Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sre, 15. maj 2013
pet, 17. maj 2013
ned, 12. maj 2013
ned, 12. maj 2013
tor, 14. maj 2013
čet, 16. maj 2013
sre, 15. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013

|
Zanima me
Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 13:38 |
|
mmmaaa
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 13:43 |
|
enostavno*
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 13:44 |
|
bedasto
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 13:45 |
Navedenoatom...ant
:) ja, kaj....
Zmotavaš se in zmišljavaš vse sorte. Ko pa otrok enkrat odraste, mu "odraslo" razložiš, da se odgovori za ogroooooomno zadev v grdem obnašanju otrok nahajajo pri "pametnih" (slabih) starših. Vsa modrost, nažalost :(
|
53544
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 13:47 |
NavedenoLepo po pravici: ona je slabo vzgojena! Starši je ne vzgajajo! Le tako lahko otrok dobi občutek, da ga njegovi starši pravilno vzgajajo s tem, ko mu ne dovolijo metati peska v druge. V nasprotnem primeru lahko dobi otrok občutek, kot da se z njim ravna kot s sužnjem (četudi kasneje, ko odraste, uvidi, da je imela mati prav - vendar pa slabša samopodoba ostane. Torej skratka - lepo po resnici povedati!Zanima me
Sitaucija na peskovniku - fantek in punčka se igrata, punčka v fantka začne metat pesek, njena mami stoji malo stran in ne reagira - češ se bosta že sama zmenila. Potem začne še fantek metat pesek in ga njegova mami povleče iz peskovnika, okrega in pelje domov.
Situacija na igralih - fantek in punčka se igrata, punčka pljune v fantka, njena mama stoji malo stran in ne reagija - češ se bosta že sama zmenila. Potem začne še fantek pljuvat in ga njegova mami povleče iz peskovnika, okrega in pelje domov.
Teh situacij je še malo morje - nekateri lahko dirkajo okol sendvičem v eni roki in čokolado v drugi, nosijo pijačo po vsej bajti, drugi lahko jedo in pijejo izključno pri mizi.
Nekateri morajo pospraviti igrače za sabo, drugim ni potrebno.
Nekateri z izsiljevalnim jokom dobijo, kar so si vtepli v glavo, drugi ne.
Kaj rečete temu fantku, ko vpraša:" Zakaj pa punčka lahko meče pesek/pljuva, jaz pa ne?"
Navedenoenostavno*
To je čisto enostavno.
Kako se ti počutiš, ko ti kdo meče pesek, lopatke v glavo? Kako se počutiš, ko te kdo pljune? Ti je všeč? NI, a ne? Torej, to se ne dela. Ne zato, ker ti to ne smeš, ampak ker tebi ni lepo, ko ti kdo drug to dela, torej takih stvari ne delaj drugemu.
|
točno
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 13:49 |
Navedenommmaaa
Zato ker si ti vzgojen, on pa ne, ker si ti priden otrok, on pa ne, zato!!
|
težka je ta vzgoja
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 13:51 |
Navedenobedasto
Bedasta vzgoja. Otrok že kot zelo majhen ogromno razume, če mu le iskreno in natančno razložiš, za kaj se gre.
NavedenotočnoNavedenommmaaa
tako, ponavadi še naglas pred nevzgojenim staršem.
|
arteP
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 14:04 |
|
otroci so kopije svojih staršev
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 14:05 |
Navedeno53544NavedenoLepo po pravici: ona je slabo vzgojena! Starši je ne vzgajajo! Le tako lahko otrok dobi občutek, da ga njegovi starši pravilno vzgajajo s tem, ko mu ne dovolijo metati peska v druge. V nasprotnem primeru lahko dobi otrok občutek, kot da se z njim ravna kot s sužnjem (četudi kasneje, ko odraste, uvidi, da je imela mati prav - vendar pa slabša samopodoba ostane. Torej skratka - lepo po resnici povedati!Zanima me
Sitaucija na peskovniku - fantek in punčka se igrata, punčka v fantka začne metat pesek, njena mami stoji malo stran in ne reagira - češ se bosta že sama zmenila. Potem začne še fantek metat pesek in ga njegova mami povleče iz peskovnika, okrega in pelje domov.
Situacija na igralih - fantek in punčka se igrata, punčka pljune v fantka, njena mama stoji malo stran in ne reagija - češ se bosta že sama zmenila. Potem začne še fantek pljuvat in ga njegova mami povleče iz peskovnika, okrega in pelje domov.
Teh situacij je še malo morje - nekateri lahko dirkajo okol sendvičem v eni roki in čokolado v drugi, nosijo pijačo po vsej bajti, drugi lahko jedo in pijejo izključno pri mizi.
Nekateri morajo pospraviti igrače za sabo, drugim ni potrebno.
Nekateri z izsiljevalnim jokom dobijo, kar so si vtepli v glavo, drugi ne.
Kaj rečete temu fantku, ko vpraša:" Zakaj pa punčka lahko meče pesek/pljuva, jaz pa ne?"
|
e bolj enostavno
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 14:06 |
Navedenoatom...antNavedenoenostavno*
To je čisto enostavno.
Kako se ti počutiš, ko ti kdo meče pesek, lopatke v glavo? Kako se počutiš, ko te kdo pljune? Ti je všeč? NI, a ne? Torej, to se ne dela. Ne zato, ker ti to ne smeš, ampak ker tebi ni lepo, ko ti kdo drug to dela, torej takih stvari ne delaj drugemu.
... Kako se ti počutiš, ko si lahko pokonci do polnoči? Odlično! Ampak, ko je treba naslednji dan vstat, je daleč od odlično! Kako se ti počutiš, ko lahko ješ vse obroke v dnevni sobi pred TV-jem? Super! Ampak, ko je treba potem dnevno počistit, ni več super! Kako se ti počutiš, ko lahko spiš do 12 ure? Fajn! Ampak ko potem dan endvatri mine, ni fajn! Kako se ti počutiš, ko lahko igraš igrice po 5 ur na dan? Krasno! Samo ko si potem ves matast, ni krasno! Kako se ti počutiš, ko imaš mobitel za 250€? Bi me bolelo srce in še tako prijetno čvekanje ne bi odtehtalo ....
Morda pa ni vse tako čist čist enostavno?!
|
Zanima me
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 14:06 |
NavedenoarteP
Zakaj pa ti ne rečeš punčki, da se to ne dela, če je pljunila/vrgla pesek na tvojega sina? Jaz bi njej rekla in to toliko naglas, da me sliši tudi njena mama! Če pa mami kaj ne bi bilo všeč, bi pa tudi njej razložila!
S tem, da pa svojega sina umakneš iz igrišča, ga pa učiš, naj se odmakne iz raznih situacij, namesto, da se postavi zase!!! S tem ne mislim, da ga uči, da naj drugega otroka udari, ampak naj mu reče: "to se ne dela, ker me boli!"
Kako se bo tvoj otrok postavil zase, če se še ti ne znaš!!!!!???????
|
Zanima me
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 14:08 |
NavedenoRok-1
Aja, še tole; predvsem pa ga ne vlečem iz peskovnika ali od igral če sam noče iti.
|
še jaz se
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 14:10 |
NavedenoRok-1
Jaz takole:
Prvi del stavka je pa še zato ker si ti naš in mi se ne obnašamo tako...
Navedenoe bolj enostavno
... Kako se ti počutiš, ko si lahko pokonci do polnoči? Odlično! Ampak, ko je treba naslednji dan vstat, je daleč od odlično! Kako se ti počutiš, ko lahko ješ vse obroke v dnevni sobi pred TV-jem? Super! Ampak, ko je treba potem dnevno počistit, ni več super! Kako se ti počutiš, ko lahko spiš do 12 ure? Fajn! Ampak ko potem dan endvatri mine, ni fajn! Kako se ti počutiš, ko lahko igraš igrice po 5 ur na dan? Krasno! Samo ko si potem ves matast, ni krasno! Kako se ti počutiš, ko imaš mobitel za 250€? Bi me bolelo srce in še tako prijetno čvekanje ne bi odtehtalo ....
|
zato, ker
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 14:17 |
|
e bolj enostavno
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 14:18 |
Navedenoatom...antNavedenoe bolj enostavno
:) tipični odgovori odrasle osebe.
Vsi najstniki sveta skupaj bi se polulali od smeha ob takemu odgovoru najstnika.
|
podpis še jaz
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 14:27 |
Navedenoše jaz seNavedenoRok-1
Jaz takole:
Prvi del stavka je pa še zato ker si ti naš in mi se ne obnašamo tako...
Podpišem
|
eh
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 14:54 |
|
mamix3
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 15:30 |
NavedenoZanima meNavedenoRok-1
Aja, še tole; predvsem pa ga ne vlečem iz peskovnika ali od igral če sam noče iti.
Se pravi tičiš na igralih tudi po 3,4 ure, ker naš bi bil skoz na igralih - sploh ne bi šel domov.
Po drugi strani pa - če se tvoj na igralih neprimerno obnaša, ga kar pustiš tam?
|
mimika66
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 15:58 |
|
me me me
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 15:58 |
|
titimami
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"21.03.12 16:27 |
|
Nevzgojno
Re: Kaj odgovorite otroku ko vas vpraša: "Zakaj pa on lahko jaz pa ne?"22.03.12 08:19 |
Navedenome me me
"Zato, ker sem jaz tvoja mama in ti tega ne pustim." Pri petletnici vedno zaleže :)

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.