Najbolj brane teme zadnjega tedna:
ned, 19. maj 2013
pon, 20. maj 2013
sob, 18. maj 2013
tor, 21. maj 2013
sre, 22. maj 2013
sre, 22. maj 2013
sob, 25. maj 2013
sre, 22. maj 2013
pon, 20. maj 2013
ned, 19. maj 2013

|
imeli razgovore
kiksi na razgovorih14.06.12 13:44 |
|
En tip Igor
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 13:52 |
|
malo iz obeh strani
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 13:59 |
|
No...
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:09 |
|
ohhhhh
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:17 |
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:18 |
NavedenoNo...
Edini kiks na mojih razgovorih je slabo umsko razvit delodajalec! Ne samo, da ne znate/jo kaj in koga potrebujejo, ampak se za nameček lotijo nesmiselnih zahtev, kot je naprimer VII stopnja izobrazbe za web designerja, ki ima 5 let delovnih izkušenj ipd...
Danes podjetja tudi objavljajo množico izmišljenih oz. vnaprej zasedenih delovnih mest. Na tovrstne razpise se prijavijo kandidati, ki več kot ustrezajo/mo razpisanim pogojem, a se potem moramo spraševati sami pri sebi:"Zakaj za vraga sem zavrnjen-a?"
Velika neumnost, katera ščiti delodajalce je zakonska pravica do "nepojasnjevanja" zavrnitev! S tovrstnim dejanjem države ne počne nič drugega, kot odprto dovoli razne kršitve, ki so vse prej kot "mali prekrški". Govorimo o nepotizmu, diskriminaciji ipd.
Delodajalci tudi kadrujejo po pol-preverjenih in blago rečeno zastarelih kriterijih. Če to ne bi držalo potem bi marsikatero podjetje daleč boljše delovalo...se vam ne zdi?
Zaposlujte ljudi z dejanskim znanjem in referencami in ne obnašajte se kot "tuja vrsta", katera ne razume izrazov, kot so "nervoza kandidata", "slabi trenutni življenski pogoji kandidata", "kandidatov strah pred zavrnitvijo" ipd!
Vsi ste bili nekoč na drugi strani...le pozabili ste kako je to!
|
PalovaSabina
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:19 |
|
ju3
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:25 |
Navedenoimeli razgovore
Danes smo imeli v službi razgovore. Po sili razmer sem bila zraven. In me je nasmejala ena punca :) Jasno, da ne bo sprejeta, no pa saj tudi sama noče :)
Prišla je vsa upedenana. Stara približno 28 let, baje direkt iz faxa. Ji direktor na kratko predstavi podjetje ravno reče, če ima tudi ona kakšno vprašanje naj kar sproti vpraša itd. In ona takoj z vprašanjem: a tu bi delala? In direktor se rahlo zmede in reče ja, no, tukaj... v tej pisarni ravno ne, ta je moja, nekaj pisaren naprej skupaj z sodelavko. In ona nazaj, veste gospod, jaz imam faks in rada imam mir še enega v pisarni ne morem trpet. In direktor hoče biti še naprej prijazen, v končni fazi je pa res. In ji reče, da pač trenutno se vsi ubadamo z prostorsko stisko, da je predvidena selitev v nove prostore ampak pač trenutno prestavljena za nedoločen čas, da pa kljub teme takšne selitve, kjer bi vsak zaposlen imel samostojno pisarno niti ne predvideva. In ona nekaj časa tiho in pravi, veste, mislim da smo zakjučili. Meni prostori res niso všeč, ne morem delat v takšnem, poglejte, saj še nove mize nimate, sej ji vidi da je rabljena :) In se zahvali in gre.
Nas je nasmejala. Sem bila sicer prvič na razgovorih pa vendar :) Imate tudi vi kakšne smešne izkušnje v na eni ali na drugi strani razgovora?
Naj še sama pripomnim svojo, sicer na drugi strani :) pred mnogo leti sem iskala zaposlitev preko študentskega servisa in sem imela razgovor,stara dobrih 18 let. Ker je šlo vse narobe, zaparkirali so mi avto, busa ni bilo in sem pred hišo paničarila, da sedaj bom pa razgovor zamudila mi je soseda ponudila, da me zapelje njen zet. In pridem na razgovor, zamudim dobro minutko in se opravičim z besedami: se opravičujem ampak me je zet pripeljal in res ni šlo hitreje :) Sicer niso postavljali podvprašanj na to temo, službe pa vseeno nisem dobila :)
|
hudo, res
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:30 |
Navedenoohhhhh
sem se pocutila bolj kot pri kaksni firbcni branjevki kot pa na razgovoru
Evo, to se je zgodilo tudi meni. Spraševala me je, kje živim. sem povedala, da v štud. domu. In potem, kdo je moja cimra. WTF?!?! Meni ni bilo to za razlagat, pa je kar vrtala in vztrajala in da ona veliko študentov pozna ..... Ji nisem povedala, službe pa tudi nisem dobila.
|
ooo za crknit
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:35 |
Navedenoju3Navedenoimeli razgovore
Danes smo imeli v službi razgovore. Po sili razmer sem bila zraven. In me je nasmejala ena punca :) Jasno, da ne bo sprejeta, no pa saj tudi sama noče :)
Prišla je vsa upedenana. Stara približno 28 let, baje direkt iz faxa. Ji direktor na kratko predstavi podjetje ravno reče, če ima tudi ona kakšno vprašanje naj kar sproti vpraša itd. In ona takoj z vprašanjem: a tu bi delala? In direktor se rahlo zmede in reče ja, no, tukaj... v tej pisarni ravno ne, ta je moja, nekaj pisaren naprej skupaj z sodelavko. In ona nazaj, veste gospod, jaz imam faks in rada imam mir še enega v pisarni ne morem trpet. In direktor hoče biti še naprej prijazen, v končni fazi je pa res. In ji reče, da pač trenutno se vsi ubadamo z prostorsko stisko, da je predvidena selitev v nove prostore ampak pač trenutno prestavljena za nedoločen čas, da pa kljub teme takšne selitve, kjer bi vsak zaposlen imel samostojno pisarno niti ne predvideva. In ona nekaj časa tiho in pravi, veste, mislim da smo zakjučili. Meni prostori res niso všeč, ne morem delat v takšnem, poglejte, saj še nove mize nimate, sej ji vidi da je rabljena :) In se zahvali in gre.
Nas je nasmejala. Sem bila sicer prvič na razgovorih pa vendar :) Imate tudi vi kakšne smešne izkušnje v na eni ali na drugi strani razgovora?
Naj še sama pripomnim svojo, sicer na drugi strani :) pred mnogo leti sem iskala zaposlitev preko študentskega servisa in sem imela razgovor,stara dobrih 18 let. Ker je šlo vse narobe, zaparkirali so mi avto, busa ni bilo in sem pred hišo paničarila, da sedaj bom pa razgovor zamudila mi je soseda ponudila, da me zapelje njen zet. In pridem na razgovor, zamudim dobro minutko in se opravičim z besedami: se opravičujem ampak me je zet pripeljal in res ni šlo hitreje :) Sicer niso postavljali podvprašanj na to temo, službe pa vseeno nisem dobila :)
ampak veš, ravno zaradi tega zna dobit službo. je pustila dober vtis in dala vedet da ji je nekaj tudi za zunanji videz, sploh če gre za delo z strankami in pogodbenimi partnerji katerim je prvi vtis tudi pomembnejši od vsega ostalega uslužnega dela.
|
taklemamo
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:36 |
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:36 |
Navedenohudo, res
Take je za prijavit inšpekciji ali pa za tožit. Po zakonu te sploh ne smejo spraševat stvari, ki niso v zvezi z delovnim razmerjem.
Navedenoohhhhh
Evo, to se je zgodilo tudi meni. Spraševala me je, kje živim. sem povedala, da v štud. domu. In potem, kdo je moja cimra. WTF?!?! Meni ni bilo to za razlagat, pa je kar vrtala in vztrajala in da ona veliko študentov pozna ..... Ji nisem povedala, službe pa tudi nisem dobila.
|
No...
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:40 |
|
taklemamo
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:41 |
|
ni tako strogo
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:42 |
NavedenomonnalisaNavedenohudo, res
Take je za prijavit inšpekciji ali pa za tožit. Po zakonu te sploh ne smejo spraševat stvari, ki niso v zvezi z delovnim razmerjem.
Navedenoohhhhh
je to res???, ker mene so spraševali tudi, kaj so moji hobiji, kaj počnem v prostem času, v katere države sem že potovala, vprašali so za komentar javnopolitičnega dogajanja, pa ne bi zdej tuki točno kerga - pol tudi to ne smejo spraševat?
|
No...
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:48 |
|
Vaša slovenščina
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:54 |
|
No...
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:57 |
|
No...
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 14:59 |
|
super plus extra mama
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 15:07 |
|
čungalunga
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 15:09 |
Navedenoimeli razgovore
|
Barbapapa1
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 15:13 |
Navedenosuper plus extra mama
Na razgovorih sem kiksnila samo takrat, ko sem kaj povedala po pravici. Poveš tisto, kar ljudje običajno želimo slišati, da smo potem lahko vsi skupaj srečni do konca svojih dni in še naprej.
|
boste sladoled jedla
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 15:13 |
|
super plus extra mama
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 15:20 |
NavedenoBarbapapa1Navedenosuper plus extra mama
Na razgovorih sem kiksnila samo takrat, ko sem kaj povedala po pravici. Poveš tisto, kar ljudje običajno želimo slišati, da smo potem lahko vsi skupaj srečni do konca svojih dni in še naprej.
no, jaz sem pa službo dobila ravno takrat, ko sem za spremembo vse povedala po resnici - sem bila po dveh letih razgovorov in pretvarjanja že tako naveličana vsega, da mi je blo že itak čisto vseeno - in sem vse povedala po resnici, še celo z odnosom "kaj me briga, itak me ne boste vzeli" - in dobila službo :)
|
moj šopek domačih
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 15:35 |
|
zamrznitev
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 15:42 |
|
delavkasem
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 15:53 |
|
danielle
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 16:32 |
Navedenoni tako strogoNavedenomonnalisaNavedenohudo, res
Navedenoohhhhh
.
.
nezakonita vprašanja so tole:
• Ali ste že pridobili državljanstvo Slovenije? (To vprašanje je dovoljeno le, če gre za dela v vojski, policiji, sodstvu in javni upravi.) Kje ste bili rojeni? Kje so bili rojeni vaši starši?
• Kakšen je vaš zakonski status? Ali ste poročeni? Ločeni? Kako to, da ste še samski? Kdaj se nameravate poročiti? Ali načrtujete imeti družino? Koliko otrok imate? Kako imate urejeno varstvo otrok?
• Katerim klubom in socialnim organizacijam pripadate? (Dovoljeno le, če je to pomembno za opravljanje dela.) Ali pripadate kakšni verski skupini? Ali hodite v cerkev? Koga ste volili na zadnjih volitvah? Naštejte mi pet politikov, ki so vam všeč / vam niso všeč?
• Koliko ste visoki? Koliko ste težki? (Vprašanja o teži in višini niso dovoljena, razen če gre za opravljanje določenih del, ki zahtevajo določene minimalne standarde.)
• Ali ste imeli v zadnjem času ali v preteklosti katero koli bolezen ali operacijo? Če da, jih naštejte in pripišite datume, kdaj ste jih preboleli! Kakšno je zdravstveno stanje vaše družine? Kdaj ste izgubili oster vid? Ali ste kdaj poskusili mamila? Ali potrebujete kakšno pomagalo ali prilagoditev pri opravljanju tega dela? (To vprašanje lahko izpraševalec postavi šele, ko predstavi delo, ki ga ponuja.)
• Ali ste bili kdaj osumljeni kaznivega dejanja? (To vprašanje ni dovoljeno, saj smatramo osebo, osumljeno kaznivega dejanja, kot nedolžno, dokler ni pravnomočno obsojena.)[/[/b]quote]
Vir?!?
|
polovično vikanje
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 17:26 |
NavedenoNo...
Mi lahko prosim pojasnite, če ljudje kaj drugače reagirajo oz. ali se naše reakcije razlikujejo glede na dano situacijo?
Če vam ponudim zunaj sladoled boste verjetno uzela, če vam ga ponudim na razgovoru, ga boste pa zavrnila!
VESTE ZAKAJ?
Ker na razgovorih vsi igrajo dokler tiste iskrene pa noben ne mara :) In imamo začaran krog! Vi si pa kar lažite, da se s tem preverja komunikativnost! Če hočete komunikacijo postavite človeka v dejansko delovno okolje in naredite hipotetično nalogo pa boste videli reakcijo, ki bo v povezavi z delom... ne pa filozofirat in umetno situacijo še bolj "umetničit"
Delodajalci na razgovorih ustvarjate atmosfero in pogoje, katera odraža vašo, po večini (le redke izjeme) nekompetenco!
koliko vas ponudi samo kozarec vode človeku? A bejžte no :) Ko enkrat zasedete stolček razvijete megalomanski sindrom :)
|
vprasanja.,
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 17:31 |
Navedenoni tako strogoNavedenomonnalisaNavedenohudo, res
Navedenoohhhhh
je to res???, ker mene so spraševali tudi, kaj so moji hobiji, kaj počnem v prostem času, v katere države sem že potovala, vprašali so za komentar javnopolitičnega dogajanja, pa ne bi zdej tuki točno kerga - pol tudi to ne smejo spraševat?
za hobije te lahko vprašajo, za komentar o politiki pa je že malo bolj škakljivo...
• Ali ste že pridobili državljanstvo Slovenije? (To vprašanje je dovoljeno le, če gre za dela v vojski, policiji, sodstvu in javni upravi.) Kje ste bili rojeni? Kje so bili rojeni vaši starši?
• Kakšen je vaš zakonski status? Ali ste poročeni? Ločeni? Kako to, da ste še samski? Kdaj se nameravate poročiti? Ali načrtujete imeti družino? Koliko otrok imate? Kako imate urejeno varstvo otrok?
• Katerim klubom in socialnim organizacijam pripadate? (Dovoljeno le, če je to pomembno za opravljanje dela.) Ali pripadate kakšni verski skupini? Ali hodite v cerkev? Koga ste volili na zadnjih volitvah? Naštejte mi pet politikov, ki so vam všeč / vam niso všeč?
• Koliko ste visoki? Koliko ste težki? (Vprašanja o teži in višini niso dovoljena, razen če gre za opravljanje določenih del, ki zahtevajo določene minimalne standarde.)
• Ali ste imeli v zadnjem času ali v preteklosti katero koli bolezen ali operacijo? Če da, jih naštejte in pripišite datume, kdaj ste jih preboleli! Kakšno je zdravstveno stanje vaše družine? Kdaj ste izgubili oster vid? Ali ste kdaj poskusili mamila? Ali potrebujete kakšno pomagalo ali prilagoditev pri opravljanju tega dela? (To vprašanje lahko izpraševalec postavi šele, ko predstavi delo, ki ga ponuja.)
• Ali ste bili kdaj osumljeni kaznivega dejanja? (To vprašanje ni dovoljeno, saj smatramo osebo, osumljeno kaznivega dejanja, kot nedolžno, dokler ni pravnomočno obsojena.)
|
dsf
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 19:30 |
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 21:23 |
|
cloudy
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 21:30 |
Navedeno"No... Re: kiksi na razgovorih 14.06.12 14:09 Edini kiks na mojih razgovorih je slabo umsko razvit delodajalec! Ne samo, da ne znate/jo kaj in koga potrebujejo, ampak se za nameček lotijo nesmiselnih zahtev, kot je naprimer VII stopnja izobrazbe za web designerja, ki ima 5 let delovnih izkušenj ipd... Danes podjetja tudi objavljajo množico izmišljenih oz. vnaprej zasedenih delovnih mest. Na tovrstne razpise se prijavijo kandidati, ki več kot ustrezajo/mo razpisanim pogojem, a se potem moramo spraševati sami pri sebi:\\"Zakaj za vraga sem zavrnjen-a?\\" Velika neumnost, katera ščiti delodajalce je zakonska pravica do \\"nepojasnjevanja\\" zavrnitev! S tovrstnim dejanjem države ne počne nič drugega, kot odprto dovoli razne kršitve, ki so vse prej kot \\"mali prekrški\\". Govorimo o nepotizmu, diskriminaciji ipd. Delodajalci tudi kadrujejo po pol-preverjenih in blago rečeno zastarelih kriterijih. Če to ne bi držalo potem bi marsikatero podjetje daleč boljše delovalo...se vam ne zdi? Zaposlujte ljudi z dejanskim znanjem in referencami in ne obnašajte se kot \\"tuja vrsta\\", katera ne razume izrazov, kot so \\"nervoza kandidata\\", \\"slabi trenutni življenski pogoji kandidata\\", \\"kandidatov strah pred zavrnitvijo\\" ipd! Vsi ste bili nekoč na drugi strani...le pozabili ste kako je to!"
TVOJI ODGOVORI SO MI ZELO VŠEČ :)
|
saj ne vem, kaj naj rečem ...
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 23:20 |
Navedenoni tako strogo
...
• .... Kako imate urejeno varstvo otrok? ...
NavedenoNo...
Danes podjetja tudi objavljajo množico izmišljenih oz. vnaprej zasedenih delovnih mest. Na tovrstne razpise se prijavijo kandidati, ki več kot ustrezajo/mo razpisanim pogojem, a se potem moramo spraševati sami pri sebi:"Zakaj za vraga sem zavrnjen-a?"
|
zrsz
Re: kiksi na razgovorih14.06.12 23:20 |
|
ma3na
Re: kiksi na razgovorih15.06.12 09:48 |
|
No...
Re: kiksi na razgovorih15.06.12 15:07 |
Navedenoboste sladoled jedla
Še na trgu znajo nekatere branjevke vikat. Da bi pa takole govorili, gospa, v uradni ustanovi - ne hvala, je dosti ljudi, ki obvlada komunikacijo.
Za mene lahko stokrat obvladate program in imate reference, ampak če se ne premorete osnov jezika, potem žal...
|
No...
Re: kiksi na razgovorih15.06.12 15:09 |
Navedenocloudy
Bravo:
Navedeno"No... Re: kiksi na razgovorih 14.06.12 14:09 Edini kiks na mojih razgovorih je slabo umsko razvit delodajalec! Ne samo, da ne znate/jo kaj in koga potrebujejo, ampak se za nameček lotijo nesmiselnih zahtev, kot je naprimer VII stopnja izobrazbe za web designerja, ki ima 5 let delovnih izkušenj ipd... Danes podjetja tudi objavljajo množico izmišljenih oz. vnaprej zasedenih delovnih mest. Na tovrstne razpise se prijavijo kandidati, ki več kot ustrezajo/mo razpisanim pogojem, a se potem moramo spraševati sami pri sebi:\\\\"Zakaj za vraga sem zavrnjen-a?\\\\" Velika neumnost, katera ščiti delodajalce je zakonska pravica do \\\\"nepojasnjevanja\\\\" zavrnitev! S tovrstnim dejanjem države ne počne nič drugega, kot odprto dovoli razne kršitve, ki so vse prej kot \\\\"mali prekrški\\\\". Govorimo o nepotizmu, diskriminaciji ipd. Delodajalci tudi kadrujejo po pol-preverjenih in blago rečeno zastarelih kriterijih. Če to ne bi držalo potem bi marsikatero podjetje daleč boljše delovalo...se vam ne zdi? Zaposlujte ljudi z dejanskim znanjem in referencami in ne obnašajte se kot \\\\"tuja vrsta\\\\", katera ne razume izrazov, kot so \\\\"nervoza kandidata\\\\", \\\\"slabi trenutni življenski pogoji kandidata\\\\", \\\\"kandidatov strah pred zavrnitvijo\\\\" ipd! Vsi ste bili nekoč na drugi strani...le pozabili ste kako je to!"
TVOJI ODGOVORI SO MI ZELO VŠEČ :)
|
No...
Re: kiksi na razgovorih15.06.12 15:14 |
Navedenopolovično vikanjeNavedenoNo...
Mi lahko prosim pojasnite, če ljudje kaj drugače reagirajo oz. ali se naše reakcije razlikujejo glede na dano situacijo?
Če vam ponudim zunaj sladoled boste verjetno uzela, če vam ga ponudim na razgovoru, ga boste pa zavrnila!
VESTE ZAKAJ?
Ker na razgovorih vsi igrajo dokler tiste iskrene pa noben ne mara :) In imamo začaran krog! Vi si pa kar lažite, da se s tem preverja komunikativnost! Če hočete komunikacijo postavite človeka v dejansko delovno okolje in naredite hipotetično nalogo pa boste videli reakcijo, ki bo v povezavi z delom... ne pa filozofirat in umetno situacijo še bolj "umetničit"
Delodajalci na razgovorih ustvarjate atmosfero in pogoje, katera odraža vašo, po večini (le redke izjeme) nekompetenco!
koliko vas ponudi samo kozarec vode človeku? A bejžte no :) Ko enkrat zasedete stolček razvijete megalomanski sindrom :)
Polovično vikanje, ki ga ti tu uporabljaš ('ga boste vzela') so v preteklosti uporabljale fine mestne gospe, ki so tako govorile s svojimi služkinjami. S tem načinom so do služkinj držale distanco (saj jih niso tikale), hkrati pa so jim dale vedeti, da so le-te nekaj manj od njih (saj jih niso vikale iz spoštovanja). Zato je uporaba polovičnega vikanja za marsikoga še danes žaljiva. Če hočeš imeti z ljudmi korektne in spoštljive odnose, tega načina ne uporabljaj.
|
testing
Re: kiksi na razgovorih15.06.12 17:43 |
NavedenomonnalisaNavedenohudo, res
Navedenoohhhhh
|
najboljši so diplomatski odgovori
Re: kiksi na razgovorih15.06.12 18:28 |
|
vada5
Re: kiksi na razgovorih20.02.13 16:13 |
NavedenoTo o otrocih je defenitivno prepovedano vprašanje. NIKOLI TE NE SNMEJO SPRAŠEVAT O TEM, če te niso zaposlili, ali si se počutila razžaljeno obstaja pravna pot.najboljši so diplomatski odgovori
no, jaz sem bila na razgovoru za službo v javni upravi. Direktorica me pozna (kot stranko) že od osnovne šole dalje, pa itak živimo v manjšem kraju, kjer se ljudje večinoma poznamo med seboj. In me direktorica na razgovoru vpraša: "Kdaj pa mislite imeti otroke in koliko"? No, in sem ji odgovorila nekako takole: "Mati narava je nad menoj. Sicer imam partnerja in otroci so stvar obeh. Otroke bom imela, ko bom začutila, da je čas za njih in ko bom začutila, da jih lahko vzdržujeva z najinima plačama". Je bila kar tiho ob tem odgovoru. Sem ji pa tudi odgovorila ,da nisem na srečo bila v treh letih niti en dan na bolniški in da tudi ni moj namen špilat bolnika.
Službo sem pa, čeprav sem menila, da sem izpadla kot največje tele, na koncu vendarle dobila. Pa ne takrat na tem razgovoru, pač pa čez dve leti..

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.