Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
- nehajte jamrati, da ne morete preživeti s 1000eur neto mesečne plače, ker mnogi mladi lahko o tem le sanjamo!
- v času vaše mladosti ste službo dobili takoj, mladi lahko o tem le sanjamo
- dobili ste na pol podarjena stanovanja nekaj tistih mladih "srečnežev", ki ima zaposlitev za nedoločen čas se lahko zakredititra za vse življnej, da si kupi eno majhno luknjo (v LJ)
- vaši sončki so še imeli olajšave, otroške dodatke in ostale ugodnosti, mladi starši lahko o tem le sanjamo (so se ukinili oz. zelo zmanjšli)
- vsi po vrsti imate zagotovljene pokojnine, mladi lahko o tem le sanjamo
pa še kaj bi se našlo

V prid vam gre samo to, da ste precej radodarni do vaših sončkov (jim odstopate podstrešna stanovanja v vaših hišah, jih finančno podpirate) ampak razumete nas, malde, da zaboga že enkrat nehajte jamrati, kako vam je hudo, kako vam gre težko, kako se ne da preživeti s 1000eur+ plače, ker stokate to nam, mladim, ki bomo lahko veseli, če bomo imeli cca. 700eur plače, ki bomo presrečni, če bomo imeli zaposlitev za nedoloen čas, ki moramo na bankah moledovati za kredite (pa jih ne dobimo), ki lahko o pokojninah le sanjamo, ker jih je mnogo pri 30+ še brez delovne dobe, ki lahko o lastnem stanovanju samo sanjamo... dragi titovi razvajenčki, mladi imamo počasi vašega jamranja pol @#$%&!
Pozabljaš, da so njihovi starši izvedli revolucijo, da je otrokom lahko šlo tako dobro.
Spet ti - a ti niso že parkrat svetovali, da to svojim tastarim povej?
Moralna odgovornost dejansko stoji na povojni generaciji (tukaj mislim na cel svet, Tito je bil, roko na srce, v svetovnem merilu 'niko i ništa', ko govorimo o gospodarstvu in financah), ki je imela zadnjih 20 do 30 let vse vzvode družbe v svojih rokah. In dejansko so zjebali cel sistem. Se opravičujem zaradi grdih besed, ampak moralna dolžnost vsake generacije je, da za sabo pusti boljši svet kot ga je dobila v svoje roke.
Ponavadi beremo o delitvi na gospodarstvo in negospodarstvo. Tokrat o delitvi na "Titovo generacijo" in mlade.
Kaj pa, če bi - za hec - nehali s temi delitvami in bi se vsi skupaj potrudili za boljši jutri? Na edini način, ki je v zgodovini rušil (za večino) nevzdržne razmere in spreminjal sistem!
zato pa pravimo-tastari-da,,,

Re: Titovi razvajenčki, generacija, ki je sedaj stara 45+. DOVOLJ JE!

13.06.12 10:49
,,,je bilo takrat življenje neprimerno boljše.
Ha, 45-letniki smo malo premladi za vse to, kar naštevaš, stanovanja so pokupili tisti kakih deset let starejši, torej verjetno tudi tvoji starši. Pa jih vprašaj, zakaj si niso prigrabili dveh, enega še zate.
Jaz sem stara 45 let, pa sem stanovanje kar lepo kupila s posojilom. Za razliko od sedanje mladine, ki se hoče pri 18 z avtom voziti v šolo, sem jaz prvi avto kupila po 30. letu in sem raje šparala za stanovanje.
Če bi šla v službo, bi imela bistveno nižjo plačo kot espe, zato sem se odločila za samostojen poklic. Danes na svojem področju zelo verjetno ne bi dobila redne službe ali pa bi bila zelo slabo plačana.
Hkrati smo generacija, ki smo popušili pri brezplačnem vrtcu, pač pa nas je udarilo to, da srednješolci ne dobivajo več štipendij. OD so pa že od nekdaj in si ga verjetno bil-a deležn-a tudi ti.
Do penzije imam pa verjetno še skoraj 20 let, ker pokojninska reforma bo prej ali slej sprejeta in bomo delali skoraj do groba. Se ti pa zahvaljujem za brezplačen vpogled v karte ali karkoli že, na podlagi česar prerokuješ, da vidiš, da jo bom dobila. Sem kar malo bolj pomirjena.
Navedeno
dovolj vas imam!
- nehajte jamrati, da ne morete preživeti s 1000eur neto mesečne plače, ker mnogi mladi lahko o tem le sanjamo!
- dobili ste na pol podarjena stanovanja nekaj tistih mladih "srečnežev", ki ima zaposlitev za nedoločen čas se lahko zakredititra za vse življnej, da si kupi eno majhno luknjo (v LJ)
- vaši sončki so še imeli olajšave, otroške dodatke in ostale ugodnosti, mladi starši lahko o tem le sanjamo (so se ukinili oz. zelo zmanjšli)
pa še kaj bi se našlo

V prid vam gre samo to, da ste precej radodarni do vaših sončkov (jim odstopate podstrešna stanovanja v vaših hišah, jih finančno podpirate) ampak razumete nas, malde, da zaboga že enkrat nehajte jamrati, kako vam je hudo, kako vam gre težko, kako se ne da preživeti s 1000eur+ plače, ker stokate to nam, mladim, ki bomo lahko veseli, če bomo imeli cca. 700eur plače, ki bomo presrečni, če bomo imeli zaposlitev za nedoloen čas, ki moramo na bankah moledovati za kredite (pa jih ne dobimo), ki lahko o pokojninah le sanjamo, ker jih je mnogo pri 30+ še brez delovne dobe, ki lahko o lastnem stanovanju samo sanjamo... dragi titovi razvajenčki, mladi imamo počasi vašega jamranja pol @#$%&!

PODPIS!!!!!!!!!!!
Kaj boš zdaj? Postreli/-a vse, ki so starejši od 45 let? Nekje sem prebrala, da so tisti, ki po 25. letu za kar koli še krivijo svoje starše, otročji. In tisti, ki posplošujejo tudi. Vsak človek je svoj svet, nikoli ne more biti cela generacija/narod/rasa/družina/šolski razred v čemerkoli enaka.
Grow up. Odrasti.
Kaj je že rekel Gandalf? Ni naša izbira, kdaj živimo, na izbiro imamo samo, kaj bomo storili s časom, ki nam je dan. Nehaj svojega zapravljat za sitnobo.
Avtorica, jaz se strinjam s tabo. Podpis! Bravo!

Jaz imam tudi dovolj teh pisarnaric (bančnih, poštnih, na davčni upravi, občini) starih od 40 let naprej, z opravljenim kvazi tečajem in nekatere morda s srednjo šolo, ki s plačo 1200 neto jamrajo, kako se morajo zgodaj vstajat, kako se matrajo, ker se morajo zrihtat za službo, kako je v službi hudo, koliko imajo za delat ... Haha. Zaradi takih pa bolj motivirani (bolj motivirani zato, ker smo že dovolj dreka požrli z delom za blagajno, kot čistilke, v proizvodnji - in to z diplomo in znanjem jezikov) mladi ne dobimo dela, razen teh naštetih plebejskih.

Jaz sem delo dobila, hvalabogu (sicer ne na področju, ki sem ga doštudirala, je pa na srečo v okvirih mojih zanimanj), pod do njega pa je bila trnova, saj se dolgo časa samo stregla tem razvajenčkom, ki se bohotijo pod krinko izkušenj s svojim lahko pridobbjenim delom - nbolje rečeno rutino. Mlajša konkurenca vam ne bi škodila, da bi vas malo zmotivirali in zmigali na vaših stolčkih, s katerih se ne premaknete že vsaj 25 let.
Boooorrrriiiiiig....................

Sicer je pa tole tipičen primer sovražnega govora. Zato pričakujem, da bo Primož podal kazensko ovadbo.
Aja še to sem pozabila: najbolje me pri vsem moti to, ker mladim danes ne privoščite dela in samo "kličete hudiča" pri prepolnih mizah, da mladi ja ne bi dobili dela, ki je boljše kot pobirlaec smeti ... Ali pa šimfate o mladih lenuhih, kadar pa se kdo malo povpne, pa ga zrelativizirate in dotolčete. To je tisto, kar me bolj moti.
malo si tudi zamešal starosti, največ od Titovih časov so imeli naši starši, ki so sedaj okrog 60-70. Od služb, do stanovanj, ugodnih kreditov itd itd....To se je dogajalo v 70 in 80-ih, ko so oni imeli 20-30-40 let, mi, njihovi otroci, pa nismo dobili nobenih stanovanj, službe niso bile več samoumevne itd itd, so pa bili časi, ko si lahko s svojim delom in idejami veliko zaslužil....zdaj pa je tudi to zelo težko
Usekani ste do fundamenta. Kako bi pa vi ravnali, če bi sodili v to generacijo?
Navedeno
Alexis
Aja še to sem pozabila: najbolje me pri vsem moti to, ker mladim danes ne privoščite dela in samo "kličete hudiča" pri prepolnih mizah, da mladi ja ne bi dobili dela, ki je boljše kot pobirlaec smeti ... Ali pa šimfate o mladih lenuhih, kadar pa se kdo malo povpne, pa ga zrelativizirate in dotolčete. To je tisto, kar me bolj moti.

Sovražni govor gor ali dol, samo ti ne moreš biti čisto diht.
Seveda jamrajo, da nimajo 1.200€ dovolj, če sta jim brezposlena 25 letna sina v bajto privlekla še 2 frčafeli, ki sta prav tako brez službe in morajo vse skupaj vzdržavati pa nič ne kaže, da bojo mrdnmili kam....
Jaz imam pa dovolj lene, počasne in razvajene mladine!
Navedeno
pozabljaš
Pozabljaš, da so njihovi starši izvedli revolucijo, da je otrokom lahko šlo tako dobro.

Točno tako! Če se pa pustiš izkoriščati, si izkoriščan, zato @dovolj vas imam ne obtožuj druge za svoje težave!
Res je, vse je res. Resnično smo lepše in boljše živeli, imeli možnosti, vrednote, v materialnem smislu smo bili vsi preskrbljeni in se nismo ubadali s tem, kako bomo preživeli dan, mesec, leto..

Ves svoj čas, misli in dejanja, smo lahko vlagali v življenje.

Moj nasvet: namesto, da kriviš nas 45+ in gojiš sovraštvo do nas, se raje potrudi tako ti, kot tebi enaki, da se vsaj delno povrnejo tisti časi, da nam vrnejo kar so nam vzeli (svobodo, možnosti, vrednote...). Za to se borite in v to vlagajte svojo energijo, ker če se nam bi vsaj pol tistega povrnilo, kar smo imeli, bi živeli v raju.

Razmisli malo!
Inteligenca tega naroda se zopet neusmiljeno potrjuje na MON-u. Namesto, da bi udrihali po kapitalistični eliti, ki nas je izropala in do konca izčrpala, se kregamo med sabo. Bravo, pametno, res!

Ni čudno, da smo kjer smo.
Navedeno
pozabljaš

V bistvu ni imela revolucija s tem direktne povezave. Celoten kolikor toliko razvit svet je šel po drugi svetovni vojni bliskovito naprej, ne samo Jugoslavija.
lahko bi pa rekla, dost imam razvajene mladine. dobi vse kar hoče, ko zrastejo hočejo svoj avto, svoje stanovanje, ja delati pa ne bi šli. aja je kriza ni dela. se pravi ni dobro plačanega dela..

dajte skulirajte se. imate vse dobrine, samo morale več nimate. to je to.
Za svojo srečo in blaginjo si odgovorna sama. Ni treba ne tebi ne tebi enako mislečim jamrat in iskat krivdo v vseh, ki so svojim življenjem vsaj malo zadovoljni. Si se pač rodila ob napačnem času. In kaj potem, če ne znate najti sreče?
Za svojo blaginjo sem v redu poskrbela, hvala lepa. Imam to srečo, da sem precej iskan kader in imam zato že od študija naprej kar dobro plačo. Zavedam pa se tudi sveta, družbe okoli sebe in zato lahko povem, da ta točka kamor so starejše generacije pripeljale naš svet, ni prav nič lepa.
Navedeno
dovolj vas imam!
pa še kaj bi se našlo

Diagnoza: mejna osebnostna motnja - za vse svoje težave, kriviš druge.
LAhko pa si vzamemo 4 leta, sesujemo, zbombadiramo in razčef***mo vse kar stoji in deluje in potem gremo v obnovo in razvoj in bomo spet srečni in veseli...
Mlad človek je najbolj fleksibilen in poln iskrih idej. Pa še fakultetno izobrazbo imajo skoraj vsi, česar v Titovih časih ni bilo. Torej naj se usedejo za računalnik in v 10. minutah odprejo svoj S.p. Svet naj preplavijo s svojim znanjem, učinkovitostjo in idejami. Vsi največji in najbogatejši (Zuckerberg, Gates, Jobs, pa še prej Ford, Packard... Trump...itd) so začeli v garažah brez ficka v žepu in silno obogateli. Aha, a to pa ne bo šlo? Ni znanja, ni idej? Je pravzaprav edina ideja polastiti se premoženja svojih staršev? Mimogrede - oba moja otroka sta dobila redne službe že preden sta sploh diplomirala. Sin iz tehnične, hči pa iz upravne smeri. Brez kakršnekoli zunanje pomoči tretjih oseb. Preprosto znata delati in razmišljati, še več, to sta tudi pripravljena početi. Morda zato, ker jim nikoli nisme ničesar vrednejšega poklanjal, ampak samo delno sofinanciral. Za preostalo pa sta se morala znajti sama. Tako da, ja, moje mnenje je da poste kot je naslovni, pišejo samo neuporabni mamini sinčki ki edino kar obvladajo je, brezplačno sesati tuje premoženje.
Saj nisem napisal, da je ta generacija (verjetno res bolj 50, 55+) naredila kaj slabega, ko je vzela podarjeno stanovnaje, službo, olajšave... vsi bi to storili. MOTI ME SAMO TO DA JE TA GENERACIJA TAKO JAMRALSKA in da najbolj jamra mladim ,ki so še v 100krat večjem k***! To me moti in to sem izpostavil!Kamorkoli grem, ta generacija jamra, jamra in jamra. Pa ni važno ali imajo 1500eur neto mesečno ali 3000 neto! Jamrajo čisto vsi. Seveda vse v smislu... joj kak mam jaz težko delo v službi - pa kaj k**** meni jamraš, ki sploh nimam službe ali pa joj kok jaz nimam denarja pri 3000eur neto mesečne plače, ker sem za 1000eur zakreditiran (da si je lahk vikend spremenil v graščino, recimo :P) - pa kaj to meni jamraš, ki sploh ne morem dobiti kredita ali pa joj ne smem se upokojiti, ker bo penzija premalo za moje razkošno živleje - pa kaj meni to jamraš, kipenzije niti dočakal ne bom, ker bo itak treba delato do 70 itd. to sem izpostavil in to me nenormalno moti pri tej generaciji razvajenčkem, ki se samo pritožuje in jamra!!!!
Navedeno
dovolj vas imam!
Saj nisem napisal, da je ta generacija (verjetno res bolj 50, 55+) naredila kaj slabega, ko je vzela podarjeno stanovnaje, službo, olajšave... vsi bi to storili. MOTI ME SAMO TO DA JE TA GENERACIJA TAKO JAMRALSKA in da najbolj jamra mladim ,ki so še v 100krat večjem k***! To me moti in to sem izpostavil!Kamorkoli grem, ta generacija jamra, jamra in jamra. Pa ni važno ali imajo 1500eur neto mesečno ali 3000 neto! Jamrajo čisto vsi. Seveda vse v smislu... joj kak mam jaz težko delo v službi - pa kaj k**** meni jamraš, ki sploh nimam službe ali pa joj kok jaz nimam denarja pri 3000eur neto mesečne plače, ker sem za 1000eur zakreditiran (da si je lahk vikend spremenil v graščino, recimo :P) - pa kaj to meni jamraš, ki sploh ne morem dobiti kredita ali pa joj ne smem se upokojiti, ker bo penzija premalo za moje razkošno živleje - pa kaj meni to jamraš, kipenzije niti dočakal ne bom, ker bo itak treba delato do 70 itd. to sem izpostavil in to me nenormalno moti pri tej generaciji razvajenčkem, ki se samo pritožuje in jamra!!!!

veš zakaj jamramo, ZATO KER SMO ŽIVELI BOLJŠE, KOT SEDAJ. pa ljudje božji kdo hoče zavestno iti na slabše in to zato ker, ....
Problem je v tem, ker imajo sinovi in hčere nekadanjih komunistov še danes prednost v službi. Nekdanji komunisti so sami višjekastniki in delovodje (nezasluženo), njihovi potomci pa imajoposledično poznanstva, tako kot bodo imele vse naslednje generacije.

Mene bolj moti, ker mladim niti ne privoščijo kaj boljšega in ves čas ponavljajo "ti itak ne boš dobil šihta", pa ker zasmehujejo njim manjvredna dela, ki jim njim nikoli ni bilo treba opravljati. Ko sem delala kot študentka v trgovini vsem na očeh, sem samo poslušala, zakaj si ne najdem kaj boljšega, pa če se matram, pa če se ne bom skurila v tej luknji ... Direktno norčevanje in zasehovanje, in to od (naj bi bili) odraslih ljudi blizu 60-ih, ki nikoli niso počeli kaj drugega kot prelagali papirje v pisarnah pod krinko pmembnosti ter dobivali vse mogoče kredite.

Mar mi je, kako me bo kdo označil tu gor ... Tako je pač moje stališče. Dolgo sem delala sam plebejska dela in vem, kakšen je odnos teh do nas.
Navedeno
krneki no
Seveda jamrajo, da nimajo 1.200€ dovolj, če sta jim brezposlena 25 letna sina v bajto privlekla še 2 frčafeli, ki sta prav tako brez službe in morajo vse skupaj vzdržavati pa nič ne kaže, da bojo mrdnmili kam....

Mene ni treba vzdrževati.
Uf, ti pa v oblakih živiš. Sem 40, pa tole velja za moje starše, ki imajo 65 let. Samo oni OD niso imeli, tako da si malo pobrkljala vse skupaj.
Navedeno
dovolj vas imam!

ŠE 1x PODPIS, VSE RES IZ IZKUŠENJ!
Roko na srce, mislim, da je v vsem tem s strani te generacije en kup FOUŠIJE- jamranje in poniževanje mladih je samo mehanizem, ki ga uporabljajo, da prikrijejo to lepo slovesnko lastnost!
Navedeno
rokoko
Za svojo blaginjo sem v redu poskrbela, hvala lepa. Imam to srečo, da sem precej iskan kader in imam zato že od študija naprej kar dobro plačo. Zavedam pa se tudi sveta, družbe okoli sebe in zato lahko povem, da ta točka kamor so starejše generacije pripeljale naš svet, ni prav nič lepa.

Starejše generacije? Katere? Moja mati in oče (rojena po vojni, danes malo čez 60) nista nikoli imela nobene politične/ vodilne funkcije. Pa nista neizobraženca.
Če si poskrbela zase, lahko rečem samo- SUPER. Našo družbo pa kot veš vodi krog "politične elite". Tako, kot se dandanes ablast seli po določenem (zaprtem) krogu ljudi, je bilo tudi pod Titom, pa tudi prej. Ni pa treba stresat jeze na celo starejšo generacijo. Večina pripadnikov starejše generacije ni kriva za sedanje stanje. No,mogoče to, da nekateri niso znali vzgojit svojih otrok v poštene in odgovorne ljudi, ki bi znali poskrbeti zase.
"po toči zvoniti je prepozno"

Re: Titovi razvajenčki, generacija, ki je sedaj stara 45+. DOVOLJ JE!

13.06.12 11:53
Eh, nič razgledanosti s strani mladih, ki ne znate drugega kot kritizirati tiste, ki so se znašli. Tudi v prejšnjem sistemu je "revolucija žrla svoje otroke", tako kot danes Evropa žre privržence svojega evra.
Tistih, ki jih je revolucija požrla, že zdavnaj ni več, je pa nekaj o tem napisanega v povojni slovenski književnosti. O žrtvah evroevforije za zdaj ni še nič napisanega, pa verjetno še bo.Ampak žrtve nikogar ne zanimajo, zanimajo vas le dobičkarji. Če bi nas/vas bolj zanimale žrtve takšne ali drugačne diktature, mogoče do tega stanja v Evropi ne bi prišlo. A po toči zvoniti je prepozno, mar ne?
Spet se kregate med sabo, čeprav ne eni ne drugi niste krivi za nastalo situacijo, tisti, ki so, si pa veselo manejo roke.
Tudi meni grejo naživce od mene 20 let starješi jamrači.
Ne moti me njihov status in premoženje, ki so si ga pridobili tako ali drugače, ker roko na srce, če ne bi bilo tako, tudi danes jaz sama ne bi imela strehe nad glavo, a gredo mi naživce res tisti, ki samo jamrajo, pa prazaprav sploh nimajo za kaj jamrati.
Konkretno, gledam te moje sodelavke v službi, ena sploh se ves čas samo hvali in jamra, a od nje ni nič. Ravno včeraj je bila ena taka situacija, v času malice se je hvalila, kako se je ona sama naučila angleščino, ne pa mi kao študirani, ki smo že v osnovni šoli imeli angleščino in kako sploh ne znamo cenit, da nam ni bilo treba plačevat dodatnih tečajev itd., a ko je čez 2 uri stranka iz Češke klicala, je takoj telefon prevezala name, češ ti se zmeni, ti bolj obvladaš, halo?? Da ne omenim, da te starejše ves čas to počnejo, ti to naredi, ti ti ti ti...a plačani smo vsi enako. Sej ne rečem, meni ni nič problem narediti, gre mi pa naživce, ko sebe povzdiguje, češ, kaj vse zna, ko pa je treba to pokazat, pa se samo prelaga, v isti sapi pa pizdi čez mlade. Ja, hvala lepa! Ja, morda mladi ne znamo to kar znajo starejši, imamo pa druga znanja, ki jih ti starejši niti malo ne cenijo, in potem pričakujejo, da se jim bomo klanjali, ko nas ponižujejo in dajejo v nič. Niso pa vsi taki, in hvala bogu, da je tako, sicer mladi verjetno nikjer ne bi dobili zaposlitve, če bi ves čas poslušali samo jamrače.
Zdi se mi kot da je en velik prepad med generacijami in to je za vse nas, kot družbo slabo!
Ej,.. .pa ti se ponavlajš,ko stara plošča na vsake dva meseca.....
Navedeno
tudimeni
Ne moti me njihov status in premoženje, ki so si ga pridobili tako ali drugače, ker roko na srce, če ne bi bilo tako, tudi danes jaz sama ne bi imela strehe nad glavo, a gredo mi naživce res tisti, ki samo jamrajo, pa prazaprav sploh nimajo za kaj jamrati.
Konkretno, gledam te moje sodelavke v službi, ena sploh se ves čas samo hvali in jamra, a od nje ni nič. Ravno včeraj je bila ena taka situacija, v času malice se je hvalila, kako se je ona sama naučila angleščino, ne pa mi kao študirani, ki smo že v osnovni šoli imeli angleščino in kako sploh ne znamo cenit, da nam ni bilo treba plačevat dodatnih tečajev itd., a ko je čez 2 uri stranka iz Češke klicala, je takoj telefon prevezala name, češ ti se zmeni, ti bolj obvladaš, halo?? Da ne omenim, da te starejše ves čas to počnejo, ti to naredi, ti ti ti ti...a plačani smo vsi enako. Sej ne rečem, meni ni nič problem narediti, gre mi pa naživce, ko sebe povzdiguje, češ, kaj vse zna, ko pa je treba to pokazat, pa se samo prelaga, v isti sapi pa pizdi čez mlade. Ja, hvala lepa! Ja, morda mladi ne znamo to kar znajo starejši, imamo pa druga znanja, ki jih ti starejši niti malo ne cenijo, in potem pričakujejo, da se jim bomo klanjali, ko nas ponižujejo in dajejo v nič. Niso pa vsi taki, in hvala bogu, da je tako, sicer mladi verjetno nikjer ne bi dobili zaposlitve, če bi ves čas poslušali samo jamrače.
Zdi se mi kot da je en velik prepad med generacijami in to je za vse nas, kot družbo slabo!

Se strinjam, jaz sem bila v podobni situaciji (za pomoč me je prosila ena, ki je bila na precej višji poziciji, pa ni imela blage o angleščini), jeziki so jim španska vas napram mlajšim, ampak znajo pa baje več.
Navedeno
rokoko
Navedeno
pozabljaš

V bistvu ni imela revolucija s tem direktne povezave. Celoten kolikor toliko razvit svet je šel po drugi svetovni vojni bliskovito naprej, ne samo Jugoslavija.

jao jao razgledanost! politična, zgodovinska, kulturna, literarna...
pa daj, nehaj no se sramotit kot osebnost, oseba, osebek, .
Navedeno
V bistvu ni imela revolucija
Navedeno
rokoko
Navedeno
pozabljaš

jao jao razgledanost! politična, zgodovinska, kulturna, literarna...
pa daj, nehaj no se sramotit kot osebnost, oseba, osebek, .

Kaj te matra? Dejansko je to čista resnica. Malo si preberi o gospodarskem bumu v ZDA in zahodni Evropi v 50-ih, 60-ih letih. Če se kdo sramoti, si to ti, ker poznaš samo tisto, kar so ti naplozali v OŠ.
Navedeno
dovolj vas imam!
Nisem stara 45+, pa me je zmotilo veliko stvari v nadaljevanju. Zakaj bi sanjala?! Loti se pametnega posla, pa boš zaslužila še več. Ne reci, da ni mogoče, jaz delam svoj posel in služim.
Ja, to so bedastoče tistih, ki se radi hvalijo. Službe so bile tam nekje v 80., ampak tudi takrat so bili pa drugi "davki" za to, da si imel službo. Eni takih se je reklo: pokornost! Tega danes mladina ne pozna, ampak starše in nadrejene hitro pošljejo v p.m. že ko jim rečejo,da je treba potegnit delovnik.
- dobili ste na pol podarjena stanovanja
Na pol podarjena stanovanja, kot rada mladina klofa, so bili odkupi (!) stanovanj, v katerih si do tedaj živel dolga leta in jih vzdrževal (no, nekateri jih tudi niso, zato so danes primerno propadla). Tudi mi smo kupili stanovanje, ampak po tem, ko smo v njem živeli 20 let in ja, cena je bila ugodna - to je bilo predvsem na račun dolgoletnega vlaganja v stanovanje. Danes pa bi radi kupili novo stanovanje, pa se jim kolca po 10.000 €. Brez vsakih vlaganj!

nekaj tistih mladih "srečnežev", ki ima zaposlitev za nedoločen čas se lahko zakredititra za vse življnej, da si kupi eno majhno luknjo (v LJ)
Prej ko boste sprejeli, da zaposlitev za nedoločen čas ni več, ampak je treba vsak dan znova presneto zazveto delat (še najboljš kot s.p., vidim, da se vsaj meni tako najboljš obnese), prej vam bo boljše. Hodit v službo in čakat, da ti kdo reče, kaj bi naredil, je pa najlažje. Spravi se sama na trg, delaj zase in tudi zasluži zase.
Ja, te olajšave so bile, bog pomagi. Danes jih pač ni oz. so okrnjene. Ne vem, zakaj so zdaj krivi ljudje, ki so izkoristili, kar so lahko, danes so pa druge ugodnosti. Torej jih izkoristi ali pa, glej no glej, loti se dela in zasluži zase.

Ja, za te pokojnine so tudi plačevali. Po 30-40 let v skupno blagajno!!! Česar ti očitno (še) nisi. Pustimo ob strani razne umetnike ala prespoštovana gospa Makarovič in podobnih nekaj sto/tisoč, ki dinarja/centa/evra niso prispevali v pokojninsko blagajno, danes pa molzejo bajno pokojnino, ne ubogih 500-600 €, kot imajo pokojnine moji starši, oba pa sta 35-40 let plačevala v blagajno. Tako kot toliko tisoč drugih. Naj te ne skrbijo pokojnine tistih, ki so plačevali v blagajno, skrbijo naj te pokojnine tistih, ki molzejo to blagajno.

pa še kaj bi se našlo
Ja, res bi se. Današnja mladina ni dojela, da se svet vrti naprej. Da je mogoče posel bistveno hitreje in bolje razviti kot včasih (včasih ni bilo toliko ponudbe po TV, spletu itd.), da ni več tistega, da prideš v službo in gledaš, kaj bi kam natipkala. Ne, danes se je treba obrnt na trgu, ponudit nekaj dobrega (!) in zanimivega, pa verjemi, da lahko uspeš. Če hočeš, lahko uspeš. Ne mi o tem, kako se to samo lepo sliš, jaz to dnevno prakticiram. Zavzeto delam, iščem stranke, ampak tudi zaslužim.

Tudi ti nehaj jamrta, pa nehi udrihat po vodji države, kot da je en izmeček. Tito je bil vodja države v mojem otroštvu, nobenih posebnih čustev ne čutim do njega, pač tega takrat nisem dojemala, mi gre pa mal na jetra, kako si vsi dovolijo udrihat po nekom, ker mislijo, da si to lahko privoščijo. Najprej naredi nekaj, da ne boš udrihala po starem sistemu. Ampak ti očitno še nisi tako daleč.
Navedeno
dovolj vas imam!
pa še kaj bi se našlo

En velik podpis! Bravo, živa resnica je, kar si napisala.

Gledam ne vem morda imam to nesrečo, da sem obkrožena s takšnimi ljudmi, ki imajo lepe penzije , lepe plače delo , ki bi ga lahko preimenovala v nedelo, pa še vedno jamrajo. Kdo pa je kriv za trenutno situacijo. Boste rekli , da mladi. Zraven pa že 20+ let na oblasti sedi generacija iz 50 in 60 let. In kaj so naredili. NIČ!!!!
Za svoje riti so poskrbeli, za prihodnje generacije pa ustvarili pogoje za životarjenje. Hvala lepa za takšno SLOVENIJO, BOLJE BI BILO V JUGOSLAVIJI!!!!!!!!!!!!!
Navedeno
Alexis
Problem je v tem, ker imajo sinovi in hčere nekadanjih komunistov še danes prednost v službi. Nekdanji komunisti so sami višjekastniki in delovodje (nezasluženo), njihovi potomci pa imajoposledično poznanstva, tako kot bodo imele vse naslednje generacije.

Mene bolj moti, ker mladim niti ne privoščijo kaj boljšega in ves čas ponavljajo "ti itak ne boš dobil šihta", pa ker zasmehujejo njim manjvredna dela, ki jim njim nikoli ni bilo treba opravljati. Ko sem delala kot študentka v trgovini vsem na očeh, sem samo poslušala, zakaj si ne najdem kaj boljšega, pa če se matram, pa če se ne bom skurila v tej luknji ... Direktno norčevanje in zasehovanje, in to od (naj bi bili) odraslih ljudi blizu 60-ih, ki nikoli niso počeli kaj drugega kot prelagali papirje v pisarnah pod krinko pmembnosti ter dobivali vse mogoče kredite.

Mar mi je, kako me bo kdo označil tu gor ... Tako je pač moje stališče. Dolgo sem delala sam plebejska dela in vem, kakšen je odnos teh do nas.

Imaš prav. Samo poglej koga vse in na kakšna mesta zaposluje današnja vlada.
Stara sem 44 let, pa sem o tem samo sanjala. Stanovanja nisva dobila, ker je Jazbinškov zakon bil na začetku mojega študija, službo za nedoločen čas sem čakala 10 let, zdaj pa vsak dan trepetam, ali še bo ali ne. Zakreditirana sva še 20 let za 700 evrov mesečno, penzija pa tudi ne vem, kako mi je tako zagotovljena. Tako da... Tudi sestra in svak, ki sta od mene straejše 8 let, sta se morala pošteno namantrati za to, da imata hišo, denar pa imata, ker odlično delata v firmah na odgovornih delovnih mestih tudi po 15 ur dnevno in jima ni nič podarjeno. Tudi njuni otroci študirajo in delajo. Nobenemu ni nič podarjeno. Mladi pa velikokrat veliko jamrajo in ne razmišljajo širše, da se da delati tudi kaj drugega in ne samo to, za kar si izšolan. Ne iščite službe, iščite delo. Veliko uspeha in sreče v življenju ti želim.
Navedeno
Alexis
Navedeno
tudimeni

Se strinjam, jaz sem bila v podobni situaciji (za pomoč me je prosila ena, ki je bila na precej višji poziciji, pa ni imela blage o angleščini), jeziki so jim španska vas napram mlajšim, ampak znajo pa baje več.

sem gospa pri 50, imam univerzitetno izobrazbo, obvladam 6 tujih jezikov (pa tu ne štejem jezikov nekdanje juge), tri otoke, hišo, dva avta in kup kreditov. Oče in mama mi nista zapustila ničesar, ker oče, kot oficir z visokim činom, ni smel imeti nepremičnin v lasti, še celo tistemu, kar sta mu zapustila starša, se je moral odreči, žal pa je umrl prej, kot se je to spremenilo. Ostali smo samo z njegovo pokojnino, ki ni bila visoka in v najemniškem stanovanju, na jugu nekdanje države, čeprav si je oče, kot Slovenec, želel domov. No, kar nekaj let po njegovi smrti smo se preselil v Ljubljano in znova najeli stanovanje, nismo dobili vojaškega, ampak kar od zasebnika. Službo sem dobila po približno letu iskanja, vrtec sem plačevala za vse tri otroke (brez popustov za drugega in tretjega), nobenih subvencioniranih malic, bonov in ne vem česa vse ne. Kar imava sva naredila z lastnim trudom. En otrok je že diplomiral, drugi je tik pred tem, tretji na začetku študija. Delala bom še 20 let, do 70... pokojnina?? V šolo sem hodila s kolesom, mestnim avtobusom ali peš, avto? kaj je že to?
Ne jamrajte iz vsega tega lahko sklepam, da bi nam bilo bolje, če v II sv. vojini ne bi zmagali zavezniki. Ali se pa motim? Ne vem.

A ja in mnogim mlajšim kolegom prevajam iz tujih jezikov, se namesto njih pogovarjam po telefonu, a nisem študirala jezikov, imam naravoslovno izobrazbo. Toliko, ne mečite vsega v en koš. Ni vam hudega, dokler vas starši crkljajo, kažwe, da bi radi, da vas vsi nosimo po rokah. Knjigo v roke ali pa lopato.
Gospa, nikar ti meni o tem knjigo v roke. Uni diplomo že imam zdavnaj.
Navedeno
kar ena pri 50
Navedeno
Alexis
Navedeno
tudimeni

sem gospa pri 50, imam univerzitetno izobrazbo, obvladam 6 tujih jezikov (pa tu ne štejem jezikov nekdanje juge), tri otoke, hišo, dva avta in kup kreditov. Oče in mama mi nista zapustila ničesar, ker oče, kot oficir z visokim činom, ni smel imeti nepremičnin v lasti, še celo tistemu, kar sta mu zapustila starša, se je moral odreči, žal pa je umrl prej, kot se je to spremenilo. Ostali smo samo z njegovo pokojnino, ki ni bila visoka in v najemniškem stanovanju, na jugu nekdanje države, čeprav si je oče, kot Slovenec, želel domov. No, kar nekaj let po njegovi smrti smo se preselil v Ljubljano in znova najeli stanovanje, nismo dobili vojaškega, ampak kar od zasebnika. Službo sem dobila po približno letu iskanja, vrtec sem plačevala za vse tri otroke (brez popustov za drugega in tretjega), nobenih subvencioniranih malic, bonov in ne vem česa vse ne. Kar imava sva naredila z lastnim trudom. En otrok je že diplomiral, drugi je tik pred tem, tretji na začetku študija. Delala bom še 20 let, do 70... pokojnina?? V šolo sem hodila s kolesom, mestnim avtobusom ali peš, avto? kaj je že to?
Ne jamrajte iz vsega tega lahko sklepam, da bi nam bilo bolje, če v II sv. vojini ne bi zmagali zavezniki. Ali se pa motim? Ne vem.

A ja in mnogim mlajšim kolegom prevajam iz tujih jezikov, se namesto njih pogovarjam po telefonu, a nisem študirala jezikov, imam naravoslovno izobrazbo. Toliko, ne mečite vsega v en koš. Ni vam hudega, dokler vas starši crkljajo, kažwe, da bi radi, da vas vsi nosimo po rokah. Knjigo v roke ali pa lopato.

podpis!

Avtorici pa samo tole. Smo vam morda mi krivi, da ste potomci nesposobnih roditeljev?

Ponavadi je tako, da se nesposobnost z vzgojo prenaša iz generacije v generacijo. Torej, lepo motiko v roke, da boste preživeli!
torej je roditelj sposoben samo, če potomcem nekaj zapusti? zanimivo razmišljanje?
Avtorica nisem jaz, se pa z njo strinjam.

Z "motiko in lopato" pa imam tudi izkušnje ... Preden sem dobila to delo, sem v času študija dolgo čistila, kuhala čaj bogatim gostem in delala vse vikende na blagajni (v vaših časih so bile trgovine odprte samo med tednom do treh ali dveh, pa ste ravno to preživeli, danes pa bi vam morali streči od spredaj in zadaj, pa še repenčite se zaradi vsakega detajla; če ima kruh namesto treh zarez dve). Veliko teh vaše generacije pa nima pojma, kaj je delati za drobiž, saj jim je bila podarjena takoj v pisarnah ali šolah. Kar priznajte. Ne mečem pa vseh v isti koš.
Poglej: ko sem bila jaz 20+ so se mi tisti nad 40 tudi zdeli stari in so samo jamrali. Takrat so sle zenske v penzijo ze pred 50 itd.

Zdaj sem 40+, pa razmisljam kot so verjetno razmisljale tiste "stare babnice" iz moje mladosti.. da mladina nic ne dela, visi na starsih, bi imeli vse k riti prineseno...

Ni vse tako crno in belo.. resnica je verjetno nekje vmes.
Je tako brezsmiselno razspredat komu je bilo/je lazje... ali tezje.. To je tvoje zivjenje in naredi iz njega najboljse. Carpe diem...

Ce si nezadovoljna s "titovo generacijo", se preseli stran... svet je velik.. in ti si se mlada... Srecno
Navedeno
in kaj potem...
Navedeno
kar ena pri 50
Navedeno
Alexis
Navedeno
tudimeni

podpis!

Avtorici pa samo tole. Smo vam morda mi krivi, da ste potomci nesposobnih roditeljev?

Ponavadi je tako, da se nesposobnost z vzgojo prenaša iz generacije v generacijo. Torej, lepo motiko v roke, da boste preživeli!

Res je , da se sposobnost prenaša iz generacije v generacijo. In način vzgoje naredi svoje, zato pa je toliko teh otrok in "razgledanih# družin na raznih substancah in vlečejo študij do 30 leta, kasneje pa jih starši spravijo pri stranskem tiru na dobro plačano delovno mesto. Seveda na kakšno delovno mesto vodje projekta ob njem pa je en kup ljudi, ki delo opravljajo namesto njeno, on prispeva samo podpis. O kakšnih sposobnostih, pa je tu preurano govoriti!
Navedeno
Alexis

OMG, če mladi univerzitetni izobraženci še vedno razmišljajo kot komandirji in simpatizerji SDS, s temi komunajzarji še stoletja ne bomo nehali opletati in bodo zgleda krivi tudi za propad evra. Sem rasla gor v komunističnih časih, pa majkemi, da nisem tako indoktrinirana kot mladi, ki so bili še v pleničkah, ko smo mi Tita še po njegovi smrti nadlegovali s štafeto mladosti.
Navedeno
kar ena pri 50
Navedeno
Alexis
Navedeno
tudimeni

Draga gospa,
moj post ste prebrali, s svojim pogledom, ne pa tako kot sem ga napisala, če bi prebrali tako kot sem napisala, da nikomur ne očitam, da si je kaj pridobil ali da si ni.
Naživce mi gredo jamrači, vaša zgodba me sploh ne zanima, hvala bogu, da vam gre dobro! Očitno imate potrebo po izpostavljanju, ker drugega razloga ne vidim, za vaše pisanje!
Navedeno
dovolj vas imam!
pa še kaj bi se našlo

...ne jamramo mi...45+, kot navajaš...kljub temu, kar praviš, smo si marsikaj morali (vsaj midva) ustvariti sami, je pa res, da so bili pogoji veliko lažji, kot jih imate danes vi mladi. Nič vam ne zavidam, res ne in ker imam sama študentko, vem, kako in kaj!

Jamrajo tisti razvajenčki, ki so zdaj dobrih 30 (in o Titu in tistih časih vedo samo, kolikor so povedali starši) in so dejansko dobili veliko od nas 45+, pa še pri teh letih ne znajo poskrbeti zase. Ker so že od mladih nog bili nafopani od staršev spredaj in zadaj, razvajeni do skrajnosti in ko so se naenkrat znašli na svojem (no ja, v stanovanju staršev, pa ati je avto kupil, pa babi kuha vsak dan, pa zlikat je tudi treba, ne tašča?)...taki jamrajo.
Kot prvo, 45 je za tiste, ki so študirali mal huda.

Tito je umr, ko sem gulila osnovno šolo. Bila sem usmerjeno izobražena v srednji šoli. Nihče se takrat v četrtem letniku ni vozil s svojim avtom v šolo, kot to počno danes. Študirat sem šla 1988, v drugem letniku zgubila kadrovsko štipendijo, ker je firma, ponos slovenije, šla v maloro. ...in kmalu po 1991 še večina ostalih za njo. Število zaposlenih (jutranjka, lisca, kopitarna, tanin......so oklestili za dve tretjini). Tudi tisti iz moje generacije, ki niso šli študirat, so takrat jebeno težko dobili službo, zato so bili le redki srečneži, da jim je je padlo še kadrovsko stanovanje, ki so ga lahko odkupili. Vsi, ki smo do 1993/94 študirali, smo se za jazbinška obrisali. Do tega leta našega zaključka študija je brezposelnost narasla na 20%, služb tudi ni bilo, obresti za kredite nepredstavljive. Večina študentov se je vozila okoli z vlakom, trolo, biciklom........Že 1998 so bile fakultete zaparkirane s študentsko pločevino!! Svoj avto sem si kupila po prvem letu in pol službe, do takrat sem hodila z vlakom. Pa še lasten avto je bil pogoj, da so mi po pripravništvu dali za določen čas službo, še enkrat podaljšali...Šele potem sem dobila za nedoločen čas. Po cca. 1997 so se res začele krave rediti in tam do 2007 je bila naša edina priložnost, da si kaj ustvarimo. Midva sva kupila parcelo, vzela takrat še ugoden stanovanjski kredit, pridno varčevala, se tudi odrekala pretiranemu luksuzu in dragim avtom. V hišico smo se vselili tik pred krizo. Nič nama ni bilo podarjeno, ne parcela, ne stanovanje........ Res je bilo ugodno obdobje, če bi bili 1998 taki časi kot se obetajo sedaj, se nikoli ne bi spustila v gradnjo. Pa sem bila vseeeno že prestara, da bi me ta ugodna klima razcrkljala in sem ostala z glavo in nogami na realnih tleh. Otroci pa k sreči premajhni, da bi se pretirano razvadili na vse, kar ponujajo trgovski centri!! Kljub vsemu sem vrtec za OBA otroka plačevala, uspela padet v zadnji razred za otroški dodatek (ki ga letos ne bo več). Plača bo k sreči nominalno ostala ista, ker so mi usklajene dve četrtini prinesle ravno tistih 7%. K sreči bo moževa plača ostala kot je. Meni bodo odrezali še prevoz na delo. Ja za državo se bomo odrekli 260€ na mesec. Ni lušno, če ti nekaj dajo (subvencija šolske malice, otroški dodatek, prevoz na delo) in potem takoj vzamejo. Po novem tudi moje delovno mesto visi v zraku, že 4 leta. Ko bo reorganizacija, lahko držim pesti, da bom nadomestila odhajajoče v pokoj.

Sem res titova generacija? Bolj nekaj vmes. Kar je bil tito in po njegovi smrti je bila bolj kriza kot danes. Edino priložnost za ustvariti streho nad glavo in osnovo za življenje sem imela v času debelih krav. Ne tita.
prekleto dobro vem, kako je čistiti pisarne, stranišča, kelnariti...tudi mi smo delali preko študenta.

moja zgodba je odgovor na jamrače, tudi generaciji 50+ ni bilo postlano z biserčki, jamrali nismo, sedaj pa poslušam samo, kako nam je vse podarjeno, kako je mladim hudo, službe pa izgubljajo ravno 50+ (in jih potem ne dobijo, ker so prestari)... a ja, kdo so jamrači tisti pri 50+ ali generacija 20 - 30+? pojasnite mi
Navedeno
dovolj vas imam!
pa še kaj bi se našlo

Se vid, da imaš kratko pamet. Če bi bil Tito še živ oz. če nas ne bi leta 91 'osvobodili', bi tudi ti danes imel vse to (službo, stanovanje, Yugota...). Zahvali se Titovim imitatorjem, ki so na oblasti, za vse tisto česar nimaš. Pa ni zdej Franc Jožef kriv, da se ti praskaš po riti in gledaš v luft namest, da bi delal. Pri 30+ so brez dela samo še lenuhi.
No tole bom napisala o lepih časih. Vse kar se je gradolo se je gradilo s samoprispevki in delovnimi akcijami. Moji starši ( pa imam +40) so se zjutraj ob 4.30h zbudili in odšli na delo za tekoči trak, popoldne in zvečer pa njive obdelovali, kosili, gabili itd. Ljudje so si med seboj medsebojno pomagali, kar pomeni da je cela vas pomagala sosedu ki je ploščo na hiši delal. Sedaj pač naročiš hruško, plačaš in to je to. Vodovod ti napeljejo do hiše eni mojsti po hiši drugi, telefonijo isto. Pa še nekaj sedaj se vse dela strojno, me prav zanima koliko mladih zna prijeti za grablje, lopato.... Od staršev pričakujete da vas šolajo, vam kupijo avto, stanovanje... Res niste vsi enaki, nekateri celo vedo kaj je trdo delo in odrekanje. Malo manj fovšije ne bi nobeni generaciji škodilo
Navedeno
lejdy
No tole bom napisala o lepih časih. Vse kar se je gradolo se je gradilo s samoprispevki in delovnimi akcijami. Moji starši ( pa imam +40) so se zjutraj ob 4.30h zbudili in odšli na delo za tekoči trak, popoldne in zvečer pa njive obdelovali, kosili, gabili itd. Ljudje so si med seboj medsebojno pomagali, kar pomeni da je cela vas pomagala sosedu ki je ploščo na hiši delal. Sedaj pač naročiš hruško, plačaš in to je to. Vodovod ti napeljejo do hiše eni mojsti po hiši drugi, telefonijo isto. Pa še nekaj sedaj se vse dela strojno, me prav zanima koliko mladih zna prijeti za grablje, lopato.... Od staršev pričakujete da vas šolajo, vam kupijo avto, stanovanje... Res niste vsi enaki, nekateri celo vedo kaj je trdo delo in odrekanje. Malo manj fovšije ne bi nobeni generaciji škodilo

Podpišem.

Tebi avtorica predlagam, da vzameš prst iz nosu, dvigneš rit iz kavča in začneš skrbeti za svojo prihodnost, ker te starši ne bodo mogli v nedogled vzdrževati.
Navedeno
dovolj vas imam!
pa še kaj bi se našlo

vprašaj malo svoje starše ali pa stare starše, kako je bilo z otroškimi in drugimi olajšavami. žal ni jih bilo. še smaohranilke jih niso dobivale, sadaj pa je to nekaj normalnega. drugi otrok v vrtcu je plačal polno kot za prvega,.......

ljudje ki so imeli veliko otrok in zemljo, bili pa brez zaposlitve prav tako niso dobili socialne, otroških,............ ker jih lahko zemlja preživi.

za ta del vem,....... v ostalo se ne bom mešala, ke rne poznam. ampak zgleda da nas vlada pelje v tsitev stare čase, kar se teh bonitet tiče.
Tudi jaz se globoko strinjam za avtorico!!!

S fantom imava oba službo, pošteno delava in imava povprečne plače, pa si ne moreva privoščiti enega narmalnega stanovanja ali pa gradnje manjše hišice z vrtom. Stara sva 31 let. Mislim, da je s tem sistemom v naši državi nekaj pošteno narobe. Vam povem, da me mine imeti otroka, kljub želji.

Vsi, ki pa obsojate avtorico in ostele, ki se z njo strinjamo ter ste negativno nastrojeni (...nič novega na tem forumu...), pa saj veste:
"ko mački stopiš na rep ZACVILI."
Tako, da nehajte cvilit.

Pa lep dan.

"Dobro se vrača z dobrim."
No, tale avtoričin umotvor je bilo pa zares lepo prebrati. Jaz sicer še nisem 45, mi še par let manjka, ampak tole pa je ... Ko gledam generacijo y, kot ji danes moderno pravijo ... ne vem, morda zato, da se že vnaprej pripravimo, da ne bo kakšnega haska pri delu od njih ... imam občutek, da so vse otroštvo in mladost imeli polne, prepolne riti. Že v osnovi šoli morajo imeti hud računalnik, da o še hujšem telefonu niti ne govorim ... Pri 18-ih pričakujejo, da bodo od staršev dobili avto (naša generacija je v glavnem sama delala za svoj prvi avto). Ko sem jaz hodila na faks, so bili okrog faksov in šol parkirani samo avtomobili profesorjev in ne eni hudi avtomobili dijakov in študentov. Mamice niso letale v šolo, če Janezku matematika ni šla, ampak so mu doma lepo povedali, da bo šel pač delat, če se ne bo učil. Ja, tudi kakšno klofuto je kdo pokasiral od učitelja, pa doma še povedat nismo upali, ker kaj lahko bi se zgodilo, da bi še doma kaj priletelo okrog ušes, češ, kako se pa obnašaš ... Zaradi kakšne po riti še ni socialna letala okrog hiše, je pa bilo malo več spoštovanja do starejših in smo tudi sosedovi babici kdaj pomagali vrečke iz trgovine nosit. Ko sem šla v službo, pa čeprav fakultetno izobražena, nisem pričakovala, da se mi bodo zato vsi klanjali in da bom po enem letu, ali še bolje po pol leta, najmanj vodja nekega oddelka., pa čeprav nisem pokazala še nobenega praktičnega in uporabnega znanja. Ko se je rodila hči, smo se iz porodnišnice odpeljali s petko in se še lep čas vozili z njo (s prtljago, vozičkom in vso kramo) in ne s kakšnim terencem ali karavanom. Ker kot vidim danes, je treba ob prvem otroku nabaviti ogromen avto, ker drugače se pač ne da nikamor. Pa dejte, no dejte ... Mamice z otrokom so grozno požrtvovalne, vsi jih moramo častiti, njihovi sončki so najlepši, najpametnejši in vsi bi morali prenašati njihove muhe.
Da, draga mladina, pojma nimate, kako ste scrkljani in razvajeni. Se pa strinjam, da bi morali mladi imeti možnost dobiti službo in da bi se tastari morali spokati v penzijo čimprej, ne pa čim kasneje. Poskušam biti objektivna in vem, da mladim ni vse z rožicami postlano, ampak vsi smo se morali prekleto truditi, da smo nekaj ustvarili in to ni šlo kar čez noč. In tudi vi boste morali pokazati malo več volje in delavnosti na delovnih mestih. Ali pa pojdite na svoje, če ste že požrli pamet celega sveta.
Navedeno
pa še kako prav ima

S fantom imava oba službo, pošteno delava in imava povprečne plače, pa si ne moreva privoščiti enega narmalnega stanovanja ali pa gradnje manjše hišice z vrtom. Stara sva 31 let. Mislim, da je s tem sistemom v naši državi nekaj pošteno narobe. Vam povem, da me mine imeti otroka, kljub želji.

Vsi, ki pa obsojate avtorico in ostele, ki se z njo strinjamo ter ste negativno nastrojeni (...nič novega na tem forumu...), pa saj veste:
Tako, da nehajte cvilit.

Pa lep dan.

malo huda je tale, da si pri 31-ih predstavljaš že imet hišico....pa da si študirala recimo tja do 27.leta, par let službicce??? Hiša ne pade sama od sebe in tudi ne v dveh, treh letih.
Navedeno
pa še kako prav ima

Tako, da nehajte cvilit.

Pa lep dan.

Duša zblojena, preberi si 3 x svoj lasten podpis!

In potem mi razlož kaj so krivi običajni ljudje pri 45+, da imaš ti tak standard kot ga imaš??

A ste res tako usekani ali se samo delate? Sistem je kriv, kar pomeni, ljudje, ki so na oblasti. Ne pa sosedova Francka!! Da bi se na vladajoče spravili, o to pa ne, za to nimate dovolj sivih celic ali jajc. Najboljše da se pokoljemo med sabo, bodo vladajoči najbolj srečni. Najbolj od vsega pa mi je butasto, primitivno, da se leta 2012 omenja komunajzarje. halo??

Sem 33 stara, da ne bo pomote...
hudakačura:

pa kdo je rekel, da hiša pade sama od sebe????????? mislim, da mešaš hruške in jabolka, pa ne mislim nič žaljivo. Sama zase skrbim že od 15 leta, in ja, ne zdi se mi prav, da si nekdo pri naših letih ne more privoščiti hiške oz. stanovanja. Očitno se tebi in še komu drugemu zdi to še kako prav.. namesto človeku privoščiti, ampak ne... tipično slovensko ali pa če hočeš monovsko.
Potem me pa prosim razsvetli, pri katerih letih mi bo "padla hiška sama od sebe"? Pri 50ih? Se ti ne zdi malo pozno???
In ja, za svojo pošteno delovno dobo, bi si zaslužila kaj več kot samo najemniško stanovanje.
In še, ne študiramo vsi do 27 leta... saj zato pa imaš tako mišljenje, ker se zadeve preveč posplošujejo... vse preveč se meče stvari v isti koš, in vse dokler si folk ne bo razjasnil določenih stvari, bodo na forumih taki negativni (velikokrat primitivni) komentarji kot so.

za ostale:

brez veze, da še kaj komentiram, ker itak se bo vedno našel kdo, ki protivi.
če niste v naši koži, ne razumete. to je jasno kot beli dan.

S 16 leti sem šla v službo da imam danes stanovanje, ki sem ga odplačevala 20 let!!!
Delala sem 2 šihta, težaška dela in ne sedela na celi riti kot današnja mladina.
Ob delu sem naredila še srednjo šolo in faks, vse financirala sama in tudi preživljam se sama od 16 leta!
Za svoje otroke sem tudi poskrbela sama, nihče mi jih ni pazil, da ti je jasno!

Stara sem 47 let in še vedno nimam vsega, nikoli mi ni nihče nič dal, pa sem rojena v Jugoslaviji!
JA in v Jugoslaviji sem pokasirala več - s trdim delom in odrekanjem!

PREKLETA SMRKLJA, ti boš meni!
Obriši smrkelj in zavihaj rokave!
Navedeno
pa še kako prav ima
hudakačura:

pa kdo je rekel, da hiša pade sama od sebe????????? mislim, da mešaš hruške in jabolka, pa ne mislim nič žaljivo. Sama zase skrbim že od 15 leta, in ja, ne zdi se mi prav, da si nekdo pri naših letih ne more privoščiti hiške oz. stanovanja. Očitno se tebi in še komu drugemu zdi to še kako prav.. namesto človeku privoščiti, ampak ne... tipično slovensko ali pa če hočeš monovsko.
Potem me pa prosim razsvetli, pri katerih letih mi bo "padla hiška sama od sebe"? Pri 50ih? Se ti ne zdi malo pozno???
In ja, za svojo pošteno delovno dobo, bi si zaslužila kaj več kot samo najemniško stanovanje.
In še, ne študiramo vsi do 27 leta... saj zato pa imaš tako mišljenje, ker se zadeve preveč posplošujejo... vse preveč se meče stvari v isti koš, in vse dokler si folk ne bo razjasnil določenih stvari, bodo na forumih taki negativni (velikokrat primitivni) komentarji kot so.

za ostale:

brez veze, da še kaj komentiram, ker itak se bo vedno našel kdo, ki protivi.
če niste v naši koži, ne razumete. to je jasno kot beli dan.

Hja, zato ker ti nimaš, si fouš tistim, ki to imajo? Ne bi raje kaj naredila v smeri, da enako še sebi zrihtaš.

Kdor drugim ne privošči, si sam tega ne zasluži!
fghjk:

Kar umiri se, bo preveč pritisk narastel :)

Me prav zanima na kakšen način si rešila stanovanjski problem.
Saj ni potrebno odgovarjati, ker mi je itak jasno.

Skratka, še ena, ki meša hruške in jabolka, nič novega.

In ne, ni me potrebno pošiljati še 3x brati lasten podpis - sama sem poštena in nimam slabe vesti glede ničesar, če se le da ljudem pomagam in nisem škodoželjna, toliko v tvojo vednost.
No, lahko pa ti še 3x prebereš moj lasten podpis, ti bo dobro del :)

No zdaj grem likati, da ne bo še komu slučajno pritisk preveč narastel :)

Pa lep in umirjen dan ti želim.

Očitno ti še kar ne kapne, da kriviš napačne za lastno stanje kakršno pač že je. Pa ne mislim rečt, da si za vse kriva sama. Venda tudi generacija pred tabo ni.
avtorica teme, glej tole od 48te minute naprej, naredi kaj takega in verjemi, na svet boš gledala povsem drugače, bolj zdravo in z veliko večjim srcem!
za obriši smrkelj :

komunikacija pod vsakim nivojem...škoda besed...
vam dela pritisk, a?

No zdaj grem pa res likati, ker bo še koga kap zadela.

ŽIVELA JUGOSLAVIJA :)

za deviantno razmišljanje:

Ne vem, če mi boš verjela, ampak fovšija me pa res ne daje in me nikoli ni. In tisti, ki imajo več od mene, jim iz srca privoščim.
Veš, nisem tipična monovka... bi bilo pa dobro, da se vprašaš med katere sodiš ti.
Lep dan ti želim :)

Navedeno
pa še kako prav ima

Tako, da nehajte cvilit.

Pa lep dan.

Po tvojo logiki torej je razprava možna edino v primeru, če se vsi udeleženi strinjajo. Ker kdor se ne strinja, se samo zato ne, ker mu je nekdo stopil na rep.
Ha, pa pravijo, da so nam v komunizmu prali možgane. Ti si frišnih 31, pa bi bil pokojni Kim Džong Il vesel tvojega načina razmišljanja.
aja pa še to, drage in dragi moji...

očitno ste slabo brali moje poste... ne vem zakaj se počutite tako napadene...
jaz krivim SLO sistem in ne direktno vas, tako da kar lepo umirite živčke, bo bolje za vaše zdravje.

Likalnik je že vroč...

Svojemu podpisu dodajam še Namasté.

Navedeno
Alexis
Plebejska dela si delala, draga "Aleksis", ker si plebejka, po znanju,vedenju in vedenju! In iz takih kot si ti,res ne bo nikoli nič, niente, nula!! In ker si plebejka in si iz take familije, buh pomagi, si dobra res sam za kelnarco. Ker se te imenujejo Aleksis!!
Navedeno
pa še kako prav ima
aja pa še to, drage in dragi moji...

očitno ste slabo brali moje poste... ne vem zakaj se počutite tako napadene...
jaz krivim SLO sistem in ne direktno vas, tako da kar lepo umirite živčke, bo bolje za vaše zdravje.

Likalnik je že vroč...

Svojemu podpisu dodajam še Namasté.

Ja res je, ne vem, zakaj so se vsi spravili nate...

Skratka, jaz se strinjam s tabo glede reševanja stanovanjskega problema. Tu je situacija res obupna (in NE, s to izjavo nikogar ne krivim). Poglejte si cene in stanje najemniških stanovanj pri nas... S tem, da je v manjših krajih ponudbe za najem celo premalo. No, glede tega ni imel nihče nič pametnega za povedati, veliko pa se jih je spravilo nate. Očitno problematike niso izkusili na lastni koži, vsaj ne ob tako slabih možnostih za rešitev?
Se je kdo vprašal, kdo je vzgojil te 20- 30 letnike, po katerih udrihate 40- 50 letniki v tej temi?
In vsi starši 10-20 letnikov - kako si predstavljate, da bodo živeli vaši otroci od službe za 700 neto? Aja naj me ne skrbi za vaše otroke, ker ve imate že sedaj našparano za njih...dvojna merila držijo MON pokonci...
Navedeno
pa še kako prav ima
fghjk:

Kar umiri se, bo preveč pritisk narastel :)

Me prav zanima na kakšen način si rešila stanovanjski problem.
Saj ni potrebno odgovarjati, ker mi je itak jasno.

Skratka, še ena, ki meša hruške in jabolka, nič novega.

In ne, ni me potrebno pošiljati še 3x brati lasten podpis - sama sem poštena in nimam slabe vesti glede ničesar, če se le da ljudem pomagam in nisem škodoželjna, toliko v tvojo vednost.
No, lahko pa ti še 3x prebereš moj lasten podpis, ti bo dobro del :)

No zdaj grem likati, da ne bo še komu slučajno pritisk preveč narastel :)

Pa lep in umirjen dan ti želim.

Odgovorit na vprašanje ne znaš? Se mi je zdelo, ja. Pejd likat ja, edina pametna stvar ki jo boš danes naredila.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 7 krat 4?