Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sre, 15. maj 2013
ned, 12. maj 2013
pet, 17. maj 2013
ned, 12. maj 2013
tor, 14. maj 2013
čet, 16. maj 2013
sre, 15. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013

Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:09 |
|
tudi dobila pol manj
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:12 |
|
cca.
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:15 |
|
cikcak.
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:18 |
|
upoštevajo
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:23 |
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:26 |
Navedenocikcak.
Za OD me ne skrbi, ker sem imela najmanjšega, t.j. 22 eur. me pa skrbi za vrtec, menda gledajo leto2010, jaz pa sem btez službe in od letošnjega feb. tudi brez nadomestila. Tam sem decembra sicer označila, da sem brezposelna, pa me je hudo strah ali bodo to upoštevali ali ne. Odločbe pa kar ni in ni:(
|
čakam na akcijo
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:28 |
|
cikcak.
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:30 |
Navedenorazocarana876Navedenocikcak.
Za OD me ne skrbi, ker sem imela najmanjšega, t.j. 22 eur. me pa skrbi za vrtec, menda gledajo leto2010, jaz pa sem btez službe in od letošnjega feb. tudi brez nadomestila. Tam sem decembra sicer označila, da sem brezposelna, pa me je hudo strah ali bodo to upoštevali ali ne. Odločbe pa kar ni in ni:(
ja,tudi pri meni je to največji problem.Prejšni teden sem dobila odločbo,sploh mi niso upoštevali brezposelnosti,znižali otroške,prestavili v 4.plačilni razred za vrtec,skoraj me je kap.Sem šla na CSD,naredili so zapisnik,ampak mi niso znali odgovoriti,ČE BODO BREZPOSELNOST LAHKO UPOŠTEVALI in kako dolgo bo trajalo,preden dobim odgovor.Ne moreš verjet.Tudi nimam nobenega nadomestila,nič.Gledajo samo za leto 2010,kot norci,jih ne briga,v kakšneh finančnem stanju si sedaj.Groza!
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:34 |
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:37 |
Navedenocikcak.Navedenorazocarana876Navedenocikcak.
ja,tudi pri meni je to največji problem.Prejšni teden sem dobila odločbo,sploh mi niso upoštevali brezposelnosti,znižali otroške,prestavili v 4.plačilni razred za vrtec,skoraj me je kap.Sem šla na CSD,naredili so zapisnik,ampak mi niso znali odgovoriti,ČE BODO BREZPOSELNOST LAHKO UPOŠTEVALI in kako dolgo bo trajalo,preden dobim odgovor.Ne moreš verjet.Tudi nimam nobenega nadomestila,nič.Gledajo samo za leto 2010,kot norci,jih ne briga,v kakšneh finančnem stanju si sedaj.Groza!
OMG, ne me strašit. Kap me bo. Bom pač otroka izpisala iz vrtca. Ni mi pa vseeno zanj, ker je zadnje leto pred šolo. Zdaj imajo en kup stvari, nastopov, pacug itd...Tamau ful rad hodi in se mi bo srce trgalo, sam kaj pa naj:(((
|
revšna
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:38 |
|
cinkica
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:47 |
Navedenocikcak.Navedenorazocarana876Navedenocikcak.
OMG, ne me strašit. Kap me bo. Bom pač otroka izpisala iz vrtca. Ni mi pa vseeno zanj, ker je zadnje leto pred šolo. Zdaj imajo en kup stvari, nastopov, pacug itd...Tamau ful rad hodi in se mi bo srce trgalo, sam kaj pa naj:(((
|
fda
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:51 |
|
revšna
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 10:59 |
Navedenofda
Se sploh ne sekiram, meni 50% dodatka ne morejo vzet, prav tako veliko več ne morejo dvignit vrtca. Me pa zanima, kakšne zneske ste dobivali od socialne, da je to sedaj tak problem? Očitno nekaj nekje imate, da vam jih nižajo.
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:01 |
Navedenorevšna
razočarana 876, še enkrat ti polagam na dušo, da na CSD zahtevaš, da ti upoštevajo brezposelnost.
Torej: če si bila tam in so napisali zapisnik...kakšen zapisnik? Ali si podala pritožbo na zapisnik. Če je tako, je najbrž ok, ker moraš dat pritožbo v roku. In to PRITOŽBO, saj imaš najbrž kopijo zapisnika. Sicer bi TI morala sporočiti vsako spremembo v roku 8 dni (ali si jim sporočila, sicer se lahko sklicujejo, da nisi sporočila spremembe....pojdi jih vprašat, ali moraš dat še to vlogo za spremembo, da bi veljalo vsaj za naprej, v kolikor bi za nazaj zavrnili pritožbo. Skratka zahtevaj, naj ti pojasnijo, kaj je v tvojem primeru najbolj smotrno storiti, da bi se brezposelnost upoštevala čimprej.. In izguba dohodka SE UPOŠTEVA. To ti lahko citiram iz zakona.
Pri nas je mož brezposelen in bo dobival kot invalid par fičnikov iz ZPIZa, in so mi rekli, da se to ne upošteva, ker ne gre za izgubo konstantnih dohodkov. Sem prebrala zakon in res govori, da je sprememba le, če izgubiš dohodek (kot ti), pri nas pa ne gre za izgubo periopdičnega dohodka (koga briga, če namesto 1000 neto plače dobiš 150 € nadomestila invalidnega).
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:03 |
|
ddsdf
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:13 |
Navedenosparker
Samo ne se pustit nap*****, da je treba razliko takoj plačat/vrnit.
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:18 |
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:21 |
NavedenorevšnaNavedenofda
Se sploh ne sekiram, meni 50% dodatka ne morejo vzet, prav tako veliko več ne morejo dvignit vrtca. Me pa zanima, kakšne zneske ste dobivali od socialne, da je to sedaj tak problem? Očitno nekaj nekje imate, da vam jih nižajo.
Sem že tolikokrat napisala, bom še enkrat. Smo 4-je, en otrok jasli, en šola) , mož po novem brezposelen, jaz dobrih 800 neto. Upoštevajo dohodke 2010 (ko sva imela oba dohodek), prištejejo še otroški dodatek, zdaj sem plačevala vrtca (jasli, polna cena skoraj 500 €) 20 % (so mi upoštevali, da je imel mož le 60% iz Zavoda, zdaj ko je to poteklo, ne upoštevajo več, temveč kar leto 2010). Sem preračunala, da bom zdaj ob drastično poslabšani situaciji plačevala vrtca okoli 200 € (43%), upam sicer na ugodnejši izračun (35%), ker ne morem sama izračunat, ker ne vem , ali prištejejo otroške d. iz leta 2010 (imeli le enega otroka), ali zdajšnje (imamo 2 otroka), nisem niti izračunala 3,41 % obresti od varčevanja na otroški hran. knjižici (kar dobijo za RD ipd)
Otroških pa imam trenutno 104 € za oba, in menim, da bodo šli vsaj za pol navzdol. In če upoštevam še poračun obojega (vrtec+otroški) od 1.1.2012dalje...ja, tenko bomo piskalai z mojo plačo
|
mene zanima
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:35 |
Navedenorazocarana876
eKatastrofa.Ko smo imeli samo enega otroka smo vsa leta prej plačevali 10%,kar je tudi bilo za naše mini plače primerno.Sedaj pa.....ne morem verjet!
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:39 |
Navedenomene zanimaNavedenorazocarana876
eKatastrofa.Ko smo imeli samo enega otroka smo vsa leta prej plačevali 10%,kar je tudi bilo za naše mini plače primerno.Sedaj pa.....ne morem verjet!
Mene pa zanima, če ima otrok v vrtcu kaj boljšo oskrbo, če moraš recimo plačevati zanj 300 evrov, v primerjavi s tistim, za katerega starši plačujejo 50 evrov. Ali je štos samo v tem, da tiste z višjimi plačami toliko oberejo, da pridemo na koncu vsi na isto?
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:44 |
Navedenomene zanima
Mene pa zanima, če ima otrok v vrtcu kaj boljšo oskrbo, če moraš recimo plačevati zanj 300 evrov, v primerjavi s tistim, za katerega starši plačujejo 50 evrov. Ali je štos samo v tem, da tiste z višjimi plačami toliko oberejo, da pridemo na koncu vsi na isto?
|
revšna
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:51 |
Navedenomene zanimaNavedenorazocarana876
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:52 |
Navedenosparker
Otroški dodatek nižji za skoraj 50%, vrtec pa višji za 20% ... dan se je zares lepo začel.
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:54 |
NavedenoJalapenaNavedenosparker
Otroški dodatek nižji za skoraj 50%, vrtec pa višji za 20% ... dan se je zares lepo začel.
Glej pozitivno, lahko bi bilo obratno ;)
|
mene zanima
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 11:56 |
Navedenorevšna
Saj vem, da je ta post tvoj le provokacija. Ampak, jaz bi rade volje plačala 300 ali 400 € vrtca, če bi imela oba s partnerjem, ali pa celo samo jaz, 1500 neto plače, ampak z 800 € plače, enem brezposelnim partnerjem in dvema otrokoma pa težko dam 200 €. Pa ne spet moralizirat o tem, da če je en brezposelen, naj otrok ostane doma. Človek išče službo in otroka ne moreš dajat ven pa not pa ven pa not.
|
revšna
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 12:11 |
Navedenomene zanimaNavedenorevšna
Saj vem, da je ta post tvoj le provokacija. Ampak, jaz bi rade volje plačala 300 ali 400 € vrtca, če bi imela oba s partnerjem, ali pa celo samo jaz, 1500 neto plače, ampak z 800 € plače, enem brezposelnim partnerjem in dvema otrokoma pa težko dam 200 €. Pa ne spet moralizirat o tem, da če je en brezposelen, naj otrok ostane doma. Človek išče službo in otroka ne moreš dajat ven pa not pa ven pa not.
Lažeš. Prav prijalo vam je, da so bili vsi naslednji otroci v vrtcu zastonj in da ste imeli višje otroške dodatke kot ostali. Zvija vas samo to, da odslej plač ne bodo več "izenačevali" s socialnimi dokladami, temveč boste morali tudi vi malo globlje seči v žep.
Si pa prišla do pravilnega zaključka: če je eden od staršev doma in je finančna stiska, naj on čuva otroke. Kadar gre na razgovor, lahko otroka čuva tudi kaka babica, soseda ali pa za tistih par urih najamete varuško.
|
mene zanima
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 12:28 |
Navedenorevšna
Vedno smo tako v najslabši varianti. In če bi znala izračunat, bi ugotovila, da smo tisti, ki smo imeli plačo malo nad minimalni in veliko pod povprečno VEDNO v najslabšem položaju. Ko smo bili trije (z enim otrokom torej), smo dobivali 30 € otroških (torej za 1,5 paketa plenic mesečno). Zdaj ga imam 104 |€. Za moje pojme sem že dovolj globoko segla v žep. Bom poskusila še globlje, bi si pa želela, da globlje sežejo v žep tisti, ki so res naokrog prenašali državo, in jo še.
|
hmmmm
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 12:30 |
Navedenomene zanimaNavedenorevšna
Vedno smo tako v najslabši varianti. In če bi znala izračunat, bi ugotovila, da smo tisti, ki smo imeli plačo malo nad minimalni in veliko pod povprečno VEDNO v najslabšem položaju. Ko smo bili trije (z enim otrokom torej), smo dobivali 30 € otroških (torej za 1,5 paketa plenic mesečno). Zdaj ga imam 104 |€. Za moje pojme sem že dovolj globoko segla v žep. Bom poskusila še globlje, bi si pa želela, da globlje sežejo v žep tisti, ki so res naokrog prenašali državo, in jo še.
V najslabši varianti so tisti, ki sploh niso dobili vrtca, pa zdaj za zasebno varstvo plačujejo 400 evrov in več. In pri njih se to sploh ne upošteva kot olajšava. Izviseli pa so zaradi takšnih, kot si ti, ki bi otroke lahko čuvali doma.
|
ojojk
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 13:16 |
NavedenorevšnaNavedenomene zanimaNavedenorazocarana876
|
Ujeli smo te na laži!
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 13:55 |
Navedenoojojk
Pol mi pa reče soseda, ki se vozi z novim avdijem, imajo s.p., tudi enega otroka, da ima vrtca 50 EUR in 150 eur OD.
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 13:58 |
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 14:13 |
Navedenocikcak.
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 14:16 |
|
to pa zato
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo12.04.12 20:35 |
|
ojojk
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo13.04.12 08:22 |
NavedenoUjeli smo te na laži!Navedenoojojk
Pol mi pa reče soseda, ki se vozi z novim avdijem, imajo s.p., tudi enega otroka, da ima vrtca 50 EUR in 150 eur OD.
Haha, laž ima kratke noge, za enega otroka sploh ne moreš imeti 150 € OD, maksimum za enega je 110 €. Kaj si boš še izmislila o espejevcih?
|
mamac
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo13.04.12 08:26 |
|
HVALA BOGU
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo16.04.12 09:08 |
|
POŠTENO!
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo16.05.12 09:04 |
|
saša
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo16.05.12 22:07 |
|
POŠTENO!
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo18.05.12 09:59 |
|
mamicapravnica
Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo01.10.12 21:52 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.