Najbolj brane teme zadnjega tedna:
ned, 19. maj 2013
pon, 20. maj 2013
sob, 18. maj 2013
tor, 21. maj 2013
sre, 22. maj 2013
sre, 22. maj 2013
sob, 25. maj 2013
sre, 22. maj 2013
pon, 20. maj 2013
ned, 19. maj 2013

|
zgodnja nedeljska
moti me odnos babi-vnuk13.05.12 06:42 |
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 06:59 |
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 07:14 |
|
japajade.
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 07:34 |
|
zgodnja nedeljska
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 07:40 |
|
japajade.
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 07:47 |
|
japajade.
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 07:51 |
|
Menka
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 07:51 |
|
zgodnja nedeljska
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 07:52 |
|
purpIe fIag
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 07:54 |
|
zgodnja nedeljska
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 07:55 |
|
pridiga
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 07:59 |
|
Joj, joj, joj
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 08:02 |
|
19
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 08:08 |
NavedenopurpIe fIag
Otrok, ki meče mivko ven iz peskovnika? In ti pustiš, da babica obračunava z njim? Prehiti jo in se doma pomeni z njim kaj se sme in kaj ne. Se mi zdi, da ni problem v babici. Srečno z vzgojo! Nikoli ni prepozno :)
Ti pa se sprosti in uživaj v pogovoru z mamo. Saj ste prišli na obisk k njej, kajne?
DVOJINA JE ZAKON!
|
zgodnja nedeljska
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 08:17 |
|
Joj, joj, joj
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 08:23 |
Navedenozgodnja nedeljska
Pri mami smo res 2-3x na teden za kakšno urico. Ker meni prej to dojadi in raje gremo. Tudi moja bi povesila surlo, zato sem (še) tiho in ji hočem po ovinkih dopovedati določene stvari. Ne grem k mami, da mi ona pazi na otroka, ne ležim na kavču in gledam tv, ampak sem z otrokom. Ne hodim k njej jest, tudi si hrane od nje ne nosim domov. Celo večkrat jaz njej kaj prinsem kot ona meni. Ni to to. Jaz samo govorim o tem, oz. sprašujem kako ji naj dopovem, da drenje, živčnost in opozarjanje za vsako malenkost niso potrebni, ker otrok že dobro ve kaj je prav in kaj ne in da bolj zaleže, če se mu lepo 1x reče, ne pa da se je treba za isto stvar eno uro dret na njega.
Nimam časa pri mami preživet večino svojega časa. Imam službo in gremo k njej pač včasih na kavico. Veliko raje sem doma/kje drugje, kjer ni živčne vojne.
|
493058 9034
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 08:24 |
|
poiuzt
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 08:26 |
Navedeno.
Ne, če smo kje na obisku nikoli nis(m)o tiho. Se vedno pove, če se kaj dela narobe. In zaleže. Tudi ko imamo mi obiske, nisem tiho in otrokom povem, da se recimo ne obeša po zavesah, se ne pleza na okensko polico, se ne treska z vrati. Pika
|
Obratno
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 08:44 |
|
jova
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 08:45 |
Navedenojapajade.
Pa še to. Ko ste drugje na obiskih (ne pri mami), je pač verjetno večina prijateljev tiho. Ljudje smo pač na nek način vljudni (beri blesavi) in se v lastni hiši ne upamo reči tujim otrokom naj vendar nehajo. Ker na koncu koncev, niso krivi otroci, ampak so krivi prepotentni starši, ki nimajo pet pik o vzgoji. In ne delaj si utvar, da ste kje zaželjeni gostje, KER NISTE.
|
pridiga
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 09:18 |
Navedenozgodnja nedeljska
Point je samo v tem, da mu jaz 1x rečem, to se NE DELA, če boš to počel, bova šla domov. Rož se ne trga, ker jih to boli. Pa zanimivo, da mene razume in neha to delat, njej pa nagaja, ker mu skos eno in isto tupi. .........
|
Eureka
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 10:11 |
|
tečna tašča
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 10:40 |
NavedenoČe ne posluša babice, potem je neposlušen, jaz ga že ne bi gledala, da vse obrne okrog, pet minut takega razbojnika, preveč. Boljš, da ne prideš z njim. Jaz sem mnenja, da je tvoj sonček nevzgojen, ker nič ne sliši.zgodnja nedeljska
japajade kaj pa teb ni jasn???? A si spregledala to, da je sin čisto ok povsod drugje, razen pri babici?? Ker mu skos teži?? Bolj kot ga pustiš pri miru da sam raziskuje in se uči, manj je treba težit.
|
razumem vse skupaj
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 10:46 |
|
ahdajno
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 11:52 |
Navedenojapajade.
Uf poznam par takih fantkov. So totalno nevzgojeni in obupni za prenašat. Ne ubogajo nič in se obnašajo kot da je svet njihov. Tvojo mamo razumem, popolnoma.
Si ena od tistih zaščitniških mam, ki so pač nore na svoje otroke in izgovore za nevzgojenost iščejo povsod drugod, samo pri sebi ne. Na žalost, iz takega otroka zraste samo še večji prepotentnež. Ustavite ga zdaj, ne bo vam žal. Sem videla kar nekaj takih primerov in še nekaj jih odrašča v bližini mene. Vsi trepetamo, če bo prišla družina s takim otrokom na obisk. Postane napeto, starši mirno sedijo in uživajo, otrok pa v trenutku demolira vse,kar je možno.
Zbudi se. Čimprej.
|
Joj, joj, joj
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 12:27 |
NavedenoahdajnoNavedenojapajade.
Uf poznam par takih fantkov. So totalno nevzgojeni in obupni za prenašat. Ne ubogajo nič in se obnašajo kot da je svet njihov. Tvojo mamo razumem, popolnoma.
Si ena od tistih zaščitniških mam, ki so pač nore na svoje otroke in izgovore za nevzgojenost iščejo povsod drugod, samo pri sebi ne. Na žalost, iz takega otroka zraste samo še večji prepotentnež. Ustavite ga zdaj, ne bo vam žal. Sem videla kar nekaj takih primerov in še nekaj jih odrašča v bližini mene. Vsi trepetamo, če bo prišla družina s takim otrokom na obisk. Postane napeto, starši mirno sedijo in uživajo, otrok pa v trenutku demolira vse,kar je možno.
Zbudi se. Čimprej.
se strinjam z avtorico - ta otrok je otroško razigran in raziskovalen...seveda ga vse zanima naokoli in raziskuje - sam se uči na ta način...in prav je da ima meje - samo ne take, ki ga v tem omejujejo in so zgolj posledica strogo avtoritativnega pristopa in uničevanja samozavesti in samopodobe otroka -
s tem če se odrasel non-stop dere na otroka, da to ni vredu, ono ni vredu, tega ne sme, to ne dela prav tisto ne dela prav - ja kakšno samopodobo mu pa izoblikuje...popolnoma zaničevalno - otroku daje občutek kot da je totalni nesposobnež in ena sama napaka - iz takega odnosa so lahko kasneje tudi grozljive posledice pri otroku
jaz sem imela eno tako babico - evo po kosilu sem želela pomagati pospravljati posodo in pri starosti tudi še 10 let je hodila za mano iz kuhinje do sobe z vitrino, kjer je bil spravljen njen specialni servis, ker jaz nbisem sama znala tega odnesti in pospraviti v vitrino, čež, da se bom spotaknila in ga razbila - zato je hodila non stop za mano...
to je groza...in dobro če so posamezne sitiuacije take se otrok še lahko odmakne in razvija drugačen značaj - če si pa predolgo v takem okolju...so pa lahko posledice trajne...
kot je komentar zgoraj - z otrokom se je potrebno ukvarjati, mu razložiti zakaj ima ne določen pomen - zakaj je ne ne in bo razumel in tudi spoštoval, saj bo uvuidel skozi normalno razlago in normalen pogovor, zakaj je določena omejitev zanj dobra in da ima osnovo vb skrbi staršev zanj...ne pa da je zgolj avtoritarna omejitev, ki jo pač imajo starši kot odrasli pravico izreči nad otrokom - in če je ne brez razlage in izrečen v dretju, namesto normalnem tonu pogovora brez spoštovanja tudi otroka samega - potem to otrok pač razume kot napad nanj in omejitev, znašanje odraslih nad njim in to seveda sproži odpor...
enaka logika kot pri odraslih - vse je stavr komunikacije, pristopa in medsebojnega spoštovanja
|
zgodnja nedeljska
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 13:15 |
|
ahdajno
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 13:25 |
Navedeno493058 9034
Đizskrajst in taki zaostali otroci hodijo z mojim otrokom v vrtec al kaj?
Še dobro, da moj ve, da se take pusti pri miru v primeru spora, pa udari še 3x bolj nazaj.
3-letnik bi moral razumeti in upoštevati navodila, ti pa se kar tolaži. Najbolje, da se izolirate od družbe, če ti ne paše, da ga nekdo opozarja, če trga rože.
Jaz priporočam psihologa zate in razvojno otroku.
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 15:34 |
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 20:40 |
Navedenoočitno imaš super dečkota. Pa pusti mu malo več svobode. In ne vozi ga k svojim staršem ker ga bosta pokvarila. A babica bi mu rada že kar prala možgane ali kaj? In ga komandirala. Zgleda da se žili spucat nad tvojim sinom, ker se ne more nad nekom drugim.zgodnja nedeljska
Imava sina, ki je star 3 leta, izredno je živahen, redkokdaj je pri miru, nonstop je u pogonu. Ugotovila sva že, da bolj kot ga opozarjava, da česa ne sme, bolj bo tisto počel. Zato sva se nehala "kregat" nanj, ga dvakrat opozoriva, v tretje sledi "kazen". In gre. Večinoma.
Problem pa nastane, ko pridemo k mojima staršema. Oba, čeprav prevlada mama, sta cel čas našega obiska napeta, oprezata za sinom kaj počne in kamorkoli se bo postavil nebo prav. Mama se dere (ja, prav dere) naj ji ne piplje rož, se ne obeša po ograji, ne hodi tam, ne stoji tukaj, naj se že gre igrat v peskovnik, da ima toliko igrač in ga nič ne zanima. In po eni uri z njim, je uničena. Mislim, da si večino problemov naredi sama, s tem, da ga nonstop opozarja in mu nekaj prepoveduje. Sem enkrat predlagala, da smo vsi skupaj pol ure tiho, da vidimo kaj bo sin počel, pa ni zdržala več kot pet minut. Otrok je posledično potem zmeden in prav išče nekaj, da bi jo še razjezil. Ko smo sami, tega ni. Ker ga, kot že rečeno, ne opozarjava nonstop, kaj naj NE dela. Mu poveva kaj naj počne, se z njim igrava in je super. Da ne razlagam kako izgleda če gre z nama s sinom v trgovino, na kavo, v park, na igrala. Na koncu me je že pošteno sram, priznam, ker mama s svojim dretjem nase opozarja vse prisotne. Enkrat je ena babica pripomnila: pa dajte pustiti otroka, da je otrok! In se strinjam z njo. Moja mama je na žalost ni slišala. Sin je pač nor na igrala, na tobogane, gugalnice in je v čisto svojem svetu ko pridemo v park. Takrat ga lahko brez skrbi pustiš samega, si najde družbo in se igra skupaj z drugimi. Ne, mama hodi z njim, in ga iz enega igrala naganja na drugega, ne pusti mu, da sam raziskuje. Dopovedati ji ne morem nič :(( Je krivo to, da so babice pač preveč zaščitniške? Ker mi je že rekla, da se ona boji, da si bo kaj naredil, zato je malo bolj glasna. Ampak dvomim, da se bo ravno poškodoval, če bo metal mivko iz peskovnika - mimogrede, tega ne počne nikjer, samo pri njej; ali pa da je smerno nevarno, če stoji ob ograji in v potoku opazuje račke.
:(((
Kaj naj naredim??
Re: moti me odnos babi-vnuk13.05.12 20:42 |
Navedenobabici daj cunjo v ustazgodnja nedeljska
Hvala vsem za mnenja. Govorim samo o tem, da posluša in uboga vse, razen babice, ki se samo dere, ne prepove na normalnem človeški način, zna samo grajati in se dreti. To je vse.
Ena je komentirala, da najprej rečem, da ga jaz opozorim pa je kul, potem pa da se babi dere na njega. Kaj hočem povedat je, da četudi mu jaz nekaj rečem in me uboga, babi še vedno tupi svoje. Samo da se postavi preblizu neke rože, je že drenje, naj gre proč. Me zdaj razumete??? Pa se tamali recimo takrat sploh ne dotakne rože, ampak ona vseeno tuli :( In ker ona začne pravit "idi proč, ne primi rože" se tamali nagajivo nasmeji in jo odtrga.
Zakaj potem uboga drugo babico? Zadnjič ji je odprl hladilnik (ima enega takega fensi ki nekaj poje, ko ga odpreš), pa mu je samo 1x rekla PUSTI PRI MIRU, in glej ga zlomka.. no problem. Ko smo pri drugi babici zunaj na dvorišču, lepo hodi z njo zalivati jagode in solato, niti enkrat ne stopi na gredico. Pri moji mami.. uf, ne sme niti zraven, da nebo kaj potacal (enkrat je po pomoti padel na gredo in pristal na solati - z letala se je videlo, da je pač padel, po njenem je bil spet poreden). Bistveno manj živčnosti je pri drugi babici (tašči), skoraj ni je. Pa je ful bolj obremenjena kot moja mama, še hodi v službo in čuva tudi vseh ostalih 6 vnukcev. In se ne sekira, če kateri otrok slučajno prevrže kakšen cvetlični lonček. Moji mami hodimo kupovati nove, da ne pade v depresijo.
|
resno
Re: moti me odnos babi-vnuk14.05.12 14:08 |
|
Keki
Re: moti me odnos babi-vnuk16.05.12 12:37 |
|
thumba
Re: moti me odnos babi-vnuk16.05.12 14:48 |
NavedenohexxNavedenoočitno imaš super dečkota. Pa pusti mu malo več svobode. In ne vozi ga k svojim staršem ker ga bosta pokvarila. A babica bi mu rada že kar prala možgane ali kaj? In ga komandirala. Zgleda da se žili spucat nad tvojim sinom, ker se ne more nad nekom drugim.zgodnja nedeljska
Imava sina, ki je star 3 leta, izredno je živahen, redkokdaj je pri miru, nonstop je u pogonu. Ugotovila sva že, da bolj kot ga opozarjava, da česa ne sme, bolj bo tisto počel. Zato sva se nehala "kregat" nanj, ga dvakrat opozoriva, v tretje sledi "kazen". In gre. Večinoma.
Problem pa nastane, ko pridemo k mojima staršema. Oba, čeprav prevlada mama, sta cel čas našega obiska napeta, oprezata za sinom kaj počne in kamorkoli se bo postavil nebo prav. Mama se dere (ja, prav dere) naj ji ne piplje rož, se ne obeša po ograji, ne hodi tam, ne stoji tukaj, naj se že gre igrat v peskovnik, da ima toliko igrač in ga nič ne zanima. In po eni uri z njim, je uničena. Mislim, da si večino problemov naredi sama, s tem, da ga nonstop opozarja in mu nekaj prepoveduje. Sem enkrat predlagala, da smo vsi skupaj pol ure tiho, da vidimo kaj bo sin počel, pa ni zdržala več kot pet minut. Otrok je posledično potem zmeden in prav išče nekaj, da bi jo še razjezil. Ko smo sami, tega ni. Ker ga, kot že rečeno, ne opozarjava nonstop, kaj naj NE dela. Mu poveva kaj naj počne, se z njim igrava in je super. Da ne razlagam kako izgleda če gre z nama s sinom v trgovino, na kavo, v park, na igrala. Na koncu me je že pošteno sram, priznam, ker mama s svojim dretjem nase opozarja vse prisotne. Enkrat je ena babica pripomnila: pa dajte pustiti otroka, da je otrok! In se strinjam z njo. Moja mama je na žalost ni slišala. Sin je pač nor na igrala, na tobogane, gugalnice in je v čisto svojem svetu ko pridemo v park. Takrat ga lahko brez skrbi pustiš samega, si najde družbo in se igra skupaj z drugimi. Ne, mama hodi z njim, in ga iz enega igrala naganja na drugega, ne pusti mu, da sam raziskuje. Dopovedati ji ne morem nič :(( Je krivo to, da so babice pač preveč zaščitniške? Ker mi je že rekla, da se ona boji, da si bo kaj naredil, zato je malo bolj glasna. Ampak dvomim, da se bo ravno poškodoval, če bo metal mivko iz peskovnika - mimogrede, tega ne počne nikjer, samo pri njej; ali pa da je smerno nevarno, če stoji ob ograji in v potoku opazuje račke.
:(((
Kaj naj naredim??
|
samo to
Re: moti me odnos babi-vnuk19.05.12 01:54 |
|
Vzgojiteljica*
Re: moti me odnos babi-vnuk19.05.12 09:16 |
Navedenoeleen
...... pri 52 prestara za merkanje .......
|
vsega malo
Re: moti me odnos babi-vnuk20.05.12 16:41 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.