Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.

POGODBO O VKLJUČITVI v usposabljanje na delovnem mestu - ZZ

avatar brezposelna 07.09.08 16:31
Dobila sem napotnico, na kateri piše naj se v torek zglasim na ZZ zaradi usposabljanja na delovnem mestu. Ne netu sem našla osnovne podatke, tako sedaj vem, za kaj gre.

V torek se na ZZ ne morem zglasiti, ker imam spremstvo za sina, peljem ga več kot 100 km daleč k specialistu. Mi lahko kdo prosim pove, če prav razmišljam:

v torek bo na ZZ več kandidatov za to usposabljanje in delodajalec si bo izmed njih izbral enega, s katerim bo nato sklenjena pogodba. Če me v torek ne bo, si bo delodajalec izbral nekoga, ki ga bo videl v živo in ne mene, ki me tam ne bo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 07.09.08 17:15
Tudi jaz sem dobila napotnico na usposabljanje za zaposlitev in sicer za ponedeljek - jutri. Meni piše, da se moram zglasiti pri delodajalcu. Potem pa moram nesti v roku 3 dni potrjeno napotnico na Zavod (da vidijo če sem se zglasila).

Mislim, da je najboljše, da jutri pokličeš svojo svetovalko in ji razložiš situacijo. Sigurno ti bo vedela svetovati kako in kaj.

Mogoče pa si edina vabljena. Zato jutri zjutraj javi, pa se zmeni za drug termin.

Pa dobro opravi!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar brezposelna 07.09.08 18:28
Vesela sem, da si se oglasila, hvala. Meni na napotnici piše, da gre za napotnico na usposabljanje na delovnem mestu...by the way...imam 14 let delovne dobe na delovnem mestu vodje in ne pomočnika (delovno mesto je za enostavna opravila, ki jih zmore vsak z mičkeno pameti) ..vsakoletne inšpekcije bp..vem, da obvladam in sploh ne vem, zakaj rabim usposabljanje:-)

v besedilu napotnice pa piše, da gre za razgovor za prosto delovno mesto v programu usposabljanje na delovnem mestu pri tem in tem delodajalcu, ki po oceni zavoda ustreza mojim delovnim zmožnostim...aha tu imam še eno pripombo..imam šesto stopnjo izobrazbe ustreznega faksa, za to delovno mesto pa delodajalci zahtevajo peto stopnjo, večinoma pa to delo opravljajo ljudje s četrto stopnjo bilokatere šole, ki so tako ali drugače imeli srečo in so se uspeli zaposliti še v času socializma, pa tudi kasneje.

Oglasiti se torej moram na razgovor. A tebi tudi piše, da gre za razgovor ali piše, da si napotena na usposabljanje, prosim?

Zanimiv je še pravni pouk oz. opozorilo, da če odklonim napotitev in prejemam denarno nadomestilo ali denarno pomoč iz zavarovanja za primer brezposelnosti, mi pravica preneha. Na ZZ sem prijavljena en mesec, denarna pomoč mi torej ne more pripadati, ker več ne obstaja, denarnega nadomestila nimam,...ne piše pa, da me izbrišejo iz evidence brezposelnih, to kar bi bil edin smiselen ukrep v primeru neudeležbe.:-)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar piškamiška 07.09.08 19:46
Tudi jaz imam izkušnjo s to obliko izobraževanja na delovnem mestu.

Ker sem brezposelna, sem prijavljena na Zavodu za zaposlovanje. Zaradi želje po novih izkušnjah in pridobivanju znanja, me vsaka možnost za usposabljanje, izobraževanje razveseli. Tako je bilo tudi, ko me je Zavod za zaposlovanje napotil na razgovor na prosto mesto za usposabljanje na delovno mesto davčnega kontrolorja. Z veseljem sem se odzvala vabilu na ta razgovor. Vedela sem, da je to usposabljanje v okviru aktivne politike zaposlovanja, seznanjena sem bila, da ne gre za delovno mesto, da povrnejo le potne stroške in osnovne življenske stroške, a vseeno sem se usposabljanja veselila in bila zainteresirana. Saj sem pričakovala, da usposabljanje ponuja možnost pridobitve novih veščin ter posledično večjo možnost zaposlitve. Razgovor me je pa zelo presenetil in kar nisem mogla dojet, da je to mogoče. Dve prijazni uslužbenki sta mi razložili, da so prikrajšani pri študentskem delu in da jim ta ponudba zavoda zelo ustreza. Pri tem so poudarili, da to ni delovno mesto in da usposabljanju ni posledica zaposlitev. Pri usposabljanju naj bi delala polen delovni čas, do konca maja. Moje delo bi bilo vnašanje podatkov dohodnine za fizične osebe. Uslužbenke so mi na razgovor izpostavile, da imam vpogled v davčne podatke in da je to prednost, saj nima kdorkoli od zunajih pogleda v te podatke. Ta prednost me ni prepričala, saj me osebni podatki drugih ne zanimajo. Želene lastnosti pri tem delu sta bile dve in sicer hitrost in natančnost. Za delo bi morala biti na razpolago takoj.
Da ne bom narobe razumljena, bi rada poudarila, da mi ne bi bil problem, če bi mogla takoj pričeti z zaposlitvijo ali usposabljanjem, nebi me motilo, če ne bi prejela ustreznega plačila. Moti me pa, da se zaposlene izrablja in manipulira s programi, ki so namenjeni zaposlenim. Na žalost sem jaz dobila občutek, da programi aktivne politike sploh niso namenjeni zaposlenim, ampak podjetjem, ki na ta način služijo. Zato me ne čudi, da se brezposelni ne prijavljajo na zavod. Sprašujem se tudi ali aktivna politika zaposlovanja pomeni delat zastojn oziroma zastojn nadomeščat študentsko delo. Edini, ki ima v tem primeru korist je delodajalec, ki mu je omogočeno izkoriščat zastojn delovno silo.
Od Zavoda za zaposlovanje bi pričakovala, da podjetjem preprečil izkoriščanje aktivne politike zaposlovanja, da dobijo zastojn delovno silo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ups... 07.09.08 19:50
Jaz pa sploh ne vema kaj delam na zavodu. Mogoče mi pa koristi, ko morem vsake 3 mesece povedat "svetovalki" kam sem dala prošnjo in če sem spremenila kak posdatek. Ja to je delo moje svetovalke, ki to sploh ni, saj mi ne svetuje prav nič. Tako, da od zavoda res nimam nič.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 07.09.08 20:02
Malenkost.

Bom kar prepisala kaj mi piše:

NAPOTNICA NA USPOSABLJANJE ZA ZAPOSLITEV

Napotujemo vas na usposabljanje, ki po oceni zavoda ustreza vaši strokovni izobrazbi, zaradi povečanja zaposlitvenih možnosti pri delodajalcu (ime firme).

Prosimo, da se zglasite pri delodajalcu, 8.9. 2008 ob 8.uri

Tudi pri meni piše, če prejemate denarno nadomestilo ali denarno pomoč, da mi pravica preneha z dnem vročitve napotnice.

Jaz sploh ne vem za kakšno stopnjo izobrazbe se gre, ker sem dobila pošto v soboto, jutri pa se moram že javiti.

Lahko rečem le to, da se strinjam s tem kar je napisala piškamiška. Delodajalcem se gre samo za to, da pokasirajo denar in te čimbolj izkoristijo.

A kdo ve za koliko časa si lahko na usposabljanju? Na internetu sem prebrala, da 1-3 mesece. A to drži? Ali te morajo zaposliti potem ali kako je s tem?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar piškamiška 07.09.08 20:06
Ponavadi ni rezultat zaposlitev. Delodajalec nima obveznosti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
WildWind WildWind 07.09.08 20:10
Na žalost moram zapisati, da so javna dela in usposabljanje na delovnem mestu zgolj iskoriščanje ljudi brez zaposlitve.....bila tam, sprobala in moja ugotovitev : moderno sužnjelastništvo....saj kot iskalec zaposlitve, dela ne moreš zavrniti, na delovnem mestu te vsak izkorišča in se stresa nate, če ima le pet minut časa (vsa čast svetlim izjemam)....si na dnu prehranjevalne lestvice:(((((( aja, pa študentje lahko rečejo ADIOS.....če pa si vključen v javna dela ali izobraževanje na delovnem mestu pa moraš požreti vse....ama čist vse:((((((

WildWind
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ability is what you're capable of doing.
Motivation determines what you do.
Attitude determines how well you do it.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 07.09.08 20:13
Saj se mi je kar zdelo. Če je kdo bil, kako dolgo si lahko na usposabljanju? Ker meni se že kar dozdeva, da imajo pri tem delodajalcu sedajle gužvo ali pa je kdo na bolniški in bi se radi okoristili na račun moje brezposelnosti. A je sploh možno zavrnit?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar brezposelnaaa 07.09.08 20:18
...in potem se Vlada pohvali, da je na zavodu prijavljenih bistveno manj ljudi. Seveda, ker se zaradi neustrezne politike zaposlovanja izpisujejo iz Zavoda ali pa jih izpišejo.

...Res je žalostno to z izobraževanjem na delovnem mestu. No ja javna dela so vsaj nekaj plačana.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kleo 07.09.08 20:20
Saj zato se pa marsikateri brezposeln sploh ne prijavi na zavod ali pa se izpišejo in grejo raje delat na črno, kjer lahko zaslužijo vsaj za preživetje.
Vlada se pa trka po prsih, kako so zmanjšali brezposelnost. :((((((((((
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 07.09.08 20:28
Se je treba pred volitvami še malce pohvalit:))))

Drugače pa se mi zdi, da se pri usposabljanju dobi od zavoda 60 % minimalne plače (339,92 evra) in potni stroški.

Drugače pa gre za samo izkoriščanje brezposelnih. Če ima podjetje namen naj te zaposli, ne pa da država dopušča delovni preizkus, usposabljanje na delovnem mestu. Saj ko se zaposliš, imaš itak poskusno dobo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
WildWind WildWind 07.09.08 20:40
Ne...zavrniti javnih del ali usposabljanja ni možno....edini način je, , da se narediš nezanimivega za potencialnega izkoriščevalca ( zopet se opravičujem svetlim izjemam)......saj pravim...moderno sužnjelastništvo :((((

WildWind
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ability is what you're capable of doing.
Motivation determines what you do.
Attitude determines how well you do it.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar brezposelna 07.09.08 22:42
Lepo, da ste se razpisale..zdaj mi je vsaj jasno, zakaj v resnici gre.:-))

Prosim, če je katera dobila napotnico za razgovor na ZZ in ne kar napotnice za delodajalca, da mi pove, ker me res zanima kaj to bo v torek. Svetovalko lahko kličem komaj po dvanajsti uri, zdaj me pa res firbec matra, če so nas klicali na razgovor več ali samo mene.

Malice ne dobiš, samo potne stroške, ne?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tepka1 07.09.08 23:23
Mogoče malo izven, pa vseeno : vse to tudi mene kezi, zato nisem prijavljena na zavodu. In se strinjam o sodobnem suženjstvu. Razmišljam ali mogoče ne bi bilo slabo, če bi tole sprožili malo v medije - npr. v Preverjeno, Tednik ..
Vem, da za nazaj ni popravka, ampak v dobro vseh (nas) za naprej, bi bilo pa fer nekaj spremeniti pri tej 'vrhunski politiki zaposlovanja naše vrle samohvalne ministrice'
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar bibica. 08.09.08 10:29
Se strinjam s Tepko1.
Jaz sem dobila napotnico kar za delodajalca, sploh mi ni delovalo, da bo razgovor, pa vendar nas je bilo več. Sem morala počakat dve uri, da so se odločili, če bi me izbrali, bi morala že čez nekaj dni nastopit ne plačano delo, povrnejo samo stroške dela. :(

Je pa že bil članek na to temo v Financah. Članek je bil v smislu tega, kako delodajalec izkoristi prednosti aktivne politike zaposlovanja in na koncu obdobja reče delavki: "Hvala za sodelovanje, bili ste zelo pridni in zavzeti, a vas ne rabimo več, nimamo namena zaposlovati"
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 08.09.08 11:27
Evo, jaz sem že opravila razgovor. Delala naj bi 3 mesece, potem pa me ne nameravajo zaposliti, ker jim moja izobrazba (7.stopnja) ne ustreza. Ustreza jim samo za 3 mesece, ko imajo gužvo in jih nič ne stane. Kakšna ironija! Če me vzamejo, izvem v 5 dneh, vsaj tako je pisalo na napotnici, ki sem jo vrnila na Zavod. Se jim pa kar precej mudi, saj bi radi čimprej začeli z delom.

V mojem primeru je bil razgovor za dve različni deli, ne vem pa koliko je bilo kandidatov.

kolikor vem, se dobi: dodatek za aktivnost (339,92 evra) in dodatek za prevoz. O malici pa ni nič napisanega, zato je verjetno odvisno od delodajalca. Prejšnji mesec sem imela delovni preizkus in mi je delodajalec dal malico (menza).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaliga 08.09.08 14:38
Pozdravljene,
vidim, da nas je kar nekaj takih, ki nas bodo izkoristili!!
Jaz sme bila prejšnji teden na takem razgovoru in med 20timi žal
bila tudi izbrana. Delala bi naj 3 mesece, dobila 250€ neto (tisti znesek
ko ste pisala je bruto) + malica + potni stroški. Da bi me naprej zaposlili,niti pod točko razno.
Je pa državna ustanova...!!!! Žalostno!!!
Zavrnit ne morem, ker potem izgubim pravico do denarne pomoči.
Bom pač vsak mesec 14 dni v bolniški :((
Ker za tak denar delat 40ur tedensko; HALOOOO!!??
Pa še eno vprašanje; a mogoče katera ve, če te tri mesece še naprej prejemaš
socialno denarno pomoč?
Me je kar groza začet, ker nisem človek, da bi se pustila, da pometajo z mano. Ne vem kako bo...?!
Res bi se moralo nekaj nardit, da to država dopušča!!??
Lp., A.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 08.09.08 15:17
A si že podpisala kakšno pogodbo? Jaz sem bila prejšnji mesec na delovnem preizkusu in mi piše, da dobim dodatek za aktivnost (339,92 evra) in dodatek za prevoz. Nikjer nič ne piše neto ali bruto. Upam, da bo neto.

Si pa res imela smolo. A je šlo za Center za socialno delo (CSD)?

Najboljše, da greš na CSD, kjer si dala vlogo za denarno pomoč ter jim neseš pogodbo in se bolj natančno pozanimaš. Verjetno je različno od kraja do kraja oz. od človeka do človeka. Pri meni je tako, da sem jim dala pogodbo, ko pa dobim nakazilo za delovni preizkus pa jim javim, da sem dobila nakazilo, potem pa se bodo odločili kako in kaj. Pri meni bodo po vsej verjetnosti vzeli. Saj še sami ne vedo kako naj naredijo. Upam, da se te usmilijo in ti je ne vzamejo.

Kdaj pa začneš, če ni skrivnost? Pa tej miloščini primerno tudi delaj.

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tamci 08.09.08 15:48
Samo zato da prides na javna dela, moras bit na zavodu vsaj eno leto, kar je pa ze dolgotrajna brezposelnost, je pa v danih razmerah postala edina kolikor toliko ustrezna aktivna politika zaposlovanja za suficitarne kadre z visokosolsko izobrazbo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
WildWind WildWind 08.09.08 16:46
neto izplačilo za javna dela je cca 370 €.....res se plača prispevke za polni delovni čas, dela pa se 30 ur tedensko. Če si vključen več kot 6 mesecev, ti pripada celo regres...je pa zanimivo, da odkar je sprejeto tole z regresom, noben izvajalec JD ne išče javnega delavca za več kot 6 mesecev:((((((

WildWind
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ability is what you're capable of doing.
Motivation determines what you do.
Attitude determines how well you do it.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaliga 08.09.08 17:00
Nisem še nič podpisala, ker sem bila komaj danes na zdravniškem.
Ja, gre se pa za CSD.
So še na razgovuru rekli, da če katera ne želi tega delat, naj pove,
je pač ne bodo vzeli. Pa sem mislila, saj me ne bodo izbrali...;:))
Glede plačila; na zavodu mi je rekel, da je 60% zajamčene plače, kar bi
naj znašalo 250€, če je več, hvala bogu, ker za ta denar se pa res ne splača
delat, si doma, pa dobiš več.
Na socialnem pa mi je tudi rekla, da moram prinest pogodbo, pa mi takrat pove kako in kaj, ker je kao več pogodb in dokler ne vidi ne more rečt!
Sem mislila, če ima katera že izkušnje z tem?!
Začnem pa takoj, ko dobim zdravniško potrdilo, podpišem pogodbo, potem v roku 5 dni, pa začnem. Take so procedure, baje.
Lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 08.09.08 19:14
Zdaj je, kar je.
Plačilo je 60 % minimalne plače, kar znaša 339,92 evra. Pa na pogodbi ti bo vse pisalo. Upam, da boš dobila vsaj to.

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar piškamiška 10.09.08 11:52
Jaz bi potegnila iz tega izobraževanja čimveč. Priporočam, da jih kar naprej nekaj sprašuješ, hočeš vedeti čimveč :) Tako, da bojo imeli vsaj kaj dela tudi oni s tabo, da te ne le samo izkoristijo. Sej si na usposabljanju. Heh, si predstavljam, kako bi mene imeli po 5 dneh dovolj :))) nonstop bi težila, zakaj to, zakaj ono, pa to me zanima....
Pa poročaj nam kaj.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar simpathy 10.09.08 12:04
Živjo vsem!
Uffff imate pa glih pravo debato. Žal je politika zaposlovanja v naši preljubi Sloveniji res v škodo brezposelnim in zaposlenim in v korist delodajalce, ki z takimi ukrepi "aktivne" politike zaposlovanja dobijo "zastonj" delovno silo.
Itak jih pri usposabljanju na del. mestu, del. preizkusu in javnih delih nič ne zavezuje k zaposlitvi udeležencev.

Da vam povem iz prve roke kako je z usposabljanjem na delovnem mestu. Moja prijateljica je pred kratkim končaka 3-mes usposabljanje v javni upravi.
Kar se tiče zneska plačila, tisti znesek 339,92€ je bruto, tako da je neto samo 240€+potni(teh je dobila samo polovico).
Plus tega, zdaj je usposabljanje že končano, pa ji še dolgujejo plačilo za 2 meseca. Tako da je oddelala teh 3 mesecev in dobila komaj 270€! Sramota je tale ZRSZ!!!
Pol pa oni tam ne vejo nič o tem, da so za to pristojni v Lj.

In še to: tisti, ko mislite, da boste ohranili pravico do soc. pomoči. Ne, temu žal ni tako. Soc.pomoč se ukine, takoj ko dobijo na vpogled tvoje prvo plačilo. Zato 1. plačilo še nakažejo dokaj pravočasno, samo zaradi tega, da čim prej ukinejo socialno,...na ostanek pa čakaš 2 mes ali pa še več.
Sramotno je pa to, da ti pol nadaljne 3 mes ne pripada nobena socialna pomoč.
Če povzamememo celotno zgodbo: Čisto enaki šmorn je, če sprejmeš usposabljanje in čakaš na to bogo prevečkrat zasluženo plačilo par mescev, med tem moraš delat kot norc, namesto zaposlenih v podjetju, založiti moraš vse potne stroške, na malico oz. jesti tudi nekaj moraš, ne živimo od lufta in pa še oblečt se moraš za na šiht (nakup cunj, če jih nimaš dovolj), saj ne moreš hodit tam ko houder, ane;
ali pa odkloniš delo, te brišejo iz evidence brezposelnih in enako tako se 6 mes ne moreš prijavit na borzi in na CSD.
Če mene vprašate, prideš bolje skos, če se odjaviš iz evidence in si na pozitivni nuli, kot pa da greš delat in si v minusu (z vsemi potnimi, malico, oblačili), itd.

Dovolj žalostno, da se to dogaja v Sloveniji, ki velja za državo z visoko stopnjo brezposelnosti, pol pa še država dovoli, da človek osramoti samega sebe, še posebej tisti, ko imajo delovne izkušnje in "NE RABIJO" usposabljanja.
To rabijo tisti, ko še nikoli niso nikjer delali.

Pa srečno vsem,
LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tamci 10.09.08 19:35
Slovenija velja za državo največjega friziranja podatkov, uradna brezposelnost je v Sloveniji med najnižjimi v EU. Ne vem zakaj smo potem na repu EU, med starejšimi delavci med zadnjimi, delovna aktivnost pa je nizka tudi med mladimi, kjer je seveda zakrita, ker v Sloveniji pač več kot 60% mladih študira.

Socialna pomoč je pa sramotno nizka, na vse kar se lahko mladi zanesemo so še pri skoraj tridestih naši starši, če živimo pri starših se socialna pomoč zniža na nekaj več kot na 100 evrov.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar betka metka 19.09.08 13:37
mene pa zanima tisi ko ste bili na razgovoru za tale usposabljanje - a vam povejo ze vnaprej da ne mislijo zaposlovat? Men so zatrjevali zadnjič , da po usposabljanju podjetje namerava zaposlovati. Ne verjamem pa nobenmu več.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 19.09.08 14:55
Meni je direktorica kar sama od sebe povedala, da bi me vzeli za 3 mesece, potem pa ne, ker jim moja smer izobrazbe (7.stopnja) ne ustreza. Za 3 mesece pa bi me z veseljem izkoristili, ker imajo gužvo.

Res je težko zaupati in tudi jaz ne bi verjela, dokler ne bi imela pogodbe v rokah.

A si že na usposabljanju na delovnem mestu ali se še odločajo koga bodo sploh izbrali?

Srečno!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pika+ 19.09.08 15:25
Ja najbolje je tarnati da ni služb, ko ti pa kaj ponudijo pa ne bi delali.Mislim da vsak ki zavrne delo ima očitno vsega dovolj ali preveč in nima na zavodu kaj iskati
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaliga 19.09.08 16:06
pika+ se ne strinjam z tabo!!!
Veš, jaz imam malo punčko, nonstop bolno, vsaj 14 dni na mesec in ko sem brez službe, z minimalnim dohodkom, vsaj vem, da bom lahko z njo doma!
Ko pa grem "delat" za 250€ pa se malo vprašam???
Pa še naprej ti povejo, da te ne bodo sprejeli naprej!!!
Lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 19.09.08 20:00
Nikakor se ne strinjam s tabo pika+! Verjetno ne veš, kako je, če hočeš delat, pa ne dobiš službe. Najlažje pa je kar posploševati. Jaz osebno nisem zavrnila še nobenega dela. Kljub višji stopnji izobrazbe sem se prijavljala na razpise z nižjo stopnjo. In nikoli me niso izbrali, čeprav sem na vsakem razgovoru rekla, da bi rade volje delala.

V tej temi pa je govora o usposabljanju na delovnem mestu. Gre pa se za to, da delodajalci izkoriščajo brezposelne. V 3 mesecih kolikor lahko traja usposabljanje nimajo nobenih stroškov, saj vse krije zavod. Treba je pa povedati še to, da v tem času ne teče delovna doba. Ko pa minejo 3 meseci pa ti rečejo adijo. Vsaj pri meni so tako rekli že takoj na razgovoru.

P.S. A že delaš zaliga? Koliko potem znaša plačilo na pogodbi? Kaj pa je s socialno denarno pomočjo? So tudi tebi rekli, da te po 3 mesecih ne rabijo več? Me prav zanima v katerem kraju je to?

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pika+ 19.09.08 20:04
Po svoje imaš prav, lahko ti rečem da jaz na vse to gledam drugače. Sama imam 4 otroke kar nekaj bolezni tudi pri enem onkologija, pa mi na misel ni prišlo da bi ostala doma.Otroci niso bili nikoli prikrajšani, z možem sva se organizirala da je zmeraj en prisoten, nikoli nisem koristila niti dneva bolniške, zato imam pač malce drugačen pogled na vse to. res pa je da dokler zavod daje denar, ker pač določene službe nočeš sprejeti je boljše da si doma, ampak jaz pravim da je država še vedno preveč radodarna.Saj če se odločiš ostati doma z otrokom - zelo vredu, samo ne potem jamrat in pričakovati denar od države......
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar simpathy 20.09.08 10:16
Evo, mene je zavod SPET napotil na razgovor za eno usposabljanje in itak, da sem šla, kaj pa čem, ane? Nas je bilo sigurno kake 30 kandidatov. Tako kot smo šli notri, smo šli hitro tudi ven. Gospa, ki je vodila razgovore me je že takoj na začetku opozorila,če vem, da je to delo "skoraj zastonj", da je mizerno plačilo, da ne teče del. doba, pa da ne podaljšajo po 3 mes. In mi svetovala, naj si poiščem raje kako PLAČANO delo in ne izkoriščanje,...oni so pač verjetno imeli kakega kandidata (v svojem krogu) in tako tudi stvar je v resnici.
Po 3 mes ti pa itak rečejo adijo! Seveda že spet veselo čakam, da me bo svetovalka klicarila in tečnarila z tem usposabljanjem, menda še do 10.okt. tečejo prijave za usposabljanja. Pol se pa zaključi razpis.
Upammmm!
Grdo z strani Zavoda za zaposlovanje, da dovolijo tako izkoriščanje brezposelnih, ki so brez ficka evra,sami si naj krijejo stroške prevoza, na del. mestu itak naj delajo brez malice, ker je nihče ne povrne, živimo tj. od "lufta", plačilo pa nakažejo šele po 2-3 mes, pa še to mizerijo! Groza,...upam, da bere kateri svetovalec, da se bo zavedal, kako delo opravljajo, pol pa še mislijo, da delajo "javno dobro". Sami naj se dajo v to situacijo,..oni so pa veseli, da delajo kot svetovalci, ko jih večina itak ni sploh usposobljenih za ta poklic in svetovanje(ogromno jih ima le SŠ).

Javite se še tisti z takimi in podobnimi izkušnjami.
LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaliga 23.09.08 21:56
Sem malo pozabila na "naš" čvek.
Evo, včeraj sem začela delat, moram rečt, da je zelo naporno,ker je
zahtevno delo. Delam vse, kar ostale že "stare" delavke...
Saj to mi je ful dobro, ker me to delo res veseli in bi bila ful zadovoljna
če bi me obdržali, a temu ni tako! Tako kot so povedli na začetku, na razgovoru, tukaj si 3 m. pol pa greš!
Je pa tako; po pogodbi, če ne bo sprememb:
plačilo za aktivnost 350€ + potni stroški!
Nobene malce ni omenjene, kot da ne rabimo jest in v primeru, če si odsoten
več kot 50%, plačila ni! Delovna doba ti ne teče, trenutno si na zavodu blokiran,
kot da te pač ni, po treh mesecih spet nazaj na zavod,
če hočeš dobit socialko, pa spet mesece ali dva brez dohodkov!!
Kako naj tisti mesec z tamalo preživima, ni noben povedal! Mogoče od zraka??!
To je res svinjarija kaj se grejo na zavodu, razmišljam, da bi dala to malo v medije, naj se malo pozanimajo oz. naj javnost malo izve, kaj delajo z nami brezposelnimi!!
Pa se ne smilim sama sebi, da ne bo kdo napačno razumel!!
Žal je pač tak, da sem imela že veliko slabih delodajalcev in sem se odločila, da pač bo naslednja moja služba takšna, kot res želim delat celo življenje. Pa če bo treba na njo čakat 2 leti...
Izjava moja svetovalke: "Mogoče pa se te le usmilijo na koncu in te vzamejo!" Hahahahah....
Vso srečo ostalim, pa sporočite kako kaj poteka vaša "nova" služba!
Lp., A.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar simpathy 25.09.08 16:19
zaliga, full mi je hudo zate,...ko vem kako je, ko te tako izkoriščajo. Preveč ljudi mi je že povedalo kako to poteka,...svetovalke se pa pač delajo, kot da nič ne vejo, samo da ne bojo one kaj krive. Vprašajo se pa res ne kako naj ljudje živijo.
Groza je...sem že jaz tudi premišljevala o tem, da bi se to dalo v medije, kar naša vlada podpira, pol se pa grejo v parlamentu, koliko za človeško dobro oni naredijo, pa CSD tudi,...kako so družinam prijazni, itd. Strašno, strašno nardijo,...samo človeka potunkajo, pol se še pa hvalijo s tem! Res so čukasti.

Menda se 15. novembra zaključijo ti razpisi za usposabljanja, mogoče bojo pol dali mir s tem. Upam lahko samo na najboljše.
Mogoče je tudi dobra varianta, da na razgovoru poveste, da že imate skoraj zmenjeno delo z enim delodajlcem, pa da se pol naj odločijo, če te bojo kljub temu vzeli ali ne. Za njihovo slabo pa je, če ja,...ker pol ko nekdo prekine to usposabljanje (drugo delo, nosečnost, bolniška, itd.) pol jim več ne pripada ponovna pravica do drugega udeleženca za usposabljanje.

Lep pozdrav vsem!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaliga 22.10.08 12:52
Kje ste vse??? Sem nas na starševsem čveku iskala...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 22.10.08 15:12
Evo mene. Najboljše, da temo iz starš. čveka kopiraš sem, ker bo tam hitro izginila na drugo stran.
Jaz sem se dogovorjala za zaposlitev za 1 leto, istočasno sem imela razgovor za usposabljanje na del. mestu -drugje. V podjetju je bilo že vse zmenjeno, da začnem z oktobrom delat, zato sem zavrnila usposabljanje.
Sedaj pa sem izvisela z zaposlitvijo v podjetju oz. še kar čakam, ker so neki birokratski zapleti.

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaliga 22.10.08 15:37
Kopiram kar sem napisala na starševskem čveku;
Sem iskala našo temo, pa na 40tih straneh ne najdem, zato začnem spet znova.
Kje ste vse, a ste preveč zaposlene :)))?
Jaz sem trenutno na bolniški, ker sem se poškodovala, smo celo mislili prekinit,
a smo uredili, da nadaljujem!
Za vse, ki ne veste; po NOVEM vam pripada tale nagrada od Zavoda in Socialna pomoč (ta se vam ne sme prekinit!!!)! So se le uspeli zmenit!
Zanima pa me, za tiste, ki ste že dobile prvo "plačo"; katerega v mesecu je bilo to? Danes je 22ti, pa še nič :((

In kako vam je delo všeč?
Meni je ful, sem se še naprej v šolo vpisala, v upanju, da se kaj sprosti pri njih!
Uživajte, bay A.

daissy škoda da je vse padlo v vodo!! Saj tak je ponavadi, ko imaš več možnosti, ne veš za kaj bi se odločil, pol eno zavrneš...pa gre še ostalo k vragu! Saj bo, brez skrbi!! Vsaka slaba stvar je za nekaj dobra!
Z tem se vedno tolažim/o!!!
Čao
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daissy 22.10.08 15:56
Hvala za tolažbo. Saj če bi vedela kako bo, bi se sigurno odločila za usposabljanje.

Sem šele sedajle videla, da si na bolniški. A si se poškodovala pri delu? Upam, da ni kaj hujšega? Želim ti, da čimprej okrevaš.

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar dezela kosti 25.03.09 23:39
Pozdravljene vse!
Malo sem brskala,da bi vidila kaj za en macek v zaklju se mi ponuja s strani zavoda...in kar tukaj berem, mi niti malo ni vsec!!
Torej, jaz pa sem mislila, da je ZZ (ali pa SS) na obali boljsi, od onega v Postojni, ko sem si prisegla, da ne bom vec koncala na zavodu...
Pa je ista merda! Le samozvane svetovalke se spreminjajo...
To, bi bilo res zelo primerno za v medije! Mislim, da se bom osebno angazirala, da pride v Preverjeno!
Jaz imam jutri razgovor za neplacano usposabljanje,kjer bom morda, ce bom dovolj "prepricljiva",imela velikansko "prednost" gledati v financne zadeve ljudi,kar me niti pod razno ne zanima!
Doma sem s puncko,prijavljena na zavod in kljub temu, da sem se ze zacetek februarja vpisala tja, se vedno nisem dobila niti centa!Zdaj je ze konec marca takorekoc!
Neverjetna je ta nasa Slovenija!
In jutri bom sla tja, z antiprosnjo, pa upam da me ne bomo zeleli.
Pika+ s tabo se pa definitivno ne strinjam! Ce te prav razumem, tak z zakonom urejen legalen kriminal celo podpiras,in nas, ubogo gnado crnis in posplosujes!
Ce si ti sposobna s stirimi otroki nikoli bit doma na bolniski,ok, ampak bodi vesela, da je tako, lahko bi bili neprestano resno bolni!

In ce se ljudje, z zdravo pametjo nocemo pustit j...v glavo, se pac nocemo!
Ja, definitivno mora to v Preverjeno. Ampak ne bi skodilo, se kaj bolj konkretnega!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaliga 26.03.09 00:20
Dezela kosti...ful dober vzdevek ;)
Naj ti povem, da ni nič zastonj. Tud jaz sem bila na začetku ful nastrojena proti, vse možne informacije...
Če imaš socialno pomoč, ti ostane, dobiš še zraven teh 250€+potne stroške. Meni je bilo ful fajn delat, šefica je bila odlična, nobenih opravičil nisem rabila, imela sem pa smolo, saj sem se po treh tednih poškodovala in bi skoraj morali prekinit, pa me je prosila, če pridem nazaj...
Res je bila, vsaj meni osebno, pozitivna izkušnja!!
Vso srečo ti želim; v katero smer, pa sama izberi ;))
Nočka
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Barca 27.03.09 14:33
Kot sem videla zgoraj, ste se pogovarjale, ali je znesek bruto ali neto (čeprav tiste, kis te šle, to že itak veste). Znesek je sicer bruto, a se ne odtegnejo nobeni prispevki, niti dohodnina, tako da dobite izplačano vse.

Pri nas, v moji bivši službi, smo imeli na usposabljanju dva.
Prvi je bil za 3 mesece, parkrat za par dni na bolniški, relativno nezainteresiran za delo in smo rekli adijo.
Za drugo smo dobili pogodbo samo za en mesec, delala je z veseljem, pokazala je voljo in ta teden smo sklenili z njo zaposlitev za 6 mesecev, po tem roku (če bo vsaj povprečno delala) dobi pogodbo za nedoločen čas.

LP!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaliga 27.03.09 15:40
Barca to pa lepo od vas!!!
Meni so sicer tud obljubili "delo" naprej, preko javnih del,
a ker sem delala v "državni firni", denarja za javna dela
ni bilo in so spet dali dalje usposabljanje :((( Žal jaz tega
več ne morem koristit...sem pa zelo žalostna, ker mi je bilo
delo "svetovno" to kar bi delala celo življenje!
Še več takšnih delodajalcev, kateri zaposlujejo, si želim!!!
Lp., A.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar dezela kosti 27.03.09 21:36
Pozdravljene!

Ja, vceraj sem bila na razgovoru. Ker pa sem naletela na ta forum, sem sla tja z vedenjem po cem so bucke...Ampak ni panike, sla sem nasmejana in naredila na njih precej lep vtis, ker se nisem bala zavtnitve. Ko so me malo pointervjuvali, so mi povedali kako stojijo stvari.
Seveda so zamolcali dejstvo, da ne namervajo zaposlovat...
Pa sem rekla, da ce jaz prav razumam, naj bi delala 8 ur, za 250 na mesec, brez trohice upanja, da me bi kdajkoli zaposlili, z 13 mesecno puncko, za katero nimam varstva? Na to so se vsi trije nasmehnili, saj ni blo treba vec tolc okrog grmovja. In rekli:....KHM... JA!
Sej so blisimpaticni. En je rekel, da sem itak prevec umetniski tp, da bi delala tam... He! Lepo.
Za premislek:
Kako naj placam vastvo,ce pa bi jaz zasluzila 3 krat premalo,da bi si lahko privoscila ze samo to??
Kdo pa mi bo placal poloznice?? Pa tudi hrana ni poceni, se manj pa zastojn...
Kdo mi bo dal veselje do dela,ko pa vem, da sem tam dokler me ne odslovijo brez slabe vesti?

No, to baje financira EU,amapak torej je to veliko vecjega obsega! Mega!
Ljudje,velikokrat smo pevec pasivni in podrejeni!
To je moj edini zakjucek. Nisem zagrenjena, le to je moje osebno mnenje glede te zadeve.

Vsaka dobra novica, vsak lep zakljucek zgodb, pa me opomne, da pa smo vsi se vedno ljudje.
Tudi tisti, ki mozgajo zakone in drugi ki jih obidejo, in tisti ki jih obrnejo v svojo korist... Vsi!
Ampak ne gre pozabit, Kot rece en srbski: Sve se vrati sve se plati!
Vendar pa roko na srce, ceprav je stresno vse skupaj, sem se vedno bolj zadovoljna, da zivim tu,kot marsikje drugje. Voda nam pritece iz pipe, in se vedno jo lahko pijemo, ko zbolimo gremo k zdravniku,ki nam se vedno da zdravila,ki niso made in china...To so majhne stvari, velikega pomena. Marsikje nimajo nic.

Preostane nam da smo dobri, in da gremo spat cistega srca, vse se resi. Enkrat....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lana78 27.06.09 15:32
Včeraj sem dobila iz zavoda pismo, kjer piše:

----------------------------------------------
"NAPOTNICA NA USPOSABLJANJE NA DELOVNEM MESTU

Obveščamo vas, da ima delodajalec MF DURS prosto delovno mesto, ki po oceni zavoda ustreza vaši delovnim zmožnostim: Davčni kontrolor, administrator, Nadzor nad davčnimi zavezanci.

Zaradi možnosti vključitve in povečanja zaposlitvenih možnosti se zglasite pri delodajalcu dne 1.7.2009."

----------------------------------------------

Ni mi jasno, ali so to tri prosta delovna mesta ali pa samo eno, pa tudi
ali bom 100% tam delala ali je to samo razgovor.
Mi lahko to kdo pojasni?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daisyy 29.06.09 17:13
Gre za 1 del. mesto. Mislim, da se gre za razgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MArjan 30.06.09 17:07
Hja.. js pa čakam in čakam na denar pa ga ni od nikoder. Juter smo prvega julija in čakam plačo (nadomestilo za plačilo) za maj. Za marec sem dobil 29ga aprila (kar se mi je že takrat zdelo fuuul pozn - glede na to da sem več kot mesec in pol delal kot konj in si zalagal za bencin, malico...) za april 29ga maja, za maj in junij pa ne vem če si ne bom kr pod nosom obrisal, čeprav sem oddelal do zadnje ure in zadnje kaplje znoja vse - še prepošteno! V gavnem, bil sem izkoriščen, najprej sem se nekako trudil sprijaznit s tem da šefe pač ni človek in da nimam kaj sanjat o kakem dodatku za malico, kaj šele da bi mi kr tak kej na roko dal ker sem bil priden in sem delal tud po 10, 12 ur (nadure sem kasneje sicer koristil a ne po svoji želji.. nisem sam kriv če junija nima več kot 4 ure na dan dela!), no, zdej še tistega kar bi MORAL dobit nimam! Komu se naj bunim?! Na zavodu itak noben nč ne ve, krivdo valijo en na drugega, js pa v dolgovih, saj sem si iz potrebe po denarju ( da sem sploh lahko delal) prejšnji mesec sposodil vedoč (misleč) da tako ali tako dobim ko bo čas za to. Čas za to pa mimo in mimo je tudi dan za tem in meni dolg narašča, vest peče in živci se trgajo.
Od začetka sem bil skeptičen - ne zaupam zavodu a vseeno.. če sem delal pričakujem/zahtevam plačilo!
BANDA eni ko tadrugi! Zavod, država, delodajalci!!!!!!! B A N D A!!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lana78 01.07.09 10:00
Navedeno
daisyy
Gre za 1 del. mesto. Mislim, da se gre za razgovor.


Sem bila na razgovoru in v bistvu so 3 prosta del. mesta.
Jaz pa naj bi si izbrala najbolj ustrezno.
Ampak niso nič napisali v kolikem času bom izvedela, če sem bila izbrana.
Začela naj bi 20.07.09.

So pa bili zelo (pretirano) prijazni. Mah, bomo vidli....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daisyy 01.07.09 21:25
Boš pa lahko izbirala:) Jaz pa sem bila sigurna, da se gre za 1 delovno mesto.

Najbrž boš izvedela v 1 tednu, glede na to, da je treba opraviti še zdravniški pregled.

Prijazni so pa bili zato, ker te bodo izkoristili. Za kako dolgo pa bi delala? Za 3 mesece?

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lana78 02.07.09 09:04
Ja, za 3 mesece.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tjaša25 05.07.09 22:08
Jaz sem bila dne 1.7.2009 tudi na razgovoru na davčni in sem že izvedela da sem izbrana za usposbljanje.Zdaj pa ne vem ali naj sprejmem ali ne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaliga 05.07.09 22:59
Če ne sprejmeš, te "črtajo" iz Zavoda, žal!
To bi se mogla prej pogovorit, kar na razgovoru,
ko vprašajo, če ima kdo zadržke...
Vso srečo!!!
Meni je bilo moje usposabljanje svetovno, bi še 1x šla!
Lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lana78 06.07.09 10:59
Tudi meni so že v petek potrdili iz Zavoda, da sem bila izbrana. Komaj čakam, da začnem delat.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yana 27.08.09 22:52
Vidim, da imate že tole temo pa me nekakj zanima, če kdo ve.
Namreč mene so iz zavoda oziroma nekakšnega kluba za zaposlovanje (sodelujejo z zavodom) že nekajkrat poslali na usposabljanje in to vedno v proizvodnjo, nikoli na delovno mesto z mojo izobrazbo. Do zdaj sem proizvodnje vedno zavrnila, ker sem se tako tudi dogovorila s svetovalko na zavodu zaradi mojih zdravstvenih težav in ene operacije, ki jo še čakam. Vendar v temu "klubu" kar naprej silijo s proizvodnjami. Zdaj naj bi spet delala v proizvodnji, jutri imamo predstavitev, sicer ne vem ali bo spet proizvodnja, po telefonu nič ne povejo.
Zdaj me pa zanima nekaj stvari:
Prejemam socialno podporo, ali mi socialna ostane, če bom na usposabljanju?
V kratkem me čaka operacija, ali se sploh splača na usposabljanje, če ga bom morala tako ali tako prekiniti zaradi operacije? In v tem primeru verjetno ne bom imela niti socialne (če mi jo bodo odvzeli) niti "plače" od usposabljanja, če ga bom prekinila.
Predvsem pa kako "svetovalkam" v tem klubu dopovedat, da v proizvodnjah ne morem delat vsaj dokler ne dam čez operacije?

Lep pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mario 14.02.10 16:08
lep pozdrav ---hm o tem vse ki sem prebral sem tud jaz u taki situacij..ta zavod mi gre nakurac en dan vse zbobardiran ko bin laden,to ni drzava ki jo rabimo.ni pravi zakon in vlade,ljudi ki smo na zavdu bi mogli tud mal u lj it na štrajk .in ne z tablami in z piščalkami u usta ampak pa lj pozgat kot pravi štrajk..slovenija se ni videla groznega štrajka.sam en da ko jaz bom organiziru ljudi ki so na zavodu in mediji porocim da nismo njihovi zavodčrnuhi sužnji.,,,vlada in moderen pahor ki se pameten dela uresnici pa budast .dol z vlado in na vlado bi mogel prid i oseba ki je nezaposlena ko t mi na zavodu ki so prijavleni .ki se ucimo z njihove napake i n izkusnjih ter doziveli marsikaj,,kaj pahor ve ce ni odrasel na zavodu za zaposlovanje kot mi nezaposleni ..13 let sem ze na zavod in se nit eno delo mi niso ponudili...sam sem si jo iskal in km prevozil za razgovore ,,placal pa mi ni nihce benzin,socialna pa mi je 180eur..ki nevem kaj bi z njimi ce bi si hranu kupil ali papirje za wc.u tem 13 letih sem porazen bil ful dost od deodejalcih,ki nimam moci vec nit zaposlit se in iskat .ker u 2009 letu so slovenci in vlada postali manipulanti .manipuliraju ljudi in postali so zdravniki in to psihijatri,mi zavodcrnuhi suznji pa smo bolniki njihovi,povem vam en zadenj primer ..u novembru sem na netu iskal delo na njihovi strani zavod za zaposlovanje,sem najdu enega deodejalca iz mb.sem ga poklico in sva se najdla in imela razovor.po razgovoru sem sel na zavodu in sem rekel da me zaposli .po tednu dni ko so dobili od deodajalca spis koga zaposli . svetovalka me poklicala da podpisem delovni preizkus.lepo se peljem ttja ida podpisem in svetovalka mi rekla da mene ne rabi in ne vzame.hm pol klicem deodajalca in ,mi rece da to ni res in kaj se grejo tam,,hm pol me 3 dan klice nazaj svetovalka dapodpisem delovni preizkus pol sem njoj rekel kdo mito botedaj placala benzin ,ni odg,, koncno podpisno..9.decembra dobim pogodbo 10.12.2009zacel delat..14 dni sem delal po 8 ur .zuni minus 17. not pa vem da pod minus.hm.,,nit besede nisem rekel,,sam da dobim zaposlitev...60procentov norme smo presegli,,hm,,smotki ane..pogodba pretekla in deodejalec rece da nas uzeme,,pol svetovalka rekla da 2 mesca bo spet sposabljeneje hm in pol komi od zaposli sem rekel ok ,,,no po mesec dni me spet klice svetovalka da naj pridem podpisat pogodbo in sem sel odpisat ,i uprasat za placo kdaj bo rekla komi drug mesec ufebruarju.2010..hm,ok ,peljem se domov in spet me klice da ce sem slisal kaj sem rekel nic nisem slisal.da deodejalec me ne vzame,,pol pa sem njoj rekl smotka kaj me imas za norca al kaj ,,pol zakaj sem pogodbo podpiso <''''''''''''??????NI ODG,,HOCEJO IN DELAJO NA TO DA SE NAJ SAM SAMOZAOSLIM DA NAJ S ODPRE DA SE BODO ME RESILI ZA 2 LETI IN DA SUBVENCIJO DOBIM 4,500 KI NAKAZEJO NA MOJ BLOKIRAN RACUN IN TAKO BODO MOJI DOLZNIKI DOBILI NAZAJ DENAR KI IMAM BLOKIRAN RACUN ZA NJIH.IN VLADA TKO POROCILA NA ZAVODU NA TKO POCNEJO Z LJUDMI ,,DA BODO DOLZNIKI DOBILI NAZAJ DENAR,,,HM,A MI NA ZAVODU POL BOMO DOMA ZAVOD IMEL.BREZ MESECNEGA DOHODKA IN JEDLI ZRAK NJIH SMRECI..H M .ZATO PA HOCEJO SIRIT ZATVORE DA BODO LJUDI U 2010 IN 2011 ZACELI OROPAT ,,,,,,,,,,ADIJO SLOVENIJA ,,,ZELIM SI SAMO ENO ,IN TO SVETOVNO VOJNO AL BORIL BI SI NASOROTNO PROTI PAHORJU
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tia Tara 05.03.10 16:27
Pozdravljeni!
Tud jz imam slabe izkušnje z usposabljanjem na delovnem mestu. Zavod mi je poslal napotnico za usposabljanje v računovodskem servisu. V tem računovodskem servisu, pa delata mati in hči-najslabša kombinacija...In tako je bilo prvi mesec vse lepo in prav. Potem pa so se začele težave, ker nisem sama bila zmožna plačati 1.100,00 EUR za NPK računovodje v Ljubljani, so se pa začele težave. Šefica mi je celo zagrozila, da mi bo dobesedno bučo odtrgala, ker nisem vse znala...ne vem zakaj sem imela usposabljanje??da si pridobim izkušnje,ker jih še nimam ali da me nekdo psihično ubija...potem so se pa začele izražati kot se znam samo neizobražen, psihično BOLAN in predvsem nesramen folk...da sem takšna kot da bi bila mrtva, brez energije, da me je treba non stop v rit brcat, da kej naredim, da sem pri njih samo zaradi tega, da me ne vržejo iz Zavoda, da smo vsi neumni, da si norce delamo na Zavodu, da oni ko nas imajo na usposabljanu dobijo samo 1,74EUR/h mi pa 3,00EUR,da če bi bila moja mama (šefica) bi mi že pokazala, pa me napol dala,da ne znam čist nič delat in še z luknjačom nisem znala prav delat, prav tako tudi liste nisem znala v registratorje dajat...u glavnem med tem časom sem mogla delat tudi bolna.Imela sem angino, pa sem mogla it delat. Ko sem dobla pa gripo navadno,pa sem lahko ostala doma. Usposabljanjem pa bi morala končati s pisnim izpitom, takrat mi je pa dobesedno poču film in sem se zdrla na to šefico in njeno hčero, se zahvalila za vse izrečene besede in odšla s pokončno glavo za vedno od njih daleč stran. Nisem dobila ne poročila, dobila pa sem zadoščenje v seb, ko sem ji povedala kar sem ji imela. Velikokrat jo srečam in si mislim, VSE SE VRAČA VSE SE PLAČA...tko da ljudje pazite s kom imate opravka...Mene so ljudje že prej opozarjal, ki so to efico poznali in eden mi ni rekel dobre besede o njej...še vedno pa iščem delo v računovodstvu ali kakršnokoli drugo delo v trgovini,pa zaenkrat še nimam sreče...Zavod pa pri tem čisto nič ne pomaga, ampak samo čas izgubljaš ko sediš tam in čakaš na svetovalne ure...želim vam srečo...lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Gusta 12.05.13 17:29
Pozdravljeni.

Jaz sem bila na usposabljanju za pomočnico vzgojiteljice in bilo je super.

Dobila sem 480 eur na mesec in imela sem vse obroke v vrtcu( zajtrk, malico in kosilo).

Bilo je super!

Čez dva meseca sem dobila v vrtcu zaposlitev za sicer določen čas. Samo izkušnje sem si pa pridobila.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar maja231 19.05.13 08:28
Pozdravljeni,

tudi jaz sem bila 2 meseca na usposabljanju v računovodskem oddelku in je bilo res super.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar m3jly 25.05.13 11:42
vidim, da sta 2 že končali usposabljanje in to pred kratkim, zato imam nekaj vprašanj, ker imata verjetno najbolj sveže informacije. jaz začnem z usposabljanjem naslednji teden, prav tako za 3 mesece za 480 eur. vprašanja so naslednja:
-če začnem 1.6., kdaj dobim prvo nakazilo?
-sem prejemnica denarne socialne pomoči, prav tako mi csd plačuje tudi obvezno zdravstveno zavarovanje in razliko do polne vednosti dodatnega zdr. zavarovanja: ali izgubim te dve pravici?
-moram csd-ju sporočiti spremembo oziroma jim posredovati pogodbo, saj kot sem razumela, kljub usposabljanju še vedno ostajam prijavljena na zavodu?
to je zaenkrat vse. upam, da mi odgovorite. hvala v naprej. lep dan!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mrcina1 31.05.13 09:28
Meni še niso poslal na usposabljanje, sem pa dobil možnost.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar maja231 01.06.13 09:16
Mislim, da če začneš delati 1.6. dobiš konec julija prvo nakazilo, glede csd pa mislim, da bos morala vprašati svetovalca ali pa poklicati na csd.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar julijet 19.11.13 09:05
-sem prejemnica denarne socialne pomoči, prav tako mi csd plačuje tudi obvezno zdravstveno zavarovanje in razliko do polne vednosti dodatnega zdr. zavarovanja: ali izgubim te dve pravici?
-moram csd-ju sporočiti spremembo oziroma jim posredovati pogodbo, saj kot sem razumela, kljub usposabljanju še vedno ostajam prijavljena na zavodu?
to je zaenkrat vse. upam, da mi odgovorite. hvala v naprej. lep dan!

Tole kar je predhodnica vprašala, bi tudi jaz rada izvedela ... žal vsak drugačno verzijo iste zadeve pove in sem izgubljena.
Kdo ve?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar xtreme 28.11.13 19:09
ve kdo kako je s tem usposabljanjem?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lexika 04.12.13 18:48
Vidim, da nas je kr več s takim vprašanjem... a je mogoče že kdo prišel do zaključka??
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pia123 22.12.13 15:16
Lexika in julijet že vesta kako je z usposabljanjem in denarno socialno pomočjo?? Lp, hvala za odg.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pia123 22.12.13 15:20
Pozdravljena, mene tudi zanima kako je z denarno socialno pomočjo in usposabljanjem na delovnem mestu?? Hvala za odgovor. Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Razkurjena 15.01.14 19:47
Evo pa še naj jaz povem svojo izkušnjo o tej prečudoviti Sloveniji.
Torej, v enem podjetju delam prek podjemne pogodbe, in sem še naprej prijavljena na zavodu za zaposlovanje, saj mi s tem ne teče delovna doba.
Ker sem iskala zaposlitev v svoji stroki, sem šla na razgovor v eno podjetje, kjer sma se z go.šefico pogovarjali glede najboljše odločitve, ker ne ve kako ji bo šel posel ne upa zaposliti za 8 ur itd... In potem se seveda spomnijo na usposabljanje na delu. Jaz seveda nisem imela pojma kako in kaj to poteka, sma se vse pogovarjali za 4 ure itd... Nakar opravim zdravniški pregled, ter naslednji dan začnem na usposabljanju - še brez pogodbe ker še ni bila podpisana. In ko sem se po prvem dnevu pozanimala kako je s plačilom, in da bi jaz dobila 1.5€ na uro(prejemnica socialne pomoči) ter delala 40ur na teden? Pa dajte no. In ker so mi že dovolj srali po glavi, sem sporočila da tega nebom opravljala za taki denar. Sicer je bilo nerodno , ker je šefica bla ok, ampak halo to je popolno izkoriščanje!! in tako sem zdaj odklonila usposabljanje na delovnem mestu, zdaj pa bo ta j*bena borza 100% me izpisala iz borze, posledično bom izgubila vso finančno pomoč in lahko grem spat pod most.

Neverjetno!!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mrcina1 15.01.14 22:53
Ne bojo te vrgli iz ZRSZ. lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mrcina1 15.01.14 22:57
Eno je izkoriščanje, drugo je dobit izkušnje, če gre za delovno mesto čistilka, prodajalka je to IZKORIŠČANJE za 1.5 evrov, če gre za delo računovodkinje, delo za strojem, ker je potrebno kar nekaj časa študija (CNC) in podobno potem pa res se splača obiskat to usposabljanje.

Je pa tko, ko dobiš nakazilo se ti pri kakšni od naslednjih odločb od DSP le ta zmanjša, 6 mesecev si potem brez dohodkov, če te vržejo, potem se na novo prijaviš.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pia123 18.01.14 21:03
Navedeno
Razkurjena
Evo pa še naj jaz povem svojo izkušnjo o tej prečudoviti Sloveniji.
Torej, v enem podjetju delam prek podjemne pogodbe, in sem še naprej prijavljena na zavodu za zaposlovanje, saj mi s tem ne teče delovna doba.
Ker sem iskala zaposlitev v svoji stroki, sem šla na razgovor v eno podjetje, kjer sma se z go.šefico pogovarjali glede najboljše odločitve, ker ne ve kako ji bo šel posel ne upa zaposliti za 8 ur itd... In potem se seveda spomnijo na usposabljanje na delu. Jaz seveda nisem imela pojma kako in kaj to poteka, sma se vse pogovarjali za 4 ure itd... Nakar opravim zdravniški pregled, ter naslednji dan začnem na usposabljanju - še brez pogodbe ker še ni bila podpisana. In ko sem se po prvem dnevu pozanimala kako je s plačilom, in da bi jaz dobila 1.5€ na uro(prejemnica socialne pomoči) ter delala 40ur na teden? Pa dajte no. In ker so mi že dovolj srali po glavi, sem sporočila da tega nebom opravljala za taki denar. Sicer je bilo nerodno , ker je šefica bla ok, ampak halo to je popolno izkoriščanje!! in tako sem zdaj odklonila usposabljanje na delovnem mestu, zdaj pa bo ta j*bena borza 100% me izpisala iz borze, posledično bom izgubila vso finančno pomoč in lahko grem spat pod most.

Neverjetno!!!!!

Pa res si dobila 1.5 €, ker si imela denarno socialno pomoč?? Ni to mišljeno za tiste, ki pridobivajo denarno nadomestilo za brezposelnost od Zavoda za zaposlovanje?
Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Legas s.p. 20.01.14 13:37
Pozdravljeni!

Smo podjetje Legas s.p., ki nudi ZAGOTOVLJENO NAJUGODNEJŠE PRAVNO SVETOVANJE.
Pravne nasvete želimo približati vsem, ne glede na njihov socialni položaj!!!

Poglejte si našo spletno stran: http://www.legas-kranj.si/
FB stran: https://www.facebook.com/legaskranj

Lahko nam pišete na: info@legas-kranj.si
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar julijet 07.02.14 20:18
Danes prejela odločbo, da do denarne socilane pomoči nisem upravičena zaradi 3 mesečne uvajanja na delovnem mestu.
Če pa se vabilu ne bi odzvala in zavrnila, bi mi pa Urad za delo prekinil ...

Imam namen spisati pritožbo, a ne vem točno na kaj naj se sklicujem.
Je imel že kdo tak primer?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mrcina1 10.02.14 20:47
Saj pravim, ko imaš dohodke ne dobiš več socialne, zato pa so na ZRSZ taki, da ti hočejo na vsaki način to usposabljanje uturit.

Jaz bi se osebno zglasil na CSD in povprašal kdaj bi lahko dobil DSP, sam ne jim pošiljat e-mail !
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jankaanka 12.02.14 22:56
a ni socjalna podpora na zamrznitvi med usposabljanjem, potem jo pa dobivaš naprej?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mrcina1 13.02.14 08:53
še naprej si brezposelen, dobivaš DSP, ampak po tistih nakazilih od usposabljanja in ponovni vlogi dobiš novi izračun z zmanjšano dsp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar julijet 17.02.14 21:09
Meni so celotno DSP oduzeli in nisem več upravičena do nje. Mi ni jasno po kakšnih kriterijih, ker kolegica je lepo prejela naprej in v isti višini. Sem dala pritožbo in vsakič jo bom ponovno vložila, ker ne veljajo iste pravice za vse.

Z 31.01. mi je prenehala DSP. Jo ta mesec še prejmem? Ali se izplačuje za tekoči mesec vnaprej?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ....ghdfg 18.02.14 09:02
dobiš še za ta mesec.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ....ghdfg 18.02.14 09:04
se opravičujem, dobiva se jo do tistega meseca dokler velja odločba, zdaj za februar ne dobiš, ker ti je odločba potekla 31.1, sem mislil, da smo še januarja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar EnaDvaTri 29.04.14 14:00
Pozdravljeni. Mene zanima ali ti med usposabljanjem pripada še socialna pomoč, ker si še v evidenci brezposlenih( ti ne teče delovna doba) ??
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar soooončeeeeek45 29.07.14 07:31
Lep pozdrav!
Tudi mene zanima kako je s socialno pomočjo, ter usposabljanjem na delovnem mestu? Se socialna pomoč prekine, ali se samo zmanjša? Je potrebno takoj javiti spremembo, ali se počakala do prvega nakazila? O tem piše na spletu zelo malo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Woho 04.08.14 09:34
Evo tudi jaz opravila to usposabljanje na delovnem mestu. Seveda me niso zaposlili naprej tako, da sem dalje iskalka zaposlitve. Sem prejemnica socialne pomoci in sem danes dobila novo odlocbo, ki se glasi, da sem opravicena za znesek 70 eur na mesec in zdaj mi naj nekdo pove kdo je tu nor. Ali ti ljudje resnicno razmisljajo, da je dovolj ta denar, ki sem ga prisluzila za nadaljne 3 mesece?. S 70 eur bom placala poloznice in normalno zivela, 3 mesece pa sem bila hlapec delodajalki in kljub temo opravila delo korektno. Pa kje mi zivimo.

Pa lep dan!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ko-ko 28.05.15 21:17
Navedeno
brezposelna
Lepo, da ste se razpisale..zdaj mi je vsaj jasno, zakaj v resnici gre.:-))

Prosim, če je katera dobila napotnico za razgovor na ZZ in ne kar napotnice za delodajalca, da mi pove, ker me res zanima kaj to bo v torek. Svetovalko lahko kličem komaj po dvanajsti uri, zdaj me pa res firbec matra, če so nas klicali na razgovor več ali samo mene.

Malice ne dobiš, samo potne stroške, ne?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ko-ko 28.05.15 21:28
Pozdravljeni!
Naj vam povem, da sem ravno na usposabljenju dotalno izkoriščanje na strani delodajalca. Delam nekaj dni in sem cele dneve v podjetju plačano imam 40 ur na teden od ZZ. Če prijviš zavodu ta nima v pogled koliko ur si ti dejansko delal, najprej opozoriš delodajalca in ga spomniš na pogodbo, ki se jo mora držati in si drugi dan črna ovca. Ali pa pokličeš na ZZ kakšne probleme imaš in in ta ZZ pokliče delodajalca. In kakšen je odgovor za je to pač takšen začetek haha. Delovec ni nič krit.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar fgdfgdfg 11.06.15 22:48
Mat* ste pa tud ovce, če v pogodbi nekaj velja tak se dela, če delodajalec krši in če ni ukrepa takoj enostavno ne pridete delat, mrš taka golazen delodajalska, saj ni čudno, da smo na dnu, tujci se nam smejejo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 7 plus 16?
Na vrh