Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Zelo mi je žal in me boli srce, ker sem otroka poznala malega Nika, ki je hodil v drugi razred, je doma iz Prisoj Koper, ko je imel bogi revež tumor na možganih. Žal je ta presneti rak hitro napredoval in deček je pred dvema dnevi umrl v bolnišnici v Ljubljani. Zbirali smo sredstva za operacijo v Nemčiji in žal bogi revež ni dočakal. Dajmo mamice prižgati eno svečko za malega Nika. Staršem in svojcem izrekam globoke sožalje.:(((
Grozno, sedaj mu je lepše....

Je to ta fantek, za katerega je Radio 1 zbiral sredstva?
Ja, je ta fantek, ko so zbirali denar za operacijo za Nemčijo.
lp,
Navedeno
Ena mamica v solzah
lp,

:(, torej moja pomoč ni prav nič pomagala..:(((
Navedeno
BMW 540
Navedeno
Ena mamica v solzah
lp,

:(, torej moja pomoč ni prav nič pomagala..:(((

Ne tvoja in ne tista, ki jo je ponudilo na desetine ali stotine drugih ljudi, vključno z mojo...
Razen mogoče občutka staršev, da jih nismo pustili same, kolikor jim je lahko to zdaj v uteho.
Žalostno, je pa vsaj nekaj lepega, da se je odzvalo veliko ljudi in pomagalo po svojim zmožnostih, torej še obstaja upanje za ljudi.....
Res škoda. A naši mu pa niso znali pomagati? Zadnji čas, da se uvede zdravstveno zavarovanje po celotni EU, da lahko gre človek brez skrbi tja, kjer so najbolj sposobni zdravniki oz. imajo najboljšo tehnologijo.
Tudi jaz izrekam iskreno sožalje stršem, predvsem pa veliko moči, ki je potrebna, da življenje ne postane životarjenje, na žalost dobro vem kako se zdaj počutita, ker imam tudi jaz angelčka na nebu. Danes spet prižgem svečko vsem otrokom, ki jim ni bilo dano živeti, prav tako bo svečka gorela za Nika.
Navedeno
ppinkpponk
Tudi jaz izrekam iskreno sožalje stršem, predvsem pa veliko moči, ki je potrebna, da življenje ne postane životarjenje, na žalost dobro vem kako se zdaj počutita, ker imam tudi jaz angelčka na nebu. Danes spet prižgem svečko vsem otrokom, ki jim ni bilo dano živeti, prav tako bo svečka gorela za Nika.

res žalostno...se pridružujem tej misli...sožalje vsem, ki so izgubili svoje angelčke.
Iskreno sožalje staršem :(
ob takih novicah me popade jeza, kako zbiranje sredstev za operacijo? toliko sredstev iz zdravstvene blagajne gre kar nekam, otrokom bi ja morali pomagati vedno, da pravočasno pridejo do pomoči :(((((

človek bi kar zjal od žalosti in razočaranja ... iskrene sožalje za fantka, tudi moj je v drugem razredu, si ne predstavljam :((
Moje sožalje staršem.

Zgražam se nad sistemom, kjer se otroka ne operira takoj in na račun države. Kaj pa imajo v Nemčiji, kar mi nimamo? Ok Falcona nimajo. So vsi naši strokovnjaki že na tujem? Sramota!!!! Da ne rečem, da za operacije kolen in rehabilitacijo 80 letnim alkoholikom pa imajo, pa ne me zdaj napadat, da imam kaj proti starejšim.
Tukaj je jasen odnos države do človeškega življenja...., sramota!!! Zato pravim, da bi bil čas, da osvetlimo nočno nebo s plameni iz grmad, ki bi gorele...
Iz srca ti želim, da bi te na stara leta bolela kolena.
Priznam, da o tem konkretnem primeru nič ne vem. A kolikor jaz razumem zakonodajo, je od 1.1. letos že možno iti na zdravljenje v tujino v bolnišnico v državah EU. In zdravstvena zavarovalnica je dolžna povrniti stroške zdravljenja - v višini, kot bi jih povrnila v Sloveniji.

Zakaj pa tega fantka niso peljali v tujino? Ali je morda bilo zdravljenje v Nemčiji toliko dražje kot pri nas, da bi bilo treba zbrati za razliko ali kaj? Ali je komu poznano bistvo problema?
Navedeno
bože mili
Zgražam se nad sistemom, kjer se otroka ne operira takoj in na račun države

Pa saj so dečka operirali takoj in na račun države! Potem pa je prišlo do recidiva in zaradi slabe prognoze so se starši skupaj z zdravniki odločili, da opustijo nadaljnje zdravljenje.

Moje iskreno sožalje staršem!
Navedeno
samo vprašanje
Priznam, da o tem konkretnem primeru nič ne vem. A kolikor jaz razumem zakonodajo, je od 1.1. letos že možno iti na zdravljenje v tujino v bolnišnico v državah EU. In zdravstvena zavarovalnica je dolžna povrniti stroške zdravljenja - v višini, kot bi jih povrnila v Sloveniji.

Zakaj pa tega fantka niso peljali v tujino? Ali je morda bilo zdravljenje v Nemčiji toliko dražje kot pri nas, da bi bilo treba zbrati za razliko ali kaj? Ali je komu poznano bistvo problema?

Ugibam na slepo, ampak sklepam, da gre za birokratsko oviro, kot že tolikokrat doslej. Se pravi, operacija je morda eksperimentalna, morda zahteva znanje in aparature, ki jih pri nas ni, morda kaj tretjega, ampak bistveno je to, da je naši kravatarji ali ne priznavajo ali je ni na ceniku. In zato je, spet ugibam na slepo, zavarovalnica rekla, da ne bo krila niti centa.
Navedeno
samo vprašanje

To so letos sprejeli evropski poslanci. V Sloveniji naj bi to vnesli v našo zakonodajo leta 2014. Zaenkrat žel veljajo še stara pravila :(
Navedeno
mik

Tebe naj začnejo boleti že danes. Spomni se tega.
Iskreno sožalje staršem.
Ob tem se vprašam: kako lahko zavarovalnice zabivajo denar v marmor in steklo, v velike in razkošne stavbe, delijo si visoke plače, ob vsem tem pa bolniki umirajo ker "ni denarja za potrebno zdravljenje!" in to pri vseh teh visokih zneskih, ki jih redno vplačujemo !?????
Nekdo bi moral za to odgovarjati!
A ni iz Pobegov?

Drugače pa sožalje...
Moje sožalje, ubogi fantiček in starša...
Ma kaj so zdaj zavarovalnice spet krive ???
Fant je imel žal tumor na možganih. Operacija v Nemčija bi bila le poskus staršev, ki pa ne bi garantiral rešitve.
Zakaj se pri nas vsi boljše počutimo, ko najdemo nekega krivca.
Mi je zelo hudo za njegovo družino, si ne predstavljam, da se nam kaj takega zgodi... :(

Ampak ne kar na počez pisati o kruti zavarovalnici. ČE kak poseg pri nas ni mogoč in obstaja možnost tega posega v tujini, zavarovalnica krije VSE stroške - morajo pa zdravniki napisati, da so pri nas možnosti zdravljenja izčrpane in da obstaja možnost, da bo poseg b tujini uspešen. Govorim iz lastne izkušnje, sem bila sama operirana v tujini, ker se je mojim zdravnikom v LJ zdelo ,da je moja zadeva preveč rizična in da nimajo dovolj izkušenj.
Drugo pa je, če gre za nepreizkušene metode. Logično, da starši poiskusijo vse - tudi jaz bi... Ampak ni pa vedno že v štartu kriva zavarovalnica in naše zdravstvo. Žal so nekatere bolezni pač preveč agresivne :(
Navedeno
mik

Da ne boš ti občutil(-a) bolečine, ki jo občutita starša ob izgubi 7-letnega sina. Za vsakega raste palice.
Sožalje svojcem, Niku pa miren počitek.

Morda malo neumestno vprašanje, ampak vseeno: ve kdo, kje potem konča ta denar za operacijo, ki je ni bilo? Tudi že pred leti so zbirali denar za srčno operacijo deklice, ki je hodila z mojim sinov v vrtec, a je žal ni dočakala. Upam vsaj, da je denar prišel do teh bogih staršev, da so si z njim vsaj malo pomagali za pogreb in ostale stroške. Že tako je bolečina ob taki izgubi prehuda.
Navedeno
ghghghgg
Mi je zelo hudo za njegovo družino, si ne predstavljam, da se nam kaj takega zgodi... :(

Ampak ne kar na počez pisati o kruti zavarovalnici. ČE kak poseg pri nas ni mogoč in obstaja možnost tega posega v tujini, zavarovalnica krije VSE stroške - morajo pa zdravniki napisati, da so pri nas možnosti zdravljenja izčrpane in da obstaja možnost, da bo poseg b tujini uspešen. Govorim iz lastne izkušnje, sem bila sama operirana v tujini, ker se je mojim zdravnikom v LJ zdelo ,da je moja zadeva preveč rizična in da nimajo dovolj izkušenj.
Drugo pa je, če gre za nepreizkušene metode. Logično, da starši poiskusijo vse - tudi jaz bi... Ampak ni pa vedno že v štartu kriva zavarovalnica in naše zdravstvo. Žal so nekatere bolezni pač preveč agresivne :(

Lepo prosim, če si to ene 5x preberete vsi, ki gor nekaj težite. Kolikor poznam zdravnike in jih poznam zelo veliko, takšne in drugačne, se večinoma za otroke na vso moč potrudijo. Je pa treba spoštovati meje medicine, žal ni vsemogočna.

Staršem pa iskreno sožalje, lahko jim pošiljamo pozitivne misli in moč, da se bodo prebili skozi najhujše, kar se staršu lahko pripeti.
Navedeno
postavite si mejo
Navedeno
ghghghgg

Lepo prosim, če si to ene 5x preberete vsi, ki gor nekaj težite. Kolikor poznam zdravnike in jih poznam zelo veliko, takšne in drugačne, se večinoma za otroke na vso moč potrudijo. Je pa treba spoštovati meje medicine, žal ni vsemogočna.

Staršem pa iskreno sožalje, lahko jim pošiljamo pozitivne misli in moč, da se bodo prebili skozi najhujše, kar se staršu lahko pripeti.
Sožalje staršem,

drugače, pa ghghghggo mislim, da zavarovalnice imajo še preveč denarja, da bi se lahko branile same, ni potrebno da to počneš še ti. Jaz osebno vem, kako je to pri njih - vse je dobro, dokler nisi večji strošek. In to edini primer, ki se je tako končal in na žalost nebo niti zadnji. Nepreizkušene metode ali ne.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 24 minus 13?