Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!

milo za žajfo, kako?

27.03.12 13:29
Nekdo me kliče in se ne oglasi, če kličem nazaj me prekine ali pa je zasedeno. Ker sem danes take volje bi rada malo vrnila milo za žajfo pa ne vem kako. Lahko sicer tukaj objavim številko če kdo želi mal poklicat pa poklepetat.. čim vas kliče več tem bolje;)

Kake ideje za nedožno foro?:)))
a je stacionarna ali GSM? drugače pa uuuf, si ga lahko pošteno privoščimo xD

"Stari Kres nekdaj očovam Našim svet, al nam sinovam Skor iz spomina vzet."
gsm: 031 378 693

evo na juriš;)))
Ne nooo...ne bit tolk žleht:). V takšnih primerih je najbolje ignorirati vse skupaj:).
Ja, ampak ignor ne potegne vsem. Niso vsi dojemljivi za te stvari

Cicerika
ma če je un žleht sm lah še jst mal no... Moti me to ko kliče pozno zvečr, zgodaj zutraj, al pa opoldne ko lih tamalo spat dajem...

Objavi njegovo številko na kakšnem hot chat portalu, po možnosti on išče njega.
Navedeno
Cicerika
ma če je un žleht sm lah še jst mal no... Moti me to ko kliče pozno zvečr, zgodaj zutraj, al pa opoldne ko lih tamalo spat dajem...

Uuuu nerodna zadeva. Kako pa misliš, da je prišel do tvoje cifre? Ker recimo mojo privat ve le malokdo:).
Navedeno
Jalapena
Navedeno
Cicerika

Objavi njegovo številko na kakšnem hot chat portalu, po možnosti on išče njega.

hihi dobra ideja, amšpak se mi zdi kar mal kruta;))
Navedeno
tralala...
Navedeno
Cicerika

Uuuu nerodna zadeva. Kako pa misliš, da je prišel do tvoje cifre? Ker recimo mojo privat ve le malokdo:).

ej ne vem... možno da preko bolhe ko sem enkrat nekaj prodajala.. ampak je od tega že vsaj eno leto, oglas pa se je po prodaji že umaknil
Slabo se vrača s slabim:).
Slabo se vrača s slabim:).
tle imaš lastnika

Re: milo za žajfo, kako?

27.03.12 13:51
Samo par klikov v Google in dobiš tole:

AVTOPREVOZNIŠTVO CAF · 031 378 693
tle imaš lastnika

27.03.12 13:57
Navedeno
tle imaš lastnika
Samo par klikov v Google in dobiš tole:

AVTOPREVOZNIŠTVO CAF · 031 378 693

sh***, ni pravi, se mu opravičujem ...
pa sm vtipkala v google pa nism najdla... pa zdej gledam, pa ta cifra ne paše pod avtoprevozništvo caf - ta me neko drugo cifro.. pa itak kaj bi me avtoprevoznik iz štajerske klicou ob čudnih urah??
Navedeno
Cicerika
pa sm vtipkala v google pa nism najdla... pa zdej gledam, pa ta cifra ne paše pod avtoprevozništvo caf - ta me neko drugo cifro.. pa itak kaj bi me avtoprevoznik iz štajerske klicou ob čudnih urah??

Verjetno je to kakšna zelo stara številka, ko sem jaz menjala številko, so me nekaj časa tudi neki xy osebki klicali in mislili, da kličejo neko Tanjo iz Maribora.

27.03.12 14:20
Navedeno
Cicerika

Daš telefon na potiho, si že slišala za to opcijo?
ne morem dat potiho, če me kdo drug kliče pa ne slišim....

27.03.12 14:35
Ne res, čist resno sprašujem - a je tako nujno, da se čisto na vsak klic odzoveš? Sedaj, če je to službeno, še razumem, če je pa privat, pa nikakor - če nekdo umira, mu itak ne moreš pomagati, ker preden prideš do njega, bo tako mrtev, vse ostalo pa počaka:)

Saj vem, mogoče kakšen randi uide, ampak, glede na to, da imaš še majhno detece, na randi ne smeš in ne moreš, torej?

Brez zamere, ampak res mi mal un viski ven seka.))))
Nadleg

27.03.12 15:25
Prijavi operaterju nadlegovanje in konec.
Ne vem kaj bi se se tu ubadala....
vital123

27.03.12 16:03
Jaz sem enkrat dobila nespodobno povabilo na sms, nekako takole: "Sem visok 185 cm, mišičaste postave, romantičen, nežen, ljubeč in rad bi te povabil na kavo ter razvajanje. Lp. Damjan"
In sem mu odgovorila: "Živjo kolega. Super. Kdaj se dobiva? Lp. Grega"

Potem je bil mir.
Navedeno
vital123
Jaz sem enkrat dobila nespodobno povabilo na sms, nekako takole: "Sem visok 185 cm, mišičaste postave, romantičen, nežen, ljubeč in rad bi te povabil na kavo ter razvajanje. Lp. Damjan"
In sem mu odgovorila: "Živjo kolega. Super. Kdaj se dobiva? Lp. Grega"

Potem je bil mir.

Hudoooo, odlična fora:).
igra z ognjem

27.03.12 17:52
Navedeno
Cicerika

evo na juriš;)))

zakaj ne bi kdo še kakšnih tvojih podatkov objavil? a nisi nič seznanjena, kako je z objavljanjem podatkov brez privoljenja osebe? osebni podatek je tudi telefonska številka in ne samo kateri koli drug podatek, ki te identificira. in to je zloraba osebnega podatka nekoga, katerega si javno objavila, brez, da bi ti človek rekel, da lahko to storiš. kar je pa tudi kaznivo.

Navedeno
Cicerika
Nekdo me kliče in se ne oglasi, če kličem nazaj me prekine ali pa je zasedeno. Ker sem danes take volje bi rada malo vrnila milo za žajfo pa ne vem kako. Lahko sicer tukaj objavim številko če kdo želi mal poklicat pa poklepetat.. čim vas kliče več tem bolje;)

če meniš, da gre za nadlegovanje, se obrni na operaterja. le ta ga bo opozoril in onemogočil dostop, če je res temu tako.
drugače pa, zadnjič dobim sredi lepega dopoldneva sms, če bom zgleda mlajšemu otroku ali pa pač otroku prinesla iz štacune kakšno revijo. sem se nasmejala. pa sem odgovorila, da bom melkijadove križanke. je pač odgovorila, da se je zmotila. pa moja številka ni nikjer objavljena.
ali pa, če me je že kdaj klicala xy številka, se nisem kaj dosti ubadala, temveč sem napisala sms, da ne poznam številke in da gre za verjetno pomoto. in sem imela mir.
pa moja številka ni nikjer objavljena.

če te tako moti, lahko napišeš prijazen sms, če se ti ne javlja in če ne preneha klicati, pač pošlješ vse skupaj operaterju številko, točno določen datum, točne ure in to je to.

ker ti več pomenita milo ali žajfa, upam, da se zavedaš, da zaradi tega lahko nosiš kakšne posledice. tudi, če bi ti težil, pa ti ni, nimaš pravice objavljati osebnih podatkov brez privolenja samega lastnika.
igra z ognjem

27.03.12 17:54
cicerika, predlagam ti, da si pozorno prebereš naslednjo vsebino:

https://www.ip-rs.si/fileadmin/user_upload/Pdf/smernice/Smernice_-_forumi_web.pdf
eh

27.03.12 18:42
Navedeno
no-ja
Ne res, čist resno sprašujem - a je tako nujno, da se čisto na vsak klic odzoveš? Sedaj, če je to službeno, še razumem, če je pa privat, pa nikakor - če nekdo umira, mu itak ne moreš pomagati, ker preden prideš do njega, bo tako mrtev, vse ostalo pa počaka:)

Saj vem, mogoče kakšen randi uide, ampak, glede na to, da imaš še majhno detece, na randi ne smeš in ne moreš, torej?

Brez zamere, ampak res mi mal un viski ven seka.))))

Če nekdo umira, mu še kako lahko pomagaš! Pokličeš reševalce, ker jih sam več ne more.
Ne izzivaj usode !
ah joj

27.03.12 18:48
Navedeno
igra z ognjem
Navedeno
Cicerika

evo na juriš;)))

zakaj ne bi kdo še kakšnih tvojih podatkov objavil? a nisi nič seznanjena, kako je z objavljanjem podatkov brez privoljenja osebe? osebni podatek je tudi telefonska številka in ne samo kateri koli drug podatek, ki te identificira. in to je zloraba osebnega podatka nekoga, katerega si javno objavila, brez, da bi ti človek rekel, da lahko to storiš. kar je pa tudi kaznivo.

Navedeno
Cicerika

če meniš, da gre za nadlegovanje, se obrni na operaterja. le ta ga bo opozoril in onemogočil dostop, če je res temu tako.
drugače pa, zadnjič dobim sredi lepega dopoldneva sms, če bom zgleda mlajšemu otroku ali pa pač otroku prinesla iz štacune kakšno revijo. sem se nasmejala. pa sem odgovorila, da bom melkijadove križanke. je pač odgovorila, da se je zmotila. pa moja številka ni nikjer objavljena.
ali pa, če me je že kdaj klicala xy številka, se nisem kaj dosti ubadala, temveč sem napisala sms, da ne poznam številke in da gre za verjetno pomoto. in sem imela mir.

če te tako moti, lahko napišeš prijazen sms, če se ti ne javlja in če ne preneha klicati, pač pošlješ vse skupaj operaterju številko, točno določen datum, točne ure in to je to.

ker ti več pomenita milo ali žajfa, upam, da se zavedaš, da zaradi tega lahko nosiš kakšne posledice. tudi, če bi ti težil, pa ti ni, nimaš pravice objavljati osebnih podatkov brez privolenja samega lastnika.

Operater ne bo naredil nič. Sploh, če je ta operater Simobil. Tudi mene je nekdo nadlegoval, mi pošiljal sms-e z grozečo vsebino. In kaj so naredili? NIČ!
Z obrazložitvijo, da ne morejo ukrepati, ker sem tudi sama komunicirala z njim. Vse kar sem naredila, je bilo to, da sem nu napisala sms v katerem sem zapisala, da bom vse njegove grožnje prijavila policiji. To je bila za simobil KOMUNIKACIJA !
V bistvu je pa tako, da tega pač ne delajo radi in iščejo vse mogoče načine, da se temu izognejo, saj z umsko motenimi osebami, ki se tako ali drugače izživljajo po telefonu, očitno ogromno zaslužijo.
igra z ognjem

27.03.12 19:04
Navedeno
ah joj
Navedeno
igra z ognjem
Navedeno
Cicerika

evo na juriš;)))

Navedeno
Cicerika

Operater ne bo naredil nič. Sploh, če je ta operater Simobil. Tudi mene je nekdo nadlegoval, mi pošiljal sms-e z grozečo vsebino. In kaj so naredili? NIČ!
Z obrazložitvijo, da ne morejo ukrepati, ker sem tudi sama komunicirala z njim. Vse kar sem naredila, je bilo to, da sem nu napisala sms v katerem sem zapisala, da bom vse njegove grožnje prijavila policiji. To je bila za simobil KOMUNIKACIJA !
V bistvu je pa tako, da tega pač ne delajo radi in iščejo vse mogoče načine, da se temu izognejo, saj z umsko motenimi osebami, ki se tako ali drugače izživljajo po telefonu, očitno ogromno zaslužijo.

samih postopkov v tem delu ne poznam, zato ne morem komentirati, kaj je storil simobil in kaj ne. želela sem povedati, da obstajajo načini in da pač, če oseba niti ne ve, zakaj je bila klicana, kuje maščevanje in kot piko na i objavlja osebne podatke,
leta nazaj se mi je zgodilo, predno sem imela to številko, da sem imela klice iz meni neznane številke, pa še smsje, ko nisem vedela, kam jih naj dam. na koncu se je izkazalo, da je pred mojo uporabo to številko uporabljala oseba, ki se je s to osebo poznala - oseba, ki je pred menoj imela to številko. številke gredo po določenem času ponovno v obtok pri operaterjih.
da niti ne veš zakaj se gre in ubereš tak način postopanja, je pač za marsikoga nesprejemljiv in tudi za vas bi bil, če bi nehote padli v takšno situacijo, čeprav morda ne bi imeli čisto nič za bregom.
sem pomislila, ko je oseba potem objavila številko, da je stara ne več kot 4 leta, ko otrok še ne ve dobro, kaj sme in kaj ne. in kaj je pravzaprav nedolžna zafrkancija.
Pretiravas

27.03.12 20:02
Navedeno
igra z ognjem
cicerika, predlagam ti, da si pozorno prebereš naslednjo vsebino:

[www.ip-rs.si]

Pretiravas.

Nikjer ni napisano, da je objava tel. St. Ki je brez znanega lastnika, sploh osebni podatek.

1. da so predmet zlorabe varovani osebni podatki: osebni podatki so vsi podatki, iz katerih je posameznik določljiv. To so npr. ime, priimek, naslov, datum rojstva, pa tudi fotografija ali posnetek glasu

Se nihce ni ugotovil cigava je... Oziroma, kdo jo klice. Torej... Nobene zlorabe ni...
kanjaq

27.03.12 20:32
Navedeno
Cicerika
ne morem dat potiho, če me kdo drug kliče pa ne slišim....

ma no če kliče kdo drug, pa pokličeš nazaj, ne? jaz vem, da bi za začetek dala telefon na off. sploh v večernih urah in v urah, ko dajem opoldan otroka spat! ker problem. potem bi kontaktirala ponudnika telefona (operaterja), da cifro blokirajo.

27.03.12 22:19
Jaz sem tudi enkrat dobila en čuden SMS, v stilu, kdaj prideš - pa sem bila ravno malo viskijevo podkrepljena, pa lepo pišem nazaj, da kuj, samo pove mi naj, kam...itak, da je bil revež čist zbegan - je imel mene v imeniku pod moškim imenom (ja, zaradi žene, itak), kolega pa takoj za mano, z zelo podobnim imenom - pošiljal je njemu, dobila sem pa jaz:)))). Jaz sem njegovo cifro že kdaj pobrisala, ker pač arhivske zadeve se po 2 letih uničijo:))), on pa moje ne (nikol ne veš, kdaj bo nuja, itak) - in štos je bil v tem, da on je vedel, da sem to jaz, meni se pa niti pod razno ni sanjalo, kdo je na drugi strani - živa sem se požrla, ker sem mislila, da me kakšen dober tipček peca.))))) - hočem povedati, da tudi takih SMS-ev in klicev ne smeš kar ignorirati, sploh, če si že tik pred zdajci, pa je to zadnja prilika za dober randi:))))
Dare

13.08.12 14:38
Pozdravljena Cicerika,

Ne boš verjela, poznam osebo, ki prav tako dobiva klice iz iste mobilne številke in kot si sama rekla se baje potem sploh ne oglasi na telefon. Zanima me če si že uspela kaj izvedeti kdo to dela in kaj za vraga je narobe z njim.
Če imaš kakšne novice se priporočam. D.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 21 minus 14?