Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Svet je tako lep in velik vi pa ne znate drugam kot v Hrčkoland, joj se mi kar smilite. Jaz ne bi šla v Hrvatarijo pa če mi plačajo. Sem prepotovala cel svet in vam povem, da še v najbolj zahojenih krajih vejo kaj je to turizem in te po rokah nosijo. Grčija, Tunizija, Turčija, Egipt to je pravi dopust, kjer spoznavaš novo kulturo in običaje, zgodovino, imaš kaj vidit, kulinariko, sami tujci povsod, da je res zanimivo gledat kako se obnašajo, kako so oblečeni itd ljudje iz daljnih dežel, da ne govorim o kilometrih rajskih peščenih plaž, kristalno čistem morju, božanska hrana, zvečer dogajanje na ful, ne pa brezvezni Umag pa Poreč, kjer ni nič razen skalnate plaže in umazanega morja.
potovanja in hrvaška

Re: A res ne znate nikamor drugam kot v Hrčkoland?

10.05.12 10:34
na potovanja hodim okoli po svetu, za dopust pa mi je hrvaška vseeno ljuba. ker roko na srce, sem videla že marsikaj, pa hrvaška vseeno ostaja po lepoti obale med najlepšimi na svetu...
sem pa bila na karibih, na tajskem, v turčiji, v angliji, na nizozemskem, na siciliji, v franciji....
hrvaška je pa še kaj drugega, kot umag in poreč. tisti, ki ne znate dlje, se mi res smilite. umag in poreč sta za prvomajske počitnice ali vikend konec septembra...
omg no s tem svojim pisanjem si pa res svetovljanka :)))))

sama sem res bila še kje drugje ne sam v Turčiji, Grčiji in Tuniziji pa lahko mirne duše rečem, da je iz tvojega pisanja razvidno, da si totalen provincialc :)))
:))

Grem tja, kjer me lastniki kafičev, restavracij... poznajo, prijazno pozdravijo, kako rečemo ob kozarcu vina ..., kjer so me domačini veseli in to pokažejo (in to nenarejeno!), kjer zvečer predebatiramo tudi politiko, pa se še vedno razumemo ..., kjer zelenjavo kupim direktno na vrtu točno tisto, ki si jo lahko sama naberem ..., kjer lahko grem brez strahu kamorkoli ..., kjer še vedno odkrivam nove stvari ..., kjer se lahko psihično res spočijem.
Kjer nisem vezana na hotel, hotelski bazen in hotelsko restavracijo.

Pardnevni izlet za odkrivanje nove kulture in običajev je nekaj drugega in je marsikje, dopust pa je Hrvaška :))
potovanja in hrvaška

10.05.12 10:37
aja, da pristavim...
tunizija????
da ne bruham... skrajno skomercializirani hoteli in nikakva pokrajina. me ne zvlečeš tja, če mi plačaš. in ti se smatraš za svetovljansko?????

hahahahahahahahah

tunizija:

hrvaška:
Navedeno
Provincialci
... sami tujci povsod, da je res zanimivo gledat kako se obnašajo, kako so oblečeni itd ljudje iz daljnih dežel...

waw... me kar zamika, da bi šel... že verjamem težko, sami tujci povsod? WAW!!!! Nč, grem zdaj v trgovino po makarone in sikspek Me piva, jutri via Zambratija.
In ti... tujci povsod, pa tuje obleke... mater, kolk to mora bit lepo....
Pa kaj zdaj koga briga in tako strašansko moti, kje kdo dopustuje??? Na dopust se gre za to, da se imaš fino, si odpočiješ, se imaš dobro-zabavaš z družino/prijatelji/kompanjoni,. Želim povedat, da vsak gre rad kam pač gre, pa je vseeno al Hrvaška, Finska, Tunizija, Grčija ali doma pred bajto....
nočem, da me nosijo ... hočem plavat, hodim, kolesarit ... zato grem na Hrvaško
Namen tvojega pisanja, spoštovana avtorica,
ni bil resnična empatija do ljudi, ki ne potujejo po svetu, tudi ni bilo, da jih seznaniš kaj si ti videla lepega, namen pisanja je bil zliti lastno frustracijo na druge, ki niso nič krivi za tvojo nesrečo.

Verjetno bolečina, ki jo čutiš ali pa tudi ne, ni sedaj nič manjša, drugi pa se ob tem lahko počutijo slabo.
Je potrebno na ponižujoč način nastopati, ko se pogovarjaš?

Če vedno tako delaš, boš ostala brez prijateljev.
jp. hvala lepa za narejeno fejk prijaznost arabskega sveta, kjer samo čakajo, kje te bojo okrog prinesli - in ja, verjetno, če res potuješ po deželi ni tako, samo mene na lastno roko po arabskem svetu pač ne mika potovati.
in hvala tud za narejeno fejk vljudnost kakšnih angležev. smejčkajo se in govorijo how are you miss, v glavi pa imajo vse kaj drugega

pa rada potujem, sam mam rada tud neke normalne človeške odnose brez narejenosti

na hrvaškem še nisem imela ene slabe izkušnje, ene. pač ali so prijazni ali niso, nesramni še niso bili. najhuje, kar sem doživela, je bila nevtralnost

skupaj z lepimi plažami in dopustom, na katerem se res spočiješ, meni perfekt ustreza

hrvaška bo še aktualna, o, ja.
Navedeno
Provincialci
Svet je tako lep in velik vi pa ne znate drugam kot v Hrčkoland, joj se mi kar smilite. Jaz ne bi šla v Hrvatarijo pa če mi plačajo. Sem prepotovala cel svet in vam povem, da še v najbolj zahojenih krajih vejo kaj je to turizem in te po rokah nosijo. Grčija, Tunizija, Turčija, Egipt to je pravi dopust, kjer spoznavaš novo kulturo in običaje, zgodovino, imaš kaj vidit, kulinariko, sami tujci povsod, da je res zanimivo gledat kako se obnašajo, kako so oblečeni itd ljudje iz daljnih dežel, da ne govorim o kilometrih rajskih peščenih plaž, kristalno čistem morju, božanska hrana, zvečer dogajanje na ful, ne pa brezvezni Umag pa Poreč, kjer ni nič razen skalnate plaže in umazanega morja.

Predvidevam da si samska, stroške za stanovanje in ostalo plačujeta mamica in očka, hčerkici pa ostane denar samo za cunjice in za potovanja. Ja, lahko je takole živet na tuji grbi, drugi, ki imamo družine, zanje tudi skrbimo, zato si tudi ne moremo privoščiti bajnih potovanj na drugi konec sveta. Pa tudi zakaj je potrebno potovati na drugi konec sveta, tudi v bližnjih deželah se da lepo in poceni dopustovati.
Pozabila si poudariti, da v teh državah, ki si jih naštela, obstaja tudi precejšnja možnost, v živo doživeti nemire, streljanje na ljudi, bombe, teroristične napade - kje je tvoj avanturistični duh?

Drugače pa, kaj točno te briga, kaj delamo(jo) drugi? Uživaj.
Smo druzina s tremi predsolskimi puncami. In ja, poletne dopuste prezivljamo pri juznih spsedih, hkrati pa potujemo okoli. Z avtom in letalom.

Sorry, ampak lovit tri na kamelah, z vozickom.... Samo ce si superzenska. Jaz nisem.
A Hrvaški se reče hrčkoland? Zakaj to?
Navedeno
Provincialci

Če bi ti, draga moja, res prepotovala svet, pomoje ne bi folka poslala v države, ki si jih naštela za dober dopust. Najbrž si pobrala prvi katalog in iz njega prepisala vse te države, ker roko na srce iz letakov, ki jih dobivamo na dom, so točno te države prioritetne.
Očitno nikoli nisi bila v Južni Ameriki, Novi Zelandiji, Japonska, Tajska, itd., kjer majo plaže, da ti srce in duša zastaneta.
Jaz sem bila že marsikje, ampak dopust pa na Hrvaško-OBVEZNO! In Umag in Poreč sta skoraj Slovenija, zato pa tam ni tako fino dopustovat, ker srečaš skoraj vse svoje sosede, ki jih na dopustu ne potrebujem. Je še kaj drugega na hrvaškem, kot pa ti dve mesti, ki ju ti poznaš. Dalmacija je zakon. Ljudje super dobri in neobremenjeni.
Ljudje smo različni in imamo različne potrebe in dopust vsakemu pomeni nekaj drugega. Nekdo rad spoznava druge kraje, običaje, drugi da vse na off, tretjemu je dopust neka varnost v smislu rutine. Po svoje razumljivo, da so poslovnežu, ki je kar naprej na poti med evropskimi mesti, Kornati zakon.Tudi sam si ne predstavljam, da bi glavni dopust vsako leto preživljal v istem okolju, a nekaterim bi sprememba pomenila stres in ne izziv, izpolnitev želje po spoznavanju novega. Hrvaško sicer bolj slabo poznam (bolj vikendi, izleti za par dni), a po moji oceni celostna ponudba njihovega turizma močno šepa za naravnimi lepotami.
Jaz si rajš zvrtam luknjo v koleno, kot da preživim dopust na dolgih peščenih plažah pod senčnikom med drugimi 1000 kopalci, nagnetena kot sardina. V to, da sredi hotelskega multikompleksa spoznaš tunizijo, turčijo, egipt, me tudi ne boš prepričala. med plastičnimi tobogani in evropejcem prilagojeno hrano? a greš v takih državah kdaj ven, na ulice, med ljudi, se potepaš po deželi? ne, a ne, ali pa mogoče na en ali dva organizirana izleta. blazno veliko običajev in kulture spoznaš, res! poleg tega si žaljiva s svojim poimenovanjem hrvaške, to ti gre pa odlično - pa se vprašamo, od kje predsodki. in kaj pravzaprav tebe boli, kje hoče kdo preživet tvoj dopust, pa tudi če je to v umagu, poreču, ali pa zarad mene v trbovljah ali šoštanju - saj ne sili tebe, da greš z njim! zarad mene če nekdo svoj dopust preživi na svojem balkonu, samo da mu je fajn!

jaz veliko potujem, tako poslovno kot z družino, in vedno v lastni režiji - teh megakompleksov se na daleč izogibam. vsako leto eno daljše potovanje v tujino (ok, daljše - kolikor dopušča dopust, ponavadi cca 14 dni) in tudi na hrvaško grem zelo rada, ker imam rada njeno obalo in njene ljudi (vsako poletje 14 dni minimum). predvsem pa na dopustu ne želim in ne prenesem, da me kdo nosi po rokah in se mi udinja. želim, da me pustijo čim bolj pri miru (kar zadeva turistične delavce).
Navedeno
Provincialci

Glede na to kako si napisala vse skupaj bi človek pomisli, da si izumila svet. Sicer pa kaj tebe boli kam kdo hodi na dopust? In zakaj bi se ti nekdo smilil, ker hodi k sosedom na dopust? Če mu komu ni všeč naj poskusi še kaj drugega bi jaz rekel. Vsak gre tja kamor si lahko privošči in mu je všeč.

Tudi sam sem bil že marsikje in ne bom našteval kje, ampak še vedno grem najraje v Dalmacijo in Grčijo.
Haha še ena, ki je bila trokrat na morju drugje kot na Hrvaškem in misli, da je nekaj več.

Naj te malo spravim na realna tla. Turizem je za ljudi služba in če hočejo služit morajo biti prijazni, Ker razumem grško, ti bi lahko ure in ure govorila, kaj se med sabo Grki pogovarjajo medtem, ko se smejčkajo turistom, ki jih vozijo z barko, strežejo v hotelu itd... So bili že nekajkrat šokirani, ko sem jih potem ko so podolgem in počez obrali skupino turistov, nagovorila v grščini. :)

Peščene plaže - ne hvala. Da mi tisti pesek zleze povsod, da ni na plaži nobene sence, da ima mivka toliko stopinj, da te opeče, ne hvala.

Jaz sem prepotovala veliko, predvsem pa vse sredozemske države, razen Turčije, in prišla do spoznanja, da je Hrvaška še vedno zakon. Najlepša, najbolj domača, z ne najbolj prijaznimi ljudmi, ampak jaz jih itak dosti ne srečujem, tako da me to pretirano ne moti.
Kaj porečeš meni, ko bom na dopustu v Sloveniji?. Poznaš Lograrsko dolino, Trento, Belo krajino? Veš, dopust ni le morje.
Jaz pa ze nekaj let ne zivim vec v Sloveniji in najbolj pogresam hrvasko morje. No, letos gremo vsaj za 1-2 dni na slovensko/hrvasko obalo. Mika me le se jug Francije in to je to. Ne rabim drugega!
vsako leto pred dopusti se najde nekdo, ki bo zlival gnojšnco na Hrvaško ... če bi jaz bla Andreja, bi ga kuj zbrisala
Navedeno
Barca

Grem tja, kjer me lastniki kafičev, restavracij... poznajo, prijazno pozdravijo, kako rečemo ob kozarcu vina ..., kjer so me domačini veseli in to pokažejo (in to nenarejeno!), kjer zvečer predebatiramo tudi politiko, pa se še vedno razumemo ..., kjer zelenjavo kupim direktno na vrtu točno tisto, ki si jo lahko sama naberem ..., kjer lahko grem brez strahu kamorkoli ..., kjer še vedno odkrivam nove stvari ..., kjer se lahko psihično res spočijem.

Pardnevni izlet za odkrivanje nove kulture in običajev je nekaj drugega in je marsikje, dopust pa je Hrvaška :))

Je malo mimo teme, ampak če se prav spomnim, imaš ti vikend (prikolico) na Hrvaškem. Komentar je za vse te; meni je dopust ravno nasprotno- nekaj novega, drugačnega, ne pa, da grem vedno na isti kraj, med iste ljudi, bistvo dopusta mi je ravno to, da me lastniki kafičev, restavracij... NE poznajo. Ampak vsak po svoje.
Ena z Zambratije

10.05.12 11:27
Navedeno
atom...ant
Navedeno
Provincialci
... sami tujci povsod, da je res zanimivo gledat kako se obnašajo, kako so oblečeni itd ljudje iz daljnih dežel...

waw... me kar zamika, da bi šel... že verjamem težko, sami tujci povsod? WAW!!!! Nč, grem zdaj v trgovino po makarone in sikspek Me piva, jutri via Zambratija.
In ti... tujci povsod, pa tuje obleke... mater, kolk to mora bit lepo....

A mate vikend v Zambratiji? Se firbčna z razlogom, ker ga imamo tudi mi :) A kej veš, a je pekarna pri bifeju že odprta?
Itak, da mi je Zambratija ljubša od vseh Tunizij, Turčij... Rabim moj zeleni vrt, senco, mrzlo pivo... V bližini mivkasta plaža za otroke. Kaj rabimo več?!
Navedeno
offtopic?
A Hrvaški se reče hrčkoland? Zakaj to?

Še dobro, ker bomo vzeli našega hrčka na dopust na Hrvaško. Da se bo bolj doma počutil.
Ljubim Hrvaško - niti nimam želje iti drugam ... Ljudje smo različni in dobro je, da je tako.
Navedeno
dfgh

Naj te malo spravim na realna tla. Turizem je za ljudi služba in če hočejo služit morajo biti prijazni, Ker razumem grško, ti bi lahko ure in ure govorila, kaj se med sabo Grki pogovarjajo medtem, ko se smejčkajo turistom, ki jih vozijo z barko, strežejo v hotelu itd... So bili že nekajkrat šokirani, ko sem jih potem ko so podolgem in počez obrali skupino turistov, nagovorila v grščini. :)

:)) Sam sem podobno doživel v Dubrovniku (bi se pa to lahko zgodilo v kateri koli državi).Bil v skupini ang. govorečih, med njimi tudi nekdo, ki je bil Hrvat po rodu, naroči kavo z mrzlim mlekom, kelner pa naročilo preda drugemu kelnerju in pri tem prav sočno pičkari misleč, da ga nihče ne razume.
še tole sprintam

10.05.12 11:39
Meni se zdi pa super, da smo ljudje različni, imamo različne želje, potrebe in življenjske sloge.

Zakaj jih veliko hodi na hvarško morje? Nekaj zaradi denarja - (lastni/vikendi prijateljev, sindikalne ali lastne/sosedove/mamine prikolice), nekaj zaradi bližine in relativne neokrjenosti bolj skritih kotičkov, ostali, ker so tako navajeni (pač, folklora iz mladosti) oz. jim tak dopust zelo odgovarja.

Meni počitnikovanje ob morski obali ne ustreza, ampak če dopustujem drugje in predvsem drugače, nisem nič več kot tisti, ki gredo na Hrvaško. pravzaprav me marsikdo čudno gleda, ker z otrokom (!) ne hodimo na morje, sploh ne na Hrvaško :).
Moji razlogi za Hrvaško:

- obožujem morsko hrano, ki je sveža in ulovljena v čistem morju (ne pa v neki umazani mlakuži), kar ti seveda podtaknejo v raznih nižjerazrednih hotelih po svetu
- vozim čoln in si ne predstavljam, da si grem rentat čoln nekje bogu izza nogu in še manj da se vozim bog ve kje in grem bog ve na kakšen otok... ne hvala, Hrvaška mi je glede tega čisto domača in sigurna
- obožujem lepe samotne plaže, ne pa kilometerskih, pošlihtanih s senčniki in ležalniki, raje sem doma
- rada sem v kakšni pristni kamniti hiški z vrtom, kaminom, senčko in ne v ogromnem hotelu z milijon ljudmi
- ne rabim kazinojev, na milijone kafičev in takih stvari - nebi šla na dopust na destinacijo, kjer vse to imajo
- obožujem dalmatinsko glasbo
in še in še.

Skratka dopust za spočit je zame Hrvaška.
Navedeno
ofca
vsako leto pred dopusti se najde nekdo, ki bo zlival gnojšnco na Hrvaško ... če bi jaz bla Andreja, bi ga kuj zbrisala

Še kdo razmišlja podobno in si lahko sedaj preberejo in razmislijo o svojem prepričanju, ker včasih ima kdo nekaj zakoreninjeno v glavi in je potem tako težko spremeniti.

Drugače pa bomo sedaj "Hrvatski turistički zajednici" poslali mnenja s foruma, pa naj lobirajo pri svojih politikih za otoplitev odnosov med Zagrebom in Ljubljano. :)
100 ljudi 100 čudi, eni gredo pač radi na morje drugi pač ne, eni gredo na morje na Hrvaško, ker jim je blizu, drugi gredo na morje na Bahame, da se potlej okrog lahko "hvalijo" kje so bili na morju, pač nek se vidi raskoš, vi luzerji pa dlje od Hrvaške obale niste prilezli, sram naj vas bo!

Kaj pa resnično šteje na dopustu? Absolutno to, da neglede na to kje si ali doma ali na Hrvaškem ali pa na drugem koncu sveta, da kjer koli že si, UŽIVAŠ! In taki so pravi dopustniki, tisti k pa hodijo na dopust samo, da gredo nekam, da potem lahko solijo pamet in se hvalijo so pa bolj kot ne "statusni" dopustniki, ki jim je dolgčas in bedno, kjer koli že so, ker ne znajo/te UŽIVAT.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
I've been sleeping for forty days and
Yeah, I know that I'm sleeping cause this dream's too amazing.
Navedeno
Malo mimo
Navedeno
Barca

Je malo mimo teme, ampak če se prav spomnim, imaš ti vikend (prikolico) na Hrvaškem. Komentar je za vse te; meni je dopust ravno nasprotno- nekaj novega, drugačnega, ne pa, da grem vedno na isti kraj, med iste ljudi, bistvo dopusta mi je ravno to, da me lastniki kafičev, restavracij... NE poznajo. Ampak vsak po svoje.

Ja, se prav spomniš, imamo vikend na Hrvaškem :)
A če nas ne bi mikal ravno tak dopust, kjer poznaš domačine, okolico... se ne bi niti odločili in gradili.

Še vedno pa greva z veseljem pogledat kaj drugega, kam drugam, a tisti res pravi dopust, kjer psihično odklopiš vse, je pa ravno tu :))
Navedeno
Provincialci

Države, ki jih hvališ niso nič boljše ali slabše od Hrvaške, vse delajo na množičnem turizmu za srednji ali nižji srednji sloj, seveda imajo vse tudi nekaj prvovrstne ponudbe ampak zamerljivo malo.
Če bi rada doživela pravi pomen besede "turist je kralj" bo treba iti malo dlje kot pa sredozemlje, Tajska, Burma, Indonezija , Singapur, Cookovi Otoki, Bora Bora itd, seveda v hotele s 5* ali superior bungalov , ko boš enkrat preživela 3 tedenski dopust na takih destinacijah, takrat boš videla kaj pomeni turizem

Hotel v Bangkoku :http://www.sawadee.com/hotel/bangkok/lebua/
hudoooooo, postrežba in hrana vrhunska !!!!

Otok Koh Samui tajska , vrhunski hotel in vse kar spada zraven :
http://www.sawadee.com/hotel/samui/langham/

Vrh turizma v svetu, Bora Bora
http://www.google.si/search?q=bora+bora+hotel+hilton&hl=sl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=YZOrT7_IM9SM4gT44qmaCQ&ved=0CJYBELAE&biw=1396&bih=650

cena takega dopusta je +10 000€ teden na osebo , brez hrane in prevoza .
Draga provokatorica......

Kaj tako primitivnega,kakor je tvoj post,pa še ne!
Oprosti,ampak marsikdo nima kaj v lonec dat,kaj šele da bi razmišljal o dopustu v Turčiji,Tuniziji in kot ti praviš Egiptu.
Vsak narod ima nekaj svojega,vsaka kultura je občudovanja vredna,pa na si bo to arabska,hrvaška,grška...ma ni važno!
Ti pa hodiš lahko svojo guzo še naprej namakat v arabski zaliv....noben ti ni fouš!
Mene naprimer Grčija tako malo pritegne,da bi jo lahko zaradi mene izbrisali iz zemeljske kugle,ampak nikoli ne bom tako nizkotno pisala o tej državi.
Navedeno
Provincialci

Meni je sicer čisto vseeno, kam drugi hodijo, ampak veliko jih gre po moje ker
- se ne znajdejo drugod v tujini (Hrvaška je marsikomu še zmeraj malo "naša")
- večini je zgleda dopust obvezno morje + apartma skor na plaži, drugo jih ne zanima
- se najde tud kake zelo poceni privat apartmaje, pa poln prtljažnik domače hrane ...
- relativno blizu je
- pa še kaj bi se našlo

Jaz grem za kak vikend komot tud v Poreč mal pogledat (junija ali septembra - v poletno gnečo pa res ne na Hrvaško tud če mi kdo plača), sicer so pa moji dopusti v kampih po celi Evropi. Ker mi ni do ležanja na plaži - imam 2-3 dni čez glavo, ker rada spoznavam in odkrivam nove kraje in ker je povsod ogrooomnooo za videt - hrvaška obala pa ponuja več ali manj samo morje in natrpane plaže.
No, v Tunizijo, Turčijo in Egipt, po možnosti v kakšne AI hotele, pa mene prav nič ne vleče ...

Pač smo različni, pa hvala bogu, da smo, ker če bi vsi hodili na iste konce na počitnice, kot hodim jaz, bi bla pa tam gneča :)
Navedeno
jon
Navedeno
Provincialci

Države, ki jih hvališ niso nič boljše ali slabše od Hrvaške, vse delajo na množičnem turizmu za srednji ali nižji srednji sloj, seveda imajo vse tudi nekaj prvovrstne ponudbe ampak zamerljivo malo.
Če bi rada doživela pravi pomen besede "turist je kralj" bo treba iti malo dlje kot pa sredozemlje, Tajska, Burma, Indonezija , Singapur, Cookovi Otoki, Bora Bora itd, seveda v hotele s 5* ali superior bungalov , ko boš enkrat preživela 3 tedenski dopust na takih destinacijah, takrat boš videla kaj pomeni turizem

Hotel v Bangkoku :[www.sawadee.com]

[www.sawadee.com]

[www.google.si]

aja pozabil sem napisat, veliko sem potoval po svetu in preživel res lepe počitnice povsod od Tajske, Dominikane, Afrike itd, ampak glavni dopust je vedno na Hrvaškem , ker se tam počutim res suuuupeeer :)))
Ni ga čez Jadransko morje in hrvaško obalo, največ "smole" pa sem tam imeli s tistimi Slovenčki, ki mislijo, da če se prvi dan zabarikadirajo pod eno drevo na plaži, da je še vseh ostalih 9 dni dopusta tole "njihova senca".
dopust in potovanja

10.05.12 12:36
Navedeno
jon
Navedeno
jon
Navedeno
Provincialci

[www.sawadee.com]

[www.google.si]

aja pozabil sem napisat, veliko sem potoval po svetu in preživel res lepe počitnice povsod od Tajske, Dominikane, Afrike itd, ampak glavni dopust je vedno na Hrvaškem , ker se tam počutim res suuuupeeer :)))
hehe, jaz mislim isto.
Sem se nasmejala... Grčija, Tunizija, Turčija, Egipt to je pravi dopust- in s tem je prepotovala ves svet.

Videli mnogo sveta, plaž, a za poletje smo si cela družina na istem, da ga ni nad Hrvaško obalo:) Greš v avstralijo, Ameriko ali Evropo, je poleti na Hrvaškem najlepše:)
Navedeno
Jalapena
Ni ga čez Jadransko morje in hrvaško obalo, največ "smole" pa sem tam imeli s tistimi Slovenčki, ki mislijo, da če se prvi dan zabarikadirajo pod eno drevo na plaži, da je še vseh ostalih 9 dni dopusta tole "njihova senca".

Res je, tudi jaz imam najslbse izkusnje na HR ravno s Slovenci. Najbolj glasni v kampih so vedno Slovenci, da o dretju sredi noči v alkoholni omami niti ne govorim. Slovenci, jasno. Najbrž gre za zdravljenje kompleksa manjvrednosti... Poleg tega sem že parkrat naletela na izjemno vzvišen odnos Slovencev do turističnih delavcev.
Pridružujem se vprašanju, zakaj Hrčkoland? A je tam več hrčkov? Divji hrčki? Metrohrčki? Hoteli za hrčke? ker nisem še nikoli videla kakšnega hrčka na Hrvaškem, ampak če se res povsod sprehajajo, bi pa mogoče šla tja na počitnice, ker so luštni.
Navedeno
jon
Navedeno
Provincialci

[www.sawadee.com]

[www.google.si]

Hrvaška se že res ne more kosati z Bora Boro...bila tam...:))) Samo vseeno se vsako leto rada odpeljem na Hrvaško in uživam v lepotah, ki jih ponuja.
Navedeno
Provincialci

Ojej, bejba
Preko agencijskih all-inclusive packageov si "videla" turistična naselja v Hammamethu, Djerbi, na Kosu, v Alanyi in s tem si "prepotovala ves svet"?
Še enkrat, ojej, bejba.
Jaz "sveta" še zdaleč nisem prepotovala, sem pa dejansko - v lastni režiji -z avtom, vlakom, avtodomom, letalom prepotovala skoraj celo Evropo (minus Romunija, Moldavija in Bolgarija) ter Kanado (pač, moja najljubša destinacija).
Pa ne omalovažujem ljudi, ki iz različnih razlogov dopust preživljajo drugače.

Svetujem pogovor pri terapevtu, ki bo poskusil odpraviti tvoje manjvrednostne občutke.
Navedeno
Gunnar
100 ljudi 100 čudi, eni gredo pač radi na morje drugi pač ne, eni gredo na morje na Hrvaško, ker jim je blizu, drugi gredo na morje na Bahame, da se potlej okrog lahko "hvalijo" kje so bili na morju, pač nek se vidi raskoš, vi luzerji pa dlje od Hrvaške obale niste prilezli, sram naj vas bo!

Kaj pa resnično šteje na dopustu? Absolutno to, da neglede na to kje si ali doma ali na Hrvaškem ali pa na drugem koncu sveta, da kjer koli že si, UŽIVAŠ! In taki so pravi dopustniki, tisti k pa hodijo na dopust samo, da gredo nekam, da potem lahko solijo pamet in se hvalijo so pa bolj kot ne "statusni" dopustniki, ki jim je dolgčas in bedno, kjer koli že so, ker ne znajo/te UŽIVAT.

Se strinjam z napisanim. In avtorica te teme se mi močno smili. Jaz pa komaj čakam, da obiščem prijatelje na hrvaškem in njimi in družino preživim prečudovit del dopusta, kot vsa leta nazaj.
Mislim, da od vseh tukaj prav ti najbolj rabiš dopust... Pojdi čimprej!

PS: Od kod pa tebi podatek, da gremo vsi na Hrvaško? A vodiš kakšno statistiko ali kaj? :-)
Navedeno
trnovka
Pridružujem se vprašanju, zakaj Hrčkoland? A je tam več hrčkov? Divji hrčki? Metrohrčki? Hoteli za hrčke? ker nisem še nikoli videla kakšnega hrčka na Hrvaškem, ampak če se res povsod sprehajajo, bi pa mogoče šla tja na počitnice, ker so luštni.

Tudi mene še vedno zanima..... Čakam.
Navedeno
Andreja
Namen tvojega pisanja, spoštovana avtorica,
ni bil resnična empatija do ljudi, ki ne potujejo po svetu, tudi ni bilo, da jih seznaniš kaj si ti videla lepega, namen pisanja je bil zliti lastno frustracijo na druge, ki niso nič krivi za tvojo nesrečo.

Verjetno bolečina, ki jo čutiš ali pa tudi ne, ni sedaj nič manjša, drugi pa se ob tem lahko počutijo slabo.
Je potrebno na ponižujoč način nastopati, ko se pogovarjaš?

Če vedno tako delaš, boš ostala brez prijateljev.

Ravno sem hotela napisati nekaj podobnega. Podpis pod tole. Ne vem kaj človek doseže z zaničevanjem in žaljenjem drugih???
Odgovora ne bo, ker plan ni uspel. Je upal(a), da bomo vsi zagrabili in nadgradili njeno pljuvanje, pa vidite.....

P.S. Me pa preseneča - jaz sem ravno gornji odziv pričakovala.))
No jaz sem imel do Hrvaške kar dolgo tudi zelo negativen odnos. Večinoma zaradi politike in kreganja o meji in sorodnih stvareh. Slišal sem tudi ogromno negativnih stvari (sploh slovence da ne marajo, jim avte praskajo in podobno).

Z ženo sva bila že v Grčiji, Mehiki. Potem ko so prišli otroci si dlje kot po Sloveniji nisva upala, pa tudi denarja je bilo manj. 2 leti nazaj me končno pregovori za Hrvaško. Sem bil prijetno presenečen, in lansko leto smo ponovili (seveda na drugi lokaciji, še malo južneje kot prvič).

Je drugačnost kar pasala, po Sloveniji imamo veliko enodnevnih izletov, in biti 1 teden ali več v enem kraju rata že dolgočasno. Tam pa imaš samo obale par km več kot jo je pri nas.

Drugače pa.. ja dežele daleč proč so še kako privlačne in ni jih malo. Problem pa nastane pri financiranju. Peš do tja je pa malce predaleč :)

Gremo pa letos malo Francoze in Nizozemce pogledat za spremembo. Naslednje leto pa verjetno spet samo Slovenija, da družinski proračun malo k sebi pride.
Navedeno
trnovka

Ugibam, da morda poimenovanje izhaja iz naziva hrvaške denarne enote - HRK....
Samo potem bi bil Hrkoland :).
bukovi ste eni res

10.05.12 13:42
Navedeno
europa park
Navedeno
trnovka

Eni ste pa res bukovi , ja mal logike vam pa ne bi škodilo.HRvaška,HRčkolad.Kapiš? Še vedno ne potegne?Jah imate pač eni dolgo lajtungo.Prvi dve črki sta enake,a zdaj bo pa šlo?
Navedeno
bukovi ste eni res
Navedeno
europa park
Navedeno
trnovka

Eni ste pa res bukovi , ja mal logike vam pa ne bi škodilo.HRvaška,HRčkolad.Kapiš? Še vedno ne potegne?Jah imate pač eni dolgo lajtungo.Prvi dve črki sta enake,a zdaj bo pa šlo?

Sem mislila, da je razlaga bolj izvirna. Tole je na ravni vrtca...
Jaz sem prepotovala večino zahodne poloble, pa še vedno rada zaidem na Hrvaško morje.
Kdor pravi, da ni tam kaj videti - meni je zanimivo vse, ne samo na Hrvaškem.
Hrvaška - lepa mesta, z zgodovino: Zadar, Split, Trogir, Dubrovnik, Hvar in Stari grad na Hvaru, luštne vasice vmes. Potem pa še Kornati, slapovi Krke, Plitvice, Mljet, pustinja Blace na Braču.
Meni je všeč povsod, niti za eno državo ne morem reči, da mi ni všeč. Ampak morje je pa zame najlepše jadransko.
Navedeno
bukovi ste eni res
Navedeno
europa park
Navedeno
trnovka

O, užaljena avtorica prvega posta, hvala za prijazno razlago.:)
Po tvoji trd(n)i hrastovi logiki bi bila država Hrlandija - odkod tiski ČK (Čakovec?), najbrž veš le ti.
Navedeno
Provincialci

Svaka ćast!
Navedeno
bukovi ste eni res
Navedeno
europa park
Navedeno
trnovka

A dvojine pa tvoja slovenscina ne pozna? Nic cudnega, da razen Poreca nicesar drugega
Navedeno
bukovi ste eni res
]

Dolgcajt.:-( Kaj pa hrestač, hren, hrana, hropsti, hrt, hrbet, hrapav, hrup in še in še??? Ti vsaj ne bi zavajali. Če bi vedela, da ne bo hrčkov, sploh odprla ne bi.

PS Pravi svetovljan obvlada dvojino v nulo ;-).
Navedeno
dfgghhh
Navedeno
bukovi ste eni res
Navedeno
europa park
Navedeno
trnovka

Sem mislila, da je razlaga bolj izvirna. Tole je na ravni vrtca...
saj izmislila si jo je menda tudi neka najstniška mularija s skinhead tendencami. sofisticiranega humorja od njih pač ni za pričakovat.
Vsak ima svoj razlog da gre oz. ne gre na hrvaško....
mene osebno so vrgl s plaže ker se je moj pes posral na plažo...ni se ampak sem se odstranil z besedam sem pa nikoli več..od takrat je 5 let...

Ampak ne rečem pa da ni lepa in da ti nič ne nudi...
Da si z turčijo in egiptom svetovljanska pa res ne moreš rečt....

Bil sem po indoneziji pa res ne morem tega rečt da sem svetovljanski....
Vem da bom šel na hrvaško ampak se bom od istre peljal vsaj 3 ure naprej,,,sicer pa naša obala ni biser grem pa vseeno zelo rad tja
sončna Goriška

10.05.12 21:14
Mene pa Hrvaška vedno manj mika. Ne vem kje imate oči, ampak vedno manj je Jadran kot je nekoč bil. Vedno več plaž z ležalniki za plačat, plačljivimi parkingi, smetmi... 10 let nazaj sem šla 2ič na Murter (prej sem bila 20 let nazaj). Mi je blo božansko. Štiri leta nazaj je bilo OK, čeprav že več ljudi. Lani je bilo zame absolutno preveč ljudi, umazano morje, umazana plaža. Pa ne hodimo na nek obljuden kraj. Kar se tiče osebja, nimam pripomb, vsi prijazni. Je pa v tem naselju več hrvatov in smo bili deleženi kar nekaj opazk o Slovencih samo s tem, ko smo govorili slovensko.
Ko bodo otroci večji in če bo propračun dopuščal, bi rada šla kam drugam. Kolegica je navdušena nad Grčijo v lastni režiji z avtom po teh manj znanih otokih- iz Italije s trajektom menda hodi veliko mladih družin na dopust.
Z lahkoto zdržim v Sloveniji!

Če stisnemo pest, ne moremo pobožati!
....grem danes in se neznansko veselim ;-))))) pa naslenji vikend in še naslednji in tako do konca septembra.Potem grem v mirovanje oz. zimsko spanje ter celo zimo odštevam dneve da se lahko vrnem na jadransko obalo.....z užitkom...
Navedeno
bukovi ste eni res
Navedeno
europa park
Navedeno
trnovka

To je še bolj butasta razlaga? Kaj dela tale Č zraven? Potem bi bilo bolj primerno Hrland? :D
Mene to spominja na hrčke. A za Avstrijo pa rečeš Aučkoland? Italijo Ičkoland? Ah Slovenceljni. Potem jih pa slišiš turiste na Hrvaškem: Ajjjjga as ti vidu kok j slduled drg noo! Pa lovi otroke: Mtic, Mteja pjta sm nooo! Mož pa že klepeta s postavno Hrvatico. ;)
Posledično nobena več noče na Hrvaško.
Navedeno
BORCHY77
Vsak ima svoj razlog da gre oz. ne gre na hrvaško....
mene osebno so vrgl s plaže ker se je moj pes posral na plažo...ni se ampak sem se odstranil z besedam sem pa nikoli več..od takrat je 5 let...

Ja, v indoneziji te zaradi tega ziher ne bi vrgli s plaže....ker psa ne bi vozil zraven :)))))

Malo za hec...

sicer pa: jaz grem rada sem in tja, na Hrvaško tudi, kakšnih večjih in dražjih potovanj po mojem okusu trenutno finance ne dopuščajo.

Egipt, Tunizija in kar je podobnih zadev je meni dopust "od količka do količka" kolikor pač meri parcela hotela. Sem bila samo enkrat, pa mislim, da ne bom ničesar zamudila, četudi več nikoli ne grem. Pa pozabili ste na Ruse....tujce, drugačne :)))) zelo....edina škoda je, da so začeli še Hrvaško odkrivat :(

In še nekaj: prečudovito je, če vam je čimvečim všeč dopust tipa Egipt etc. bo vsaj na Hrvaškem manj gneče :)

http://www.mojalbum.com/ttil
Vi kar pojdite v Grčijo, Turčijo, Tunizijo, Egipt .... Peljite se čim dlje, da boste lahko poležavali na hotelskih plažah in ob bazenih (sori, ampak meni se zdi neumno, da bi se peljala kam daleč, da potem poležavam ob bazenu).
Pojdite čim večkrat in za čim dlje!

Bo za nas, ki dobro poznamo lepote Dalmacije in Jadranskega morja, ostalo več prostora.

Lepše nam bo, če bomo v družbi tistih, ki vidimo in uživamo v neskomercializirani lepoti dalmatinske obale, kot da bi se morali družiti s kvazi yapiji, ki se razkazujete s kvazi "hajsosajeti" dopusti.

3 tedne neokrnjene in čiste Dalmacije za tričlansko družino me stane ravno toliko kot en teden za tri osebe v Tuniziji, kjer se gužvam v nekem hotelu in kot sardina tiščim na nekih kilometrskih plažah, kjer mi mivka leze v vse telesne luknje! Ne, hvala!

Vsak naj uživa tam, kjer je! In moj užitek je samo moj. Ni rečeno, da je vsem všeč isto! Hvala Bogu, da je tako!
Vi kar pojdite v Grčijo, Turčijo, Tunizijo, Egipt .... Peljite se čim dlje, da boste lahko poležavali na hotelskih plažah in ob bazenih (sori, ampak meni se zdi neumno, da bi se peljala kam daleč, da potem poležavam ob bazenu).

Bo za nas, ki dobro poznamo lepote Dalmacije in Jadranskega morja, ostalo več prostora.

Lepše nam bo, če bomo v družbi tistih, ki vidimo in uživamo v neskomercializirani lepoti dalmatinske obale, kot da bi se morali družiti s kvazi yapiji, ki se razkazujete s kvazi "hajsosajeti" dopusti.

3 tedne neokrnjene in čiste Dalmacije za tričlansko družino me stane ravno toliko kot en teden za tri osebe v Tuniziji, kjer se gužvam v nekem hotelu in kot sardina tiščim na nekih kilometrskih plažah, kjer mi mivka leze v vse telesne luknje! Ne, hvala!

Vsak naj uživa tam, kjer je! In moj užitek je samo moj. Ni rečeno, da je vsem všeč isto! Hvala Bogu, da je tako!

se strinjam, da ima hrvaška čisto morje in načeloma čist prijetene domačine.

a me zadnja leta zelo moti, da za drag denar pravzaprav v 30 letih niso uspeli ponudi nič novega, nobene dodatne ponudbe.
in se zato strinjam, da so marsikje precej pred njimi, sploh kar se tiče izvenhotelske ponudbe in da marsikje na plažah hrvaške nimaš niti poštenega wc-ja v spodobni bližini - če odštejem une plastične kabine, kjer si še rok ne moreš umiti.
zadnja leta se na hrvaško tudi valijo reke čehov, ki za seboj puščajo smeti in se derejo po plaži, kot da so na njej sami.
najbolj me pa jezijo astronomske cene trajektov. in seveda cestnina do splita, ko da da imajo zlate listke v asfaltu.

je pa hrvaška blizu, brez težav se lahko sporazumevamo, še vedno se najdejo prijetni kotički in prijazni ljudje. družine z majhnimi otroki tudi težko letujejo kje na drugem koncu sveta.
pa tudi na hrvaškem vsaj veš, da je voda iz pipe ok in da brez strahu opereš sadje ali skuhaš kavo.

le njihovi turistični delavci se morajo zbuditi in nehati navijati cene v nebo, ker jih je povozil čas.
ja enim res ne potegne da je Hrvaška druga država in da smo mi tujci in da smo mi pri njih, ne da se delamo jako pomembne ,jaz kamot prešoltam jezik ,uživam vsako jutro ko grem s cuckom brez povodca lahko na rivo ,popijem kavo in ,poklepetam že s starimi prijatelji ,kupim njami najboljši kruh ,sveže ribe in vseh 13 letih mi še nihče ni niti krivega prsta pokazal pa vsi vejo da sem slovenka ,no v istri sem imela pa čisto drugo izkušnjo žal ,a je pri nas kej drugače ,ravno tako imamo dobre in slabe ljudi tko da smo včasih tudi mi nesramni do tujcev
ne razmišljamo vsi enako

13.05.12 14:46
Delno se strinjam s tabo, pa vendar ne popolnoma.

Bila sem že v Egiptu (Kairo, Hurgada. vse do Abu Simbla - vsi vemo, kako je v Sudanu) in Turčiji (Istanbul, cela zahodna in južna obala, Kapadokija), za najmanj 14 dni, pa grem tudi na Hrvaško, ker:
- je politična situacija v Egiptu, Tuniziji in na vzhodu Turčije ipd. vse prej kot rožnata (Kurdi, begunci, vojska na meji že zaradi težav z jezovi, ki jih Turki gradijo in sosedom odvzemajo pitno vodo - šla bi rada v Sanilurfo, pa ne upam) ;
- ker je taka tudi založenost lekarn(če jo seveda najdeš), zdravstvenih ustanov v Egiptu, kar je neprijetno sploh če imaš malega otroka, ali pa če nepričakovano zboliš, se zastrupiš....
- ker majhen otrok težko prenaša vse to postopanje po letališčih, neskončno čakanje itd.
- ker na Hrvaškem v dosti krajšem času dobiš dosti boljši ponudbo.
- ker če grem samo v Hurgado ali pa Antalyo in ležim na hotelski plaži, je čisto vseeno, če bi bila na domači terasi. Zame so počitnice vse kaj drugega!

Samo v razmislek. Lp
Kopiram iz ene zelo podobne lanske teme provokatorke "besne do konca". Za smeh.

Pismo pritožbe še kar jeznega turista…:)

''Sem jebeni potnik iz ove destinacije, matr vam turistično... Gospa šefica za Egipt, sorry Šarm El Šejk hvala za tak dopust.

1. Adria zamujala na Brniku skor 3 ure, baje smo čakal vašga vodiča ker je mel izpit na faxsu, matr vam študentsko.

2. V avionu ni piva mrzuga, jebe jih baje hladilnik...

3. Stevardesa neprijazna, sem čaku na wiski 45 min. Baje zarad turbolence, boli me za to, pa naj tablet uzame al pa doma ustane... Nešolana.

4. V Šarmu vroče ko svina, to ni men na šalterju noben reku, matr vam nešolano.

5. Hotel oz. ''meven pik jajca'' bi reku lahko temu, recepcija mrzla od klime da je žena prec vzela Coldrex (upam da veste kaj je to, matr vam nešolano), pol mi je v recepciji en črn v smešni uniformi hotu spizdit vse kufre, matr vam arabsko. Sem ga prec prtegnu ko vola, mene ne bojo jebale kamele.

6. Sobo smo čakal 3 ure, ker so popravljal wc, ker so ga eni angleži demuleral, jebem jim kraljico neotesanci pegasti.

7. Spal smo slabo ker je žena skoz kašlala zarad jebene klime u sob, pol sem jo ugasnu pa smo se zbudl vsi zabuhli ker je blo 42 stopinj v sob, matr vam klimačko.

8. Sem šou v recepcijo in jim jebu Arafata, pa so mi pol ponujal neke suite, boli me za slaščice, ker jih ne jem...

9. Zajtk v kurcu, ene baklave ne znajo narest, kava za prašiče, vodo sam za drisko poplahnt.

10. Bazen u kurcu totalno, nepravilne oblike. Neveš kje bi šou sploh not v vodo, povhn klora, sem mel usta ko malancani zvečer. Žene nebi omenjal, ker ni šla iz sobe 2 dni zarad kože razžrte, matr vam klorerano.

11. Na bazenu je skoz en za nam hodu z brisačam, pol smo se mal stepl pa je nehu, matr vam žeparsko al kaj je že bil on.

12. Plažo smo najdl po 3. dneh, a neznate dat kakšno mapo zraven vuherja, ker jest se ne bom jebu dol z Arafati k neznajo nč jezikov svetovnih, matr vam nešolano.

13. Vodiča nismo vidl 2 dni, baje je enim študentkam inštrukcije dajal…inštrukcije, ja!!!. Ma sosed sina, k je dva tedna bil študent, pa dobr vem, kako je to!!!

14. Uturavate izlete po vroči mivki, da sem fasu opekline na potplatih, ker je jebena žena pozabla papuče u fužinah v Lubljan, še premal jo je klor zjebu, matr ji pozablivo.

15. Potaplu sem se na koralah in urezu u roko, a nezna noben povedat, da so ostre ko svina, una na šalterju jih bo še slišala, nešolana...

16. Na večerji sem se skor zastrupl, žena pa zadavla z nekimi škampi al kva je to. A neznajo povedat prej, da se je samo repke, ne pa celo žvau.

17. Zadn dan sem zvedu da smo mel all-inclusiv, hvala, mi smo pa pijačo kupval v hotelski trgovin, draga ko svina, sploh wiski.

18. Avion za dam spet zamudu ko svina, baje zarad vremena nad Grčijo. Pilot šalajbazarst a nezna okol Grčije do nas. Matr jim nešolano, sam stevardese bi šlatal.

19. V avion ista štala. Spet topu pir, grde stevardese, wiski zmankal, matr vam pijano.''
glej kakor ti paše

16.05.12 11:52
za avtorico posta....upam da se zavedaš da smo si različni...

ti pač potuj

meni osebno je stres it nekam v djerbo, kjer moraš pazit kaj ješ, da ne dobiš driske, kjer ni promenad, pač pa za hotelskim plotom ena revščina

če že bi šla na kako res pravo destinacijo...recimo kake maldive, španijo, kjer je res lepo, ne pa nek egipt, kjer te morajo stražit vojaki, ko greš skozi mesto

osebno pa se najraje uležem pod kak borovc na krku...mi popolnoma nič ne manjka, enim eno drugim drugo
Navedeno
sxcfg
Navedeno
Jalapena

Res je, tudi jaz imam najslbse izkusnje na HR ravno s Slovenci. Najbolj glasni v kampih so vedno Slovenci, da o dretju sredi noči v alkoholni omami niti ne govorim. Slovenci, jasno. Najbrž gre za zdravljenje kompleksa manjvrednosti... Poleg tega sem že parkrat naletela na izjemno vzvišen odnos Slovencev do turističnih delavcev.

Jaz pa ravno zato ne grem na Hrvaško, ker sem PARTY ANIMAL in me lahko kdo prepozna in potem opravljajo:)

Sem pod 30 in nisem čustveno navezan na Hrvaško, nimam tam vikenda ali prikolice, rad pa zahajam na mesta, kjer je koncentracija Slovencev zero (0,0 ali blizu ničle)-DA ME NIHČE NE POZNA!!!
Leta 2001 smo s starci bili Barbarigi in srečali nekaj znancev - gledajo vsak tvoj gib, kam hodiš jest, kaj imaš oblečeno, se lepo obnašaš-in potem opravljajo...Človek izve kasneje marsikaj...

Dopust je namenjen počitku in relaksaciji ne pa da paziš kaj bo o tebi rekla teta sestrične od tvoje bivše sosede:)
Navedeno
Provincialci

žalostno, da si prepotovala cel svet, pa si tako nerazgledana in tako nekulturna, da uporabljaš tako nizkotne izraze za druge države in narode...
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 plus 17?