Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!

brezupna situacija

11.05.12 22:32
Nimam več volje do življenja, nič me več ne veseli, nič...sem še samo živ mrlič. Najraje bi zaspala in se več ne zbudila, takoj podpišem da me kdo med spanjem ustreli, ker enim ljudem pač ni usojeno na tem svetu (naravna selekcija). Nimam prihodnosti, ker nimam več službe, denarja, izobrazbe (služb ni) in sem obsojena na životarjenje, to pa nima smisla. Pač sem zasrala in eno življenje gor ali dol, itak smo samo številke...mogoče se mi v 1 mescu obrne na bolje, ampak glede na sedanji potek življenja ne bo sreče, potem pa ostane še samo samomor...
ah jej

Re: brezupna situacija

11.05.12 22:46
v taki situaciji kot so zdej ti, je bil BMW540 kak teden, dva nazaj. No jaz sem še vedno v isti situaciji, ki je enakovredna tvoji. Pa še cel kup ljudi v Sloveniji

Počaki, ziher se bo uredilo.

srečno
oh no

11.05.12 22:49
Včasih se človek sam sebi zdi, kot kupček dreka in obupuje, potem se zamisli sam nad seboj in pomisli:pa kaj klinac, se zdaj jaz grem, se sestavi počasi spet skupaj in že so tu sončni dnevi, ko ga razveseli ptičje petje, pisan travnik in nasmeh neznanca.

Vse lepo ti želim in obupat nikarte! ;)
jaNIna

11.05.12 23:01
Bolje da ne veš kako sem si jaz zasrala življenje, bolje da ne veš.

Mislim da si ga ni nihče bolj zasral:(

Leta pa bežijo......

11.05.12 23:09
Glej, nekatere zadeve za nazaj lahko popravimo. Pa ponavadi tiste glih niso najpomembnejše v našem življenju.
Imaš pa čisto vse možnosti, da zadeve obrneš v prihodnosti sebi v prid.

Edino mrtva boš to težko storila....

http://www.mojalbum.com/ttil
eh ja

12.05.12 00:09
ne bot tko teška, pa rajš en vic povej!
whatever, who cares? I do.

12.05.12 00:18
Navedeno
whatever
Nimam več volje do življenja, nič me več ne veseli, nič...sem še samo živ mrlič. Najraje bi zaspala in se več ne zbudila, takoj podpišem da me kdo med spanjem ustreli, ker enim ljudem pač ni usojeno na tem svetu (naravna selekcija). Nimam prihodnosti, ker nimam več službe, denarja, izobrazbe (služb ni) in sem obsojena na životarjenje, to pa nima smisla. Pač sem zasrala in eno življenje gor ali dol, itak smo samo številke...mogoče se mi v 1 mescu obrne na bolje, ampak glede na sedanji potek življenja ne bo sreče, potem pa ostane še samo samomor...

Vse ti verjamem. Ne omalovažujem tvojih misli in občutij in doživljanja. Napisala, si kar čutiš. Vedno, ko ti bo hudo, napiši. Odleže.

12.05.12 00:25
Navedeno
eh ja
ne bot tko teška, pa rajš en vic povej!

Gresta pomaranči čez cesto, prvo povozi avto, druga pa reče prvi: ''Come on, juice!''

In da bom še težja jaz, še ta :

Se valita balona po puščavi, pa reče prvi drugemu: ""Pazi, kaktusssss.''

Stari vici za stare tečnobe ;) hepi nau?

12.05.12 00:32
Navedeno
Navedeno
whatever

Vse ti verjamem. Ne omalovažujem tvojih misli in občutij in doživljanja. Napisala, si kar čutiš. Vedno, ko ti bo hudo, napiši. Odleže.

ja to glih kaj reši če nimaš normalnega življenja, si nonstop v sobi in boš kmalu brez dnarja
kr neki dobrga nared za vse

12.05.12 01:04
Navedeno
whatever

Lohk pa še prej razstreliš Hildo, al pa kšnga tajkuna........pa boš herojinja za SLO narod!
eh ja

12.05.12 07:49
Whatever, a s kej boljš? Si kej spala?

Ker si nonstop v sobi, bi blo dobr da si preskrbiš ena stara avtomobilska vrata. Če bi povedala na odpadu zakaj se gre, bi ti jih po moje zastonj dali.
francoska revolucija

12.05.12 08:53
Navedeno
kr neki dobrga nared za vse
Navedeno
whatever

Lohk pa še prej razstreliš Hildo, al pa kšnga tajkuna........pa boš herojinja za SLO narod!

Kak se tega že ni prej noben spomno, na giljotino z njimi..nenenenene...75 procentov vseh poslov je podmazanih, bomo slovenci še ki izumrli:-)
Zdej pa dost!

12.05.12 09:10
Dost je tega jamranja!
Redkokdo ima idealno življenje. No ja, idealnega nima nihče, ampak z malo napakami. In veliko nas je šlo skoz kakšno krizo. Ne bom zdaj pretirano o sebi, ampak par let nazaj sem tudi jaz takole obupovala. Nedokončana šola (stari grehi), službe ne, denarja ne, stanovanja ne, fanta ne, družine ne... Grem naprej? Doma sem obupovala. In potem se je klopčič začel odvijat. Rezultat? Šola ja, služba (celo dobro plačana) ja, stanovanje ja, mož ja in otroci ja.
Hočem povedat, da gre vedno gor in dol. Sonček je, lepo vreme, pojdi ven, na zrak, pokliči koga za družbo. Pa začni delat na sebi -misli pozitivno. Drugega recepta jaz žal ne poznam.
salma

12.05.12 09:19
Lohk pa še prej razstreliš Hildo, al pa kšnga tajkuna........pa boš herojinja za SLO narod![/quote]

Bi rekla, da si ne zaslužijo hitre smrti.

Za avtorico; nikar ne obupat, čez nekaj let, ko se boš spmnila na to obdobje, se boš nasmejala in rekla, le kaj mi je bilo. Splača se potrudit in živet, marsikaj lepega te še čaka, le pogumno!
borim se

12.05.12 10:54
Bila sem v popolnoma enaki situaciji. Zelo dobro vem, kako se počutiš. Mene je s te mrtve točke premaknil otrok. Če imaš otroke, pomisli, ali si zaslužijo mamo, je na dnu ali si zaslužijo kaj boljšega? Pomisli, kako bi bilo otroku živeti z zavestj, da je njegova mama naredila samomor!

Če nimaš otrok, ti je mogoče š lažje, ker nimaš odgovornosti do nikogar, razen do sebe. Zdaj si na dnu. Lahko padeš še nižje, se zakoplješ v blato. Saj veš, nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti hujše...
Lahko pa si rečeš, da si dosegla nulto točko. Zdaj si na nuli. Nimaš nič od nič.
Imaš pa priložnost, da začneš s te nule! Začneš vse na novo! Zavedaj se, da ogromno ljudi nima te možnosti, da bi začeli vse na novo! Dala se ti je izjemna priložnost, da svoje življenje štartaš z nule in si zgradiš vse novo!

Jaz sem se v teh dveh letih spremenila milijon procentov. Zdaj sem nekje v drugi polovici preobrazbe in sem izjemno zadovoljna. Ja, žal ne gre čez noč, traja precej časa, da se postaviš nazaj na noge in da gradiš. Ampak, ali je mogoče hišo zgraditi čez noč? Ni. Vsaka gradnja terja določen čas, osebna pa še toliko več časa in dela.

Glede na stanje, ki ga opisuješ, predvidevam, da si v depresiji. Za začetek, pojdi malo ven na sonce, v naravo, pa čeprav samo sediš na klopici. Verjemi, da pomaga. Sonce ti razvedri duh. Jaz se za zdravniško terapijo nisem odločila, a če se tebi zdi, da je prehudo, poišči pomoč zdravnika.

Pa srečno!
pogumno

12.05.12 12:38
Draga avtorica, zavedaj se, da je vsak izmed nas, pa naj bo bogat, reven....kdaj v istem, popolnoma istem položaju kot si sedaj ti, da se vsak kdaj počuti kot kup dreka, da si vsak kdaj zaželi, da se ne zbudi več, da se ti zdi, da te nihče več ne ceni, da nimaš za kaj več živeti.

Brez službe je pa ogromno ljudi, kaj bi bilo, če bi vsi naredili samomor.
Pojdi na sonce, sprehod, gotovo imaš v bližini kakšno prijateljico ali znanko, pojdi k njej na en čik, pa na en likerček, pa malo se ji izpovej. Tako jaz naredim, ko mi je hudo, pa drugače ne kadim. Takoj ti bo bolje. Jutri pa je nov dan.

Gotovo se da kaj narediti, pomagaj starejšim, čuvaj kakšnega otroka, da si kaj zaslužiš ali kaj podobnega, šivaj, če znaš, lahko komu pospraviš stanovanje...
Pa oglasi se še kaj.
morda pa...

12.05.12 17:37
Na forumu Čustvena inteligenca je ena nedolgo nazaj pisala:

http://med.over.net/forum5/read.php?163,7560124
smrdljiva voda na mlin najbogatejse industrije z antidepresivi

12.05.12 19:31
Navedeno
borim se
Bila sem v popolnoma enaki situaciji. Zelo dobro vem, kako se počutiš. Mene je s te mrtve točke premaknil otrok.

Ti si zacela iz nule in kot redka oseba uspela. Le od kod ti garancija, da bo vsak samski in brezposelni uspel? Zaradi otroa, mislis? Ta avorica nima otrok, s kom pa, nima denarja.

Taksni srecni konci, ko kdo pri 30 spozna cudovito osebo in ustvari druzino, so izjemno redki.

Pri 40 pa tem redkeje, ce je kdo vse zivljenje pretezno sam.

In podlo od tebe, da jo zaradi normalne potrtosti, ko zenska pac isce resitve, a jih ni, posiljas k zdravniku po zdravila! Cist vsak, ki je kdaj pristal na antidepresivih, je stopil na pot dozivljenjskega jemanja tablet in cisto vsak je svoje zivljenje UNICIL, med drugim postal popolnoma frigiden, osebnostno spremenjen in cudaski ter nesposoben samostojnega zivljenja, IZGUBIL OSEBNO SVOBODO, saj pade v trajno stanje izmnjujocih se vzponov in padcev (kakrsnih pred zacetkom jemanja zdravil ni nikoli poznal) in nad vsakim takim clovekom ima oblast zdravstvena institucija!

Ce bi to veljalo, da vsak nesrecnik rabi zdravila,. potem bi moralo 3/4 nesrecnega, lacnega in osamljenega sveta brez denarja dozivljenjsko jemati antidepresive, a ne jemlje!

Potrtost zaradi nezaposlenosti je normalna. Ni znak potrebe po zdravilih. Zdravnika potrebuje samo tista nezaposlena oseba, ki nad svojim stanjem veselo skace in se smeje!
amanta

15.05.12 15:40
Veliko lahko narediš, čeprav si v težki situaciji. Lahko poiščeš pomoč - zdravniško, psihološko, finančno. (rdeči križ, karitas...)Lahko greš večkrat na dan ven. Očitno imaš dostop do interneta in na ta način lahko poiščeš podobne sotrpine in si z njimi dopisuješ, se družiš. Lahko poskušaš delati kaj prostovoljno in na ta način spoznavati ljudi.

Od čepenja v sobi boš še bolj na tleh.
iz nas kujejo orjaške dobičke

15.05.12 23:31
Veliko nas je takšnih, ki ne vidimo več nikjer ničesar oprijemljivega. Ma kakšen zdravnik, ma tile so zanič. Zanima jih le zdravstvena kartica, da pokasirajo svoj denar(!) nato si pa zanj nevredna številka...enako drugje. Kakšna bedna dežele je to.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 krat 6?