Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sre, 15. maj 2013
ned, 12. maj 2013
pet, 17. maj 2013
ned, 12. maj 2013
tor, 14. maj 2013
čet, 16. maj 2013
sre, 15. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013

|
senca67
Ko ne gre več12.06.12 21:36 |
|
wenga
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:41 |
Navedenosenca67
štiričlanska družina z dvema povprečnima plačama, starejši sin v dijaškem domu, mlajši v vrtcu, gorivo do službe možu povrnejo v 60%,, meni ne krijejo potnih stroškov. Rešuje nas sinova štipendija, naprej bomo do konca meseca koristil aktivo, drugače se spet ne bomo prebili čez mesec. Grozi nam bankrot in izpis sina iz srednje šole ter primoran bo delat, ker nismo sposobni več plačevati tekočih obveznosti. Moževa plača je šla za položnice aprila, nekaj še meseca marca. Maja sploh ne moremo plačati, pa že prihajajo za junij, tako daleč ste nas pripeljali politiki. Hladilnik je prazen, zamrzovalnik izropan že dolgo časa. Sin kliče naj mu dam 30€, da počasti prijatelje za rosjtni dan, dala sem mu 6 evrov in 60 centov, ker več nimam. Prihodnji mesec nam bodo izklopili priključek za telefon ter internet. Mobitela 15€/mesec ne moremo plačati več. Pobirala sem zgnite ostanke iz smetnjaka, da sem jih obrezala in skuhala še enkrat. 10 let nazaj sem živela super s povprećno plačo. Danes pa nas obirate za vse mogoče, pa to zaradi 1€ in 80 centov prekoračenega plačujemo vrtec, ki niti ni tolk blizu doma in komurkoli povem, nas ne jemlje resno, smo vedno živeli v srednjem sloju.Sedaj? Poden. Še kdo s podobno zgodbo?
|
znajt se bo treba
|
nope.
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:48 |
Uredništvo MON |
|
kr_edn
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:48 |
|
nič jasno
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:49 |
|
senca67
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:49 |
|
tonka.
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:52 |
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:53 |
|
jaoooo
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:56 |
|
mislim.......
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:57 |
Navedenonope.
Ne, tako hudo kot pri vas ni. Imava enega otroka, včasih super, danes bolj kot ne na robu. Vendar ne (še) tako kot pri vas.
Obsojati sistem, politiko...je BV. Treba se je samo vprašati kaj storiti? Jaz pravim tako. Ti lahko hodip likat, pospravljat. Prav tako tvoj mož...se zmeni in komu pokosi, pospravi okoli hiše, kaj pripelje odpelje...sin naj dela preko študenta ali še bolje na črno po par ur na dan...
Dobite v proračun kakšnih 100, 200 dodatnih eur in bo lažje. za nekaj časa.
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:57 |
Navedenosenca67
Mož dela 14 ur na dan, se zbudi in odide, preden pride, skoči morda v trgovino po kakšno malenkost, pojemo in gre spat. Sama imam 8 urni delovnik. Hvala za potrditev ideje, bom pustila službo drugače res ne vidim rešitve.
|
pretiravaš
Re: Ko ne gre več12.06.12 21:58 |
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:01 |
Uredništvo MON |
|
eh
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:01 |
NavedenoAndreja
Senca,
oglasi se na mail zavod@over.net, preverimo kaj potrebujete, naredimo seznam in skupaj lahko zberemo kaj ali najdemo ljudi, ki lahko pomagajo.
Ni potrebe, da bi jedli iz smetnjaka, to pa res ne.
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:05 |
Uredništvo MON |
NavedenoehNavedenoAndreja
Senca,
oglasi se na mail zavod@over.net, preverimo kaj potrebujete, naredimo seznam in skupaj lahko zberemo kaj ali najdemo ljudi, ki lahko pomagajo.
Ni potrebe, da bi jedli iz smetnjaka, to pa res ne.
Andreja, res vi tam dobro preverite. Ta zgodba ne pije vode. Dve povprečni plači plus sinova štipendija so čez glavo dovolj za življenje. Če je povprečna plača okoli 900 € neto je dovolj za vse položnice, vrtec in dijaški dom. Sin ima za svoje stroške štipendijo. Druga povprečna plača 900 € pa je dovolj za hrano za tri ljudi in obleko. Tukaj nekaj ne gre skupaj. Če ne znajo z denarjem, pa nismo mi krivi in ne vem, zakaj bi kdo za njih kaj zbiral.
Za resnične reveže pa vedno z veseljem prispevam vsak mesec.
|
senca67
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:06 |
|
mož ob službo
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:10 |
|
cvlš
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:13 |
|
erga
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:13 |
|
matematičarka
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:14 |
Navedenosenca67
skupnega dohoda je 1800€
odhoda, vrtec 80€, najemnina in stroški skupaj 700€, mož ne dobi povrnjeno celotnega bencina, strošek dodatno 150€, moj bencin 200€ (dva avta sta nuja) dijaški dom slabih 300€, avtobusna karta do šole 30€, vlak do doma čez vikend 100€, treba je tudi kaj pojest, kakšno obleko kupit, morda dat sinu kakšen € za s seboj. Ker je mož potnik, naredi od 400-700km dnevno in je potrebno avto servisirat.Plačat zavarovanje, cestnino, kaj ti bo 1800€ če stroški znesejo 2000€ vsak mesec? Za teh 200€ gremo vsak mesec globje v limit
|
matematičarka
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:17 |
NavedenomatematičarkaNavedenosenca67
skupnega dohoda je 1800€
odhoda, vrtec 80€, najemnina in stroški skupaj 700€, mož ne dobi povrnjeno celotnega bencina, strošek dodatno 150€, moj bencin 200€ (dva avta sta nuja) dijaški dom slabih 300€, avtobusna karta do šole 30€, vlak do doma čez vikend 100€, treba je tudi kaj pojest, kakšno obleko kupit, morda dat sinu kakšen € za s seboj. Ker je mož potnik, naredi od 400-700km dnevno in je potrebno avto servisirat.Plačat zavarovanje, cestnino, kaj ti bo 1800€ če stroški znesejo 2000€ vsak mesec? Za teh 200€ gremo vsak mesec globje v limit
Kateri dijaški dom pa je to, da ima tako visoko oskrbnino? Povprečno so okoli 200 evrov, mesečna za neomejeno potovanje z vlakom za drugi razred je 230 evrov.
|
senca67
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:20 |
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:20 |
|
matematičarka
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:22 |
Navedenosenca67
sin rabi pomoč pri hoji zato se plačuje dodatno oskrbnina. Je pa v Celju
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:23 |
Navedenosenca67
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:24 |
|
tako!
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:26 |
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:27 |
|
senca67
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:28 |
|
vlak
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:32 |
NavedenomatematičarkaNavedenosenca67
Kaj pa je s ceno vlaka? Se mi zdi skoraj nemogoče, da bi kjerkoli po Slo za povratno dal sto evrov?
|
cloudy
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:33 |
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:37 |
Navedenocloudy
Nemorem verjet kaj berem.
Od tega, da naj gre mož delat na črno, do tega, da naj bo srečna, ker nima kredita? Naj bo srečna, ker živi v podnajemniškem stanovanju, ki ga bo v primeru, če ga ne bo mogla plačevat, morala pustiti in oditi - kam že?
Ojej, ojej, še nadirate jo....
Pa kam vse to skupaj pelje?
Še premalo trese tole zemljico...
Rajši ne komentirajte, še manj pa obsojajte. Če lahko pomagajte, se pozanimajte, kako in kaj.
Jaz pa upam, da bo tvoj sin uspešno dokončal srednjo šolo, da se vam bo situacija nekoliko obrnila na bolje.
|
kako ne
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:38 |
|
leeeej
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:39 |
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:43 |
Navedenoleeeej
Dohodka majo 1800 + verjetno 200 štipendije, če z 2000eur družina v Sloveniji ne more preživeti pa Bog nam pomagaj... Dohodek je čisto soliden za življenje v marsikaterem slovenskem kraju, v LJ pač ne.
|
1dijak
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:43 |
|
1dijak
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:45 |
NavedenoJA, živimo v Ljubljani:(1dijak
Mi trije živimo z 680€, pa še kar gre:(
|
matematičarka
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:46 |
Navedenokako ne
Jaz pa čist razumem, samo to da če že mož toliko dela zakaj recmo ne greste z avtom po njega - če vlak toliko stane. Tolk bencina pa najbrž ne gre. Pa tole sploh ni mišljeno grdo, samo razmišljam. In da, žalostno je postalo tole življenje. Sama sem , pa zaslužim od 7oo do 8oo evrov. Ampak stroški poberejo vse in ostane - nič. Jem pa testenine, če dobim solato za šenk od frendov ki imajo vrt. In zakaj tolk lapate pejt na črno likat, čistit. Grem takoj, samo povejte kam. Ne živimo vsi v veliki Ljubljani kjer si folk še lahko privošči čiščenje, likanje in podobno - za plačilo. Kam boš šel v manjšem kraju likat. Naj se z vlakom od tle kjer živim vozim v Ljubljano likat dve ure. Matr ste pametne, da o dobroti oz. seciranju ženske ki je povedala kako je - ne govorimo. Pa a ste res tukaj same dobro stoječe , ali srednji sloj ki sanja in laže?!
|
optimizemmm
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:49 |
|
nakladancija
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:49 |
|
matematičarka
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:53 |
NavedenovlakNavedenomatematičarkaNavedenosenca67
Kaj pa je s ceno vlaka? Se mi zdi skoraj nemogoče, da bi kjerkoli po Slo za povratno dal sto evrov?
Za 4 povratne (saj se vrača vsak teden) se mi niti ne zdi pretirano...
|
jbmti
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:55 |
Navedenonakladancija
Mislim halooooooooooooooooo? 2000 eur štiričlanska družina? ma ne me jebat no. Za bencin ona da 200 eur on pa 150??? Halo pa ne me jebat še enkrat. 700 eur '+ str za najemnino? Kje, za boga milega? V LJ? Kaj potem delate da porabite 350 eur za benz? Imate dva avtomobila? So faaking luksuz...ma si me razpizdila do nezavesti. Ne me zajebavat lepo prosim. Pa ti veš koliko ljduej zaslužijo al kaj?
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:56 |
|
se strinjam!
Re: Ko ne gre več12.06.12 22:58 |
Navedenonakladancija
Mislim halooooooooooooooooo? 2000 eur štiričlanska družina? ma ne me jebat no. Za bencin ona da 200 eur on pa 150??? Halo pa ne me jebat še enkrat. 700 eur '+ str za najemnino? Kje, za boga milega? V LJ? Kaj potem delate da porabite 350 eur za benz? Imate dva avtomobila? So faaking luksuz...ma si me razpizdila do nezavesti. Ne me zajebavat lepo prosim. Pa ti veš koliko ljduej zaslužijo al kaj?
|
otrok s PP
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:01 |
|
vlak
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:02 |
NavedenomatematičarkaNavedenovlakNavedenomatematičarkaNavedenosenca67
Za 4 povratne (saj se vrača vsak teden) se mi niti ne zdi pretirano...
No, povratna od kp do ms je okoli 30 evrov (za mlade do 26. leta), Lj - Ce pa je povratna karta 16 evrov. Toliko za primer.
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:05 |
|
kako ne
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:05 |
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:07 |
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:08 |
NavedenoenaNika
Pa kam ste se zagnale s to Ljubljano? Vozovnica Ljubljana - Celje je slabih 7 EUR. 8 voženj (4 vikendi, vsakokrat tja in nazaj, da pomagam tistim, ki težje računajo) torej dobrih 50 EUR, z mladinskim popustom še manj. Kar pomeni... Ljubljana odpade.
Druga pametna pravi, da zadošča 1,5 sobno stanovanje. Za 4? Meni to ne spada pod dostojno življenje, ki bi ga družina z dvema zaposlenima MORALA imeti.
No, dajmo spet odpret tekmovanje, kdo lahko preživotari čez mesec z manj denarja. Delodajalci berejo. In bodo zelo zadovoljni.
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:12 |
|
no no no
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:12 |
NavedenoKaj imate toliko proti Spodnjemu Dupleku?Če bi bili tam toma,bi bili zeeeelo ponosni,saj je to naselje zelo razvito.se strinjam!Navedenonakladancija
Se strinjam. Sicer pa jaz tako ali tako mislim, da je to provokacija! Poznam tričlansko družino, kjer so imeli skupaj za cca. 1000eur prihodkov (sedaj je žena izgubila službo :( pa ker nima slo državljanstva so res čist v piz*i, ker še sociale ne dobijo!) pa so imeli lepo v najemu 1.5 sobno stanovanje, tastaradva sta lepo spala NA KAVČU! hčerka je imela pa svojo sobo! Pa so potrpeli in se je dalo! Kar se greste pa vi, ki ne morete preživeti z 2000eur je pa totalno preseravanje! 700 eur najmenine?! Daj no! To je sam v LJ, vozite se pa delati kam? V Spodnji Duplek al kaj??? V marsikaterem kraju se dobi 1.5 sobno stanovnaje za 200eur + cca. 100 eur stroškov, evo vam prihranek! Z 2000eur pobiraš iz smetnjaka??? Prvokategorna kozlarija. Eni ste pač navajeni na luksuz in se ne mislite ničemur odreči! Raje ste lačni, ker to drugi ne opazijo ne? Pa se preseravate z dvema avtomobiloma, očitno precej luksuznim stanovanjem, življenjem v LJ itd. ja luksuz stane, nisi vedla??? še eni tipični titovi razvajenčki...
|
kajvamje
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:13 |
Navedenose strinjam!Navedenonakladancija
Se strinjam. Sicer pa jaz tako ali tako mislim, da je to provokacija! Poznam tričlansko družino, kjer so imeli skupaj za cca. 1000eur prihodkov (sedaj je žena izgubila službo :( pa ker nima slo državljanstva so res čist v piz*i, ker še sociale ne dobijo!) pa so imeli lepo v najemu 1.5 sobno stanovanje, tastaradva sta lepo spala NA KAVČU! hčerka je imela pa svojo sobo! Pa so potrpeli in se je dalo! Kar se greste pa vi, ki ne morete preživeti z 2000eur je pa totalno preseravanje! 700 eur najmenine?! Daj no! To je sam v LJ, vozite se pa delati kam? V Spodnji Duplek al kaj??? V marsikaterem kraju se dobi 1.5 sobno stanovnaje za 200eur + cca. 100 eur stroškov, evo vam prihranek! Z 2000eur pobiraš iz smetnjaka??? Prvokategorna kozlarija. Eni ste pač navajeni na luksuz in se ne mislite ničemur odreči! Raje ste lačni, ker to drugi ne opazijo ne? Pa se preseravate z dvema avtomobiloma, očitno precej luksuznim stanovanjem, življenjem v LJ itd. ja luksuz stane, nisi vedla??? še eni tipični titovi razvajenčki...
|
okoli karte
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:19 |
|
matematičarka
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:20 |
Navedenokako ne
Kjer živim tega enostavno ni. Karikirala sem da bi se z vlakom vouila v Lj, ker avta nimam - torej mi prisluženo z likanjem pobere plačilo vlaka. Par ur na teden znese mesečno od 100 do 150 evrov. Povej kje se tolk fajn potem plačuje, če pa tle lapajo o nizkih cenah. Še enkrat : recmo da n,pr. v Velenju tega ni, ali Sl. Konjicah, ali....
|
matematičarka
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:23 |
NavedenoenaNika
Pa kam ste se zagnale s to Ljubljano? Vozovnica Ljubljana - Celje je slabih 7 EUR. 8 voženj (4 vikendi, vsakokrat tja in nazaj, da pomagam tistim, ki težje računajo) torej dobrih 50 EUR, z mladinskim popustom še manj. Kar pomeni... Ljubljana odpade.
Druga pametna pravi, da zadošča 1,5 sobno stanovanje. Za 4? Meni to ne spada pod dostojno življenje, ki bi ga družina z dvema zaposlenima MORALA imeti.
No, dajmo spet odpret tekmovanje, kdo lahko preživotari čez mesec z manj denarja. Delodajalci berejo. In bodo zelo zadovoljni.
|
bravo kensi
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:24 |
|
dasd
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:28 |
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:32 |
Navedenobravo kensi
Tale tvoj zadnji komentar je pa popolnoma na mestu. Ženska je hotelo malo se spihat, mogoče kak PAMETEN nasvet, je pa res bolje iti spat kot tele preseratorke prebirat.No, ne bom rekla vse. Ampak da ste pa ženske take možače ratale me je pa kar sram. Saj ne rečem življenje je kruto, ampak vsaj malo..... vsaj malo...... no way tukaj. Vse secirat, vse skritizirat, vse popljuvat, hudo je to če že bitja ki naj bi bila najbolj nežna, najbolj čuteča, najbolj razumevajoča, najbolj pripravljena poslušat, svetovat - matere, ženske - postanejo take Grozilde. Oh, za svoje bi pa vse, ampak prav vse....... hudo.
|
vsi smo reveži
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:42 |
|
mah očitno
Re: Ko ne gre več12.06.12 23:47 |
|
halooooooooooooooo
Re: Ko ne gre več13.06.12 00:02 |
|
halooooooooooooo
Re: Ko ne gre več13.06.12 00:04 |
Re: Ko ne gre več13.06.12 00:12 |
|
otrok s PP
Re: Ko ne gre več13.06.12 00:27 |
Navedenohalooooooooooooo
aja pa še neki.avto je luksuz in ne nuja.uporabljita javni prevoz pa bosta prišparala čez 100 eurov
|
khmmm
Re: Ko ne gre več13.06.12 02:27 |
|
pain in the ass
Re: Ko ne gre več13.06.12 05:19 |
NavedenoKensington
Avtorica je najbrz ze ugasnila racunalnik in se skrila v kot. Saj ob komentarjih, ki jih zadnje case dobijo ljudje na monu se gredo res lahko samo razjokat...
Re: Ko ne gre več13.06.12 06:05 |
|
UROŠ R.
Re: Ko ne gre več13.06.12 06:43 |
|
namig
Re: Ko ne gre več13.06.12 06:59 |
|
leelee_nepr.
Re: Ko ne gre več13.06.12 07:07 |
|
hisica
Re: Ko ne gre več13.06.12 07:20 |
|
pa daj no
Re: Ko ne gre več13.06.12 07:59 |
Navedenokhmmm
No, meni tole malo smrdi... ampak, če je res tako... bi se preselila v manjše in poceni stanovanje, v Celje verjetno, kjer sin obiskuje šolo. Ker vam samo sin "poje" 400€ mesečno z domom in karto za vlak. Raje dam 100-200€ več za hrano, pa še vedno 200 ostane. Glede potnih stroškov (vajinih) bi se jaz malo pritožila, saj ne delata na črno, torej se da rešit. Ker verjamem, da si po 8h dela utrujena, torej 4 urno delo na črno verjetno odpade po službi, bi se v Celju lahko v kakem baru dogovorila za čiščenje po zaprtju. Dela je največ 1 uro. Nekaj pa je. Četudi ima sin probleme z hojo, obstaja v Celju nek "dom", kjer lahko služijo takšni ljudje. In pa nasploh kakšne ankete preko tel - tam ni pomembno, kako hodiš, ker pač sediš.
Ne vem no.... če se usedeš za mizo, si na listu papirja napišeš vsak strošek posebej... in sprobaš vsako varijanto... jih je dostiiiiiii, ki vam znajo prikrajšat lakoto in stres. Tudi, če bo MON pomagal, finančno, kakorkoli, ne boste rešili težavo. Na tvojem mestu bi se obrnila na Primoža, naj ti pomaga pri računici, kje lažje priti skoz in kaj se vam v trenutnem stanju najbolj splača. To je moje mnenje, ne poznam cele tvoje zgodbe, ampak naj ti povem, da se vse da prebrodit. Tečejo solze, želodec in glava bolita od živcev, ampak gre, treba je samo izbrati pravo pot.
|
pripombica
Re: Ko ne gre več13.06.12 08:00 |
Navedenoleelee_nepr.
Iz te teme je razvidno, da v Sloveniji sploh ni enostavno bit srednji sloj. Dva jurja, to je toooooliko denarja. Če upoštevaš odsotnost vseh subvencij in socialnih transferjev, si pa na koncu praktično na istem, kot če bi delal za minimalca. S tem, da še jamrat nimaš pravice, ker imaš baje dovolj denarja.
Da ne bo pomote, se strinjam s tistimi, ki pravijo, da bi avtorica lahko bolje razpolagala z denarjem. Če ga ni, ga pač ni, potem iščeš cenejše stanovanje, ki ti ne bo požrlo 700 evrov na mesec. Pa ne me je*at, da so zdaj že najemniki tako navezani na svoje cegle, da se niso pripravljeni preselit za noben denar. Jaz bi najprej tu rezala, preden pošlješ mladoletnega sina delat za tekoči trak.
|
še ena najemnica
Re: Ko ne gre več13.06.12 08:08 |
Navedenoleelee_nepr.
Iz te teme je razvidno, da v Sloveniji sploh ni enostavno bit srednji sloj. Dva jurja, to je toooooliko denarja. Če upoštevaš odsotnost vseh subvencij in socialnih transferjev, si pa na koncu praktično na istem, kot če bi delal za minimalca. S tem, da še jamrat nimaš pravice, ker imaš baje dovolj denarja.
Da ne bo pomote, se strinjam s tistimi, ki pravijo, da bi avtorica lahko bolje razpolagala z denarjem. Če ga ni, ga pač ni, potem iščeš cenejše stanovanje, ki ti ne bo požrlo 700 evrov na mesec. Pa ne me je*at, da so zdaj že najemniki tako navezani na svoje cegle, da se niso pripravljeni preselit za noben denar. Jaz bi najprej tu rezala, preden pošlješ mladoletnega sina delat za tekoči trak.
|
Poznam
Re: Ko ne gre več13.06.12 08:23 |
|
lklk
Re: Ko ne gre več13.06.12 08:31 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.