Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Ostanki socializma

Zahojene trgovke in njihov prosim

25.06.12 20:28
Prideš v kak Peko in takoj, ko stopiš notri se trgovka že zadere PROSIM.
Kaj prosiš, a je to delikatesa in misliš, da bom rekla 10 dek šunke pa žemljo?
A mi lahko daš, ti kmetica zarukana, vsaj kako minuto, da si mal ogledam, kaj prodajate?!
Al pa v kakem butiku, ko se ti prikrade za hrbet in začivka A lahko kaj pomagam?
Ja, lahko mi pomagaš, kmetica zarukana, pust me pri miru, da si ogledam cunje in če mi bo kaj všeč bom šla probat in bom potem kupila. Do takrat mi pa daj gmh!!!!
če je kera kmetica, si to ti.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Wow. Koo-koo-ka-choo got screwed.
mi je šlo

Re: Zahojene trgovke in njihov prosim

25.06.12 20:31
mi je šlo včasih na živce, če sem bila edina v trgovini, da se je trgovka prav premikala za mano od stojala do stojala grr
No ja, to je bilo malo grdo izražanje, drugače pa tudi mene motijo s to svojo pomočjo. Še posebej, če se mi postavijo za hrbet in me opazujejo (mogoče, da ne bi česa ukradla)

Če mi stoji za hrbtom, pa čeprav ji povem, da pomoči ne potrebujem, se obrnem in zapustim trgovino.
Kdo je tu zahojen

25.06.12 20:33
Mislim,, da so to osnove bontona, in kdo je tukaj kmetica bi se dalo razpravljati. Marsikatera stranka potrebuje pomoc pri nakupu, in ce bi bile prodajalke tiho bi izgledalo, da je stranka zelo nezazeljena.

Ne recem, ne maram tistih, ki se ti prilimajo na rit, tudi ko jim poves da ne rabis pomoci, ampak to je druga zgodba.
swan nepr.

25.06.12 20:33
s tabo pa ni vse ok????

veš da smo prodajalke zato tam, da ustrežemo kupcem

temu se reče bonton, ki pa ga ti očitno ne poznaš...gre pa takole

prodajalka:-dober dan, lahko kako pomagam
kupec: ne, hvala, samo gledam

drugič probaj s takim dialogom...žalitve pa obdrži zase
Ostanki socializma

25.06.12 20:35
Če bom rabila tvojo pomoč, to bom že povedala, štekaš? Samo nadlegujete ljudi, nič drugega.
Ja pa to tudi, ko se ti prilima in ti sledi po celi štacuni. Groza.
swan nepr.

25.06.12 20:37
pa še to...kmetice ne delajo v trgovinah...so doma in skrbijo za živino, njive, otroke itd.
Navedeno
Ostanki socializma
Če bom rabila tvojo pomoč, to bom že povedala, štekaš? Samo nadlegujete ljudi, nič drugega.

a ti štekaš, da imajo po štacunah tak protokol torej se mora tako obnašat po protokolu, če se ne so hitro na vrsti sankcije, če pa želiš da te ne nadleguje se pa ne podajaj v trgovine al pa pizdi nad njihovimi nadrejenimi, ki postavljajo ta pravila in protokol...

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
to je to1

25.06.12 20:38
Ja, imaš prav, morale bi ti reči - kaj hočeš stara zafurstrirana primitivna pras*ca?! Se mnogo bolje poda tvojemu karakterju!
Ostanki socializma

25.06.12 20:40
Navedeno
Gunnar
Navedeno
Ostanki socializma

a ti štekaš, da imajo po štacunah tak protokol torej se mora tako obnašat po protokolu, če se ne so hitro na vrsti sankcije, če pa želiš da te ne nadleguje se pa ne podajaj v trgovine al pa pizdi nad njihovimi nadrejenimi, ki postavljajo ta pravila in protokol...

Ja, štekam, ampak a ti štekaš, da znajo nekatere to zelo nevsiljivo izvest. Ne napadejo te že na vratih, ampak te pustijo nekaj časa in šele potem NEVSILJIVO pristopijo, a štekaš razliko?

In kaj se zdaj vtikate v moj način izražanja, zakaj ne komentirate teme. Kmetice.
Navedeno
Ostanki socializma
Navedeno
Gunnar
Navedeno
Ostanki socializma

Ja, štekam, ampak a ti štekaš, da znajo nekatere to zelo nevsiljivo izvest. Ne napadejo te že na vratih, ampak te pustijo nekaj časa in šele potem NEVSILJIVO pristopijo, a štekaš razliko?

In kaj se zdaj vtikate v moj način izražanja, zakaj ne komentirate teme. Kmetice.

najbrž na daleč vidijo s kom imajo opravka, pa nalaščdelajo tako, da ti dvignejo pritisk, jst bi ti ga tud

enakomisleča

25.06.12 20:49
Če je tak kakor protokol, zakaj pa ne velja povsod? Ponekod ti dajo mir vsaj tiste štiri ali koliko sekund že, kot rabi človek, da prečekira prostor.
te je naredla ja

25.06.12 20:51
Navedeno
Ostanki socializma
Navedeno
Gunnar
Navedeno
Ostanki socializma

Kmetica te je naredla pa te povrgla. Vzgojila očitno ne. @#$%& nagnusna.
Navedeno
te je naredla ja
Navedeno
Ostanki socializma
Navedeno
Gunnar
Navedeno
Ostanki socializma

Kmetica te je naredla pa te povrgla. Vzgojila očitno ne. @#$%& nagnusna.

Mene pa nekaj zanima. Po dolgem in počez se zmerjate s to kmetico.
A je biti kmetica sramotno ?????
kaj se razburjaš

25.06.12 20:57
Navedeno
Ostanki socializma
A mi lahko daš, ti kmetica zarukana, vsaj kako minuto, da si mal ogledam, kaj prodajate?!
Al pa v kakem butiku, ko se ti prikrade za hrbet in začivka A lahko kaj pomagam?
Ja, lahko mi pomagaš, kmetica zarukana, pust me pri miru, da si ogledam cunje in če mi bo kaj všeč bom šla probat in bom potem kupila. Do takrat mi pa daj gmh!!!!

Kaj se razburjaš če te upraša prosim? Nazaj ji povej: ''Kaj prosiš? Delat pojdi'' sam pazi, da te vn ne zabriše iz trgovine.
Avtorica teme, sram te je lahko,da tako poniževalno ocenjuješ trgovke, s tem kažeš samo svoje osebno nezadovoljstvo..., verjetno ne seksaš?
mene zmoti

25.06.12 21:10
mene pa zmoti, ker ne šnjofam po štacunah zaradi dolgocajtja, ampak pridem z namenom in se morda zgodi, da je debata s sodelavko bolj pomembna od stranke. in prekineš privat pogovor, ko jo vprašaš tisto, kar te zanima. privat pogovor se res ne sliši na meter stran, ampak pri pultu pa menda ja.
Ostanki socializma

25.06.12 21:12
Navedeno
BMW 540
Avtorica teme, sram te je lahko,da tako poniževalno ocenjuješ trgovke, s tem kažeš samo svoje osebno nezadovoljstvo..., verjetno ne seksaš?

Zakaj bi me bilo sram. Saj ne šimfam vseh trgovk, ampak tiste, ki se tako obnašajo. Vsak dan tukaj pljuvamo učitelje, javne uslužbence, politike, zdravnike,...zakaj ne bi smeli trgovk?

Ni vse od kurza odvisno.
Navedeno
Ostanki socializma
pomoje je post , namen njegov da je smešen. No lahko bi bil, ampak če ne bi žalila.
Navedeno
swan nepr.
pa še to...kmetice ne delajo v trgovinah...so doma in skrbijo za živino, njive, otroke itd.
in gremooo na dopust vsako leto.
swan nepr.

25.06.12 21:20
Navedeno
eh

kmetavzarka bi bilo žaljivo, kmetica pa ni žaljivka...jst spoštujem kmetice ;)
Ostanki socializma

25.06.12 21:22
Navedeno
swan nepr.
Navedeno
eh

Kmetica je tukaj mišljeno kot stanje duha, ne kot poklic. Tako kot je peder človek, ki se glupo obnaša, ne pa gej. Štekaš?
Navedeno
Gunnar
če je kera kmetica, si to ti.

Ja, kmetica z zemljo v cveličnih lončkih:-))
Avtorica - ti si poden od podna, ne premoreš niti trohice spoštovanja, nevzgojena si in pokvarjena!

Štekaš? Najbrž ne, ker si tudi glupa kot noč!
Navedeno
Ostanki socializma
Navedeno
BMW 540

Zakaj bi me bilo sram. Saj ne šimfam vseh trgovk, ampak tiste, ki se tako obnašajo. Vsak dan tukaj pljuvamo učitelje, javne uslužbence, politike, zdravnike,...zakaj ne bi smeli trgovk?

Ni vse od kurza odvisno.

Ti bi šimfala v vsakem primeru..., če ne bi bilo "prosim" bi pa vpila, da te nihče ne opazi.
slovbbbensko

25.06.12 22:08
Navedeno
mkya
Avtorica - ti si poden od podna, ne premoreš niti trohice spoštovanja, nevzgojena si in pokvarjena!

aaaa to je po slovensko?
Ostanki socializma

25.06.12 22:21
Navedeno
mkya

Kot da si ti kaj boljša od mene! Jaz imam vsaj opravičilo za svojo živčnost, ker sem psihično motena, kaj pa ti????
Ostanki socializma

25.06.12 22:22
Navedeno
BMW 540
Navedeno
Ostanki socializma
Navedeno
BMW 540

Ni vse od kurza odvisno.

Ti bi šimfala v vsakem primeru..., če ne bi bilo "prosim" bi pa vpila, da te nihče ne opazi.

Ja in kaj potem, če bi šimfala. Imam vso pravico, saj je demokracija in če se mi zdi obnašanje nekaterih trgovk glupo je to moja pravica, da se mi tako zdi. Kaj pa so trgovke tako posebnega, da se jih ne sme šimfat, učiteljice se pa lahko????
Navedeno
Ostanki socializma
Navedeno
swan nepr.
Navedeno
eh

Kmetica je tukaj mišljeno kot stanje duha, ne kot poklic. Tako kot je peder človek, ki se glupo obnaša, ne pa gej. Štekaš?

Ja, štekam ja.Stanje duha, kaj pa še! Pač mislite, da so kmetje bolj zabiti in zato žalite z besedo kmet-kmetica!
Bedno!
enaNika n.

25.06.12 22:56
Po začetnem postu sodeč bi rekla, da je avtorica o socializmu samo brala, pa še to bolj slabo. Ali pa je takrat hodila samo z mamo po lizike.

Drugače bi namreč vedela, da ravno v socializmu trgovke niso kaj dosti spraševale in težile, ker niso bile plačane po prometu. Je pa tak sistem veljal povsod "zunaj", ko si si npr. samo ogledoval čevlje, ti je trgovka mimogrede ponudila še torbico in copate.

In kot so rekle že zgoraj, se tudi meni še ni zgodilo, da ne bi prijazen "hvala, samo gledam" zadoščal. Odgovor je ponavadi "aha, kar izvolite". Nobenega pritiska, nobene slabe volje.
ok ok...

26.06.12 00:11
Si že kakšnega ruknila ali vzela kak persen, da si se pomirila?!
Delno ti sicer dam za prav, samo v dosti lepšem tonu in nikoli mi vendarle kaj takega ne dvigne "živc". Če rabim pomoč, ok, če ne, jo pa pač povsem prijazno odslovim- da bom samo pogledala in hvala, ne rabim pomoč.
"Zmoti" me morda edino to, kadar še zmeraj dejansko lazi za mano oziroma ko si kaj ogledujem, začne komentirati-"ooo ja, to bi vam pa zelo pasalo...boste preizkusili?" ali karkoli, no...
Nimam problemov s tem, da me vpraša, če lahko kaj pomaga. So časi, ko iščem dejansko točno določeno zadevo in to v čim krajšem času in mi ustreza, da lahko takoj vprašam. Še vsakič do sedaj pa je en "Hvala, malo pogledam" rešil situacijo.

Priznam pa, da je bila pa trgovina Peko Outlet (sedaj so jo že zaprli, verjetno ravno zato), kjer si pa trgovki rekel Hvala, samo gledam, potem je pa vzporedno s tabo hodila po trgovini in te 3m stran opazovala, ko si gledal ali prijel v roko par. Tisto mi je pa šlo na živce. Dobiš občutek, da te je ocenila, da boš zagotovo nekaj sunil. Sem šla parkrat, vsakič se mi je isto zgodilo, potem pa dejansko nisem več hotela hoditi v to trgovino, ker mi je šlo na živce do konca.
aufbiks

26.06.12 08:02
Hej, daj se naslednjič stepi s prodajalko, pa dajta video na Youtube!
đurđica

26.06.12 10:27
Tole moram pokomentirat; sem delala v večji trgovini s talnimi oblogami in smo se morali dobesedno takooooj zalepiti na stranko, ko je ta prišla skozi vrata. Bog ne daj, da je sama hodila po trgovini, četudi je samo gledala. Sem se počutila ponižano kot polit cucek, ker vem, kako smo šli strankam na živce. Ampak tako je bilo navodilo direktorja, ki nas je non stop spremljal po kamerah.
Sem dobila odpoved. Ni mi žal, čeprav sem ostala brez dohodka.
Se strinjam z avtorico

26.06.12 12:42
Navedeno
swan nepr.
s tabo pa ni vse ok????

"ne hvala samo gledam" bi si najraje vtetovirala v čelo ko se sprehajam po trgovinah, sploh kakšen btc, kjer je ogromno majhnih trgovinic in hodim od ene do druge, mi je včasih prav odveč sploh vstopit, ker me prodajalka že na vhodu vpraša če kaj pomaga. Se popolnoma strinjam z avtorico, zakaj posiljujejo s temi vprašanji. Če bom kaj potrebovala jo bom sama vprašala, njena naloga je samo da je na vidnem mestu...
obrat-no

26.06.12 14:33
Avtorica je popolnoma brez olike, nesramna in....
V trgovini me pa zmoti to, da nekaj sama iščem, ne najdem, trgovka se pa veselo pogovarja s kolegico. Bolj mi je dobro došlo če me vpraša kaj želim in mi to pomaga najti. Če samo gledam ji to povem in vedno me potem pusti pri miru.
Grdo pa ne govorim ne za učitelje, vzgojitelje, trgovce, ker vem da vsi delamo napake.
razumite že enkrat

26.06.12 15:20
Navedeno
Se strinjam z avtorico
Navedeno
swan nepr.
s tabo pa ni vse ok????

"ne hvala samo gledam" bi si najraje vtetovirala v čelo ko se sprehajam po trgovinah, sploh kakšen btc, kjer je ogromno majhnih trgovinic in hodim od ene do druge, mi je včasih prav odveč sploh vstopit, ker me prodajalka že na vhodu vpraša če kaj pomaga. Se popolnoma strinjam z avtorico, zakaj posiljujejo s temi vprašanji. Če bom kaj potrebovala jo bom sama vprašala, njena naloga je samo da je na vidnem mestu...

Joj no pa ne moreš Ti njej določat kaj je njena naloga. Dej preberi mal poste od tistih ki delajo v trgovini. Meni gre tudi na jetra ko mi stoji za ritjo kot nalepljena, ampak jo razumem, ker sem sama delala v trgovini seveda pod budnim očesom kamere in smo MORALI "tečnarit" stranki, pa če je kaj kupovala, al pa samo gledala. Delaj tako, če ne najdi drugo službo. No kaj bi ti naredila??? Taka navodila ima od nadrejenih in verjemi, da bi tudi ona raje kot tebi najedat, brala revijo, srkala kavo in klepetala s sodelavko.
lalabaj

27.06.12 11:48
Pol greš pa na kavico s svojo bestičko in so une natakarice spet kmetice, ker te niso postregle takoj ko si se prilimala na stol, ker je šla tvoja frendica v wc in hoče biti obzirna, da bosta naročili skupaj. Ti pa vsa čemerna in potem ti da ob kavi še račun, ker vidi da si en patološki narcis, pa spet ni prav. Žal draga moja nismo vsi tako izjemni kot ti. Žal te boli to, da nisi izjemna ti in nas boli k.
Ostanki socializma. Verjamem, da če ne bi bila tako razkurjena, kot je po pisanju sodeč videti, ne bi uporabila takih besed. Tega ne odobravam, te pa razumem. Spustila si paro. V redu.

V mojem kraju smo imeli trgovko (kam je zdaj izginila, ne vem, upam pa, da na kak drug planet), ki je delala že vsepovsod. Zaslužila bi si nagrado za najhujšo trgovko ever. Kot kuža, ki ti naskoči nogo, in je ne izpusti. Brez heca. Bolj kot si jo prosil, naj te pusti pri miru, da boš samo pogledal, bolj vztrajno je grabila cunje, odeje, čevlje (odvisno od delovnega mesta) in jih nosila na vpogled. Zgodilo se je celo, da sem bila v kabini, pa mi je, čeprav sem, kar sem hotela probrat, že nabrala, še kar nosila po svojem izboru (s tem, da ji sploh nisem hotela povedat, kaj iščem). Nazadnje ti pri taki vsiljivosti ne preostane drugega, kot da zbežiš ven. Kaj takšnega še nikoli nikjer nisem doživljala. Saj je lepo, če se nekdo trudi, ampak kar je preveč, je pa preveč.
ha,ha,ha..se strinjam

27.06.12 19:28
Navedeno
mi je šlo
mi je šlo včasih na živce, če sem bila edina v trgovini, da se je trgovka prav premikala za mano od stojala do stojala grr

in dodajam enako velja za varnostnike, ki se mi prilimajo za rit in delajo "neopazne"..

itak da mi gre naživce proosiim ..ampak kaj čmo, če bi bile take kot jaz hočm bi jih moral plačat 3jurje teh pa menda nimajo namenjenih za prodajalke..
njena naloga je samo da je na vidnem mestu...

a to je njena naloga....pa ti si tudi ena kura....če bi te pa ignorirala bi bilo pa spet vse narobe
Na sprednjo in zadnjo stran majce si napiši NE HVALA, SAMO GLEDAM in jo imej oblečeno ko hodiš po trgovinah :)))
na prijazno vprašanje " Ali lako kaj pomagam ?" ali pa "Prosim ?" , VLJUDNO odgovorim, " Ne hvala, bom samo malo pogledala !"
Zanimivo, nimam nobenih težav.
Strpnost, vljudnost in ljubeznivost na vseh nivojih pa res pogrešam dandanes. Zato se pomirite ve srborite dame in se ukvarjajte s pomembnejšimi stvarmi .
marš ven

03.07.12 19:58
Navedeno
Ostanki socializma

Večje primitivke pa še ne, tako bi te vrgla iz trgovine, marš.
PRODAJALKA

04.07.12 22:10
NO,NAJ PA ŠE JAZ POVEM NEKAJ(. TUDI SAMA DELAM V TRGOVINI KOT PRODAJALKA) TUDI MENI ZAVRE KRI, KO GREM V TRGOVINO KOT KUPEC IN ME ŽE PRI VHODU NAPADE PRODAJALKA ,HITRO SE SPOMNIM, DA MORAM TO DELATI TUDI SAMA, ČEPRAV Z GROZNIM ODPOROM.AMPAK KAJ ,KO MI ZA VRAT DIHAJO NADREJENI, KI JIH VI KUPCI NE VIDITE.NAŠ "PROTOKOL" JE TAKŠEN, DA STRANKO IZPUSTIŠ IZ SVOJIH KREMPLJEV, KO TI 8 KRAT ODGOVORI Z NE HVALA.
AMPAK TO ŠE NI KONEC..POTEM JO PREVZAME SODELAVKA NA DRUGEM ODDELKU,PA ŠE ENA,PA ŠE ENA...DOKLER STRANKE DOBESEDNO NE UIDEJO IZ PRODAJALNE.
NAJVEČJA KRIMINALKA PA JE TAKRAT, KO SO NA SMENI SAMI PSIHOPATI,KI NIMAJO OBČUTKA ALI POSLUHA ZA NE HVALA ,OBČUTKA NIMAJO TUDI NADREJENI, KI OD NAS ZAHTEVAJO,DA SE NA STRANKO PRILEPIMO.SAMI PA SE SKRIVAJO V SVOJIH PISARNAH IN NAS KLIČEJO NA ZAGOVORE,ZAKAJ SLABO PRODAJAMO IN NE DOSEGAMO PLANOV.
JA,JA DRAGI MOJI, BITI PRODAJALKA NI SANJSKI POKLIC,ZLASTI NE VEČ V KOMPAS SHOPIH.KJER TE NA ZAČETKU SMENE ČAKA PAPIR KAJ IN KOLIKO MORAŠ TISTI DAN PRODATI.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 18 minus 10?