Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
trije otroci

4 otroka da ali ne

12.05.12 16:44
ne vem kaj naj,ali ga imati ali ne,oba z možem si želiva,ampak...ne vem,finance sploh niso problem,hiša ogromna ampak....kaj vem?????
Svetujte mi prosim?
še najbolj me je strah nosečnosti,vse tri potekale brez težav.
trije otroci

Re: 4 otroka da ali ne

12.05.12 16:45
Navedeno
trije otroci
ne vem kaj naj,ali ga imati ali ne,oba z možem si želiva,ampak...ne vem,finance sploh niso problem,hiša ogromna ampak....kaj vem?????
Svetujte mi prosim?

let pa imam kmalu 40.
maj..

12.05.12 16:51
seveda
navijam ZA

12.05.12 17:00
Vse dobro pri četrtem! ;-)
, k č

12.05.12 17:04
jaaaaaaa, čimprej tem bolje.....Vseeeno pa glej da ne bo med dvema otrokoma npr. 10 razlike ker je bolje da imaš manjšo razliko
sem proti

12.05.12 17:04
Verjettno imaš same hčere ali sinove...pa želja po drugem spolu seka ven...če ne, potem res ne morem razumeti tako velikega razplojevanja!

12.05.12 17:07
Če že vprašaš....jaz sem za NE. Ti pa se boš itak sama odločila, a ne? :)

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
kar pogumno!

12.05.12 17:09
Seveda!
kako mores to rect!

12.05.12 17:10
Naravna želja zdrave ženske po materinstvu je to in za pohvalit! Finance tud niso problem.

Ne pa "veliko razplojevanje", tako da je tvoj odgovor, ki si proti, navaden znak faušije. Nekoč so vsi imeli po 5 ali 10 otrok.

12.05.12 17:15
Navedeno
kako mores to rect!
Naravna želja zdrave ženske po materinstvu je to in za pohvalit! Finance tud niso problem.

Ne pa "veliko razplojevanje", tako da je tvoj odgovor, ki si proti, navaden znak faušije. Nekoč so vsi imeli po 5 ali 10 otrok.

Večina žensk ima željo po materinstvu, da ima dojenčka, malega otročka...........ti pa hitro zrastejo......

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
trije otroci

12.05.12 17:22
Navedeno
sem proti
Verjettno imaš same hčere ali sinove...pa želja po drugem spolu seka ven...če ne, potem res ne morem razumeti tako velikega razplojevanja!

Imam dve hčerke in sina,zadnja je stara 18 mesecev!
rewrt

12.05.12 17:23
Navedeno
sem proti

Bedarija, da ji ni para.
eh

12.05.12 17:26
Navedeno
sem proti

Imaš težave z zanositvijo ???
nefoušna

12.05.12 17:26
Navedeno
kako mores to rect!

joj no. a v sloveniji poznate samo te izraze, kot so ala foušija? pa kaj koga briga, koliko otrok so imeli včasih? a je sedaj včasih? so isti časi? če je ženska odgovorila nepritrdilno, zakaj bi morala biti že foušna? mogoče je na istem ali ima tri otroke, pa recimo četrtega ne bi imela več, kljub zadostnim financam. eni imajo samo enega in se ne oplojujejo več, ker so se tako odločili. ne vem, zakaj bi bil kdo foušen, če pač ne bi deloval isto kot nekdo drug. ima že razloge. saj vam nihče ne brani imet 20 otrok. pa se vprašaj, zakaj obstajajo danes redke družine, ki imajo več kot pet otrok. verjetno res zaradi foušije. koliko jih imaš ti? pa zakaj ne več?
eh

12.05.12 17:45
Navedeno
trije otroci
Svetujte mi prosim?

Čefurska provokacija, nič drugega.
11511

12.05.12 17:45
Najlažje je otroka rodit. Ga "do kruha" spravit je pa druga zgodba.

Si ne predstavljam imeti 4 osnovnošolce, že tri je kar lep zalogaj - pa ne mislim samo finančno, kar konec koncev tudi ni zanemarljivo, ampak na čustvenem nivoju.
kako moreš to rečt!

12.05.12 17:58
Navedeno
nefoušna

joj no. a v sloveniji poznate samo te izraze, kot so ala foušija? pa kaj koga briga, koliko otrok so imeli včasih? a je sedaj včasih? so isti časi? če je ženska odgovorila nepritrdilno, zakaj bi morala biti že foušna? mogoče je na istem ali ima tri otroke, pa recimo četrtega ne bi imela več, kljub zadostnim financam. eni imajo samo enega in se ne oplojujejo več, ker so se tako odločili. ne vem, zakaj bi bil kdo foušen, če pač ne bi deloval isto kot nekdo drug. ima že razloge. saj vam nihče ne brani imet 20 otrok. pa se vprašaj, zakaj obstajajo danes redke družine, ki imajo več kot pet otrok. verjetno res zaradi foušije. koliko jih imaš ti? pa zakaj ne več?

Nobenega, ker jih ne morem imet!

Vse ostalo : nakladaš sto na uro, krneki!

Dejstov je, da je pomanjkanje denarja v Sloveniji vedno glavni razlog, zakaj starši v Sloveniji ne morejo imet več otrok kot 1, 2 ali 3 : ni rednih služb in ker ni denarja. Ne pa recimo neplodnost ipd.

A je to tako težko razumet, da kdo z denarjem in zdravjem nima težav in lahko ima več otrok kot "toliko kot se spodobi"? In potem pa mu še kakšni pišete, da "takega razplojevanja" ne razumete! Več kot žaljivo in polno predsodkov in tudi ne privoščite sreče bodočim staršem, raje jih negativno boravnavate češ, zakaj jim je treba več otrok?! IN TO JE FAUŠIJA IN NIČ DRUGO!!!
mamica treh

12.05.12 18:01
Zakaj ne,če si želite?Jaz imam tri,pa mi nikoli ni bili žal.Potem pa se druži s takimi,ki na to gledajo pozitivno,ostalih ,ki pljuvajo,pa se izogibaj.
tridesetin nekaj

12.05.12 18:09
Če zmoreš tak zalogaj finančno, zdravstveno in, če pri teh ne več rosnih letih premoreš še toliko energije, da KVALITETNO vzgojiš še enega otroka potem res verjetno ni nobenih ovir. Ljudje smo si različni in se nekateri lažje drugi težje spopadamo z vzgojnimi izzivi.
jaz bi jih 5

12.05.12 18:12
Če si oba želita še enega otroka, finančno boste zmogli praviš, jaz ne bi oklevala.

Jaz sem si vedno želela veliko otrok, 5 recimo. Pa bomo ostali pri dveh, ker si jih mož ne želi več, pa tudi finančno se ne bi izšlo.

12.05.12 18:23
Midva imava 4;-)
odloči se sama, vse dobro vam želim
saj se sam hvalim

12.05.12 18:28
saj se itak sam hvališ. Mej jih kolikor hočeš, kaj misliš, da to nas kaj briga.
nefoušna

12.05.12 18:30
Navedeno
kako moreš to rečt!
Navedeno
nefoušna

Nobenega, ker jih ne morem imet!

Vse ostalo : nakladaš sto na uro, krneki!

Dejstov je, da je pomanjkanje denarja v Sloveniji vedno glavni razlog, zakaj starši v Sloveniji ne morejo imet več otrok kot 1, 2 ali 3 : ni rednih služb in ker ni denarja. Ne pa recimo neplodnost ipd.

A je to tako težko razumet, da kdo z denarjem in zdravjem nima težav in lahko ima več otrok kot "toliko kot se spodobi"? In potem pa mu še kakšni pišete, da "takega razplojevanja" ne razumete! Več kot žaljivo in polno predsodkov in tudi ne privoščite sreče bodočim staršem, raje jih negativno boravnavate češ, zakaj jim je treba več otrok?! IN TO JE FAUŠIJA IN NIČ DRUGO!!!

kot prvo naj povem, da nisem oseba, ki je pisala o razplojevanju. in če gledam iz sebe, če bi si odgovarjala na to, ali imeti še četrtega ali ne, bi rekla slednje. in kaj naj bi bilo s tem narobe? saj je ženska spraševala po mnenju. in sedaj, če bi eni imeli otroke, drugi pa jih ne bi imeli več kot jih imamo, zakaj smo potem že foušni? pa saj se bo ženska itak po svoje odločila. če ljudje ne bi želeli imeti več otrok kot jih imamo, to še ne pomeni, da pač nekomu sedaj pa še hkrati poleg foušije ne privoščimo dodatnih otrok. pa kaj vam je? a si res pričakovala, da bomo vsi povedali, da so za? saj se mi ne odločamo v njenem imenu. povemo le to, kar bi storili sami.

mislim, kakšne presodke imate eni. zato, ker drugače odgovorimo, smo pa že foušni, pa ne privoščimo drugemu sreče ... pa daj prosim no. tudi tebi želim, da bi imela vsaj enega. pa verjamem, da so tu tudi ljudje, ki pa niti enega ne bi imeli, čeprav imajo to možnost. pa to tudi ne pomeni, da drugemu ne privoščijo otrok. a lahko prosim malo širše zastaviš koncept, predno govoriš o našem imenu, kaj komu privoščimo in kakšna čustva mi gojimo ob tem? ne bodi ti žaljiva in nesramna, ker meniš, da ti najbolje poznaš nas in naša mnenja.

imam dva otroka in to nam zadostuje v življenju. ima pa moja sestra 4. pa še to se za zadnjega odločili zato, ker je tretji, ki je bil na poti, umrl, ker se mu ledvička niso razvijala. ljudje smo si pač različni. dej težit, če ne veš. zaradi mene imajo lahko drugi tudi 30 otrok. imam svoje življenje, drugi imajo svojega. in o čemer se sami odločajo, tako kot se vsak zase odloča glede svojega življenja. lahko bi imela pri39 še tri otroke - zakaj? zato da bom zadostila tebi, da ne boš rekla, da sem foušna ali da je kdo drug foušen?

saj tu se pogovarjamo o tem, kako bi storili v dani situaciji. torej eni bi, drugi ne bi. v čem je problem? v fošiji zihr ne. mogoče lahko edino razumljivo sprejmem tvojo reakcijo zaradi razloga, v katerem si. v ostalem ne.
večina ne razmišlja

12.05.12 18:44
Navedeno
11511
Najlažje je otroka rodit. Ga "do kruha" spravit je pa druga zgodba.

Si ne predstavljam imeti 4 osnovnošolce, že tri je kar lep zalogaj - pa ne mislim samo finančno, kar konec koncev tudi ni zanemarljivo, ampak na čustvenem nivoju.

Večina ne razmišlja tako daleč.
V glavnem samo kako je luštno imet dojenčke ...
Pa tudi finančni zalogaj bo čedalje večji - seveda, če želiš otroku poleg hrane in obleke še kaj nudit.
NIKKI

12.05.12 19:30
Jaz si tega ne znam predstavljati. Menim, da so ljudje "narejeni" za določeno število otrok. Resno. Od moža sestra ima štiri in je v hiši tak mir, da se ne da povedat. Jaz imam dva pa imam občutek, da sem skoz na meji da znorim...

N
mamica treh

12.05.12 19:37
Navedeno
NIKKI
Jaz si tega ne znam predstavljati. Menim, da so ljudje "narejeni" za določeno število otrok. Resno. Od moža sestra ima štiri in je v hiši tak mir, da se ne da povedat. Jaz imam dva pa imam občutek, da sem skoz na meji da znorim...

N

Ja ,se čist strinjam.Sama sem imala v glavi tri.Pa so čisto normalni in lepo vzgojeni,nikoli ni bilo pretiranega vpitja,vreščanja in tuljenja.Čeprav se mi je pa včasih mešalo od pranja perila.Ampak tako je še zdaj.Prej je bilo veliko malih oblekic in majčk,zdaj so velike majice.
Ampak s tem se ne obremenjujem prav dosti.
Tako,da.,avtorica,kar pogumno.Vsak otrok ti da nov pogled na svet in različnost.
Ne sprašuj drugih..

12.05.12 23:33
sama moraš točno vedeti: ja ali ne!
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 5 plus 23?