se mora vse vrtet okrog noseče sestre. Tipični sindrom mona.

Prav imaš! Tipični sindrom Mona je sebičnost in egocentričnost!
Ampak, če označiš nosečo sestro za egocentrično, potem lahko označiš tudi sestro s hišo za egocentrično!

V naši družini se prilagajamo med sabo! Pa ne samo bratje in sestre, celo bratranci in sestrične!
Za prejšnji vikend je imel en sorodnik planiran piknik, ker je vikendu sledil ravno praznik, je bilo to njim super. Mojega moža ta vikend ni bilo, ker je bil na službeni poti. Brez zamere bi lahko organizirali piknik, ampak so ga prestavili za en vikend.
Sorodnica načrtuje piknik konec poletja in ga je splanirala tako, da bomo lahko vsi prisotni.
Mi načrtujemo piknik v naslednjih tednih in ga prilagajamo dopustom.

Je to res tako težko, da se človek prilagodi najbližjim?????
Kaj mi bo veselica, če mojih najdražjih ni????

Pa še to: bila sem neizmerno vesela, ko je moževa sorodnica rodila ravno na dan, ko smo mi imeli neko priložnostno veselico. Pač stvar je bila taka, da se jo ni dalo prestaviti, še pogovarjali smo se, da če pride, super, če pa gre rodit, pa še bolj super, bomo pač zalili. In smo zalili in se dvojno veselili!

Zgrožena sem, da na Monu ne samo, da vlada sebičnost,e nihče ne zna veseliti z drugimi, ampak se vsaka sreča popljuva! Grozne ste!Ko bi le vedele, kako je lep občutek, ko se lahko veseliš z in za nekoga drugega! Življenje bi vam bilo veliko lepše in veliko manj bi jamrale in pljuvale čez vse okoli vas!
in kaj je problem? če bi pa po rojstvu, se boš pa spet cmizdrila, da ne moreš ven?!!!!
Navedeno
zgrožena sem

Pa še to: bila sem neizmerno vesela, ko je moževa sorodnica rodila ravno na dan, ko smo mi imeli neko priložnostno veselico. Pač stvar je bila taka, da se jo ni dalo prestaviti, še pogovarjali smo se, da če pride, super, če pa gre rodit, pa še bolj super, bomo pač zalili. In smo zalili in se dvojno veselili!

Tukaj ni vprašanje, ali si vesel rojstva novega družinskega člana in ali na to nazdraviš. Seveda nazdraviš, pa ne samo enkrat :)

Problem je v tem samoumevnem pričakovanju, da bo sestra prestavila piknik, da bo sestrin piknik postal veselica za dojenčka,... vse se mora v glavnem podrediti noseči moni.

Pa še to, fajn za vas, da lahko prestavljate stvari. Pri nas ni šans, da bi sploh našli termin, ki vsem ustreza. Če stric, ki je dohtar, slučajno ni dežuren, ima pa sestrična, ki trenira rokomet, ravno tekmo. Potem nekoga pač ni, je*iga.

In en čas je bilo tako, da je bil v žlahti cel baby boom, ni bilo tedna, da ne bi bila ena lih pred porodom ali tik po njem. Po logiki nekaterih bi mi morali takrat narest začasno blokado in prenehat z vsemi družabnimi aktivnostmi za pol leta, ker to pa res ni nič, da ena rojeva, ostali so pa na pikniku.
Navedeno
leelee_nepr.
Navedeno
zgrožena sem

Tukaj ni vprašanje, ali si vesel rojstva novega družinskega člana in ali na to nazdraviš. Seveda nazdraviš, pa ne samo enkrat :)

Problem je v tem samoumevnem pričakovanju, da bo sestra prestavila piknik, da bo sestrin piknik postal veselica za dojenčka,... vse se mora v glavnem podrediti noseči moni.

Pa še to, fajn za vas, da lahko prestavljate stvari. Pri nas ni šans, da bi sploh našli termin, ki vsem ustreza. Če stric, ki je dohtar, slučajno ni dežuren, ima pa sestrična, ki trenira rokomet, ravno tekmo. Potem nekoga pač ni, je*iga.

In en čas je bilo tako, da je bil v žlahti cel baby boom, ni bilo tedna, da ne bi bila ena lih pred porodom ali tik po njem. Po logiki nekaterih bi mi morali takrat narest začasno blokado in prenehat z vsemi družabnimi aktivnostmi za pol leta, ker to pa res ni nič, da ena rojeva, ostali so pa na pikniku.

Tudi pri nas v žlahti so olimpijci, zdravniki, med. sestre, novinarji in trgovci, ki imajo vikende delovne, pa se znamo uskladiti, malo tisti, ki organizira, malo povabljenci, ki zamenjajo turnuse.
Vse se da, če se hoče!
Ti še povem, da smo eno poroko s 150 gosti (zaradi OI) "morali" organizirati v točno treh tednih, pa nista bila olimpijca ne ženin, ne nevesta, ne priči, starši oziroma drugi glavni akterji.
Še enkrat: če je želja, se premagajo vse ovire.
Navedeno
Užaljena?

joooj ubožica pa ubogi tvoj sonček, ki prihaja na svet-matr si ena sitnoba pa kaj misliš, da če si
noseča se svet samo okoli tebe vrti. Vse bolj se mi zdi, da je sestra to zanalašč naredila, da ne gleda sitnobe, ki misli, da je princeska, ki rojeva kralja.
Bejž na piknik pol boš itak smrdela med plenicami!
Moja sestra je planirala krst njenega malega, ko sem jaz bila skoraj 9.mesecu, (jaz botra), in potem ji lepo povem, da se nisem zredila, da sem noseča... In je rekla, Aja, saj res, bo pa bolj pozno krst. Tak da en bedast stavek reši eno bedasto situacijo.
Me prav zanima, kako bi ve reagirale v podobni situaciji! Cmerile bi se in pisale po forumih, kakšna @#$%& je vaša sestra, da ne govorim, če bi šlo slučajno za svakinjo!
Zgrožena sem nad vami!

Butaste babe s preveč hormoni. Ne sodite drugih po sebi. Normalne ženske sploh ne bi spraševale za mnjenje (na forumih) in bi se same odločile.
Še moje mnenje:
Prvo kot prvo, avtorica res preveč komplicira. Itak se je že odločila da ne gre na piknik, to je iz protesta napisala po prvem postu, tko da sploh ni debata ali naj gre ali naj ne, itak bo naredila po svoje oz. itak ne bo šla. Ali je tečna/egoistična/nekaj drugega pa ni moja zadeva da sodim. Jz na njenem mestu bi šla. Ko bo dobila dojenčka se ne bo mogla piknikov udeleževat, vsaj prvih par mesecev ne, tko da naj zdej izkoristi zadnje dneve ko je še v enem kosu :)

Ali bi njena sestra najraje videla da je ne bo, pa ve samo ona. Glede na tolikšno mero kompliciranja glede enga piknika, me zanima koliko komplicira ta ženska pri drugih, bolj resnih oz. življenjskih zadevah. Če se jo žlahta izogiba, že more bit nek tehten razlog.
Mislim, da v eni uri komot prideš do porodišnice, od 1. popadka če štejemo, če bi pa rodila doma, pa ne bi bla ne prav ne zadnja, včasih so ženske doma rojevale in kaj jim je manjkal. Taka paranoja glede naravne zadeve, kar porod definitivno je.
Ampak vsega cirkusa si raje ne prestavljam, da bi res ona rodila doma...
Kaj naj še rečem, boga babica/zdravnik pri katemu boš spet komplicirala oz. rojevala? Zdej sem tudi jz najbrž nesramna, ali kak? Resnica ni vedno prijetna.
...Eh, itak boš rodila 14 dni čez rok, tako, da kar pojdi na piknik na konec sveta (ali kje je že tista sestrina hiša). Pa torbo za v porodnišnico vzami s seboj.

kompliciraš.
pismu sem se nasmejal, tko zabavne teme še ne

živimo bogu za hrbtom, žena že skoraj tri tednei čez rok in hodi v porodnišnico na uro gledat in zdravniki že zagrozijo, če otrok ne pride ven da bo carski rez
tsito soboto prideva z mojo iz porodnišnice, in ne boste verjele, mone imeli smo tisti piknik, ki smo ga po naklučjo načrtovali, da bomo otroka zalili in bo žena že zacelila rane po porodu
no piknik ni potekal ravno po načrtih, zgodila se je nesreča v kateri naj bi bila udeležena starješa hči, in to smo gledali
hvala bogu, ponoči je naša dobila popadke in pot v porodnišnico, vozila sva se štiri ure, počena guma, rezervni avto brez bencina, čakanje, da se črpalka odpre (ljubi ljudje sebični kaj ne more nihče liter bencina posodit), nesreča na avtocesti (hvala policajem, ko smo se vozili v rikverc po avtocesti) in končno porodnišnica
žena pravi, da sploh ni čutila porodnih bolečin po takih dogodivščinah

ti pa kompliciraš, ko maš par dni pred rokom piknik fuj in fej, pejd kakor ti je že ne napisal kampirat pred vhod v porodnišnico
Navedeno
Užaljena?

punca, jest sem se en dan pred porodom bila na veselici je to je 2 ure starn do najblizje porodnišnice, ceste so bile makadamske. drugi dan sem pa sla lepo rodit, in rodila sem na rok;) tko da ne kompliciraj, saj nisi bolna ali pač???? mnoge mame komplicirate za vsako stavar in za vse. sadaj se izkoristi ko imas čas, potem da ne bo;))
pa srečno:)
Užaljena nisi zato ker kao ne bi mogla it na sestrin piknik ampak zato, ker si ga grda sestra drzne pripraviti in zasenčiti tako pomembno stvar kot je tvoja nosečnost in porod tik pred zdajci...

Res preveč hormonov in upam da nisi težave nikomur omenjala, ker se ti bodo smejali :)
hahahaha, pa ti ni si normalna. kaj misliš, da boš dobila popadek in boš šla v porodnišnico in čez 2 minuti rodila? če greš na piknik in dobiš tam prvi popadek, verjami, boš imela še čas za 2.3 kriminatle, par čevapov, tudi kakšno pleskavico, potem pa bo mogoče res čas, da se počasi posloviš in zahvališ sestri za lep piknik.

jaz sem na isti dan, kot sem imela PDP, naredila šoferski izpit, ni bilo druge možnosti. Rodila sem pa naslednji dan. Saj ne, da bi se počutila herojsko zaradi tega, hočem samo povedati, da če imaš normalno nosečnost, do trenutka, ko se začne sam porod, lahko živiš kot vsi drugi - piknik je čisto ok. Ko se bo pa začela 1. faza poroda, pa boš tudi zelo verjetno imela še na voljo dovolj časa, da pomagaš pospraviti in pomiti posodo, ki ostane od piknika pri sestri.

Bo verjetno res bolj to v igri - nesramna sestra v trenutku, ko bi ti morala biti v središču pozornosti, to preusmerja nase. Grozna je.

Vzami piknik kot priložnost, da se še zadnjič srečaš z žlahto kot nosečnica, vsi bodo skakali okoli tebe in te mazili.
ko sem bila čez rok, sem imela torbo v avtu, v primeru da se kje na poti kaj dogaja!

Si pa res polna hormov, te razumem ampak res nisi ti središče sveta! Mal poglej vase in ko rodiš, ne bodi užaljena če ne bodo vsi občudovali tvojega sončka in se mu 100% posvečali. Je težko tako živeti!
Še dobro, da ni piknika organizirala tašča.
Grozne ste, grozne. Brezčutne mone. In same herojske matere. Jaz ne vem kako ste druge, ampak biti v 9 mesecu nosečnosti v tej vročini. Joj. Ampak kot rečeno vse ostale ste super ženske, matere in ljubice.
Ne vem kako je pri vas , ampak pri nas v družini vedno gledamo tudi na druge, ne samo nase, kadar pač organiziramo taka "slavja". Komu so pač taka slavja namenjena je pa drugo vprašanje.
Problem je, da TI ne gledaš na druge, ampak samo NASE!!! Jest, pa jest, pa jest.... pa JEST!
Ne razumem. Prej ni bilo vremena za piknik, če ga bo pripravila čez 1 ali 2 meseca pa tako ali tako spet ne boš šla, kasneje bo pa že spet vreme vprašljivo. A torej pričakuješ, da ga bo prestavila na prihodnje leto? Pa bognedaj, da se boš takrat slabo počutila, ker pol boš pa spet v zraku, zakaj ga je pripravila ravno takrat, ko imaš ti drisko.
Boš pač doma, saj pa ne gre za zadnji piknik v tvojem življenju. Menda se ne rabi zdaj cela žlahta slabo počutit.
drugi lahko delajo kar hočejo

30.06.12 11:54
Ah joj no, zaradi tega pa res ne rabiš biti užaljena...malce se odmakni od nje...privošči si sprostitev, pocartaj svojega malega otročička, ki bo vsak čas prišel na svet..

Saj bo še veliko piknikov, bodi pozitivna.

lp
Jaz bi pa pomislila - kako lepo od sestre, da je piknik organizirala prej, saj bom laže prišla ko sem še v enem kosu, kot pa potem z dojenčkom.
Tako kompliciranje in to, da vidiš težave že vnaprej...
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 19 plus 25?