Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
arkyca

Kaj pravite na tak pogovor?

10.05.12 14:18
Kako bi vi odreagirali, če bi slišali tak pogovor?

A - sem slišala, da si za rojstni dan dobila nov mobitel za 500€, je to res?
B - ja je, mami mi ga je za rojstni dan kupila
A - kako pa to, a nisi rekla, da ima tvoja mami ful nizko plačo, da še za položnice včasih nimata?
B - ja sej ima ful nizko plačo, ja in?
A - ja kako pa ti je potem kupila nov mobitel za 500€?
B - ja nč sem ji rekla, da če mi ga ne kupi, da bom spokala pa šla in me nebo nikoli več videla.
A - in ona ti je verjela in ti zato mobitel kupla? kje je pa denar dobila?
B - ja itak da je verjela če pa vse verjame. aja ja kredit je vzela ane.
A - smeh
B - smeh

take mule bi bilo treba trikrat okrog kepe ne pa nov mobitel za 500€ kupit. Kaj vse eni starši ne naredijo za svoje "sončke".
To se je tvoja menila?
Takega sončka dam delat na Dinos, pa dve okol kepe.....
Brihtni sončki še bolj brihtnih staršev. :)
Sicer sem že srečala kar nekaj takih cvetk, kjer familija jamra, da komaj živijo iz meseca v mesec, po drugi strani pa se zakreditirajo za neko drago darilo otroku. Ne vem, mogče si s tem tolažijo dušo, da vsaj otroku omogočijo kaj več...... ne bi vedela....
ju3

Re: Kaj pravite na tak pogovor?

10.05.12 14:24
ma daj no, si tak pogovor slišala ali kao slišala
arkyca

10.05.12 14:34
Včeraj zvečer sva šla iz šopinga še na večerjo ker sva bila lačna in sva pred eno gostilno slišala tale pogovor. To sta se pogovarjali punci, stari 15 let. Ena je hči od lastnika gostilne (B v zgornjem pogovoru), ta druga (A) je pa njena najboljša kolegica.
Aja in lastnik gostilne ne more hčeri kupit mobilca za 500 eur?
500?

10.05.12 14:39
Navedeno
arkyca

A - kako pa to, a nisi rekla, da ima tvoja mami ful nizko plačo, da še za položnice včasih nimata?
B - ja nč sem ji rekla, da če mi ga ne kupi, da bom spokala pa šla in me nebo nikoli več videla.
A - smeh
B - smeh

take mule bi bilo treba trikrat okrog kepe ne pa nov mobitel za 500€ kupit. Kaj vse eni starši ne naredijo za svoje "sončke".

Najbrž je vzela na naročnino z mesečnim doplačilom...nema veze....kofrček nastavim in pojdi, aja spakiraj ga pa sama, pa me zanima kaj bi bilo???
lunca2w

10.05.12 14:40
Omg, ene prov prisluškujete pogovorom v javnosti, da lahko potem opravljate na monu.

Pa ne zagovarjam nakupa dragega mobilnika, ampak lahko samo komentiram avtorici: Get a life!
ofca

10.05.12 14:40
bi ji kar jaz spokala, pa da je ne vidim več
Navedeno
Yo_

A je hčerka, B (ki ji je mama kupila fon), je njena prijateljica....mislim!

P.S. 15-letnico malo težko vržeš ven, sori. Bi bilo treba kakšen drug ukrep uporabiti (mogoče vzgoja od rojstva naprej:) )
no-ja, meni se tole drugače bere:

Navedeno
arkyca
Včeraj zvečer sva šla iz šopinga še na večerjo ker sva bila lačna in sva pred eno gostilno slišala tale pogovor. To sta se pogovarjali punci, stari 15 let. Ena je hči od lastnika gostilne (B v zgornjem pogovoru), ta druga (A) je pa njena najboljša kolegica.
UPs, pa res....to mi pa ne gre čist skup potem?? Imaš prav, sori.
zakaj so taki

10.05.12 15:06
Sončki ne ratajo taki sami od sebe ampak jih starši take (ali drugačne) naredite.
Tako da tista mama, ki je (če je) vzela kredit, da je svoji sončici kupila telefon za 500 evrov, bi se morala mal nad sabo in svojo vzgojo zamislit.
kaj naj rečem?

10.05.12 15:07
kako bi odreagirala če bi slišala ta pogovor 2 popolnih tujk? kaj pa bi naj? šla do njune mize in dala vsaki eno okoli kepe? malo bi se zamislila kakšno mamo ima ta smrklja in kaj bo sploh iz nje, kaj drugega pa res nebi naredila. če pa bila mama osebe B pa bi ji rekla naj svobodno spoka kufre in se pobere iz moje hiše/stanovanja (to bi bilo takoj za tem ko bi mi pribila da bo odšla če ji nekaj ne kupim, in ne potem ko bi ji nabavila mobitel seveda). da bi videla da resno mislim bi ji še pomagala pakirat in nesla kovčke pred vrata. če bi lahko šla še bolj v preteklost bi pa svojega otroka vzgajala tako kot se spodobi in do tega sploh nebi prišlo.
pika.

10.05.12 15:12
Navedeno
zakaj so taki
Sončki ne ratajo taki sami od sebe ampak jih starši take (ali drugačne) naredite.
Tako da tista mama, ki je (če je) vzela kredit, da je svoji sončici kupila telefon za 500 evrov, bi se morala mal nad sabo in svojo vzgojo zamislit.

...ni kaj dodati, oz. to so rezultati moderne vzgoje (vse nuditi, k tazadnji prinesti, kupovati pridnost ....)
pika oz.klicaj

10.05.12 15:13
Navedeno
zakaj so taki

...ni kaj dodati, oz. to so rezultati moderne vzgoje (vse nuditi, k tazadnji prinesti, kupovati pridnost ....)
Navedeno
no-ja
UPs, pa res....to mi pa ne gre čist skup potem?? Imaš prav, sori.

Do takih zmed pride, kadar malo dodaš, da je bolj teatralno, pa potem že pozabiš vmes, kako naj bi izpadlo :p
Navedeno
Yo_

No, tole okoliščino bo sicer morala potrditi arkyca, ker očitno pozna dotično družino, ampak prijateljica v vprašanju uporabi dvojino (da nimata za položnice in samo mami je zagrozila, da bo spokala, ne tudi očetu), pa sklepam, da so ločeni. To pa ti sama dobro veš, kako je potem z darili za 500 evrov.
Dvomim vseeno, da je mama dotičnega dekleta tako trapasta. Ne le, da bi se pustila na tak način izsiljevat, pač pa tudi, da ne bi poiskala določenega paketa, kjer tak telefon dobiš za nekaj eur. Kako se pa otroci med seboj hvalijo, pa menda tudi vemo, ne?
Sicer pa brezveze, ker še vedno ne vem, zakaj bi to moralo razburit nekega naključno mimoidočega. Oziroma, zakaj je sploh treba prisluškovat neznancem.
Navedeno
Yo_
Dvomim vseeno, da je mama dotičnega dekleta tako trapasta. Ne le, da bi se pustila na tak način izsiljevat, pač pa tudi, da ne bi poiskala določenega paketa, kjer tak telefon dobiš za nekaj eur. Kako se pa otroci med seboj hvalijo, pa menda tudi vemo, ne?
Sicer pa brezveze, ker še vedno ne vem, zakaj bi to moralo razburit nekega naključno mimoidočega. Oziroma, zakaj je sploh treba prisluškovat neznancem.

Da vidiš, kaj te čaka :)
bolje zadnja zamera pravijo

10.05.12 18:12
Navedeno
arkyca

A - smeh
B - smeh

ah daj no. a to vas preseneča? kaj pa okrog novega leta npr., ko ljudje za kruh nimajo, ampak najemajo kredite zato, da lahko vse obdarijo. kupujejo drage avte, ker ga ima ravno sosed, zato, da nekaj na ven zgleda, a doma nimajo kaj za v lonec dati, pa še in še je primerov.

njena mama v prvi vrsti nima samospoštovanja kot enega izmed razlogov, jo tamala tudi čustveno izsiljuje. saj je bila njena mama verjetno tudi nekoč otrok in boh ve, kakšne vzorce je pobrala, da pač razume ljubezen tako, da ji mora nekdo zagroziti, da bo nekaj od sebe dala, pa čeprav za ceno svojega preživetja.

naj spoka tamala, potem pa naj mati čaka, kdaj se bo priplazila nazaj domov, če bo upoštevala določen red, ki ga očitno sedaj nima. tamala bi lahko z njeno mati počela, kar jo je volja, pa bi ji mati še vedno vozila k rit od a do ž. ne vem, kdo je tu bolj neodgovoren, hčera, ki izsiljuje ali mati, ki se izsiljevati da in na ta račun ogrozi potem svoje preživetje - no in še hčerino, ker bo s telefonom očitno ostala doma.

se strinjam ja o sončkih, ko bereš, kaj vse svojim sončkom dovoljujejo že od prvih korakov naprej, ko pa enkrat sončki zrastejo, so pa začudeni, ko poznano voljo uveljavljajo pri starših na drug način, kar seveda potem staršem ni več všeč. zakaj jo ni vprašala le, če ji pomaga pakirati? sicer pa, če jo je razvajala kot sončka, ji res ne more postaviti mej, da se otroku ne bi zamerila, ne?
No ja, že v času moje srednje šole sem imela tako sošolko, ki je morala biti obvezno oblečena v znamke, vsak mesec dobiti xx oblačil (GSM-jev in podobnega na srečo še ni bilo), starša pa z relativno nizko plačo.
Vem, da so krmarili s kreditnimi karticami, limiti, prenakazovanji, jeseni krediti za nobel oblačila... tako da ja, verjamem, da se tudi tak pogovor zgodil in mama se mi smili, ker je marsikaj zgrešila pri vzgoji.
kot prvo

10.05.12 22:04
Kot prvo, nimaš pravice spraševat "kako ti je lahko kupila, od kje denar"... To enostavno ni tvoja stvar, pa čeprav je lahko še tako čudno.
Glede te punčke ki je pa dobila tak mobitel, pa je itak brez veze razpravlat, ki deebata nikamor ne vodi;)
ni res

11.05.12 07:21
Navedeno
kot prvo
Kot prvo, nimaš pravice spraševat "kako ti je lahko kupila, od kje denar"... To enostavno ni tvoja stvar, pa čeprav je lahko še tako čudno.
Glede te punčke ki je pa dobila tak mobitel, pa je itak brez veze razpravlat, ki deebata nikamor ne vodi;)

Ker je 99,99% verjetnosti, da ta družina prejema socialne transferje, je še kako moja stvar in pravica izvedeti, kako lahko kupuje tako drage stvari in od kje denar!!!
b hči lastnika gostilne

11.05.12 08:32
Potem ni problem kupiti mobi za 500€.

Sam pogovor: dve razvajeni, brez srčne kulture, frklji.
haHAha

11.05.12 08:38
Navedeno
ni res
Navedeno
kot prvo

Ker je 99,99% verjetnosti, da ta družina prejema socialne transferje, je še kako moja stvar in pravica izvedeti, kako lahko kupuje tako drage stvari in od kje denar!!!

A res? A to je tvoja stvar? Kdo pa si ti? Sodnica???
Brigaj se zase, boš imela dovolj dela še na stara leta. Mogoče pa nudi erotično masažo ala Urška in kaj? Ji zavidaš????
Vsi bi samo dve okol kepe, tri okoli ušes.... ! Halo to se tako ne dela!!!
PEST V ČELO je prava rešitev!

Če stisnemo pest, ne moremo pobožati!
ni res

11.05.12 08:56
Navedeno
haHAha
Navedeno
ni res
Navedeno
kot prvo

A res? A to je tvoja stvar? Kdo pa si ti? Sodnica???
Brigaj se zase, boš imela dovolj dela še na stara leta. Mogoče pa nudi erotično masažo ala Urška in kaj? Ji zavidaš????

Dokler gre denar za soc. transferje iz mojega žepa imam vso pravico biti kritičen do takšnih ljudi, ki kupujejo predrage in nepotrebne stvari, čeprav si jih ne morejo privoščiti.

Ko pa bo denar za soc. transferje šel samo iz tvojega (in tebi podobnih) žepa, pa me seveda nič ne briga. Še zagovrjal bom tako neodgovorno ravnanje z denarjem, kot se ga gredo razni "socialci". Naj si privoščijo, če jim rata ....
Pa je mogoce kdo pomislil tudi na moznost, da si najstniki med sabo lazejo, da izpadejo bolj füll-cüll in da je mogoce telefon prisel iz druge roke, po moznosti kupljen na Bolhi????

Ce mati od ene nima niti za poloznice, potem tudi ne vem kako so ji lahko odobrili kredit, pa tudi ce je (relativno) samo 500eur?
sej ni res

11.05.12 13:38
http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=1849&pu=0
Samsung Galaxy Note+Xcover:
redna cena 699,00€
akcija 499,00€
paket povezani 1€

Tko! Jest verjamem, da se je maldenka samo hvalila, resnica je pa malo drugačna in jo pozna le mama!
No, to se mi zdi se najbolj verjetno!
Jaz verjamem, da je tak pogovor odraz naše družbe... Žalostno! Tudi mi smo bili mulci, pa smo imeli ... so nas učili spoštovanja starejših in staršev... Danes o kakem spoštovanju ni več govora nikjer!!! In to je odraz te bedne bede, ki pomoje vodi v totalno anarhijo in nadvlado materjalizma,ki nas je pripeljal v tak beden položaj! Žalostno! Za hči in za mamo! In??? Kdo bo rešil zgrešene poglede današnje vzgoje??? Najbrž tisti ki štrajkajo!!! Ne bi o politiki! Ampak recimo bobu bob! Ni več prave vzgoje, ni več pravih usmeritev otrok... In kdo je odredil tak način? Samo starši? Zakaj potem učitelji govorijo da ne morejo in ne smejo vzgajat otrok? Da so brez moči? Včasih so imeli učitelji ugled, starše se je spoštovalo!!! Danes so učitelji tisti ki učijo otroke, da imajo pravice.. ne učijo solidarnosti, ne učijo kolegialnosti, niso načelni... in če starši doma ne prenesejo več groženj otrok.... posežejo šolski socialni delavci! Res.. to ni drugega kot anarhija! Niso vsi starši dobri... večina jih pa je! Večina ima rada svoje otroke! Na žalost večina učiteljev ne opravlja zadovoljivo svojega dela! Slabo plačani starši se trudijo da preživijo otroke... Pre dobro plačani učitelji se trudijo izkat izgovore zase in dobre plače!
Aja, še moja izkušnja ... ker nisem hotela usteči prevelikim apetitom otrok, kot ločena mati...
Sem doživela obsodebe, tudi socialne službe, seveda ob podpori očeta, ki ni dajal niti ficka, da mislim samo nase, in nisem videla hčerke kar eno leto... Medtem ji je oče dajal denar za vse... tako da je kadila, flankirala okrog, se preseravala... in seveda ni mrdnila ne v šoli ne kje drugje... bila je frajerka! Danes je dojela, da to ni tako... ampak jaz sem med tem hudo zbolela.. Tako da.. žalostno za njeno mati, ki si verjamem v boju za samoobstoj želi da bi hči šla.. in za hči, ki misli da je to to.... Obe sta ubogi revici, ki bi ju najraje objela!
VZGOJA

13.05.12 19:03
V naši družini imamo 3 otroke, 12,14 in 17 let. V primeru, da bi si želeli telefon s tako vrednostjo si ga lahko kupijo sami. Starša krijeva samo stroške mesečne naročnine, ki znašajo 12€ in primakneva 80€ za nakup telefona. Kar presega ta znesek morajo privarčevat.
Poznam pa družino, kjer imajo primerljive prihodke z našimi in konstantno jamrajo, da so brez denarja, ne morejo na dopust... seveda pa imajo najboljše telefone, nov avto višjega razreda, vsak svoj prenosnik, pokadijo vsak po dve škatli na dan... Me ne moti in mi kratko malo dol visi, mi pa najeda ko jamrajo bolj ko tisti, kjer oba starša ne zaslužita niti minimalne plače.
Hočem pa samo povedat, da tudi ljudje, ki imajo razmeroma dobre plače, tega ne znajo izkoristit in živijo prepotratno za svoje prihodke, potem so pa najbolj bogi na svetu. In ker sva seveda z možakarjem zaposlena v isti firmi mi je prišlo na ušesa, da okoli razlagajo, da mora moja žena pač veliko zaslužit, ker samo z mojo plačo si pa že nebi mogli privoščit take nove hiše, ki mimogrede skupaj s parcelo ni vredna več kot pa za 2 njihova avtomobila.

Če v družini zmanjkuje sredstev so VEDNO starši tisti, ki morajo racionalno porabiti denar, ki je na voljo. Otroci bodo vedno hoteli tisto, kar imajo prijatelji ali kar pač imajo "vsi". Takrat se je potrebno z otrokom na štiri oči odkrito pogovorit in ga postavit pred dejstva. Če ste ste ga dobro vzgojili bo razumel, da ne more imeti vsake drage igračke, ki pride na trg.
VSAK otrok je ogledalo staršev, tako ali drugače.
kdo vam da službe

16.05.12 12:49
Navedeno
ni res
Navedeno
kot prvo

če ni ti brat ne znate..zveze kajne?

napisala je, da mama dela, torej ne dobiva socialne pomoči
Vestna pralnica

24.05.12 16:37
Čista vest za vse: www.vestnapralnica.si
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 25 minus 19?