Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
ne morem oprostit

Ko ti nekdo zavida otroka

09.05.12 20:58
Ne morem razumet, kako je lahko nekdo tak egoist.
Moja sestrična.
Imam že eno leto starega otroka, ampak sploh ga še ni videla.
Ko se je rodil, me ni prišla obiskat, čeprav sem jo vljudno povabila. Sedaj je dopolnil eno leto in je bila povabljena na rojstni dan. Pa spet ni prišla.
Najprej sem si vse to razlagala takole. Ona pač ni mogla zanositi in se je že nekaj časa zdravila.Pa sem vse to opravičevala, češ ji je težko, ker je izvedela, da imam jaz otroka.
Čeprav se mi tudi to opravičilo ne zdi glih na mestu.
No, sedaj je končno zanosila. Je v šestem mesecu. Sedaj naj bi jo tale žalost minila, kaj ne?
In kaj se je zgodilo danes? En teden po rojstnem dnevu. Ona me pokliče in me vpraša, če imam slučajno še vedno voziček, ki se ga rabi na začetku, ko otrok leži (ne športni), da bi ga rabila za svojega otroka, ki ga pričakuje in da če ji ga bom prodala, ter da se priporoča tudi va naprej. Mislim, kakšna predrznost!!! Do sedaj me ni niti poznala. Sedaj, ko me pa potrebuje, pozna mojo telefonsko številko. Tako me je vse zmedlo, da sem ji še celo rekla, da ji ga prodam. Najraje ji ga ne bi, ker me vse tako jezi!
cloudy

Re: Ko ti nekdo zavida otroka

09.05.12 21:02
Oprosti, ampak menim, da bo najbolje, da to poveš njej in se o tem pogovoriš z njo.
poznam

09.05.12 21:06
O še kako dobro poznam take tiče. Moj nasvet: bejži stran. Oz. se distanciraj. Tudi odslej ne bo ič drugače, hodila bo samo po stvari za otroka. če boš ti kaj rabila, je ne bo blizu.
ne morem oprostit

09.05.12 21:08
Cloudi, mislim, da sploh ne bi razumela, če bi ji o tem kaj rekla.
Najprej sem si res mislila, da je prizadeta, ker ne more imeti otrok. Vem, da je že pred leti jokala, ko je izvedela, da je njena kolegica noseča. Samo, sedaj mi je pa vse bolj jasno, da je en egoist, ki išče samo interes v ljudeh. Če še sedaj, ko je noseča ne zmore priti na obisk k mojemu otroku, mi je vse jasno. Višek vsega pa je, da me kliče glede vozička.
Kota da bi bil moj otrok drugotnega pomena, nevreden... res razmišljam, da ji tega vozička ne bi niti prodajala, ker mi gre na bruhanje.
neprodaj

09.05.12 21:10
Ali ti ne boš imela več otrok, ko že oddajaš stvari?

Ona igra žrtev in kot je meni rekla "prijateljica", ima ona enega in tega orng.:)
ne morem oprostit

09.05.12 21:11
Navedeno
poznam
O še kako dobro poznam take tiče. Moj nasvet: bejži stran. Oz. se distanciraj. Tudi odslej ne bo ič drugače, hodila bo samo po stvari za otroka. če boš ti kaj rabila, je ne bo blizu.

Saj to je tudi moj namen. problem je samo v tem, da me bo sedaj očitno neprestano gnjavila glede vozičkov in podobnega.
Najraje bi si izmislila, da je vse to že rezervirano s strani neke moje kolegice in da razen vozička ne dobi nič od mene.
ne morem oprostit

09.05.12 21:13
Navedeno
neprodaj
Ali ti ne boš imela več otrok, ko že oddajaš stvari?

Saj veš, kako gre tale muzika ... Pa mi boš posodila, ko boš pa ti spet rabila, ti ga vrnem.
poznam

09.05.12 21:13
Navedeno
ne morem oprostit
Navedeno
poznam

Saj to je tudi moj namen. problem je samo v tem, da me bo sedaj očitno neprestano gnjavila glede vozičkov in podobnega.
Najraje bi si izmislila, da je vse to že rezervirano s strani neke moje kolegice in da razen vozička ne dobi nič od mene.

lepo te prosim, saj so tvoje stvari. Sicer poznam ta probelm, ker sem sama tudi takšna kot ti in kar težko rečeš ne, ampak enkrat je treba začet. Ker ti tega ona ne bo štela v dobro, a veš. To so taki ljudje.

Pač reci ji, da zaenkrat ne boš nič prodajala, ker boš šparala za drugega otroka. Pika.
ne morem oprostit

09.05.12 21:15
Navedeno
poznam
Navedeno
ne morem oprostit
Navedeno
poznam

lepo te prosim, saj so tvoje stvari. Sicer poznam ta probelm, ker sem sama tudi takšna kot ti in kar težko rečeš ne, ampak enkrat je treba začet. Ker ti tega ona ne bo štela v dobro, a veš. To so taki ljudje.

Pač reci ji, da zaenkrat ne boš nič prodajala, ker boš šparala za drugega otroka. Pika.

Ja, morda se bom držala tvojega nasveta. Pa tudi če mi zameri, od take sestrične itak nimam nič. No ja, sedaj bo verjetno začela naokrog govorit, kakšna sem itd.

09.05.12 21:18
Če sta se včasih dobro razumeli in si bila rada v njeni družbi, poskusiti še malo raziskati to njeno reakcijo. Zaradi neplodnosti postanejo ljudje nerazumno nepotrpežljivi in nenavadnih reakcij. To tudi težko priznajo, nekateri se tega niti ne zavedajo.

Škoda je, ker se včasih naredi razdor med ljudmi zaradi okoliščin, ki jih različno vidimo in prav bi bilo, da se za ljudi, ki so vam sicer všeč, potrudite, da jih poskušate sprejeti, pa kakršnikoli že so. Krog prijateljev in znance se res širi in spreminja, a s takimi, dolgoletnimi, je poseben čas in lepi spomini.

Če pa ti ni bohved kako simpatična oseba, bo pa dovolj nekaj vljudnostnih fraz.
ne morem oprostit

09.05.12 21:24
Andreja, že prej je večkrat pozabila na moj rojstni dan. Jaz sem ji voščila po telefonu, ona meni ni. Potem pa je kar počasi zašla v druge kroge in pozabila name. pa sem si nekako razlagala, da je pač šla študirat in da nima časa.
Tega, da pa se takole obnaša glede mojega otroka, ji ne morem oprostiti. S tem mi samo sporoča, da v njenih očeh ni zaželjen. Čeprav bi ona temu nezaželjenemu otrku vseeno voziček pobrala, ko ga ne bo rabil, pa vse oblekice, ki so mu premajhne.
Za njegov rojstni dan ni poklicala. Za svoj interes pa je.
Pepika

09.05.12 21:30
Mene pa jezi, da vsi, ki postanete starši, mislite, da bomo hodili gledat vas in vašega otroka. Kot da koga zanimajo mali kričači. Mene osebno ne. Pa kaj, če ni prišla eno leto!
ne morem oprostit

09.05.12 21:33
Pepika, vsi smo bili nekoč mali kričači.
Se pa spodobi, da ob takem dogodku čestitaš staršu. In če ne drugače, vsaj po telefonu. Pa očitno moje telefonske številke ni zgubila, kajne?
cloudy

09.05.12 21:38
Spet jaz :)
Še vedno menim, da bo najbolje, da ji poveš o vsem tem, o čemer pišeš tule.
Če vozička ne boš potrebovala, ji ga pač prodaj - saj ji ga ne boš podarila, ampak prodala. Ti njej blago, ona tebi denar.
Ko te bo pa naslednjič klicala, se enostavno ne oglasi na telefon. Če pa kdaj prideta v stik, ji pa lepo povej, kako si se počutila, kaj vse si doživela z njene strani. Ponavadi je tako, da se stiki potem končajo. Ampak, saj neke globoke prijateljske vezi tako ali tako nimata, torej bo že prav tako.
Mogoče me ne boš razumela, ampak v veliki meri je odvisno od tebe, kako se bo situacija odvijala. Ti v neki meri sama dovoliš, da te vse to gane, da kot praviš nemoreš oprostit. Torej pojdi naprej - let it go...
Ah, veš kaj

09.05.12 21:40
Navedeno
Andreja
Če sta se včasih dobro razumeli in si bila rada v njeni družbi, poskusiti še malo raziskati to njeno reakcijo. Zaradi neplodnosti postanejo ljudje nerazumno nepotrpežljivi in nenavadnih reakcij. To tudi težko priznajo, nekateri se tega niti ne zavedajo.

Škoda je, ker se včasih naredi razdor med ljudmi zaradi okoliščin, ki jih različno vidimo in prav bi bilo, da se za ljudi, ki so vam sicer všeč, potrudite, da jih poskušate sprejeti, pa kakršnikoli že so. Krog prijateljev in znance se res širi in spreminja, a s takimi, dolgoletnimi, je poseben čas in lepi spomini.

Če pa ti ni bohved kako simpatična oseba, bo pa dovolj nekaj vljudnostnih fraz.

Dolgo časa sem tudi jaz videla le dobre stvari v ljudeh in se delala, da tistega slabega pa ni oziroma sama iskala izgovore in opravičila za njihovo grdo obnašanje- ampak sem odrasla. Žal je tako, da te nekateri ljudje vidijo, poznajo, so prijazni itd. le takrat, ko te rabijo. Žal je pri tej sestrični ravno tako. Nisem žleht, ampak jaz ji zagotovo ne bi nič dala, mogoče pa bo razumela in se kaj naučila. Kar se pa rabljenih stvari tiče, je bila pa ravno pred kratkim tema; ena je dobre volje posodila stvari svojega otroka, ko pa je bila noseča drugič, pa ali sploh ni dobila nazaj ali pa je bilo vse sprano, razvlečeno... In tu se spet sprašujem, kje je vaša samozavest. O svojih stvareh boste pa ja odločale same. In če se nekdo grdo obnaša do vas, ji pač povejte direktno v obraz, če pa ne gre, pa vsaj poiščite izgovor in zaščitite same sebe .
yeeyee

09.05.12 21:50
Dobrota je sirota. In še kako drži.
Moji sestri se je zgodilo podobno.
Je imal prijateljico, ki ji je ponujala stvari za otroka, še preden je rodila. Pa ji je moja sestra rekla, da se ji zahvaljuje, ma da je za prvo polovico leto kupila že vse oblekice in da se ji priporoča, za kasneje, ko bo potrebovala še ostalo. Je za njo rodila ena naša daljna žlahta, katero vidimo vsakih deset let, pa ji je moja sestra, dobra duša, dala telefonsko številko te prijateljice, ker je iskala voziček za otroka. Ko je moja sestra klicala prijateljico, če ji proda stolček za hranjenje in če ima še kaj za otroka starejšega od enega leta, je izvedela, da je tale daljna žlahta vse odpeljala, stolček za hranjenje, otroška kolesa, športni voziček, oblekice, obutev. Vse čisto vse.
Tako, sedaj se moja sestra lahko le še obriše pod nosom.
muha cece

09.05.12 21:56
Jaz sem imela podoben primer. Sem se pohvalila, da mi je kolegica vse šenkala, pa je takoj ena žlahta zaprosila, da ko odrabim, da ji pa naj dam. Pa sem rekla, da mislim še imet otroke in da ne mislim dajat naprej. Pa je takoj predlagala, da ji posodim in da mi potem vrne. Pol pa sem posodila, pa je nazaj prišlo v takem stanju ...
dej dej

10.05.12 09:02
Navedeno
poznam
Navedeno
ne morem oprostit
Navedeno
poznam

Tako je in pika. Če je ona tebe prej skenslala, ne vem zakaj ne bi ti zdaj njo. Mislem, ne daš in pika. Pa ne se pustit imet za norca no.
46+4

10.05.12 09:05
vprašala je, če ji ga prodaš. v čem je problem?
nilahko

10.05.12 10:18
Ma to niso tko simple stvari...jaz sem inela 4 leta težave z neplodnostjo...končno zanosila, v istem času je zanosila tudi od fantovega prijatelja punca, čist tako po nesreči baje. Jaz sem spontano splavila, ona donosila.
Nisem imela moči pogledat tistega otroka, res ne. Ker sem vedela, da bi me preveč spominjal na mojega izgubljenega, saj bi bila iste starosti. Tako da tukaj se poskušaj vzdržat obsojanja in presojanja.

Glede vozička se mi zdi, da preveč kompliciraš. Saj te je prosila, če ga prodaš. A ni vseeno, ali ga prodaš njej, al pa eni x osebi ki je kontaktira na bolhi?
Samo moje skromno mnenje!

LP
tele com

10.05.12 12:12
ampak ste pa čudne, posojate že rabljene reči, nazaj bi pa rade da pridejo kot nove???

avtorica, tebe in tvojega otroka sestrične ne zanima, bi pa rada prišla do dobrega vozička poceni. ji boš ustregla?
VViillaa

10.05.12 15:24
Torej... se pridružujem. Ti in tvoj otrok sestrične ne zanimata. Foušarija je lahko zraven, definitivno... mogoče ne zaradi otroka, mogoče je ljubosumna zaradi stanovanja, moža,... kaj pa vem česa.... Mogoče ti je nekaj zamerila... saj ne veš... Ne moreš takoj zaključit, da je ljubosumna na otroka. Mogoče si ji v preteklosti ti kaj podobnega storila... Mogoče je nisi nikoli povabila na žurko, sedaj ko imaš otroka, pa veselo vabiš in razkazuješ svoje sonce. - sem tudi jaz mama, zato vem kako lepo se počuti ponosen starš.

Zaključek je še vedno isti. Pač ne zanimaš je, sprijazni se.

Če hočeš pametne komentarje moraš povedat kak odnos sta imeli prej....

Glede vozička.... očitno je od nekoga slišala, da imaš fajn voziček.... Jaz ga nebi prodala. Zakaj? Ker v primeru, da sestrično zanima samo tvoja dobrodušnost glede cene vozička - sklepam, da je tako, potem se ti ga bolj splača prodat na bolhi za višjo ceno.
ampak zdej, kar je je.
ne morem oprostit

10.05.12 22:23
Navedeno
nilahko
Ma to niso tko simple stvari...jaz sem inela 4 leta težave z neplodnostjo...končno zanosila, v istem času je zanosila tudi od fantovega prijatelja punca, čist tako po nesreči baje. Jaz sem spontano splavila, ona donosila.
Nisem imela moči pogledat tistega otroka, res ne. Ker sem vedela, da bi me preveč spominjal na mojega izgubljenega, saj bi bila iste starosti. Tako da tukaj se poskušaj vzdržat obsojanja in presojanja.

Glede vozička se mi zdi, da preveč kompliciraš. Saj te je prosila, če ga prodaš. A ni vseeno, ali ga prodaš njej, al pa eni x osebi ki je kontaktira na bolhi?
Samo moje skromno mnenje!

LP

Očitno nisi razumela bistva. Jaz ne kompliciram glede vozička. Gre za njen odnos. Do sedaj me ni poznala, me ni poklicala. Ni jo zanimalo kako sem, kako je moj otrok. Sedaj, ko me potrebuje, oz. potrebuje le moj voziček, je pa dobila "korajžo" me poklicati po telefonu.

In strašno dvomim, da ji je bilo hudo tako kot tebi, gledati otroka, ki bi jo spominjal na njenega izgubljenega. Sedaj je že pol leta noseča in v tem času naj bi jo tista žalost verjetno minila.

Sicer pa je vedno bila rit samo zase. Bi pa vseeno od take riti pričakovala, da me pokliče in se kaj oglasi, glede na to, da je v naši družini nov član.
Verjetno tudi ona pričakuje cel halo in pomp, ko bo rodila. Vsaj tako je bilo za njene rojstne dneve. Jaz sem lahko čakala in je zamudila, na njen rojstni dan pa bognedaj zamuditi. In še je takih zgodbic.

Ja, čas bo, da prekinem s takimi ljudmi, pa tudi če smo sorodniki.
ivonny

11.05.12 08:47
Jaz tudi ne bi šla pogledat njenega otročka ko se bo rodil niti potem kasneje, kakor ona tebi tako ti njej. Pol bo mogoče razumela.
pak-mak

11.05.12 09:27
Ona igra žrtev in kot je meni rekla "prijateljica", ima ona enega in tega orng.:)[/quote]

tole je tudi moj odgovor tistim, ki venomer sprašujejo zakaj imamo samo enega otroka! pa da bo revček skoz sam, pa razvajen itd.
To je osebna stvar in nikomur ni potrebno polagat računov zakaj in kako. Jaz ne razumem tistih, ki imajo tri in izkoriščajo babice.Pa nikoli ne rečem, zakaj imajo tri?
Ker sem trgovka, bi mi bilo čisto vseeno, kdo kupi ta klinčev voziček, če ga sama ne bom rabila več.....četudi nekdo, ki me je po 5 letih poklical samo zaradi tega. Postavi svojo ceno in to je to. če ji bo ok, bo vzela, če ne se boš s prodajo matrala preko oglasov ali pa bo zastarel v kleti.

Človeški odnos je pa pač nekaj čisto drugega. Ti si mogoče malo preobčutljiva ali pa nisi videla, da so se vajine poti razšle že nekoč, davno.
Kaj bi se človek rival v nekoga, kateremu ni mar zanj? En sam razlogi mi navedi?

To, da je tvoja sestrična je samo splet okoliščin, ne pa razlog....

http://www.mojalbum.com/ttil
Bahhhhh

12.05.12 02:10
Ja in, če ni prišla pogledat tvojega otroka? Je to zakonsko obvezno za vso žlahto, ali kako? Poleg tega - poklicala te je in te vprašala, če ji PRODAŠ, ne če ji podariš. Pač ti si bila verjetno prva, na katero se je spomnila, da ima ta voziček.
Miroslava1705

12.05.12 12:00
Uf, se mi kar kadi iz ušes ko preberem kaj takega.
Tiste, ki niste imele problemov z zanositvijo nimate pojma za kakšne stiske gre in daleč od tega, da ti je bila fauš za otroka. Nimaš pojma kaj govoriš in ravno zaradi tvojega nesramnega obnašanja se sploh ne čudim, da ni prišla...tudi jaz ne bi.
vse ste tako pametne in oh in sploh...poznam dosti takih, ki sploh ne premislijo, preden kaj rečejo...malo pogooglajte, malo se pozanimajte kaj pomeni in kaj se dogaja s pari, ki ne morejo imeti otrok, skozi kaj vse morajo iti, kaj vse doživljajo, da pridejo do otročka. Mislite da samo grejo v bolnico in jim štruco dajo v roke?

zaradi takega razmišljanja je to tabu tema in jih je strah in jim je nerodno govoriti o tem. Ker večina, ki so zanosile takoj ko so se spomnile, ne vedo, da vse nimajo take sreče. Sploh ne gre za faušijo in vas je lahko sram da tako razmišljate, gre za trd in težek boj, gre za mukotrpne postopke, pikanje s hormoni, boleče posege, borbe z živci, ko ne veš če bo uspešno ali ne...v glavnem, avtorica...na tvojem mestu bi krepko premislila, preden butneš spet kako bedarijo. Bodi raje vesela za njo, bodi vesela, da ji je uspelo nemogoče. Če ti ni do tega, da ji posodiš vozičel, ji ga pač ne posodi, ne delaj pa se nevedno in razočarano, ker ti nis tala ob strani, ko si ti imela občutek, da bi ti mogla...konec koncev, kje pa si bila ti, ko je ona potrebovala podporo?
za miroslavo

12.05.12 12:44
Zanima me, zakaj če se zdraviš z neplodnostjo, je tako težko poklicati sestrično in ji povedati, da si vesel zanjo. ljudje smo tukaj, da smo si v oporo.
Dummy

12.05.12 13:14
Navedeno
Andreja

Ah, glej, mislim - tako na prvo žogo - da se okrog nje in njenih obiskov morda preveč sekiraš.

Ne jaz, ne moja žena se nisva preveč sekirala.

Na to glej takole:

Vsak človek si mora držati in obdržati svoj socialni krog ljudi, s katerimi je prijatelj. Zanjo to očitno nisi ti.

Pač nisi. Otrok gor ali dol.

No, ko pa človek kaj rabi, je pa ena druga pesem. Samo veš, ni v redu, da pa ji ti narediš uslugo.

Zdaj s to prodajo je pa tako. Ti si prodajalka, ona pa kupka. Ni ti potrebno prodati tega, kar je hotela, da ji prodaš.

Zdaj, če pa že res vztraja, pa ji daj ceno, koliko si ti dala za novega - ali malo manj.

Veš to je tako - moja žena je svojim prijateljicam dala marsikaj, kar sva drago kupila. Ampak se ni sekirala. Če pa nekdo ni bil iz njenega kroga - pa mu je stvar prodala ali pa tudi prodati ni hotela.

Skratka,skuliraj se. Išči si - najdi si - nek drug krog prijateljev - v tem krogu ni nje.

Bi bilo pa napak, da bi se ti silila v njo. Pač noče priti k tebi. Pa kaj potem?

=x
UBOŽICA

12.05.12 13:17
Navedeno
Miroslava1705
Tiste, ki niste imele problemov z zanositvijo nimate pojma za kakšne stiske gre in daleč od tega, da ti je bila fauš za otroka. Nimaš pojma kaj govoriš in ravno zaradi tvojega nesramnega obnašanja se sploh ne čudim, da ni prišla...tudi jaz ne bi.
vse ste tako pametne in oh in sploh...poznam dosti takih, ki sploh ne premislijo, preden kaj rečejo...malo pogooglajte, malo se pozanimajte kaj pomeni in kaj se dogaja s pari, ki ne morejo imeti otrok, skozi kaj vse morajo iti, kaj vse doživljajo, da pridejo do otročka. Mislite da samo grejo v bolnico in jim štruco dajo v roke?

zaradi takega razmišljanja je to tabu tema in jih je strah in jim je nerodno govoriti o tem. Ker večina, ki so zanosile takoj ko so se spomnile, ne vedo, da vse nimajo take sreče. Sploh ne gre za faušijo in vas je lahko sram da tako razmišljate, gre za trd in težek boj, gre za mukotrpne postopke, pikanje s hormoni, boleče posege, borbe z živci, ko ne veš če bo uspešno ali ne...v glavnem, avtorica...na tvojem mestu bi krepko premislila, preden butneš spet kako bedarijo. Bodi raje vesela za njo, bodi vesela, da ji je uspelo nemogoče. Če ti ni do tega, da ji posodiš vozičel, ji ga pač ne posodi, ne delaj pa se nevedno in razočarano, ker ti nis tala ob strani, ko si ti imela občutek, da bi ti mogla...konec koncev, kje pa si bila ti, ko je ona potrebovala podporo?

Jaz pa ne razumem, kaj se delate tiste, ki ne morete zanositi take žrtve. kaj je sedaj cel svet kriv, da ne rata? bi morali kar vsi zamašiti svoje ?*'# , da ne bi slučajno rodile pred vami?
Kaj je to za vas tekma, kdo bo prvi rodil?
Mislim, da je že osnova kulture ta, da če nekdo rodi, da mu čestitaš, ker je postal starš.
Take kot si ti, so samo zavistne in egocentrične.
ne morem oprostit

12.05.12 13:24
Navedeno
Miroslava1705

Ma veš kaj? Tudi jaz nisem kar tako hitro zanosila. Tudi jaz sem potrebovala več kot eno leto, pa sem vseeno voščila kolegici, sosedi, če je rodila in se nisem smilila sama sebi.
Imam tudi prijateljico, ki je imela iste probleme, kot moja sestrična, pa je vseeno voščila sošolki, ki je rodila kakšno leto pred njo. Poleg tega je pred leti rodila tudi njena sestra itd.
Larifari.
Miroslava1705

12.05.12 20:36
Ubožca, samo ti si si pa res boga...in to hudo boga. Verjetno imaš dokončano samo osnovno šolo, da ne veš kaj so to manire in kanček sočutja do drugih. Ko vidiš kakega bolanega človeka verjetno tudi samo zamahneš z roko in rečeš kur. ga gleda, kaj pa je bolan.Res si plitka oseba.

Pa še nekaj za ostale...je velika razlika, če ženska zanosi naravno ali umetno. In kaj je še najbolj smešno, ko začnejo pametovat, da ne zanosijo, zato ker se ne znajo sprostit, da ko bodo pozabile na to, da bojo zanosile...pol se pa čudijo, da se jih ta oseba ogiba.
Mene je zabodlo samo to, da lahko ena ženska reče, da ji je fauš otroka, zato ker je ne pokliče in je ne nosi po rokah, ker je postala mati...ej avtorica, knock-knock, ena normalno situirana ženska kaj takega nebi packala po forumu in je samo dokaz, da ima tvoja sestrična en veliiiiik razlog, da se te ogiba.
Miroslava1705

12.05.12 20:48
Uboščika pa še nekaj...jaz osebno nimam problemov z zanositvijo, bi te pa nekaj vprašala...a poznaš kak par in to mislim osebno, ki je bil na umetni oploditvi? Pišeš o nekem zavidanju in egu? Če bi te osebno poznala bi dala v čakalnico klinike za umetno oploditev tvojo sliko in tvoje mnenje o parih, ki ne morejo zanosit...ma kaj v čakalnico, v medije...ti moraš pa res biti ena grozna oseba.
Aja...mogoče je takrat, ko bi ji naj čestitala v bolnici na punkciji,ali pa na operaciji jajčnikov...mogoče je čakala v bolnici na rezultate embriotransferja, mogoče je ravno na tisti dan izvedela, da se ni oplodilo nobeno jajčece...ha? Kdo je potem tu egoist?

Ne morem oprostit...malo manj misli nase. Svet se žal ne vrti samo zaradi tebe in tvojega otroka, tako kot ne za mojadva, sosedova ali pa Frančkina. Če si užaljena, je še ni potrebno žalit, kaj hitro se lahko zgodba obrne in boš lahko jutri ti tista,ki ji boš zavidala zvestega partnerja, družinsko idilo, mogoče celo milijonski zadetek na lotu...
Miroslava1705

12.05.12 20:53
Navedeno
za miroslavo
Zanima me, zakaj če se zdraviš z neplodnostjo, je tako težko poklicati sestrično in ji povedati, da si vesel zanjo. ljudje smo tukaj, da smo si v oporo.

Če imaš doma zlatega sončka a je tako težko poklicat sestrično in jo vprašat, kako je kaj s postopkom, kakšni so kaj rezultati, kdaj ima umetno oploditev? Ljodje smo tukaj da smo si v oporo...ja je res...a mogoče v avtoričinem postu vidiš kje napisano, da je bila ona njej v oporo, ko je zvedela, da ne more imeti otrok?
ne morem oprostit

12.05.12 23:44
Navedeno
Miroslava1705
Uboščika pa še nekaj...jaz osebno nimam problemov z zanositvijo, bi te pa nekaj vprašala...a poznaš kak par in to mislim osebno, ki je bil na umetni oploditvi? Pišeš o nekem zavidanju in egu? Če bi te osebno poznala bi dala v čakalnico klinike za umetno oploditev tvojo sliko in tvoje mnenje o parih, ki ne morejo zanosit...ma kaj v čakalnico, v medije...ti moraš pa res biti ena grozna oseba.
Aja...mogoče je takrat, ko bi ji naj čestitala v bolnici na punkciji,ali pa na operaciji jajčnikov...mogoče je čakala v bolnici na rezultate embriotransferja, mogoče je ravno na tisti dan izvedela, da se ni oplodilo nobeno jajčece...ha? Kdo je potem tu egoist?

Ne morem oprostit...malo manj misli nase. Svet se žal ne vrti samo zaradi tebe in tvojega otroka, tako kot ne za mojadva, sosedova ali pa Frančkina. Če si užaljena,je še ni pot rebno žalit, kaj hitro se lahko zgodba obrne in boš lahko jutri ti tista,ki ji boš zavidala zvestega partnerja, družinsko idilo, mogoče celo milijonski zadetek na lotu...

Povej mi, s čim sem pa sedaj žalila mojo sestrično? Sem morda v javnost dala njeno ime? Kaj je zate žalitev? Zate je očitno vse žalitev. Res nimaš razčiščenih pojmov.

In o kakšni zavisti sedaj pišeš? Očitno se potem strinjaš, da je moja sestrična zavistna. Vidiš, kaj vse je v tvoji podzavesti? Resnica boli in ta moj post te je kar precej zbodel, kajne?

In veš kaj? Briga me, če mi je moja sestrična zavistna. Naj bo zavistna, samo potem naj me ne sprašuje in gnjavi za izposojo in prodajo stvari za otroka, ker jaz sem v preteklosti s takimi ljudmi že prekinila. Izbiram si le redke prijatelje. Raje samo ena prijateljica, kot kopica lažnih, ki gledajo samo za interes. Žal pa tukaj to ni le ena prijateljica, temveč sestrična, sorodnica, s katero sva odraščali. Najini starši so zelo povezani med seboj. ločil naju je študij in očitno je njo kar zarolal ... Pa morda je goila ista čustva do mene že prej, samo da se nisem tega tako zavedala, ker sva se zelo redkokdaj individualno srečevali. ponavadi sva vedno imeli družbo bratrancev ob sebi in nisva imeli časa za globji pogovor.
Za njeno neplodnost sem izvedela preko tete. Ona mi je to povedala, ker sama sestrična o tem ni želela javno govoriti. Zato sem o tem molčala in ona ne ve, da jaz vem. potem pa se pogovarjaj z njo o tem, kajne?
Miroslava1705

13.05.12 09:12
Sorry ampak si ti tista, ki je začela o zavisti, kar je zelo dobro razvidno v naslovu te teme...gre za tvoje mišljenje in tvoj vidik, jaz sem samo delala povzetek.
No, v zgornjem odgovoru smo le prišli resnici do dna...če nasploh nista imeli stikov, potem ne vem zakaj te to tako bode. Če je rekla, da odkupi tvoje stvari...pa saj ti ni rekla, da ji jih podariš.
Veš imam iste bratrance, pokličejo samo ko kaj rabijo. In kaj naj? samo ne moreš pa se spotikat ob njeno neplodnostjo in pisat, da ti je fauš otroka.

Kakorkoli...stvari so tvoje in jih lahko konec koncev vržeš v smeti...lahko pa vseeno narediš črto, ji stvari prodaš in amen.
za tisto budalo,ki vceraj trdila,da fausija zaradi otrok ne obs

13.05.12 16:02
Vceraj mi j ena odgovarjala in filozifirala in poduk dajala v kilometrskih postih o tem, da nekaj takega kot je fausija do otroka, ne obstaja! Slo je za temo, kjer mamica 3 otrok blizu 40 let sprasuje, ali imeti 4. otroka ali ne, pa so jo napadli, zakaj pa taksno razplojevanje, namesto da bi ji privoscili. In sem ji odpisala, da so eni ljudje faus denarja in vecjega stevila otork, ker si sami ne morejo tega privosciti. Potem pa tista budala cele kilometre napisala, da ni fausije in da je normalno imeti 2 otroka LOL. Ta tema pa je dokaz tud zanjo,da ocitno fausija obstaja zaradi otroka obstaja in to kaksna! Celo ignoriranje v lastni zlahti, kaj sle odnosi na forumu.
:)))))

13.05.12 19:19
Ne vem, kaj se sploh sekiraš. Voziček ji ponudi z 15% popustom (glede na ceno novega) in ne odstopaj od cene, zate je pač toliko vreden. Pogovarjaj se strogo poslovno, kot da nista prijateljici. Če ga bo vzela prav, če pa ne pa tudi prav. Takih prijateljic ne rabiš, tudi če so žlahta.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 5 krat 3?