Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
kaj narediti??

zaupala se mi je...kako pomagati??

18.05.12 14:14
LP, prosim za nasvet, kolegica se mi je zaupala da je zaradi situacije s partnerjem in njegove tašče (skupaj živijo vsi trije) pričela z jemanjem terapije brez strokovne osebe in sicer tablete cipralex 10 mg. Ker je z živci na koncu in depresiji je začela z uživanjem le teh (vzela jih je partnerju) Med pogovorom sem videla da jo skrbi da ne more več nehati, ker se boljše počuti in kako bo potem čle neha.
Svetovala sem ji psihologa in da sem ji na voljo, vendar brez strokovnega znanja to verjetno ne bo šlo. Ima kdo kakšne izkušnje s temi tabletami? Kakšen nasvet kako ji pomagat?
tko ji dej pomagat

Re: zaupala se mi je...kako pomagati??

18.05.12 14:19
da bježi z njo k psiholog, psihiatru,... in se dajta pozanimat glede tablet. ne učinkujejo vse tablete enako na ljudeh. ne se hecat s tem. Resno

bejšta do zdravnika, pa povejta kaj in kako pa naj zdravnik kaj predpiše

drgač pa v najem pa bo, če je res tko nevzdržno
In kaj se bo zgodilo, ko jih zmanjka?
Zakaj pa ne gre do svojega zdravnika in mu to pove, prav tako, da ji terapija ustreza, čeprav ni v redu, da si jo je kar sama odredila. Od teh tablet nisi odvisen, ker to so antidepresivi in ne pomirjevala. Pa tudi prebrati si mora malo navodila porkaš no, saj ne smeš kar prenehat, ampak počasi zmanjševati dozo.
Zaupala se TI je in ti obešaš na veliki zvon??
Od Cipralexa ji ne bo hudega, to niso pomirjevala. Če bi šla k 'strokovnjaku', bi jih mirne volje predpisal, ko bi opisala težave.

ne zagovarjam, da človek začne kar tako jemat neka zdravila, a tule ni neke tragike. Edino če na hitro preneha jemat, je lahko padec serotonina malo kritičen (serotonin - 'hormon sreče', ki ga tablete ne vnašajo v sistem, ampak samo v možganih preprečujejo ponovno absorbcijo naravnega hormona in je zato posledično hormona več, zato tudi boljše počutje).
Če bi ljudje prebrali navodila, ki so priložena vsaki škatlici, KI JO PREDPIŠE ZDRAVNIK, bi bilo maj nesreč in težav na svetu!!
oba na AD

18.05.12 15:29
A oba s partnerjem sta na antidepresivih? Sicer ne vemo, zakaj je on, bi pa rekla, da je treba čimprej spokat na svoje. Kakorkoli že.

Pa ženska naj gre k svojemu zdravniku po nasvet. Mogoče pa ne bi bilo slabo, da gresta s partnerjem skupaj na kak pogovor.
Psihoterapevt

18.05.12 15:40
Dogovori naj se za svetovalno uro pri PSIHOTERAPEVTU!! Ne zdravnik, ne psihiater - ta dva bosta pisala recept. Če pa bo psihoterapevt presodil, da je zadeva preveč skomplicirana, jo bo še vedno poslal k psihiatru.
Če bo začela z veliko dozo (celo tableto!) namesto s četrtinkami ali polovičkami bo hitro razvila toleranco, postala bo odvisna in vedno več jih bo mogla jemati, da se bo počutila bolje. Naj ga ne serje z AD, ker niso zastonj na recept! Da sploh ne omenim koliko stranskih učinkov imajo...
ker tukaj veliko veste

18.05.12 15:55
Se opravičujem ker vpadam v temo, ampak vidim da tukaj veliko veste. Med katera zdravila se šteje ladiomil?

Jemala naj bi ga po nasvetu nevrologa za dolgoročno zdravljenje migrene, pa sem po 1/8 tabletke (to je skoraj kot nič) zadeta, da ne morem normalno funkcionirat. Cel dan se mi spi, v službi ne morem opravljat svojega dela. Zato že nekaj let neuspešno poskušam začet terapijo pa nič, aja k nevrologu ne hodim, bila samo 2x, vmes zanosila in leta so minila.

Naj povem da sem prvič poskusila pri 30 letih, pa mi ena tbl na dan ni povzročala nobenih težav. Glavoboli so količinsko usahnili. Potem sem prebehala, ker sem se morala očistit zaradi zanositve. Po 4 letih ko sem ponono poskusila pa tak šok. Dobesedno sem omamljena in to od tako majhne doze, da nikakor ne morem zdržat dlje kot teden ali dva.

Hvala
ena paččččč

18.05.12 21:39
Jaz jem Ladiomil 25mg. že 15 let in sem še vedno živa. Ladiomil je AD. tako, da od Ladiomila se sploh ne moreš navaditi, ker to ni pomirjevalo. Da to tako vpliva nate je nenormalno zato ti resnično povem, da stopi čim prej, do kakšnega psihiatra. Jaz jih jem 3x2 tab. to ni mačji kašelj kar veliko jih jem, pa še pomirjevala, pa še ene druge, in še za spati, ampak jaz sem razred zase in vem zakaj jemljem v takšni količini in to ve tudi moj psihiater, ki mi tudi piše takšna zdravila. Zavedaj se, da od Ladiomila se kar hitro lahko zrediš. Jaz sem včasih bila suha kot prekla, ko sem pričela z Ladiomilom sem se naenkrat zredila za 25. kilogramov, ki mi je naredilo postavco super. Prej sem pa bila samo megla, anoreksična. Saj sploh nisem vedela, da Ladiomil tako redi, ker kasneje mi je psihiatrinja povedala, ko sem jo vprašala. Naprej se več sploh nisem redila in še sedaj imam toliko kilogramov. Upam, da sem ti kaj pomagala.
lp,
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 15 plus 15?