Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
Otroški dodatek nižji za skoraj 50%, vrtec pa višji za 20% ... dan se je zares lepo začel.
tudi dobila pol manj

Re: Pa sem tudi jaz prejela odločbo

12.04.12 10:12
Tudi jaz sem prejela odločbo. OD so mi zmanjšali na polovico, a sem našla napako in podala ugovor.
Morda kdo ve kako dolgo traja, da obravnavajo ugovore oz. pritožbe glede na stanje v katerem trenutno so?
7 let. Zdrži torej.
cikcak.

12.04.12 10:18
Za OD me ne skrbi, ker sem imela najmanjšega, t.j. 22 eur. me pa skrbi za vrtec, menda gledajo leto2010, jaz pa sem btez službe in od letošnjega feb. tudi brez nadomestila. Tam sem decembra sicer označila, da sem brezposelna, pa me je hudo strah ali bodo to upoštevali ali ne. Odločbe pa kar ni in ni:(
upoštevajo

12.04.12 10:23
cikcak. če si brez vsakršnega dohodka to upoštevajo
Navedeno
cikcak.
Za OD me ne skrbi, ker sem imela najmanjšega, t.j. 22 eur. me pa skrbi za vrtec, menda gledajo leto2010, jaz pa sem btez službe in od letošnjega feb. tudi brez nadomestila. Tam sem decembra sicer označila, da sem brezposelna, pa me je hudo strah ali bodo to upoštevali ali ne. Odločbe pa kar ni in ni:(

ja,tudi pri meni je to največji problem.Prejšni teden sem dobila odločbo,sploh mi niso upoštevali brezposelnosti,znižali otroške,prestavili v 4.plačilni razred za vrtec,skoraj me je kap.Sem šla na CSD,naredili so zapisnik,ampak mi niso znali odgovoriti,ČE BODO BREZPOSELNOST LAHKO UPOŠTEVALI in kako dolgo bo trajalo,preden dobim odgovor.Ne moreš verjet.Tudi nimam nobenega nadomestila,nič.Gledajo samo za leto 2010,kot norci,jih ne briga,v kakšneh finančnem stanju si sedaj.Groza!
čakam na akcijo

12.04.12 10:28
Drage dame, država se norčuje iz nas. Kaj ni bila včeraj tema, da bi moral Dominkuš kazensko odgovarjatoi za zavožen projekt? Pa Svetlik tudi. Kaj bomo kar stale in gledale?
cikcak.

12.04.12 10:30
Navedeno
razocarana876
Navedeno
cikcak.

ja,tudi pri meni je to največji problem.Prejšni teden sem dobila odločbo,sploh mi niso upoštevali brezposelnosti,znižali otroške,prestavili v 4.plačilni razred za vrtec,skoraj me je kap.Sem šla na CSD,naredili so zapisnik,ampak mi niso znali odgovoriti,ČE BODO BREZPOSELNOST LAHKO UPOŠTEVALI in kako dolgo bo trajalo,preden dobim odgovor.Ne moreš verjet.Tudi nimam nobenega nadomestila,nič.Gledajo samo za leto 2010,kot norci,jih ne briga,v kakšneh finančnem stanju si sedaj.Groza!

OMG, ne me strašit. Kap me bo. Bom pač otroka izpisala iz vrtca. Ni mi pa vseeno zanj, ker je zadnje leto pred šolo. Zdaj imajo en kup stvari, nastopov, pacug itd...Tamau ful rad hodi in se mi bo srce trgalo, sam kaj pa naj:(((
Saj ravno to je največja bedarija - letos plačujem glede na razmere v 2010. In zdaj mi torej sledi poračun za letošnje mesece - doplačilo vrtca in vračilo otroškega dodatka ... me prav zanima kakšen bo rok plačila.
Navedeno
cikcak.
Navedeno
razocarana876
Navedeno
cikcak.

OMG, ne me strašit. Kap me bo. Bom pač otroka izpisala iz vrtca. Ni mi pa vseeno zanj, ker je zadnje leto pred šolo. Zdaj imajo en kup stvari, nastopov, pacug itd...Tamau ful rad hodi in se mi bo srce trgalo, sam kaj pa naj:(((

Tudi meni je najbolj žal,če bi morala otroka izpisat,saj ga potem nima kam dat,če dobim sužbo.Res mu je lepo tam.Upam,da se stvari obrnejo na bolje.
revšna

12.04.12 10:38
razočarana 876, še enkrat ti polagam na dušo, da na CSD zahtevaš, da ti upoštevajo brezposelnost.
Torej: če si bila tam in so napisali zapisnik...kakšen zapisnik? Ali si podala pritožbo na zapisnik. Če je tako, je najbrž ok, ker moraš dat pritožbo v roku. In to PRITOŽBO, saj imaš najbrž kopijo zapisnika. Sicer bi TI morala sporočiti vsako spremembo v roku 8 dni (ali si jim sporočila, sicer se lahko sklicujejo, da nisi sporočila spremembe....pojdi jih vprašat, ali moraš dat še to vlogo za spremembo, da bi veljalo vsaj za naprej, v kolikor bi za nazaj zavrnili pritožbo. Skratka zahtevaj, naj ti pojasnijo, kaj je v tvojem primeru najbolj smotrno storiti, da bi se brezposelnost upoštevala čimprej.. In izguba dohodka SE UPOŠTEVA. To ti lahko citiram iz zakona.

Pri nas je mož brezposelen in bo dobival kot invalid par fičnikov iz ZPIZa, in so mi rekli, da se to ne upošteva, ker ne gre za izgubo konstantnih dohodkov. Sem prebrala zakon in res govori, da je sprememba le, če izgubiš dohodek (kot ti), pri nas pa ne gre za izgubo periopdičnega dohodka (koga briga, če namesto 1000 neto plače dobiš 150 € nadomestila invalidnega).
cinkica

12.04.12 10:47
Navedeno
cikcak.
Navedeno
razocarana876
Navedeno
cikcak.

Kaj si pa izmišljaš? Seveda nimajo kupa stvari, nastopov itd, saj vzgojitelji in učitelji vendar nič ne delajo in si ne zaslužijo plače. Tamau pa zagotovo ne hodi rad v vrtec, saj so vse vzgojiteljice in učiteljice ničvredne. A ti nič ne bereš mona? Ne širi izmišljotin prosim!
Se sploh ne sekiram, meni 50% dodatka ne morejo vzet, prav tako veliko več ne morejo dvignit vrtca. Me pa zanima, kakšne zneske ste dobivali od socialne, da je to sedaj tak problem? Očitno nekaj nekje imate, da vam jih nižajo.
revšna

12.04.12 10:59
Navedeno
fda
Se sploh ne sekiram, meni 50% dodatka ne morejo vzet, prav tako veliko več ne morejo dvignit vrtca. Me pa zanima, kakšne zneske ste dobivali od socialne, da je to sedaj tak problem? Očitno nekaj nekje imate, da vam jih nižajo.

Sem že tolikokrat napisala, bom še enkrat. Smo 4-je, en otrok jasli, en šola) , mož po novem brezposelen, jaz dobrih 800 neto. Upoštevajo dohodke 2010 (ko sva imela oba dohodek), prištejejo še otroški dodatek, zdaj sem plačevala vrtca (jasli, polna cena skoraj 500 €) 20 % (so mi upoštevali, da je imel mož le 60% iz Zavoda, zdaj ko je to poteklo, ne upoštevajo več, temveč kar leto 2010). Sem preračunala, da bom zdaj ob drastično poslabšani situaciji plačevala vrtca okoli 200 € (43%), upam sicer na ugodnejši izračun (35%), ker ne morem sama izračunat, ker ne vem , ali prištejejo otroške d. iz leta 2010 (imeli le enega otroka), ali zdajšnje (imamo 2 otroka), nisem niti izračunala 3,41 % obresti od varčevanja na otroški hran. knjižici (kar dobijo za RD ipd)
Otroških pa imam trenutno 104 € za oba, in menim, da bodo šli vsaj za pol navzdol. In če upoštevam še poračun obojega (vrtec+otroški) od 1.1.2012dalje...ja, tenko bomo piskalai z mojo plačo
Navedeno
revšna
razočarana 876, še enkrat ti polagam na dušo, da na CSD zahtevaš, da ti upoštevajo brezposelnost.
Torej: če si bila tam in so napisali zapisnik...kakšen zapisnik? Ali si podala pritožbo na zapisnik. Če je tako, je najbrž ok, ker moraš dat pritožbo v roku. In to PRITOŽBO, saj imaš najbrž kopijo zapisnika. Sicer bi TI morala sporočiti vsako spremembo v roku 8 dni (ali si jim sporočila, sicer se lahko sklicujejo, da nisi sporočila spremembe....pojdi jih vprašat, ali moraš dat še to vlogo za spremembo, da bi veljalo vsaj za naprej, v kolikor bi za nazaj zavrnili pritožbo. Skratka zahtevaj, naj ti pojasnijo, kaj je v tvojem primeru najbolj smotrno storiti, da bi se brezposelnost upoštevala čimprej.. In izguba dohodka SE UPOŠTEVA. To ti lahko citiram iz zakona.

Pri nas je mož brezposelen in bo dobival kot invalid par fičnikov iz ZPIZa, in so mi rekli, da se to ne upošteva, ker ne gre za izgubo konstantnih dohodkov. Sem prebrala zakon in res govori, da je sprememba le, če izgubiš dohodek (kot ti), pri nas pa ne gre za izgubo periopdičnega dohodka (koga briga, če namesto 1000 neto plače dobiš 150 € nadomestila invalidnega).

Hvala za informacije in vzpodbudo,ampak bila sem na CSD,naredila je zapisnik,nisem dobila nobene kopije,samo podpisala sem se.Rekla mi je ,da ker sem že dlje časa brezposelna(skoraj eno leto,žal),da ne ve,če se mi bo sedaj lahko upoštevala brezposelnost,da ne ve,če je po zakonu tako,ker sem že toliko časa brez službe(žal je ne dobim,bi šla takoj danes delat).In potem mi je še rekla,da zato ni mogla naredit neke "kljukice",ko je reševala mojo vlogo.Tudi kao ne ve,če bo pritožbo lahko sama uredila,ali pa jo bodo poslali na Ministrstvu.Tako,da sem ostala brez kakršnegakoli odgovora.
Samo ne se pustit nap*****, da je treba razliko takoj plačat/vrnit.
Navedeno
sparker
Samo ne se pustit nap*****, da je treba razliko takoj plačat/vrnit.

jaz bom zahtevala na obroke, niti nimam od kje vzet keša, ker prišparanega nimamo čisto nič, krpamo iz meseca v mesec. odločbe pa še nismo prejeli, na centru so mi rekli, da jo naj pričakujem MAJA!
Mene pa je najbolj strah, da bom morala plačati vrtec za nazaj. Zanima, če je že katera dobila tako odločbo.
Mi smo 2 odrasla + 1 otrok. Vrtec plačamo 130 evrov ( skrajšan program ) + dobim 30 evrov otroškega. Plača je mesečna skupaj 1500 evrov. Sem pa mislila, ko je treba ves premoženje navediti ( ga nimava ) , da bom imela položnico za vrtec manjšo. Ko pa berem tu gor na forumu pa vse padete v višji razred.
Navedeno
revšna
Navedeno
fda

Sem že tolikokrat napisala, bom še enkrat. Smo 4-je, en otrok jasli, en šola) , mož po novem brezposelen, jaz dobrih 800 neto. Upoštevajo dohodke 2010 (ko sva imela oba dohodek), prištejejo še otroški dodatek, zdaj sem plačevala vrtca (jasli, polna cena skoraj 500 €) 20 % (so mi upoštevali, da je imel mož le 60% iz Zavoda, zdaj ko je to poteklo, ne upoštevajo več, temveč kar leto 2010). Sem preračunala, da bom zdaj ob drastično poslabšani situaciji plačevala vrtca okoli 200 € (43%), upam sicer na ugodnejši izračun (35%), ker ne morem sama izračunat, ker ne vem , ali prištejejo otroške d. iz leta 2010 (imeli le enega otroka), ali zdajšnje (imamo 2 otroka), nisem niti izračunala 3,41 % obresti od varčevanja na otroški hran. knjižici (kar dobijo za RD ipd)
Otroških pa imam trenutno 104 € za oba, in menim, da bodo šli vsaj za pol navzdol. In če upoštevam še poračun obojega (vrtec+otroški) od 1.1.2012dalje...ja, tenko bomo piskalai z mojo plačo

Tudi mi smo štiričlanska družina,eden v vrtcu,eden v šoli,eden zaposlen in eden brezposeln(moja malenkost).Najprej ti izračunajo višino OD,kjer upoštevajo dohodke zate in moža za leto 2010(pri nas minimalni,SMEŠNI zneski.Nato pa ti izračunajo za vrtec,kjer ti pravtako upoštevajo dohodke za leto 2010 ter na novo izračunani OD za leto 2012 in upoštevajo vse 4 člane družine.Najbolj smešno pa je to,da tudi če bi jaz še vedno imela takšno plačo,kot leta 2012(minimalno),mož pa malo malo več od minimalne,pademo za plačilo vrtca v 4.plačilni razred,pa smo sedaj celo 4 člani.Katastrofa.Ko smo imeli samo enega otroka smo vsa leta prej plačevali 10%,kar je tudi bilo za naše mini plače primerno.Sedaj pa.....ne morem verjet!
mene zanima

12.04.12 11:35
Navedeno
razocarana876
eKatastrofa.Ko smo imeli samo enega otroka smo vsa leta prej plačevali 10%,kar je tudi bilo za naše mini plače primerno.Sedaj pa.....ne morem verjet!

Mene pa zanima, če ima otrok v vrtcu kaj boljšo oskrbo, če moraš recimo plačevati zanj 300 evrov, v primerjavi s tistim, za katerega starši plačujejo 50 evrov. Ali je štos samo v tem, da tiste z višjimi plačami toliko oberejo, da pridemo na koncu vsi na isto?
Navedeno
mene zanima
Navedeno
razocarana876
eKatastrofa.Ko smo imeli samo enega otroka smo vsa leta prej plačevali 10%,kar je tudi bilo za naše mini plače primerno.Sedaj pa.....ne morem verjet!

Mene pa zanima, če ima otrok v vrtcu kaj boljšo oskrbo, če moraš recimo plačevati zanj 300 evrov, v primerjavi s tistim, za katerega starši plačujejo 50 evrov. Ali je štos samo v tem, da tiste z višjimi plačami toliko oberejo, da pridemo na koncu vsi na isto?

Oberejo vse,tiste z višjimi plačami,tiste z nižjimi in tudi tiste brez plač!
Navedeno
mene zanima

Nobene razlike v oskrbi ni.
revšna

12.04.12 11:51
Navedeno
mene zanima
Navedeno
razocarana876

Saj vem, da je ta post tvoj le provokacija. Ampak, jaz bi rade volje plačala 300 ali 400 € vrtca, če bi imela oba s partnerjem, ali pa celo samo jaz, 1500 neto plače, ampak z 800 € plače, enem brezposelnim partnerjem in dvema otrokoma pa težko dam 200 €. Pa ne spet moralizirat o tem, da če je en brezposelen, naj otrok ostane doma. Človek išče službo in otroka ne moreš dajat ven pa not pa ven pa not.
Navedeno
sparker
Otroški dodatek nižji za skoraj 50%, vrtec pa višji za 20% ... dan se je zares lepo začel.

Glej pozitivno, lahko bi bilo obratno ;)
Navedeno
Jalapena
Navedeno
sparker

Glej pozitivno, lahko bi bilo obratno ;)

Vidiš, na to pa res nisem pomislila ... Hvala ti za tole!
mene zanima

12.04.12 11:56
Navedeno
revšna
Saj vem, da je ta post tvoj le provokacija. Ampak, jaz bi rade volje plačala 300 ali 400 € vrtca, če bi imela oba s partnerjem, ali pa celo samo jaz, 1500 neto plače, ampak z 800 € plače, enem brezposelnim partnerjem in dvema otrokoma pa težko dam 200 €. Pa ne spet moralizirat o tem, da če je en brezposelen, naj otrok ostane doma. Človek išče službo in otroka ne moreš dajat ven pa not pa ven pa not.

Lažeš. Prav prijalo vam je, da so bili vsi naslednji otroci v vrtcu zastonj in da ste imeli višje otroške dodatke kot ostali. Zvija vas samo to, da odslej plač ne bodo več "izenačevali" s socialnimi dokladami, temveč boste morali tudi vi malo globlje seči v žep.
Si pa prišla do pravilnega zaključka: če je eden od staršev doma in je finančna stiska, naj on čuva otroke. Kadar gre na razgovor, lahko otroka čuva tudi kaka babica, soseda ali pa za tistih par urih najamete varuško.
revšna

12.04.12 12:11
Navedeno
mene zanima
Navedeno
revšna

Lažeš. Prav prijalo vam je, da so bili vsi naslednji otroci v vrtcu zastonj in da ste imeli višje otroške dodatke kot ostali. Zvija vas samo to, da odslej plač ne bodo več "izenačevali" s socialnimi dokladami, temveč boste morali tudi vi malo globlje seči v žep.
Si pa prišla do pravilnega zaključka: če je eden od staršev doma in je finančna stiska, naj on čuva otroke. Kadar gre na razgovor, lahko otroka čuva tudi kaka babica, soseda ali pa za tistih par urih najamete varuško.

Kako moreš rečt, da lažem, in ne, nikoli nisem imela drugega otroka zastonj, ker je eden šel v 1.razred, ko je drugi se rodil. Vedno smo tako v najslabši varianti. In če bi znala izračunat, bi ugotovila, da smo tisti, ki smo imeli plačo malo nad minimalni in veliko pod povprečno VEDNO v najslabšem položaju. Ko smo bili trije (z enim otrokom torej), smo dobivali 30 € otroških (torej za 1,5 paketa plenic mesečno). Zdaj ga imam 104 |€. Za moje pojme sem že dovolj globoko segla v žep. Bom poskusila še globlje, bi si pa želela, da globlje sežejo v žep tisti, ki so res naokrog prenašali državo, in jo še.
mene zanima

12.04.12 12:28
Navedeno
revšna
Vedno smo tako v najslabši varianti. In če bi znala izračunat, bi ugotovila, da smo tisti, ki smo imeli plačo malo nad minimalni in veliko pod povprečno VEDNO v najslabšem položaju. Ko smo bili trije (z enim otrokom torej), smo dobivali 30 € otroških (torej za 1,5 paketa plenic mesečno). Zdaj ga imam 104 |€. Za moje pojme sem že dovolj globoko segla v žep. Bom poskusila še globlje, bi si pa želela, da globlje sežejo v žep tisti, ki so res naokrog prenašali državo, in jo še.

V najslabši varianti so tisti, ki sploh niso dobili vrtca, pa zdaj za zasebno varstvo plačujejo 400 evrov in več. In pri njih se to sploh ne upošteva kot olajšava. Izviseli pa so zaradi takšnih, kot si ti, ki bi otroke lahko čuvali doma.
Navedeno
mene zanima
Navedeno
revšna
Vedno smo tako v najslabši varianti. In če bi znala izračunat, bi ugotovila, da smo tisti, ki smo imeli plačo malo nad minimalni in veliko pod povprečno VEDNO v najslabšem položaju. Ko smo bili trije (z enim otrokom torej), smo dobivali 30 € otroških (torej za 1,5 paketa plenic mesečno). Zdaj ga imam 104 |€. Za moje pojme sem že dovolj globoko segla v žep. Bom poskusila še globlje, bi si pa želela, da globlje sežejo v žep tisti, ki so res naokrog prenašali državo, in jo še.

V najslabši varianti so tisti, ki sploh niso dobili vrtca, pa zdaj za zasebno varstvo plačujejo 400 evrov in več. In pri njih se to sploh ne upošteva kot olajšava. Izviseli pa so zaradi takšnih, kot si ti, ki bi otroke lahko čuvali doma.

Uboga reva na psihi, ki ima vedno prav.
Navedeno
revšna
Navedeno
mene zanima
Navedeno
razocarana876

Tudi mene to zanima, pa ne provociram. Včasih me jezi.
Jaz mam 950 eur plače, moj 1200, imamo kredit, ne živimo luxuza, ne prišparamo nič, moj ima od prej nekaj prišparanega, lastniki nismo nobene nepremičnine, pa imamo vrtca 300 eur in nič OD. Pol mi pa reče soseda, ki se vozi z novim avdijem, imajo s.p., tudi enega otroka, da ima vrtca 50 EUR in 150 eur OD. Razlika je ogromna, ni fer, Aja, še bolj me pa razjezi, ker ko je moj sin bolan, vzamem bolniško ali dopust (služba trpi), da malega pozdravim, da bo lahko naslednji teden zdrav v rtcu... ona pa bolanega, šmrkavega z vnetjem ušes in strepkokom da v vrtec, da se drugi spet nalezejo. in sem spet doma...
Vem, da se bo najdel nekdo , ki bo zdaj pametoval, ampak resnica je taka, da nam ne ostane nič.
Ujeli smo te na laži!

12.04.12 13:55
Navedeno
ojojk
Pol mi pa reče soseda, ki se vozi z novim avdijem, imajo s.p., tudi enega otroka, da ima vrtca 50 EUR in 150 eur OD.

Haha, laž ima kratke noge, za enega otroka sploh ne moreš imeti 150 € OD, maksimum za enega je 110 €. Kaj si boš še izmislila o espejevcih?
Ne vem, če to zadnje drži - se spomnim zase, da sem imela dodatka 134€, ko je šel v vrtec pa 114€ ... pa imam tudi samo enega. Je pa res, da to ni bilo v letošnjem letu. Se je verjetno kaj spremenilo.
Navedeno
cikcak.

Ne bodo ti upoštevali, ker tudi mojemu možu niso. Upoštevajo ti samo v primeru, če ne prejemaš več nadomestila iz Zavoda za zaposlovanje, sicer se smatra, da neke redne dohodke imaš, če prav nižje.

Žal, izkusili na lastni koži.

--

Če imaš nekoga rad, si zanj časa ni težko odmeriti .
Pravzaprav ne merimo časa mi, meri ga ljubezen.

(Tone Kuntner)
Ups sem spregledala, da si brez nadomestila. Potem ti bodo upoštevali.:-)

--

Če imaš nekoga rad, si zanj časa ni težko odmeriti .
Pravzaprav ne merimo časa mi, meri ga ljubezen.

(Tone Kuntner)
to pa zato

12.04.12 20:35
Če otrok, starejši kot 11 mesecev, ni v vrtcu, se otroški dodatek zviša za 20 procentov, zato si ga dobivala toliko. Ko je šel v vrtec, je ta dodatek seveda odpadel.

150 evrov za enega ne dobiva nihče. In espejevec ne more pasti v najnižji razred, ker tudi če ima izgubo, mu upoštevajo "krneki" in prispevke ima, če vprašaš CSD, vseeno prihodke, in to ne majhne, okoli 800 bruto na mesec.
Navedeno
Ujeli smo te na laži!
Navedeno
ojojk
Pol mi pa reče soseda, ki se vozi z novim avdijem, imajo s.p., tudi enega otroka, da ima vrtca 50 EUR in 150 eur OD.

Haha, laž ima kratke noge, za enega otroka sploh ne moreš imeti 150 € OD, maksimum za enega je 110 €. Kaj si boš še izmislila o espejevcih?

Tako mi je rekla, res pa je, da sta s partnerjem na različnih naslovih, prav zaradi denarja (vrtca in OD), drugače živita skupaj, mislim sam otroke delata skupaj :)
pri izračunu za vrtec upoštevajo otroške za leto 2012,tudi mi imamo zmanjšane otroške veča cena vrteca,za ta mesec pa otroškega nisem dobila zaradi vračila preplačanega dodatka za 1,2in 3 mesec,za vrtec pa poračun čakam.naš je tudi zadnje leto pred šolo in mislim da bo ta mesec ispisan ker ne shodi se nikakor.dva poba srednjošolca brez štipendije,otroških...avtobusne mesečne treba kupit...kako?
ne vem
HVALA BOGU

16.04.12 09:08
Hvala Bogu, imamo najvišjo ceno za vrtec še sedaj in otroškega dodatka ne prejemamo, tako UPAM, da ne bo presenečenj :)
POŠTENO!

16.05.12 09:04
ojojk

Dej ne bluzi. Koliko nas je, ki lahko tako plačo samo sanjamo... In za gotovo imaš kredit za streho nad glavo. Mi pa kredita še vzet ne moremo, lahko pa plačujemo najemnino v višini obroka...

Pošteno je!

Se pa strinjam glede tega, da tisti, ki bi lahko pozdravli otroka brez večjih ovir, bolanega pripeljejo v vrtec, sami pa po kavah posedajo. Jaz pa moram vzet dopust, saj mi ni vseeno za svojega otroka.
Tudi jaz sem prejela odločbo za OD. Upoštevali so dohodek iz leta 2010 +dobiček iz prodaje nepremičnine v letu 2009? Tole zadnje mi ni čisto jasno- če se gleda leto 2010, se to ne bi smelo upoštevati. Prav tako so vključili 3,41 % vrednost hiše v kateri živimo?
lp
POŠTENO!

18.05.12 09:59
saša

in prav je tako... Kaj jamraš, od kje ti pa hiša. Za koliko si jo pa prodala... Lahko je s polno ritjo sr*at.
mamicapravnica

01.10.12 21:52
Drage mamice,
tudi sama sem dobila odločbo in kar groza ne je bilo, ko sem zagledala kar neke zneske, in prihranke?!?! in fiktivne zneske.... in sem šla študirat zakon-pravilnik....joooojjjjjj, se bomo pritoževali..
nič novega..sem se že lani tudi...in seveda uspela...letos pa bo isto, ker z mene se pa ja ne bojo norce delali...
torej, če rabi katera pomoč pri pisanju pritožbe, se lahko vse lepo zmenimo, ker nas država že itak preveč okoli prinaša, da bi ji še to pustili..
pritozba.info@gmail.com
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 11 minus 2?