Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
kella

vsak samo nase gleda

28.05.12 22:05
Zakaj so nekateri ljudje tako sebični, važno da imajo službo, za druge jih pa nič ne briga. S em pred izgubo službe. Ker nekoga v tej firmi poznam sem ga prosila, če mi lahko kako pomaga, da bi ostala. Po besedah sodeč kar vem, da ne bo nič iz tega. Časi niso rožnati, vsi vemo da edino preko vez lahko dobiš ali ohraniš službo. Bi vi pomagali sočloveku obdržati službo, če bi mu lahko? Jaz vsekakor bi, če bi le lahko. Ne vem, sem v dvomih, da ne bo nič iz tega, čeprav vztrajam.Že tretjič bom brez službe, očitno imam nenormalno smolo.
Zadnje čase doživljam okoli sebe, kako ljudje prostovoljno odhajajo, dajejo odpoved. Ravno kontra kot ti pripoveduješ.
Seveda bi nekomu pomagala obdržati zaposlitev (če bi bilo v moji moči), ampak ne za vsako ceno. Če človek ni za določeno delovno mesto, če se skozi čas ne izkaže, potem je smiselno razmišljati o premestitvi ali zamenjavi službe.
Sebičnost

Re: vsak samo nase gleda

28.05.12 22:40
Navedeno
kella
Zakaj so nekateri ljudje tako sebični, važno da imajo službo, za druge jih pa nič ne briga. S em pred izgubo službe. Ker nekoga v tej firmi poznam sem ga prosila, če mi lahko kako pomaga, da bi ostala. Po besedah sodeč kar vem, da ne bo nič iz tega. Časi niso rožnati, vsi vemo da edino preko vez lahko dobiš ali ohraniš službo. Bi vi pomagali sočloveku obdržati službo, če bi mu lahko? Jaz vsekakor bi, če bi le lahko. Ne vem, sem v dvomih, da ne bo nič iz tega, čeprav vztrajam.Že tretjič bom brez službe, očitno imam nenormalno smolo.

Tudi tvoja prošnja, da ti nekdo pomaga obdržati službo, je sebična. Samo za svojo rit skrbiš.
Ko boš pripravljena žrtvovati svojo službo za drugega, se lahko pogovarjamo o tvoji nesebičnosti.
Monzi

28.05.12 22:42
Gledala bi, da ostanejo tisti najsposobnejši in pridni. Če se najdeš med temi, potem to pomeni, da bi ti pomagala.
Lenim, nesposobnim pa nikoli, niti lastnim otrokom ne bi na ta način spodnašala riti.

28.05.12 22:48
Bratu, ki je tik pred izgubo službe, sem že ponudil finančno pomoč v primeru krize...popolnoma logična odločitev...
dru

28.05.12 22:58
Navedeno
DRRR
Bratu, ki je tik pred izgubo službe, sem že ponudil finančno pomoč v primeru krize...popolnoma logična odločitev...

Lepo. Že misel na to, da imaš nekoga, ki ti to ponudi, je dovolj. Potem se še celo znajdeš lažje, ker te pomoči ne želiš izkoriščati. Vsaj jaz sem takšna.
iskreno?

29.05.12 10:06
Iskreno povedano, ne vem, če bi.

Če bi te dobro poznala in bila 100% prepričana, da si dobra delavka, potem bi ti pomagala, če bi lahko. Drugače pa ne. Ker sem se že ene parkrat opekla, ko sem zastavila svojo besedo za par znancev, potem so se pa izkazali za vse kaj drugega kot dobri delavci.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 4 krat 5?