Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
občutljiva tema

prekomerna teža


03.05.12 15:35
Zakaj so nekatere moje znanke občutljive če jim rečem da so predebele? Ne rečem to grdo - ampak na lep način - npr. predlagam bolj zdrav način življenja. Ena je že tako daleč z prekomerno težo - da ji trebuh že ornk dol visi. Pa so ful kritičnege do vseh - še do tega - kakšno frizuro ima katera - svojega velikega vampa pa sploh kao ne opazijo. Ne razumem. A ženske ne moti , če jim vamp dol visi? Pa to ni provokacija - da ne bi kdo mislil.:-)
Res da v moji družini nimamo problemov z prekomerno težo - ampak bi jih mož definitivno imel - če ga ne bi malo bolj zdravo prehanjevala.
Peč ni fajn

Re: prekomerna teža


03.05.12 15:42
Tega se vsak zaveda, ni pa fajn slišat od drugih.

Če jaz tebi povem, da ne znaš uporabljat predloga s/z, boš tudi rekla, da smo na forumu, kjer pravopis ni pomemben. Če ne boš rekla ti, bo pa kdo drug.

Torej - s prekomerno težo ;)
občutljiva tema

Re: prekomerna teža


03.05.12 15:47
Ne. Ne zamerim. Ampak lahko popravim. Lej,vem da je brezpredmetno tukaj razglabljat o tem , a vseeno. Ne razumem. Popolnoma nič ne naredijo zase - kritizirajo pa vse kar leze. Torej - če so tako dobronamerne - da upajo dat kritiko drugim , bi jo same tudi morale sprejet. A ni tako?:-)
Topsy 

Re: prekomerna teža


03.05.12 15:56
Si morda pomislila, da je to zaradi bolezni, o katerih ne govorijo okoli?

V resnici pa nikomur ni prav, da se mu rece (na katerikoli nacin), da z njim nekaj ni ok. Tudi tebi bi najbrz nasli kaj, a ne?

Mene tudi moti, da z vozickom ne morem na kavo, ker za mizami zunaj vsi kadijo. Pa mi na pamet ne pade, da bi vsem okoli sebe razlagala, da kajenje skoduje. Pa da v McDju ustavim kolege, da hrana tam ni zdrava. Da biti na soncu cez dan ni varno..... Da kava, bel sladkor in moka ni ok, .....pa da vegetarianska, veganska, makrobioticna hrana,.... Ni popolna.......

Se vidis v cem?
frsd

Re: prekomerna teža


03.05.12 15:57
Ko boš znala da ni vse v zdravi prehrani se javi ,do takrat pa čiv gud baj :)
občutljiva tema

Re: prekomerna teža


03.05.12 16:02
Ne. Ni zaradi bolezni. Ko sem jih spoznala - so bile normalne postave. Zdaj pa debele. In to čedalje bolj. Nič gibanja. Ko se gremo kakšne igre - skoči katera dvakrat sem in tja,pa je že tako rdeča , da komaj diha. Ampak poanta je - da njih same nič ne moti. Ne menim se o vseh napakah ljudeh - mene zanima - mnenje žensk - zakaj jih nič ne moti če jim trebuh dobesedno dol visi. Zaradi premalo gibanja in preveč hrane. Bolezen je nekaj drugega. In nobena od teh znank ni težo pridobila zaradi tega.
zakaj že??

Re: prekomerna teža


03.05.12 16:12
in zakaj se ti s tem tako obremenjuješ?

saj to vpliva na njihovo zdravje in ne na tvoje?
drugo delo

Re: prekomerna teža


03.05.12 16:18
ti si samo njihova znanka in prijateljica. prijateljice tudi jamramo med seboj in se tolažimo. ti pa ne moreš priti bliže njim, ker si precej domišljava, zato te tudi poslušati nočejo. Najdi si suhe znanke.
mikin

Re: prekomerna teža


03.05.12 16:20
Danes imam spet težak dan.Zunaj me čaka vrt,rože jaz pa spet v bolečinah.Bila sem vitka,sedaj pa kile grejo kar gor,pojem pa malo.Kako naj se sportam recimo ,če mi vsak gib povzroča bolečine.Ne vem kaj okolica govori o meni...po moje glej jo kakšna je,lahko bi se pazila pri hrani.
Nobeni ne privoščim mojega stanja in zdravila ki tudi povzročajo nabiranje kg.
In kaj naj naredim?
okroglolična štefka

Re: prekomerna teža


03.05.12 16:23
Te razumem in se sama isto sprašujem. Imam kolegico, za katero me resno skrbi. Ženska samo še sedi, za najmanjšo razdaljo se usede v avto. Dobesedno ni sposobna po ravnem prehoditi 500 metrov, kaj šele kakšen (zmeren) šport.

Tudi jaz se sprašujem, zakaj je to v olikani družbi tabu tema. Še bolj se sprašujem, ali ljudi nič ne skrbi za svoje zdravje? Pa da ne bo pomote, tudi sama sem nagnjena k debelušnosti in imam par kg preveč. Ampak ves čas se trudim težo krotiti, ohranjati vitalnost. Če se zapustim se bom mimogrede zredila za 20 kg in potem res lahko samo še obležim na kavču. Izgled mi je drugotnega pomena, bolj bi me skrbelo, ko ne bi mogla več po stopnicah v drugo nadstropje.
Svetujem malo manj ukvarjanja z drugimi

Re: prekomerna teža


03.05.12 16:25
Spominjaš me na mojo znanko, ki je dobesedno obsedena z vitko postavo. Za moj okus je ona grda, ker je pri svojih skoraj 50-ih letih presuha in vsa nagubana - pa ji tega ne mislim nikoli povedati, ker je to izključno njena stvar in ona se ima za lepo. Moja stvar pa so moji "odvečni" kilogrami (odvečni sicer za njo, zame so pa čisto dobrodošli). Razlika med tabo in njo je edino v tem, da nje še nisem slišala komentirati postav drugih, naredi pa cel halo, ko se sama zredi za pol kilograma. :)
Ne razumem, zakaj se nekateri ljudje toliko ukvarjate z drugimi. Konec koncev ima vsak svoj okus glede videza in vsak se dobro počuti pri določeni telesni teži. V kolikor se ne, bo že naredil kaj zase, prej ali slej - odvisno od njegovih prioritet.
Al se bojiš, da je debelost nalezljiva? V tem primeru se lahko tudi izogibaš ljudi, ki ti niso všeč, če ti bo to kaj pomagalo. :))
Ena predebela

Re: prekomerna teža


03.05.12 16:27
Jaz bom pa tako rekla, da če v življenju nisi imela težav s težo, potem ne moreš niti v sanjah vedeti kako je to hudo. Jaz teoretično vse vem kaj in kako naj bi zdravo živela a se kljub temu že vse življenje mučim s preveliko težo. Upam si trditi, da je velika večina predebelih takih zaradi težav s psiho. Jaz gotovo. In še zdaleč ne misli, da je tem tvojim znankam vseeno. Ni jim, samo pomagat si ne morejo, saj je to vse prej kot enostavno. Tvoji dobronamerni nasveti jih gotovo prav nič ne razveselijo. Če bi ti kdaj imela težave s težo in jih uspešno rešila, potem soli ljudem pamet. Drugače bodi raje tiho, saj ne poznaš ozadja debelosti in lahko človeka prizadeneš. Predstavljaj si, da si v vodi in ne moreš splavati na površje ker si privezana na utež. Tako približno se jaz in še marsikdo spopada z zasvojenostjo s hrano. Imaš zdaj kaj boljšo sliko ?
pometi pred svojim pragom

Re: prekomerna teža


03.05.12 16:33
Saj ni res kaj berem...
Kaj te brigajo kile tvojih prijateljic/znank...to je osebna stvar in če same nič ne rečejo potem bodi tiho in se brigaj zase. Imaš ti lepe nohte, si brez dlak, imaš lepe obrvi, nimaš dlak v nosu, imaš lepo kožo brez napak (mozolji, pikice, pege....), so tvoji lasje božanski, kakšen je tvoj karatker....? Mogoče njih motijo tvoji brki, kocine na rokah, tvoj zadah, tvoja zoprnost, nadutost, neurejeni nohti, narastek, nos...pometi pod svojim pragom.
Tebe po tvojem pisanju ne skrbi za njihovo zdravje, ampak se samo naslajaš na njihovih napakah, katere so že tvoje?
N.M.Z.O

Re: prekomerna teža


03.05.12 17:00
Prav lepo je od tebe, da te skrbi za prijateljice. Nekateri so pač bolj občutljivi. Te besede tebi ne pomenijo nič njih pa lahko močno prizadanejo. Tisto ko si rekla, da so tudi za druge reči kritične pa je lahko zato, ker želijo pozornost napeljati do lepe pričeske, lepih oblek,.... in stran od teže.

Priporočam ti, da se z njimi pogovoriš. Če pa ti bodo zamerile pa ti povem po pravici, da jih raje pusti pri miru naj same odločajo za svoj zgled. Kaj pa če se prav dobro počutijo v svojem telesu? :)
prehranjen

Re: prekomerna teža


03.05.12 17:25
Navedeno
občutljiva tema
Zakaj so nekatere moje znanke občutljive če jim rečem da so predebele? Ne rečem to grdo - ampak na lep način - npr. predlagam bolj zdrav način življenja. Ena je že tako daleč z prekomerno težo - da ji trebuh že ornk dol visi. Pa so ful kritičnege do vseh - še do tega - kakšno frizuro ima katera - svojega velikega vampa pa sploh kao ne opazijo. Ne razumem. A ženske ne moti , če jim vamp dol visi? Pa to ni provokacija - da ne bi kdo mislil.:-)
Res da v moji družini nimamo problemov z prekomerno težo - ampak bi jih mož definitivno imel - če ga ne bi malo bolj zdravo prehanjevala.

in kaj je to zdravo prehranjevanje... lahko razložiš kako in kaj kuhaš
ju3

Re: prekomerna teža


03.05.12 17:28
ja veš takšni smo, kritični do drugih, ko pa gre za nas, pa le glej da ne rečeš kaj na moj račun
klara.poje.

Re: prekomerna teža


03.05.12 17:45
Jaz imam kolega, ki je zelo dober prijatelj, ampak se je zadnjih 5 let zredil za 5 kg na leto, pa tudi prej je imel čez 100 kg (pri 180 m). Torej veš, da je ornk masa. Nimam pojma kako si zaveže čevlje, ker do tal se ne more pripogniti,toliko ga je skupaj v trebuh ... Ko omenim hrano kar vidim kako začne požirati hrano, ker bi jedel. Res veliko je ... Je simpatičen, lušen, razgledan, skoraj "super dečko", ampak ženske pa pri svojih dobri 30 + ne dobi. Pa zanimivo: debele noče. Mi je zelo hudo za njega, ampak sem mu, odkar se poznava samo 2 x rekla, če želi izgubiti kakšen kg. V bistvu vem, da je že poskušal, ampak nikoli ni bil uspešen. Za dan, dva ... pa vse po starem.
Mislim, da je to kar težka tema za tiste težje po kilogramih ... Boljše, da pustiš pri miru, vprašanje, če bi sploh razumeli dobronamernost ...
xlkfš

Re: prekomerna teža


03.05.12 17:51
Jaz sem že deset let predebela in šele letos sem sklenila, da naredim nekaj glede tega. Te stvari morajo dozoret. Če bi mi 'prijateljica' začela najedat glede nečesa, kar jaz itak vem, samo odločila se nisem, da se temu posvetim, bi jo pa skensala po hitrem postopku. Te kdo prosi za nasvet ali pomoč? Če bi to rekla meni, da bi pač sklepala, da nisem dovolj dobra zate in te moje kile motijo. A te prijateljice kritizirajo kaj na tebi? Ti povedo, da si obula grde čevlje, da ti krilo ne paše, da imaš lase kot sraka in da si prestara, da bi nosila tainta očala?
Veš, vsi radi kritiziramo druge. Ampak je razlika, če če gre za eno x osebo, ki tega itak ne bo nikoli izvedela ali pa za nekoga, ki se ima za tvojo prijateljico. Takrat se pa ne kritiziramo, ampak se sprejemamo takšne, kot smo. Vsi drugo je sol na rano.

Re: prekomerna teža


03.05.12 18:12
Navedeno

Ampak poanta je - da njih same nič ne moti.
Pa še kako jih moti.....Ni pa tako enostavno spremeniti navade in razvade.
K frizerju greš in takoj vidiš rezultat. ni napora, ni odrekanja... shujšati je pa že malo težje, rezultatov ni takoj in potrebno je veliko samokontrole. zato je to tabu tema.

__________________________
xlkfš

Re: prekomerna teža


03.05.12 18:32
Od kdaj je pa hujšanje tabu tema? :))) To je najljubša tema PRAVIH PRIJATELJIC. Seveda pa o tem ne govoriš s tistimi, ki sploh ne vedo, kaj pomeni kakšna kila preveč in potem pametujejo.
podobno, drugo pakovanje

Re: prekomerna teža


03.05.12 18:48
Navedeno
občutljiva tema
Zakaj so nekatere moje znanke občutljive če jim rečem da so predebele? Ne rečem to grdo - ampak na lep način - npr. predlagam bolj zdrav način življenja. Ena je že tako daleč z prekomerno težo - da ji trebuh že ornk dol visi. Pa so ful kritičnege do vseh - še do tega - kakšno frizuro ima katera - svojega velikega vampa pa sploh kao ne opazijo. Ne razumem. A ženske ne moti , če jim vamp dol visi? Pa to ni provokacija - da ne bi kdo mislil.:-)
Res da v moji družini nimamo problemov z prekomerno težo - ampak bi jih mož definitivno imel - če ga ne bi malo bolj zdravo prehanjevala.

te osebe, ki kritizirajo kar leze in gre, verjetno ne hodijo do vsakega, ga primejo za kravatlc, mu pogledajo v oči in rečejo to in ono, ampak to počno med seboj, ko jih tisti, kar jim je namenjeno, ne slišijo. temu se reče preusmerjanje pozornosti iz svojih pomanjkljivosti na druge, ker potem njihove ostanejo "neopažene".
da pa nekomu izrečeš še tako dobronamerno kritiko, je pa včasih dobro presoditi, ali je problem, ki je pri osebi, če je to že pač problem, toliko dozorel (tako problem kot oseba), da bo takšno kritiko tudi znala vzeti kot dobronamerno. zato se strinjam z xlfšt, da v nasprotnem vse skupaj ne zgleda kot neka dobronamernost.

to je podobno, kot če bi ženski, ki ji po porodu nagaja gravitacija jošk začela trobezljati, kako grdo je, če ima kokršpanjelova ušesa in da naj začne telovaditi (čeprav se s telovadbo takšne gravitacije ne da dvigniti) ali pa bi ji rekla, naj si jih gre dvigniti k plastiku. če sta ona in njen dec zadovoljna s takšno gravitacijo, ki je nižja od tiste pri 20 letih, je to njen oz. njuna stvar in ne tvoja.

tudi sama ne maram, kadar mi kdo deli nasvete, za katere niti ne prosim. ker mogoče tudi komu ni všeč tvoja koščena rit, če jo imaš slučajno. pa ti verjetno ne trobijo, da začni žret v duhu z njimi, katerim visi vamp do kamor že. v bistvu pa, tudi ti se ukvarjaš z drugimi, namesto, da bi se s seboj. saj ukvarjanje s seboj ne pomeni samo to, da se pogledaš, do kje ti štrli vamp. ampak še marsikaj drugega. v bistvu si sedaj storila podobno, samo na drug način.
še ena preokrogla tukaj

Re: prekomerna teža


03.05.12 19:51
Evo, tudi jaz spadam med predebele, pa mi ni vseeno, pa sem že marsikaj naredila, pa tudi že obupala, skratka sem v začaranem krogu.
In ja vem, da je za to delno kriv tudi moj življenski slog.

In vermemi, večina nas predebelih vemo, da smo za obstoječe stanje v velikem deležu krivi sami, vendar pa to še ne pomeni, da smo zato pipravljeni o tem poslušati od kogarkoli.

Ko mi to omeni mož- boli, ampak sprejmem, ko momeni tašča- me razbesni poholtnem in grem dalje, ko mi omeni mama, sem žalostna, ravno tako ko mi to omeni dobra prijateljica.
In tukaj se moj krog ljudi, katerih komentrje sprejmem, konča.

Od znancev, komentarjev ne potrebujem
kwaaa

Re: prekomerna teža


03.05.12 20:05
Pa misliš, da te ženske v teh letih še niso pomislile, da bi shujšale? Da so zadovoljne, da imajo preveč kilogramov?
TUdi jaz imam že nekaj let kar nekaj preveč kg (vsaj 15). Nisem zadovoljna. Sem tudi že poskušala shujšat. Ampak ne gre po željah. Saj lahko rečeš, da ni zdravo (to itak vem), da naj zdravo jem in se rekreiram (mi je popolnoma jasno). Upam, da bom enkrat (čim prej) zbrala energijo za to...
Ne rabim pa nobenih prijateljic, ki bi mi pamet solile .... o stvareh, ki so mi kristalno jasne!
halooooooooo

Re: prekomerna teža


03.05.12 20:36
bo ti enkrat vamp dol visi se nikol neč ne dvigne...ti nobena dieta ne pomaga tako da ne govor kr neki na pamet...
avatar dd 

Re: prekomerna teža


03.05.12 21:41
Jaz tudi vem, da sem žogica, pa tega nočem od drugih poslušat. O zdravem življenju, prehrani, telovadbi vem toliko, da mi redkokdo zna še kaj novega povedat.
pemina 

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:19
Navedeno
Robi...
Navedeno

Ampak poanta je - da njih same nič ne moti.
Pa še kako jih moti.....Ni pa tako enostavno spremeniti navade in razvade.

Točno tako.

Nobena ni srečna z visečim lampom, pa naj še tako opletajo, da imajo raje kakšen kg več in so srečne, kot pa nesrečne suhice. Jaz sem iz ogromno debele, obsedene s prenajedanjem, prešla na žensko normalne postave - športno aktivno, ki je razrešila svoje napačne prehranjevalne navade in mi je marsikaj popolnoma jasno. Nikoli več ne menjam življenja... tako srečna še nikoli nisem bila in ne mine dan brez vsaj ure športanja... Za vse se najde čas, če je le volja, takšne ki so debele, zaradi bolezni pa je le za vzorec. Večina fraz: "malo jem in se redim", še vedno pomeni, ko sešteješ, po 3000 - 4000 kalorij na dan, vendar kje skritih v raznih prigrizkih itd., kar je občutno preveč za normalnega človeka.

Prijateljicam je verjetno lažje videti napake drugih, ker njihove se jim zdijo normalne. Glede na gužve v meku, prenajedanjem s hrano na vsakem koraku, se sploh več ne čudim, da bo debelost postala povsem normalna, plešavost pa zasmehljiva....
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:26
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:27
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:27
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:27
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:27
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:27
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:27
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:27
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:27
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
meni koristi

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:27
Vse življenje sem imela primerno težo. Okoli 35. leta sem se zaradi drugačnega režima prehranjevanja pričela rediti, česar kar nisem opazila. Tisto poletje mi je na morju en star prijatelj rekel, da sem se precej zredila. To mi je dalo misliti, pogledala sem si še počitniške slike, šla na dieto in shujšala do stare teže. Naslednjih 15 let sem ostala vitka, potem pa sem zakorakala v petdeseta in spet teža gor. Nikakor nisem bila zadovoljna a volje za hujšanje ni in ni bilo. Tako sem spet morala slišati, da sem se pa res zredila, kar mi je dokončno dalo dovolj volje, da sem se odločila za hujšanje. V teh letih gre malo težje in bolj počasi, a gre. Voljo in disciplino imam, zato mi tudi uspeva.

Nekateri moramo tudi slišati tisto, s čemer se bi morali ukvarjati, pa se ne. Ko nas en spodbudi, pa najdemo tudi voljo.
tuja koža

Re: prekomerna teža


03.05.12 23:47
Imam toliko kg preveč, da premišljujem o bariatrični operaciji. Ne, nisem zadovoljna v svoji koži, nikoli nisem bila, ker sem od otroka predebela in gre samo na slabšem. Shujšam 15 kil, zredim se 20, pa nisem kavč-fan, pri 3 otrocih niti ne morem biti. Tudi prenažiram se ne, nimamo doma ne čipsa, ne smokijev, piškotov in čokolad, ne cockt in cocacol, ne jemo dunajcev, pomfrija iz vrečk, vsaj 1 x tedensko plavam(o), ob vikendih so na sporedu hribi, med tednom kolo, za potrebo, ker živimo cca 7 km iz mesta itd. Dnevno prekolesarim vsaj 28 km.

Zadovoljna seveda nisem. Na smrt mi gre na jetra viseč vamp. Po drugi strani sem v življenju shujšala vsaj 100 kil - in se za enako tudi zredila nazaj. Zakaj? Ker hujšam samo, kadar skrajno stradam in zraven ogromno migam. Pri 3 otrocih nimam - ne časa, ne volje, ne energije in ne moči, da bi vztrajala mesece in mesece na solatki in puranjem zrezku, velikem za dlan in ob tem fitnesirala po uro in več - ne znese. Če tega ne počnem, ne shujšam. In tudi ko shujšam, dobim v 6 ms vse spet nazaj. Tega nekdo, ki v tem nikoli ni bil, ne more razumet in mu niti ne zamerim. Samo jezik naj pa le drži za zobmi. Vsak živi sam s sabo in če to zmore, nima drugih kaj dosi brigat, sploh ne na tak način, kakršen veje iz pisanja avtorice.
pemina 

Re: prekomerna teža


04.05.12 00:14
Navedeno
tuja koža
IPri 3 otrocih nimam - ne časa, ne volje, ne energije in ne moči, da bi vztrajala mesece in mesece na solatki in puranjem zrezku, velikem za dlan in ob tem fitnesirala po uro in več - ne znese. Če tega ne počnem, ne shujšam. In tudi ko shujšam, dobim v 6 ms vse spet nazaj. Tega nekdo, ki v tem nikoli ni bil, ne more razumet in mu niti ne zamerim. Samo jezik naj pa le drži za zobmi. Vsak živi sam s sabo in če to zmore, nima drugih kaj dosi brigat, sploh ne na tak način, kakršen veje iz pisanja avtorice.

To so samo izgovori. Hujša se ne samo ob solatki ter za pest velikemu puranjemu zrezku... Hujša se ko je kalorični deficit, glede na tvoj bazalni metabolizem. Ker si se očitno veliko igrala s stradanjem je le ta precej nizek. Logična posledica. Been there, done that. Uf, koliko stradalnih diet sem dala v življenju skozi, shujšala pa dejansko ob tej, ko nisem stradala.... :)

Brez konkretne spremembe v življenju ti tudi bariatrična operacija ne bo pomagala. Morda na krajši rok, na daljši nikakor... Verjemi iz prve roke. Od moje bariatrične operacije je tri leta in moje prehranjevalne navade, moje športne navade, nasploh življenje je povsem drugo kot pred operacijo. Če bi bilo enako le z zavezanim želodcem, ne bi bila prav posebej daleč oz. ko se stvari nazaj raztegnejo, bi se začela rediti nazaj.... Za dosego cilja se je treba potruditi, tako ali drugače, operacija je le bergla, ki nas opira in nam preprečuje kakšne kompulzivne navade... Takoj po op. mi je bil šok, ko nisem več mogla žret, je pa bilo to lepo obdobje, da se navadim normalno jest :)
tuja koža

Re: prekomerna teža


04.05.12 01:20
Jaz sem tokrat prvič v fazi, ko mi je vsako miganje napor, obupen napor. Kar je pri tej kilaži logično. Operacijo jemljem kot berglo, če se seveda bom zanjo sploh odločila (pa ne za trak), ki mi bo pomagala manj jest in več migat. Saj jaz shujšam še nekako, čeprav je že to muka, ampak ohraniti pa nikakor ne morem. Sama sem sprobala vse, od hujašnaj v KC, pa Sentočnikovo pa vse živo - saj dol je šlo, ampak čim sem prišla na t. i. "vzdrževalni način" je bilo konec.
Pikolina33

Re: prekomerna teža


04.05.12 08:45
Tuja koža- če vsak dan prekolesariš 28 km, plavaš, se zdravo prehranjuješ je nemogoče da bi bila takšna kot ti pišeš.

Brez nič ni nič.

Predlagam ti psihoterapijo glede na napisano.

Večina žensk govori, da ne more shujšat, pa da nič ne jejo... to je lari fari, vsak ve kje dela narobe.

Pri treh otrocih se da rekreirat, samo če se hoče, si je treba vzet tudi čas zase.
Sama sem z malčkom v nahrbtnikom lezla vsak dan v hrib, ko sem druga dva oddala v vrtcu.
Zdaj ko so večji tečem tudi že ob zgodnjih jutrih ko še spijo.
Ko sem tretjič prišla iz porodnišnice sem se kar v japonkah odravila ob 6 zjutraj na dolg sprehod medtem ko so še vsi spali. Možnosti rekreacij je malo morje.
občutljiva tema

Re: prekomerna teža


04.05.12 12:40
Kot sem domnevala,je velika večina napadla in skritizirala nazaj. Ja. Tudi jaz imam napake. Pa se jih zavedam in jih poskušam odpraviti ali vsaj omiliti. Telesna teža je tabu. To vem. Ampak zakaj? Kaj je v tem tako hudega - če so vse revije in časopisi in reklame dobesedno zasičene s takšnimi ali drugačnimi nasveti kako shujšati. Tudi sama sem imela 20 kg preveč po porodu in malo vem kako se počutiš. Dobeseno me je teža ovirala pri vseh opravilih. In brez skrbi - tudi prijatelji so dali komentar , češ kako sem se zredila. Pa nisem zamerila. Ker sem sama vedela,da se slabo počutim s temi kilogrami. In sem jih dala dol v enem letu.
Večina vas je napadla nazaj. Samo nekatere pa ste pritrdile. In najbolj cenim odgovor - da vas muči telesna teža - ampak ne gre navzdol nikakor ali da se mučite. Te moje kolegice niti ne poskušajo in jim niti ni mar za svojo težo. Verjemite - jih dobro poznam. Sem jih spravljala na kolo,na rolerje,na odbojko,na lahek tek - pa nič od nič. Jim je vseeno. In zato me je zanimalo - a je ženskam tako vseeno kakšno maso nosijo ali se s tem kaj obremenjujejo. Pa zgleda da je napad še vedno najboljši,kolikor berem.:-)
Hvala za vse odgovore. Imam realno sliko kaj ženske nosijo v glavi glede kg. Jaz tega pač nisem vedela. Jih bom pustila pri miru. In naj pač ležijo na kavču. Dale ste mi pa pravilni vpogled v vaše misli in glave. HVALA:-)
avatar dd 

Re: prekomerna teža


04.05.12 14:10
Mogoče naj dodam: niti najbližji niso nikoli vedeli, kako, kdaj in zakaj se obremenjujem s svojo težo. Moj najpogostejši odgovor je bil v stilu: glej stran, če te moti.
Pa sem telovadila, tekla, manj jedla, se držala te ali one diete - ampak ko me ni nihče videl. Tortico sem pojedla, ko smo šle na tortico - ampak to je bila edina v tistih dveh mesecih.
Mož, sicer hud športnik je po tem, ko je bil že en mesec doma na bolniški našel moje skrite tekaške copate in uro v predalu.


Ne moreš obsodit, da jim je vseeno, ker res ne veš.
pemina 

Re: prekomerna teža


04.05.12 15:02
Navedeno
tuja koža
Jaz sem tokrat prvič v fazi, ko mi je vsako miganje napor, obupen napor. Kar je pri tej kilaži logično. Operacijo jemljem kot berglo, če se seveda bom zanjo sploh odločila (pa ne za trak), ki mi bo pomagala manj jest in več migat. Saj jaz shujšam še nekako, čeprav je že to muka, ampak ohraniti pa nikakor ne morem. Sama sem sprobala vse, od hujašnaj v KC, pa Sentočnikovo pa vse živo - saj dol je šlo, ampak čim sem prišla na t. i. "vzdrževalni način" je bilo konec.

Vzdrževanje teže ne pomeni, jej enako kot pred hujšanjem. Vzdrževanje pomeni, da popolnoma spremeniš svoje življenjske navade okoli prehranjevanja in gibanja... To zmoremo samo, ko nam naredi klik v glavi... če tega ni, nobena operacija ne pomaga...

Jaz si več ne znam predstavljati življenja, ki sem ga imela prej, ko sem v gostilni najprej pogledala, če bom pasala v stol, kako mi bo vse viselo, ko bom sedela, ko sem se tako prenajedla, da sem se dejansko sede znojila ter da mi je bilo ubitačno slabo od sitosti.... Imela sem takšen odnos do hrane, da si kaj takšnega, s to pametjo in miselnostjo danes sploh več ne znam predstavljati. Nikoli več v prejšnjo kožo! Vem, kako je bilo težko s 127kg lesti v hrib, znova in znova, zato vem, da se marsikaj da z veliko vztrajnosti in volje. Meni nihče ne bo rekel, da se ne da, vse se da, če se le hoče, ostalo so izgovori.
ayna4321

Re: prekomerna teža


04.05.12 18:29
Živjo. Zanimiva tema in občutljiva. Naj dodam svoje mnjenje, kot študentka. Ja, boli, če te kdo nekaj bucne z besedo v smislu, kot ste napisali. Omenili ste trebuh. Zakaj ravno trebuh? Večkrat me je kdo zbadal zaradi ušesov in še sedaj se ne morem losati tega, teh opazk. Trebuh se vidi, kaj pomeni trebuh? Ženskost, ali je ženska zanemarjena, če ima trebuh, so različni tipi postave in maščoba se kopiči na dele telesa. Zakaj ne vpraša nihče tega, ali je ta ženska prijazna, zna pomagati, zna poslušati, dobra mama in podobno. Tu pa ne. Potem, če ima trebuh je za v smeti in polom. Ne vem. Kaj točno misliti?
POtem pa nekdo kritizira tvoj trebuh, ker ni po merah nekih kvazi revij. Ni čudno in sploh ne, da je toliko motenj hranjena pri gospeh srednjih let in začne se že v vrtcu, ko mi je kolegica rekla, da je punčka stara 5 let, rekla, da ne bo več jedla in nikakor ne morejo spraviti se jesti, ker ji je ena rekla, da je bajsa. S takimi rečmi se obkladamo tudi kasneje, morda na drug način.
Na spoštovanje in človeka pa se pozablja, na jedro in osebnost. Kot, da so brezcelulitne noge, raven trebuh, in dobro oprsje edino kar šteje... Moje razmišljanje.

Lep vikend,

ayna
Biba M

Re: prekomerna teža


07.05.12 08:54
Navedeno
Ena predebela
Jaz bom pa tako rekla, da če v življenju nisi imela težav s težo, potem ne moreš niti v sanjah vedeti kako je to hudo. Jaz teoretično vse vem kaj in kako naj bi zdravo živela a se kljub temu že vse življenje mučim s preveliko težo. Upam si trditi, da je velika večina predebelih takih zaradi težav s psiho. Jaz gotovo. In še zdaleč ne misli, da je tem tvojim znankam vseeno. Ni jim, samo pomagat si ne morejo, saj je to vse prej kot enostavno. Tvoji dobronamerni nasveti jih gotovo prav nič ne razveselijo. Če bi ti kdaj imela težave s težo in jih uspešno rešila, potem soli ljudem pamet. Drugače bodi raje tiho, saj ne poznaš ozadja debelosti in lahko človeka prizadeneš. Predstavljaj si, da si v vodi in ne moreš splavati na površje ker si privezana na utež. Tako približno se jaz in še marsikdo spopada z zasvojenostjo s hrano. Imaš zdaj kaj boljšo sliko ?

Maš prav! Psiha, to mora dozoreti v glavi! Sej vsi vse vemo, debelost ubija itn! Samo en mali klik v možganih pomaga, ne pomaga pa pametovanje ene suhice, ki ve EN DREK!

Avtor:


Naslov teme:


  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 krat 5?