Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sre, 15. maj 2013
pet, 17. maj 2013
sob, 18. maj 2013
tor, 14. maj 2013
čet, 16. maj 2013
sre, 15. maj 2013
ned, 19. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013
čet, 16. maj 2013

|
včasih
katere konzerve kupujete?04.05.11 06:38 |
|
včasih
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 06:41 |
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 06:45 |
|
Aljaja
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 08:01 |
Navedenovčasih
Saj vem, da smo tukaj same dobre kuharice. Včasih pa se le zgodi, da moramo nekaj res na brzino pripravit. Katere konzerve kupujete?
Da so okusne.
Meni 'haše' , 'ragu' in paradižnikovi prelivi za testenine niso dobri - to kupim 2 x na leto.
Kupim pa:
- Mercatorjev golaž,
- ješprenj in prebranac od 'Mizica pogrni se'
- pa fižol, grah, koruzo
- turistično pašteto in čisto navadne sardele z limono.
Pa še ananasov kompot - drugi mi niso všeč.
Povejte, kaj je vam dobro (kako izboljšate okus ...), ker meni včasih res prav pride, da kaj na hitrico postrežem.
Hvala vam! Bom popestrila jedilnik, kadar bo sila....
|
morana
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 08:32 |
|
Aljaja
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 08:34 |
Navedenomorana
O mater.. se je takoj ena najdla, da pametuje o E jih...
Odgovor na vprašanje:
- od pripravljenih jedi kupim zelo redko samo Etin prebranac in ene dvakrat sem njihovo joto,
- delamarisove ribe z zelenjavo, turistično pašteto in tunino argeto, tune v konzervi.
- razne omakce za makarone tudi meni niso dobre
- kupujem pa redno konzervirano koruzo, fižol, grah, šampinjone, šparglje, pelate, lečo, čičeriko, zelo redko kakšen kompot (če rabim za kako pecivo)
evo, to je to
|
ebea
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 08:37 |
|
rdeca strela
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 09:00 |
|
mi kupimo
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 09:01 |
|
To je vse
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 09:06 |
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 09:14 |
|
oh ja
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 09:25 |
NavedenoAljajaNavedenovčasih
Saj vem, da smo tukaj same dobre kuharice. Včasih pa se le zgodi, da moramo nekaj res na brzino pripravit. Katere konzerve kupujete?
Da so okusne.
Meni 'haše' , 'ragu' in paradižnikovi prelivi za testenine niso dobri - to kupim 2 x na leto.
Kupim pa:
- Mercatorjev golaž,
- pa fižol, grah, koruzo
Povejte, kaj je vam dobro (kako izboljšate okus ...), ker meni včasih res prav pride, da kaj na hitrico postrežem.
Preberi koliko koliko škodljivih konzervansov in raznih E jev in ostalih škodljivih snovi imajo notri
te "okusne"omake v konzervi.Če si kaj razgledana in se zdravo prehranjuješ ,potem teh konzerv z takimi škodljivimi dodatki ne boš jedla.
|
frzhkma
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 09:30 |
|
Aljaja
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 09:49 |
Navedenooh jaNavedenoAljajaNavedenovčasih
Da so okusne.
Kupim pa:
- Mercatorjev golaž,
- pa fižol, grah, koruzo
Preberi koliko koliko škodljivih konzervansov in raznih E jev in ostalih škodljivih snovi imajo notri
te "okusne"omake v konzervi.Če si kaj razgledana in se zdravo prehranjuješ ,potem teh konzerv z takimi škodljivimi dodatki ne boš jedla.
No, če bi ti res brala etikete, potem bi opazila, da konzervansov v konzervah praktično ni. Obstajata dve zadevi, pasterizacija in sterilizacija, ki pomorita vse mikroorganizme, tako da konzervansi niso potrebni.
Ostanejo potem še različni aditivi, ojačevalci okusov, emulgatorji, barvila ... ampak ti se dodajajo predvsem v gotove jedi. V konzervah fižola, koruze, tune, paradižnika ... jih ne boš našla.
Tako, da ne zganjaj panike po nepotrebnem.
Pri nas kupujemo v konzervah paradižnik, fižol, tuno, čičeriko, kakšen kompot ... Bolj po potrebi kot na zalogo kupim še kakšno vloženo zelenjavo, olive, ribe ... Prve štiri naštete pa so stalno na zalogi.
|
zdrava pamet
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 10:27 |
NavedenoAljaja
Zaradi mene ti jej karkoli...Karkoli je konzervirano in dolgo časa obstojno so tem jedem ali omakam dodane razni škodljivi dodatki.
|
konzerviranje
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 10:29 |
NavedenoAljaja
Zaradi mene ti jej karkoli...Karkoli je konzervirano in dolgo časa obstojno so tem jedem ali omakam dodane razni škodljivi dodatki.
|
beži pred kislim zeljem!!
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 10:31 |
Navedenozdrava pametNavedenoAljaja
:-) to sploh ni nujno res. Se pravi da je moja marmelada iz domačih češpelj nevarna, ker ima rok trajanja par let? Ja, če smatraš da je sladkor škodljiv dodatek.
.
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 11:42 |
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 11:59 |
|
hvala vsem
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 13:00 |
Re: katere konzerve kupujete?04.05.11 18:23 |
Re: katere konzerve kupujete?02.06.12 18:26 |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.