Najbolj brane teme zadnjega tedna:
ned, 02. jun 2013
pon, 03. jun 2013
pon, 03. jun 2013
pon, 03. jun 2013
pon, 03. jun 2013
sob, 08. jun 2013
pon, 03. jun 2013
pon, 03. jun 2013
sob, 08. jun 2013
ned, 09. jun 2013

|
jubzol
A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:36 |
|
ker so moji
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:39 |
|
stane če sešteješ
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:44 |
Navedenojubzol
Berem na drugi strani temo, ko ločene mamice pišejo, da bi moški s povprečno plačo okoli 1000 evrov moral plačevati 250 evrov preživnine po otroku. Ker naj otroka preživljata mama in oče, se torej smetra, da bo 250 evrov dala še mama. To naj bi bilo primerno. Moji otroci ne stanejo 500 evrov na mesec, pa ne trpijo nekega hudega pomanjkanja in me zanima, a vaši stanejo 500 na mesec oziroma koliko stanejo vaši otroci?
|
jubzol
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:47 |
Navedenostane če sešteješNavedenojubzol
Berem na drugi strani temo, ko ločene mamice pišejo, da bi moški s povprečno plačo okoli 1000 evrov moral plačevati 250 evrov preživnine po otroku. Ker naj otroka preživljata mama in oče, se torej smetra, da bo 250 evrov dala še mama. To naj bi bilo primerno. Moji otroci ne stanejo 500 evrov na mesec, pa ne trpijo nekega hudega pomanjkanja in me zanima, a vaši stanejo 500 na mesec oziroma koliko stanejo vaši otroci?
Jaz bom takole komentirala, ko bodo ženske imele enake plače in boste očetje preživeli toliko časa z otroci kot matere , potem se naj deli 50/ 50- Dokler pa moški zasluži 2 krat več kot ženska ter preživi z lastnim otrokom polovico manj časa je logično, da bo prispeval sorazmerno več, že zaradi dohodka.
|
koliko stane soba?
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:48 |
|
račun
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:48 |
|
jubzol
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:49 |
Navedenokoliko stane soba?
Koliko sta ne soba? Saj strošek otroka ni samo futer, obleka in šola!
|
moja računica
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:51 |
Navedenoračun
Zagotovo. Eden celo krepko, krepko več.
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:53 |
|
prometej.
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:55 |
|
Lahko tudi
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:55 |
|
račun
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:56 |
NavedenoVprašanje je: Ali VAŠ otrok stane 500 € na mesec? In sem odgovorila.moja računicaNavedenoračun
Zanimivo, kako potem ljudje z dvema minimalcema (pošteno delo) uspejo spraviti gor dva otroka, 1200 evrov za štiri družinske člane. Če otroka porabita 500, potem staršem za vse stroške ostane samo 200 na mesec.
|
Po moje sicer ne
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:57 |
NavedenoNe za vse stroške, za polovico stroškov. Stroški za otroka niso samo hrana, obleke, šola. Je tudi več bencina, npr. Voda, elektrika, soba, kot je že ena rekla, čistila, telefonski račun in tako naprej.moja računicaNavedenoračun
Zanimivo, kako potem ljudje z dvema minimalcema (pošteno delo) uspejo spraviti gor dva otroka, 1200 evrov za štiri družinske člane. Če otroka porabita 500, potem staršem za vse stroške ostane samo 200 na mesec.
|
resjeee
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 19:59 |
Navedenoatom...ant
Če očka ima dobro plačo, potem otrok stane ... precej. Če je pa očka na minimalcu, se tudi otrok poceni.
|
1raglja
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:01 |
|
s preživnino se mamice afnajo
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:03 |
|
Borat
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:04 |
|
jubzol
|
ja tako je!
NavedenoresjeeeNavedenoatom...ant
Če očka ima dobro plačo, potem otrok stane ... precej. Če je pa očka na minimalcu, se tudi otrok poceni.
Ta je pa tako resnična :)))
|
samo ugibam
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:06 |
NavedenojubzolNavedenostane če sešteješNavedenojubzol
Jaz bom takole komentirala, ko bodo ženske imele enake plače in boste očetje preživeli toliko časa z otroci kot matere , potem se naj deli 50/ 50- Dokler pa moški zasluži 2 krat več kot ženska ter preživi z lastnim otrokom polovico manj časa je logično, da bo prispeval sorazmerno več, že zaradi dohodka.
Ni bilo govora o imaginarnih dvakrat večjih plačah, ampak o povprečni plači. Če hočete, da moški z otrokom preživi več časa kot z vami, zakaj očetu ne date potem skrbništva?
|
samoprehranilka
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:08 |
|
matematičarka
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:09 |
Navedenos preživnino se mamice afnajo
Poznam kar nekaj 'samohranilk', ki komaj čakajo na preživnino.
Da lahko takoj leti k frizeraju, na manikuro in na kofe. Pa po novo torbico in čevlje z 11 cm petkami.
Otrok ne stane NIKOLI toliko. Hrane zanj je mimo grede dovolj, večina toko v vrtcu. Dobi darila in oblačila sorodnic, babic, prijateljic......
OK vrtec stane, kakšna dejavnost.....kasneje šola.
Hočem povedat, da bi marsikateri otrok OBOGATEL s preživnivo v otroštvu, če ne bi mame brezglavo zapravljale zase njegovega denarja!!
|
matematičarka
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:12 |
Navedenojubzol
Kako naj potem oče, ki se je ločil in je žena dobila dva otroka, za katera bi morla plačevati vsaj pol (pol od 500 je 250, krat dva 500), kako naj tak človek s povprečno plačo 1000, ki da za otroka 500, sploh preživi? Pa ravno tako kot bivša žena si mora stanovanje poiskat in plačat, enako položnice plačuje, zanimivo, tudi čistila mora kupit. Jaz vseeno mislim, da je lažje mamici preživeti s 1000 plača plus 500 od preživnine skupaj z otroki, kot očetu brez otrok s 1000 minus 500 preživnien. Sploh ker ženski ponavadi ostane stanovanje oziroma je normalen moški ne vrže ven z otroki, vsaj jaz take primere poznam.
|
daj ne lapaj
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:19 |
NavedenomatematičarkaNavedenos preživnino se mamice afnajo
Da lahko takoj leti k frizeraju, na manikuro in na kofe. Pa po novo torbico in čevlje z 11 cm petkami.
Otrok ne stane NIKOLI toliko. Hrane zanj je mimo grede dovolj, večina toko v vrtcu. Dobi darila in oblačila sorodnic, babic, prijateljic......
Hočem povedat, da bi marsikateri otrok OBOGATEL s preživnivo v otroštvu, če ne bi mame brezglavo zapravljale zase njegovega denarja!!
Ni treba sploh operirat z nekimi meglenimi pojmi, kot so kar nekaj, marsikateri in podobno. Statistika o višini preživnin je na netu. Velika večina jih je nižjih od 200 evrov na mesec in če mamice s tem uspejo porihtat otroka in sebe v piko od pedikerja do frizerja, znajo več kot samo čarat.
|
grem zvišat in to takoj.
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:20 |
|
jubzol
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:20 |
Navedenomatematičarka
Po kakšni matematiki, lepo prosim, odrasla oseba z dvema otrokoma laže preživi s 1500 na mesec kot samska odrasla oseba s 500 evri? Otroci stanejo bistveno več od odraslih - mi imamo komot pet let isto garderobo in čevlje, ne hodimo v glasbeno in na krožke, ne rabimo vsako leto delovnih zvezkov in zvezkov. No, prosim za odgovor.
|
ena od tu in tam
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:23 |
NavedenomatematičarkaNavedenojubzol
Kako naj potem oče, ki se je ločil in je žena dobila dva otroka, za katera bi morla plačevati vsaj pol (pol od 500 je 250, krat dva 500), kako naj tak človek s povprečno plačo 1000, ki da za otroka 500, sploh preživi? Pa ravno tako kot bivša žena si mora stanovanje poiskat in plačat, enako položnice plačuje, zanimivo, tudi čistila mora kupit. Jaz vseeno mislim, da je lažje mamici preživeti s 1000 plača plus 500 od preživnine skupaj z otroki, kot očetu brez otrok s 1000 minus 500 preživnien. Sploh ker ženski ponavadi ostane stanovanje oziroma je normalen moški ne vrže ven z otroki, vsaj jaz take primere poznam.
Aja?
Meni je strašno zanimivo, kako eni poznate samo take očke, ki bivši pustijo stanovanje, dajejo velikodušno preživnino in bi radi imeli skrbništvo, če bi ga le dobili. Ker jaz ne poznam nobenega takega primera, pa poznam ogromno ločenih ljudi. Prej obratno - tip žensko in s tem lastne otroke izigra, kjer jih le more.
Po kakšni matematiki, lepo prosim, odrasla oseba z dvema otrokoma laže preživi s 1500 na mesec kot samska odrasla oseba s 500 evri? Otroci stanejo bistveno več od odraslih - mi imamo komot pet let isto garderobo in čevlje, ne hodimo v glasbeno in na krožke, ne rabimo vsako leto delovnih zvezkov in zvezkov. No, prosim za odgovor.
|
Joj joj kaj vse dozivis
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:24 |
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:24 |
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:25 |
|
se mi zdi
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:29 |
NavedenoTea76
Hm... Varstvo za mojega oziroma najinega otroka stane 450 € in približno 200-250 € plenice in vse ostalo. Otroci so na svet prišli goli in bosi...
Lp,
Tea
|
Swinger klub
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:30 |
NavedenoJoj joj kaj vse dozivis
Nisem zares brala, samo mal preletela.
Nasa cvetka dobi od mojega 270 eur mesecno, pa je skakala po sodiscu in socialni in se spomnim, da je za 5 letno dete takrat zahtevala od mojega 700 eur.
Vam povem se kaksna super mami je, otroka v vrtcu je na vikend k nam poslala brez spodnjih hlack recimo, naprej niti ne bom pisala.
Aja, ven jo je vrgel, ker je pohopsala vse kar ni krila nosilo, 3 mesecnega otroka je pustils ponoci v svoji sobi ona pa sla v svinger klub in moj ji je, zaradi otroka, uredil stanovanje, ko jo je ven vrgel.
Vem, niso vse take ampak ko dozivis eno tako tezko spremenis mnenje. Zame je ta samo mama na papirju. Joj, otrok je bil se mali in z nama na dopustu, jo je moj klical, da jo pogresa, ce ga ne bi poklicala in otroku vsaj rekla, da ga tudi ona pogresa, pa je vedno sla linija, ko je klicala, ne slisim te in je prekinla. Pol je pa avto kupvala je pa mojga neki klicala in takrat pa cudez, linija je bila super in zdrzala pogovor.
|
S. klub
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:31 |
NavedenoJoj joj kaj vse dozivis
Nisem zares brala, samo mal preletela.
Nasa cvetka dobi od mojega 270 eur mesecno, pa je skakala po sodiscu in socialni in se spomnim, da je za 5 letno dete takrat zahtevala od mojega 700 eur.
Vam povem se kaksna super mami je, otroka v vrtcu je na vikend k nam poslala brez spodnjih hlack recimo, naprej niti ne bom pisala.
Aja, ven jo je vrgel, ker je pohopsala vse kar ni krila nosilo, 3 mesecnega otroka je pustils ponoci v svoji sobi ona pa sla v svinger klub in moj ji je, zaradi otroka, uredil stanovanje, ko jo je ven vrgel.
Vem, niso vse take ampak ko dozivis eno tako tezko spremenis mnenje. Zame je ta samo mama na papirju. Joj, otrok je bil se mali in z nama na dopustu, jo je moj klical, da jo pogresa, ce ga ne bi poklicala in otroku vsaj rekla, da ga tudi ona pogresa, pa je vedno sla linija, ko je klicala, ne slisim te in je prekinla. Pol je pa avto kupvala je pa mojga neki klicala in takrat pa cudez, linija je bila super in zdrzala pogovor.
|
ena od tu in tam
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:32 |
NavedenoNo, pa daš sedemsto na pol in je 350€. idealno, če imata enaki plači, če pa ima en dohodka 5000€ in drugi 800€, je pa mal čuden izračun, ne.Tea76
Hm... Varstvo za mojega oziroma najinega otroka stane 450 € in približno 200-250 € plenice in vse ostalo. Otroci so na svet prišli goli in bosi...
Lp,
Tea
|
matematičarka
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:39 |
Navedenodaj ne lapajNavedenomatematičarkaNavedenos preživnino se mamice afnajo
Ni treba sploh operirat z nekimi meglenimi pojmi, kot so kar nekaj, marsikateri in podobno. Statistika o višini preživnin je na netu. Velika večina jih je nižjih od 200 evrov na mesec in če mamice s tem uspejo porihtat otroka in sebe v piko od pedikerja do frizerja, znajo več kot samo čarat.
Saj kakšen denar pa tudi MAMICA k bajti prinese, kajne? Pa babice in dedki. Pa sorodniki.
MAMICE se s kešem, ki je namenjen otroku ORENK afnajo. Denar je ohoh dobrodošel.
Jaz bi že davno uzakonil:
- oče kupi oblačila, hrano, šampone, obutev...........igrače, knjigice + ene 20 eur za sladkarije. Mama pa naj kešira vse ostalo.
TO BI BILO POŠTENO DO OTROKA!
Tako pa mame samohraniteljice LAHKO IN TUDI GA večino denarja porabijo zase! Ker dobi hlače od prijateljice, ker dobi igračo od sosede, ker dobi hrano od babice.....In gre denar za njene 'muhe'.
Samo mone boste tukaj otršale, kako ste uboge, pa ves čas z otrokom, pa vse in VSE samo ve nudite, vozite.........bla bla. LISICE!
|
takole bom rekla
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:41 |
|
ne boste verjeli da - smo dragi :((
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:46 |
|
matematičarka
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:46 |
Navedenotakole bom rekla
Seveda lahko stane tudi 500 in VEČ na mesec. Odvisno od tega, kako je familija živela prej. Če je bil na primer otrok v smučarskem klubu, vam kar povem, da samo smuči pridejo tam okoli 1.500 letno, brez servisov, dresov, ogrevalk, rokavic, palic. Potem je tu vadnina, ki znaša okoli 200 evrov, priprave, hrana. Govorim iz izkušenj. Kje pa piše, da mora otrok zaradi ločitve staršev prenehat s športom?
|
omg
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:51 |
Navedenone boste verjeli da - smo dragi :((
Bom sama kot otrok moje mame (in oceta seveda) napisala, koliko stanem kot studentka v Ljubljani na mesec.
-200EUR najemnina za stanovanje
-50EUR stroski (komunala, elektrika, voda...)
-300EUR hrana, cistila, samponi, kaksna kava...
Potem prevoz za vikende domov- vcasih placam kasnemu prijatelju za prevoz, vcasih vlak, avtobus, kaksen teden ko brat ne potrebujem avta, vzamem njegovega. Prav tako pa preko leta kdaj pa kdaj potrebujem tudi kaksno novo oblacilo, obuvala, kupili so mi lap top...
Poleti delam preko studentskega servisa, da si zasluzim nekaj denarja za na morje, med studijskem letom pa na zalost ne morem, ker sem na dokaj zahtevnem faxu.
Tako da studenti stanemo. Kar se pogovarjam s prijatelji imamo kar podobne stroske (tisti v studentskih domovih malo manjse) pa recimo da so izjema studenti, ki zivijo v Ljubljani pri svojih starsih.
|
moški
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:51 |
NavedenomatematičarkaNavedenotakole bom rekla
Seveda lahko stane tudi 500 in VEČ na mesec. Odvisno od tega, kako je familija živela prej. Če je bil na primer otrok v smučarskem klubu, vam kar povem, da samo smuči pridejo tam okoli 1.500 letno, brez servisov, dresov, ogrevalk, rokavic, palic. Potem je tu vadnina, ki znaša okoli 200 evrov, priprave, hrana. Govorim iz izkušenj. Kje pa piše, da mora otrok zaradi ločitve staršev prenehat s športom?
Ne samo, da mora nehat s športom, tudi njegova mama po ločitvi ne sme več k frizerju. Nisi prebrala malo više?
|
omg
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:54 |
|
materialisti
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:55 |
NavedenomoškiNavedenomatematičarkaNavedenotakole bom rekla
Ne samo, da mora nehat s športom, tudi njegova mama po ločitvi ne sme več k frizerju. Nisi prebrala malo više?
Naj gre k frizerju - AMPAK za svoj denar!! Ne na račun OČETOVE PREŽIVNINE, ki je namenjena otroku!!
Pa še ena zgoraj otrša - naj pa oče prinese hlače od prijatelev - saj jih in še mnogo več. Pa MORA vseeno skeširat preživnino v denarju!
Kdo pa je rekel, da hodijo k frizerju z otrokovo preživnino materialist pokvarjen.
Aha, babe - se že vohate v tej kočljivi temi..........hinavke!
|
eh
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 20:56 |
Navedenone boste verjeli da - smo dragi :((
Bom sama kot otrok moje mame (in oceta seveda) napisala, koliko stanem kot studentka v Ljubljani na mesec.
Potem prevoz za vikende domov- vcasih placam kasnemu prijatelju za prevoz, vcasih vlak, avtobus, kaksen teden ko brat ne potrebujem avta, vzamem njegovega. Prav tako pa preko leta kdaj pa kdaj potrebujem tudi kaksno novo oblacilo, obuvala, kupili so mi lap top...
Poleti delam preko studentskega servisa, da si zasluzim nekaj denarja za na morje, med studijskem letom pa na zalost ne morem, ker sem na dokaj zahtevnem faxu.
Tako da studenti stanemo. Kar se pogovarjam s prijatelji imamo kar podobne stroske (tisti v studentskih domovih malo manjse) pa recimo da so izjema studenti, ki zivijo v Ljubljani pri svojih starsih.
|
matematičarka
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:00 |
NavedenomoškiNavedenomatematičarkaNavedenotakole bom rekla
Naj gre k frizerju - AMPAK za svoj denar!! Ne na račun OČETOVE PREŽIVNINE, ki je namenjena otroku!!
Pa še ena zgoraj otrša - naj pa oče prinese hlače od prijatelev - saj jih in še mnogo več. Pa MORA vseeno skeširat preživnino v denarju!
Aha, babe - se že vohate v tej kočljivi temi..........hinavke!
|
matematičarka
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:02 |
Navedenoomg
Poznam nekaj ločenih žensk, ki hočejo svoje bivše dobesedno izžeti. Totalne pras****, nimam druge besede za njih. Ampak vsaka palica ima dva konca.
|
za matematičarko in podobne
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:04 |
Navedenoomg
Poznam nekaj ločenih žensk, ki hočejo svoje bivše dobesedno izžeti. Totalne pras****, nimam druge besede za njih. Ampak vsaka palica ima dva konca.
|
pearl
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:06 |
|
matematičarka
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:07 |
Navedenoza matematičarko in podobneNavedenoomg
Naaaa, kaj boste pa na to rekle, lisice?
Cankarjanske matere, ki ste zacvetele po ličitvi? Hahahahaha.....
Najbolj zatežene, jamrajoče in izkoriščevalske babetine. Ki pričakujejo od VSEH, da jih bodo nosili po rokah. In da jim kar VSE pripada!?
Jap - so minili ti časi.
|
ne boste verjeli da- stanemo :(((
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:09 |
|
ma_cka
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:10 |
Navedenomoja računicaNavedenoračun
|
Na primer
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:14 |
|
ma_cka
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:19 |
Navedenojubzol
|
mamaaaaa
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:27 |
|
Na primer
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:28 |
|
še ena, ki zna računat
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:47 |
NavedenoomgNavedenone boste verjeli da - smo dragi :((
Dobro jih nateguješ...svoje starše seveda. da te ni sram. 300 eur za hrano, šampone, čistila in kakšno kavo. Ko boš šla v službo boš vidla hudiča. Otrok razvajeni.
|
jubzol
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 21:52 |
Navedenoma_cka
Zakaj mešaš hruške in jabolka? Kdo je rekel, da nekdo s plačo 1000 EUR plača preživnine 250 EUR za otroka? Pravzaprav se mi sanja ne, kolikšne so v takih pogojih preživnine ... Ampak tukaj mešaš en primer nekoga s 1000 EUR plača z vprašanjem splošni publiki (se pravi vsem nam, ki slučajno tu "čepimo"), koliko nas stanejo otroci. Cena otroka je v vrtčevski dobi načeloma direktno vezana na plačo. In mali otrok v vrtcu pri nadpovprečnih dohodkih stane že zaradi vrtca skoraj 400 EUR (brez vsega drugega).
|
Seveda stane!
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:04 |
|
tk to
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:10 |
|
hmmm dosti stane
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:10 |
|
kuc buc
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:12 |
|
nauči se brati!
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:14 |
Navedenojubzol
Zakaj? Ker so to pisale ženske na temi na drugi strani. Da naj oče s plačo 1000 da za preživnino za dva otroka 500 in bo komot luksuzno živel s svojim ostalih 500, zato.
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:14 |
Navedenose mi zdiNavedenoTea76
Lp,
Tea
Menda pred ločitvijo počakate, dsa otrok iz plenic pride ali niti to ne. Si mislim, da večina otrok, za katere se preživnina plačuje, so že v osnovni šoli. Bo prej držalo, da ima oče novo družino in za novega otroka mora varstvo ali vrtec plačat.
|
kar se mene tiče
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:22 |
Navedenonauči se brati!Navedenojubzol
Zakaj? Ker so to pisale ženske na temi na drugi strani. Da naj oče s plačo 1000 da za preživnino za dva otroka 500 in bo komot luksuzno živel s svojim ostalih 500, zato.
Nauči se brati! Tole temo je vzpodbudil moj zapis iz druge teme, da naj bi oče s plačo 1200 evrov moral za otroka plačevati vsaj 250 evrov preživnine. Potem ste ubogemu revežu znižali plačo na 1000 evrov in mu "pridelali" še enega otroka.
|
meni je res zanimivo
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:30 |
|
lol lol
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:36 |
Navedenokar se mene tičeNavedenonauči se brati!
[
Zato pa je treba razmišljat, al boste imele otroke z bureki, ki nimajo za pir, ki plačujejo bivšim 100€ za otroke al boste si poiskale za razplod kaj bolj primernega in finančo neobremenjenega.
Točno tako! Naprej je treba mislit, kakšnega moškega izbereš za očeta svojemu otroku in ne bluzit z nekim luzerjem.
|
samo v vednost
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:36 |
Navedenokar se mene tičeNavedenonauči se brati!Navedenojubzol
Nauči se brati! Tole temo je vzpodbudil moj zapis iz druge teme, da naj bi oče s plačo 1200 evrov moral za otroka plačevati vsaj 250 evrov preživnine. Potem ste ubogemu revežu znižali plačo na 1000 evrov in mu "pridelali" še enega otroka.
Kar se mene tiče novi otroci naj ne bi bili razlog za znižanje preživnine, navsezadnje, če bi ata bil še vedno s staro partnerko bi najbrž ostal pri dveh, potem pa si mlade frajle najdejo dece z otorci in hočejo imeti še 2 otorka potem pa naj ata financira 4 otroke naenkrat.
Zato pa je treba razmišljat, al boste imele otroke z bureki, ki nimajo za pir, ki plačujejo bivšim 100€ za otroke al boste si poiskale za razplod kaj bolj primernega in finančo neobremenjenega.
|
jezna zelo
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:40 |
Navedenodaj ne lapajNavedenomatematičarkaNavedenos preživnino se mamice afnajo
Saj kakšen denar pa tudi MAMICA k bajti prinese, kajne? Pa babice in dedki. Pa sorodniki.
MAMICE se s kešem, ki je namenjen otroku ORENK afnajo. Denar je ohoh dobrodošel.
Jaz bi že davno uzakonil:
- oče kupi oblačila, hrano, šampone, obutev...........igrače, knjigice + ene 20 eur za sladkarije. Mama pa naj kešira vse ostalo.
TO BI BILO POŠTENO DO OTROKA!
Tako pa mame samohraniteljice LAHKO IN TUDI GA večino denarja porabijo zase! Ker dobi hlače od prijateljice, ker dobi igračo od sosede, ker dobi hrano od babice.....In gre denar za njene 'muhe'.
Samo mone boste tukaj otršale, kako ste uboge, pa ves čas z otrokom, pa vse in VSE samo ve nudite, vozite.........bla bla. LISICE!
|
prosim za recept
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:41 |
Navedenomeni je res zanimivo
koliko otrok ločenih staršev trenira smučanje, in hodi na 3 popoldanske dejavnosti ...
imam 3 otroke pa noben od njih nima nobenega sošolca, ki bi treniral smučanje sploh; vsak ima (sploh po 5 razredu OŠ) samo po enega sošolca, ki igra inštrument
kar se tiče študentov ... preživninska obveznost do študentov je nižja kot do mladoletnih
moji otroci nesečno stanejo 250 eur po glavi (z vsemi šolskimi potrebščinami, hrano in cunjami in elektriko vred, plus atletika, ali košarka ali tečaj tujega jezika)
kar se tiče klubskih dejavnosti ... večina otrok iz enostarševskih družin ima v klubih znižano tarifo
(še eni zgoraj, kredit za stanovanje, stroški za živali ne sodijo v preživnino. Stroški reggistracije avta so previsoki, stroški elektrike so nekam visoki ... nas je 5 in imamo mesečno položnico 35 eur, stroški našega 4 sobnega stanovanja so 200 EUR samo med kurilno sezono (6 mesecev na leto, sicer so okoli 120, šolski zvezki in potrebščine za sproti tudi ne nanesejo 50 EUR na mesec, razen če imaš zelo malomarne otroke)
|
sni su ba
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 22:47 |
Navedenohmmm dosti stane
Najemnina za 2,5-sobno stanovanje v Ljubljani me pride 400 evrov. No, če bi sama živela, definitivno ne bi potrebovala tako velikega stanovanja oziroma bi si lahko našla kakšno ugodnejšo varianto.
|
torej
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 23:08 |
Navedenoprosim za receptNavedenomeni je res zanimivo
koliko otrok ločenih staršev trenira smučanje, in hodi na 3 popoldanske dejavnosti ...
imam 3 otroke pa noben od njih nima nobenega sošolca, ki bi treniral smučanje sploh; vsak ima (sploh po 5 razredu OŠ) samo po enega sošolca, ki igra inštrument
kar se tiče študentov ... preživninska obveznost do študentov je nižja kot do mladoletnih
moji otroci nesečno stanejo 250 eur po glavi (z vsemi šolskimi potrebščinami, hrano in cunjami in elektriko vred, plus atletika, ali košarka ali tečaj tujega jezika)
kar se tiče klubskih dejavnosti ... večina otrok iz enostarševskih družin ima v klubih znižano tarifo
(še eni zgoraj, kredit za stanovanje, stroški za živali ne sodijo v preživnino. Stroški reggistracije avta so previsoki, stroški elektrike so nekam visoki ... nas je 5 in imamo mesečno položnico 35 eur, stroški našega 4 sobnega stanovanja so 200 EUR samo med kurilno sezono (6 mesecev na leto, sicer so okoli 120, šolski zvezki in potrebščine za sproti tudi ne nanesejo 50 EUR na mesec, razen če imaš zelo malomarne otroke)
Pustimo stroške stanovanja ob strani, ampak lepo prosim za recept, kako proti skozi z 250 evrov na otroka. Se pravi, šola, hrana, oblačila, obutev. Če mi lahko prosim malo razdrobiš tole kalkulacijo po postavkah.
Jaz samo za trening, glasbeno, hrano in šolsko položnico dam okoli 200 evrov na mesec. Da bi bilo pa vse ostalo potem samo še 50 evrov - se pravi, šolske potrebščine, oblačila, žepnina, položnice (voda in odvoz smeti sta pri nas 20 evrov na glavo), šola v naravi, kak tabor, darila, ko gre na roj. dan, občasno frizer - niti v najbolj sladkih sanjah ne. Zato te res prosim za podrobnejšo razčlembo, brez stroškov stanovanja.
|
pr nas
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 23:21 |
NavedenoNa primer
šolska prehrana 70 eur , * vsak dan sendvič
hrana doma, če poje 3 eur na dan je to 90 eur...pa poje več
stroški doma recimo 50 eur
mobitel 10 eur * 8
žepnina 20 eur *nima
urbana 17 * avtobusna karta v eno smer 2,70
trening 30 eur brez športne opreme, treningi - članarina, oprema, bencin, hrana, bivanje v tujini in tekme v tujini
obleka 50 eur na mesec
šolnina po novem iz 100 - 165 eur : dragi so naši otroci!!
potem pa dodamo še šolske potrebščine, tabori, izleti in športni dnevi v šoli, počitnice in kdaj tudi rojstni dnevi prijateljev, kino, občasno frizer, ...športna oprema, tekmovanja, računalnik, telefon,...rolerji, kolo,...
ja stane 500 eur...po mojem pa tudi več. LP
|
prosim za recept
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?18.06.12 23:49 |
NavedenotorejNavedenoprosim za receptNavedenomeni je res zanimivo
Pustimo stroške stanovanja ob strani, ampak lepo prosim za recept, kako proti skozi z 250 evrov na otroka. Se pravi, šola, hrana, oblačila, obutev. Če mi lahko prosim malo razdrobiš tole kalkulacijo po postavkah.
Jaz samo za trening, glasbeno, hrano in šolsko položnico dam okoli 200 evrov na mesec. Da bi bilo pa vse ostalo potem samo še 50 evrov - se pravi, šolske potrebščine, oblačila, žepnina, položnice (voda in odvoz smeti sta pri nas 20 evrov na glavo), šola v naravi, kak tabor, darila, ko gre na roj. dan, občasno frizer - niti v najbolj sladkih sanjah ne. Zato te res prosim za podrobnejšo razčlembo, brez stroškov stanovanja.
torej (moji otroci so pri očetu približno 1/3 časa, plus polovico vseh počitnic .. v tem času so stroški vode, smeti in hrane, prevozov pri njemu, pri elektriki velja ekonomija obsega zato ni razlike, ali žarnica gori zame, ali tudi za otroke, žepnina zame ni "preživetje" in zato ni otrolova pravica)
košarkaški klub vadnina 20 eur
šolska položnica (hrana in ostale zadeve) 60 eur mesečno, pri čemer to ne velja za poletne mesece ... 1 mesec so pri očetu/babicah na počitnicah (mesečni strošek je zato nekoliko nižji)
šolske potrebščine (DZ, učbeniški sklad, zvezki .. 150 EUR/leto ...13 EUR/mesečno)
frizer 3 -4x letno 25 eur = 6,25 EUR/mesec)
pri nas je odvoz smeti in voda po glavi 8,5 eur ... na otroke pride nekaj manj okoli 6
šola v naravi 1x letno cca 150 EUR =12,5 EUR/mesec
hrana 2EUR po dnevih, ko so v šolo 5 EUR, ko smo doma 40 EUR (dnevi pri očetu niso upoštevani, ker ni moj strošek)
obleka - poletna garderoba in obutev 175 EUR - zimska garderoba in obutev 250-300 EUR (ampak na vsaki dve leti, ko se kupuje bunda, čevlji praviloma zdržijo 2 sezoni) 45 Ok reciva 50 EUR/mesec
darila za rojstne dneve 5 EUR (pa tudi pod razno ne grejo tja vsak mesec)
urbana 20 EUR (in se vozijo z avtobusom na treninge in dejavnosti, nič mami taxi služba)
pod ostanek pride kozmetika, pralni praški, nekaj elektrike, goriva)
|
jnoč
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?19.06.12 00:05 |
|
dva evra
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?19.06.12 00:07 |
Navedenoprosim za receptNavedenotorejNavedenoprosim za receptNavedenomeni je res zanimivo
torej (moji otroci so pri očetu približno 1/3 časa, plus polovico vseh počitnic .. v tem času so stroški vode, smeti in hrane, prevozov pri njemu, pri elektriki velja ekonomija obsega zato ni razlike, ali žarnica gori zame, ali tudi za otroke, žepnina zame ni "preživetje" in zato ni otrolova pravica)
šolska položnica (hrana in ostale zadeve) 60 eur mesečno, pri čemer to ne velja za poletne mesece ... 1 mesec so pri očetu/babicah na počitnicah (mesečni strošek je zato nekoliko nižji)
šolske potrebščine (DZ, učbeniški sklad, zvezki .. 150 EUR/leto ...13 EUR/mesečno)
pri nas je odvoz smeti in voda po glavi 8,5 eur ... na otroke pride nekaj manj okoli 6
hrana 2EUR po dnevih, ko so v šolo 5 EUR, ko smo doma 40 EUR (dnevi pri očetu niso upoštevani, ker ni moj strošek)
obleka - poletna garderoba in obutev 175 EUR - zimska garderoba in obutev 250-300 EUR (ampak na vsaki dve leti, ko se kupuje bunda, čevlji praviloma zdržijo 2 sezoni) 45 Ok reciva 50 EUR/mesec
urbana 20 EUR (in se vozijo z avtobusom na treninge in dejavnosti, nič mami taxi služba)
Za dva evra ti otroku daš zajtrk in večerjo? Se pravi na primer en evro zjutraj in en evro zvečer?
Poleg tega tukaj govorimo o mesečnih stroških, torej 30 dni, ne za 20 dni.
Pri nas so kot rečeno že samo smeti in voda 20 evrov na glavo, pa tudi šolska položnica je dražja (oziroma letos je bila malica subvencionirana, drugo leto ne bo več in bo to 15 evrov več na mesec).
Predvidevam tudi, da imaš otroke, ki ne rastejo več, ker moji se dve leti že ne morejo tlačiti v iste čevlje.
Preživnina ni namenjena samo preživetju otroka, ampak pokrivanju njegovih normalnih potreb, torej tudi žepnine, tudi telefona, tudi kozmetike, kina, sladoleda, tudi športnim rekvizitom. Če se jaz omejim samo na skorjo kruha zjutraj in zvečer in pol litra vode na dan, pa seveda - ej, 150 evrov na mesec imam čez glavo dovolj!
In če ti za hrano v 20 dnevih res porabiš samo 40 evrov na glavo, si carica.
|
študentka444
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?19.06.12 00:28 |
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?19.06.12 06:57 |
|
torej
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?19.06.12 07:14 |
Navedenožprosim za receptNavedenotorejNavedenoprosim za receptNavedenomeni je res zanimivo
Za dva evra ti otroku daš zajtrk in večerjo? Se pravi na primer en evro zjutraj in en evro zvečer?
Poleg tega tukaj govorimo o mesečnih stroških, torej 30 dni, ne za 20 dni.
Pri nas so kot rečeno že samo smeti in voda 20 evrov na glavo, pa tudi šolska položnica je dražja (oziroma letos je bila malica subvencionirana, drugo leto ne bo več in bo to 15 evrov več na mesec).
Predvidevam tudi, da imaš otroke, ki ne rastejo več, ker moji se dve leti že ne morejo tlačiti v iste čevlje.
Preživnina ni namenjena samo preživetju otroka, ampak pokrivanju njegovih normalnih potreb, torej tudi žepnine, tudi telefona, tudi kozmetike, kina, sladoleda, tudi športnim rekvizitom. Če se jaz omejim samo na skorjo kruha zjutraj in zvečer in pol litra vode na dan, pa seveda - ej, 150 evrov na mesec imam čez glavo dovolj!
In če ti za hrano v 20 dnevih res porabiš samo 40 evrov na glavo, si carica.
|
neenaaa
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?19.06.12 07:50 |
Navedenoker so moji
Moji otroci nimajo cene, nikoli ne razmišljam in računam koliko stanejo MOJI otroci!
|
resnična sociala
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?19.06.12 08:43 |
NavedenoneenaaaNavedenoker so moji
Moji otroci nimajo cene, nikoli ne razmišljam in računam koliko stanejo MOJI otroci!
Se podpišem pod tem komentarjem !!!!
|
če bi bilo 250 dovolj
Re: A vaš otrok stane 500 evrov na mesec?19.06.12 08:52 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.