Najbolj brane teme zadnjega tedna:
pet, 17. maj 2013
sob, 18. maj 2013
sre, 15. maj 2013
ned, 19. maj 2013
pon, 20. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013
tor, 21. maj 2013
čet, 16. maj 2013
sre, 22. maj 2013

|
otroka
"lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:29 |
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:32 |
|
mami dveh
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:36 |
|
dfgd
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:36 |
|
odločitev je tvoja
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:37 |
|
tudi jaz poznam
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:38 |
|
čezrit
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:38 |
NavedenoDRRR
Se mi zdi, da se ravno večina staršev odloči NEracionalno...sploh pa ne bi o razlogih....
|
zanimivo vidiš
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:47 |
|
imaš jih toliko
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:53 |
|
MiaPia
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:57 |
|
gda
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:57 |
|
vedno se najdejo taki osebki
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 08:59 |
Navedenootroka
Z možem imava enega otroka, zanj sva se zavestno odločila in se tudi odločila, da nama eden zadošča.
Imamo se lepo, po prihodkih spadamo v nižji srednji razred, otrok je precej samostojen in uživamo tako vsak zase kot tudi vsi skupaj. Na srečo smo zdravi in imamo se radi.
Včeraj sem po dolgem času srečala nekdanjo sošolko, ki me je malce "izprašala" o privatnem življenju, o poslu, o možu, otroku, pa tudi o načrtu za poletje.
Povedala sem ji, da načrtujemo pohodniški potep po Škotski (low budget, lastna organizacija), ko je zavila z očmi in rekla: "Lahko vam, ko imate samo enega otroka. Kaj naj pa mi s štirimi, a veš, kolk to stane!?"
Ker gre zgolj za nekdanjo sošolko, malo boljšo znanko, nisem odreagirala in sem pustila, da je šla stvar mimo.
Ampak, prosim tiste matere iz številčno velikih družin, ki takole zavidate staršem edincev in znancem tožite, koliko vas otroci stanejo, da za začetek premislite o tem, da je bila odločitev za številčno družino zgolj vaša, upam vsaj, da se večina staršev za otroka odloči razumsko glede na fizične, psihične in gmotne zmožnosti.
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 09:13 |
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 09:19 |
NavedenočezritNavedenoDRRR
Se mi zdi, da se ravno večina staršev odloči NEracionalno...sploh pa ne bi o razlogih....
In v katero smer racionalizacije si šel ti, brihta??
|
leelee_nepr.
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 09:30 |
Navedenogda
Jaz imam tri otroke ...Jaz ne bi zamenjala
|
Psiha
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 09:37 |
|
jah,kaj
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 09:41 |
Navedenomami dveh
No, meni je žena od kolega zabrusila isto - onadva imata tri, jaz dva. S tem da ona ful pritiska še za kakšnega. Meni ni nič jasno.
|
pri 3h
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 09:44 |
NavedenoPsiha
Ko so otroci majhni, je tažko iti z njimi na Škotsko, ker to veliko stane. Po nekaj letih otoci ne bodo hoteli s tabo niti na morje, kaj šele na Škotsko. Takrat pa greš. Človek danes živi povprečno 80 let, torej se za recimo 10 let odložen odhod na Škotsko nikjer ne pozna. Razen če hočeš NUJNO DANES na Škotsko, ker čutiš potrebo okolici dokazovati, da ti PA ZMOREŠ. V resnici se pa samo okolici "opravičuješ" za samo enega otroka, ker ostali jih imajo pa več Vse je to psihologija.
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 09:56 |
|
imaš prav
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 10:14 |
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 10:29 |
|
enim so še sami sebi odveč
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 10:43 |
NavedenoSE POPOLNOMA STRINJAM!leelee_nepr.Navedenogda
Tole je bistveno.
Vse ostalo prepucavanje okrog tega, komu je lažje, kdo je na boljšem, je brezveze. Obstajajo plusi in minusi ene in druge situacije.
Če si se zavestno odločil za število otrok po svoji najboljši presoji, si naredil največ, kar si lahko. In potem moraš pač živet s svojo odločitvijo in poskusit stvari kar najbolje speljat. Naknadno jamrat, da imaš premalo/preveč otrok in da se imajo drugi ljudje bolje, je pa za moje pojme nezrelo in, v primeru, da se to kaže v odnosu do otrok, tudi izredno nepošteno do njih.
|
otroka
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 10:52 |
NavedenoPsiha
Ko so otroci majhni, je tažko iti z njimi na Škotsko, ker to veliko stane. Po nekaj letih otoci ne bodo hoteli s tabo niti na morje, kaj šele na Škotsko. Takrat pa greš. Človek danes živi povprečno 80 let, torej se za recimo 10 let odložen odhod na Škotsko nikjer ne pozna. Razen če hočeš NUJNO DANES na Škotsko, ker čutiš potrebo okolici dokazovati, da ti PA ZMOREŠ. V resnici se pa samo okolici "opravičuješ" za samo enega otroka, ker ostali jih imajo pa več Vse je to psihologija.
|
otroka
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 10:55 |
NavedenoMojcej
Pozdravljena, avtorica,
mene pa zanima malo več o tem:
"...načrtujemo pohodniški potep po Škotski ..."
|
otroka +++
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 10:59 |
Navedenootroka
[Hm, včasih mislim, da sem prebrala vse nesmisle tega sveta, pa jih očitno le nisem.
|
kaj je folku
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 11:03 |
|
tukaj ne gre za čevlje,kanare...
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 11:04 |
Navedenoenim so še sami sebi odvečNavedenoSE POPOLNOMA STRINJAM!leelee_nepr.Navedenogda
Tole je bistveno.
Vse ostalo prepucavanje okrog tega, komu je lažje, kdo je na boljšem, je brezveze. Obstajajo plusi in minusi ene in druge situacije.
Če si se zavestno odločil za število otrok po svoji najboljši presoji, si naredil največ, kar si lahko. In potem moraš pač živet s svojo odločitvijo in poskusit stvari kar najbolje speljat. Naknadno jamrat, da imaš premalo/preveč otrok in da se imajo drugi ljudje bolje, je pa za moje pojme nezrelo in, v primeru, da se to kaže v odnosu do otrok, tudi izredno nepošteno do njih.
Jaz imam tri, pa mi ni bilo nikoli nič težko, ker sem želela imeti 3 otroke.. So vzponi in padci, predvsem pa zahtevajo otroci veliko doslednosti in vztajnosti. Vsi tisti, ki pomislite ob koliko dopustov na Kanarcih, v Turčiji, Grčiji... in ne vem ob kaj vse ste še, si vzemite čas in bodite z otroki,( res z njimi, ne pred televizijo) pa boste kmalu spoznali, da dopusti, 300 parov čevljev, luksuz.... ni vreden toliko kot objem in poljub, ki vam ga da otrok, kar tako mimo grede. In kako lahko in lepo je z njimi, če si res z nijmi. Pa kaj zato če ni zlikano, če ni pospravljeno, še prekmalu bodo odrasli, pa bo čas za to.
|
otroka
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 11:07 |
Navedenootroka +++Navedenootroka
[Hm, včasih mislim, da sem prebrala vse nesmisle tega sveta, pa jih očitno le nisem.
Ne samo to, še ti prispevaš k temu, da tudi mi lahko preberemo kaj vurnebes neumnega!
Mi gredo taka posploševanja na jetra!
Če nimaš na lagerju nobene spodbudne, pametne ideje, da pišeš o njej, ti tudi ni treba si izmišljevati tem in zgodbic, ki a priori delijo slovenceljne.
Če se kaj spoznam na slog, si že sproducirala nekaj takih tem. Kaj pa tvoja mama pravi, a je zadovoljna s tabo?
|
8.sv. čudo
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 11:28 |
|
otroka
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 11:38 |
|
az 1
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 12:00 |
|
krivi ste starši edinčkov
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 12:22 |
|
jaz razumem tako
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 12:29 |
Navedeno8.sv. čudo
Jaz pa razumem temo. Greš na pohod po Škotski, vendar ljudem okoli tebe za to ni mar. Ti si pa takooooo strašno ponosna na to. Torej si obrnila ploščo. Sedaj se več ne hvališ z odhodom, ampak raje poskušaš ponižati tiste, ki jim dol vidsi za Škotsko, ker se imajo lahko lepo tuid v krogu svoje (večje) družine. Tako strašansko te mori, da enim pomeni druženje s svojimi otroki več kot hoja po meglenem škotskem kamenju, da jim moraš res "povedati svoje". Evo, sedaj vsi vemo kam greš in smo blazno ponosni na tvoj bodoči dosežek. Pa ne pozabi vzeti zastave, škornjev z narezanimi podplati in plonklistka, iz katerega boš na vsakem kuclju prebrala: "To je majhen korak za človeka, a velik za človeštvo".
|
razmišljam drugače
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 12:31 |
|
maric-a
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 13:42 |
|
koliko so otroci zadovoljni
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 13:46 |
Navedenomaric-a
Ključno je, da si zadovoljen s številom otrok, ki jih imaš (ali pa tudi, če jih nimaš). Vsak po svoje.
|
neumnost
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 14:03 |
Navedenokoliko so otroci zadovoljniNavedenomaric-a
Ključno je, da si zadovoljen s številom otrok, ki jih imaš (ali pa tudi, če jih nimaš). Vsak po svoje.
Vprašanje je, koliko so/bodo otroci zadovoljni, ko ne bo denarja za smučanje, za sredno šolo,za maturantski izlet!? Mama bo zadovoljna, ker si je ONA ŽELELA 4, oni pa ne....keeer...
|
ti pa očitno
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 14:05 |
NavedenoneumnostNavedenokoliko so otroci zadovoljniNavedenomaric-a
Vprašanje je, koliko so/bodo otroci zadovoljni, ko ne bo denarja za smučanje, za sredno šolo,za maturantski izlet!? Mama bo zadovoljna, ker si je ONA ŽELELA 4, oni pa ne....keeer...
Neumnost!
Jaz imam enega in še nikoli ni bil na smučanju, pa je star 17 let. Ne maram mraza in grem pozimi raje kam v tople kraje, kakor pa da zmrzujem na snegu. Ravno tako bi bil lahko nezadovoljen, ker pozimi hodimo na eksotične dopuste zaradi zadovoljstva mame.
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 15:02 |
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 15:54 |
|
Menka
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 19:20 |
|
posplošujete 100x
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 19:43 |
|
pri sosedu
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 20:47 |
|
tale je globoka
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"15.06.12 23:47 |
Navedenokrivi ste starši edinčkov
Za veliko stvari ste krivi ravno starši edinčkov.
Začne se že v otroštvu. Vi ste se kao pametno odločili samo za enega zato da mu boste lahko kaj nudili. Ampak to nudenje nečesa gre pri vas v skrajnosti, saj otroku vtaknete v rit vse kar je možno in še več, celo tisto kar si otrok sploh ne želi kaj šele potrebuje. In ker imajo vaši otroci preveč vsega in se s tem še duvate na vzven, si seveda to želijo tudi drugi otroci. Potem pa starši v želji da njihovi otroci ne bi bili preveč prikrajšani začnejo kupovat iste stvari svojim otrokom. In ker nimajo samo enega rabijo seveda vse po dvojno, trojno. In tukaj pride do problema. Starši enega sploh ne veste kaj pomeni dostojno življenje, ker svoje otroke razvate kot da bi bili prestolonasledniki. Vaši naduvani sončki potem oblečeni v strašne znamke in oboroženi z najsodobnejšo računalniško tehnologijo omalovažujejo vrstnike ki tega nimajo. Ti potem izsiljujejo starše kaj hočejo, ker nočejo izpst slabši in manjvredni. Potem se je treba seveda ven metat še z eksotičnimi počitnicami, novoletnimi izleti, smučarskimi počitnicami, dobrim avtom, dizajnersko stanovanjsko opremo,....In obvezno morajo sončki edinčki imeti vsaj 3 zunajšolske dejavnosti, lasten avto s šoferjem in osebno kuharico. Na koncu pa so pravzaprav ravno ti otroci največji reveži, materialni odvisniki, čustveni debili, asocialni, agresivni, apatični, zabubljeni v tiste svoje ipade, iphone, lap tope in ostalo mehanizacijo. Ne znajo se več pogovarjat, igrat družabne igre, se družit z vrstniki na dvorišču. Celo življenje imajo vodeno v smislu šola - aktivnost - potovanje - dopust - šoping - ........ Nobene spontanosti . Duhovni reveži. Za vas je sramota in nedostojno življenje imajo vsi tisti otroci, ki jim starši tega ne morejo privoščit. LAhko mi verjamete, otroci si vedno želijo samo tisto kar vidijo pri drugih. In ker tega ne morejo imet smatrate da ne živijo dostojno. Pa vendar imajo vse potrebno za dostojno življenje: streho nad glavo, obleko, obutev, hrano, šolske potrebščine, vrstnike, igro na igrišču in ljubezen in pozornost staršev. Včasih ko nas je večina dopustovala v sindikalnih prikolicah na hrvaškem in živela v službenih stanovanjih smo dostojno preživeli prav vsi. Edincev pa je bilo takrat izredno malo, bili so prava redkost. Pa so bili vrtci mnogo dražji, šolske knjige je bilo treba kupit, otroških dodatkov pa ni bilo.
|
Oče
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"18.06.12 17:28 |
Re: "lahko vam, ko imate samo enega"19.06.12 09:50 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.