Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
nosečka

kolegica me je okrog prinesla

12.05.12 12:00
Ah, tako sem besna.

Prijateljica mi je ponudila, da mi ob rojstvu otroka podari voziček, ki ga ne rabi več. Ker je takrat bilo še šest mesecev do poroda, sem se ji zahvalila in sem ji samo rekla, da ga bom rabila in da hvala in da se bom obrnila nanjo.
Potem pa sem eni moji drugi kolegici, ki prav tako pričakuje omenila to mojo kolegico. No sedaj sem še 3 mesece pred porodom in danes izvem, da je ona vzela tisti voziček in še vse ostalo, kar mi je kolegica obljubljala. Tako sem besna.
Češpla

Re: kolegica me je okrog prinesla

12.05.12 12:13
Vzela bi takoj, ko ti je ponudila!
tako pač je

12.05.12 12:21
Če ti kdo kaj ponudi, vzameš takoj in se zahvališ.Če pa ne, gre roba dalje. Ja, imamo izkušnje, da mnogi še zastonj nočejo dobrih in ohrajenih stvari.

Pač tko je, voziček in ostala krama vzame veliko prostora in potreebuješ prostor za nove stvari.
In da bi potem šparala stvari, ki jih ne potrebuje več in še pol leta hranila stvari za nekoga, ki bo morda takrat vzel????

Nimaš biti kaj besna, ti si storila napako!
nosečka

12.05.12 12:24
Vem, da sem naredila napako, da nisem takoj vzela, si pa nisem milsila, da bo ta kolegica kar to tako dala naprej. lahko bi me poklicala. No ja.

Sicer pa je ta druga ena packa. Res ne morem verjet.
no, ja

12.05.12 12:31
No, to pač ni lepo, če je stvari obljubila tebi. Če jaz nekaj obljubim prijateljici, to tudi velja. Prav tako obratno, vedno se lahko zanesem na njihovo besedo.
kake kure

12.05.12 12:31
Ok, kolegica res ni prav ravnala... ampak, zakaj pričakujete , da vam bodo kolegice oblačle otroka, posojale vozičke itd. Za obleko in ostale potrebščine svojega otroka sva poskrbela sama z možem. Pika konec. Tu pa berem razne teme , kot da samo čakate da vam tašča kupi vozek, mama lupinic, kolegice pa cote podarijo. jao jao
Mene kr zmrazi, ko mi začne kakšna javkat o posojanju ... v Kiku dobiš za 100eur toliko otroških oblek, da jih ne spraviš v avto, ker stane kompletek okoli 3 eur, ti pač ni škoda, da ga hitro preraste.
nosečka

12.05.12 12:39
Navedeno
kake kure
Ok, kolegica res ni prav ravnala... ampak, zakaj pričakujete , da vam bodo kolegice oblačle otroka, posojale vozičke itd. Za obleko in ostale potrebščine svojega otroka sva poskrbela sama z možem. Pika konec. Tu pa berem razne teme , kot da samo čakate da vam tašča kupi vozek, mama lupinic, kolegice pa cote podarijo. jao jao
Mene kr zmrazi, ko mi začne kakšna javkat o posojanju ... v Kiku dobiš za 100eur toliko otroških oblek, da jih ne spraviš v avto, ker stane kompletek okoli 3 eur, ti pač ni škoda, da ga hitro preraste.

Veš kaj, ti pač kupuj, če si lahko privoščiš. Jaz gledam to drugače. Lepo je tudi kaj privarčevat za kasneje. Tudi ti očitno varčuješ, ker kupuješ poceni obleke, pa se mi ne zdi nič narobe s tem. Iskala sem voziček iz druge roke. Ne nameravam kupovati novega, saj se ve, da ga rabiš samo prvo leto in ko otrok shodi, ga niti ne potrebuješ več. Da bi za voziček dajala cc. 600 eur, ni šans. Zato sem ga iskala iz druge roke. Kolegica mi ga je obljubila. Dobila bi ga poceni. To pa še zdaleč ne pomeni to, kar si ti napisala, da pričakujem da mi bo kdo kaj šenkal.
tako pač je

12.05.12 12:43
zakaj pa je sedaj še druga ena packa????
nosečka

12.05.12 12:49
Navedeno
tako pač je
zakaj pa je sedaj še druga ena packa????

Zakaj? Jaz sem ji povedala, da mi bo ta prva dlal voziček. ona pa je šla k njej in ga odnesla. Če to ni lepo od nje ...
kaj je zdaj

12.05.12 12:56
tvoja kolegica ali prijateljica?kajti zame je to zelo velika razlika. če bi moja prijateljica to naredila, bi bila malo razočarana, če pa kolegica pa prav nič. ti pa si kriva,ker si se preveč uvelo nosla.
creativa nepr.

12.05.12 13:54
Vozičkov dobiš rabljenih kolikor češ. Po moje si računala na posojo, torej, gratis zadevo...
ajjda

12.05.12 14:14
Ne vem zakaj morajo eni vse kupovati novo, da potem posojajo in šenkavajo tistim, ki to izkoriščajo? Zelo grdo je zažirati druge in zraven še biti pameten in nasilen do drugih. Kdor nima denarja za otroke, naj jih nima, saj je že itak preveč ljudi na svetu. Še novi reveži niso niti najmanj potrebni.
yeeyee

12.05.12 14:23
Navedeno
ajjda
Ne vem zakaj morajo eni vse kupovati novo, da potem posojajo in šenkavajo tistim, ki to izkoriščajo? Zelo grdo je zažirati druge in zraven še biti pameten in nasilen do drugih. Kdor nima denarja za otroke, naj jih nima, saj je že itak preveč ljudi na svetu. Še novi reveži niso niti najmanj potrebni.

Madona, kakšno razmišlanje ...
Torej, če si bogat jih lahko imaš, drugače ne.

Malo si poglej človekove pravice. Vsak jih lahko ima, ker ima pravico biti starš. Zelo grdo se spravljaš na tole nosečko. Kaj naj naredi splav, ker se ji zdi kupovanje predragih vozičkov neumnost, da boš ti končno zadovoljna, saj po tvojem se nič ne sme dat gratis, vse poračunat, nič posodit. Važno, da se ti pohvališ, da nisi nič dobila in vse kupila, zato, ker ti pa imaš.

In tudi sama sem mnenja, da tele trgovine in proizvajalci vozičkov kar dobro rčunajo. 600 eur in več za en voziček? Valda ga grem kupit bolj poceni. Jaz sem ga tudi kupila od ene gospe.
600 EUR?

12.05.12 14:54
Zakaj bi pa kupovala nov voziček za 600 EUR? Primer http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=206263. Pa računaj da je Baby center zelo drag.
No, če hočeš kakšno preserantsko varianto, daš pa lahko tudi jurja zanj.
razglej se

12.05.12 14:54
Ne biti preveč jezna, saj ni bil to edini voziček iz druge roke v Sloveniji. Poskusi z oglasi pa malo prebrskaj ponudbe, zagotovo je kje še kakšen za mal denar.
Je pa res, da ne moreš pričakovati, da boš vse dobila zastonj oziroma da te bodo stvari pol leta čakale. Roko na srce: polomila si ga ti. Zato ne obsojaj nikogar.
600 EUR?

12.05.12 14:57
Pa še nekaj: v prvem postu praviš da ti je obljubila da ti ga šenka, potem pa da si računala da ga boš dobila ceneje? Noup...ti si kar lepo računala da boš dobila zastonj.
lolika2

12.05.12 15:06
Hvala lepa za tako kolegico. Pfffffff.
Nikoli več je ne bi poklicala, pozdravila, itd. Za njo me ne bi več bilo. Ni, niiiiii
Jaz pa tudi mislim, da si si sama kriva in da nimaš biti na nikogar jezna kot samo sama nase. Zakaj? Ko ti je kolegica omenila, da ti lahko posodi ali da voziček in cunje si verjetno bolj tako tako odreagirala brez kakega navdušenja oziroma konkretnega odgovora. Ker po parih mesecih nisi prišla iskat, da je pač oddala naprej. Roko na srce tudi jaz ga ne bi šparala v nedogled in čakala, da ga mogoče prideš iskat.......
Verjetno sprva niti nisi imela namena vzeti "star" voziček , sploh če je to tvoj prvi otrok takrat se mamice rade šopirijo z raznimi znamkami in novimi modeli.....ko pa se je datum začel pribljiževati in ko si seštela, da otroška oprema ni poceni, si pomislila da bi ti ponujeno prišlo prav, vendar si bila že prepozna. In zakaj bi te ta kolegica še enkrat poklicala. Jaz če nekaj ponudim ne vprašam dvakrat. Vzemi ali pusti!
Antun

12.05.12 22:19
Navedeno
nosečka
Vem, da sem naredila napako, da nisem takoj vzela, si pa nisem milsila, da bo ta kolegica kar to tako dala naprej. lahko bi me poklicala. No ja.

Če malo razmisliš boš ugotovila, da sta obe pra..ci. Če je tebi prvi ponudila, da ti podari voziček potem si ti prva. Če bi ti odklonila in rekla da ne rabiš, potem bi bilo sprejemljivo, da ga podari ta drugi...
kaj bi pa rekla na to

13.05.12 18:36
Kaj bi pa rekla na tako prijateljstvo??
prij. ti obljubi, da bo vse tvoje stvari vzela, od vozička do košare, do avtosedeža itd. Vse hraniš ko butasta 3 leta, v stanovanju velikem 30 kvadratov...
potem ti pa, ko ji še vse dostaviš, prebrska in reče, da ne bo nič vzela, ker bo raje kupovala vse novo za svojega sončka.
prijateljica?? ŠE?

ti se žrtvuješ 3 leta, odgovarjaš 'nesrammno' sodelavkam, ki te prosijo za stvari, če jih imaš za posodit...da bo prij. dobila vse lepo, ne preveč izrabljeno (samo od enega otroka), potem ti pa vse zavrne, pa še sodelavke te vse čukasto gledajo, zakaj hraniš za nekoga xy...Kako prav so imele!!!1??
Jaz pa razumem tole nosečko. Pač je pričakovala, da bo od kolegice dobila voziček, če sta o tem govorili. Lahko bi jo kolegica vprašala, če je še zainteresirana zanj, ker ga bo drugače dala naprej....in to je to......drugače pa......ko si najmanj misliš, te nekdo razočara...zato...ne zaupaj preveč....nikomur!
tudi mamica

14.05.12 10:23
Ko sem bila sama noseča in mi je sorodnica ponudila oblačila za dojenčka, sem jih vzela takoj,ker nisem bila preponosna da ne bi vzela že rabljene stvari za dojenčka,a hkrati čudovito ohranjene.Seveda sem otroku tudi sama nakupovala oblačila, ter tista ki jih je prerasla in so bile od sorodnice sem ji lepo vrnila,svoja oblačila pa sem ponudila dvema drugima sorodnicama ki sta pričakovale tudi otroka,ampak sta se hvalili obe,da ji bosta kupili točno določena oblačila,določene barve,kakršna ji bosta onidve izbrali.Vredu,enkrat sem ponudila,drugič več ne!!
Sedaj me je prosila taščina soseda ki ima tudi dojenčico, če imam kaj za njo oblačil,ker ona to ful ceni če kaj dobi za malo,sploh sedaj ko tako hitro rastejo in je potrebno na veliko menjavat številke!!In še danes ji dam vsa oblačila ki jih mala preraste.Ter z veseljem jih sprejme.
Jaz otroku tudi kupim ta boljše stvari,ampak ko pa se igra in jih hitro preraste pa ne kompliciram,kakšna oblačila so,ter če so znamke ali ne!!!
Navedeno
nosečka

Veš kaj, ti pač kupuj, če si lahko privoščiš.

Kaj hudiča se spraviš zanosit in rodit otroka, če imaš že v štartu problem s tem, kaj si lahko in česa si ne moreš privoščit? Menda se pa ja tudi o takih zadevah razmisli, preden se da noge narazen, al kako?
nosečka

14.05.12 19:11
Navedeno
Yo_
Navedeno
nosečka

Veš kaj, ti pač kupuj, če si lahko privoščiš.

Kaj hudiča se spraviš zanosit in rodit otroka, če imaš že v štartu problem s tem, kaj si lahko in česa si ne moreš privoščit? Menda se pa ja tudi o takih zadevah razmisli, preden se da noge narazen, al kako?

Jaz si lahko privoščim voziček, samo se mi zdi brez veze, da bi ga šla kupovat. Zato ga bom raje kupila v trgovini z rabljeno opremo.
Če pa mi nekdo ponudi, zakaj ne bi vzela. Sama foušarija te je. Sigurno bi ga tudi ti rada zastonj, pa te žre, ker si ga mogla kupit novega, kajne? Ti pa si kar privošči preplačane stvari, nesramnica. Tudi ti lahko razmisliš o takih zadevah, preden odpreš tvoja usta, glede na to, da znaš o vsem tako dobro razmislit, preden daš noge narazen.
:)))))))))))))))))) Brez skrbi, dobro razmislim, preden dam noge narazen. A ti ne?
Biba M

15.05.12 10:14
Navedeno
no, ja
No, to pač ni lepo, če je stvari obljubila tebi. Če jaz nekaj obljubim prijateljici, to tudi velja. Prav tako obratno, vedno se lahko zanesem na njihovo besedo.

TOČNO TAKO JE...
yeeyee

15.05.12 22:00
Navedeno
Yo_
:)))))))))))))))))) Brez skrbi, dobro razmislim, preden dam noge narazen. A ti ne?

Hahaha, očitno res razmišliš dobro samo takrat. Hahahahahaha
petelinn

16.05.12 06:33
A zato je dež? Tri kure o enem zrnju. In se bojo pokavsale do obisti, ker je za lastni egoizem vedno druga(prijateljica) kriva...
ževelikamama

16.05.12 08:53
punce, ki se tukaj prepirate na takšen butast način,mislim, da bi vse morale premisliti, če ste sploh zrele za otroke....
VViillaa

16.05.12 17:31
Navedeno
nosečka

Se strinjam
nosečka...
lej sploh se ne sekirat, danes je to tko, lej v vsem je nekaj dobrega, mogoče boš še boljšega našla pa ti potem tudi zov ne bo več za vse te prijateljičine stvari...ena izkušnja več pa je, ja!!
Mam pa jaz en voziček od naše pupe, se je samo 8mes. vozila not in ga mamo spravljenega...je pa ful lep pa zlo lepo ohranjen, plačali smo ga 350eur (čisto nov, lupinca, športni del in košara), če si za, kontaktiraj pa se zmeniva za kakšno solidno ceno:)

nosečka si, uživaj:)
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 1 plus 2?