Starševski čvek

Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo! Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore!

shranjevanje gob

avatar ne vem! 09.07.09 19:08
Živijo!

Dobila sem narezane in očiščene jurčke. Ponavadi jih dam kar v skrinjo in jih kmalu porabim. Kakšen namen/smisel ima blanširanje. In kaj je blanširanje - da jih malo preverej? Kaj je bolje?

Hvala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Morski galeb 09.07.09 19:20
Blanširanje gob nima nobenega smisla, z njim izgubi vso vrednost, ki jo premore. Take, narezane, daš porcijsko v skrinjo.

R
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mimimimimi 09.07.09 20:25
če jih blanširaš, potem se ti v skrinji zamrznejo v eno tako ledeno gmoto, s katero potem med kuhanjem težko "operiraš" oz. jih moraš prej odmrzniti. Neblanširane in narezane pa ostanejo praktično v posameznih lističih in jih samo streseš v lonec in delaš z njimi, kar hočeš. Pri nas (moji, moževi starši, jaz) jih ne blanširamo nikoli pa smo vsi še živi s tem, da letno porabimo kar veliko gob (jurčkov).

Posebej lepe (čvrste, nečrvive) lahko narežeš po dolgem skozi vso gobo na cca 1/2 cm debele kose in te kose na pladnju zamrzneš v eni plasti - potem pa direktno na ponvi popečeš z obeh strani in je okusna priloga kaki pečenki ali podobno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
DRRR DRRR 09.07.09 20:26
ITAK! Ni mi jasno kako so naše mamičke včasih vse to prekuhavale...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Linaja 10.07.09 07:36
Nikakor blanširat, suhe narezane v skrinjo, lahko vrečke še malo pretreseš, ko so napol zamrznjene in jih potem lahko po eno pest vzameš ven in delaš kar hočeš.

Mi jih pojemo kar veliko (jurčkov in lisičk).

lp
n
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt, docx, pptx, xlsx, png
  • Datoteka ne sme biti večja od 2,93 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 3 krat 3?
Na vrh