Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!

Hišni zajček-NUJNO!

avatar Anči** 11.02.12 09:41
V družini načrtujemo nakup malega zajčka oziroma mini kunca. Imeli bi ga v hiši v večji kletki, čez dan bi skakljal po hiši, zaprt bi bil samo ponoči in ko nas ne bi bilo doma. (urco ali dve).

Znanka pa me je sedaj prestrašila, da nikar zajčka, ker baje privabljajo miši in podgane, s katerimi se parijo. PANIKA! Je res, da si lahko z nakupom zajčka nakopaš na glavo miš ali podgano v hiši? Živimo pa v predmestju, naselje hiš, blizu so polja in travniki.

Ima kdo izkušnje s tem? Ker če je tako, potem raje ne zajčka.

Hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar anč80 11.02.12 09:44
hej, obe naenkrat sva pisali, pa ančki sva :-) Lepo :-) Telepatsko povezani :-)

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar takole 11.02.12 09:57
zajci se res parijo s podganami, ne vem pa če jih privabljajo?

zajci tudi lulajo in kakajo pogosto, moraš imeti srečo da najarmaš na takega, ki ima občutek za čistočo in hodi na eno mesto ... smo imeli 3, vem kaj govorim.

če jih ne čistiš vsaj vsak drugi dan kletka smrdi, no, ima vonj po hlevu od kakcov in sena.

eni so z zajci res zadovoljni, mi smo si pa zdaj po treh zajčkih raje omislili psička, so veliko bolj družabne živali in precej manj umazani :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lejdy 11.02.12 10:14
Pa dajte no. Kunec je kunec, zajec je zajec in podgana je podgana. Niti kunek in zajec se ne moreta medsebojn o pariti. Mogoče zaradi hrane pride kaka miška ali podgana malo na obisk. Pri kuncih je problem ta, da radi glodajo stvari in jih imejte spuščene samo ko ste doma in jih nadzirate. Pazite, da vam ne bodo grizli kakih elekrtičnih kablov ali podobnega.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mi ga imamo 11.02.12 10:20
pritlikavega, punčko in je pridna ter čista živalca. Ponoči je v kletki, ko smo doma, jo spustimo da teka prosto po stanovanju. Je zelo scartana in ne povzroča nevšečnosti. Prvič slišim, da bi se naj parila z podgano. :=0
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar eeemmm 11.02.12 12:13
Sem imela dva kunca. Pred hiso imamo kanalizacijo in s tem probleme z podganami. Tudi meni so dostikrat rekli, naj pazim, ker se podgane in hisni kunci parijo. Sem pa imela oba velikokrat zunaj, pred bajto in nikoli ni prislo do tega, tako da stoprocentno ti ne morem povedat. Jaz nimam taksne izkusnje, ce imajo pa drugi, ti bodo pa povedali. Obrni se mogoce se na forum za hisne kunce.

Glede kakanja in lulanja pa zna biti kr problem ja, mogoce je bolj poudarek na m spol, ce ni kastriran, ker si oznacuje teritorij. Imela sem oba m spola, en je bil priden, cist, cartljiv, drugi pa cisto kontra. Tadrugi mi je polulal 2 kavca ( smrdi ko hudic), oba sem stran vrgla, oznaceval si je tudi steno do 1m. :S
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar steas 11.02.12 18:13
naši kunci so bili v kletnem nadstropju, pogosto priprto okno, zraven pa polja in travniki, pa nismo v desetih letih videli nobene podgane :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 4 plus 11?
Na vrh