Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
evaanfelina

Sosedje nas hočejo prijaviti na CSD...

21.06.12 12:05
Rabim kakšen pogled na situacijo od zunaj. Sama sem namreč tako šokirana, žalostna in jezna, da ne morem resno razmišljat, pa še sama danes, ker je mož cel dan v službi.

V glavnem, živimo v bloku. Zgoraj imamo sosede, starejši par, ona pravkar upokojena, on že dolgo, grozno pametna in v bistvu imata z vsemi v bloku zgodovino težav. Ne bom detajlno o tem. Mi2 sva kupila stanovanje v tem bloku pred 4 leti, sedaj imava 2 otroka, skoraj-2letno punčko in 5-mesečnega dojenčka. Jaz se v njih ne vtikam, niti nimam v bistvu nekih stikov z drugimi oziroma vsakič ko sem slišala raznorazne pritožbe o njih in ćez njih, se vanje nisem vtikala po načelu "nisem zraven in ne morem sodit". So sicer pa znani po tem, da so zahrtbtni - pritožujejo se čez tistega, ki ga ni zraven, le-temu pa tega ne povejo v obraz, ampak so z njim grozno prijazni. No, sedaj se tu ne morem več umikat, ker se je to zgodilo nam. Od sosde sem namreč zvedela, da okoli govorijo, kaj delamo z otroci, da to ni normalno, da starejša toliko joka in da nas bodo prijavili na CSD. Meni je odneslo kapo...bolj kot jezna sem prizadeta, žalostna. Zaradim mene naj nas prijavijo, pregleda se ne bojim, ugotovili bodo, da je vse v redu. Poznam postopek zaradi mojega dela, tako da tudi če bodo preverjali pri nas, v vrtcu, pri pediatru itd., ne bodo ugotovili nič drugega, kot da se punčka krasno razvija, da živi v ljubečem okolju in da ni govora o kakšnem nasilju ali kaj podobnega. Nikoli je nisva udarila, niti je nikoli ne bova. Grozno mi je sploh se zagovarjat o tem... Je pa res, da je punčka močan karakter, da je v bistvu precej trmasta in da je v obdobju trmanja, in da če kaj ni po njeno, se pač skuja oz. dobi napad trme. Pri njej to izgleda tako, da se dere, vpije, in se vrže po tleh. Z možem sva ugotovila, da še najbolj pomaga to, da jo pač takrat pustiva, če izpada ne moreva preprečit na druge načine. Skuja se zaradi pravil, ki jih imamo in od katerih ne odstopava. Pa nisva zelo stroga starša, ampak en red mora biti. Primer: danes zjutraj je hotela stoje piti kakav pred odhodom v vrtec. Tega ne pustiva, ker se pri pitju stoje še pšogosto polije in jo moram potem spet preoblačit, česar pa ona itak ne bi. Zato vztrajava, da se je in pije kakav v njenem stolčku, s slinčkom. No, v glavnem, zaradi tega, je bil recimo danes izpad trme. Tisti, ki imate malčke ali ste jih imeli, že veste o čem govorim...
Ampak ne vem kaj pričakujeta zgornja soseda - dejstvo je, da sta pač v bloku, v katerme je več mladih družin (tudi hrupnih), in da imata pač eno tako pod sabo. Se trudimo biti tiho, ampak žal, s rtako majhnim otrokom se to ne da. Zato imamo očitno take težave. Najbolj me pa prizadane to, da nista nikoli nikoli nič rekla nam, sedaj pa zvem tole...zadnjič, par dni nazaj je šla z mano kos potri do trgovine tale gospa od zgoraj, pa ni nič rekla, še celo grozno prijazna je bila. Ne morem verjet, da je nekdo lahko takšen.
Šla bom gor danes zvečer in se z njimi na lep način pogovorila. Če pa bosta tako ravnala dalje in okoli širila govorice, jima bom zagrozila s tožbo zaradi klevetanja.
Sedaj sem na hitro in verjetno pecej čuistveno opisala situacijo, ampak kako bi vi ravnali? Kaj lahko storim?
pusti jih pri miru

Re: Sosedje nas hočejo prijaviti na CSD...

21.06.12 12:09
1. pusti sosede pri miru, ne veš, ali je tole sploh res, ali samo jamrata ker sta stara in se morata z nečim ukvarjat.

2. razmisli, katere so stvari, pri čemer je pametno vztrajat in pri čem lahko popustiš. pitje kakava stoje je ena taka stvar, da je škoda zgubljat časa.

3.otrok se mora navadit določenih spretnosti in ja, to je tudi pitje iz kozarca. ne zaradi svoje komoditete (preoblačenje) tega zanemarit
Navedeno
evaanfelina

Šla bom gor danes zvečer in se z njimi na lep način pogovorila. Če pa bosta tako ravnala dalje in okoli širila govorice, jima bom zagrozila s tožbo zaradi klevetanja.
Sedaj sem na hitro in verjetno pecej čuistveno opisala situacijo, ampak kako bi vi ravnali? Kaj lahko storim?

Zakaj že? Zakaj bi k njim hodila, ker bosta itak vse zanikala. Saj menda ne pričakuješ, da ti bosta povedala, da te obirata in širita neresnice naokoli?

Jaz bi zadevo pustila lepo pri miru. Naslednjič, ko bi srečala sosedo, bi jo vprašala za kakšen nasvet, v stilu, joj, naša pa tako trmari, pa saj jo verjetno slišite, kaj mislite, kako naj ravnam ...
Tako lepo na izi in prefinjeno jo skušaj spraviti na svojo stran.

Obisk in zahteva po pogovoru prav gotovo ne bo izboljšala odnosov, ker gre za neposreden napad na njih in se bosta zagotovo branila.

Jaz ne bi storila prav ničesar, živela bi po svoje naprej in se še naprej trudila za red v svoji družini in za čimboljše odnose s sosedi.
ne preveč resno

21.06.12 12:12
Jaz sem tak tip, da se s tem najbrž da ne bi resno ukvarjala. Ne bi šla gor na nek 'resen pogovor'. To, kar si izvedela, je vse nek 'rekla kazala' in v resnici ne moreš vedeti, kaj je res in kaj ni.

Če pa že, bi se pa jaz najprej vprašala, koliko je sploh zanesljivo to, kar ti je tista vmesna soseda prenesla in koliko je sama dodala. Ob priliki, ko boš srečala tole gornjo sosedo, jo pa lahko tako mimogrede vprašaš, kaj od tega, kar ti je vmesna soseda povedala, je sploh res. Potem boš pa videla njeno reakcijo. Ampak z obrekljivkami se res ne kaže preveč zapletati. Jaz se sploh ne bi.
točno to sem ti hotela predlagati...

Očitno res rabita vzgojo da vajini razvajeni šmrklji pokažeta meje. Očitno sta pač slaba starša, da vaju ima v kontroli in če bi jaz živel nad vama mi tudi ne bi bilo prav, da moram zaradi vajine očitno nesposobnosti vsak dan poslušati dretje te vajine sončice. Ko se začne drek jo dvakrat prtisni okoli gobca dokler ne utihne. Da si bo šmrklja zapomnila kdo je glavni! Vsi otroc postanejo izkoriščevalski, če nimajo meje!
Jaz bi tisti sosedi, ki je tebi prinesle te novice, naročila, naj še tvojo pošto prenese njima in jima sporoči, da ju boš prijavila za klevetanje. Bo imela še ta "poštarica" kaj od tega!
Tole je zame vse "rekla-kazala" in jaz ne bi reagirala, dokler ti omenjeni sosedje sami kaj ne povedo. Ne spuščaj se v spore in klevete s komerkoli, pa vam bo v bloku prijetno.
Vaš odnos v družini s pravili je izključno vaš in tako naj tudi ostane. Pupa pa itak raste in trma bo z leti izginila.
Lepo se imejte
S sosedi se ne obremenjuj, otroško kričanje pa zmanjšate še na sprejemljivo raven.
Ali pa se preselite na samo.
Res mora biti onim dvema zgoraj super, ko se vajina nevzgojena in razvajena sončica dere na ves glas in seveda se vama po domač rečeno fučka za vse in ji dretje mirno odobravata?!! Jaz bi vas že zdavnaj prijavila!! Na csd, policijo pa še kam, če bi se dalo! Pa naj vam drugi vzgajajo otroke, če jih sama nista sposobna! Ste v bloku, halo!
evaanfelina

21.06.12 12:34
Navedeno
Imat prav
Očitno res rabita vzgojo da vajini razvajeni šmrklji pokažeta meje. Očitno sta pač slaba starša, da vaju ima v kontroli in če bi jaz živel nad vama mi tudi ne bi bilo prav, da moram zaradi vajine očitno nesposobnosti vsak dan poslušati dretje te vajine sončice. Ko se začne drek jo dvakrat prtisni okoli gobca dokler ne utihne. Da si bo šmrklja zapomnila kdo je glavni! Vsi otroc postanejo izkoriščevalski, če nimajo meje!

Tole bom ignorirala, ker je verjetno (slaba) šala.

Res sem tole zvedela od druge osebe, ampak ta oseba je zanesljiva in je direktno govorila s to zgornjo sosedo. Ker pričakujem točno to-zanikanje in sprenevedanje, sem jo vprašala, če lahko konkretno povem, da sem od nje to izvedela, in je rekla da ja. Drugače z nobenim iz bloka nimamo težav oz. se nikoli nisem vtikala v nobene spore in nesoglasja drugih, pa tudi sama sem "preslišala" kakšno pavšalno opazko o tem, kako mi z vozički nikoli ne zapiramo vrat in podobno. Ampak tole z grožnjo o prijavi na CSD je nekaj čisto drugega, tole pa jemljem zelo osebno...mislim, da bi vsak starš...

Pa še tole: ne trdim, da sva idealna starša, se pa trudiva biti čim boljša. Ne vztrajava vedno za vsako ceno, ampak določena pravila morajo biti...sedaj, katera so za koga pomembna, je pač subjektivno, tako kot npr. eni ne dovolijo jesti na kavču itd.
evaanfelina

21.06.12 12:40
Navedeno
Haha
Res mora biti onim dvema zgoraj super, ko se vajina nevzgojena in razvajena sončica dere na ves glas in seveda se vama po domač rečeno fučka za vse in ji dretje mirno odobravata?!! Jaz bi vas že zdavnaj prijavila!! Na csd, policijo pa še kam, če bi se dalo! Pa naj vam drugi vzgajajo otroke, če jih sama nista sposobna! Ste v bloku, halo![/[/b]quote]

Točno tako. V bloku smo. Zato ne moreš pričakovati, da ne boš slišal sosedov. Tudi mi slišimo njih, ko recimo ob nedeljah poslušata slovensko domačo glasbo, tudi mi slišimo njih, ko imata zvečer obiske, sploh veseli december imajo radi, ali pa druge sosede, pa jok sosedovega dojenčka, pa vpitje/copotanje drugih otrok ko gredo po stopnišču itd. Ampak smo v bloku, zato je to normalno. Pač moraš biti toleranten. Mi na kraj pameti ne pade, da bi zaradi tega težila. Če hočeš imeti strogo tišino in ne slišat sosedov, pač ne moreš biti v bloku. Pa saj sta tudi onadva imela majhne otroke, samo sta verjetno že pozabila, kako je to...
ni pomembno za sosede kaka starša sta, ampak kok majo miru

ne živite tam sami in to, da imate otroke je bila vaša odločitev, torej spravite mladino in sebe v tako stanje, ne ne boste kravžljali živcev vsem sosedom

v kolikor misliš, da ste mirna družina ki s svojim bivanjem tam ne moti nobenega, potem te pač nima kaj skrbeti
opravljanje

21.06.12 12:45
ti kar povej raje tisti opravljivki, ki ti je to o sosedih povedala, da boš tudi ti šla na csd prijavit ta zgornja soseda, ker ob nedeljah poslušata govejo musko in ker tastara tepe tastarga.
Dokler ne dobiš vabila iz CSD pa se s tem sploh ne obremenjuj.
Očitno imaš zelo slabo vzgojena otroka. To, da ne sme stoje piti, je pa res vzgoja, to je samo tvoj komot, da ti je ni treba preoblačit. Normalno, da otrok joče, če imaš take nemogoče zahteve. Tvoja deklica je zapostavljena, ker je bratec sedaj glavni. Daj malce preštudiraj o vzgoji in se vzemi v roke, ter ne moti celega bloga zaradi neumnosti.
pa dajte no

21.06.12 13:04
evaanfelina to z opazkami kako imaš otroka nevzgojenega in kako si sama slaba in bla bla,kr lepo presliši:)to pišejo ljudje,ki so res sami nevzgojeni,verjetno pa tudi zelo nesrečni,ampak kaj čemo tudi taki morajo živeti,da znamo mi cenit in ljubit življenje. Poglej tudi meni se je enkrat pripetilo,da je nekdo spravljal govorice,da kako midva s partnerjem zanemarjava otroka,kako ga pazi samo moja mama,midva pa da lutava okoli. Ampak ta oseba,ki je velika tračarka in sposobna marsičesa in to dobesedno marsičesa in je že prijavila nevem koliko ljudi na CSD,se je malo zafrknila,kajti ona ni vedela da moja mama zaradi hrbtenice nesme otroka niti dvignit,kaj šele da bi ga pazila dan in noč. No,jaz sem to osebo poklicala in ji seveda rekla kaj govori,seveda ona je to samo čula od nekoga in bla bla. Za konec sem ji zagrozila s tožbo,ampak verjemi da ta grožnja pri njej in verjetno tudi pri sosedih nebo obrodila nobenih sadov,ker to so takšni ljudje,ki jim je tračanje in tuje trpljenje hrana za dušo. Vem kako ti je,vem kako je bilo meni in res je grozno,ko slišiš da nekdo govori kako zanemarjaš otroka in jaz verjamem,da ga ti ne.Nevem kaj naj ti svetujem,vem da je teško nekomu,ki to govori to ne rečt in razčistit.Če bi jaz zavrtela čas nazaj,te osebe nebi klicala,ampak takrat je bilo to v afektu in najbrž je pri tebi tudi. Počakaj par ur oz.najbolje da počakaš moža in se pogovorita skupaj kako in kaj,kajti lahko da boš nasituacijo čez par ur ali pa zvečer gledala drugače oz.manj afektivno. In prav imaš,če vztrajaš da se kakav pije sede,vztrajaj pri svojem,kajti le tako bo otroček zrastel v odgovorno,vzgojeno osebo. Vglavnem jaz sem s tabo:)
rogljiček.

21.06.12 13:09
Tisto o kakavu razumem samo kot primer, da ste v fazi trme :-).

Najprej o tem: eni otroci so bolj individualisti, drugi manj, eni bodo vse mirno sprejeli, drugi manj, eni so bolj tihi, drugi pa zelo glasni, a ob eni normalni vzgoji take faze pridejo in tudi preidejo, pa se potem pojavi kaka nova. Tako da, se strinjam, red mora biti, pravil se je treba držat, le da se tvoja pupa s tem ne strinja :-). Ti kar vztrajaj, je pa v tem obdobju zelo fajn, da otroku pustiš čim več svobode in lastnih izkušenj (tudi če se polije, naj se pa sama proba preoblečt), vztrajat je treba pri pomembnih stvareh kot držat za roko čez cesto, umivanje zob, rok, pozdravljanje, hvala, prosim,...

Kar se tiče sosedov: to so tisti, ki mešajo drek, imajo veliko povedat, a so v sebi prave reve - si ne upajo stati za svojimi besedami, zato so do tebe medeni, za hrbtom pa slišiš marsikaj. Na CSD zagotovo ne bosta šla, ker veliko govorita in malo naredita, če razumeš, kaj hočem povedat :-). Jaz bi jih na tvojem mestu pustila pri miru, ker bodo do tebe potem še bolj medeni, odzadaj pa še bolj hujskaški, le da bodo bolj pazili, komu kaj rečejo. Najboljše zdravilo je, da živiš svoje življenje, živiš v miru s svojo vestjo, ker potem se te obrekovanje drugih ne dotakne. Ko sosedo srečaš, bodi tudi ti priliznjena, malo povprašaj za kak nasvet ali pa povej zgodbico o svoji kolegici, ki jo je sodelavka prijavila na csd, ker se je njen dojenček ponoči jokal, pa je potem soseda dobila kazen za lažno prijavo ;-).
Tudi jaz imam take sosede, ki grozijo s policijo. Tamali dve sta se nekaj ravsali in drli. Pa pridrvi sosed in se začne dret na moža, češ kaj dela z otroci, da jih tepe, da ga bo prijavil na policijo. Še dobro, da je druga soseda učiteljica. Pa ga je ona nadrla, da naj neha, da se otroci samo igrajo. Tudi po vasi je širil laži, da puščam otroke same doma in tako dalje. Skratka stari Nima kaj za delat, pa samo zdraho išče in godrnja. Ne moreš nič. Najboljše jih je ignorirat, kot da jih ni. Še pozdravim ga ne, kot da ga ni!
Ma ne obremenjuj se!

21.06.12 13:18
Navedeno
daj no
Navedeno
evaanfelina

Zakaj že? Zakaj bi k njim hodila, ker bosta itak vse zanikala. Saj menda ne pričakuješ, da ti bosta povedala, da te obirata in širita neresnice naokoli?

Jaz bi zadevo pustila lepo pri miru. Naslednjič, ko bi srečala sosedo, bi jo vprašala za kakšen nasvet, v stilu, joj, naša pa tako trmari, pa saj jo verjetno slišite, kaj mislite, kako naj ravnam ...

Obisk in zahteva po pogovoru prav gotovo ne bo izboljšala odnosov, ker gre za neposreden napad na njih in se bosta zagotovo branila.

Jaz ne bi storila prav ničesar, živela bi po svoje naprej in se še naprej trudila za red v svoji družini in za čimboljše odnose s sosedi.

Se absolutno strinjam s temi predlogi. Spelji mlin na svojo vodo in ne iti v boj, ki je čisto absurden in dolgoročno neproduktiven. Pač upokojenci imajo čas in se očitno obremenjujejo še za cel blok. Ampak to je njun problem in ne tvoj.

Kar se pa situacije in trme tiče pa te še kako razumem, saj imam oba otroka približno enake starosti kot ti. Ni fora v pitju kakava stoje ampak v redu, pravilih, ki se jih je potrebno držati. Otrok preizkuša meje in ko je ta postavljena in za njo stojita vidva, pride do čustev, s katerimi otrok ne zna delat. Posledično pride do izbruha trme.
Tako je in tako bo...že celo človeško zgodovino.
Dobra starša sta, zato srečno tako naprej. :)
No, najprej se toliko skulirajta, da se otrok ne bo metal po tleh, vreščal itd. Ne boš verjela, se da.
Drugo - ne hodi k sosedom, ker če so našpičeni na vas, lahko kličejo policijo, pa boš imela še večji problem.
Navedeno
vzgj
Očitno imaš zelo slabo vzgojena otroka. To, da ne sme stoje piti, je pa res vzgoja, to je samo tvoj komot, da ti je ni treba preoblačit. Normalno, da otrok joče, če imaš take nemogoče zahteve. Tvoja deklica je zapostavljena, ker je bratec sedaj glavni. Daj malce preštudiraj o vzgoji in se vzemi v roke, ter ne moti celega bloga zaradi neumnosti.
Pije in je se za mizo, ne pa da nekateri starši skačejo z lončki in s hrano za otrokom. Normalno, da vsak otrok poskuša meje in če bo avtroica pri vsem popustila, zato,da hčerka ne bo povzdignila glasu in zmotila sosede, potem bo pa res imela vzgojenega otroka!
Eh same jasnovidke

21.06.12 13:35
Navedeno
vzgj

Omg... To, da se ne pije stoje je stvar vzgoje. Pri nas je tudi pravilo, da se je samo za mizo, in se ne teka okoli s hrano v ustih, ravno tako pije se za mizo. In to tako zaradi otrokove varnosti-ne pozabimo mala je stara 2 leti. Kot tudi zaradi pridobivanja nekih navad. No vsaj mi imamo dolocena pravila, in to sta ravno omenjena, ter tudi da se ne je v avtu, pod nobenim pogojem....itd... Ne ker me skrbi za cistoco, predvsem za varnost gre tukaj v prvi vrsti.
In da se ne pije stoje, sploh ker vsi ki smo imeli kdaj dvoletnika vemo, da tezko spijejo pri miru, in hitro kaj drugega priklice njegovo pozornost, in ce zraven vzamemo, da dvoletniki se kar dostikrat padejo, ker ne gledajo pod noge, je nesreca takoj tu. govorim sicer o povprecnih dvoletnikih, so izjeme, ampak vsak pozna svojega in ve kaj so prioritete pri vzgoji.

Nemogoce zahteve, da se sedi, ko se pije? Ce je to nemogoca zahteva, in ce po takem razmisljanju vzgajas otroke...ah bom tiho, povej cez 15 let kaj si vzgojila. No pa kot veliko monovk si tudi jasnovadina, zaradi enega soka in trme, ki je znacilna za zdrav otrokov razvoj pri teh letih, avtorica ni drugega pisala....eh, kako vam zavidam vaso moc jasnovidnosti...

In pa se nekaj, otroci pri dveh letih so trmasti, saj zelijo uveljaviti svojo voljo. Eni bolj eni manj, in tretji so cisto vodljivo. Zal jo v zivljenju najslabse odnesejo najbolj vodljivi otroci, ker so ponavadi brez hrbtenice. Za trmaste, pa je to neko novo custvo, s katerim se vzpopadajo, in je reakcija joka, metanja ob tla in izsiljevanja tipicna. Le od nas je odvisno ali bomo jasno postavili meje. V kolikor se bomo drzali svojih nacel, se pravi popuscali na podrocjih ki so nam nepomembna, in se drzali reda pri pomembnejsih, v takem primeru bomo iz trmastega malcka vzgojili mocno osebo. In ce je za avtorico, kakav tisti ki se ga vedno pije sede, je prav da pri tem vztraja, ker en samcati kakav, pri katerm. Bomo popustili, bo pri trmastemu otroku pvzrocil celo verigo...naslednjic se bo se trikrat bolj metala po tleh...

Ampak to ni tema...le razjezilo me je vase pisanje, ki je popolnoma neutemeljeno. Avtorici bi rekla le to, v kolikor boste se naprej imeli jasno zacrtane cilje kje popuscate in kje ne in se boste tega drzali, bo iz male trmaste puncke, ze pred tretjim rojstnim dnem postala cudovita punca s katero se bodo marsikaj zmeniti, vendar bo tudi sama imela svoje meje od katerih ne bo odstopala, kar sploh ni slabo, saj boste videli, da tocno ve kaj lahko, kaj ne sme, in kaj zeli. In taki otroci so kasneje odrasli s hrbtenico :)... Imam enega takega doma, in res napadi trme se zmanjsajo za 90%, prisotni bodo pa vedno....

Glede vasega vprasanja pa pustite soseda naj imata svoje veselje, vi ce imate cisto vest veste, da se nimate kaj bati.
Ne sekiraj se, v našem bloku soseda vsem na očeh pretepa otroke, kar ve tako CSD in policija, pa se nič ne zgodi. Žalostno.
Navedeno
Yo_
No, najprej se toliko skulirajta, da se otrok ne bo metal po tleh, vreščal itd. Ne boš verjela, se da.

no pa povej kako, če že , si rekla, da se da. me zanima kako si ti to uredila. (če si seveda).
Čisto normalno. Moja hči se ni nikoli metala po tleh. V bistvu ne razumem, kako vam ostalim to rata.
Napiši naslov kam naj se javimo, ker to je pa res potrebno obravnave. Če se želiš izogniti neprijetnostim, potem začni z pravilno vzgojo, da ne bo cel blok trpel.
Navedeno
Imat prav

Groza kakšen komentar - če bi bil/a ti njihov soded bi te glede na tvoje opisano ravnanje in uporabljene izraze povsem upravičeno prijavila na csd...in glede na tvoje opisano ravnanje, bi bilo verjetno zate modro, da najprej pometeš pred svojim pragom predno sodiš druge o tem kakšni starši so in kakšni bi morali biti...
Navedeno
Yo_
Čisto normalno. Moja hči se ni nikoli metala po tleh. V bistvu ne razumem, kako vam ostalim to rata.

Tvoja hči se ni nikoli metala po tleh, ker je tak karakter, ne pa ker si ti tak biser v vzgoji.
mama takega otroka

21.06.12 15:38
Nisem brala vseh odgovorov, nekatere le površno.

Kaj naj ti rečem? Mi sicer živimo v hiši in imamo ravno tako 2 otroka. Če bi imeli dva taka otroka kot je mlajša hčerka, bi verjetno veljali za vzorne starše, ki znamo odlično vzgajat. Ampak nimamo dveh takih, pač pa sina (starejši), ki je kar skoraj 3 leta stalno jokal. bom povedala po pravici - sin je pač težek karakter in njegovo jokanje nima nobene zveze z njegovo vzgojo. Je tak, da ga je vsaka stvar spravila v jezo, od jeze pa v jok. Še celo dogodki, ki so bili veseli, so njega spravili v jok in glasno stokanje. Mi smo tudi najprej mislili, da je faza trmarjenja, pa ni bila. Je tak po naravi in to težko spremeniš.
Navedem primer: med porodniško za drugega otroka je bil sin z mano doma. Do prihoda očeta iz službe je jokal, spraševal kje je ati, stalno je bil ta ati, ati, ati. Tako močno ga je pogrešal! Potem pa ko je ati prišel domov, namesto da bi se ga razveselil, je jokal! Ker živimo v hiši se nismo zagovarjali na srečo nikomur, če bi pa to kdo poslušal iz sosednjega stanovanja pa bi najbrž mislil in govoril enako kot zgornji odgovori - ena polovica bi se zgražala in bi vaju prijavlila na CSD zaradi zanemarjanja, druga polovica bi vaju okrivila, da je otrok razvajen bebo in da sta zamočila v vzgoji. Kaj bi dala, da bi bilo to stvar naše vzgoje! Kaj bi jaz takrat, ko se je zaradi tega njegovega tuljenja že vsem mešalo! Podnevi in ponoči stalno jok.
Tudi midva sva šla čez to fazo, ko sva mislila, da je to slaba vzgoja in mu takrat zaradi tega njegovega joka nisva ustregla v ničemer - češ, jebentiš, da ne bo slabo vzgojen! Napaka! Takega otroka je treba sprejet kakršen je. Kar je seveda zelo težko, posebej za starše. meni se taki starši smilijo. moj sin je zdaj že malo zrastel in zdaj razume nekatere pojme, ki jih takrat ni razumel, ni jih zmogel, ker ni imel pameti, kot jo imajo odrasli. Zdaj ne joče več tako in toliko, a je vseeno še vedno ena jokica. In to sploh ne, da bi on kaj trmaril, zahteval, izsiljeval. Da bi vsaj bilo SAMO to. Ampak je karakter tak in je izjemno težko uravnoteženo živet. Da bi to bile samo meje!!!!
Taki, ki imajo otroke, kot je moja hčerka, ne razumejo. Tudi jaz, če bi imela samo njo ali pa da bi bila otroka oba taka, bi najbrž debelo obsojala, a z izkušnjo kot jo imam se 15x ugriznem v jezik preden se vtaknem v kogar koli.

Žal pa glede sosedov nimam pametnega nasveta. Če nimaš kaj skrivat, pusti da govorijo o vaju kar hočejo. Drugi najbrž na to gledajo malo drugače, posebej ker ju poznajo in vedo, da sta partibrejkerja.
Mi imamo tudi podobne sosede, kjer živijo moji starši. Mlajša upokojenca, polna denarja in prostega časa, skregana na smrt s svojimi otroki, ki ju ne vidita verjetno že 20 let, vnukov ne poznata. Njun hobi je zdraharjenje po vasi. Enkrat je to pasji lajež, drugič so to cunje, ki se nepravilno sušijo, tretjič jih moti petje petelina, četrtič se vtikajo v komunalce pri odvažanju smeti, petič jih motijo sosedje, ki se pogovarjajo na svojem dvorišču, in tako dalje in tako dalje.
mama takega otroka

21.06.12 15:48
Evo, tu ti dam primer tipične dvoličnosti človeka, ki soli pamet o vzgoji. V prvem postu ti sladko namigne "Ne boš verjela, se da." kar bi očitno moralo pomeniti, da se je tudi njena metala po tleh, ampak jo je, po njenem mnenju, prevzgojila.

V drugem postu pove, da se njena nikoli ni metala po tleh.

Torej - ali laže, ali je pozabila, ali nima izkušnje in se dela pametna, ali je - enostavno - dvolična.

Navedeno
Yo_
Drugo - ne hodi k sosedom, ker če so našpičeni na vas, lahko kličejo policijo, pa boš imela še večji problem.

Navedeno
Yo_
Evaanfelina, vidva z otrokovim očetom sta oba nesposobna starša, ne znata vzgajat, pa kakšna trma nehajte s tem že enkrat, da vas že otroci , ki imajo še posrane riti tako komandirajo, kaj pa šele bo tam pri petnajstih letih, ojoj. V našem bloku je kar nekaj otrok, pa tudi starejših, pa so vsi otroci NORMALNO vzgojeni, nobenih prepirov, in zahrbtnih govorjenj, vsi se med sabo lepo pogovarjamo in razumemo, ker starši znajo vzgajat in pravočasno postavljat meje, daj evaanfelina, daj se no umiri..
Umiri se. Pogovorita se z možem. Jaz zaradi drugih svojih navad glede vzgoje ne bi spreminjala. Ena izmed možnosti je, da gresta zvečer skupaj na kavo k njim in jih odkrito vprašata o tem kar sta slišala. Mož naj nastopi bolj po "moško", čeprav še vedno spoštljivo. Prepričana sem, da se bosta na koncu ona dva opravičevala, ker ljudje obnemijo, če morajo z ljudmi govoriti na štiri oči in razjasniti zadeve. Čisto enostavno in preprosto, le od vaju zahteva enotnost, samozavest, ki temelji na spoštovanju. Srečno! Ne obremenjuj se!
Razumem trmo malih otrok, saj smo imeli enega takega.
Ampak tudi tebe ne razumem. Konkretno glede tega pitja- kako se ti da. Ok, vzgoja je pomembna od malega in red je red. Ampak punčka je še premajhna, da bi vse razumela tako kot ti želiš. In sploh je pomembno, kako človek zakoraka v dan. Ne vem, v hitenju in taki jezi bi ji dovolila, da spije stoje-daš slamico, malo ji pomagaš in spije stoje brez problema in brez stresov za vse vas in sosede. In daj nehaj tudi s takimi-od kje ti ideja da jo vso naštimaš in pol daš pit??? Halo, pa tudi jaz spijem zjutraj kafe v pižami.

In imeli smo ene take sosede, pri katerih se je otrok drl predvsem zvečer. Neki na novo priseljeni, niti poznala jih nisem. Mali se je tako drl, da je segalo do srca. In sem večkrat pomislila, kaj zaboga se tam dogaja, ker je bilo res hudo. In podobne misli, a poklicat koga od sociale ali ne.Ampak meni mali ni motil, v bistvu se mi je smilil.

Glede sosede pa ne bi čisto nič reagirala. Saj če je samo trma, nimaš kaj. Lahko le ublažiš in zamotiš malo, da nima takih izpadov. In to ni razvajanje, ko bo malo večja, bo že bolj razumela.
Pusti sosede pri miru; briga te za njih. Kaj se češ ukvarjat z zdraharji. Zato se umiri in se ne oziraj na njih.
Glede otroka in joka pa na daleč ne morem pametovat. Morda malo razmisli, kaj je smiselno in kaj ni. In po potrebi spremeni rutino, običaj ...
grd občutek je, ja. Tole zdraharstvo.
Jaz bi poskusila ignoirat čenče.
Prenašalki bi oa tudi jaz omenila, da jo bi ovadila za krivo prijavo, če se to zgodi - pa naj informacijo premese naprej.
NE sekiraj se zaradi glasnega otroka. Kam smo pa prišli.
Navedeno
Yo_

Tudi moja ne, nikoli. A ne boš verjela, sin se je pa dnevno, trgovke se ga še po 16-ih letih spomnijo, kako je trmaril. Naj ne omenjam koliko energije in živcev sem vložila,,,
preveč cukra

21.06.12 22:14
ukinite otrokom sladkarije, pa se bodo obnašali manj eksplozivno!
prefinjeno jo skušaj

21.06.12 22:16
Naslednjič, ko bi srečala sosedo, bi jo vprašala za kakšen nasvet, v stilu, joj, naša pa tako trmari, pa saj jo verjetno slišite, kaj mislite, kako naj ravnam ...

ojej slovencelni
kaj skrivaš

21.06.12 22:56
Če bi imela čisto vest in stvari urejene in otroke vzgojene, te kaj takšnega sploh ne bi skrbelo. Samo povem ti, ko pride enkrat CSD na ogled, si adijo. Upam, da boš začela s pravilno vzgojo, da to ne bo potrebno.
Seveda, vsem ki imajo jokave otroke, vsem ki si tudi kdaj dovolijo povzdigniti glas nad otroki csd ob vsaki prijavi vzame otroke. Zato najbolje da hcerki ustrezes v vsem, da ne bo imela napadov trme. Danes je to kakav, jutri bo kosilo pod mizo, potem bo vtikanje predmetov v vticnice...
Ustrezi ji kar si bo zazela in bos imela srecnega otroka in sosede.... ker csd ima odprte roke in na podlagi ene prijave lahko naredi vse.
Ravno razmisljam, zgornja soseda mi ni najbolj simpaticna, njen otrok pa ze vse vecere od kar je taka vrocina joka, grem na csd kar zdajle, ker to mora biti pa grozna mama, da dovoli da je njenemu otroku vroce...

Jojjj...v nasem bloku je zenska zleht kot hudic. Zelo stara ze, mislim, da bolana v glavi. Ona je mene, in se nekaj drugih druzin v bloku obtozila, da zlorabljamo otroke. Moj je imel hcerko zunaj, in ko sem prisla je zacela jokati in siliti k meni, in to je bil povod, ces, ali ne vidim, da se otrok boji oceta, da jo zlorablja,itd... Uf, takrat sva hotela oba skociti v njo. Ampak kaj zenska je motena, ce bi res prijavila, predvidevam, da bi imeli kar kaksno tezavo, saj take prijave ne mores ignorirati. No potistem sem izvedela, da se je to zgodilo ze parim sosedom z otroki, ce naletijo na njo in otrok joka jih zacne zmerjati in obtozevati da so pedofili. ... Zraven bloka so nam delali igrisce, ona se je non stop drla na delavce, da morajo biti otroci doma, sedaj se iz balkona dere na vse ki so zunaj, vsi so nesposobni starsi. Moj mislim, da bi jo tisti trenutek ubil, ce ga ne bi drzala... No jaz sem ji samo rekla (no ja vpila) da ce je bil kdo tukaj zlorabljen so bili ona in njeni otroci. Od takrat je do nas prijazna, ogovarja otroka, jaz jo ignoriram, in grem mimo kot da je ni.... Ampak ja takrat me je vseeno zaskrbelo, kaj ce se ji tako sname da gre na policijo, klijub nedolznosti bi nam naredila tezave.
No sicer sem sla par dni sama na policijo in vprasala za nasvet (ne prijavo), pa jim je bilo takoj jasno za kaj se gre, jo ze poznajo. Rekli so mi da naj pustim stvari, ce bi se pa ponovilo oz. ce bo klicala, naj ne skrbim, ker jo ze predolgo poznajo
Najbolj zanimivo pa je, da so kot vedno najboljši tisti, ki imajo težave. Ostali pa lažemo in nimamo pojma :p
eh, Yo Yo...

22.06.12 09:20
Navedeno
Yo_
Najbolj zanimivo pa je, da so kot vedno najboljši tisti, ki imajo težave. Ostali pa lažemo in nimamo pojma :p

No, meni je bolj zanimivo kako se ti sama zapletaš. V življenju sem nekaj ugotovila - če hočeš dobro lagat, moraš bit zelo pameten človek in imet ogromno spomina. Če tega nimaš, potem te hitro pogruntajo. In ti tu izstopaš.
Of kors je napad najboljša obramba v tem primeru. Tudi tu izstopaš.
A me tako dobro poznaš, da trdiš, da se je moj otrok po tleh metal in da lažem, da se ni? Dvomim.
se sama zapletaš, bolje da si tiho
Ah vsi otroci jokajo in trmarijo in to ni problem vzgoje. In verjetno sta tudi onadva imela otroke in sta to že pozabila. V glavnem tudi mi smo imeli podobne probleme in včasih tudi jaz čakam, da bo kdo potrkal s csd. Sem pa jaz sosedam na opazko (da so otroci glasni) rekla, da pa lahko gredo v dom upokojencev, kjer bodo imeli mir in da ni potrebno samo v strop gledati kaj bo zaropotalo. Doma smo mogoče nekaj ur dnevno in zvečer od 20h do 6h je definitivno mir, če pa kakšno uro popoldne po stanovanju tekajo ali pa se tudi jokajo pa se tudi ne bo svet podrl. V glavnem ne sekiraj se, sem prepričana, da lepo skrbiš za otroke.
Ne moreš verjet tolk ljudi, ki znajo vzgajat otroke se prjavi na CSD a tiste primere, ki pa kar kričijo po pomoči se pa ne jemlje resno. Koliko otrok je zunaj, ki so resnično potrebni pomoči, a tistih se verjetno ne sliši, ker so tiho in v kotu jočejo. Ena velika žlehnoba daje tele sosede.
Otrok, starost 1 - 2,5 let
V vašem malčku se vse hitreje razvija občutek, da postaja samostojna osebnost s svojimi pravicami, s svojim okusom in svojimi načrti. Zdaj nima več občutka, da je del vas, zato tudi ne sprejema več zlahka vaše popolne oblasti nad njegovim življenjem. Hoče se uveljavljati IN PRAV JE TAKO. Njegova rtmoglavost je znamenje, da odrašča in se počuti dovolj trdnega, da lahko poskuša samostojno ravnati.
Pogosto pobesnijo navadno živahni otroci, ki so kaj lahko zelo bistri. Ti namreč vedo, kaj hočejo, vedno bi radi napravili veliko stvari in kadar jim kdo ali kaj to prepreči, jim gre močno na živce. ZELO MALO JE TAKIH, KI JIH TJA DO TRETJEGA LETA NE BI NITI ENKRAT PRIJELO.
Otroci se med izbruhi besa različno obnašajo. Otrok bo morda ves divji tekal po sobi in vreščal. Mogoče se bo vrgel na tla ter se začel zvijati, brcati in jokati. Lahko se zgodi, da bo jokal in jokal, dokler mu ne bo postalo slabo, ali pa bo od joka posinel v obraz, ker je tako dolgo izdihoval sapo, da je zdaj vsaj za hip ne more več zajeti. Otrok lahko tako dolgo ostane brez sape, da postane v obraz sivkast in skoraj pade v nezavest.
Kako ukrepati ko otroka zgrabi bes? Preprečiti morate, da bi si otrok kaj naredil, ali da bi kaj poškodoval, Dokler traja izbruh se ne prepirajte in prerekajte z otrokom, če je le mogoče, se ne začnite dreti nanj, otrok ne sme nikoli dobiti občutka, da je bil zaradi izbruha jeze nagrajen ali kaznovan, nikar se ne pustite spraviti v zadrego, tako da bi bili med ljudmi z otrokom previdni (ker bodo to izkoriščali).

vir: Penelope Leach, OTROK OD ROJSTVA DO ŠOLE

Bi sedaj nehali o nesposobnih starših? Trma je naraven in nujen del razvoja vsakega otroka, pri nekaterih bolj, pri drgih manj izražena, kar pa je odvisno od otrokovega karakterja, ne pa od staršev. Je pa od staršev odvisno, ali bodo trmarjenju popustili ali ne. Če popustimo, začne otrok to izkoriščati da doseže ugoditev njegovim muham. Če ne poustimo, se bo naučil, da imajo glavno besedo starši in prav to počne avtorica posta in počne edino pravilno, ko hčerkino trmo ignorira, saj se bo hči tako naučila, da s trmo ne doseže nič.
Mene pa vseeno zanima izkušnja od Yo. Kako je ona vzgajala svojo hčerko, da ji je uspelo brez trmarjenja in metanja po tleh?
Tudi mi smo v fazi trme, jeze, besa.....
potrpljenje je božja mast, samo...

23.06.12 17:50
Ne razumem zakaj se sploh obremenjuješ s sosedi! Ti imaš svoje življenje oni svoje. CSD pa itak ne odreagira niti takrat, ko bi bilo res potrebno. Moja dva sta se tudi drla-eden, ker je imel trebušne krče, drugi pa cele noči, ker ni spal do trtjega leta. Sicer so bili mnogi pametni, modva pa naivna. ampak svoja dva sem imela rada in sem se trudila po svojih močeh, nisem pa naredila doktorata iz materinstva. Ampak CSD-ja se pa nisem nikdar bala, saj nisem delal nič slabega svojima otrokoma. Zaakaj bi morala imeti strah, slabo vest-karkoli?
Zdaj sta moja dva že velika fanta in imam sosede, ki imajo deklico v letih mojega večjega -smrklja se mi zdi domišljava, mali pa je star tri leta in ves čas tuli. Pa bo minilo! Sta pač razvajena , nista edina-danes je to epidemija. Tudi moja dva sta zame najlepša, najboljša..., za druge pa mogoče zoprna smrkavca in midva z možem slaba starša. Mi pa vemo, da se imamo fajn in se imamo radi. ŽIVI in PUSTI ŽIVETI! Vse mine , na srečo ali pa na žalost. Otroci pač jokajo, stari pa imajo radi mir-malo strpnosti in obzirnosti z obeh strani ( vzgajajte se npr. do osmih zvečer in ne ponoči)
Pa veliko veselja s tvojoma malčkoma!
ma daj zresni se

23.06.12 18:01
Navedeno
mi ica
Mene pa vseeno zanima izkušnja od Yo. Kako je ona vzgajala svojo hčerko, da ji je uspelo brez trmarjenja in metanja po tleh?

Mah daj, ja prav gotovo je bil njen otrok popoln. A ti ji verjameš? Mogoče je bil eden pd pridnih otrok, ampak je gotovo tudi kdaj trmaril in nagajal. Če otrok tega nikoli ne počne, ni vse v redu z njim. In itak bo rekla karkoli, sam da bo pamet solila.
karinka1234

24.06.12 16:41
mene samo zanima ,če sta ta dva upokojena soseda imela kdaj svoje otroke,pa koliko?
drugač pa ni treba preveč vstrajat pri svojem pri vzgoji,naj se tut kdaj polije pa to ,zato pa so trmasti ,če imaš stalno nadzor nad njimi-moraš jim dat dihat.
Lepo pozdravljena,

Pozorno sem prebral tvoj dopis. Sem oče treh otrok. Stari so 12, 10 in 5 let.
Vsi navedeni problemi še kako poznani.

Moj nasvet:

1) Absolutno je pravilno, da z možem vztrajata na pravilih igre (jutranji kakav stoje, morebitno polivanje, preoblačenje zadnjo minuto pred odhodom ipd. je nazoren primer, ko je potrebno postaviti meje in pravila).

2) Absolutno pusti sosede pri miru. Nobenega razgovora pri njih. To je vaša družina in vaše zadeve. Če ima kdo korajžo obvestiti CSD o dogajanju, naj jih obvesti in se boste pač pogovorili s CSD-jem. Ne pa s sosedo.

Kar tako naprej, otrokom je potrebno postaviti meje in jih vzgojiti s pravimi vrednotami. Šola je že davno tega nad tem dvignila roke in se tega ne gre več. Unikini so vedenje in tako jasno pokazali, da vzgoja in vedenje nista več kategorija kurikuluma za življenje. Ostajamo torej samo starši. Nas pa upokojenka iz zgornjega nadstropja ne bo izzivala s CSD-jem.

Lep pozdrav!
Navedeno
ma daj zresni se
Navedeno
mi ica

Mah daj, ja prav gotovo je bil njen otrok popoln. A ti ji verjameš? Mogoče je bil eden pd pridnih otrok, ampak je gotovo tudi kdaj trmaril in nagajal. Če otrok tega nikoli ne počne, ni vse v redu z njim. In itak bo rekla karkoli, sam da bo pamet solila.

Moj otrok ni popoln. Kot tudi noben drug.
Če te pa zanima kako sem jo vzgajala - z doslednostjo. Zakaj imate težave? Ker niste dosledni. Enkrat (ponavadi, ko se vam ne da, ste utrujeni itd.) dovolite marsikaj, drugič (ponavadi, ko ste slabe volje zaradi čisto nečesa drugega) pa ista stvar ni več dovoljena/zaželjena. Zato otrok nima postavljenih meja, preizkuša, kje sploh so oz. sploh ne ve, kako za vraga naj vam ugodi oz. kaj je prav.
Ampak jaz itak ne vem in lažem, tako da me ne poslušat :p
Samo en nasvet ne sekiraj se niti zaradi komentarjev niti zaradi sosedov. Če veš da delaš pravilno je to pač to, ker navsezadnje boš ti morala prenašati svoje otroke vsaj do 20 let če ne do 30 in več, ker če ne bodo pravilno vzgojeni si nebodo mogli privoščit kupit stanovanja, da se odselijo. Toliko v razmislek staršem in tudi vsem ostalim.
Lp
Nič ne skrbi, boš šla pa na Csd, če bodo prijavili, oni morajo ukrepat. Navadno so tam kar strokovnakinje in večina jih je tudi staršev. Razložiš zadevo in povprašaš za kakšen nasvet, pomoč, podporo. Če se ti delavka ne zdi dovolj zavzeta imaš pravico, da sodeluješ z drugo. Prvič bodo prijavili, drugič pa verjemi, da delavke prijave ne bodo več jemale resno, če so pogledale dejansko stanje.
zavedati se

28.06.12 10:32
Kot ste zapisali: Naj vas prijavijo in bodo pač ugotovili, da pri vas vse štima. Ne obremenjujte se s sosedi, ker verjamem, da imate druge stvari, s katerimi se obremenjujete. Upam pa, da boste vztrajali pri vzgoji svoje hčere, ne popuščali in tako poskrbeli, da se ne bo razvila v še eno "tako sosedo"
Močna volja

28.06.12 12:49
No, tudi mi imamo doma enega, ki bo ravnokar dopolnil dve leti. Ima tudi prijateljčka podobne starosti. Pristop k vzgoji obeh družin ni bistveno različen, pa vseeno je naš veliko bolj "trmast". Jaz pravim, da ima močno voljo in najbrž nisem veliko zgrešila. Ko se nekaj odloči, ga je grozno težko zamotiti... nekako tako, kot bi Pit bullu hotela izpulit palico iz gobca. In takrat seveda glasno protestira.Večkrat pomislim na uboge sosede, ampak kako bodo ubogi šele čez nekaj let, če bo fant podivjan in razpuščen! In meje, doslednost, vztrajnost, se obnesejo. To vidim že v primerjavi s par meseci nazaj. Ne delam pa si utvar, da se bo čez noč spremenil v ubogljivega kužka, niti si tega ne želim. Voljo, vztrajnost, odločnost je presneto težko privzgojiti in kasneje v življenju mu bo tudi to zelo prav prišlo!
Nič se sekirat zaradi pametnih izjav o "perfektnem starševstvu". Tisti, katerih otroci npr. spijo že od prvega dne, si niti v sanjah ne predstavljajo, kako težko je otroka NAUČITI spati celo noč. Po drugi strani jaz težko razumem, kako nekateri otroci nočejo jesti (pa zato še ne obsojam staršev, da so že prvo leto zavozili vzgojo). Enako je s "trmo" (ki to ni in je čisto zgrešena označba). Punca ve kaj hoče, na vama pa je, da jo naučita, kdaj to tudi lahko dobi :)
zivjo.

No, ti moram povedati, da je škoda tvojega časa zanje. So ljudje, ki imajo težave, brigaj ose samo zase in za svoje koristi. V enaki situaciji sem se znašla tudi jaz pri svojih "začasnih" sosedih. Z eno besedo -so sociopati - ljudje, ki se ne brigajo za druge, za posledice svojega ravnanja na druge itn. Tudi midva imava sina, ki ravno tako trmari in je veliko kričal in jokal, sploh, ker sva bila z možem nepripravljena na izbruh (primer včeraj vse ok, drugi dan, kar naenkrat se je začel boj). Sedaj 1 leto po tistem, se je stvar uredila. še kakšen krat poskuša, predvsem pri možu. in so začeli sosedje govoriti, da tepem otroka, da ga zanemarjam. Do te mere so se spustili, da so začeli prisluškovati mojim pogovorom, me nadlegovati, me čakajo, da bi me lahko opravljali, otroka pa zbujajo med 4.30 in 5.30. Celo na to, da sin gleda risanke so se spravili (sicer tv ne gledamo, razen, kadar sin želi risanke pred poročili ali kak dvd, ki si ga sposodim v knjižnici). kadar je bil tiho (približno 5 dni v tednu je vredu, četrtek, petek in sobota predvsem zaradi utrujenosti pride pa že mal siten in se začenja jeziti), so okoli razlagali, da cel dan spi ali da cel dan gleda tv.

z možem sva se tako odločila, da se preselimo. otroka ne moremo vzgajati, nad mano izvajajo psihično nasilje, ne moremo biti zunaj in se igrati, obiskov ne moremo imeti, po tel se ne morem pogovarjati in z možem ne moreva normalno komunicirati. Gre za najemniško stanovanje, zato se lahko odseliva.

v glavnem - bolj ko se boš z njimi ukvarjala, bolj se bodo vate vtikali. najbolje, da jih ignoriraš, pozdraviš s kakšnim vljudnim in dokaj hladnim, oddaljenim pozdravom (nevtralno torej) in se ne oziraš na njihova dejanja. nekaj časa bodo silili vate, potem pa bodo nehali. ljudje imajo moč nad teboj toliko, kolikor jim sama dovoliš. Vedo, da te bo to prizadelo in tako izražajo svojo stisko in jo mečejo drugim.
Joj kok ste pametni vsi. Midva z zeno imava 2 otroka pa smo imel najemnisko stanovanje v bloku in ko so se starejsi pritozeval sm sov do njih in jim jeb** mater. Ma kot da neveste da se vsak otrok dere tisti k ste pa kle pametni bi pa rad vidu vase otroke k so po vase angelcki. Nehite bedarije pisat no. Vsak otrok se dere ce je mali in nc nemors!!!! CSD se pa lahk na glavo postavlja k ti tut nc ne morjo. Jst sm star 23 let in na sreco sm zbral tok dnarja da sm kupu hiso in zdej se lahk tisti upokojenxi jeb*** pa se poslusajo med sabo kak se porivajo. To sm jim tut povedu ko smo se odselili od tam tak da nc se sekieat k se itak vsi derejo ;-)
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 20 minus 18?