Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Zaskrbljena učiteljica ...

Mama učenca me nadleguje!

18.06.12 13:49
Sem razredničarka učencu, katerega znanje in vedenje ni ravno bleščeče. Mamo imam na govorilnih urah vsak teden, zadnje čase me po šoli lovi tudi izven govorilnih ur. Se pritožuje nad učitelji, zahteva od mene nemogoče stvari, izsiljuje pri ocenah, trenutno se gre za zaključno oceno pri dveh predmetih, mojem in še enem. Naj povem, da je fant precej trde glave, a je kljub temu dobil veliko možnosti in truda s strani nas vseh, da bi izboljšal ocene, razumel snov itd. Ima precej več ocen kot ostali, saj je mama izsilila cel kup "popravljanj". Sicer pa poba ne upošteva dogovorov, manjka pri testih, pri napovedanih spraševanjih, referatih itd. Mama se je ničkolikokrat pritožila že tudi ravnatelju in seveda tudi inšpekciji, ki pa ni odkrila nobenih nepravilnosti. Samo tole, kar se je pa pripetilo danes, je pa sodu izbilo dno. Prejšnji teden mi je 2x stala pred vrati kabineta, čeprav govorilnih ur ni več. Zjutraj me je čakala pred šolo, in ker ne popustim pri oceni (mimogrede, fant ima zaključeno 2, mama zahteva 3, čeprav so vse pisne naloge 1 in je povprečje ocen 2,2! - češ da se je trudil in da imajo tudi drugi možnost zvišati oceno (zvišajo lahko samo tisti, ki so dejansko med ocenama)) me je čakala na parkirišču!!! še po pouku in me ni spostila v avto. Pred pol ure pa me je klicala še na mobi (nimam pojma, kje je izvohala telefonsko). Si ne pusti dopovedati in je že pošteno nesramna.
Vodstvo šole molči, jaz se počutim nemočno. Kateri zakon ščiti mene??
Vodstvo šole

Re: Mama učenca me nadleguje!

18.06.12 13:52
Vodstvo šole vas mora zaščititi. Malo jim zagrozite, pa tudi mami s policijo, mediji ...
enaaaaaaa

18.06.12 13:53
Vedno sem bila mnenja, da ni vsak primeren za učitelja. Oziroma, da jih je le peščica, ki jih je kos svoji nalogi.
Ojoj

18.06.12 13:54
O groza! Kaj šola te ne ščiti?
Saj ves kaj moras naredit, da bo mir. ;)

----------
...
Oh my morning's coming back
The whole world's waking up
All the city buses swimming past
I'm happy just because
I found out I am really no one!
...
----------
reddna

18.06.12 13:54
O hudo, ja ene babe so zmešane, dobesedno. Oprosti, ne morem drugega reči. Reči ji, naj te pusti pri miru, dobil je oceno kot si je zaslužil, pa amen. Srečno.
Navedeno
Sem razredničarka učencu, katerega znanje in vedenje ni ravno bleščeče. Mamo imam na govorilnih urah vsak teden, zadnje čase me po šoli lovi tudi izven govorilnih ur. Se pritožuje nad učitelji, zahteva od mene nemogoče stvari, izsiljuje pri ocenah, trenutno se gre za zaključno oceno pri dveh predmetih, mojem in še enem. Naj povem, da je fant precej trde glave, a je kljub temu dobil veliko možnosti in truda s strani nas vseh, da bi izboljšal ocene, razumel snov itd. Ima precej več ocen kot ostali, saj je mama izsilila cel kup "popravljanj". Sicer pa poba ne upošteva dogovorov, manjka pri testih, pri napovedanih spraševanjih, referatih itd. Mama se je ničkolikokrat pritožila že tudi ravnatelju in seveda tudi inšpekciji, ki pa ni odkrila nobenih nepravilnosti. Samo tole, kar se je pa pripetilo danes, je pa sodu izbilo dno. Prejšnji teden mi je 2x stala pred vrati kabineta, čeprav govorilnih ur ni več. Zjutraj me je čakala pred šolo, in ker ne popustim pri oceni (mimogrede, fant ima zaključeno 2, mama zahteva 3, čeprav so vse pisne naloge 1 in je povprečje ocen 2,2! - češ da se je trudil in da imajo tudi drugi možnost zvišati oceno (zvišajo lahko samo tisti, ki so dejansko med ocenama)) me je čakala na parkirišču!!! še po pouku in me ni spostila v avto. Pred pol ure pa me je klicala še na mobi (nimam pojma, kje je izvohala telefonsko). Si ne pusti dopovedati in je že pošteno nesramna.

žal nisem prebral vseh tvojih problemov v šoli, očitno nisi postvila meja prvi dan in staršem nisi povedala pravil, sedaj zadnji tede imaš pa težave, logično. Dva meseca časa imaš, da si zastaviš, cilje in zahteve in jih prvi dan poveš staršem kaj naj pričakujejo in ti povem, da čez eno leto ne boš imela takšnih vprašanj tu gor. ZA Letos daj sončku petko, itak bo jeseni pogrnil na celi črti, ti imaš pa cele počitnice časa da si urediš vse v glavi, si zapišeš in to tudi prvi dan pouka jasno in glano poveš
Navedeno
Vodstvo šole
Vodstvo šole vas mora zaščititi. Malo jim zagrozite, pa tudi mami s policijo, mediji ...

točno to je problem, ker starši ravno to izkoriščajo in šolnikom grozijo z policijo odvetniki in ne vem kaj še vsem, so pa starši prvi, ki morajo narediti red doma, da se v šoli ne dogajajo scene s policijo.

18.06.12 13:58
Učim že 15 let, pa takega primera še nisem imela. Z učenci nimam nobenih težav, imajo me radi in mi še po toliko letih večkrat povejo, da sem bila njihova najboljša učiteljica. S starši se dobro razumemo in vedno rešimo vse težave. S to žensko pa je očitno nekaj kapitalno narobe, saj ji "ni kos" nihče. Res me zanima, kakšne možnosti sploh imamo? Lahko zahtevamo prepoved približevanja? Sicer je ločena (nič čudnega ...), tako da sodelovanje z očetom ni možno. Imeli smo že pogovore, sestanke, nič ne zaleže. Mediji odpadejo, saj vemo, na čigavo stran se v odnosu učitelj-starši zadnje čase radi postavijo.
Navedeno
Ojoj
O groza! Kaj šola te ne ščiti?

ej jaz si nisem doma upal povedati kaj sem v šoli naredil, ker bi imel celo porcijo batin, sedaj pa so batine žal tudi mojima otrokoma prepovedane iz strani šole, zaradi tega si morajo pa šolniki zgraditi in uveljaviti avtoriteto, ker drugače jim skačejo prepotentni starši, ki ravno tako učijo svoje "sončke" in zaradi takšnih "sončkov" in "sončkov" smo tu kjer smo.
Navedeno
Učim že 15 let, pa takega primera še nisem imela. Z učenci nimam nobenih težav, imajo me radi in mi še po toliko letih večkrat povejo, da sem bila njihova najboljša učiteljica. S starši se dobro razumemo in vedno rešimo vse težave. S to žensko pa je očitno nekaj kapitalno narobe, saj ji "ni kos" nihče. Res me zanima, kakšne možnosti sploh imamo? Lahko zahtevamo prepoved približevanja? Sicer je ločena (nič čudnega ...), tako da sodelovanje z očetom ni možno. Imeli smo že pogovore, sestanke, nič ne zaleže. Mediji odpadejo, saj vemo, na čigavo stran se v odnosu učitelj-starši zadnje čase radi postavijo.

preberi moj post zgoraj ta teden daj "sončku" petico in ga pohvali pred "sončico" imaš pa cele počitnice časa da o tem razmisliš, neumno se mi pa zdi da to kako bi moralo biti govorim jaz brez enega dneva dela v prosveti, namesto da bi ti mene po petnajstih letih prakse postavila na trdna tla

18.06.12 14:04
Navedeno
yohnyboy

žal nisem prebral vseh tvojih problemov v šoli, očitno nisi postvila meja prvi dan in staršem nisi povedala pravil, sedaj zadnji tede imaš pa težave, logično. Dva meseca časa imaš, da si zastaviš, cilje in zahteve in jih prvi dan poveš staršem kaj naj pričakujejo in ti povem, da čez eno leto ne boš imela takšnih vprašanj tu gor. ZA Letos daj sončku petko, itak bo jeseni pogrnil na celi črti, ti imaš pa cele počitnice časa da si urediš vse v glavi, si zapišeš in to tudi prvi dan pouka jasno in glano poveš

Kriteriji, pravila in meje so vsem jasni že od vsega začetka. Tudi njemu, le da se pred mamo dela neumnega in se izgovarja, da ga imam na piki, in da ga šikaniram in kaj vem kaj vse. Pri tem fantu imam ravno zato že od začetka vse zabeleženo in zapisano do pike natančno, kontrolke prefotokopirane, pogovore zabeležene in datirane, da mi ja ne bi mogla obračat besed in dejstev. Izsiljuje brez vsake osnove. Kaj bi dala, da bi lahko snemala v razredu ...
zakaj jo ne prijaviš policiji zaradi nadlegovanja - res ne razumem

ona te ni pol ure spustila v avto - halooooo???

če si v razredu taka, da te lahko vsak obrača, pol je res kriza
Pol pa vztrajaj pri svojem mama bo pa tudi pa bos imela zabavne obiske, ko te bo izvohala in hodila k tebi domov. Saj ves samo sledi ti na poti iz sole in ve kje si doma...

----------
...
Oh my morning's coming back
The whole world's waking up
All the city buses swimming past
I'm happy just because
I found out I am really no one!
...
----------
PranceljHovakov

18.06.12 14:09
Mami ob priliki razloži, da je zelo lepo, da se trudi za svojega sina. Vendar to ni dovolj. Sinko mora pokazati, tudi to, da se on SAM trudi. Povej ji, da je takšno stanje, iskreno. Testi to pokažejo. Saj si napisala, kakšne ocene je pisal. Razloži ji, da si želiš biti ravnateljica vseh učencev, in da nimaš na voljo časa samo zanjo.
To da te kliče na GSM presega vse meje.

To da vodstvo šole molči, je žalostno. Šola te mora zaščititi v šolskem okolju. To kar dela mama je NASILJE, ki bi ga jaz prijavil.

Ravnatelju bi dal zadnjo možnost, nato pa aktiviral policijo.
Navedeno
Navedeno
yohnyboy

Kriteriji, pravila in meje so vsem jasni že od vsega začetka. Tudi njemu, le da se pred mamo dela neumnega in se izgovarja, da ga imam na piki, in da ga šikaniram in kaj vem kaj vse. Pri tem fantu imam ravno zato že od začetka vse zabeleženo in zapisano do pike natančno, kontrolke prefotokopirane, pogovore zabeležene in datirane, da mi ja ne bi mogla obračat besed in dejstev. Izsiljuje brez vsake osnove. Kaj bi dala, da bi lahko snemala v razredu ...

ni problema, povabi "sončico" na razgovor na štiri oči, ji predloži vse kar si zapisala in naj ti ona odgovori kako bi postopala s svojim "sončkom" po razgovoru pa naredi tisto kar ti narekuje zdrava pamet in učiteljski kodeks.

18.06.12 14:12
Navedeno
aleksandra
zakaj jo ne prijaviš policiji zaradi nadlegovanja - res ne razumem

ona te ni pol ure spustila v avto - halooooo???

če si v razredu taka, da te lahko vsak obrača, pol je res kriza

Ne pol ure, rekla sem ji, naj se mi takoj umakne, sicer jo bom prijavila. Potem se sicer je, ampak klicala je pa vseeno na mobi potem. Sem blokirala številko, ampak nima veze, lahko kliče od kjerkoli. Ja, samo to še čakam, da mi začne na dom hodit ...
Drugače pa ne, me nihče ne obrača v razredu, ker sem stroga in fer in to vejo. Samo tako absurdnega primera pa res še nisem imela.
Navedeno
PranceljHovakov
Mami ob priliki razloži, da je zelo lepo, da se trudi za svojega sina. Vendar to ni dovolj. Sinko mora pokazati, tudi to, da se on SAM trudi. Povej ji, da je takšno stanje, iskreno. Testi to pokažejo. Saj si napisala, kakšne ocene je pisal. Razloži ji, da si želiš biti ravnateljica vseh učencev, in da nimaš na voljo časa samo zanjo.
To da te kliče na GSM presega vse meje.

To da vodstvo šole molči, je žalostno. Šola te mora zaščititi v šolskem okolju. To kar dela mama je NASILJE, ki bi ga jaz prijavil.

Ravnatelju bi dal zadnjo možnost, nato pa aktiviral policijo.

kaj ima ravnatelj s tem, da se ona na parkingu pogovarja s fantovo mamo???

ona kot učiteljica ve, kdaj ima govorilna ure in kaj je njeno delo

sej počas bo itak vse jasno, kdo je bl naporen v tej zgodbi
Odločno zavrni vsako takšno pregovarjanje.
Lahko se uradno dogovorita za sestanek pa še to v prisotnosti ravnatelja ali svetovalne službe, drugače pa se sploh ne pogovarjaj več z njo. S tem seznani vodstvo šole. Vedno rabiš imeti pričo, ker ne veš, v kakšno skrajnost bo tole še šlo.
Obrni se in pojdi domov, če te čaka pred šolo. Odločno lahko rečeš: "Gospa, trenutno ni časa za pogovor, ker se mi zelo mudi, lahko pa se dogovoriva za sestanek takrat in takrat. Na svidenje!"
PranceljHovakov

18.06.12 14:17
@aleksandra

Kam se šteje pot na delo in iz dela? Sklepam, da če se na poti domov poškodujem, .....

Mogoče se motim, vendar to da šola ne naredi nič, mi ne gre ....
Navedeno
PranceljHovakov
@aleksandra

Kam se šteje pot na delo in iz dela? Sklepam, da če se na poti domov poškodujem, .....

Mogoče se motim, vendar to da šola ne naredi nič, mi ne gre ....

tut pisanje o službenih zadevah, mladoletnem otroku - kok je trde glave in kok ne ni lih na mestu - to kot prvo

kaj ima veze pot na delo in z dela? če jo kdo nadleguje ne more ravnatelj skrbet da bo cel kokošnjak varno prišel iz učilnice do avta haloooooo in od domačega parkinga do kuhne

ženska je polnoletna in že to k piše, da jo pol ure ni pustila gospa v avto je podpis pod veliko stvari
go home

18.06.12 14:30
Sandra se razburja.
eh

18.06.12 14:31
Navadna provokacija!
Cel kup slovničnih napak in ti bi naj bila učiteljica??!!
Komentiraš samsko ali nesamsko stanje staršev.... OMG!
in ti

18.06.12 14:32
Navedeno
aleksandra
tut pisanje o službenih zadevah, mladoletnem otroku - kok je trde glave in kok ne ni lih na mestu - to kot prvo

In kdaj si se ti odločila, da lahko kot samohranilka svojega sončka vzgajaš bolje?
Prijavi jo policiji

18.06.12 14:35
In to takoj!!!
Navedeno
in ti
Navedeno
aleksandra

In kdaj si se ti odločila, da lahko kot samohranilka svojega sončka vzgajaš bolje?

vzgoja otroka ni odločitev ampak prenašanje svojih moralnih vrednot in življenjskih navad na otroka
odloči se

18.06.12 14:38
Sem imela pred leti podobno situacijo. Tudi mene je klicala mama domov in me zmerjala. Ampak jaz nisem popustila. In je dala pritožbo na oceno. Fant je pisal slabo 2, moral bi pisati tri. Ni mi žal, da sem vztrajala, žal mi je samo, da sem jo poslušala, ko me je zmerjala. In JA take mame niso čist pri pravi. Gredo čez vse !!!!
Pa še to !
Danes bi verjetno naredila drugače. Dala bi mu tri in mir. Iz njega na žalost nič ni in polni strani črne kronike. Trdim, da je mama kriva !!!
TakoJe

18.06.12 14:49
@odloči se
Naredila si pravilno, etično in moralno. Če si se premislila in bi mu danes dala 3, nebi bil tega mnenja.

Zaradi popustljivosti osnovnošolskih učiteljev gre preveč nesposobnih otrok naprej v srednjo šolo. In tako vzgajamo šolane bodoče kriminalčke.
Lepotica111

18.06.12 14:59
Ne popusti ji! Takšno oceno kakršno si otrok zasluži takšno naj dobi.
IMAŠ DVOJNA MERILA PRI OCENJEVANJU!!

18.06.12 15:08
Navedeno

tale del o tebi in tvojih ocenjevalnih metodah pove marsikaj !

sicer je ločena ...nič čudnega....

Jaz osebno mislim, da si ti tole zadevo obrnila malce v svojo prid. Mislim, da tudi ti ocenjuješ , otroke glede na to iz kakšne družine prihajajo. Se ti zdi, da otroci v ločenih družinah niso sposobni kot otroci v "normalnih družinah". Sem prepričana da jim na poti do dobre ocene postavljaš nešteto ovir, pač zato, ker po tvojem prihajajo iz LOČENE DRUŽINE!!!!!

Je sicer nedopustno , če se ti je to dejansko zgodilo. Predvidevam pa, glede na tvoj navedek, da temu ni povsem tako!

Mislim, da si po domače rečeno krivična, do otrok iz enostarševskih družin, da imaš za njih popolnoma druga merila PRI OCENJEVANJU, kot pa za ostale otroke iz ZATE NORMALNIH DRUŽIN......
Da nekaj takšnega izjavi učiteljica, mislim, da je nekaj hudo narobe V NAŠEM ŠOLSKEM SISTEMU!!!!!

ZAMISLI SE MALO, OTROCI PA RES NISO KRIVI ZA SPORE MED STARŠI. ŽE TAKO JIM NI LAHKO , DA PA JIH POTEM ŠE TI PODCENJUJEŠ, JE ABSURD!!!!
Morag

18.06.12 15:23
Navedeno
Navedeno

Jaz osebno mislim, da si ti tole zadevo obrnila malce v svojo prid. Mislim, da tudi ti enjuješ , otroke glede na to iz kakšne družine prihajajo. Se ti zdi, da otroci družinah niso sposobni kot otroci v "normalnih družinah". Sem prepričana da jim na poti do dobre ocene postavljaš nešteto ovir, pač zato, ker po tvojem prihajajo iz LOČENE DRUŽINE!!!!!

Je sicer nedopustno , če se ti je to dejansko zgodilo. Predvidevam pa, glede na tvoj navedek, da temu ni povsem tako!

Mislim, da si po domače rečeno krivična, do otrok iz enostarševskih družin, da imaš za njih popolnoma druga merila PRI OCENJEVANJU, kot pa za ostale otroke iz ZATE NORMALNIH DRUŽIN......
Da nekaj takšnega izjavi učiteljica, mislim, da je nekaj hudo narobe V NAŠEM ŠOLSKEM SISTEMU!!!!!

ZAMISLI SE MALO, OTROCI PA RES NISO KRIVI ZA SPORE MED STARŠI. ŽE TAKO JIM NI LAHKO , DA PA JIH POTEM ŠE TI PODCENJUJEŠ, JE ABSURD!!!!

Kje si pa ti razbrala, da ima druga merila pri ocenjevanju otrok iz enostarševskih družin. Ženska je napisala, da je ne čudi, da je mati ločena (glede na njeno obnašanje najbrž) in da sodelovanje z očetom ni možno. Vsaj jaz nikjer ne razberem kakršnegakoli obsojanja otroka zaradi tega.

18.06.12 15:26
To, da je ločena sem izvedela šele pred kratkim. Ni bila primerna opazka, vem, vendar je zadeva prišla že tako daleč, da reagiram pač čustveno - sem namreč samo človek, vsaj tu gor - v razredu in v odnosu otrok pa še zdaleč ne, tam sem nadčlovek, kot se od poklica tudi pričakuje.

Ne, resno, proti fantu nimam nič in zanj se trudim maksimalno - glede na sranje, ki ga ima v družini se mi iskreno smili, vendar mi v razredu takšne počne, da se bo nazadnje tudi ta simpatija razblinila.
Ah, dajte no

18.06.12 15:32
No, jaz pa zgodbi verjamem. Ali hočete reči, da v življenju res niste še srečali osebe, ki ste ji nekaj naredili samo zaradi tega, da imate mir pred njo - ker vam je bilo tako lažje. Take osebe resnično obstajajo in celo funkcionirajo na vseh področjih ravno na tak način, kot pravi učiteljice. In zato tudi vodstvo šole molči in se ograjuje, ker zadevo dobro pozna. Tvoj mobi je dobila zato ker je gnajvila nekoga in ker se je je hotel odrešiti ji je tvojo številko dal. Sicer se ne strinjam s tabo v delu, da samo zato ker sta z očetom otroka ločena si z njim ne moreš pomagati - lahko je ravno on tsti, ki pa bi zgodbo potrdil oz. se z njim dogovorila saj jo verjetno dobro pozna. S takimi osebami - če želiš zaščititi svojo osebno integriteto - samo brez pardona : prijava na policijo zaradi, .... zasebna tožba, ...

Še bolje, če se jutri usedeš z ravnateljem in mu predstaviš ta dogodek.

18.06.12 15:35
Navedeno
To, da je ločena sem izvedela šele pred kratkim. Ni bila primerna opazka, vem, vendar je zadeva prišla že tako daleč, da reagiram pač čustveno - sem namreč samo človek, vsaj tu gor - v razredu in v odnosu otrok pa še zdaleč ne, tam sem nadčlovek, kot se od poklica tudi pričakuje.

Ne, resno, proti fantu nimam nič in zanj se trudim maksimalno - glede na sranje, ki ga ima v družini se mi iskreno smili, vendar mi v razredu takšne počne, da se bo nazadnje tudi ta simpatija razblinila.

Ta opazka je bila res popolnoma brez potrebe. Jaz spadam med tiste ločene in se me je osebno dotaknilo. Imam šolarko in nikoli nisem hodila prosjačit za ocene otroka. Na govorilnih sem recimo dvakrat v letu oziroma po potrebi, prisotna sem tudi na roditeljskih sestankih, ki so tekom leta.
Imamo pa z razredničarko starši tudi dogovor v kolikor bi bilo karkoli narobe, da nas takoj obvesti.
a si

18.06.12 15:46
A se to dogaja v Litiji? Ker imam tudi sama slabe izkušnje.
povej ravnatelju

18.06.12 15:54
Navedeno

Povej ravnatelju kaj se dogaja ali pa na ministerstvo za šolstvo, če ne kar bolje da jo prijaviš na policijo zaradi izsiljevanja.
Hjo me prav zanima kakšno mat ma tale njen sonček. On je očitno ne sposoben, njegova mat pa zato krivi profesorje namesto, da bi svojga sončka 3x okoli kepe, da se že skulira in začne učiti pa sam za šolo skrbeti. Najbolje da kar mat začne hoditi namesto svojga sončka v šolo.
Tudi jaz

18.06.12 16:15
Vsakemu se kdaj lahko primeri kaj takega. Nekateri ne verjamejo, da se take stvari dogajajo, a se. Tudi meni se je zgodilo.
Meni je celo ena mama prišla zvonit na dom. Po domofonu sem ji rekla, da je šla predaleč in da je šola prostor za pogovor. Nato sem pa pisno sporočila vodstvu, kaj se dogaja. Potem se je umirilo.
Vodstvu šole moraš nujno povedati, hkrati jih pa tudi pisno seznani z dogajanji. Pred to mamo pa ne popusti. Lahko greš po načelu, da pač naj mu bo. Toda naslednje leto se bo tej mami pridružila še kakšna mama in tako naprej. Hkrati bi s tem izgubila vso avtoriteto, ki si si jo uspela ustvariti, tudi pri drugih. Pa saj to veš.
Takih staršev je vedno več, žal. In vedno so se in se bodo našli starši s kakšno osebnostno motnjo. Če ne bo nehala, pa pojdi na policijo. Drži se.
pa kolk ste stare ene tule, no

18.06.12 16:29
Navedeno
Navedeno

Ta opazka je bila res popolnoma brez potrebe. Jaz spadam med tiste ločene in se me je osebno dotaknilo. Imam šolarko in nikoli nisem hodila prosjačit za ocene otroka. Na govorilnih sem recimo dvakrat v letu oziroma po potrebi, prisotna sem tudi na roditeljskih sestankih, ki so tekom leta.
Imamo pa z razredničarko starši tudi dogovor v kolikor bi bilo karkoli narobe, da nas takoj obvesti.

Ma dej ne patetiziraj tukaj. Matr, ampak ene ste res, RES, patetične do konca.
Da je ločena, je omenila zaradi očeta, opazka 'ni čudno, da je ločena' je pač letela, kot leti za kako samsko žensko 'ni čudno, da je sama', če je pač zoprna. In podobno. Ljudje to pač rečemo - da ne bo pomote, jaz sem tudi samska - če pa kdo v tem vidi nek oseben napada, naj se pa raje nad sabo in svojo bedno samopodobo zamisli. Če ga je to tako prizadelo, pomeni samo to, da morda zanj kaj od tega celo velja.

In glede na to, kake zganjaš tule zaradi ene čisto brezvezne in nedolžne izjave, ti zdaj osebno rečem: NI ČUDNO, DA SI LOČENA.

Pa se požri. Res, neverjetne ste ene, naduvane s svojim patetičnim egom, s katerim bruhate vsepovsod. Raje na sebi kaj naredi, ker ti še zelo veliko manjka.
///

18.06.12 16:44
Navedeno
Morag
Navedeno
Navedeno

Jaz osebno mislim, da si ti tole zadevo obrnila malce v svojo prid. Mislim, da tudi ti enjuješ , otroke glede na to iz kakšne družine prihajajo. Se ti zdi, da otroci družinah niso sposobni kot otroci v "normalnih družinah". Sem prepričana da jim na poti do dobre ocene postavljaš nešteto ovir, pač zato, ker po tvojem prihajajo iz LOČENE DRUŽINE!!!!!

Kje si pa ti razbrala, da ima druga merila pri ocenjevanju otrok iz enostarševskih družin. Ženska je napisala, da je ne čudi, da je mati ločena (glede na njeno obnašanje najbrž) in da sodelovanje z očetom ni možno. Vsaj jaz nikjer ne razberem kakršnegakoli obsojanja otroka zaradi tega.

Privatno življenje staršev učiteljev nič ne briga. Popolnoma nedopustno pa je, da ga komentirajo!!!
sta si podobni

18.06.12 16:45
Navedeno
pa kolk ste stare ene tule, no
Navedeno
Navedeno

Ma dej ne patetiziraj tukaj. Matr, ampak ene ste res, RES, patetične do konca.
Da je ločena, je omenila zaradi očeta, opazka 'ni čudno, da je ločena' je pač letela, kot leti za kako samsko žensko 'ni čudno, da je sama', če je pač zoprna. In podobno. Ljudje to pač rečemo - da ne bo pomote, jaz sem tudi samska - če pa kdo v tem vidi nek oseben napada, naj se pa raje nad sabo in svojo bedno samopodobo zamisli. Če ga je to tako prizadelo, pomeni samo to, da morda zanj kaj od tega celo velja.

In glede na to, kake zganjaš tule zaradi ene čisto brezvezne in nedolžne izjave, ti zdaj osebno rečem: NI ČUDNO, DA SI LOČENA.

Pa se požri. Res, neverjetne ste ene, naduvane s svojim patetičnim egom, s katerim bruhate vsepovsod. Raje na sebi kaj naredi, ker ti še zelo veliko manjka.

Kako mi gredo takšne na živce, moraliziraš, kako je zoprna, sama pa nisi čisto nič boljša. Le zakaj si še vedno poročena. Imaš očitno zelo srečen zakon in dec komaj čaka , da te vidi...
Hahahah bi rada videla . Po vsej verjetnosti se sliniš okoli poročenih in jih trepljaš po ramenih, medtem, ko ti jočejo kakšni zmaji so njihove žene.

Si pa večno druga ali za rezervo in bo tako najverjetneje tudi ostalo.
maric-a

18.06.12 16:45
Navedeno
Navedeno

Jaz osebno mislim, da si ti tole zadevo obrnila malce v svojo prid. Mislim, da tudi ti ocenjuješ , otroke glede na to iz kakšne družine prihajajo. Se ti zdi, da otroci v ločenih družinah niso sposobni kot otroci v "normalnih družinah". Sem prepričana da jim na poti do dobre ocene postavljaš nešteto ovir, pač zato, ker po tvojem prihajajo iz LOČENE DRUŽINE!!!!!

Si funkcionalno nepismena? Pa saj je bistvo ja zelo jasno napisano...

Za učiteljico pa: kot ti je nekdo svetoval, z mamo se pogovarjaj samo še v pričo drugih (svetovalna delavka ali kdo drug).
jaz pa verjamem

18.06.12 17:31
jaz pa verjamem učiteljici. poznam take primere, ko nekateri starši tistih otrok, ki jim bog ni namenil niti kančka pameti, vztrajajo do konca in večkrat potem tudi uspešno izsilijo boljšo oceno. ne pustite se izsiljevati in v bodoče Vam svetujem, da dajte samo 1, ampak res 1 možnost popravljanja negativne ocene vsakemu, ker če imajo tisti za višje ocene le 1 možnost, naj jo imajo pa tudi te zgube!!!
cistunke lezejo iz lukenj

18.06.12 18:22
Joj kako sem jaz vesela da nisem uciteljica! Ko berem taksne poste pa se sploh! Cisto verjamem da je to res, kar poglejte par komentarjev seveda "popolnih" mon pa vam bo vse jasno. Da lahko na podlagi 3 besed odlocite da dela razlike med otroci pa mislim da je skrajno debilno! Ve se nikoli niste nicesar v zivljenju pokomentirale?? Ja pa jade. Taksne ste ponavadi najhujse, kar je gospa popolna dokazala tudi z svojim postom ko je na podlagi 3 besed naredila celo psihoanalizo ene osebe. Do konca PATETICNO, VASE ZAGLEDANO in DEBILNO!
Avtorica - glej nimam sicer izkusenj z tem ampak da bi me neka prizadeta baburina takole nadlegovala (dobesedno) bi jo prijavila policiji. Kak clovek moras biti, da ne razumes besede NE? In to ne ekrat ampak nestetokrat! Pa da si tako zaljubljen v svoje zlato sonce da ti kaj takega sploh pade na pamet, meni se gabijo taksni ljudje! Naslednjic (ja, kar pricakuj da bo to ponovila se enkrat - najmanj) ji v obraz povej da naj te pusti pri miru izven sole ali pa jo bos prijavila policiji. In svoje besede tudi izpolni. Ker to NI normalno in ti ni potrebno prenasat! In to prihaja iz besed zenske, ki ima 2 otroka in kar nekaj izkusenj z otroci in ucitelji.
MON prenese vse

18.06.12 20:17
Težko verjamem, da je ta post verodostojen.
Če pa je, so v njem podatki, ki razkrivajo identiteto obeh vpletenih, kar seveda ni etično.

Me pa zelo zanima, če smo izjavo o zaupnosti informacij in dokumentov podpisali samo nekateri?
nehaj peljat patetiko

18.06.12 23:48
Navedeno
MON prenese vse
Težko verjamem, da je ta post verodostojen.
Če pa je, so v njem podatki, ki razkrivajo identiteto obeh vpletenih, kar seveda ni etično.

Me pa zelo zanima, če smo izjavo o zaupnosti informacij in dokumentov podpisali samo nekateri?

Se dobro da je eticno zagovarjati svoja zlata sonca za vsako ceno, se narediti slepe gluhe in se debilne in krivdo valiti 100% na vse druge samo na sonce seveda ne, klicariti uciteljico na PRIVAT mobitel, ji hoditi na domac prag zvoniti in jo gnjaviti na parkiriscu ko se odpravlja na delo! To je pa zelo eticno, normalno in seveda niti najmanj kaznivo! Nekateri bi preden so spravili na svet otroka morali na dolgooooo izobrazevanje pa se podpisati par dokumentov ker tako kot nekateri vzgajate dandanes otroke.... Starsi ste krivi da iz njih nastanejo kriminalci, lenuhi in narkomani in za to bi morali tudi kazensko odgovarjat! Ne pa da lahko ima vsak burek, ki ima 2min casa otroke, pa nima za to ne stanovanja, ne denarja, ne (najpomembnejse!) POJMA O POJMU o vzgoji in ljubezni. Samo ker vsi poznate le svoje pravice, nihce pa dolznosti je pa situacija taksna kot je! Otrok pride v solo ze (NE)vzgojen in to predvsem iz vzgledov, ki jih dobiva od vas dragi starsi. In ce imate probleme z njim je to izkljucno vasa krivda, ne pa vrtca in sole in in vlade in se 500 drugih ljudi - samo vas ne. Ah kje pa, ve ste popolne in vase sonce pa ze ni tako. Kaksne pocnete za ceno tega pa raje nebi, se mi kozla...
Aja pa btw da nebos dobila zivcnega - take mame poznamo na vsaki soli, ne se bat da bi se katera prepoznala! V nasem razredu je mama sosolca mojega sina ista slika. Pa tudi ce se je - njen problem! Dokler je napisano resnica nima kaj sikat! Jaz bi dodala se osebne podatke zraven da vsi vidijo kdo je ta psihic z resnimi problemi in mi dol visi kaj bi se zgodilo. Ce ima ona mene previco nadlegovati izven sole imam tudi jaz svoje pravice! Saj veste - to je nekaj kar vsi poznate, a le svoje!! Ko vas enkrat doleti kar vam gre pa v jok in na drevo!
bogi sonček

19.06.12 22:43
Jaz bi mu dala 3 zato, da ga mama ne ubije. Ne more verjeti, da je njen.
kr men

19.06.12 23:46
bog ne daj da dobiš mojo ženo na govorilne ure , pol bi videla kaj se to pravi,te pojebe v nulo če je potrebno ima max izobrazbo gobec ji laufa 100 na uro tudi sam ji ne sežem do gležna še mene non stop jebe doma.
NM fun

20.06.12 12:38
jaz bi ji povedala:
- da se počutim nadlegovano
- da se zaradi tega počutim ogroženo
- in da zahtevam, da me pusti pri miru
- da je imel njen otrok dovolj možnosti, da pokaže svoje znanje
- da je so imeli otrokovi starši dovolj možnosti za pogovor z učiteljem in da si jim (ji) posvetila veliko več časa, kot ostalim otrokom / staršem
- in da boš v primeru, da ne bo nehala s svojim neupravičenim in neprimernim pritiskom prisiljena ukrepati v skladu z zakonodajo, da zavaruješ svoj mir in svoje življene - da boš zaradi nadlegovanja podala prijavo na policijo.
Vsekakor pa bi jaz tudi na vodstvio naslovila ustrezno prošnjo (pismeno) po zaščiti. Običajno se sprenevedajo, če samo moleduješ, prosiš, .... Verjetno tudi na kako ministrstvo zaradi nasveta kako ravnati.
Enostavno ne veš, s kakšno osebnostjo imaš opravka in bolje, da ukrepaš preventivno, kot pa da potem pristaneš ne vem kje.
In ne bodi prijazna. Nič več.
Jaz pa tej zgodbi verjamem, ker imam prijateljico, ki je uciteljica in sta jo starsa enega ucenca tako nadlegovala, da jo je bilo na koncu strah it od sole do parkirisca (isto kot pravi avtorica: klici, cakanje pred solo, klicarjenje na dom, cakanje pred razredom, nadlegovanje kjer koli so jo srecali, ...). Tam je tudi bila mati tista, ki je bila cisto usekana, fotr pa sledil ko en polit cucelj.

Jaz mislim, da ne bi bila slaba odlocitev, da ti te vase pogovore snemas (ali pa v prisotnosti price), ker tej ljudje se ne zaustavijo. Tupijo svoje, da imajo prav in jih ne prepricas v nasprotno. In obvezno se mora vodstvo sole aktivirat, samo nic ustno delo, ti lepo napisi mail, poslji ravantelju, psihologinji in se komu in s tem imas tudi kasneje dokaz, da si poizkusala resiti situacijo.

Na zacetku gres na nezno in prijazno, samo pri takih ljudeh zaleze edino takrat, ko pokazes malo "zobe".
Apolonnia

21.06.12 11:40
Eni mislijo, da so ocene vse kar je na svetu. Od policije zahtevaj prepoved približevanja.
pika3377

21.06.12 23:40
Na srednji šoli sem imela pred leti tak problem, ko se mi je ena mati obesila na vrat. Stalno maili, v šoli, klicala domov (mož je skoraj znorel). Potem mi je bilo pa enkrat dovolj in sem povedala tej ženski, da bo imela njena hči popravca, če ne bo nehala težit (imela je ocene na meji med 1 in 2). In ker mati ni nehala težit, sem potem jo potem dvakrat nalašč poklicala gor, dala negativno in ji nabila popravni izpit. Potem je pa mati utihnila. Bil je grd način, se zavedam, ampak delovalo pa je.
Oumajgod!

Kaksen grd in nizkoten nacin resevanja tezav. V bistvu si ti dvojno kaznovala svojo dijakinjo ... prvic je ze tako kaznovana, ker ima tupo matko in potem se ti si jo potunkala, da ti se tako mascevala njeni matki ... super!

Avtorici te teme odsvetujem taksen pristop ... ker bo s tem dokazala, da ni nic boljsa od matere. Najboljsi nacin je resevanje teh problemov pb pomoci vodstva ali pa prijava na policijo (samo ce nima nobenih pric ali snemanih pogovorov bo njena beseda proti materini).
pika3377

22.06.12 22:16
Vem, da je bilo grdo in vse, ampak preden bi vodilni na šoli kaj ukrenili, bi bila jaz brez živcev, na policijo pa takrat niti pomislila nisem, ker se mi je zdelo, da bi tej ženski tako priznala svojo nemoč. Zdelo se mi je, da verjetno misli, da bom popustila in da samo lajam in ne grizem, pa sem pokazala, da tudi grizem kar precej dobro. Saj hčerko sem potem na popravnem tako ali tako spustila. Priznam, bilo je grdo od mene, ampak priznam, da pridejo trenutki, ko preprosto ne vem več, kako naprej in ponorim...
jaz9

23.06.12 00:24
Navedeno
pika3377
Vem, da je bilo grdo in vse, ampak preden bi vodilni na šoli kaj ukrenili, bi bila jaz brez živcev, na policijo pa takrat niti pomislila nisem, ker se mi je zdelo, da bi tej ženski tako priznala svojo nemoč. Zdelo se mi je, da verjetno misli, da bom popustila in da samo lajam in ne grizem, pa sem pokazala, da tudi grizem kar precej dobro. Saj hčerko sem potem na popravnem tako ali tako spustila. Priznam, bilo je grdo od mene, ampak priznam, da pridejo trenutki, ko preprosto ne vem več, kako naprej in ponorim...
Oprosti, ampak menim, da za tvoje ravnanje ni opravičila in da imamo učitelji ravno zaradi takšnih dogodkov tako nizek ugled v družbi. Mati in hči vendar nista ista oseba! Tudi sama sem imela že izkušnje z napornimi starši, pa mi še na kraj pameti ni prišlo, da bi se to poznalo v mojem odnosu do otrok!
vse je res

23.06.12 21:25
Stvari se začnejo že v vrtcu. Grožnje, verbalno nasilje na najhujši ravni, podla podtikanja, anonimke... ljudem se kratkomalo meša!!! Kdor ni v teh poklicih naj bo prosim tiho, ker nimate pojma, kaj se dogaja. Iz generacije v generacijo je huje. In ne, vodstvo ne stoji za nami, nikoli!!!!! Vso psihopatsko sranje moraš sam požirat, nazadnje si pa za slabega delavca ožigosan. Ker se dobesedno z norci daješ. Ubogi otroci, s takimi starši sploh ne bodo znali preživet.
malcomX

24.06.12 04:04
Zakaj mulcu ne daš enostavno trojke in bo vsega tega konec?

Daj mu pisat popravni test, vprašanje ki veš da jih bo znal in čao.

Vem da se to ne dela, ampak čemu vstrajat pri svojem "njegovo povprečje je 2,2, nedam mu tri!"
če vidiš da je mati smotana, ko bo pa "počlo" z mediji in vsem, boš pa ti najslabša, tumasta
mati bo pa zmagala, ti pa dobiš slabo reklamo zato ker si delala po kodeksu učitelja.

Flikni mu trojko in čao, z možem greta na morje in pozabiš na šolo.

Dodaten nasvet: Poveži se z učiteljem, pri katerem predmetu ima tudi težave, rekla si da
pri tebi in še nekje; mogoče je tam težava ista (skoraj stavim da je), malo se pozanimaj
kao je bila rešena, in stavim da s podarjeno trojko.

Vso srečo, dopust je pred vrati, in delaj na tem da nebo namesto dopusta - mama pred vrati.

LP!
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 24 plus 7?