Zanima me koliko vas je takšnih, ki ste včasih bile ponosne lastnice lepega in čvrstega telesa, danes pa nič več?
Počasi bom stara 40 let, za mano so porodi. Kljub ogromno športa, beljakovinam in raznim kozmetičnim preparatom nsiem zadovoljna s svojim telesom. Najbolj me jezi trebuh, ni ploščat kot pred časom, kljub temu da sem suha nisem več prekla.
Okoli mene mi govorijo da sem super, da svoja leta dobro nosim, ampak jaz sem nezadovoljna:(( Če enkrat nekaj imaš in zdaj kljub trudu več nimaš, je pač tako.
priznam, da se tudi ne morem sprijazniti z nekaterimi spremebami tam okoli 40 leta. in čakam na boljše čase, pa kar nočejo priti. Po drugi strani pa, a je realno pričakovanje, da bom imela postavo in kožo brez gub kot 20 letnica? Namesto v ogledalo, bo treba več gledati drugam.
Jaz sem čez štirideset. Zdi se mi, da jem čedalje manj in grem samo v širino. Danes je za mano 50 km s kolesom, nič večerje. Ja, škoda da nisem večni kapsl...
Pred cca.3 leti sem imela 60 kg,dokaj fajn postavo,kupila novo garderobo,uživala življenje z dvema otrokoma in možem.Sedaj,po četrtem porodu,kilogrami ne grejo in ne grejo dol(76 kg),malo je najbrž kriv tudi EMŠO(36 let),moja dve leti stara hčerka poje več kot jaz,gibam se nonstop,pa brez uspeha.Zato komaj čakam,da se septembra vrnem v službo,ki je dokaj stresna,in izgubim tisti višek kil.Še sedaj nosim nosečniške hlače,ker mi drugo ni prav,pa je najmlajša stara 6 mesecev,od poroda pa mi je "zmanjkalo" le 6 kg.Pa me ne motijo strije,niti celulit,niti povečana zadnjica,moti me samo in le trebuh.Upam,da bo šlo.
jaz pa sem (kmalu bom) 47, pa sem v zadnjih letih sicer shujšala, kljub rednem teku, se pač odvečne kože ne da več 'skpstisnt', tko da sem 'zrela in ovenela'.........((((((((((((
pa moja lastna mama je fenomen, zmeraj bolj ugotavljam. ista je k vosek že od kar jo poznam, pa so ji vedno vsi govorili, pazi boš vidla vse se te bo prijelo, mena, kile gor ...
ja itak. ne ve, kaj je to dieta, eni stvari se ne odpove, nikoli se ne merka. ne ve kaj so oh, beljakovine, je to, toliko in takrat, ko ji to sporoča telo. pri 56 je mladenka in vsi ji zavidajo tako postavo. je pa res da leta naredijo svojo ima pač malo povešeno, ovenelo kožo tko recimo na nadlahteh se vidi al pa stegna da niso učvrščena. z nekaj redne vadbe za mišice bi bilo vse napeto. ko jo kdaj špiknem pravi moje telo mi že dobro služi :-)
drugače pa njej lajfstajl zgleda tkole
red red red na vseh področjih, vedno isto spanje, gibanje, hrana. redni obroki, veliko manjših, skoz nekaj žuli se pa ne baše, skoz v pogonu (tudi če se vrti okoli svoje osi ni pri miru), veliko tekočine, sadja, zdrave hrane.sem zpada tudi pražen zabeljen krompir, pa repa z ocvirki, jajca pečena na masti. ni pa nekih pripravljenih gotovih kupljenih jedi, kemikalij, prigrizkov nezdravih in pretiranih sladic. to pa drži. matr še js ji zavidam priznam,.predvsem ko se lahko zaustavi pri dobrotah ko reče dovolj je bilo, zakaj bi se nažirala in to je tisto, ljudje se kaj prehitro nažiramo ker je dobro, ker kaj futramo ... :-( kr iz navade :-( če bi poslušali svoje telo ...
Človek se mora sprejeti tak kot je, šteje tako samo simpatičnost in vedrost, drugi se morajo dobro počutiti v naši družbi in taki nas vidijo lepe.
Telo ni mladostno in ko imaš dioptrijo se moraš zjutraj pogledati v ogledalo brez očal in verjele ali ne nobene gube ni nikjer.
Res šteje vedrost pri človeku, ampak ko se dam v kopalke me ta vedrost mine.
Jezi me, da mi večina prijateljic zavida moje telo, sama pa vem da je le postarana verzija tistega vcasih.
Ja treba bo sprejet dejstvo, da je najpomembnejše zdravje, potem pa vse ostalo.
Po porodih sem bila vedno fit po pol leta, pozna se zdaj ta blizina 40tke, pa se mi je zdelo da sem glih bla 30:((
Sem pa vesela, da nisem edina takšna nečimernica:))
Najtežje je, ko se začne, potem se pa sprejmeš, ti ne ostane drugega. Mož, prijatelji, vsi postarani, madona, saj bi bilo čudno, če bi bila potem edina mladenka.
Je že prav tako, se nehaš obremenjevat.
Tako sem jezna sama nase! Se ne sprejmem pa pika. Dopolnila 40 in mi ne gre moja postava skupaj. Časa zase nič od nič. Nekaj telovadim doma, nekaj se mažem, poskušam jesti zdravo a mi ne uspe vedno..... Skratka...Včasih pa.... oh, ja.... bila vitka, jedla vse po vrsti, redno športala. Kg imam 7 viška, a ker sem bolj pri tleh, se vse krasno vidi in je vse mehko... bljak :((
Evo, še ena nezadovoljnica... Stara 37 let, že dooolgo po porodu ampak kaj se mi dogaja zadnjega pol leta pa ni več normalno. Kil imam toliko kot takrat, ko sem šla rodit (pa sem takrat zgubila vse in še kaj zraven), trebuh kot bi bila 6 m noseča, ostalo je še kar OK, čez rit se nisem razširila. Vsak dan (sedaj že 3 tedne) telovadim po vsaj pol urce (največkrat 45 minut), delam vaje za trebuh, rit in stegna, vsakič čisto prepotena. Tekla sem že pred tem, trenutno pa zanj nimam časa (telovadim ob 10 zvečer v dnevni sobi). REZULTATOV PA NI IN NI, vsi se že delajo norca iz mene, vsa leta sem bila "suha kot prekla". Res sem slabe volje zaradi tega, ves čas gledam samo ta nesrečni trebuh, kako visi čez pas :(
Ženske, največji problem, ki ga imate, ni v tem, da vam z leti raste trebuh/rit, ampak to, da vam z leti tudi malo ne rastejo možgani. Ženska pri 40 bi pač morala že imeti nekaj pameti, da ne rečem modrosti (kar je skorajda tujka za današnjo zavest) in se starati oz. pač izgubljati mladostniški lesk z neko eleganco, izkušnjami in dejansko neko notranjo globino, ne pa da objokujete izgubo barbi teles kot ene blesave najstnice.
Končno en pameten komentar! Stara sem 47 let, imam kar kakšno kilo preveč, pa povešene joške, pa gube, pa lise in pege.... Pa se nič ne sekiram in uživam v svoji koži, Zavedam se, da nikoli več ne bom izgedala kot nekoč, čeprav bi shujšala, se dala operirat in nafilat z raznimi plastikami....Seveda pa malo pazim na prehrano in se tudi rekreiram, vendar v glavnem zaradi dobrega počutja , ne pa zaradi videza.
jaz nisem govorila o povešenih joških, riti, gubicah in podobnem, staram se, to vem in to paše zraven. Nihče pa mi ne bo govoril, da sem lahko debela ker sem stara!