speed jemlem že nekje 1leto, ko sem ga začela je blo to enkrat na mesec, ko smo šli ven, pa se meli konkretno fajn,no pol pa se je zadeva kar stopnjevala.....zdaj je stvar taka, da zadnje 3mesece uživam speed vsak vikend,ponavadi v petek vzamem(ne snifam več, ker je snifanje ubijalsko,preveč boli in škodi, zvijem si v rizlo,pa pojem dol), pa pol itak ne spim do nedelje. to da sem več kot 48ur pokonci me dobesedno ubija, ponavadi do četrtka ne prijem k sebi. med tednom vse kar delam je, da hodim na faks pa spim, to je to,v bistvu več časa prespim kot karkoli drugega, preprosto rabim spanec.
največji problemi pa nastanejo tu.....moje psihično stanje je kar resno, nevem se več normalno kregat,ampak preprosto popizdim, znorim. fanta psihično maltretiram, se znašam nad njim. vsaka mala stvar izove paničn napad, ki ga je zelo težko pomirit. v zadnjem mesecu sem že parkrat razmišljala o tem da bi se ubila, ker padem v tako krizo, depresijo, da preprosto ne vidim več izhoda, dvakrat sem bla tik pred tem da bi pojedla uspavelne tablete, ampak mi je pol nekak uspelo prebrodit to krizo. in takoj ko sem prišla preko tega mi je blo žal, to več preprosto nisem bla jaz, nisem razumela kak sem lahko sploh razmišljala v tej smeri, kak sem lahko sploh prišla tak daleč......ampak ko nastopi to stanje, ta kriza preprosto ne morem razumno razmišljat,ne vidim izhoda. res zelo me je strah, da nebom uspela stvari spravit na normalne tire oz.da bo prepozno.
doben kolega/ica, nima probleme s tem, zato me tudi niso nekaj resno jemali, ko sem jim zaupala kaj se dogaja z mano.....mene pa zelo skrbi.
trenutno še nimam namena nehat jemat speed, ker mi daje preveliko ugodje med vikendi, vem da se bom slej ko prej mogla odrečt tej substanci, vrjetno se tudi bom, ampak ne še zaj, preprosto ne morem, vsaj za enkrat še ne. v bistvu ne vrjamem da bom lahko nehala, trenutno si ne predstavljam življenja brez speeda.
kak si lahko pomagam? kak naj postanem spet psihično uravnovešena,normalna, razumna? je sploh to možno ko jemlem speed? em....kaka pa je možnost samoumora pri meni (na podlagi tega kar sem napisala),če še bom naprej pod takim tempom uživala speed? bi obisk psihiatra pomagal?
zdravje me je tudi začelo zajebavat, predvsem srce, saj se občasno tudi zgodi, da nevem če mi ga bo razneslo,al se bo umirilo, ampak to je ponavadi ob sobotah in nedeljah,ko sem še polna speeda, ko sem neprespana,takoj ko dobim dozo spanca in spravim vse te kemikalije iz telesa, nimam problemov s srcem.
res bi lepo prosla pomagajte mi, svetujte mi......komentirajte moje početje (pozitivno,negativno)
vsako mnenje bo mi prišlo prav, mogoče pa mi kaj res pomaga.
še enkrat poudarjam da rabim pomoč in preprosto se nimam kam obrnit.
hvala