Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
prijateljica mi je povedala, da je po radiu slišala, da nameravajo v OŠ ukiniti zemljepis, zgodovino, likovno vzgojo in glasbeno vzgojo. Baje se mislijo zgledovat po Kitajski, ki otroke že v otroštvu usmerjajo v kasnejše izobraževanje.
Sprašujem se, kako je to lahko mogoče. Kako se bo otrok sploh odločal, če se bo v šoli učil samo jezike in matematiko?
Kako se bo kasneje sploh vpisoval, če ne bo imel pojma o tem, kaj je geografija, kaj zgodovina? Kako bo sploh vedel, kaj ga veseli?
A se bodo potem samo jezikoslovci in matematiki producirali v naših OŠ?
Ma ta je pa bosa, ti pa tud vse verjameš.

Saj so res čukci tile, ki prihajajo ven s takimi idejami kaj vse bodo spremenili v OŠ, sam lih tolk pa tud niso tupi no.
zgodlarca + zemlarca

Re: Ali res nameravajo ukiniti likovni pouk v OŠ?

02.05.12 23:04
Kaj pa je kadila in pila tale tvoja frendica?
Tudi meni se zdi vse to malo čudno in trapasto. Ubogi otroci bi ostali samo s tistimi predmetih, kateri jih večino ne veselijo. Vsaj tako opažam jaz.

Frendica pa je spila eno Fanto, kadi pa ne.
Tole meni diši po kakšni vaji Denisa Avdiča zjutraj na radiu 1.
Tole novico je najbrž predelal "telefonček" efekt. Saj se še spomnite tele otroške igre? Res pa je tole: trenutno zakon, ki ureja osnovno šolo, določa, da se tako imenovani vzgojni predmeti ne bodo več imenovali "... vzgoja". Res je torej, da v osnovni šoli ne bo več likovne vzgoje, temveč likovna umetnost, ne bo več športne vzgoje, temveč šport, ne bo več glasbene vzgoje, temveč glasba ... Če dotelj, ko je to predvideno, ne pride še do kakšne spremembe zakona ...

n
ena ki spremlja mal

Re: Ali res nameravajo ukiniti likovni pouk v OŠ?

03.05.12 11:30
no sej za zgodovino itak ne bi noben jokal, pa ne zaradi predmeta. pač pa zaradi kadra ki predmet uči in pametnjakovičev, ki so napisali učbenike
Prvi april je bil pred enim mesecem, očitno lista na koledarju ni obrnila:)
ne, to ni res. edino o čemer so se dejansko pogovarjali (če so že prišli do konca, ne vem) je bilo preimenovanje predmetov npr. likovna vzgoja = likovno izražanje. tako da brez skrbi :)
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 7 krat 6?