Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
super tema

obiski revna hrana

23.05.12 09:13
Imam še eno super temo za na mon. Vsi ki na veliko šparate pri hrani in skoraj nič ne porabite. A kdaj koga povabite na obisk ali celo na kosilo?
Kaj skuhate takrat?
Tudi jaz sem bila v situaciji, ko sem morala res ornk šparat in so me ti obiski čisto iz tira vrgli, saj sem skuhala dosti bolje, kot sicer za našo familijo. In je šlo mimogrede 20 evrov za eno kosilo.
Kaj pa vi?
nikoli

Re: obiski revna hrana

23.05.12 09:16
Nikoli ne kuham za obiske. K meni pridejo na kavo, pecivo, piškote in kozarček vina. Nikoli na kosilo ali večerjo. Tudi jaz ne hodim drugam jest, grem na kavo ali kozarček vina, ne pa na kosilo ali večerjo.
postrežem dobro

23.05.12 09:18
Obiskov ne vabim na kosilo, vedno pa kaj posebnega spečem, obvezno postrežem s kavo, sokom...v skrinji je vedno sladoled...v hladilniku pa je vedno tudi wiskey, pivo in vino v kleti:)
super tema

23.05.12 09:32
a res nikoli nikamor ne greste na kosilo in nikogar ne povabite? kje so tiste z vsiljivimi taščami in drugim sorodstvom?
fj.l

23.05.12 09:33
Ja, jaz pa občasno povabim koga na kosilo in me tudi vrže iz tira tak strošek. Mož me tolaži, da se bo "poglihalo", ko bomo mi povabljeni k njim... Sicer pa so taki obiski eden redkih, malo bolj posebnih, dogodkov v naši hiši, tako, da nam to veliko pomeni.
PV

23.05.12 10:31
Na kosila, večerje... vabim tri prijateljice. Imamo tako tradicijo, da vsaka od nas približno 1x mesečno kaj dobrega pripravi in potem sedimo, jemo, klepetamo...
Ostale obiske ponavadi povabimo v popoldanskih urah, na kavo, pecivo, pijačo (tako in drugačno)... če se zasedimo v večer, imam v hladilniku vedno toliko, da lahko pripravim narezek. Za cele familije pa zelo redko kuham, predvsem zato, ker nimam prostora za mizo! Ker pecivo, prigrizke in narezke pač postaviš na sredo, pa se ene 8 ljudi še stisne okoli mize, pošteno kosilo pa ne morem stlačiti gor. Žal. Rajši povabimo ven, če kaj praznujemo.
Postrežem pa vedno, tudi nenapovedane obiske, pa čeprav samo kavo in piškote.
samo ehtest

23.05.12 10:48
Škrtuhi ne vabijo in ne gostijo.

Jaz sem obiskov vedno vesela. Na kosila ne vabim, ker ne znam nič posebnega skuhat. Drugače pa vedno delam narezke, Petrinov tatarc, posebno sadje, posebni siri, same dobre stvari. Kave pri nas ne pijemo in je tudi za obiske nimam. Sploh pozabim ponudit, ker tega pri nas ni. Tudi piškote imam redko, ker jih ne jemo. Kupim pa kakšno posebno torto v Rustiki, če pa nimam časa, pa v Raju.
enaNika n.

23.05.12 11:16
Ne govorimo o škrtuhih, ampak o tistih, ki nimajo. Mogoče trajno, mogoče samo trenutno. Takih, ki se prebijajo s pasuljem in makaroni, obiski pa pričakujejo odojka in... ja... fine sire, eksotično sadje in torto iz Rustike.
k72 

23.05.12 11:20
še dobro, da se pri nas nihčene zmrduje, če slučajno naleti na krompirjev golaž ali palačinke :-))

če vem, da dobim obiske na kosilo, je meso pri hiši, drugače pa ni sigurno, da bodo ravno zrezki na zalogi, pač ne jem mesa.
1raglja

23.05.12 11:39
Tu govorimo o tistih, ki četudi imajo, zapravijo za hrano samo 150€ na mesec. In danes zgleda teh ni na Monu, ker tile imajo vsi salame, pa sire in grickalice doma in v hladilniku, še slaščice in to kupljene, sploh ne doma pečen:-)
Mi ne hodimo in ne vabimo na kosila, za večja praznovanja gremo v gostilno, rojstne dneve pa preživimo ob narezku in soku, vendar smo vnaprej povabili. Nenadejanih obiskov nimam, ker se zgodi, da je hladilnik res včasih prazen, zdaj za sestro, ki pride tudi nenadejano ni problem, pa nutelo namažemo na kruh, ostalim bi mi bilo nerodno in potem bi, če bi vedela, da kdo pride letela v trgovino.
Menka

23.05.12 13:10
Navedeno
enaNika n.
Ne govorimo o škrtuhih, ampak o tistih, ki nimajo. Mogoče trajno, mogoče samo trenutno. Takih, ki se prebijajo s pasuljem in makaroni, obiski pa pričakujejo odojka in... ja... fine sire, eksotično sadje in torto iz Rustike.

Ne razumem s čim se obremenjujete. Jaz nisem imela, velikokrat in če sem dobila ali povabila obiske sem vedno z nečim postregla in ni mi bilo nerodno dati na mizo ričet, pasulj, segedin, nadevane paprike, golaž...... in radi so pojedli, saj tega skoraj ne kuhajo doma, danes še sploh ne.
vedno pa so se pri nas vsi dobro počutili, zaradi nas in prijetnega druženja.
talulah bell

23.05.12 13:28
Običajno obiski ne pridejo na kosilo, ampak ko se napove kdo od daleč, potem obisk traja več ur in vmes pač moraš kaj (razen prigrizkov) ponuditi. Zame so dobra in poceni rešitev npr. palačinke, ki so lahko klasične sladke, lahko pa jih napolniš z rezino pršuta, kakšno dušeno zelenjavo in naribanim sirom...
Po internetu je ogromno strani z recepti, nekatere so take, da lahko sam vtipkaš sestavine, ki se ti že dolgo valjajo po hladilniku in jih v sklopu recepta pametno porabiš. Običajno imajo danes vse strani tudi cenovno ugodni kotiček, drugače pa kot glavno sestavino pač vnesi kakšno cenejšo sestavino npr. krompir, zelje, ... Vem, krompir in zelje zvenita prav pritlehno, ampak imenitne stvari se da narediti iz njih. Obiski so prav veseli in že kar navajeni, da pri meni spoznavajo kuhinje sveta in mogoče tudi bolj zdrave jedi. :) Tisti, ki pa vihajo nos, pa so kaj kmalu opomnjeni, da so se prišli družit, ne pa bit dvorjeni od spredaj in zadaj. :) Če komu torej ne paše, naj pač več ne pride na tako dolg obisk, da bo moral kaj jesti. :)
aaaa??

23.05.12 14:40
Srce vas boli ker imate dodatne stroške za pogostitev prijateljev? In mož vas tolaži, da se bo pa drugič "poglihalo", ko boste vi povabljeni?!!

Joj, to razumem samo v primeru, če imate res denarno stisko, drugače pa je vsaj zame to znamenje škrtuharstva, verjamem pa, da obiskov tako ali tako nimate kaj dosti glede na vaš način razmišljanja.

Jaz sem vedno vesela obiskov, pri nas bodo vedno dobro postreženi, pa ne nujno z neko vrhunsko kuharijo in pijačo, pač pa s tistim, kar imamo. Včasih je to tudi samo golaž, se je pa zgodilo, da sem tudi že na kruh namazala pašteto in položila nanj nekaj kislih kumaric ali kaj podobnega, lahko tudi samo krompir spečem v pečici, naredim pomfri in to je to.
Če imam kaj boljšega, ponudim pač to. Tudi pri naših prijateljih je podobno. Smo že tudi pri prijateljih jedli podobno in se nihče ne sekira.

Eni pa res radi komplicirate.
arkyca

23.05.12 14:53
Nikoli ne vabim nikogar na obisk in če je le možno na obiske tudi ne hodim, ker se mi ne da potem pospravljati za njimi ali pa sedeti pri njih v kuhinji ali na terasi 2 uri čisto pri miru ter se kar o nečem pogovarjati. Da bi koga pa na kosilo vabila mi pa sploh ne pade na pamet. Pač se zmenimo, gremo nekam na kavo, tortico, sladoled in to je to. Je bolj sproščeno kot pa biti doma.
pomivalka

23.05.12 15:48
Navedeno
arkyca
Nikoli ne vabim nikogar na obisk in če je le možno na obiske tudi ne hodim, ker se mi ne da potem pospravljati za njimi ali pa sedeti pri njih v kuhinji ali na terasi 2 uri čisto pri miru ter se kar o nečem pogovarjati. Da bi koga pa na kosilo vabila mi pa sploh ne pade na pamet. Pač se zmenimo, gremo nekam na kavo, tortico, sladoled in to je to. Je bolj sproščeno kot pa biti doma.

Bravo! Tudi jaz ne maram obiskov iz istih razlogov..Namesto bedaste čvekarije raje berem ali gledam TV. Sproščeno.
Pa še en razlog je pri meni skoraj na prvem mestu, zakaj sem postala taka. Ko smo delali hišo sem bila s kuhanjem in postrežbo majstrov, curakarjev itd. tako vprežena, poleg mnogo ostalih obveznosti, da se mi je kuharija in postrežba drugih ljudi dobesedno zas...a in kuham z veseljem samo še za domače. Do drugih sem prijazna vendar jih raje povabim na kavo in pijačo ven, kjer sem tudi jaz postrežena.
Mi gre kar na bruhanje, če se spomnim na tiste čase in vse tisto premišljevanje kaj kuhati in na to, da sem bila kot ožeta cunja zaradi vse tiste strežbe.
kjer se dela vse nedelje

23.05.12 16:24
Navedeno
pomivalka
Navedeno
arkyca

Bravo! Tudi jaz ne maram obiskov iz istih razlogov..Namesto bedaste čvekarije raje berem ali gledam TV. Sproščeno.
Pa še en razlog je pri meni skoraj na prvem mestu, zakaj sem postala taka. Ko smo delali hišo sem bila s kuhanjem in postrežbo majstrov, curakarjev itd. tako vprežena, poleg mnogo ostalih obveznosti, da se mi je kuharija in postrežba drugih ljudi dobesedno zas...a in kuham z veseljem samo še za domače. Do drugih sem prijazna vendar jih raje povabim na kavo in pijačo ven, kjer sem tudi jaz postrežena.
Mi gre kar na bruhanje, če se spomnim na tiste čase in vse tisto premišljevanje kaj kuhati in na to, da sem bila kot ožeta cunja zaradi vse tiste strežbe.

ko sem bila majhna smo tudi meli tako štalo z zidanjem. nisem razumela pregovora: kjer se dela vse nedelje, tam se sreča mimo pelje.
Sedaj ga razumem.
pomivalka

23.05.12 16:42
Navedeno
kjer se dela vse nedelje
Navedeno
pomivalka
Navedeno
arkyca

ko sem bila majhna smo tudi meli tako štalo z zidanjem. nisem razumela pregovora: kjer se dela vse nedelje, tam se sreča mimo pelje.
Sedaj ga razumem.

Če ste pri vas delali vse nedelje se je zagotovo vaša sreča peljala mimo. Pri nas nismo delali niti ene, čeprav nam je kar več mojstrov to predlagalo. Spoštujemo nedeljo, ker hodimo v cerkev.
Bog ne daj, da bi delali še ob nedeljah, me že ne bi bilo več:-(
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 6 krat 6?