Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!
kmalu me je kap

PA KAJ JE TEMU FOLKU V BLOKIH!!!

11.04.12 22:31
Sem se mislila malo odpočit od celega dne in ...
Ja zgornji je okrog 21. ure začel pohištvo v tla zabijat. Vsaj tko je bilo slišat. Jaz sem mislila, da je že potres, tko sem skočila pokonci.
Sedaj pa ob 22h soseda poleg zaloputne z vhodnimi vrati, tako da sem mislila, da se bo stena vsula.
Pa jaz res ne razumem. Včasih so nas vzgajali, da ne smemo preveč skakat in ropotat po stopnicah, pa da imajo vrata kljuko. Kljuko že zato, ker ni bilo dnarja za popravilo ali za nove. Sedaj pa se folk kar preserava in loputa ...
Da ne govorim o pohištvu in praketu ali ploščicah ta zgornjega. Ta bo tudi vsak mesec nov laminat hodu iskat ali kaj?
Matr imam ene slone za sosede. Pa še recesija jih očitno ni nič prizadela. Še vedno je keš.
lahko noč

Re: PA KAJ JE TEMU FOLKU V BLOKIH!!!

11.04.12 22:54
Hahaha, si me pa nasmejala za lahko noč z zabijanjem pohištva v tla.
Moja nadglavna soseda, upokojenca, pa skoraj vsako noč laufata pralni stroj. Ne vem, kaj imata toliko za prat. Jaz perem med vikendom 2 do 3 stroje, ne pa vsak dan.
Upam, da se je zabijanje pohištva v tla že končalo. Hehe, boš vsaj imela do nadaljnjega mir, ker bo držalo kot pribito.
Pri nas pa se ne sliši prav ničesar, razen morda odmevi po hodniku. Če že morda kakšna stvar ne štima, je pa izolacija 120%. ;)
cruz vera

11.04.12 23:06
Živim v manjšem bloku in je večino časa kar mir. Sosedov pes včasih malo laja, ampak me ne moti, ker ima konkreten glas in ne bevska kot kakšna čivava. Edino malo mi gre na živce, ko ljudje kričijo in se pogovarjajo na glas po hodniku, pa naj bo 6.30 ali polnoč. Imamo tak hodnik, ki zelo odmeva in nekateri so precej neotesani.
pa pejte živet v komore

11.04.12 23:13
Pa kaj živite med ljudmi, če vas vse moti??

PRESELITE SE V KOČEVSKE GOZDOVE!

Sicer pa (tudi) vaš lajf bo na tej zemljici minil en dva tri. Dva metra pod zemljo boste imeli popolno tišino in končnooooooo našli svoj mir!
Nekateri pa tudi mislite, da ljudje, ki živijo nad vami, po 20. uri ne smeo več niti dihati. Pa lep pozdrav od zgornje sosede :)
1×eden, drugič drugi

12.04.12 00:03
Zavedaj se da živiš v bloku in da v bloku nisi sama!!!

Če pa ti v bloku ne paše, boš morala poskrbeti za selitev v hišo.
1×eden, drugič drugi

12.04.12 00:05
kmalu me je kap

:)), najbrž si s tem mislila:" Kmalu BI me kap, ane?:)
točno to

12.04.12 00:09
Navedeno
Jalapena
Nekateri pa tudi mislite, da ljudje, ki živijo nad vami, po 20. uri ne smeo več niti dihati. Pa lep pozdrav od zgornje sosede :)

Točno to.
Da še WC-ju ne smeš potegnit vode - hodi srat in scat v kahlo.
Da ne premakneš stola za mizo!!
Nimaš kaj hodit - lahko samo puzaš!

Da ti slučajno ne pade kaj na tla. Ne odpiraj pip! Ne seksaj! Ne .......ne, neeeee!!
Navedeno
1×eden, drugič drugi
kmalu me je kap

:)), najbrž si s tem mislila:" Kmalu BI me kap, ane?:)

To babše niti ne ve, kaj je kap!
Ne more jo niti zadet - ne srčna, še manj možganska. Ane?
Moj sosed že dober mesec obnavlja stanovanje, vendar vedno v urah, ko je to normalno! Včasih se pride tudi opravičiti, ko je malo glasneje!!

Če stisnemo pest, ne moremo pobožati!
ena ta spodnja

12.04.12 07:23
jaz sem bila vedno ta spodnja soseda, pa so ta zgornji težili, da so moji otroci preglasni. je otrok zaprl vrata je že ta zgornja topotala po tleh češ da naj se umiri. smo bili na balkonu in pili kavo je že ta zgornja bentila, da ne more počivat. nikoli prav .... pa sem enkrat dobila živčnega in ji priletela na vrata da jo bom zadavila če ne neha težit, sem bila besna kot ris in se je umirila. :)))
Navedeno
Paco Moralles
Moj sosed že dober mesec obnavlja stanovanje, vendar vedno v urah, ko je to normalno! Včasih se pride tudi opravičiti, ko je malo glasneje!!

A lahko prosim prosim prosim daš neko črto nad svoj podpis (Če stisnemo pest, ne moremo pobožati!)
Pogosto berem tvoje odgovore in VEDNO preberem kar v isti sapi še tole spodaj in mi je moteče, ker ves vtis pokvari in prve desetinke sekunde razmišljam, kako to zraven spada???, potem pa se spomnim, da je tvoj podpis.

Saj podpis je kul in ok in fajn, ampak daj ga prosim pod neko črto, da se malo loči od tvojih komentarjev.
Meni so pomagali edino ušesni čepki, pa še ti so tko kurčevo neudobni, da je težko z njimi zaspat ampak jebat ga, zdaj spim bolje.
Pa seveda ne pozabi dati ob 22:00 dat prat cot + ene parkrat fajn zaroputnt z vrati, da vrneš tem prasicam, ker takšne lahko zdresiraš sam na hardway...
A smo bili včeraj kje skupaj?
:))))))
Jaz sem dala prat cote okoli 1-ih, pa še pomivalca sem zalaufala. Upam, da ni motilo sosedov, ker so ob 5-ih, ko sem letala ven s psi, še vsi spali.
tttttttxcd

12.04.12 09:37
Zlata hiša kar imejte si svoje bloke in gnezda.
tečna tašča

12.04.12 09:54
Mene pa motijo vzdihljaji in tisti orgazmi vse povprek, tudi pet do šest iz enega stanovanja, pa iz drugega, Pralni stroj bi že poslušala, ampak tole ........
pak-mak

12.04.12 15:39
jaz mam tud ene srakarje v bloku ( 4 stanoavanja) in to veš za vsak odhod in prihod, ker se tolk derejo, pa še gospa ma tolk tečn glas. pomoje je pri svojih dobrih 30-ih gluha, srakarjev podmladek pa trenira glasilke ene 5x na dan in uveljavlja svoj prav. In če se mi to sliši eno nadstopje višje, skozi protivlomna in protihrupna vrata, je verjetno z njimi nekaj narobe, ne z mano ker me to moti. Neko dostojanstvo si pa vsak zasluži. Njo pa npr. moti, ker v sosednji hiši 2x na dan zakurijo in ji perilo smrdi in ga ne more sušit na balkonu. Revca boga, jaz naj pa vpitje poslušam. pa ne mi rečt pejt v hišo, jaz se bivanju primerno obnašam, ona se dere, naj gre ona v hišo!
kmalu me je kap

12.04.12 21:50
Navedeno
točno to
Navedeno
Jalapena

Točno to.
Da še WC-ju ne smeš potegnit vode - hodi srat in scat v kahlo.
Da ne premakneš stola za mizo!!
Nimaš kaj hodit - lahko samo puzaš!

Da ti slučajno ne pade kaj na tla. Ne odpiraj pip! Ne seksaj! Ne .......ne, neeeee!!

Tale s kahlo je pa fejst!
žajfa

13.04.12 19:40
Navedeno
tečna tašča
Mene pa motijo vzdihljaji in tisti orgazmi vse povprek, tudi pet do šest iz enega stanovanja, pa iz drugega, Pralni stroj bi že poslušala, ampak tole ........
Predlagam ti da ob vseh tistih vzdihljajih še ti uživaš...in pozabi na slabo voljo.
Samo koristilo ti bo....
Navedeno
ampak
Navedeno
Paco Moralles

A lahko prosim prosim prosim daš neko črto nad svoj podpis (Če stisnemo pest, ne moremo pobožati!)
Pogosto berem tvoje odgovore in VEDNO preberem kar v isti sapi še tole spodaj in mi je moteče, ker ves vtis pokvari in prve desetinke sekunde razmišljam, kako to zraven spada???, potem pa se spomnim, da je tvoj podpis.

Saj podpis je kul in ok in fajn, ampak daj ga prosim pod neko črto, da se malo loči od tvojih komentarjev.
Mene ne moti!

Če stisnemo pest, ne moremo pobožati!
HB smo mi čist na vrhu, da zelo malo slišim. Velikokrat se mi spodnji sosedi smilijo, ko otroka malo zbivata :( Stara sta 2 in 3 let, da si lahko predstavita. Smo tudi mi zgodnji, da res imajo od 20.ure do 6. ure popolnoma mir.
orgazmek

15.04.12 10:27
Navedeno
tečna tašča

Ej punca, pa ne da si fauš sosedi, ki ima tipa, ki ji priskrbi 5 orgazmov vsak večer?
A tvoj pa tega ne zmore več?
jeba je ja..

15.04.12 17:11
ja nas ki smo "rojeni" v blokih so vzgajali kaj se dela in kdaj se kaj dela in kako naglas itd ampak problem so ti kmetavzarski prišleki nesocializirani, ki so zgleda v hribih živel in se jim zdi normalno da s hrupom motijo druge..od ropotanja z vrati ja (dnevno soseda next door-kmetica 1A itak!! potrjujejo domnevo), sosedovi otroci (okol 10 let in več sta stara) nam redno skačejo nad glavo -ja dobesedno skačejo, butajo z vrati (ko se kregata, dereta, tulita..) - pa od kje ljudem ideja da je dopustno in prijetno za druge, da jim en (dnevno!) skače nad glavo (npr iz kavča na tla), pozdravljat te "tavelke" otroke v bloku na stopnišču itak ni noben naučil, da se ne derejo, tulijo, ropotajo na hodnikih pa tako ali tako ne, da ne zabijajo vrat od kleti..kje pa..da se mi ne pogovarjajo ob polnoči pod oknom tudi ne..ma to je drhal lej kaj naj drugega rečem.. .

Sočustvujem s tabo in mislim, da ko bo prišla k nam Amerika jih bo kar nekaj manj ker bom samo spustila rafal snajperce v strop..pa ne da jim ne bi še neštetokrat dali vedeti..ampak slona kulture več ne moreš naučiti..slon pa tudi svojih mladičev očitno ne zna.. .
TIAMAT

15.04.12 20:31
tud pri meni je katastrofa-nad mano živi familija z enim otrokom(6 let)..to kar počnejo..to enostavno presega vse meje tolerance!loputanje,razbijanje,skakanje,premikanje pohištva,da se cel moj flat trese s šipami vred!Da ne govorimo zgodej zjutrej in pa pozno zvečer...zjutrej dlje kot do 5:30 nemoreš spat pa da ga J****!skakanje iz postelje smrkavca,tekanje,loputanje.da se spet celo stanovanje trese...ma to ni normalno..ponoči imam v ušesih čepke,ampak ne pomaga,ker se enostavno use trese!ravno v petek zvečer je pripeljala dotična še 3 mulce k svojmu sinku,da so pač prespali pri njemu..Do 1h ponoči so razsajali,upili,nabijali k da bi edn s kladivom tolkel po tleh..skakali..ma obup!!!Jz pa ob 5h zjutrej šiht!Naslednjič bom enostavno poklicala policijo,zaradi kaljenja nočnega miru!za najemnino dam 350 EU in zahtevam MIR! usaj zjutrej in ponoči!Ne zahtevam ničesar drugega kot zgolj moje pravice!!naslednjič ko se bo to ponovilo(in se bo sigurno kmalu),so ga nasrkali!Dost mam!!!!!!!!!!!
Mirko2012

15.04.12 21:51
Pa saj ste se sami odločili, da boste živeli v bloku. Zato ne jamrat.
valda..

17.04.12 10:10
Navedeno
TIAMAT
tud pri meni je katastrofa-nad mano živi familija z enim otrokom(6 let)..to kar počnejo..to enostavno presega vse meje tolerance!loputanje,razbijanje,skakanje,premikanje pohištva,da se cel moj flat trese s šipami vred!Da ne govorimo zgodej zjutrej in pa pozno zvečer...zjutrej dlje kot do 5:30 nemoreš spat pa da ga J****!skakanje iz postelje smrkavca,tekanje,loputanje.da se spet celo stanovanje trese...ma to ni normalno..ponoči imam v ušesih čepke,ampak ne pomaga,ker se enostavno use trese!ravno v petek zvečer je pripeljala dotična še 3 mulce k svojmu sinku,da so pač prespali pri njemu..Do 1h ponoči so razsajali,upili,nabijali k da bi edn s kladivom tolkel po tleh..skakali..ma obup!!!Jz pa ob 5h zjutrej šiht!Naslednjič bom enostavno poklicala policijo,zaradi kaljenja nočnega miru!za najemnino dam 350 EU in zahtevam MIR! usaj zjutrej in ponoči!Ne zahtevam ničesar drugega kot zgolj moje pravice!!naslednjič ko se bo to ponovilo(in se bo sigurno kmalu),so ga nasrkali!Dost mam!!!!!!!!!!!

IMAŠ ČISTO PRAV SAMO RAJE JIM DOTUPU KO NISI POD AFEKTOM..LEPO NORMALNO BLIKUJ DVA STAVKA V MISLIH ŽE PRJE IN JIM RAZLOŽI TER PROSI..LAHKO PA TUDI ŠE MALO ZAGROZIŠ :-)
ejejej kmetavzeraj..

17.04.12 10:17
Navedeno
Mirko2012

Mirko nič se nisem odločila, v blok sem se "rodila" in ostajam v tem stanovanju ker za hišo žal nimam.. . Čisto normano smo živeli z zgornijimi sosedi 15 let potem pa se je naselila kmečka drgal..tip zabija pete v tla, bejba štorklja s petkami, tamaladva se skoz ravsata, ropotata z vrati, se dereta kot bi bila opiljena..in to vs etakrat ko bi bilo normalno spati. To ME moti, zelo moti! Da nimajo bontona, kulutre in misli o tem ali s svojimi dejanji kratijo pravice komu drugemu. Da ni spoštovanja. Da se derejo po hodnikih, da ne pozdravijo ipd. Ne moti me blok, moti me drhal. Taki bi moral ostati po svojih kmetijah..ker krav verjetno ne bi motili s svojim hrupom. Pa da se ne da nič zmenit. Če jih opomniš. Da reagirajo samo na policijo.. .Pa kaj naj kličem policijo ko se mi človek spravi ob 3h zjutraj kopat nad glavo (ker v boku se zvoki prenašajo na druge sobe). Že tako vsak ljubi dan čakamo da se umirijo da lahko zaspimo tudi mi. Ob 22.30h začne točit banjo, ob 22.45h glasno grgra in si spihuje nos..vse to poslušamo ko smo v postelji in čakamo da se umiri. Potem pa za vikend..seveda se NE naspimo..ker kmetavzi že na veliko robantijo okoli. Kkašen kraval ko se kam "pakirajo" samo za par ur..pa ne vem kaj je treba po bangerjih tolčt..ne vem..mi se normalno obujemo in oblečemo in pri tem ne povzročamo nekega strašnega hrupa.
v hiši

17.04.12 13:35
Super je živeti na vasi kjer je ponoči mir, če odštejemo zverine ki tulijo v gozdovih. Pijane sosede, ki se jih še policija boji. Načeloma je pa precej več tišine. Pa pse, ki tulijo v luno in huligane, ki imajo radi Metalico do konca na glas ob treh zjutraj.
mah...

17.04.12 21:10
Ne morem verjet kako ste nekateri obcutljivi...zivela sem v bloku, kakor tudi v hisi. v svoji hisi je itak najlepse bit, vcasih pa prav pogresam hrup in zivljenje. se dobro, da imam nad sabo mamo, ki hodi kot slon:)
ni boljsega kot pa se dajat z blokovskimi sosedi kdo glasneje sexa...hihi, malo heca mora bit.
sosedov prav tako

17.04.12 22:12
Jaz pa ne rezumem, kaj hudiča žene ene babnce, da perejo cele dneve in noči tiste pralne stroje.
darina

18.04.12 14:27
Sigurno si eden od tistih, ki delajo galamo povsod kamor pridejo !!
Volkuljaa

19.04.12 16:41
Navedeno
ejejej kmetavzeraj..
Navedeno
Mirko2012

Mirko nič se nisem odločila, v blok sem se "rodila" in ostajam v tem stanovanju ker za hišo žal nimam.. . Čisto normano smo živeli z zgornijimi sosedi 15 let potem pa se je naselila kmečka drgal..tip zabija pete v tla, bejba štorklja s petkami, tamaladva se skoz ravsata, ropotata z vrati, se dereta kot bi bila opiljena..in to vs etakrat ko bi bilo normalno spati. To ME moti, zelo moti! Da nimajo bontona, kulutre in misli o tem ali s svojimi dejanji kratijo pravice komu drugemu. Da ni spoštovanja. Da se derejo po hodnikih, da ne pozdravijo ipd. Ne moti me blok, moti me drhal. Taki bi moral ostati po svojih kmetijah..ker krav verjetno ne bi motili s svojim hrupom. Pa da se ne da nič zmenit. Če jih opomniš. Da reagirajo samo na policijo.. .Pa kaj naj kličem policijo ko se mi človek spravi ob 3h zjutraj kopat nad glavo (ker v boku se zvoki prenašajo na druge sobe). Že tako vsak ljubi dan čakamo da se umirijo da lahko zaspimo tudi mi. Ob 22.30h začne točit banjo, ob 22.45h glasno grgra in si spihuje nos..vse to poslušamo ko smo v postelji in čakamo da se umiri. Potem pa za vikend..seveda se NE naspimo..ker kmetavzi že na veliko robantijo okoli. Kkašen kraval ko se kam "pakirajo" samo za par ur..pa ne vem kaj je treba po bangerjih tolčt..ne vem..mi se normalno obujemo in oblečemo in pri tem ne povzročamo nekega strašnega hrupa.

Nekaj komentarjev:
1. Ojej ojej - pa kake kmetije?! Jaz sem živela v bloku in v hiši in ni treba nič posploševat. V bloku se najdejo tudi najbolj neotesani in arogantni ljudje, pa če magari celo življenje v bloku živijo. A misliš da na kmetih ti pa ni treba nič na sosede gledat?! Cccc.

2. Kako pa veš da vi ne delate kravala ko greste od doma oz. tudi na splošno. Mogoče se prav tule na forumu pritožuje kak tvoj sosed!

3. Moji sosedi tudi ropočejo in perejo perilo ob vseh mogočih urah. Ampak tudi jaz kakšen teden nimam druge variante, kot pa da zalavfam stroj ob 21h, ker prej pač ne morem domov! In tudi jaz se kdaj tuširam ob polnoči... Pa kaj?

Če niste sposobni nekaj prilagoditev in tolerance do sosedov potem ste za v puščavo. Toliko gneva za ene take brezvezne vsakdanje reči...

SOSED SOSEDU VOLK al kako že? :)
ajooj :-)

20.04.12 21:01
Navedeno
v hiši
Super je živeti na vasi kjer je ponoči mir, če odštejemo zverine ki tulijo v gozdovih. Pijane sosede, ki se jih še policija boji. Načeloma je pa precej več tišine. Pa pse, ki tulijo v luno in huligane, ki imajo radi Metalico do konca na glas ob treh zjutraj.

saj tega se bojim..da bi šla iz dežja pod kap..ja nekulturni hrupni ljudje so BIG problem.

Volkuljaa men je vseeno kdaj in kako ti karkoli delaš če pa me zaradi tega ZBUDIŠ me pa valda moti a se ti TO ne zdi normalno?
evo spet..

22.04.12 07:58
edini dan ko bi se lahko naspala, ko otroci še spijo ..mi nad glavo non stop en k..štajerc nabija monologe pa mizo in stole gor in dol driblajo..I hate them!
Iz hiše

25.04.12 21:40
Pa ni v hiši včasih nič bolje... Ponoči začne lajati en pes in se ne ustavi več cela vas, mačke pa tako ali drugače s svojimi ženitvenimi glasovi....Jutro pa je tudi vedno svojevrsten iziv...že navsezgodaj nabija zvon vaške cerkve, ptički dobesedno ponorijo že kakšni dve uri prej, potem pride v vas pa še potujoča trgovina, pekarna ali kaj vem kaj in človeka prebudi v idilično jutro NOT!! :)))

Ne vem, vse ima svoje prednosti in svoje slabosti, samo mirne živce je treba obdržati! :))))
Biba M

21.05.12 09:02
Navedeno
kmalu me je kap
Sem se mislila malo odpočit od celega dne in ...
Ja zgornji je okrog 21. ure začel pohištvo v tla zabijat. Vsaj tko je bilo slišat. Jaz sem mislila, da je že potres, tko sem skočila pokonci.
Sedaj pa ob 22h soseda poleg zaloputne z vhodnimi vrati, tako da sem mislila, da se bo stena vsula.
Pa jaz res ne razumem. Včasih so nas vzgajali, da ne smemo preveč skakat in ropotat po stopnicah, pa da imajo vrata kljuko. Kljuko že zato, ker ni bilo dnarja za popravilo ali za nove. Sedaj pa se folk kar preserava in loputa ...
Da ne govorim o pohištvu in praketu ali ploščicah ta zgornjega. Ta bo tudi vsak mesec nov laminat hodu iskat ali kaj?
Matr imam ene slone za sosede. Pa še recesija jih očitno ni nič prizadela. Še vedno je keš.

Lahko rečem, da v naselju ni nič bolje. Po cel teden je košnja travc, striženje mej, vsako poletje se najde sosed ki kaj obnavlja, pri vsaki drugi hiši je pes, potem so tu še muce, ja prihajajo počitnice in z njimi otroci na ulici, da ne omenjamo koliko hrupa so ti otroci sposobni narest, kot da nimajo igrišča!

No ja, pa vse skupaj še niti ni tako hudo, vse to našteto se še nekako da tolerirat!

Najhuje je poslušat pretepanje, prepiranje in hinavsko smejanje. Isti ljudje pa tebe grdo gledajo, če se z otrokom malce bolj na glas poveseliš, oj ti sosedi! Al, pa vsak vikend prirejajo piknike, če pa pri nas kdaj kdo zaloputne z vrati, pa takoj najedajo z vprašanji! Ja takšni sosedi tudi so. Čudni, pa kaj češ? Se zaradi njih odselit? Mislim, da ne!

Vrni jim! Naj še njim gre kaj na živce! Parkiraj čez dva p. p., zabijaj žeblje v steno, začni igrati klavir do 22 ure...kaj ti jaz vem, veliko je tega!
Popolnega miru ne bo, mogoce pa je bolje omenit najvecji in en problem, hkrati pa pomisli, ali ga sploh lahko na nek normalen nacin resijo.

V bloku smo mi ta zgornji in sosedi so radi tezili, velikokrat upraviceno. Pa smo se po nekaj casa prakticno vse dogovorili, ure, kaj jih najbolj moti, kdaj je lahko zur in se jih takrat obvesti, na stole smo nabili gumo ... In zdaj se pozdravljamo in celo pogovarjamo, vse skupaj je veliko bolj sprosceno. Ampak ce bi oni samo gnjavili in postavljali nenormalna pravila, ne bi dosegli nic. Po zakonu bos tezko nekoga preganjal za pralni stroj, se posebej ker marsikdo nima izbire, kdaj bo kaj delal, lahko pa ga prosis za uvidevnejso uporabo. Hkrati je meni lazje razumeti nekoga, ki nima izbire, kot ignoranta. Je kar lazje iti mimo tega zvoka ....
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 25 plus 12?