Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
senca67

Ko ne gre več

12.06.12 21:36
štiričlanska družina z dvema povprečnima plačama, starejši sin v dijaškem domu, mlajši v vrtcu, gorivo do službe možu povrnejo v 60%,, meni ne krijejo potnih stroškov. Rešuje nas sinova štipendija, naprej bomo do konca meseca koristil aktivo, drugače se spet ne bomo prebili čez mesec. Grozi nam bankrot in izpis sina iz srednje šole ter primoran bo delat, ker nismo sposobni več plačevati tekočih obveznosti. Moževa plača je šla za položnice aprila, nekaj še meseca marca. Maja sploh ne moremo plačati, pa že prihajajo za junij, tako daleč ste nas pripeljali politiki. Hladilnik je prazen, zamrzovalnik izropan že dolgo časa. Sin kliče naj mu dam 30€, da počasti prijatelje za rosjtni dan, dala sem mu 6 evrov in 60 centov, ker več nimam. Prihodnji mesec nam bodo izklopili priključek za telefon ter internet. Mobitela 15€/mesec ne moremo plačati več. Pobirala sem zgnite ostanke iz smetnjaka, da sem jih obrezala in skuhala še enkrat. 10 let nazaj sem živela super s povprećno plačo. Danes pa nas obirate za vse mogoče, pa to zaradi 1€ in 80 centov prekoračenega plačujemo vrtec, ki niti ni tolk blizu doma in komurkoli povem, nas ne jemlje resno, smo vedno živeli v srednjem sloju.Sedaj? Poden. Še kdo s podobno zgodbo?
wenga

Re: Ko ne gre več

12.06.12 21:41
Navedeno
senca67
štiričlanska družina z dvema povprečnima plačama, starejši sin v dijaškem domu, mlajši v vrtcu, gorivo do službe možu povrnejo v 60%,, meni ne krijejo potnih stroškov. Rešuje nas sinova štipendija, naprej bomo do konca meseca koristil aktivo, drugače se spet ne bomo prebili čez mesec. Grozi nam bankrot in izpis sina iz srednje šole ter primoran bo delat, ker nismo sposobni več plačevati tekočih obveznosti. Moževa plača je šla za položnice aprila, nekaj še meseca marca. Maja sploh ne moremo plačati, pa že prihajajo za junij, tako daleč ste nas pripeljali politiki. Hladilnik je prazen, zamrzovalnik izropan že dolgo časa. Sin kliče naj mu dam 30€, da počasti prijatelje za rosjtni dan, dala sem mu 6 evrov in 60 centov, ker več nimam. Prihodnji mesec nam bodo izklopili priključek za telefon ter internet. Mobitela 15€/mesec ne moremo plačati več. Pobirala sem zgnite ostanke iz smetnjaka, da sem jih obrezala in skuhala še enkrat. 10 let nazaj sem živela super s povprećno plačo. Danes pa nas obirate za vse mogoče, pa to zaradi 1€ in 80 centov prekoračenega plačujemo vrtec, ki niti ni tolk blizu doma in komurkoli povem, nas ne jemlje resno, smo vedno živeli v srednjem sloju.Sedaj? Poden. Še kdo s podobno zgodbo?

Res zelo žalostno.
Če je zelo hudo, pusti Primožu podatke (mislim, da preveri) in če je tako, potem nas bo kar nekaj tukaj kaj prispevalo.
znajt se bo treba

s povprečno plačo in otroci enostavno ne gre. Eden od vaju naj pusti službo in gre delat na črno, pa boste profitirali.
nope.

Ne, tako hudo kot pri vas ni. Imava enega otroka, včasih super, danes bolj kot ne na robu. Vendar ne (še) tako kot pri vas.
Obsojati sistem, politiko...je BV. Treba se je samo vprašati kaj storiti? Jaz pravim tako. Ti lahko hodip likat, pospravljat. Prav tako tvoj mož...se zmeni in komu pokosi, pospravi okoli hiše, kaj pripelje odpelje...sin naj dela preko študenta ali še bolje na črno po par ur na dan...

Dobite v proračun kakšnih 100, 200 dodatnih eur in bo lažje. za nekaj časa.

12.06.12 21:48
Senca,
oglasi se na mail zavod@over.net, preverimo kaj potrebujete, naredimo seznam in skupaj lahko zberemo kaj ali najdemo ljudi, ki lahko pomagajo.
Ni potrebe, da bi jedli iz smetnjaka, to pa res ne.
kr_edn

12.06.12 21:48
Precej vrstnikov poznam, ki so v srednji šoli hodili delat, da so lahko imeli za obleke. Tudi sam sem med njimi. Tvoj sin po drugi strani fehta starše za zapravljanje.

Kakorkoli lahko obračam je glede na tvoj zapis vaš skupen prihodek prek 2000€. Ne vem kam dajete vse skupaj, da ne morete preživeti.

Saj ne mislim biti žaljiv ali karkoli podobnega, ampak poskušaj si predstavljati kaj bi se zgodilo, če bi ti izgubila službo.
nič jasno

12.06.12 21:49
Žalostna zgodba, res.
Ampak mi pa ni čist jasno, ko včasih tule berem, smo 4-članska družina z dvema povprečnima plačama, a bi imeli še enega otroka, saj imamo za živet, celo na dopust gremo...

Povprečna plača je, se mi zdi nekaj čez 900 evrov, se pravi dve enih 1.800-1.900. S tolikšnim zneskom bi pa ena štiričlanska družina res morala preživet brez pobiranja hrane iz smetnjakov.
Kako pa pol preživijo družine z minimalnimi plačami? Ali pa s samo eno povprečno?

Pa brez zamere, samo sprašujem, ker preberem toliko nasprotujočih si izjav tu gor...
senca67

12.06.12 21:49
Mož dela 14 ur na dan, se zbudi in odide, preden pride, skoči morda v trgovino po kakšno malenkost, pojemo in gre spat. Sama imam 8 urni delovnik. Hvala za potrditev ideje, bom pustila službo drugače res ne vidim rešitve.
tonka.

12.06.12 21:52
Daj malo bolj razloži...koliko imate 4 članska družina na mesec. Ker z dvema povprečnima plačama ihn dvema otrokoma...ne mi rečt, da morate jest iz smetnjakov...

Imate kakšne dolgove..kaj? nekaj mora biti.
Če prav razumem, imate dve povprečni plači - ne minimalni torej. Razumem tvojo situacijo, a žal mora marsikdo preživeti še z manj.
jaoooo

12.06.12 21:56
Na vprašanje kam gre ves denar, da morate jesti iz smetnjakov pa ne boš odgovorila? Se pridružujem mnenju tistih, ki se jim sicer smiliš, ampak dejansko mi ni jasno kako bi preživela, če eden od vaju ne bi imel službe, kar je danes kar pogosto v družinah.
mislim.......

12.06.12 21:57
Navedeno
nope.
Ne, tako hudo kot pri vas ni. Imava enega otroka, včasih super, danes bolj kot ne na robu. Vendar ne (še) tako kot pri vas.
Obsojati sistem, politiko...je BV. Treba se je samo vprašati kaj storiti? Jaz pravim tako. Ti lahko hodip likat, pospravljat. Prav tako tvoj mož...se zmeni in komu pokosi, pospravi okoli hiše, kaj pripelje odpelje...sin naj dela preko študenta ali še bolje na črno po par ur na dan...

Dobite v proračun kakšnih 100, 200 dodatnih eur in bo lažje. za nekaj časa.

Revnemu, lačnemu, še več dela kajne?
Da te ni sram, še več dela takim a ne???
Svinjarija vseh svinjarih, da se človek, ki dela 8 ur na dan, ne more dostojno preživet, bolje da gre cela država k hudiču!!!!
Pa ne gre v tem primeru za nekake ljudi, ki štepajo otroke, tu gre za pošteno družino, ki se preživlja s poštenim delom, ki je plačano kot napitnina:(((

Hudič naj vzame to državo in izkoriščevalske kapitaliste!!! Vojno bo treba, pa malo selekcije narediti...da je človek lačen, da je primoran po smetnjakih brskat...SRAMOTA!!

12.06.12 21:57
Navedeno
senca67
Mož dela 14 ur na dan, se zbudi in odide, preden pride, skoči morda v trgovino po kakšno malenkost, pojemo in gre spat. Sama imam 8 urni delovnik. Hvala za potrditev ideje, bom pustila službo drugače res ne vidim rešitve.

Poslji mail Andreji, ce so vam ze ponudili pomoc. ;)

----------
...
Oh my morning's coming back
The whole world's waking up
All the city buses swimming past
I'm happy just because
I found out I am really no one!
...
----------
pretiravaš

12.06.12 21:58
Avtorica ali pretiravaš ali pa ste preveč razsipni in ne znate z denarjem. Mi smo 3 članska družina plačujemo vrtec 140 evrov, pa z dvema plačama skupaj imamo 1700 evrov na mesec živimo super. Res da nimamo kreditov in ne razmetavamo z denarjem. Pa mi verjame da damo nekaj še v štunf? Meni se prej zdi da si slaba gospodinja.

12.06.12 22:01
Preden si ustvarite sliko in obsodite, poslušajte, vprašajte, zberite več informacij.
Prevečkrat se je zgodil napačen prvi vtis in se je na koncu izkazalo popolnoma drugače.
eh

12.06.12 22:01
Navedeno
Andreja
Senca,
oglasi se na mail zavod@over.net, preverimo kaj potrebujete, naredimo seznam in skupaj lahko zberemo kaj ali najdemo ljudi, ki lahko pomagajo.

Andreja, res vi tam dobro preverite. Ta zgodba ne pije vode. Dve povprečni plači plus sinova štipendija so čez glavo dovolj za življenje. Če je povprečna plača okoli 900 € neto je dovolj za vse položnice, vrtec in dijaški dom. Sin ima za svoje stroške štipendijo. Druga povprečna plača 900 € pa je dovolj za hrano za tri ljudi in obleko. Tukaj nekaj ne gre skupaj. Če ne znajo z denarjem, pa nismo mi krivi in ne vem, zakaj bi kdo za njih kaj zbiral.
Za resnične reveže pa vedno z veseljem prispevam vsak mesec.

12.06.12 22:05
Navedeno
eh
Navedeno
Andreja
Senca,

Andreja, res vi tam dobro preverite. Ta zgodba ne pije vode. Dve povprečni plači plus sinova štipendija so čez glavo dovolj za življenje. Če je povprečna plača okoli 900 € neto je dovolj za vse položnice, vrtec in dijaški dom. Sin ima za svoje stroške štipendijo. Druga povprečna plača 900 € pa je dovolj za hrano za tri ljudi in obleko. Tukaj nekaj ne gre skupaj. Če ne znajo z denarjem, pa nismo mi krivi in ne vem, zakaj bi kdo za njih kaj zbiral.
Za resnične reveže pa vedno z veseljem prispevam vsak mesec.

Se strinjam, pomoč mora biti širša od "darovanja denarja", ker denar le v redkih primerih dolgoročno reši problem.
senca67

12.06.12 22:06
skupnega dohoda je 1800€

odhoda, vrtec 80€, najemnina in stroški skupaj 700€, mož ne dobi povrnjeno celotnega bencina, strošek dodatno 150€, moj bencin 200€ (dva avta sta nuja) dijaški dom slabih 300€, avtobusna karta do šole 30€, vlak do doma čez vikend 100€, treba je tudi kaj pojest, kakšno obleko kupit, morda dat sinu kakšen € za s seboj. Ker je mož potnik, naredi od 400-700km dnevno in je potrebno avto servisirat.Plačat zavarovanje, cestnino, kaj ti bo 1800€ če stroški znesejo 2000€ vsak mesec? Za teh 200€ gremo vsak mesec globje v limit
mož ob službo

12.06.12 22:10
mož naj se začne prepirat s šefom, da ga bo ta odpustil in začne delat na črno. Druge ni.
cvlš

12.06.12 22:13
Žalostno je, da tole sploh ni nobena izjema. Takih zgodb bo čedalje več. Vi vsaj kreditov nimate. Življenje je z vsakim dnem dražje, plače pa z vsakim dnem nižje. Potem ti povišajo še vrtec in vzamejo OD, pa si tam. Dežela obubožanih delavcev.
erga

12.06.12 22:13
Ja seveda - delo na črno - potem pa pride kaka bolezen, nesreča, se pa lahko kar obesita.

Druge ni, bo treba zdržat.
matematičarka

12.06.12 22:14
Navedeno
senca67
skupnega dohoda je 1800€

odhoda, vrtec 80€, najemnina in stroški skupaj 700€, mož ne dobi povrnjeno celotnega bencina, strošek dodatno 150€, moj bencin 200€ (dva avta sta nuja) dijaški dom slabih 300€, avtobusna karta do šole 30€, vlak do doma čez vikend 100€, treba je tudi kaj pojest, kakšno obleko kupit, morda dat sinu kakšen € za s seboj. Ker je mož potnik, naredi od 400-700km dnevno in je potrebno avto servisirat.Plačat zavarovanje, cestnino, kaj ti bo 1800€ če stroški znesejo 2000€ vsak mesec? Za teh 200€ gremo vsak mesec globje v limit

Kateri dijaški dom pa je to, da ima tako visoko oskrbnino? Povprečno so okoli 200 evrov, mesečna za neomejeno potovanje z vlakom za drugi razred je 230 evrov.
matematičarka

12.06.12 22:17
Navedeno
matematičarka
Navedeno
senca67
skupnega dohoda je 1800€

Kateri dijaški dom pa je to, da ima tako visoko oskrbnino? Povprečno so okoli 200 evrov, mesečna za neomejeno potovanje z vlakom za drugi razred je 230 evrov.

Edino, če je v tujini ...
senca67

12.06.12 22:20
sin rabi pomoč pri hoji zato se plačuje dodatno oskrbnina. Je pa v Celju

12.06.12 22:20
Pa se je spet pokazala dobrota monovk, ki sprasujejo izracunavajo in na koncu ugotovijo, da tole pa ze ne more biti res...

----------
...
I'm happy just because
...
----------
matematičarka

12.06.12 22:22
Navedeno
senca67

Kaj pa je s ceno vlaka? Se mi zdi skoraj nemogoče, da bi kjerkoli po Slo za povratno dal sto evrov?

12.06.12 22:23
Navedeno
senca67

Ce bi bil na tvojem mestu bi kontaktiral andrejo in se pomenil z njimi. Tu na monu bodo vse pametne in te bodo pozrle do kosti.

----------
...
I'm happy just because
...
----------

12.06.12 22:24
Andrejo*

----------
...
I'm happy just because
...
----------
tako!

12.06.12 22:26
Pri teh dohodkih od mene ne dobite niti centa! Sin je v dijaškem domu. Kakšno stanovnaje imate potem v najemu 3+sobno?? Dovolj bi imeli 1.5 - sobno! Če naredite vsak dan toliko km, potem se pač preselite bliže kraju dela enega izmed vas! Mi je pa jasno, da je zlo luksuzno živeti v LJ! Vse na dosegu roke, kajne? V neko vukojebino, kjer bi bila najemnina 400eur z vsemi stroški vred pa ne bi šli, kajne? Očitno ste 3je pa ne zmorete z 2000eur dohodka. Bog vam pomagaj če raje stradate kot pa da bi se preselili nekam izven ljubljane kjer bi ubili dve muhi na mah (manj stroškov goriva + cenejša najemnina) vendar je jasno, da se je težko odreči ljubljanskemu luksuzu, a?

12.06.12 22:27
Ne razumem, zakaj ljudje dopuscate, da vam delodajalec ne plačuje stvari, ki so obvezne. In delate naprej. Si tudi brez regresa?

Mozev delodajalec najbrz placuje potne stroske, ki so vezani na mesecno vozovnico, kar je tudi prav. Pa potem dobi kilometrino? Zakaj pristaja na manj kot mu pripada?

Kaj pa ce sin pride domov vsak drug vikend? Najemnine je res veliko, ni moznosti, da bi sli drugam?
senca67

12.06.12 22:28
kaj povratna 100€? Za vsak vikend pride domov in gre v nedeljo nazaj v dom.
vlak

12.06.12 22:32
Navedeno
matematičarka
Navedeno
senca67

Kaj pa je s ceno vlaka? Se mi zdi skoraj nemogoče, da bi kjerkoli po Slo za povratno dal sto evrov?

Za 4 povratne (saj se vrača vsak teden) se mi niti ne zdi pretirano...
cloudy

12.06.12 22:33
Nemorem verjet kaj berem.
Od tega, da naj gre mož delat na črno, do tega, da naj bo srečna, ker nima kredita? Naj bo srečna, ker živi v podnajemniškem stanovanju, ki ga bo v primeru, če ga ne bo mogla plačevat, morala pustiti in oditi - kam že?
Ojej, ojej, še nadirate jo....
Pa kam vse to skupaj pelje?
Še premalo trese tole zemljico...
Rajši ne komentirajte, še manj pa obsojajte. Če lahko pomagajte, se pozanimajte, kako in kaj.
Jaz pa upam, da bo tvoj sin uspešno dokončal srednjo šolo, da se vam bo situacija nekoliko obrnila na bolje.

12.06.12 22:37
Navedeno
cloudy
Nemorem verjet kaj berem.
Od tega, da naj gre mož delat na črno, do tega, da naj bo srečna, ker nima kredita? Naj bo srečna, ker živi v podnajemniškem stanovanju, ki ga bo v primeru, če ga ne bo mogla plačevat, morala pustiti in oditi - kam že?
Ojej, ojej, še nadirate jo....
Pa kam vse to skupaj pelje?
Še premalo trese tole zemljico...
Rajši ne komentirajte, še manj pa obsojajte. Če lahko pomagajte, se pozanimajte, kako in kaj.
Jaz pa upam, da bo tvoj sin uspešno dokončal srednjo šolo, da se vam bo situacija nekoliko obrnila na bolje.

Tocno! Res so ljudje pri vas postali neverjetni.

----------
...
I'm happy just because
...
----------
kako ne

12.06.12 22:38
Jaz pa čist razumem, samo to da če že mož toliko dela zakaj recmo ne greste z avtom po njega - če vlak toliko stane. Tolk bencina pa najbrž ne gre. Pa tole sploh ni mišljeno grdo, samo razmišljam. In da, žalostno je postalo tole življenje. Sama sem , pa zaslužim od 7oo do 8oo evrov. Ampak stroški poberejo vse in ostane - nič. Jem pa testenine, če dobim solato za šenk od frendov ki imajo vrt. In zakaj tolk lapate pejt na črno likat, čistit. Grem takoj, samo povejte kam. Ne živimo vsi v veliki Ljubljani kjer si folk še lahko privošči čiščenje, likanje in podobno - za plačilo. Kam boš šel v manjšem kraju likat. Naj se z vlakom od tle kjer živim vozim v Ljubljano likat dve ure. Matr ste pametne, da o dobroti oz. seciranju ženske ki je povedala kako je - ne govorimo. Pa a ste res tukaj same dobro stoječe , ali srednji sloj ki sanja in laže?!
leeeej

12.06.12 22:39
Dohodka majo 1800 + verjetno 200 štipendije, če z 2000eur družina v Sloveniji ne more preživeti pa Bog nam pomagaj... Dohodek je čisto soliden za življenje v marsikaterem slovenskem kraju, v LJ pač ne.

12.06.12 22:43
Navedeno
leeeej
Dohodka majo 1800 + verjetno 200 štipendije, če z 2000eur družina v Sloveniji ne more preživeti pa Bog nam pomagaj... Dohodek je čisto soliden za življenje v marsikaterem slovenskem kraju, v LJ pač ne.

Ste pa res pametne sin bo hodil v Celje v solo zivijo pa v Ljubljani. zakaj ze? Ce bi bili v Ljubljani potem bi se solal v Ljubljani in se ne bi vozil in zivel v dijaskem? Ja?

----------
...
I'm happy just because
...
----------
1dijak

12.06.12 22:43
Mi trije živimo z 680€, pa še kar gre:(
1dijak

12.06.12 22:45
Navedeno
1dijak
Mi trije živimo z 680€, pa še kar gre:(
JA, živimo v Ljubljani:(
matematičarka

12.06.12 22:46
Navedeno
kako ne
Jaz pa čist razumem, samo to da če že mož toliko dela zakaj recmo ne greste z avtom po njega - če vlak toliko stane. Tolk bencina pa najbrž ne gre. Pa tole sploh ni mišljeno grdo, samo razmišljam. In da, žalostno je postalo tole življenje. Sama sem , pa zaslužim od 7oo do 8oo evrov. Ampak stroški poberejo vse in ostane - nič. Jem pa testenine, če dobim solato za šenk od frendov ki imajo vrt. In zakaj tolk lapate pejt na črno likat, čistit. Grem takoj, samo povejte kam. Ne živimo vsi v veliki Ljubljani kjer si folk še lahko privošči čiščenje, likanje in podobno - za plačilo. Kam boš šel v manjšem kraju likat. Naj se z vlakom od tle kjer živim vozim v Ljubljano likat dve ure. Matr ste pametne, da o dobroti oz. seciranju ženske ki je povedala kako je - ne govorimo. Pa a ste res tukaj same dobro stoječe , ali srednji sloj ki sanja in laže?!

Lej, ena moja frenda je isto razmišljala - stalno brez denarja, vsak mesec ji je zmanjkalo, pa kaj naj par ur na teden delam, to ni nič, pa kdo me bo sploh vzel in podobno. No, na koncu je vseeno našla čiščenje za par ur na teden, ravno toliko, da na mesec znese od sto do 150 evrov in ne boš verjela, zdaj ji kak mesec celo ostane.

Tejle družini iz teme lahko en mesec ali dva pomagamo, ampak dolgoročno si pa mora pomagat sama. In veliko boljša rešitev od te, da izpišejo otroka iz šole, je, da se preselijo recimo v Celje - mogoče je pa to celo bliže njenemu delovnemu mestu, možu je pa morda vseeno, saj je itak stalno v avtu. Ali da se preselijo v manjše stanovanje, saj so večino časa samo trije doma (in moža itak cele dneve ni). Rabijo 200 evrov na mesec več - to je par ur dela na teden ali selitev v dvosobno stanovanje ali selitev v Celje (morda, ugibam). Ampak nekaj morajo stuhtati, ne samo sedeti in stokati.
optimizemmm

12.06.12 22:49
Glej, pruhajajo počitnice in dva meseca bo stroškov znatno manj, mogoče vam uspe prilest na zeleno vejo. Potem pa seveda jovo na novo še kako leto in ko fant konča šolo, bo bolje. Glede na to, da ima štipendijo je verjetno vsaj konec 3. letnika...
nakladancija

12.06.12 22:49
Mislim halooooooooooooooooo? 2000 eur štiričlanska družina? ma ne me jebat no. Za bencin ona da 200 eur on pa 150??? Halo pa ne me jebat še enkrat. 700 eur '+ str za najemnino? Kje, za boga milega? V LJ? Kaj potem delate da porabite 350 eur za benz? Imate dva avtomobila? So faaking luksuz...ma si me razpizdila do nezavesti. Ne me zajebavat lepo prosim. Pa ti veš koliko ljduej zaslužijo al kaj?
matematičarka

12.06.12 22:53
Navedeno
vlak
Navedeno
matematičarka
Navedeno
senca67

No, povratna od kp do ms je okoli 30 evrov (za mlade do 26. leta), Lj - Ce pa je povratna karta 16 evrov. Toliko za primer.
jbmti

12.06.12 22:55
Navedeno
nakladancija
Mislim halooooooooooooooooo? 2000 eur štiričlanska družina? ma ne me jebat no. Za bencin ona da 200 eur on pa 150??? Halo pa ne me jebat še enkrat. 700 eur '+ str za najemnino? Kje, za boga milega? V LJ? Kaj potem delate da porabite 350 eur za benz? Imate dva avtomobila? So faaking luksuz...ma si me razpizdila do nezavesti. Ne me zajebavat lepo prosim. Pa ti veš koliko ljduej zaslužijo al kaj?

ampak prav res no:)
pemina 

12.06.12 22:56
Kaj pa vem, vse to sranje.... Na ceste bo treba. Kako dolgo se še bomo pustili?! Resnično ljudje božji, dva človeka delata, ne čohata se po riti, ampak delata, pa preberem takšno zgodbo!! Sramota za našo državo in takšne državljane, ki še obsojajo, namesto, da bi se vprašali, kaj je narobe z našo državo, ki je ljudi iz danes na jutri pahnila na takšen rob preživetja... Že prej smo bili Slovenci mojstri preživetja, sedaj pa... Dajmo že enkrat nekaj narediti, ne pa da se tekmuje kdo preživi z manj. Saj vse to skupaj več ni življenje, ampak životarjenje, nekdo pa z našim denarjem dela ko svija s kurbosom, bi rekla moja mama....
se strinjam!

12.06.12 22:58
Navedeno
nakladancija

Se strinjam. Sicer pa jaz tako ali tako mislim, da je to provokacija! Poznam tričlansko družino, kjer so imeli skupaj za cca. 1000eur prihodkov (sedaj je žena izgubila službo :( pa ker nima slo državljanstva so res čist v piz*i, ker še sociale ne dobijo!) pa so imeli lepo v najemu 1.5 sobno stanovanje, tastaradva sta lepo spala NA KAVČU! hčerka je imela pa svojo sobo! Pa so potrpeli in se je dalo! Kar se greste pa vi, ki ne morete preživeti z 2000eur je pa totalno preseravanje! 700 eur najmenine?! Daj no! To je sam v LJ, vozite se pa delati kam? V Spodnji Duplek al kaj??? V marsikaterem kraju se dobi 1.5 sobno stanovnaje za 200eur + cca. 100 eur stroškov, evo vam prihranek! Z 2000eur pobiraš iz smetnjaka??? Prvokategorna kozlarija. Eni ste pač navajeni na luksuz in se ne mislite ničemur odreči! Raje ste lačni, ker to drugi ne opazijo ne? Pa se preseravate z dvema avtomobiloma, očitno precej luksuznim stanovanjem, življenjem v LJ itd. ja luksuz stane, nisi vedla??? še eni tipični titovi razvajenčki...
otrok s PP

12.06.12 23:01
Imam otroka s PP, med drugim tudi gibalno oviranega, pa še z drugimi, res dragimi zahtevami, pa nimamo 1.800 € mesečno. Ja, imamo 2 avta, ker se z enim vozi mož v službo, ker javnih povezav enosavni NIIIIIII, jaz z drugim razvažam otroka na terapije, v šolo in še kam,saj drugače ni možno. Hvala Bogu bomo kmalu odplačali kredit za stanovanje. Drugi je dijak, 230€ za dom, a iz smetnjakov za zdaj še ne pobiramo. Tudi meni zgodba ne pije vode, manjka veliko.
vlak

12.06.12 23:02
Navedeno
matematičarka
Navedeno
vlak
Navedeno
matematičarka
Navedeno
senca67

No, povratna od kp do ms je okoli 30 evrov (za mlade do 26. leta), Lj - Ce pa je povratna karta 16 evrov. Toliko za primer.

(Lj-Ce; 4X16=64) Kaj pa recimo Celje-Murska Sobota? Ne vem zakaj tako dlakocepstvo. Če gospa pravi, da porabi za vlak 100 eur, verjetno drži...

12.06.12 23:05
Monklje ste pa res samo za ozenit...

----------
...
I'm happy just because
...
----------
kako ne

12.06.12 23:05
Kjer živim tega enostavno ni. Karikirala sem da bi se z vlakom vouila v Lj, ker avta nimam - torej mi prisluženo z likanjem pobere plačilo vlaka. Par ur na teden znese mesečno od 100 do 150 evrov. Povej kje se tolk fajn potem plačuje, če pa tle lapajo o nizkih cenah. Še enkrat : recmo da n,pr. v Velenju tega ni, ali Sl. Konjicah, ali....

12.06.12 23:07
Pa kam ste se zagnale s to Ljubljano? Vozovnica Ljubljana - Celje je slabih 7 EUR. 8 voženj (4 vikendi, vsakokrat tja in nazaj, da pomagam tistim, ki težje računajo) torej dobrih 50 EUR, z mladinskim popustom še manj. Kar pomeni... Ljubljana odpade.

Druga pametna pravi, da zadošča 1,5 sobno stanovanje. Za 4? Meni to ne spada pod dostojno življenje, ki bi ga družina z dvema zaposlenima MORALA imeti.

No, dajmo spet odpret tekmovanje, kdo lahko preživotari čez mesec z manj denarja. Delodajalci berejo. In bodo zelo zadovoljni.

12.06.12 23:08
Navedeno
enaNika
Pa kam ste se zagnale s to Ljubljano? Vozovnica Ljubljana - Celje je slabih 7 EUR. 8 voženj (4 vikendi, vsakokrat tja in nazaj, da pomagam tistim, ki težje računajo) torej dobrih 50 EUR, z mladinskim popustom še manj. Kar pomeni... Ljubljana odpade.

Druga pametna pravi, da zadošča 1,5 sobno stanovanje. Za 4? Meni to ne spada pod dostojno življenje, ki bi ga družina z dvema zaposlenima MORALA imeti.

No, dajmo spet odpret tekmovanje, kdo lahko preživotari čez mesec z manj denarja. Delodajalci berejo. In bodo zelo zadovoljni.

Nisem rekla, da je to dovolj. Sem pa predlagala, da izberejo kaj cenejšega ali pa kje drugje

12.06.12 23:12
Avtorica je najbrz ze ugasnila racunalnik in se skrila v kot. Saj ob komentarjih, ki jih zadnje case dobijo ljudje na monu se gredo res lahko samo razjokat...

----------
...
I'm happy just because
...
----------
no no no

12.06.12 23:12
Navedeno
se strinjam!
Navedeno
nakladancija

Se strinjam. Sicer pa jaz tako ali tako mislim, da je to provokacija! Poznam tričlansko družino, kjer so imeli skupaj za cca. 1000eur prihodkov (sedaj je žena izgubila službo :( pa ker nima slo državljanstva so res čist v piz*i, ker še sociale ne dobijo!) pa so imeli lepo v najemu 1.5 sobno stanovanje, tastaradva sta lepo spala NA KAVČU! hčerka je imela pa svojo sobo! Pa so potrpeli in se je dalo! Kar se greste pa vi, ki ne morete preživeti z 2000eur je pa totalno preseravanje! 700 eur najmenine?! Daj no! To je sam v LJ, vozite se pa delati kam? V Spodnji Duplek al kaj??? V marsikaterem kraju se dobi 1.5 sobno stanovnaje za 200eur + cca. 100 eur stroškov, evo vam prihranek! Z 2000eur pobiraš iz smetnjaka??? Prvokategorna kozlarija. Eni ste pač navajeni na luksuz in se ne mislite ničemur odreči! Raje ste lačni, ker to drugi ne opazijo ne? Pa se preseravate z dvema avtomobiloma, očitno precej luksuznim stanovanjem, življenjem v LJ itd. ja luksuz stane, nisi vedla??? še eni tipični titovi razvajenčki...
Kaj imate toliko proti Spodnjemu Dupleku?Če bi bili tam toma,bi bili zeeeelo ponosni,saj je to naselje zelo razvito.
Drugo kot drugo,če nimate drugega dela,pojdite spat,in ne se tu gor izživljati in pametovati,RAZUMETE LOLEKI!!!!
SPAT SE SPRAVITE!!!
kajvamje

12.06.12 23:13
Navedeno
se strinjam!
Navedeno
nakladancija

Pismeni smo prebrali, da plačujejo 700 eur za najemnino IN stroške. 100 eur stroškov pa vključuje kaj od naštetega??? (voda, komunala, elektrika, telefon, internet, ogrevanje, zavarovanje za avto, skupne stroške bloka, kamor spada rezervni sklad, upravitelj,...) Mi imamo položnic cca 450 eur, štiričlanska družina, niso všteti stroški študentke, ki se šola v drugem kraju.
okoli karte

12.06.12 23:19
Recimo, ful ceneje kot javni prevoz je, da si na netu (prevoz.org) nadeš prevoz. Recimo, jaz bi za javni prevoz odštela vsaj 12€ v eno smer in še to bi bilo samo do kraja, cca 30 km oddaljenega od mojega doma, zato bi me moral nekdo od domačih iskat. Na omenjeni strani pa si zrihtam prevoz za 5-6€ in še to me zapelje skor čisto do doma. Samo malo se je treba znajdit, pa lahko bolje skoz prideš.
matematičarka

12.06.12 23:20
Navedeno
kako ne
Kjer živim tega enostavno ni. Karikirala sem da bi se z vlakom vouila v Lj, ker avta nimam - torej mi prisluženo z likanjem pobere plačilo vlaka. Par ur na teden znese mesečno od 100 do 150 evrov. Povej kje se tolk fajn potem plačuje, če pa tle lapajo o nizkih cenah. Še enkrat : recmo da n,pr. v Velenju tega ni, ali Sl. Konjicah, ali....

Seveda, fajn mora biti plačano, kajne. Moja frenda dela kar lepo v svoji vukojebini, za štiri ali pet evrov na uro, oddela šest, sedem ur na teden in ima na koncu 100 do 150 evrov na mesec. Poleg svoje službe, seveda.
Če bi pa vedela jaz osebno kje za delo za deset evrov na uro, ga pa ne bi tebi ponujala, veš.
matematičarka

12.06.12 23:23
Navedeno
enaNika

Hja, lahko gledaš tudi tako. Ampak realnost je pa na bančnem računu. Ti bi čakala, da se folk upre in da bo prišla svetla prihodnost? Dotlej bi pa kaj? Na cesto greš lahko tudi, če se preseliš v manjše stanovanje in imaš na lepem dovolj denarja za preživet. Ti čisto nič ne brani tega.

Mi smo živeli štirje v enosobnem stanovanju, ker za več ni bilo. Pa se mi ni zdelo niti nedostojno niti nevzdržno. Veliko bolj nevzdržno bi bilo, če bi živeli v trisobnem in gagali iz meseca v mesec.
bravo kensi

12.06.12 23:24
Tale tvoj zadnji komentar je pa popolnoma na mestu. Ženska je hotelo malo se spihat, mogoče kak PAMETEN nasvet, je pa res bolje iti spat kot tele preseratorke prebirat.No, ne bom rekla vse. Ampak da ste pa ženske take možače ratale me je pa kar sram. Saj ne rečem življenje je kruto, ampak vsaj malo..... vsaj malo...... no way tukaj. Vse secirat, vse skritizirat, vse popljuvat, hudo je to če že bitja ki naj bi bila najbolj nežna, najbolj čuteča, najbolj razumevajoča, najbolj pripravljena poslušat, svetovat - matere, ženske - postanejo take Grozilde. Oh, za svoje bi pa vse, ampak prav vse....... hudo.
dasd

12.06.12 23:28
Pa v konkretnem primeru s partnerjem vsak prinese cca. 1000eur neto domov (vključena štipendija. Mislim, da je to marsikomu zelo dobra plača. Očitno pač živite preveč potratno/razkošno.

12.06.12 23:32
Navedeno
bravo kensi
Tale tvoj zadnji komentar je pa popolnoma na mestu. Ženska je hotelo malo se spihat, mogoče kak PAMETEN nasvet, je pa res bolje iti spat kot tele preseratorke prebirat.No, ne bom rekla vse. Ampak da ste pa ženske take možače ratale me je pa kar sram. Saj ne rečem življenje je kruto, ampak vsaj malo..... vsaj malo...... no way tukaj. Vse secirat, vse skritizirat, vse popljuvat, hudo je to če že bitja ki naj bi bila najbolj nežna, najbolj čuteča, najbolj razumevajoča, najbolj pripravljena poslušat, svetovat - matere, ženske - postanejo take Grozilde. Oh, za svoje bi pa vse, ampak prav vse....... hudo.

Saj ne mores verjeti, da zensko tako raztrgajo. Saj je samo napisala, da je tezko pa jo takoj pozrejo za malico. Ko bodo pa one v stiski pa jok na mon in bodo one pozrte. Potem pa ne bo vec tako lepo.

----------
...
I'm happy just because
...
----------
vsi smo reveži

12.06.12 23:42
Revež je tisti, ki dela in revež tisti, ki ne.

Izjeme so tisti, ki so jim starši kupili stanovanja, ki živijo pri starših v mansardi, javna uprava, podjetja v lasti države..

tisti v gospodarstvu in brezposleni smo pa brez vsakih pravic. Lanski in letošnji regres je pri meni npr. znanstvena fantastika, ker bo lastnik odprl vmes že pet firm, prej ko ga bom uspela stožit na sodišču. Pa kdo sploh koga toži, če takoj izgubiš tožbo. Potni stroški 1 euro na dan, samo za brisalce pa daš 20 eurov. itd itd
mah očitno

12.06.12 23:47
Očitno pa le niste take gospe s takimi fajnimi dohodki kot se v drugih temah hvalite, če se vam že tale njen dohodek - jasno odhodke ne upoštevate - zdi bajen. Torej ste /smo ena obična revna raja tle. Ve pa se tako hvalite v drugih temah, al se samo raja ki manj zasluži - v tej temi obrega. Minimalci pejte spat da boste jutri lahko vstali za minimalca !? Jaz lahko spim ker sem v penziji - velikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii , večji od vaših minimalcev, pa se požrite !
halooooooooooooooo

13.06.12 00:02
te ni sram da hočeš mladoletnega sina poslat delat ker ne moreš prezivet druzine???
odpovej se kakšni stvari,pojdite v manjše stanovanje...moznosti je veliko.z tako velikim prihodkom pa jamraš????
halooooooooooooo

13.06.12 00:04
aja pa še neki.avto je luksuz in ne nuja.uporabljita javni prevoz pa bosta prišparala čez 100 eurov

13.06.12 00:12
Ženske, prosim, povejte, kje delijo tolikšno pamet. Da grem pogledat, če je še kaj ostalo.

Nekje na polovici teme ena pametuje, naj oče hodi po sina z avtom, če je vlak predrag. Ja, valda! To je vožnja tja in nazaj v petek, pa potem tja in nazaj v nedeljo. Računica se izide samo na monu.

Zdaj, po 2 urah, pa ena svetuje javni prevoz, če je avto predrag. (grem se butat z glavo ob steno) A službeno po Sloveniji naj se človek fijaka z avtobusi in vlaki, ki v marsikateri kraj vozijo mogoče 1x ali 2x dnevno? Bravo, res. Kaj bi mati Zemlja brez vas.
otrok s PP

13.06.12 00:27
Navedeno
halooooooooooooo
aja pa še neki.avto je luksuz in ne nuja.uporabljita javni prevoz pa bosta prišparala čez 100 eurov

Ma lej, kokoš, ni cel svet LJ in eni javnega prevoza NIMAMO. NI, NULA, NADA, kapiš??? Pelje kombi otroke v šolo in iz šole - to je to. Ni povezave, brez avta si bos. Moj otrok, recimo, je na berglah in ne more vsak dan 7 km peš v eno smer, ne more it 75 km peš do Soče na terapijo - kapiš? Moj mož ima do prvega javnega prevoza 21 km, s tem, da bi s tem javnim prevozom ne ujel začetka službe, ampak bi zamudil vsaj 45 min. Od javnega prevoza do službe ima še 45 km, medem ko jih ima direkt z avtom od doma 40. Veze za domov pa sploh nima. Kaj torej naj??

Mi živimo z eno plačo 1.600 €. Zaradi bolezni mlajšega je bilo zanj daleč najbolje, da z njim ostanem doma jaz, saj je bila misija nemogoče, da delam hkrati službo in dam otroka, ki do 3 let ni govoril in je komaj hodil, poleg tega pa imel še druge težave, nekomu tretjemu v varstvo. Do 3.leta je bil itak več po bolnišnicah kot doma, zdaj se počasi pobira, ko smo končno uspeli uveljaviti vso potrebno pomoč. Zanj celo dobim nižji dodatek za nego, celih 100 €,ki mi niti potnih stroškov za njegove terapije ne pokrije. Starejši je dijak in zaradi slabih javnih vez je primoram biti v dijaškem domu. Štipendija mu ne pokrije stroškov bivanja.

Mi smo pred rojstvom mlajšega otroka živeli nadpovprečno. K sreči sva z možem tudi precej prihranila, kar nama je olajšalo prvi 2 leti po tem, ko sem ostala z otrokom doma. Zadnji 2leti, ki je otrok že v šoli in ima tam tudi spremljevalko, sama delam po pogodbi preko svojega s.p.. Ni veliko, ravno svoje stroške pokrijem, da si plačam delovno dobo. Naše življenje se je hudo spremenilo, sploh zaradi posebnih zahtev otroka glede hrane, oblačil, raznih dodatkov, ki jih otrok potrebuje, pa jih ne dobiš na recept. MArisčemu, kar je prej bilo, se je zdaj treba odpovedat in ja - tudi dijak ve, da če hoče imeti več, mora sam prispevati. Letos bo en mesec delal pri možu v firmi in meni se to ne zdi nič groznega, sama sem vs epočitnice preživela tako - en mesec dela, en mesec zabave. Kljub vsemu gremo še vedno 1 x letno na dopust, morda bomo lahko šli celo 2 x za nekaj dni, sicer skormno, a vseeno. Po kontejnerjih ne brskamo, kupujem pa zelo premišljeno. Zdaj ž 3.leto obdelujem tudi vrt in se nam zeloooooooooo pozna pri hrani. Pač- treba se je prilagodit razmeram, druge ni. Ali moraš več zaslužit ali pa manj zapravit, ti dve možnosti sta. Vem pa, da so ljudje, ki bodo zalsužili 2 jurja i zapravili 2,2. Pa bodo zaslužili 3 jurje, pa bodo zapravili 3,3. Patološko, nimaš kaj.
khmmm

13.06.12 02:27
No, meni tole malo smrdi... ampak, če je res tako... bi se preselila v manjše in poceni stanovanje, v Celje verjetno, kjer sin obiskuje šolo. Ker vam samo sin "poje" 400€ mesečno z domom in karto za vlak. Raje dam 100-200€ več za hrano, pa še vedno 200 ostane. Glede potnih stroškov (vajinih) bi se jaz malo pritožila, saj ne delata na črno, torej se da rešit. Ker verjamem, da si po 8h dela utrujena, torej 4 urno delo na črno verjetno odpade po službi, bi se v Celju lahko v kakem baru dogovorila za čiščenje po zaprtju. Dela je največ 1 uro. Nekaj pa je. Četudi ima sin probleme z hojo, obstaja v Celju nek "dom", kjer lahko služijo takšni ljudje. In pa nasploh kakšne ankete preko tel - tam ni pomembno, kako hodiš, ker pač sediš.
Ne vem no.... če se usedeš za mizo, si na listu papirja napišeš vsak strošek posebej... in sprobaš vsako varijanto... jih je dostiiiiiii, ki vam znajo prikrajšat lakoto in stres. Tudi, če bo MON pomagal, finančno, kakorkoli, ne boste rešili težavo. Na tvojem mestu bi se obrnila na Primoža, naj ti pomaga pri računici, kje lažje priti skoz in kaj se vam v trenutnem stanju najbolj splača. To je moje mnenje, ne poznam cele tvoje zgodbe, ampak naj ti povem, da se vse da prebrodit. Tečejo solze, želodec in glava bolita od živcev, ampak gre, treba je samo izbrati pravo pot.
pain in the ass

13.06.12 05:19
Navedeno
Kensington
Avtorica je najbrz ze ugasnila racunalnik in se skrila v kot. Saj ob komentarjih, ki jih zadnje case dobijo ljudje na monu se gredo res lahko samo razjokat...

Mater si zatežen ti človek. Kaj pametnega znaš svetovat ali samo pametuješ?
Pošlji ženski par 100 EUR potem pa pojdi na pir, med folk. Ne da cele dneve visiš tu gor na babjem čveku.

13.06.12 06:05
mislim da je takih zgodb še mnogo,težko je zdej kle lajat in pljuvat po avtorici ,je pa res da nam je natrosila zelo skope podatke ,poznam družino ki so imeli družinsko firmo in jim je dobesedno "teklo od mize" ,danes je ona čistilka ,on pa se je pri 5o moral zaposliti ,da ne govorim da imata še hipoteko na bajto ,taki so sedaj resnično "reveži" ,ker ne znajo živet z malo denarja ,potem je pa lahko tudi res da ko je plača se šopningira na polno ,konec meseca je pa kriza ,sedaj seveda ko se klesti povsod na polno se marsikomu to zelo pozna ,verjamem to je najhujše kar te lahko doleti v življenju ,vem sama hudičevo dobro ,k nisem imela jurja-tolarjev da bi ga dala mulcu ko je šel na izlet ,sem si ga šla sposodit ,samo je bila pa zelo dobra šola zame ,danes nam prav nič ne manjka ,imamo svojo hišo ,nov avto ,privoščim si lahko 14 dnevni dopust ,samo krucefix cene pa vse pregledam v nulo in vse akcije in popuste izkoristim ,ja in ni me sram povedat da grem v Hofer in pa v Lidl in verjemite tud do 100€ na mesec se da prišparat če si preudaren ,še danes me stisne če se spomnim da sva z mojim tri tedne zadnjih 200 torajev gledala v tošlu ,samo lej če se sama ne boš organizirala drugače ,jaz sem šla kar h kmetu če ma kej za delat pa sem hrano dobila ,nekej boš morala premaknit .................
UROŠ R.

13.06.12 06:43
Pretiravaš, politični populizem.
namig

13.06.12 06:59
Najemi stanovanj in stroški so hudo visoki. Poskusite dobiti v najem manjšo hiško. Najemnina hiše ali stanovanja se bistveno ne razlikuje, lahko je še ceneje. Stroški - posebej komunalni so bistveno manjši. tako dobiš še možnost da imaš ob hiški manjši vrtiček, morda kako sadno drevo, s čimer si lahko lepo pomagaš pri prehrani. Terna je, če je možnost ogrevanja pozimi na drva - bistveno ceneje kot kurilno olje.
Če znaš izkoristi tudi darove narave, naberi kar poznaš užitnega in predelaj v sokove, posuši zelišča za čaj...tudi to je poceni in veliko bolj zdravo od česarkoli kupljenega.
Poznam družino, ki je tako naredila...stroški so se jim takoj zmanjšali za 300 eur mesečno.
leelee_nepr.

13.06.12 07:07
Iz te teme je razvidno, da v Sloveniji sploh ni enostavno bit srednji sloj. Dva jurja, to je toooooliko denarja. Če upoštevaš odsotnost vseh subvencij in socialnih transferjev, si pa na koncu praktično na istem, kot če bi delal za minimalca. S tem, da še jamrat nimaš pravice, ker imaš baje dovolj denarja.

Da ne bo pomote, se strinjam s tistimi, ki pravijo, da bi avtorica lahko bolje razpolagala z denarjem. Če ga ni, ga pač ni, potem iščeš cenejše stanovanje, ki ti ne bo požrlo 700 evrov na mesec. Pa ne me je*at, da so zdaj že najemniki tako navezani na svoje cegle, da se niso pripravljeni preselit za noben denar. Jaz bi najprej tu rezala, preden pošlješ mladoletnega sina delat za tekoči trak.
hisica

13.06.12 07:20
otrok s PP, občudujem tvojo moč in tvojo družino, da ste se znali prilagoditi vsemu hudemu in se imate kljub temu lepo. Bo morala avtorica naslovnega posta k tebi po nasvete, resni mislim. Selitev v Celje-jaz bi o tem razmislila, pa ne prav v Celje, ampak v okolico, za ta denar kot ga zdaj plačujete lahko mogoče dobite že hišo v najem. Če je mož potnik verjetno ni zanj to tak problem, ti pa razmisli glede svoje službe. Sigurno imaš kake možnosti, samo dejansko ne poznamo tvoje situacije v celoti.
Ne razumem kako si si zamislila, da bo moral sin delat in se izpisat iz šole, če po drugi strani praviš, da ima probleme pri hoji. Al sem narobe prebrala, al pa ne razumem. Ali pa je samo provokacija.
Mi smo živeli z 1 plačo dolga 4 leta, z mojo, ki je sicer nadpovprečna, 4 članska družina, v hiši. Marsikaj sem takrat spremenila v gospodinjstvu in smo še prišparali. Je pa res, da določene stroške lahko odlagaš nekaj let, večno pa ne moreš. Pa tudi nekaj prihrankov smo imeli od prej.
eleen 

13.06.12 07:45
Pa kje je zdaj avtorica teme?
pa daj no

13.06.12 07:59
Navedeno
khmmm
No, meni tole malo smrdi... ampak, če je res tako... bi se preselila v manjše in poceni stanovanje, v Celje verjetno, kjer sin obiskuje šolo. Ker vam samo sin "poje" 400€ mesečno z domom in karto za vlak. Raje dam 100-200€ več za hrano, pa še vedno 200 ostane. Glede potnih stroškov (vajinih) bi se jaz malo pritožila, saj ne delata na črno, torej se da rešit. Ker verjamem, da si po 8h dela utrujena, torej 4 urno delo na črno verjetno odpade po službi, bi se v Celju lahko v kakem baru dogovorila za čiščenje po zaprtju. Dela je največ 1 uro. Nekaj pa je. Četudi ima sin probleme z hojo, obstaja v Celju nek "dom", kjer lahko služijo takšni ljudje. In pa nasploh kakšne ankete preko tel - tam ni pomembno, kako hodiš, ker pač sediš.
Ne vem no.... če se usedeš za mizo, si na listu papirja napišeš vsak strošek posebej... in sprobaš vsako varijanto... jih je dostiiiiiii, ki vam znajo prikrajšat lakoto in stres. Tudi, če bo MON pomagal, finančno, kakorkoli, ne boste rešili težavo. Na tvojem mestu bi se obrnila na Primoža, naj ti pomaga pri računici, kje lažje priti skoz in kaj se vam v trenutnem stanju najbolj splača. To je moje mnenje, ne poznam cele tvoje zgodbe, ampak naj ti povem, da se vse da prebrodit. Tečejo solze, želodec in glava bolita od živcev, ampak gre, treba je samo izbrati pravo pot.

Ne vem sicer, zakaj se mi da, a če ti delodajalec povrne premale stroške, ga ne tožiš oz "se zmeniš" ker izgubiš službo..kje ti delaš oz živiš
pripombica

13.06.12 08:00
Navedeno
leelee_nepr.
Iz te teme je razvidno, da v Sloveniji sploh ni enostavno bit srednji sloj. Dva jurja, to je toooooliko denarja. Če upoštevaš odsotnost vseh subvencij in socialnih transferjev, si pa na koncu praktično na istem, kot če bi delal za minimalca. S tem, da še jamrat nimaš pravice, ker imaš baje dovolj denarja.

Da ne bo pomote, se strinjam s tistimi, ki pravijo, da bi avtorica lahko bolje razpolagala z denarjem. Če ga ni, ga pač ni, potem iščeš cenejše stanovanje, ki ti ne bo požrlo 700 evrov na mesec. Pa ne me je*at, da so zdaj že najemniki tako navezani na svoje cegle, da se niso pripravljeni preselit za noben denar. Jaz bi najprej tu rezala, preden pošlješ mladoletnega sina delat za tekoči trak.

Ne vem, ali govoriš točno o tej družini ali na sploh, ampak ta družina plačuje 80 evrov vrtca, ostalo ima subvencionirano, glede na nizek strošek vrtca sklepam, da za mlajšega dobivajo otr. dodatek, za starejšega dobivajo štipendijo. Torej nekaj subvencij je. Če gospa pusti službo, bodo samo še na slabšem, ker ne verjamem, da jim bo na mesec na ta račun padlo 500 evrov več.
Ja, je žalostno, da ljudje delajo več kot osem ur na dan, pa ne morejo preživet, kaj šele normalno preživet, samo pri dotični družini ne bi rekla, da je jedro problema prav nizka plača. Mislim, da imajo kar nekaj manevrskega prostora, da si olajšajo življenje - če seveda znajo videti možnosti (kar nekaj jih je tudi opisanih).
še ena najemnica

13.06.12 08:08
Navedeno
leelee_nepr.

Mislim, da je avtorica hotela povedat, da s povprečno plačo, če nimaš lastnega stanovanja ali si pri tastarih, komaj preživiš. Taka je žal tudi moja izkušnja.
Pri teh dohodkih otrok niti slučajno ne bo dobil štipendije, nisi upravičen do socialnih transferjev, torej vse plačaš in na koncu ti ne ostane nič.
Glede najemnine in stroškov, sama plačam od 350-450 evrov na mesec s stroški vred za stanovanje, kjer ni dovolj prostora. prednost tega je, da se ne rabim vozit in da je sigurno - ne morejo me vreči ven, kadar se jim zljubi ali spreminjat cene in določat pogojev.
Meni se ni bilo problem selit, dokler sem bila brez otrok, ne predstavljam pa si, da otrok vsaki dve leti menja okolje in šolo.
Po drugi strani pa včasih gledam kakšne ameriške oddaje. S kakšno lahkoto se oni selijo, prodajo ali zamenjajo hišo, stanovanje.
Takrat pa res pošljem to slo sceno k vragu.
Poznam

13.06.12 08:23
Za avtorico:
odprla sem še en post, da ne pišem še enkrat. Razmisli o selitvi na območje Celja. Stanovanje je primerno za 4- člansko družino, saj bi imela otroka komot svojo sobo, ti pa krasen vrt in prostor za hišo, kjer lahko tudi kaj spečeš v kaminu... Je pa to stanovanje v hiši, povsem ločeno od druge družine ki tudi stanuje v tej hiši. Poleg tega nisi v centru, pač pa na območju Golovca v mirni soseski v zelenju, obenem pa je center neverjetno blizu (hiše v okolici novega nogometnega štadiona).

Samo za info.
lklk

13.06.12 08:31
Groza.Jaz imam plače 800 evrov.200 kredit za stanovanje,160 avto,zavarovanje avta 75,pa položnice plačane.Pa ne pobiram nič s smetnajkov,pa imam tudi srednješolko.Jaooo...ne morem verjeti tejle zgodbi.žal.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 21 plus 1?