Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
anonimen1

dvom - zakaj z mano?

19.05.12 00:12
Ali imate kdaj občutek, da je vaš partner z vami predvsem zaradi statusa in materialnih dobrin?
kdaj a

Re: dvom - zakaj z mano?

19.05.12 00:18
Moj vem da je z menoj samo zato,ker imam vplivne starše in posledično tudi ne živimo ravno na robu.Trenutno končuje faks in čaka,da mu moj ati zrihta službo,ki si jo tako želi.Ampak meni je njegovega šlepanja že počasi dovolj in ga bom pustila.Res ga imam rada,ampak me on ne ceni dovolj,ker v meni vidi le možnost za udoben jutri.Sem pa vedno pod pritiskom,ker sta starša v javnosti zelo razpoznavna,sploh oče in potem mediji takoj izvohajo in napišejo razne trače.Nočem,da bi zaradi mojih neuspelih zvez bil še dodatno na tapeti.
federika

19.05.12 00:19
Ne, ker nimam posebnega statusa in dosti materialnih dobrin. Nisem niti lepa in nimam lepe postave, zato sem prepričana, da je z mano, ker me ima res rad ;)
Tako je pri meni

19.05.12 00:37
Moj je z mano, ker mu ga dobro fafam. Jaz sem pa z njim, ker je edini, ki me hoče.
299

19.05.12 00:56
To je pošten odgovor.
Mojster

19.05.12 06:20
Ko sem ugotovil zakaj z mano, sva bila že v postopku ločitve!
Popay

19.05.12 07:05
Svaka čast punce, posebej ... kdaj a....., da maš modela prečitanega kot Sportske novosti in, da je tvoja ljubezen do njega kljub temu tako močna, da ga kljub temu gledaš, ko carja..... To je redkost dons pri emancipiranih ženskah..... Seveda boš dobila en kup komentarjev žensk kaka kokoš si..... amapak jebiga, v današnjih časih, ko prevladuje kalkulacija in matematika pri zrelih ženskah.... za tako sceno slišat ali prebrat..... je velika redkost... več al manj vsi... tako moškim kot ženskam bi bilo to težko še samim pred sabo priznat kaj šele napisat, da to vidi en kup drugih ljudi......
arkyca

19.05.12 08:20
Jaz se strinjam z že zgoraj napisanim - nisem lepa, nimam super hude postave, denarja nimam tako da očitno bo že držalo, da me ima res rad :)

Imam pa kolega, ki je s svojo punco zaradi njene "češplje" ter zaradi njenega denarja, ker ga ima blazno dosti. Punca je nanj čisto nora in slepo verjame, da jo ima rad zaradi nje ampak temu na žalost ni tako. Kolega je imel ful star avto pa je pač od starosti crknil. Hotel je vzeti novega na kredit pa mu ga je kar punca plačala v gotovini, z vsemi možnimi športnimi in ne športnimi dodatki. Odplačala je vse njegove kredite ter še marsikaj drugega. Pravi, da je ona zanj samo še ena izmed žensk s katero je skupaj, čeprav je menda totalno dolgočasna ter nezanimiva, bo z njo dokler si ne najde kake boljše.
ni dvoma

19.05.12 09:07
moj je z mano, ker sem lepa in mlada, postavna, jaz pa z njim, ker ima dosti pod palcem, kljub temu, da je malo starejši..tako da pri naju ni dvoma, zakaj sva skupaj..

19.05.12 09:11
Midva nimava teh "problemov" , ker sva oba bolj revna. :) Očitno se imava rada.

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
neumesten dvom

19.05.12 09:27
to je tipično brezplodno razmišljanje žensk. Nikoli si ne postavljajte tega vprašanja. Za nas je važno, zakaj smo me z enim tipom in vedno moramo gledat na to, da imamo v odnosu pozitivno bilanco, se pravi da nam da več pozitivnih stvari kot če bi bile same.
Ne pa da berem, je len, me ne spoštuje, ne skrbi za otroke, ampak jaz ga imam taaaako raaada.
misel.

19.05.12 09:57
Navedeno
anonimen1
Ali imate kdaj občutek, da je vaš partner z vami predvsem zaradi statusa in materialnih dobrin?

Ravno sem želela odpreti novo temo na to temo.:) Pod roke mi je prišla septemberska ONAplus, kjer moški govorijo o tem, kdo je alfa. Seveda je tudi tema slavnih slovenskih žensk. Moški so iz različnih starostnih skupin, zato za vsako zanimivi. Nekaj malega:

Rok Trkaj: Tudi moja mama je alfa, ker ima alfa srce - ima ga na prvem, torej pravem mestu.

Zmago J.P.: Na vprašanje, ali se da alfa žensko zatreti: V slo jim to odlično uspeva, že v šoli in velja za oba spola. Bog ne daj, da kdo kaj preveč sprašuje prof. in predlaga novosti, takoj odleti.
Za svojo pravi: da se nanjo lahko zanese, je pa beta, ker moški potrebuje žensko, ki se zna vklopiti v njegov okvir.

Marko Mandič: V življenju moraš nujno znati biti sam in hkrati poskrbeti zase. Šele ko to znaš, si lahko zares v dobri zvezi z drugim. Sledim načelu: Jaz sem tvoj-svoj, ti si moja-svoja. Človek ne sme izgubiti svojosti.
Drug drugemu se je treba razdajati, dajati, ne pa predati.
no no no

19.05.12 10:10
Navedeno
Tako je pri meni
Moj je z mano, ker mu ga dobro fafam. Jaz sem pa z njim, ker je edini, ki me hoče.

Tu te moram popravit. Edini, ki te hoče in ga hočeš ti. Ker takih, ki te hočejo, je še in še, a ti njih ne bi hotela.

Samski smo zato, ker tisti, ki bi jih mi bolje spoznali, gradili z njimi odnos....niso za to, da bi oni nas tudi .. obstajajo pa tudi ljudje, ki bi poskusili z nami, a nam ni do tega. Vedno je polno zavrnjenih na obeh straneh.
se gostečnik ne strinja

19.05.12 10:13
Navedeno
misel.
Navedeno
anonimen1

Ravno sem želela odpreti novo temo na to temo.:) Pod roke mi je prišla septemberska ONAplus, kjer moški govorijo o tem, kdo je alfa. Seveda je tudi tema slavnih slovenskih žensk. Moški so iz različnih starostnih skupin, zato za vsako zanimivi. Nekaj malega:

Rok Trkaj: Tudi moja mama je alfa, ker ima alfa srce - ima ga na prvem, torej pravem mestu.

Zmago J.P.: Na vprašanje, ali se da alfa žensko zatreti: V slo jim to odlično uspeva, že v šoli in velja za oba spola. Bog ne daj, da kdo kaj preveč sprašuje prof. in predlaga novosti, takoj odleti.
Za svojo pravi: da se nanjo lahko zanese, je pa beta, ker moški potrebuje žensko, ki se zna vklopiti v njegov okvir.

Marko Mandič: V življenju moraš nujno znati biti sam in hkrati poskrbeti zase. Šele ko to znaš, si lahko zares v dobri zvezi z drugim. Sledim načelu: Jaz sem tvoj-svoj, ti si moja-svoja. Človek ne sme izgubiti svojosti.
Drug drugemu se je treba razdajati, dajati, ne pa predati.

Gostečnik se ne bi strinjal, da se ne smeš predati, pravi da si svoboden, šele ko se lahko v celoti predaš drugemu.
misel.

19.05.12 10:19
Meni je najbližja Markova misel. Predati, hm.
zapustiga

19.05.12 10:53
Moj bivši je bil z mano zaradi "statusa" - moje zelo dobre službe, izobrazbe (univerzitetna), premoženja ... Žal mi je, da tega nisem spoznala prej, ker me ni zares ljubil in tudi zveza posledično ni mogla biti uspešna.
Sem pa poslušala kako so se njegovi sodelavci pogovarjali med sabo (niso vedeli,da slišim)- vsi imajo sicer redno, relativno dobro plačano službo (s poklicno šolo) - kako je treba "ujeti" žensko, ki ti ni breme, ki ima dobro plačano službo ... Moj se je pa hvalil, naj se zgledujejo po njem (ljubico imaš lahko še vedno, če hočeš, če žena ne ve). Seveda je bilo vse pijano in midva sva se razšla, ker je ljubice res imel (le kako ljubiti osebo, če si v zvezi vztrajal zaradi finačnih koristi, ko se je "pipca zapirala", je bilo pa čedalje več prepirov).
V treh letih so vsi trije, ki so bili mlajši od mojega parnterja, zapustili svoje parnterke brez izobrazbe, brez službe ali s slabo plačno službo, in si zanimivo poiskali osebe, ki imajo dobre službe (niso vse tri visoko izobražene, ampak so na dobrih delovnih mestih). Tudi moj si je poiskal drugo s še višjim nazivom kot ga imam jaz - magistro. On si fila svojo samozavest tudi s tem, ne vem pa kako funkcionirata skupaj, ker se mi zdi, da je v večini kar malo težko, če je med parnterjema tak razmak v izobrazbi.
Torej preračunljivi moški obstajajo. Če čutiš, da je tvoj tak, ga zapusti - imej se rada!!!
PUMA 

19.05.12 10:54
Tip ki je z nekom zaradi denarja je totalno brez ponosa za moje pojme.
se strinjam

19.05.12 11:02
Navedeno
acjom
Midva nimava teh "problemov" , ker sva oba bolj revna. :) Očitno se imava rada.

Enako "acjom", edino MI vemo, kaj je prava ljubezen, ker se in se znamo prebijati skozi življenje z malo.
no no no

19.05.12 11:07
Navedeno
misel.

Misli najbrž, ko nekomu brezpogojno zaupaš.
ja žal tudi jaz

19.05.12 11:15
Navedeno
zapustiga
Moj bivši je bil z mano zaradi "statusa" - moje zelo dobre službe, izobrazbe (univerzitetna), premoženja ... Žal mi je, da tega nisem spoznala prej, ker me ni zares ljubil in tudi zveza posledično ni mogla biti uspešna.
Sem pa poslušala kako so se njegovi sodelavci pogovarjali med sabo (niso vedeli,da slišim)- vsi imajo sicer redno, relativno dobro plačano službo (s poklicno šolo) - kako je treba "ujeti" žensko, ki ti ni breme, ki ima dobro plačano službo ... Moj se je pa hvalil, naj se zgledujejo po njem (ljubico imaš lahko še vedno, če hočeš, če žena ne ve). Seveda je bilo vse pijano in midva sva se razšla, ker je ljubice res imel (le kako ljubiti osebo, če si v zvezi vztrajal zaradi finačnih koristi, ko se je "pipca zapirala", je bilo pa čedalje več prepirov).
V treh letih so vsi trije, ki so bili mlajši od mojega parnterja, zapustili svoje parnterke brez izobrazbe, brez službe ali s slabo plačno službo, in si zanimivo poiskali osebe, ki imajo dobre službe (niso vse tri visoko izobražene, ampak so na dobrih delovnih mestih). Tudi moj si je poiskal drugo s še višjim nazivom kot ga imam jaz - magistro. On si fila svojo samozavest tudi s tem, ne vem pa kako funkcionirata skupaj, ker se mi zdi, da je v večini kar malo težko, če je med parnterjema tak razmak v izobrazbi.
Torej preračunljivi moški obstajajo. Če čutiš, da je tvoj tak, ga zapusti - imej se rada!!!

Tudi jaz sem šla v zvezo iz preračunljivosti. Imela sem očeta nasilnega alkoholika in kot veliko podobnih meni - to je pravilo - gre nekam stran takoj ko more. Mislila sem, da bo to samo začasno, a se je iz tega rodila dolga mučna zveza.

Drugače se pa strinjam z zapustiga, gleda se na lasten užitek in varnost, da se lahko gre adrenalinske športe, smučanje, pecanje mladostnic z dobrim avtom in dobrimi oblačili. Žene, možje, dajte si rečt da je veliko tega in da je dobro pogledati v sebe in videti, če vas ima partner res rad ali vas samo prepričuje, da lahko fura svoj lajf. Dejanja glejte, ne besed. Prisluhnite srcu. Razčiščujte, pogovarjajte se. Če ste imeli slab zgled v prvotni družini, je treba nujno do psihologov, da preverite, če imate kvalitetno zvezo ali ne, ker sam tega ne vidiš, dokler ni že kupa otrok in stran vrženo življenje.
ne,.

19.05.12 11:52
Tega občutka nimam. Ko me je spoznal, niti ni vedel, kaj sem po poklicu in koliko zaslužim. Ne živiva še skupaj, tako da nima dosti koristi od mojih materialnih dobrin.
slovenija je polna takih fantičkov

19.05.12 12:19
Imela takega debila, ga vrgla čez prag svojega stanovanja po nekaj mesecih. Sama imam doktorat, super službo, dobro izobrazbo, dobro situirane starše, dober avto itd... Fant je bil sicer zelo pametna buča, razgledan da glava boli, z univerzitetno izobrazbo, ampak len kot hudič. Zaradi svoje inteligence je fax naredil z levo roko, potem ko je bilo pa treba začeti iskat službo, pa se je stvar malo zakomplicirala. In si je lepo našel eno tako, da bi ga lahko preživljala. Kmalu sem tudi spoznala, zakaj o vsaki stvari ve toliko, zakaj je tako splošno razgledan- NA MESEC JE BIL NAROČEN NA 14 REVIJ. In cel mesec ni delal nič drugega, kot bral znanstvene revije- nekatere v nemščini, nekatere v angleščini, nekatere v slovenščini. Drugega kot izobraževalne programe na TV prav tako ni gledal. Ugl tip s katerim sva se po razgledanosti blazno dobro ujela, problem pa je nastal pri drugih stvareh. Mojega očeta je celo vprašal, če bi mu lahko "zrihtal" en dober job, takega kjer bi bila super plača, a nič dela. Po tem vprašanju me je oče vprašal, če sem pomislila na to, zakaj je ta dečko z mano....
misel.

19.05.12 16:11
Navedeno
no no no
Navedeno
misel.

Misli najbrž, ko nekomu brezpogojno zaupaš.

To pa. Meni pred vsemi lastnostmi šteje zanesljivost, verjetno je to zaupanje. Vzporedno pa ljubezen, pač moraš biti nad partnerjem navdušen in da ti srce zaigra, ko ga slišiš, vidiš... Zato je lepše ljubiti, kot biti ljubljen, pravijo. No, to je pa redko...

Anonimen1, zakaj misliš, da bi bila katera lahko s tabo le zaradi tvoje ponudbe, ali ti manjka tista pika na i, strast do tebe in utapljanje v njej? Saj ni nič narobe, če ima manj, ali pa si ti želiš eno, s katero bi kopičil in bi se sončil v njeni slavi?
jebeš da si jeben

21.05.12 23:02
3/4 ali še več vseh zvez v SLo je na principu "dobre stoječnosti" partnerja. Oz mnogo mnogo več, kot ste pripravljeni videti, dojeti ali verjeti. Verjemite.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 23 minus 19?