Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sre, 15. maj 2013
pet, 17. maj 2013
sob, 18. maj 2013
ned, 19. maj 2013
pon, 20. maj 2013
čet, 16. maj 2013
sre, 15. maj 2013
čet, 16. maj 2013
tor, 21. maj 2013
čet, 16. maj 2013

|
hudo mi je
Klofuta otroku!21.03.12 08:30 |
|
Lej ...
Re: Klofuta otroku!21.03.12 08:45 |
Re: Klofuta otroku!21.03.12 08:46 |
Re: Klofuta otroku!21.03.12 08:49 |
|
hladen tuš
Re: Klofuta otroku!21.03.12 08:51 |
|
hudo mi je
Re: Klofuta otroku!21.03.12 08:53 |
|
hladen tuš
Re: Klofuta otroku!21.03.12 09:02 |
Re: Klofuta otroku!21.03.12 09:07 |
Navedenohudo mi je
Lej...hvala. Vem, da bo pljuvanje, ampak me to ne skrbi preveč. Slabše kot se sedaj počutim, tako ne more biti, pa lahko mona napiše kar se ji zljubi. :)
Slabe vesti pred otrokom ne kažem. Ni bilo pa to dejanje v afektu, da bi me tako vrgel iz tira, ampak je dobil, da bo videl, da mislim resno! Sem se točno zavedala, kaj počnem.
Meni je pa hudo, ker sem pač na tak način morala, saj kaj drugega niti ne vem več.
Eh, saj bo bolje, čez kak dan ali dva. :)
|
hudo mi je
Re: Klofuta otroku!21.03.12 09:12 |
Navedenovilid
Če mu daš dve po riti ni nič hudega. Ker pa pa opisuješ, da je nasilen v šoli, pa menim, da v tem primeru ni dobro otroka po riti, ker nasilje prinaša nasilje. Zadeva je rešljiva, veliko se ukvarjat z njim, biti potrpežljiv, mu polagat vso pozornost, a zavedaj se, da je to dolgotrajni postopek. Zaradi živahnosti tvojega malčka te prosim, da ga fizično ne kaznuješ, ker v tvojem primeru boš zadevo samo poslabšala.
|
hudo mi je
Re: Klofuta otroku!21.03.12 09:14 |
NavedenovilidNavedenohudo mi je
Lej...hvala. Vem, da bo pljuvanje, ampak me to ne skrbi preveč. Slabše kot se sedaj počutim, tako ne more biti, pa lahko mona napiše kar se ji zljubi. :)
Slabe vesti pred otrokom ne kažem. Ni bilo pa to dejanje v afektu, da bi me tako vrgel iz tira, ampak je dobil, da bo videl, da mislim resno! Sem se točno zavedala, kaj počnem.
Meni je pa hudo, ker sem pač na tak način morala, saj kaj drugega niti ne vem več.
Eh, saj bo bolje, čez kak dan ali dva. :)
Avtorji niso ali nismo pluvali po tebi. To so iskreni komentarji avtorjev, kateri te tudi z ostro kritiko samo spodbujajo k boljšemu razmišljanju in vedi, vedno je dobronamerna kritika boljša, kot pa treplanje po rami. Pa ne ženi si preveč k srcu. Prvo poglej pri sebi, kaj lahko storiš da si boljša,v osebnem smislu mislim, potem pa lahko delaš še na otroku. Prvo moraš sama sebe spoznat in dojet, kakšna oseba si. Vse dobro.
|
mncflč
Re: Klofuta otroku!21.03.12 09:24 |
|
zgled
Re: Klofuta otroku!21.03.12 09:54 |
Navedenohudo mi je
Saj ne vem, kaj naj si mislim, ampak me močno razjeda. Včeraj sem 2x klofnila mojega drugošolčka. Prvič v življenju! In me tako boli, da je za znoret. Sicer je dobil že enkrat kar fajn po riti, ko je pri cca 4-ih letih imel izpade trme in je doma več kot eno uro jokal in kričal. Sva z možem probala na lep način, sva ga ignorirala, je hodil za nama. Tako da sem ga takrat načrtno, da je videl, da mislim resno. Takrat se je to hudo trmarjenje tudi končalo.
Otrok je bil sicer vedno priden, miren, vodljiv, kar ubogljiv. V šoli pa je že parkrat koga udaril, ker se hitro ujezi in postane besen, če ga kdo kaj heca. Pa za dosti stvari misli, da mu nagajajo, mogoče se pa le ne igrajo tako kot si je on zamislil. Sam se pa zelo rad heca z drugimi, potem pa iz tega občasno pride do prepira.
Včeraj je dobil klofuto, ker sem dobila obvestilo o učiteljice, da je tepel otroke. Ta stavek se sliši, kot da je nek težaven otrok in pretepač, je pa v bistvu bil vedno bolj mevžast in strahopeten, tako da smo mu v vrtcu tudi rekli, da lahko udari nazaj, kadar ga kdo tepe. No, zdej pa čisto druga slika. In sem mu "pokazala", da tokrat mislim zelo resno. Otrok je bil šokiran, ker kaj takega od mene ni pričakoval. Ponavadi se za vsak drek začne jokati, kot da bi ga iz kože dajali, tokrat pa ni potočil niti solze, vse do doma. Doma sva pa imela debato, bila sem huda, povedala sem mu kaj sledi, če bo tak, da bo ostal sam, brez prijateljev, da ga bodo zafrkavali, ga ne bodo marali. Kasneje sem še sama planila v jok, kar je tudi prvič videl in mu je bilo strašno hudo!
Sva se potem lepo pogovorila, ve, da ga imam rada, ampak da takega vedenja ne odobravam. Sedaj pa bom videla, če se bo stanje kaj poboljšalo.
Mene stiska pri srcu, težko mi je danes v službi. Imam slabo vest, ker sem se poslužila takega načina, ampak ni šlo drugače, ker smo pogovore, kazni, ... že imeli, obljubil je, da ne bo več, pa je zopet!
Razmišljam, če je pametno, da ga peljem k psihologu! Ne me narobe razumeti, od enega udarca se seveda to ne počne, ampak otrok je tudi drugače zelo nemiren. Ne more biti pri miru, ne more pri miru sedeti, skoz brca v stol, ko je, piše, riše, ... ali pa v mizo in to podzavestno. Pa hitro ga stvari vržejo iz tira in se hitro ujezi za vsako malenkost.
Doma sicer niso idelane razmere, se z možem tudi občasno skregava, ampak nič drastičnega.
|
kakonaj
Re: Klofuta otroku!21.03.12 10:01 |
|
zgled
Re: Klofuta otroku!21.03.12 10:33 |
Navedenokakonaj
No, ne vem. Jaz mislim, da si mu samo na primeru pokazala, kako izgleda pretepanje drugih.
in da bo zdaj premislil, preden se bo spravil na sošolce. Razumel je in zato je bil tiho.
Re: Klofuta otroku!21.03.12 10:43 |
|
hudo mi je
Re: Klofuta otroku!21.03.12 10:53 |
|
zgled
Re: Klofuta otroku!21.03.12 11:28 |
Navedenohudo mi je
Zgled, saj v bistu se strinjam s teboj, ampak jaz otroka nikoli nisem tepla. Zakaj za vraga potem on udari, če jih doma ne dobi? Vedno je bila kakšna kazen, ni risank, ni igrišča, ....vedno se kazni držimo in ne popuščamo. To otrok ve! Ko je zadnjič udaril, smo imeli res dolge pogovore. Pa ne samo tisti dan. Bilo mu je žal. Zelo žal! Rekel je, da ne bo več. In evo, včeraj zopet!
Pa se tega od mene ni učil, ker ne zagovarjam tepeža in ga doma res ne tepemo. Niti ene po riti za vsak drek, kot to marsikje opazim. Kot sem prej že omenila jih je v sedmih letih dobil 2x!
Kaj bi naj torej v tem primeru? Zopet kot zadnjič, dolgi pogovori, kazen, obljuba, da ne bo več, potem pa zopet udari in spet dolgi pogovori v nedogled, kazen...in tako dalje? Bi se to sploh kdaj končalo?
Sem mu rekla, da se mora opravičiti. Ko pride domov, mi bo povedal, če je to naredil in seveda mu bom povedala tudi sama, da ni prav, da sem ga jaz udarla, kar sem mu tako že včeraj pojasnila. Pa se mu bom seveda tudi opravičila in upam, da se bova strinjala, da tega nobeden od naju več ne počne.
|
takole
Re: Klofuta otroku!21.03.12 11:47 |
|
zgled
Re: Klofuta otroku!21.03.12 14:55 |
Navedenotakole
No, moje mneje pa je, da se nimaš otroku kaj opravičevat.
Kvečjemu v stilu, veš kaj, jaz sem te včeraj udarila, ker enostavno en vem več, kaj naj naredim, da se boš začel držati dogovorov.
Saj si sama opazila, da dolgi pogovori in kazni ne zaležejo, vsaj ne dolgotrajno.
In to kar piše zgled, mogoče velja za otroke, ki jih vsako dnevno fašejo, taki, ki jih pa dobijo enkrat na 5 let, pa točno vedo, zakaj so jih dobili in točno ločijo dogodke med sabo.
Jaz sem tudi zadnjič moji 12 letnici eno pripeljala, ker ni in ni nehala najedat, je bila zadirčna in nespoštljiva. Pa sem ji lepo in z mirnim glasom rekla, da je dovolj, da naj neha, ker ne bo ničesar dosegla, je nabijala naprej in se začela dreti name. Sem ji še enkrat z mirnim glasom rekla,da naj neha, ker ne bo ničesar dosegla in je še nabijala in potem še ene parkrat, sem šla stran in je prišla za mano. Potem sem ji pa še enkrat rekla, da sem ji že parkrat rekla, da naj neha in da mislim popolnoma resno in, da če ne misli nehat, bom našla način, da bo nehala. Jasno, da ni. Potem še enkrat z moje strani, da če ji moram eno pripeljat ali kaj, da se bo končno začela normalno pogovarjat, in ona naprej. No, potem sem ji pa eno pripeljala. In potem je končno nehala.
Ampak od takrat naprej, ko jo spet prime, da bi se drla, jo samo opozorim in se takoj potegne nazaj. Prej pa nobeno opozorilo ni zaleglo. Tako, da mislim, da je bila pri nas klofuta še kako na mestu.
Je pa to bilo drugič v življenju, da sem jo udarila. Prvič je bila podobna situacija, stara je pa bila med tri in štiri in je imela obdobje, ko je udarila (mene, očeta, vzgojiteljico, babico ...), če ji kaj ni bilo prav. Ni zaleglo nobeno pregovarjanje in pogovarjanje, šele, ko sem uresničila grožnjo, da če me bo udarila, jo bom nazaj, je nehala. In od takrat ni udarila nikogar več.
|
ofca
Re: Klofuta otroku!21.03.12 14:58 |
Re: Klofuta otroku!21.03.12 14:58 |
|
sm proti...
Re: Klofuta otroku!21.03.12 15:16 |
|
hudo mi je
Re: Klofuta otroku!21.03.12 18:52 |
Navedenodsimon1
Nisem brala odgovorov. Najbolj me je zmotilo to, da jih je fasal za nekaj kar si mu v vrtcu rekla naj stori-udari otoka.
|
takole
Re: Klofuta otroku!21.03.12 18:52 |
NavedenozgledNavedenotakole
Kvečjemu v stilu, veš kaj, jaz sem te včeraj udarila, ker enostavno en vem več, kaj naj naredim, da se boš začel držati dogovorov.
Saj si sama opazila, da dolgi pogovori in kazni ne zaležejo, vsaj ne dolgotrajno.
In to kar piše zgled, mogoče velja za otroke, ki jih vsako dnevno fašejo, taki, ki jih pa dobijo enkrat na 5 let, pa točno vedo, zakaj so jih dobili in točno ločijo dogodke med sabo.
Jaz sem tudi zadnjič moji 12 letnici eno pripeljala, ker ni in ni nehala najedat, je bila zadirčna in nespoštljiva. Pa sem ji lepo in z mirnim glasom rekla, da je dovolj, da naj neha, ker ne bo ničesar dosegla, je nabijala naprej in se začela dreti name. Sem ji še enkrat z mirnim glasom rekla,da naj neha, ker ne bo ničesar dosegla in je še nabijala in potem še ene parkrat, sem šla stran in je prišla za mano. Potem sem ji pa še enkrat rekla, da sem ji že parkrat rekla, da naj neha in da mislim popolnoma resno in, da če ne misli nehat, bom našla način, da bo nehala. Jasno, da ni. Potem še enkrat z moje strani, da če ji moram eno pripeljat ali kaj, da se bo končno začela normalno pogovarjat, in ona naprej. No, potem sem ji pa eno pripeljala. In potem je končno nehala.
Ampak od takrat naprej, ko jo spet prime, da bi se drla, jo samo opozorim in se takoj potegne nazaj. Prej pa nobeno opozorilo ni zaleglo. Tako, da mislim, da je bila pri nas klofuta še kako na mestu.
Je pa to bilo drugič v življenju, da sem jo udarila. Prvič je bila podobna situacija, stara je pa bila med tri in štiri in je imela obdobje, ko je udarila (mene, očeta, vzgojiteljico, babico ...), če ji kaj ni bilo prav. Ni zaleglo nobeno pregovarjanje in pogovarjanje, šele, ko sem uresničila grožnjo, da če me bo udarila, jo bom nazaj, je nehala. In od takrat ni udarila nikogar več.
no, jaz bi te samo vprašala ali lahko ti tvojemu otroku pogledaš v oči in rečeš, da se človeka ne tepe, udari...
ne moreš, ker si sama to počela...in kje je pa tista meja, da lahko ti rečeš zdaj je pa dovolj in je dovolj tudi opozoril, da si potem lahko pa privoščiš klofuto nekomu - verjetno si jo samo zato, ker si njen starš...če bi nasproti teme stal nekdo drug bi se obvladala in zadevo rešila drugače, nikoli si nebi smela vzeti te pravice in reči desetkrat sem te lepo opozorila, zdaj te pa lahko klofne , a ne? - ker pa je tvoj otrok pa si svojo nemoč in avtoriteto znesla nad njim s klofuto in misliš, da to upravičeno...
napaka res.. povej mi ko boš ostarela in nemočna s svojimi muhami, kot jih bomo imeli vsi...in bo tvoja odrasčla hčerka pri tebi - ti boš vztrajala pri nečem ona ti bo lepo rekla nehaj najedat in ker ti ne boš nehala te ima po tvoje pravico klofniti, da si boš zapomnila in naslednjič nehala ali kaj? po tvoji razlagi je to upravičeno... in če bi se to zgodilo bi verjetno rekla, da te tvoja hčerka sploh ne spoštuje, a ti pa izražaš spoštovanje otroku s klofuto, ki mu jo primažeš...tako tudi sedaj govoriš, da ni imela spoštovanja do tebe, ti si ga v tvoji rešitvi do nje izkazala? nikakor
me zanima če tudi šefa v službi, ki ti lahko tudi neupravičeno najeda in vztraja pri svojem takole odpraviš - verjetno ne...stvar je spoštovanja sočloveka in mirnega reševanja sporov in če otrok učimo spoštovanja - potem moramo biti tudi v tem zgled sami in to je tisto kar starši prepogosto spregledajo in mislijo, da lahko ker so pač starejši upravičeno pa oni ravnajo drugače - pa vendar je to zmotno prepričanje..v bistvu če mene vprašaš si svojo nemoč in potlačeno jezo z udarcem najhitreje rešila, ker za vse ostalo je potrebno več truda in energije in sodelovanja...
tudi avtorica ne more pričakovati od svojega otroka, da ne bo več tepel nikogar, čeprav se opraviči in obljubi; mer mu je ravno sama dokazala,d a ga je že dvakrat udarila - sicer sama ve,d a ni to najbolje, se mu je opravičila in ok ; ampak ko pride huda sila - evo pa ga je spet in se ni držala tega, da ne bo več, d a se to ne počne...če se sama tega ne drži kako lahko potem pričakuje, da se bo otrok...
če je nekaj vzgojno, moralno, vrednota in prav potem tako je v družbi pa neglede ali za otroka ali za odrasle...ni razlik za vse so enaka pravila če so...
..in ne vem zakaj se vam zdi neka starševska avtoriteta tako pomembna, da je opravičilo izpod časti - kao nimaš še ti kaj opravičevati...
tudi starši in odrasli delamo napake in kaj je v tem slabega če sam uotoviš, da si otroka po krivici ali prehitro prizadel, obsodil, da bi se vde dalo na drugačen prijaznejši in bolj pošten način - nič ni slabega - avtoriteta starša se s tem ne bo izgubila, temveč bo otrok videl, da ima nekoga, ki je pošten in odgovorno presoja in prizna napake, se zanje tudi opraviči in tudi,d a je to starš na katerega se lahko zanese in mu zaupa.. ko bo imela tako sliko o staršu, se bo posledično tudi uporal manj tistim dogovorom, ki mu sicer ne bodo najbolj dišali, in jih bo skušal z lepim mirnejšim tonom razrešiti, ker bo vedel, da je starš zaupanja in posluha vreden, da bo opazil tudi njega in ne samo sebe in svojo avtoriteto in moč
|
zgled
Re: Klofuta otroku!21.03.12 19:44 |
NavedenotakoleNavedenozgledNavedenotakole
no, jaz bi te samo vprašala ali lahko ti tvojemu otroku pogledaš v oči in rečeš, da se človeka ne tepe, udari...
ne moreš, ker si sama to počela...in kje je pa tista meja, da lahko ti rečeš zdaj je pa dovolj in je dovolj tudi opozoril, da si potem lahko pa privoščiš klofuto nekomu - verjetno si jo samo zato, ker si njen starš...če bi nasproti teme stal nekdo drug bi se obvladala in zadevo rešila drugače, nikoli si nebi smela vzeti te pravice in reči desetkrat sem te lepo opozorila, zdaj te pa lahko klofne , a ne? - ker pa je tvoj otrok pa si svojo nemoč in avtoriteto znesla nad njim s klofuto in misliš, da to upravičeno...
napaka res.. povej mi ko boš ostarela in nemočna s svojimi muhami, kot jih bomo imeli vsi...in bo tvoja odrasčla hčerka pri tebi - ti boš vztrajala pri nečem ona ti bo lepo rekla nehaj najedat in ker ti ne boš nehala te ima po tvoje pravico klofniti, da si boš zapomnila in naslednjič nehala ali kaj? po tvoji razlagi je to upravičeno... in če bi se to zgodilo bi verjetno rekla, da te tvoja hčerka sploh ne spoštuje, a ti pa izražaš spoštovanje otroku s klofuto, ki mu jo primažeš...tako tudi sedaj govoriš, da ni imela spoštovanja do tebe, ti si ga v tvoji rešitvi do nje izkazala? nikakor
me zanima če tudi šefa v službi, ki ti lahko tudi neupravičeno najeda in vztraja pri svojem takole odpraviš - verjetno ne...stvar je spoštovanja sočloveka in mirnega reševanja sporov in če otrok učimo spoštovanja - potem moramo biti tudi v tem zgled sami in to je tisto kar starši prepogosto spregledajo in mislijo, da lahko ker so pač starejši upravičeno pa oni ravnajo drugače - pa vendar je to zmotno prepričanje..v bistvu če mene vprašaš si svojo nemoč in potlačeno jezo z udarcem najhitreje rešila, ker za vse ostalo je potrebno več truda in energije in sodelovanja...
tudi avtorica ne more pričakovati od svojega otroka, da ne bo več tepel nikogar, čeprav se opraviči in obljubi; mer mu je ravno sama dokazala,d a ga je že dvakrat udarila - sicer sama ve,d a ni to najbolje, se mu je opravičila in ok ; ampak ko pride huda sila - evo pa ga je spet in se ni držala tega, da ne bo več, d a se to ne počne...če se sama tega ne drži kako lahko potem pričakuje, da se bo otrok...
če je nekaj vzgojno, moralno, vrednota in prav potem tako je v družbi pa neglede ali za otroka ali za odrasle...ni razlik za vse so enaka pravila če so...
..in ne vem zakaj se vam zdi neka starševska avtoriteta tako pomembna, da je opravičilo izpod časti - kao nimaš še ti kaj opravičevati...
tudi starši in odrasli delamo napake in kaj je v tem slabega če sam uotoviš, da si otroka po krivici ali prehitro prizadel, obsodil, da bi se vde dalo na drugačen prijaznejši in bolj pošten način - nič ni slabega - avtoriteta starša se s tem ne bo izgubila, temveč bo otrok videl, da ima nekoga, ki je pošten in odgovorno presoja in prizna napake, se zanje tudi opraviči in tudi,d a je to starš na katerega se lahko zanese in mu zaupa.. ko bo imela tako sliko o staršu, se bo posledično tudi uporal manj tistim dogovorom, ki mu sicer ne bodo najbolj dišali, in jih bo skušal z lepim mirnejšim tonom razrešiti, ker bo vedel, da je starš zaupanja in posluha vreden, da bo opazil tudi njega in ne samo sebe in svojo avtoriteto in moč
Zdaj ne vem ali spoh imaš svoje otroke in koliko so stari, še manj, kakšen je njihov karakter.
Ampak iz tvojega zapisa veje teorija in še enkrat samo teorija. Se sliši lepo in čudovito, ampak realnost je pa žal nekaj drugega.
Sem popolnoma za to, da se otroku opravičiš, če ugotoviš, da si storil nekaj narobe, nekaj slabega. V mojem primeru sem še vedno mnenja, da je bil sam udarec v obeh primerih upravičen, zato se tudi nisem in se ne mislim otroku opravičiti.
Tudi klofuta, ki sem ji jo pripeljala, ni bila iz jeze in nemoči, ampak popolnoma zavestno dejanje, ki sem se ga poslužila, potem, ko je že vse ostalo propadlo. Celo odstranila sem se, odmaknila, pa se je prišla zdirat nadme za mano. Sori, pri nas takega vedenja ne toleriramo. Name se ne bo noben drl, ne šef, ne mož in tudi otrok ne. Ravno tako kot se jaz ne derem na nobenega, ne na otroka, ne na moža, ne na podrejene. Brez dretja, histerije in cepetanja se da vse zmenit in dogovorit, cmerjenja in dretja pa ne toleriram.
Primerjati komunikacijo otrok-starš in komunikacijo odraslih med sabo je pa tudi malce za lase privlečeno. Ker v vsem svojem življenju še nisem naletela na odraslo osebo, ki bi mi toliko najedala in se zdirala name, kot je to sposoben pubertetnik. Pri odraslih stavek, dajmo se mal pomirit in bomo potem nadaljevali, navadno pade na plodna tla. Pri trmastih triletnikih in hormonov polnih pubertetnikih pač ne vedno.
OK, mogoče se da tudi drugače, sama žal nisem popolna in se mi zdi reakcija s klofuto oz. eno čez rit v danih situacijah čisto na mestu.
Kaj pa ti predlagaš? Pa konkretno prosim, ne v stilu, se je treba pogovarjat in gradit zaupanje ... Ker vse to pri nas delamo. In 98% časa čisto lepo vozimo.
|
koza2
Re: Klofuta otroku!21.03.12 23:19 |
Navedenohudo mi jeNavedenodsimon1
Nisem brala odgovorov. Najbolj me je zmotilo to, da jih je fasal za nekaj kar si mu v vrtcu rekla naj stori-udari otoka.
Ja, vidim, da nisi vsega brala. Niti mojega očitno. Otroka smo vedno učili, da ne sme udariti. Ker so njega kdaj udarli, smo mu dovolili, da se lahko brani in udari zgolj nazaj!!!! Torej, da se otrok brani, ne pa da je en lolek, na katerega se vsi spravljajo on pa stoji križem rok. Saj smo vsi hodili v šolo in pomislite malo, kateri otroci so bili največji revčki in na katere so se vsi spravljali. Točno na tiste, ki si nič niso upali!!! In nočem ga vzgojiti v nasilneža, niti v enega loleka, ki se mu bodo vsi posmehovali! Neka sredina pa za vas očitno ne obstaja, ali kako?
In še vedno ga učim, da prvi nikoli ne sme udariti. Ampak očitno ni zaleglo!
|
milka1000
Re: Klofuta otroku!23.03.12 16:48 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.