Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
jolalola

Naši podnajemniki

03.05.12 11:30
so mi pa danes sporočili, da je v hiši nekaj mravelj in da kdaj jim mislim priti to počistit. Sem skoraj umrla od smeha :) Še dobro, da je že v teku izvržba, ker najemnine in položnic pa seveda ne plačujejo. Včasih se res vprašam v katero smer se zemlja vrti :))))

Re: Naši podnajemniki

03.05.12 11:35
:))))
vpraši jih, če jim lahko še stanovanje počistiš

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Kdor nič ne ve, pa ne ve, da nič ne ve, je neumnež, izogibaj se ga!
Kdor nič ne ve, pa ve, da nič ne ve, je nevednež, pouči ga!
Kdor nekaj ve, pa ne ve, da nekaj ve, spi, zbudi ga!
Kdor nekaj ve, pa ve, da nekaj ve, je modrec, sledi mu!
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
zatopa

03.05.12 11:38
:(( Zato imam pa jaz prazno stanovanje:( Ker je res najemnik tako zaščiten, da ga še ven ne spraviš, čeprav ne plačuje stroškov. Preden se sodišča obrnejo lahko zaradi njih že bankrotiraš.
jolalola

03.05.12 11:42
Navedeno
Swan
:))))
vpraši jih, če jim lahko še stanovanje počistiš
Samo likala pa ne bom ha ha
Rok-1 

03.05.12 11:47
Izvršba? Ali imate najemno pogodbo za nedoločen čas?
Ukvarjati se stroški, sodišči, odvetniki...

Zakaj jih preprosto ne postavite pred vrata?
Antun

03.05.12 12:04
Kaj pa če bi jim odgovorila takrat, ko bodo poravnali svoje obveznosti.
Bravo..

03.05.12 12:15
Dobra ideja tole z mravljami...kaj veš kje se dobijo ta rdeče?
lilas

03.05.12 12:34
Kako si pa dosegla izvsrbo?
Ta rdeča

03.05.12 13:01
Rdeče mravlje boš spravila v hišo, če boš stene namazala s potenjem od rdečelasca...
hja

03.05.12 13:32
Navedeno
Rok-1

Saj sploh ni preprosto. Povej kako?
Tea76 

03.05.12 13:51
Ojla,

če človek želi podati predlog za izvršbo in to počne prvič, mu zadeva vzame pol ure časa in stane 36 € v primeru, da zadevo podaja elektronsko. Prej se je to delalo preko COVL, zdaj pa preko spletne strani sodisce.si. Potrebno se je registrirati in imeti elektronski podpis. Ne potrebuješ odvetnika ampak samo nekaj funkcionalne pismenosti in je zadeva rešena. Če teče vse gladko, človek ki poda predlog za izvršbo pride do svojega denarja v roku enega meseca.
Kaj se pa tiče tega, da naj avtorica postavi najemnike na cesto bi rada videla junaka, ki bi to na legalen način in brez težav storil. Najemniki so zaščiteni kot severni medvedi.

Lp,
Tea
Rok-1 

03.05.12 14:03
Navedeno
hja
Navedeno
Rok-1

Saj to je, da ne vem če je to mogoče legalno narediti. Če imaš pogodbo za določen čas moraš verjetno počakati, da ta čas preteče, potem jih pa lahko fizično ven postaviš - ali tudi tega ne?
Vem da je problem veliko hujši pri pogodbi z anedoločen čas.

Sam sicer prisegam na 4 močne kolege in 30 min - pa so vsi zunaj in roba čez balkon ali na dnu stopnišča - čeprav ni legalno.
eh

03.05.12 14:20
Navedeno
hja
Navedeno
Rok-1

Ko ga ni doma, njegove stvari postaviš pred vrata, zamenjaš ključavnico in konec.
V čem je problem?
Potem te pa naj toži, bo itak trajalo 30 let......
samO

03.05.12 14:23
Tudi, če pogodba še ni potekla, če jo je najemnik kršil (ne plačuje, uničuje....) ga lahko postaviš pred vrata. Tako je vsaj napisano v moji pogodbi. Kot je napisano nad menoj. Tista, ki bi rada videla junaka, evo me. Sem to tudi naredil. Posledice? Ne da bi vedel. Nikoli več ga nisem videl, stanovanje pa oddal drugemu. To je to.
hja

03.05.12 14:42
Navedeno
eh
Navedeno
hja
Navedeno
Rok-1

Ko ga ni doma, njegove stvari postaviš pred vrata, zamenjaš ključavnico in konec.
V čem je problem?
Jah, to je edino.
DKR

03.05.12 16:23
Navedeno
hja
Navedeno
eh
Navedeno
hja
Navedeno
Rok-1

V čem je problem?
Jah, to je edino.

Hja,tako preprosto to ni. Če imajo pogodbo (pa četudi jo kršijo),jih moraš tožiti ti. Če narediš to,kar si napisal ti, boš v končni fazi nasrkal ti. To je isto,kot , da nekomu oddaš lokal,potem pa ti prideš in določaš kakšna bo ponudba in delovni čas,.itd. Ne gre to tako enostavno, razen za mačote ala Rok-1 in podobne modre glave,ki svetujejo 4 močne fante in podobne neumnosti. Sem bil že v obeh vlogah in ko me je lastnik hotel izseliti na silo ( tudi z nekaj močnimi fanti,ki so medtem,ko me ni bilo doma zamenjali ključavnico,potem pa me počakali pred stanovanjem) je on potegnil ta kratko in dobil še kazen za kršenje JRM, močni fantje pa so ob prihodu policije stisnili rep med noge. Sam pa sem vstopil ob pomoči policije. Res pa je, da je najin spor bil takrat že na sodišču. Skratka, nikomur ne priporočam takšne samovolje in cenenega mačizma.Žal bo treba počakati na odločitev sodišča,ni druge.
ah jojjoj

03.05.12 16:45
Navedeno
DKR
Navedeno
hja
Navedeno
eh
Navedeno
hja
Navedeno
Rok-1

V čem je problem?
Jah, to je edino.

Hja,tako preprosto to ni. Če imajo pogodbo (pa četudi jo kršijo),jih moraš tožiti ti. Če narediš to,kar si napisal ti, boš v končni fazi nasrkal ti. To je isto,kot , da nekomu oddaš lokal,potem pa ti prideš in določaš kakšna bo ponudba in delovni čas,.itd. Ne gre to tako enostavno, razen za mačote ala Rok-1 in podobne modre glave,ki svetujejo 4 močne fante in podobne neumnosti. Sem bil že v obeh vlogah in ko me je lastnik hotel izseliti na silo ( tudi z nekaj močnimi fanti,ki so medtem,ko me ni bilo doma zamenjali ključavnico,potem pa me počakali pred stanovanjem) je on potegnil ta kratko in dobil še kazen za kršenje JRM, močni fantje pa so ob prihodu policije stisnili rep med noge. Sam pa sem vstopil ob pomoči policije. Res pa je, da je najin spor bil takrat že na sodišču. Skratka, nikomur ne priporočam takšne samovolje in cenenega mačizma.Žal bo treba počakati na odločitev sodišča,ni druge.

In zakj te je bilo potrebno izseliti na silo???????????
Tudi sam se strinjam, da je take treba postaviti na hladno. PIKA
jolalola

03.05.12 20:06
Navedeno
DKR

no tako komplicirano pa spet ni...seveda, če se oddaja s pametjo. Mi oddajamo hišo z notarsko overjeno pogodbo, ki ima že izvršilno funkcijo. To pomeni, da prvi dan zamude preprosto oddamo elektronsko izvržbo in stvari so rešene. Nobene tožbe in zavlačevanja. Drugače hiše tudi pod razno ne oddamo nobenemu. Pa smo do sedaj kljub temu čakali, pa prosili, pa skušali razumet....no mravelj pa kakorkoli obrnem ne morem razumeti :))) Malo prej sem dobila sms, da moramo hišo v celoti zapreti s silikonom zato, da mravlje ne bodo imele kje hodit not. Pa da umreš od smeha :)))
DKR

03.05.12 20:13
Navedeno
ah jojjoj
Navedeno
DKR
Navedeno
hja
Navedeno
eh
Navedeno
hja
Navedeno
Rok-1

V čem je problem?
Jah, to je edino.

In zakj te je bilo potrebno izseliti na silo???????????
Tudi sam se strinjam, da je take treba postaviti na hladno. PIKA

No,lastnik se je hotel narediti francoza. Ob vselitvi sva se dogovorila, da renoviram stanovanje nova okna in adaptacije kopalnice in to investicijo bi mi odštel od najemnine. Nakar je po nekaj mesecih "pozabil" na to in se skiceval na to, da mi ni dal pisnega dovoljenja za te adaptacije in da želi najmenino v celotnem znesku. Seveda sem ga gladko odpikal in mu prenehal plačevati najemnino ( stroške sem redno poravnaval) in tožbo na sodišču tudi dobil ( priče, računi).Vmes pa je lastnik poklical nekaj južnih bratov,ki bi me naj izselili.Prišlo je do nekaj ekscesov, nazadnje pa je lastnik potegnil kratko,pa še kazen je plačal :))))).
jaz takole..

05.05.12 00:23
samo enkrat me je en fajn nasankal na takle način..potem pa vsakim povem -in res smrtno resno mislim-da en račun ali najemnina neplačana v roku (imamo v pogodbi!) pa so ZUNAJ brez vrnjene kavcije seveda.
In če se sami ne spravijo jih v pol ure jaz - z zamenjano ključavnico..pa naj me iščejo kdorkoli ker grem na počitnice v tujino-oni lahko naredijo VLOM in si nakopljejo policijo ali pa igrajo po pravilih iz pogodbe
hhdl

06.05.12 22:36
Navedeno
eh
Navedeno
hja
Navedeno
Rok-1

V čem je problem?

Moji stari so v takem primeru izgubili na sodišču in plačali mastne pare. Če ne sestaviš res dobre pogodbe je hudič.
Gumzi

08.11.12 09:18
Rad bom delil izkušnje tudi vam.Vam povem zgodbo!

Pred 3 leti sem oddal stanovanje vse z pogodbo rok oddajanja 1 leto.Po enem letu bi se moral izselit.Ni šel ven.Na lep način sem se poskušal pogovoriti pa ni šlo.Nepopolne najemnine in položnive mi je metal v domači nabiralnik.Izklopil je tel številko na mobitelu,na vrata sem hodil zvonil nič.V letu 2011 sem ga videl 3x .takrat sem mu osebno poskušal vročiti odpoved pa je ni hotel podpisat,niti njegova izvenzakonska partnerca.Zaradi njegovega neplačevanja elektrike je elektro odklopilo. elektriko.Pred tem sem ga pismeno opozarjal pisal na njegov mail odpovedi pogodbe na vrata nalepil 2 odpovedi.Pošte ni dvigoval na njegovem stalnem naslovu.Za 8 mesecev se je potuhnil kao dela v tujini.Osebe ki so bivale in še bivajo zdaj so rekle da s tem nimajo nič.
Po odlopu elektrike sem dobil začasno odredbo o motenju posesti in zahtevek odškodnine za 2500 eu.
Navedbe v zahtevku najemojemalca da ima mladoletnega otroka in še 20 lažnih izjav.Sodišče priklopilo elektriko nazaj, po 3 tedni teme se banda še stalno ni spravla iz stanovanja,še več navedel je da mu sem mu jaz zamenjal ključavnico na nabiralniku in da mu nisem dajal položnic-za popizdit.Poskušali smo rešit z mediacijo(nov postopek reševanja sporov)Na obe obravnavi ni prišel na prvo je prišel samo njegov odvetni,klient se ne odziva niti odvetniku ni dvigoval telefona.Na drugo obravnavo ni prišel niti on niti njegov odvetnik.Na prvi obravnavi Tožbe zoper najemodajalca zaradi motenja posesti pridemo vsi razen najemnik spet ne.Odvetnika elektra sodišče odslovi ker nimajo veze več pri nadaljni obravnavi oni so ravnali v skladu z 50.čl o dobavi,nikjer ni obstajal dokument o naročilu mojem odklopu elektrike.Sodnica ponovno določi sestanek pri njegovem odvetniku v roku 1tedna ponovno nič ne odziva se na klice odvetnika ki bando zastopa.Vmes vložim tožbo za ispraznitev stavnovanjain plačilo nastalih stroškov v višini 6000 eur.koliko znašajo stroški po 2 letihz 7 pravnomočnimi izvržbami zoper mene.
Gospod najemnik se kopa v denarju je najemnik počitniškega obrata ,njegova družina pa stanuje v mojem stanovanju in mi dela dolgove.Sodišče bo pa mlelo in se delalo pametnega.Tako za vse poduk preverite če imata oba zaposlitev redno,potrdilo o zaposlitvi,potrdila enoletnega nakazila na banko.Pogodbe sklepajte za 3 mesece,v primeru zamude in najemnine takoj odpoved najmne pogodbe vpišite v pogodbo izpraznitev v 30dneh ne spuščajte se v mediacije ker samo tako banda pridobi na času.Takoj vložitev tožbo za ispraznitev stanovanja.Če najemniki nimajo izpolnjenih pogojev za najem jim nikakor,nikakor ne oddajte stanovanja.To naj bo pameten nasvet podkrepljenim z resničnim primerom kaj se vam lahko zgodi.Rajši prazno pa 100 eu na mesec stroškov kot pa take stvari da se vam dogajajo kar se meni.Sem pa zato da se vzpostavi spisek ljudi ki naj bo objavljen na državnem portalu kateri počenjajo takšne stvari ljudem kot sem jaz.Pa še za zadnje stanovanje z 56m2 sem oddal za borih 200eu komfortno v bloku z delno opremo z garažo in balkonom v Mariboru.Stroški znašajo obratovalni 200eu.Upam da vam nisem pokvaril dneva če ste v podobni situaciji začnite takoj z sodnimi postopki.Vsakršne ostale aktivnosti kot so silaki in menjave ključavnice pa odsvetujem ker je že najemnik -lastnik stanovanja po naši butasti zakonodaji.V primeru če nekomu vkradete avto in vas polocija dobi vam odvzamejo avto vas pa zaprejo ,Če pa vam nekdo vkrade stanovanje pa lahko biva banda v vašem stanovanju kako dolgo hoče.Slovenija pa pravna država .Sodniki si naj vzamejo za vzgled kako se postopa v tujini.Pa lep dan vsi nejemodajalci in najemniki.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 plus 13?