Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
logimech

Tašča ostrigla otroka

18.05.12 12:15
Kaj bi naredili? Pridem iz službe, punčka, stara je skoraj osem let, ostrižena (slabo) na kratko, prej lepi srednje dolgi lasje. Seveda jo vozimo k frizerju drugače, tašča jo je ostrigla povsem samovoljno, brez kakršnegakoli dogovora. :(
sirena1

Re: Tašča ostrigla otroka

18.05.12 12:18
Popizdim.....zdaj si ti na vrsti-ošišaj taščo,pa bo mir!!!!
POVEDALA BI JI

18.05.12 12:18
Na samem bi ji vljudno povedala, da naj nikar več tega ne počne, ker JAZ tega ne dovolim.
zadnjič...

18.05.12 12:19
vljudno ji povejte, da je zadnjič, da je imela otroka samega in najdite nove variante, če rabite varstvo. pa povprašajte jo, če jo lahko še postrižete v zahvalo.

sicer pa, otroka k frizerju, da reši, kar se rešit da, pa ne preveč obupavat, lasje imajo nadležno lastnost, da rastejo...
nimaš kej

18.05.12 12:20
In kaj lahko nardiš? Ostrižeš taščo, skočiš iz kože zarad tega?
Pač poveš tašči, da tega nikoli več ne nardi. Ne vem, kaj bi drugega ...
Lasje bodo pa itak spet zrasli, ni ravno neka nepovratna škoda.
Postam psiho

18.05.12 12:21
Ta bi jih pa slišala od mene in to krepke. Kaj pa deklica pravi???
A obstaja kak procent možnosti, da se je punca sama postrigla, pa sta se z babi zmenili, da bo rekla, da jo je ona, da ne bo prehudih posledic?
Meni se odpelje!!! Pa kaj misli da je! Žal pa zavrtet časa nazaj ne moreš, lahko pa ji poveš da ji to nebi slučajno prišlo ponovno na misel!
logimech

18.05.12 12:27
Tašča tega ni naredila prvič, zato smo tudi punčki zabičali, naj ji ne pusti tega delati, če bi še kdaj poskušala. Ampak bili sta ves dan sami doma in kaj vem, kaj jo je popadlo. Hči jih je slišala tudi od mene, da je tudi sama kriva, ker je pustila. Konec koncev je že dovolj velika in dogovorjeni smo bili, da z mamo ne pustiva, da jo babica striže. Že zdavnaj vem, da bi morali živeti na svojem, a ...
naša tudi

18.05.12 12:29
Navedeno
neugodna
A obstaja kak procent možnosti, da se je punca sama postrigla, pa sta se z babi zmenili, da bo rekla, da jo je ona, da ne bo prehudih posledic?

To je naredila naša pupa, ko je bila stara tam nekje 7 let, izrezala si je velik šop las, no pol je šla tašča popravljat in ......na koncu so mi postregli z nekimi kao žvečilkami v laseh.

Še danes se smejimo:))))
logimech

18.05.12 12:33
Ne, preverjeno se ni postrigla sama in, kot pravim, ni bilo prvič, da se je to zgodilo. Tašča sicer vse poskrbi za nas, ampak vse bolj pogrešam samostojnost. Je pa res, da bi se morali potem zelo drugače organizirati in se marsičemu odreči, ker žena je zelo na komot in ima sto svojih obveznosti, tako da nam marsikdaj prav tašča reši, da sem sam brez skrbi v službi. vem,da imamo več težav, ampak tole striženje me je zelo užalostilo.
nikoli več

18.05.12 12:33
Navedeno
logimech
Tašča tega ni naredila prvič, zato smo tudi punčki zabičali, naj ji ne pusti tega delati, če bi še kdaj poskušala. Ampak bili sta ves dan sami doma in kaj vem, kaj jo je popadlo. Hči jih je slišala tudi od mene, da je tudi sama kriva, ker je pustila. Konec koncev je že dovolj velika in dogovorjeni smo bili, da z mamo ne pustiva, da jo babica striže. Že zdavnaj vem, da bi morali živeti na svojem, a ...

Tegale stavka ne kupim, žal.
Jaz vem le to, da ji otroka ne bi nikoli več zaupala v varstvo, nikoli več. Še posebej, ko praviš, da to ni storila prvič. Meni se je pred leti zgodilo, da je moja mama eni moji punčki malo spredaj (le spredaj) skrajšala lase. Čist zafušala. Sem ji kar glasno povedala, da naj tega več ne naredi. In ni, čeprav jo čutim, ko takole pridemo na obisk, da ji grejo dolgi lasje mal na .... in mi skoz sugerira, naj jih malo postrižem. Vem pa, da jih sama več nikoli ne bi.
Najboljs, da se po slovenski navadi na smrt skregate s tasco in zacnete tozarit za kubicni centimeter zemlje. Pa seveda strogo prepovedano, da puncka se kdaj vidi tasco. Pol je ziher ne bo strigla.:p

----------
...
Oh my morning's coming back
The whole world's waking up
All the city buses swimming past
I'm happy just because
I found out I am really no one!
...
----------
nope nope

18.05.12 13:05
Navedeno
logimech
Ne, preverjeno se ni postrigla sama in, kot pravim, ni bilo prvič, da se je to zgodilo. Tašča sicer vse poskrbi za nas, ampak vse bolj pogrešam samostojnost. Je pa res, da bi se morali potem zelo drugače organizirati in se marsičemu odreči, ker žena je zelo na komot in ima sto svojih obveznosti, tako da nam marsikdaj prav tašča reši, da sem sam brez skrbi v službi. vem,da imamo več težav, ampak tole striženje me je zelo užalostilo.

Ojoj, sami nedorasli osebki danes tule,.....glej po tem kar berem, ste si popolnoma samo krivi, žal,........Enkrat je potrebno pač odrastit, vama z ženo to še miljon letn ne bo uspelo, žal.
leelee_nepr.

18.05.12 13:05
Navedeno
logimech
Tašča sicer vse poskrbi za nas, ampak vse bolj pogrešam samostojnost. Je pa res, da bi se morali potem zelo drugače organizirati in se marsičemu odreči

Vsaka stvar ima pač svojo ceno.
Yo_ 

18.05.12 13:09
Navedeno
logimech

Tašča sicer vse poskrbi za nas, ampak vse bolj pogrešam samostojnost. Je pa res, da bi se morali potem zelo drugače organizirati in se marsičemu odreči, ker žena je zelo na komot in ima sto svojih obveznosti, tako da nam marsikdaj prav tašča reši, da sem sam brez skrbi v službi. vem,da imamo več težav, ampak tole striženje me je zelo užalostilo.

Mene bi na tvojem mestu ne le žalostilo, ampak skrbelo najbolj še vse ostalo, kar si napisal.
nehajte no

18.05.12 13:12
ni prav, da je to naredila, ampak veš, takole je to, ko vam tašče al mame vse nosijo od riti ali beri, čuvajo ali celo vzgajajo vaše otroke, ker ste cele dneve po službah, si nato lastijo delež vašega otroka, kar je za razumeti, ker je ponekod otrok več s taščami, dedki, babicami, teti, kot s starši!!!
ne bodi odvisna od tašče in ti nihče ne bo strigel otroka, je moje mnenje! Povej ji, da to ni bilo prav in ona ti bo dejala, da to tudi ni prav, da ti ona varuje otroka...brez veze, zdaj je kar je, v bodoče pa se zavedaj,d a si ti mama, kje je oče???, vidva sama organizirajta varstvo za otroka, brez sorodnikov, pošteno plačaj varstvo in tam se boš lahk pizdakala ko ti kaj ne bo prav!

To ti je šola za naprej!
Yo_ 

18.05.12 13:14
On je oče. Brezskrbno v službi, kot je napisal. Mama je pa ta komot, pa svoje obveznosti ima.
cbojš

18.05.12 13:33
Nekomu pa danes dogaja. Tole je pa drugače že stara fora.
kiki77

18.05.12 13:38
Jaz bi znorela, nima pravice ostrič otroka brez vprašanja in dogovora z vami!!! Joooooj neverjetno res!
megannn

18.05.12 14:26
Čudno mi je tole, ker imam tudi sama hčerko toliko staro in ima daljše laske in vem, da se ne bi dala postriči za vse na svetu. Mogoče pa si je res ona to želela....
megannn

18.05.12 14:27
Potrebno ji je povedati direktno - saj ste vsi odrasli. Greš k njej in ji poveš, prosim, da mi ne strižeš več mojega otroka in pika.
se strinjam z megannn

18.05.12 14:44
Moja je tudi stara 7 in bi se ji zmešalo, če bi se babica samo približala s škarjami! Tega čisto ne verjamem, da je bilo točno tako.
Menka

18.05.12 14:45
Tašča vam je na eleganten in neškodljiv način povedala, da ji vzemite otroka, ker je z njim preobremenjena in še vi pojdite z njim, da bo lahko sama zadihala.
Torej otroka nič več k tašči,
to sploh ni problem

18.05.12 14:53
Navedeno
logimech

če se vi (mislim tebe in ženo) sami ne obnašate kot ODRASLI potem ne pričakujte od tašče da vas bo kot takšne jemala. tudi moji starši so imeli svoje "podvige" in "izpade" kot da imam 5 let in da nimam 10 pik v glavi ampak ko sva se zpartnerjem odselila na svoje je bilo kot da bi postala popolnoma drugi osebi. začela sta me dojemati kot odraslo osebo, ki je sposobna poskrbeti zase in ni bilo niti enega samega problema več. seveda se to ni zgodilo čez noč ampak sta se zelo hitro navadila na spremembo. in ne moreš delati nekega reda zdaj, če ga pred tem sploh ni bilo in tudi tašča sploh nebo nikogar jemala resno. kar je edino pravilno. najlažje je otroka naredit, nato pa se naredit francoza in ga porinat tašči, starši pa kar lepo v službo in potem po svojih "opravkih". sam praviš da je žena zelo komot in to je cena ki jo plačujete za ta komot. ko vam nebo več ustrazlo boste kar hitro spokali. tako bi pa imeli vse - in bili komot in da je tašča pod popolno komando. najprej bo treba poštimat odnose z ženo, nato šele z taščo in tastom. lasje bodo pa zrastli nazaj še preden boste opazili.
zakaj le?

18.05.12 16:26
Zakaj se tako razburjate? Prava figa če jo je ostrigla, lasje rastejo skoz:))) Jaz nikoli nimam nič proti temu, kar naredi tašča, ker je čist ok bitje in ji zaupam (pa četudi se ne posreči ravno vse).
NIKDAR živet z taščo.

18.05.12 18:30
,
Hja kej češ....tamalo na balin pošišat, na hrbet nalepko POSTRIGLA ME JE BABI; KI ME ČUVA NAMESTO STARŠEV, KI SO NA KOMOT NARJENI .....me zanima koga bo najbolj sram :)))))))

p.s.: drugače pa slaba provokacija

WildWind
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ability is what you're capable of doing.
Motivation determines what you do.
Attitude determines how well you do it.
kake imate?

18.05.12 19:54
Nikoli več otroka k tašči? Skregajte se? Če jim tašča pomaga na vseh koncih in krajih, je dobra duša. Mirno naj ji povedo, da se s tem ne strinjajo in naj drugič, če bo hotela kaj "popraviti" na vnukinji, naj se pa z njima najprej posvetuje.
Že tako so med mladimi in starejšimi veliki prepadi, nesoglasja, zakaj naj bi se še oni kregali?
Toliko je govora o taščah, nihče se pa ne vpraša, kako se počuti partner, če kritiziraš njegovo mamo. Ženske, kaj če bi partner zaničeval vašo mamo, kako bi se počutile? Ali obratno?
Tudi tašče so ljudje, nihče pa ni brez napak. Hvalabogu imam razumevajočo taščo, se tudi kdaj "ruknemo", ampak kmalu pozabljeno - tako kot z možem.
eh

18.05.12 20:01
Navedeno
NIKDAR živet z taščo.
,

In prav tako z mamo ne, ker ona je tašča tvojemu možu. On pa nikakor nem ore živeti s taščo!!
Navedeno
WildWind
Hja kej češ....tamalo na balin pošišat, na hrbet nalepko POSTRIGLA ME JE BABI; KI ME ČUVA NAMESTO STARŠEV, KI SO NA KOMOT NARJENI .....me zanima koga bo najbolj sram :)))))))

p.s.: drugače pa slaba provokacija

Odlično.
yeeyee

18.05.12 21:50
A ni že lansko leto ob takem času ena kle gor pisala o svoji tašči, kako ji je ostrigla otroka? V
Verjetno gre za isto taščo.

Očitno postaja vroče, se bliža poletje, pa to taščo malo zagrabi in ...
Jaz pa kar verjamem, da se take stvari dogajajo ... ker moja tasca je pred kakimi dvemi leti ostrigla mojo necakinjo (hcerko od moje svakinje). Pa je bila babi "le" na obisku in ko je mami skocila v trgovino (tasca je bila sama z vnukinjo le dobro uro), se je babi sla frizerja in necakinjo tako ostrigla, da potem niti frizer ni imel kaj veliko za popravljat. Puncka je bila se kak mesec taksna, da so jo vsi zamenjevali s fantkom (pred to babisegrefrizerjaoperacijo pa je imela dolge laske do visine ramen).
Svakinja je po temu naredila cel kraval in svoji mami povedala, da ce se kaj takega se kdaj zgodi, bo dobila dozivljensko prepoved priblizevanja svojim vnukom. Moras se postaviti zase. Pa ne zato, ker bi bila babica hudobna, ampak zato, da se postavijo meje obnasanja in dovoljenega.

Ali pa se odselit stran od babice in bo problem resen.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 11 plus 11?