Delovno pravo in zaposlitev

Potrebujete informacije o zaposlitvi, službi, pogodbah, odpuščanjih, pravicah in dolžnostih? Na tem forumu boste našli vse potrebno o zaposlitvi.
se bojim...

dober odvetnik za delovno pravo

13.05.08 16:11

Morda kdo pozna res dobrega odvetnika za delovno pravo? Ki bi točno vedel v kaj se splača spuščati (ali pač ne) in zagotovil zmago. Ker gre za eno od večjih podjetij v Slovenijis svojo pravno pisarno ne bi rada la skvarila odnosov in potem zgubila. V mislih imam pa delovni spor in ne tožbe. Aja, pa koliko je potreba mošnjiček odvezat, saj sem le uslužbenka z uslužbensko tromestno plačo.
halooo? zagotovil zmago? ti pa res še nisi videla lawyerja u živo. oni pač kasirajo, to je to in nč več. pejt na net, seznam maš odvetnikov gor, izberi delovno p., pa dobiš listo, pol jih klič in čekiri, večina se ne pogovarja, dobiš razne telefonske bodyguarde, ki šefu le predstavjo problem (beri potencialni izplen) in potem povejo, al bi se oni s tabo ukvarjal al pač ne.

sama svetujem čekirat problem na forumih, recimo pravniki info, pol če vidiš, da maš kao dobljen case, iščeš lawyerja in to pazi ti iščeš, ne ti po kolenih prideš kr h enmu, dogovoriš se VSE vnaprej, kolk stane pogovor, kolk stane tožba, ipd. sam ne jim puščat neke blede "akontacije" ker bo poračun vsaj 2x tolikšen, z uspehom pa tega NIHČE ne povezuje, gre pač zgolj za opravljeno delož, ki ga je treba plačat, ker takoj ko vstopiš, dobiš pod nos pooblastilo na podlagi katerega te pol tut pokasirajo.

lpm
se bojim...

Re: dober odvetnik za delovno pravo

15.05.08 11:19

Dober odvetnik točno ve če delodajalec krši zakon oz. najde takšno razlago ali luknjo, da je temu tako. V tem primeru se pač ne more izgovarjat in tožba bo dobljena, a ne?
Nekateri primera niti ne sprejmejo, če niso prepričani v možnost zmage. In takega imam v mislih.
Rada bi se samo seznanla s tem, kako je, če ti je tvoj nekdanji delodajalec prikazoval v pogodbi brez moje vednosti začasno prebivališče samo, da ni potreboal plačevati potnih stroškov, na plačilni listi pa ti jih je prikazal. Ali so kakšne možnosti za v tožbo, da mi za vsa leta nazaj kar sem bila zaposlena to povrne?
lp.
sabina
ČISTO LAIČNO

Re: dober odvetnik za delovno pravo

12.06.08 14:26

Ne razumem točno zadeve:

Na plačilni listi ste imeli prikazane potne stroške, ki so vam pripadali,
niste pa dobili nakazanih?


Jaz bi povrašala že 1. mesec izplačila, kako je s tem.
izkušenka

Re: dober odvetnik za delovno pravo

13.06.08 13:29

Lp!


Za kazensko in delovno pravo je odličen g. Dragan V: 070910265 in 051219732

Že dolgo nisem bila v kontaktu z njim, mogoče št. niso več ok. sicer pa;

vdragan@siol.net

srečno!
Izkušenka, ravno sama potrebujem v trenutni situaciji tudi sama potrebujem dobrega odvetnika in sem se obrnila po nasvet preko emaila na tegale Dragana, pa mi je odgovoril, če se poznava? Halo?
Če odvetnik sodeluje samo s tistimi, ki jih pozna, ne dajaj informacij na splet, da ne izpademo ljudje malo smešni, ker potrebujemo nasvet odvetnika.
poznavalka

Re: dober odvetnik za delovno pravo

02.05.09 10:47

Noben odvetnik ti ni bo 100% zagotovil zmage, lahko pa seveda strokovno oceni, ali je šlo za napako delodajalca ali ne in ti z veliko verjetnostjo napove, kako se bo izšel sodni spor.

v Ljubljani je najbolj znana za delovno pravo specializirana odvetniška pisarna odvetnice Vesne Šafar:

RESLJEVA C. 25, 1000 Ljubljana
Telefon (01) 231-15-56, (041) 765-132
Fax (01) 431-92-69
E-pošta vesna.safar@resljeva25.si
Spoštovani udeleženci foruma med.over.net!

včlanil sem se na ta forum, da lahko pojasnim moje videnje zadeve, povezane s članico "Melodie".
Res sem včeraj od omenjene članice prejel obširno in konkretno vprašanje, s prošnjo, da podam moje strokovno mnenje o zadevi.
Glede na to, da mi ime ni bilo znano, gre pa za kompleksno vprašanje, sem gospo vprašal, ali se poznava in to iz preprostega razloga, ker je eno, če te nekdo vpraša za nasvet, drugo pa je, če si zaprošen za strokovno mnenje, za kar je potreben tudi čas, saj za mnenjem moraš tudi stati, mar ne? Še vsakomur sem pomagal, vendar ima vse tudi svoje meje, tako tudi obstaja meja med plačnim in brezplačnim nasvetom, oz. prevzemom in vodenjem zadeve.

Lep pozdrav, pa brez zamere!
mag.Dragan V.
Spoštovani g. Dragan,

vse to se da lepo razložiti ob povratnem odgovoru, saj se z odvetniki ne srečujem vsak dan, zato si pri vprašanju "ali se poznava" resnično človek ne ve, kaj naj si misli. Da je bila morda neka potegavščina in da se sploh nisi niti obrnil na odvetnika. Saj načeloma ti vsak odvetnik ob raznoraznih vprašanjih odgovori v kontekstu nadaljnih napotkov, kar lepo namejuje na strokovno osebo.
Torej bi bil odgovor, ki ste ga podal tu, na mestu, če bi ga dobila kot povratni odgovor na moje vprašanje na email in ne da dobim odgovor tule na forumu, ki je pravzaprav namenjen opravičilu javnosti.

Vendar ni panike, odvetnikov vas je dosti, tako imam na čakanju še nekaj odgovorov, ki jih čakam.

Lp
Navedeno
Melodie
Izkušenka, ravno sama potrebujem v trenutni situaciji tudi sama potrebujem dobrega odvetnika in sem se obrnila po nasvet preko emaila na tegale Dragana, pa mi je odgovoril, če se poznava? Halo?
Če odvetnik sodeluje samo s tistimi, ki jih pozna, ne dajaj informacij na splet, da ne izpademo ljudje malo smešni, ker potrebujemo nasvet odvetnika.

...samo odzval sem se na ta vaš zapis na forumu iz česar izhaja, da ste vi prva uporabila tak način komunikacije...

Lp,
Glede na to, da sem prvotno uporabila na emailu storkovno besedilo z vprašanjem in konkretnim potekom situacije, bi pričakovala prvotno od vas tudi strokoven odgovor, ki se nanaša na vsaj z osnovne napotke. Torej se prvotni način komuniciranja nanaša na vas, zato me ne porivajte v ospredje nepoznavanja strokovnega komuniciranja.
Vsekakor pa nadaljni način vašega komuniciranja ni primeren za strokovno obravnavo primera, ki sem ga izpostavila, zato tudi menim, da je nadaljna debata v to smer brezpredmetna in nesmiselna. Sploh pa ne, če vam niti osnovne razlage glede svojega profesiolizacije ne gredo od rok, katere bi bila lahko deležna t.i. stranka, ki se po pomoč obrne na vas.

Morda je tu prisoten še kakšen odvetnik in se bo morda strinjal z menoj, da ob postavitvi konkretnega primera, kjer stranka pričakuje pomoč, ko se obrne na t.i. strokovno osebo, ni na mestu vprašanje iz "neba" "ali se poznava", še predno bi sploh uspel zaviti v predelavo primera.

Tako je z moje strani nadaljna debata zaključena!
odvetnica

Re: dober odvetnik za delovno pravo

02.05.09 16:05

Samo v informacijo: v javno dostopnem imeniku slovenskih odvetnikov ni najti nobenega odvetnika, čigar priimek bi se začenjal s črko V, ime pa bi mu bilo Dragan:


Domov > Odvetniki > Rezultati iskanja

Rezultati iskanja za črko - V
ABECEDNI SEZNAM
A B C Č D E F G H I J K L M N O P R S Š T U V W Z Ž
Prosimo, da kliknete na ustrezno črko. Dobili boste seznam vseh odvetnikov, katerih (prvi) priimek se prične z izbrano črko.


VAJDA MILAN

VAKANJAC SVETLANA

dr. VARANELLI LUIGI

VARDJAN JOŽE

VAREZIČ NIKO

VEDENIK ALBINA

VEHABOVIĆ MUNIB

VEHAR DANIJEL

VEIT MARJAN

VELIČKOV GREGOR

VELJKOVIČ MOJCA

mag. VELKAVERH GREGOR

VELKAVRH MIHA

VERBOLE JUDITA

VERCE MATEJ

VERČIČ PRIMOŽ

VEREN ŠTEFAN

VERSTOVŠEK ZDENKO

VERSTOVŠEK BOŠTJAN

VERSTOVŠEK MARJANA

VERŠIČ KLEMEN

VERZEGNASSI MATJAŽ

VESEL PETER

VEZOVNIK MITJA

VIČAR MATIJA

VIDIC MIRAN

VIDMAR DRAGO

VIDMAR SAMO

VIDMAR MITJA

mag. VIDOVIČ PLANTAN NATAŠA

VIDOVIĆ ALEKSANDRA

VINČEC IGOR

VINDIŠ JOŽICA

VIRANT IGOR

VISOČNIK BOJAN

VIŠNER VLADIMIR

VIVODA RADILOVIČ TANJA

mag. VIŽINTIN LUKA

dr. VODIČAR ALEŠ

VOGRIN TJAŠA

VOGRIN MAJA

VOGRINEC KLEMEN

VOLČIČ IVANIČ NATALI

VOLGEMUT PETER

VOLK MILAN

VONČINA IZTOK

VORŠIČ LADI

VOVK TANIT

VOVŠEK ANDREJ

VRABIČ MAGDALENA

VRAN DARKO

VRAN GORDANA

VRANČIČ SAŠA

VRANIČ HELENA

VREČAR ZORČIČ NATAŠA

VREČER RAJKO

VREČKO BLAŽ

VRHUNC ŽELJKO

VRTAČNIK BOŽO

VRVIŠČAR JANEZ

VUČAJNK NADA

VUČAJNK BOŽENA

VUGA DRAGICA

VUK AVGUŠTIN

VUKELJ SOFIJA

VUNJAK ZORAN
za odvetnico

Re: dober odvetnik za delovno pravo

02.05.09 16:24

take primere bi blo treba raziskat in razkrinkat uradno, ker je nategancij povsod dost
Delovna pogodba

Re: dober odvetnik za delovno pravo

11.12.09 13:51

Iščem odvetnika,ki bi mi izpisal delavno pogodbo! Stvar je preprosta:rad bi se zaščitil,da mi posla ki ga opravljam,ne more prevzeti "xy" oseba.

Hvala za pomoč.
Dennis46

Re: dober odvetnik za delovno pravo

16.12.09 11:37

Lep pozdrav mene pa zanima ker odvetnik je resnicno dober za delovno pravo..?Imam problem z nekdanjim delodajalcem ker mi noce izplacat redne mesecne place ze vec mesecev in me zanima ker odvetnik mi lahko najhitreje pomaga.
Dennis46

Re: dober odvetnik za delovno pravo

16.12.09 11:39

Zanima ker odvetni k je najbolsi za delovno pravo ker imam problem z nekdanjim delodajalcem saj mi noce izplacat redne mesecne place.potrebujem pa urgentno hitro pomoc...hvala
nusa82

Re: dober odvetnik za delovno pravo

10.01.10 12:40

Pozdravljeni,

sama si ne belim glave s podobnimi vprašanji. Imam sklenjeno zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške stroške v primeru spora, težave z delodajalcem - poleg tega pa je v ceni 7,99 EUR vključen tudi en brezplačen nasvet pri odvetniku vsak mesec! Za vsa vprašanja se obrnem direktno na odvetnika in imam 100% pravilen odgovor.

Izbiro odvetnika mi svetujejo na zavarovalnici in moram reči, da me je v obeh primerih zastopal zelo sposoben odvetnik, ki je trezno in pravilno presodil moje možnosti že pred pričetkom sodnega postopka.

Sama sem imela že 2 primera (spora), ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat - zaradi občutka varnosti in sigurnosti.

Stvar deluje kot obljubljajo.

Skleneš lahko na: www.arag.si
Lep pozdrav,
Nuša
Cicera

Re: dober odvetnik za delovno pravo

21.01.10 23:16

Naše podjetje je vzelo Vesno ŠAFAR na Resljevi v LJ - po nasvetu našega odvetnika, saj naj bi bila najboljša. In res, profesionalni, vedno dosegljivi, predvsem pa strokovni in ne obljubljajo nekaj, česar ne naredijo.
Ni bilo poceni, a v primeru potrebe se bomo ponovno obrnili na njih, je še vedno ceneje.
Zanima me kaj je z tistimi kateri so podpisali pogodbo da bodo obdržali s.p 2.leti, po novem zakonu pa je 1.leto, ali novi zakon ne prevlada starega, tako da tisti ki imamo že več kot 1.leto s.p bi lahko zaprli s.p brez vračanja denarja????
Hvala
Štefka

Re: dober odvetnik za delovno pravo

25.10.10 17:43

Odv. Štrobelj, odv. Šafar.

Zaenkrat bom uporabila odv. Stošičaa, ki je preko sindikata. Plačujem štiri leta in menim, da sem tudi upravičena do brezpravne pomoči, ki mi jo lahko nudi. Znam biti tečna, ker nimam preveč denarja. Sedaj bo tudi možnost, koliko se bo kdo dokazal, tako sindikat kot odvetnik.

Bom tu laično povprašalo občinstvo, ker tudi sama ne poznam vsega, kar sledi:
če sem sklenila pogodbo o izboraževanju, ki je trajala skupno 6 let ob delu, vendar mi delodajalec eno leto ob pogodbi ni namenil stroška letnega izobraževanja, se šteje še vedno pogodba roka trajanja 6 let ali samo 5, ker eno leto delodajalec ni imel z menoj stroškov zaradi pavziranja zaradi bolezni?

Kratko, jedrnato, da ali ne?
only me

Re: dober odvetnik za delovno pravo

26.10.10 06:40

Jaz bi rekla, da je pogodba trajala od kar je bila sklenjena do izpolnitve obveznosti obeh strank oziroma prenehanja. Predvidevam, da je vašanje, koliko časa ste vezani po pogodbi? V primeru daljše odsotnosti bi jaz dopustila, da se sklene sporazum (aneks), da traja vezava za čas brez bolniške. Poznam tudi primere, kjer vezava traja toliko časa, kot traja študij po programu. Odvisno od interpretacije. Če vam hočejo nagajat, lahko traja dlje, sicer pa...
Štefka

Re: dober odvetnik za delovno pravo

29.10.10 18:13

Če prav razumem, kar se mi je zdelo, pogodba in čas obstoja nato pri delodajalcu traja točno toliko časa, za kolikor je bila pogodba sklenjena, kljub pavziranju?

Mene obvezuje le toliko, da ali oddelam toliko časa, dokler je pogodba trajala ali vrnem denar, v kolikor bi prenehala razmerje.

Zanimalo me je le, da v kolikor je pogodba sicer trajala, a v letu dni niso nastali stroški, če se mi tisto leto odbije ali velja pač po pogodbi.

O, če se pa bolniška lahko upošteva, potem sem že fertik do konca leta, čeprav mi po pogodbi fiksno, ne vštevši gledano ostalo, ona ostaja do konca drugega leta.

Sem nekaj novega zvedela. Hvala.
Pozdravljeni,

ne vem sicer, kakšne izkušnje imate z odvetniki, vendar je vedno prvi korak ta, da se ugotovi, v kakšni meri se spor z delodajalcem sploh splača. Šele če so možnosti za uspeh dobre, potem se gre na sodišče, v nasprotnem primeru pa je bolje spor rešiti po mirni poti ali pa iskati novo službo.

O sindikalnih odvetnikih ne bom izgubljal besed. Sem videl že preveč njihovih izdelkov, da bi lahko kaj pohvalil, čeprav verjamem, da so tudi svetle izjeme. V kakšni meri pa sindikati v zadnjih letih delujejo v korist delavcev, je pa tako ali tako znano...

Tisti, ki potrebujete pomoč pri uveljavljanju zahtevkov zoper delodajalce, se lahko obrnete tudi name, da najprej pogledamo, kakšne so možnosti, potem pa se šele odločite, kako in kaj naprej.

Lep pozdrav,
Andrej

040 552 136
anton-13

Re: dober odvetnik za delovno pravo

12.05.11 08:04

ODVETNIKI - RESNIČNA KATASTROFA NEPRAVNE DRŽAVE.
-ODVETNIKI KROJIJO NEPRAVNO DRŽAVO - ZELO MOČAN PREKLENSKI LOBI, SAMO DA ODVETNIKI SI POLNIJO ŽEPE -
-ZAKONODAJA NAPISANA PRAV ZA TOVRSTNA POČETJA ...
-OGROMNO ZLO ZA OŠKODOVANCE ....
-MENJAL OGROMNO ODVETNIKOV ..., VSEM DIŠI SAMO DENAR, ZA USPEŠNOST SE NE ZMENIJO ....!!!
-ŠE VEČ - TE OŠKODUJEJO - JAZ DOŽIVEL KATASTROFO - ZLOM, SAJ ME JE NORČAVA ODVETNICA OŠKODOVALA V ZADEVI VREDNI CCA 200.000 EVR. RESNIČNA KATASTROFA.

V KOLIKOR NISO VSI ODVETNIKI TAKŠNI, SE NAJ MI JAVIJO - IMAM na Delovnem in socialnem sodišču zadevo za obnovo postopka !!!

DAJTE ME OBVESTIT - ŽE V NAPREJ HVALA !!!

LP tone
only me

Re: dober odvetnik za delovno pravo

12.05.11 09:01

oh, tone, če je bila tako slaba, bi jo pa zamenjal, ko je bil še čas. vsak dela za denar, tudi ti.
obupana do konca

Re: dober odvetnik za delovno pravo

12.05.11 21:38

meni so priporočali odvetniško pisarno Novak v Radovljici ali odvetnika Zdravka Rusa... priporočal ga je inšpektor za delo.
Pozdravljeni,

četudi je smislena in koristna izmenjava izkušenj, ki jih imate s konkretnimi odvetniki s področja delovnega prava, izpostavljamo, da je za dober občutek stranke po koncu postopka najbolj pomemben izid postopka in račun, ki ga mora odvetniku plačati, kar pa ni nujno zasluga ali odlika odvetnika. Dejstvo, da je posamezen odvetnik v konkretni pravdi uspel ni nujno dokaz niti njegove strokovnosti niti njegove siceršnje uspešnosti. Seveda velja tudi obratno!

Iz lastnih izkušenj in prakse vemo, da obstajajo primeri, ki so na videz izjemno zapleteni, a jih je mogoče rešiti hitro in učinkovito z relativno malo truda (pri stranki pa dosežemo "wau efekt"); žal obstajajo tudi primeri, ko je stranka prepričana, da ima prav, in si ne pusti dopovedati, da je npr. rok za vložitev tožbe zamujen ali da s tožbo ne bo uspela, ker se je določeni pravici odpovedala s podpisom pogodbe ipd. - v teh primerih so stranke razočarane, a ocenjujejemo, da je bistveno bolj pomembno, da stranki po resnici povemo, da nima možnosti za uspeh, kot da bi to zamolčali ter jo za plačilo zastopali oz ji pravno svetovali.

Razumeti je potrebno, da so posamezni primeri, ki so laiku identični, lahko bistveno različni; pavšalna ocena, da je nek odvetnik izjemno dober ali slab, ni točna. Uspešnost in kakovost ravnanja posameznega odvetnika se lahko presoja le v konkretnem primeru in le glede na okoliščine tega primera. Statistika ali analiza uspeha delovanja posameznih odvetnikov pa (žal) ne obstaja.

moderator foruma:
Društvo za pravno pomoč in varstvo človekovih pravic - specialisti za hitre in učinkovite rešitve

http://najpravnosvetovanje.si/Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal drustvo_za_pravno_pomoc ob 17.06.11 14:43.
shyama

Re: dober odvetnik za delovno pravo

17.06.11 13:40

Pozdravljeni,..
sm sla skozi cel forum,....
Moj primer je bil tak,da mi delodajalec,ko mi je ze obljubljal tja v mesec da mi bo nakazal,kar je zakonito mojega,saj sem si to pridelala prvo pomoc poiskala na inspektoratu za delo,jih obvestila.No pa so si oni kar lepo cas vzeli,in ocitno so me bili ze precej siti,saj so posredovali,verjemite ali ne sele po 5 obiskih in groznji,da jih bom prijavila na glavni inspektorat.
Sama sem si poiskala odvetnika in to popolnoma ne medijsko ali kakor koli javno znanega.In soda je padla,izkusnje so ,hja tko tko.Upala sem na veliko vec kakor sem na koncu istrzila,Saj mi nihce ni povrnil psihe v casu,ko sm delala in nisem dobivala place,niti ko se je sodni proces dogajal.Veliko je na tem kako dober je odvetnik,a se vec je na vas koliko psihicnega pritiska vzdrzite.

Sploh pa boj na nepravicne delodajalce,bi se lahko zacel kako drugace,...kajne?A kaj ko jih nekdo prekleto dobro sciti!!!
Že pred letih sem nepraavilno razporejen na nove DN.(leta 1995) nisem dobil odločbo,pod ingovorom delodajalca,da je moja odločba iste vsebine od leta 1993 kot je bila tega določenega delavna do njegove sporazumne odpovedi leta 1995.Dejstvo je bilo,da smo oba imela isto šifro v odloćbi isti naziv DM. in isti plačilni razred jaz sem delal v skupini tega delavca in sem bil podrejen temu delavcu insem vedel da sem dobil odločbo za njegov plač.razred (zaradi izobrazbe) leta 93 a nisem bil prerasporejen na nobene nove DN opravljal sem iste kot pred odločbo . Zaradi tega sem verjel, da jim morebiti res ni bilo treba leta95 mi izdati odločbe če pravijo da smo imeli isto vsebino.Leta 2001 sem utemeljil su,da to ni res saj sem pridobil odločbe od sodelavca tega delavca,ki so opravljali isto vsebino dela do 1995 in od takrat opravljamo mi dva isto vsebino dela a njegova odločba drugačna od moje ž od leta 1993 pa do 1996 (razlika v kvalifikaciji in sicer: pri meni KV-D pr sodelavcu pa KV-U) po razlagi kadrovske službe U= režija ali uslužbenec D= proizvodnja ali delavec. Od 1.12.1996 dalje pa ta sodelavec in vsi ki so imeli v odločbah KV-U zahtevnost a isti plačilni razred kot jaz prestopijo v višji plačilni razred,razen mene.(če bi predhodni delavec do takrat opravljal svoje delo pod svojo odločbo bi in on dobil novo odločbo od 1.12.96 za višji plač.razred.To mi je dalo sum da sem oškodovan."2001 vložil zahtevek za popravek krivice (brez odgovora) ,2002 vložil tožbo do leta 2009 vse izgubil leta 2010 z posrednim novim dokazilom poskušal obnovo žavrnjena na prvi in 2 stopnji kot napomemben novi dokaz da bi vplival na izdanje ugodnejše odločbe v mene.
Njihove navedbe in dokazovanja v rednem postopko so bile:Tožnik in ptejšnji delavec so imeli isto vsebino odločbe in isto DM od leta 1993 in zato smo menili da mu ni potrebno izdati novo odločbo od 1995dalje. te navedbe so dokazovali z odločbo za prejšnjega delavca ki je bila izdana leta 1991 in neveljavna od 93-95 kot so sami navedli sporno obdobje,kar je najslabše pa je dejstvo da ta odločba nima bistvene vsebine zahtevnosti KV-U ali KV-D zaradi tega ni jo mogoče primerjati niti z mojo niti z sodelavca odločbo od 93-95. Še pričo so predložili ki v spornem času sploh ni bila v obratu, dabo še hujše prišla je priča ki jo niso niti predlagali niti povabilo sodišče in dala izpoved v korist tožene stranke .oje 4 prdlagane priče pa sploh sodišče ni povabilo.
Sedaj v odgovoru na obnovo tožbe, pa spremenijo prejšnje navedbe tožniku v prid in tožnik jih poda na naroku za obnovo kot dodaten novi dokaz vendar sodišče se izogne izreči o novih dejstvuh.Prej so prepričali sodišče ,da je moja in predhodnika odločba iste vsebine čeprav tega ni videti iz predložene odločbe .Sedaj pa podaju dejansko dejstvo da je prejšnjega delavca odločba iste vsebine ob odhodu bila kot jo je imel v temu času njegov sodelavec in,da to DM ni bilo zasedeno od odhoda do 30.11.1996. Obnova ni uspela mije pa dala dokaz da so v prejšnjem postokko lagali in sedaj sami sebe razodkrili. Sedaj pripravljam ovadbo krivega navajanja in dokazovanja z neveljavnimi (sporvimi) pisnimi dokatilih (obločba) ter nerelrvantnimi pričami.Zanima me koga ovaditi in kako pripraviti da tožilstvo začne preiskavo,torej ali podati ovadbo proti pravne osebe (direktorja) ali pooblaščene pravne osebe ali oboje.
Prosim če mi gdo svetuje in predlaga kakšnega dobrega odvetnika ki bil kos tej nalogi da pride do nov obnove te zadeve saj sem ugotovil,da sem diskriminiran od 1.12.1996 dalje saj nisem plačan za isto delo isto kot drugi primer (ta referenčna oseba).
Vnaprej hvala za vaku resnično pomoč. Prizadeti : mbla.rdo
mirsad

Re: dober odvetnik za delovno pravo

13.11.12 20:17

ostajam bez službe ker mi pogodba poteka regresa nisam dobio kaj naj naredim
regres....

Re: dober odvetnik za delovno pravo

13.11.12 21:43

če ti nočejo izplačati regresa, prijavi delodajalca na inšpektorat za delo. Jaz bi delodajalcu tudi povedala, da ga bom prijavila, saj izgubiti tako nimaš ničesar. Srečno.
Najprej na inšpekcijo http://www.id.gov.si/si/o_inspektoratu/organizacija_inspektorata_rs_za_delo/obmocne_enote/, ampak to verjetno ne bo dovolj.

Po vsej verjetnosti bo treba vložiti tožbo na delovno sodišče. Tule je opisano, kako se to stori: http://www.informiran.si/portal.aspx?content=neizplacilo-place&showMenu=1&showRightFrame=1
DašaMG

Re: dober odvetnik za delovno pravo

14.11.12 10:13

Pozdravljeni,
če iščete odvetnika s področja delovnega prava, sem Vam pripravljena pomagati. Nisem odvetnica, imam pa 17 letne izkušnje z delom na pravnih področjih. Nikakor Vam ne bom veliko računala.
Če se odločite, mi prosim pošljite zasebno sporočilo.

Hvala, Daša Modic Gorjup
Tilen 508

Re: dober odvetnik za delovno pravo

21.11.12 08:18

Glede izbire pravega odvetnika bi dodal samo eno stvar,
prepoznavno ime še ne pomeni nič,
sam sem to okusil pri odv. Verstovšku iz Celja.

Po uvodnem sestanku, ga več ne moreš dobiti na telefon, na obravnave pošilja praktikante, domov pa dobivaš samo račune,

v glavnem ABSOLUTNO ODSVETUJEM NAJETI VERSTOVŠKA IZ CELJA!

Srečno tudi pri drugih krvosesih!
Dobrih odvetnikov je veliko, problem v Sloveniji nastaja,ker so delovna sodišča vse bolj na strani kapitala in tako delajo v škodo delavca. Tako postajajo takšne tožbe vse bolj nesmiselne, ravnokar mi poteka takšna tožba, kjer se sodnica trudi da mi ne bi uspelo v očitni tožbi. Postopek zavlačuje že štiri leta, vedno novi izgovori, zahteva izvedence. Žalostno ampak kapital je vse močnejši in bo zmagal, če pa že ti uspe priti do konca bojo pa firmo spravili v stečaj in vse prenesli na drugo pa spet ni nič, ostanejo samo stroški.
Jaz sem mel pri Čeferinih odvetnico Regvat, njo sem dobil zato, ker so mi povedali, da je najboljša za delovno, je bila vodja tega oddelka. Bil sem zelo zadovoljen, je zelo natančna in pove vse zlo realno. Za druge pa ne bi vedu.
Koga plačuje NLB? Če je delavec član sindikata, normalno, da se lahko obrne na odvetnika, ki dela za ta sindikat oz. njegove člane. Takega odvetnika plačuje sindikat in ne podjetje.
Pozdravljeni, ravnokar sem prebrala cel tale forum in ne morem si kaj, da ne bi kaj napisala na to temo.

Dvajset let sem zaposlena za določen čas, in to ne po svoji krivdi, država je zahtevala izobrazbo, ki si je nisem mogla pridobiti, ker preprosto ni bilo izrednega študija. Pred desetimi leti sem že uveljavljala pravico do zaposlitve za nedoločen čas. In sedaj jo po dolgih letih spet.

Ampak razlike glede odvetnikov so ogromne.
1. pred desetimi leti sem uspešno sodelovala z odvetniško pisarno Čeferin, in sicer dali smo v presojo ustavnosti člena v šolski zakonodaji. Moram reči, da že ob prvem obisku sem zvedela, kakšni stroški bodo.
2. ko sem spraševala po internetni pošti nekatere odvetnike za delovno pravo, so mi le ti odgovorili in po moji želji povedali tudi okvirni cenik.

Vmes je preteklo deset let. V tem času sem postala ustrezna za drug poklic, vendar mi Ministrstvo za šolstvo tega spet ne prizna, ker bi sicer izredno napredovala. In ponovno se je začela bitka. Obrnila sem se na odvetniško družbo Čeferin, odzivnost je bila res hitra, saj so me v dveh dneh že poklicali, vendar razlika je bila precejšnja, odgovora na to, koliko me bo spor na sodišču stal, ni bilo, še več, ko sem jim napisala, da sem previdna zaradi tega, ker sem bila že zavedena s strani ene odvetnice, se na moj mail niso več oglasili.

Odvetnico Biljano Čamper Pavli iz Ljubljane sem prosila za pravno mnenje glede ustreznosti za kandidaturo ravnatelja. Vprašala sem jo po ceni, povedala mi je urno postavko. Priporočala mi jo je njena svakinja, ki je hkrati moja dobra znanka in ji v celoti zaupam. Pravno mnenje je bilo izdelano, in naknadno sem dobila račun. Nekaj čez 700 eurov. Šokirana sem bila, zato sem za mnenje vprašala odvetniško zbornico. Ugotovila sem, da rok plačila ni bil ustrezen, ko pa je račun pogledal drugi odvetnik, mi je zatrdil, da je previsok in naj ga zavrnem. Posredno mi je isto svetovala tudi odvetniška zbornica, naj zahtevam specifikacijo računa.

Pridno sem ubogala, in dobila drugi račun s še večjim zneskom. Spet isto ponovim, odvetniško zbornico seznanim in prosim za posredovanje, češ da se mi zdi račun previsok. Spet mi odvetnik svetuje, da zavrnem račun.

Ko pa sem ga drugič zavrnila, mi je odvetnica zagrozila z izvržbo.

Spet sem vse seznanila s problematiko. Odvetniško zbornico moj problem ni zanimal, odvetnik mi je spodbujal, da bi sigurno na sodišču zmagala, ampak mir v življenju mi več pomeni kot tisti denar, pa sem račun v celoti plačala.

Če bi mi odvetnica povedala, da bo pravno mnenje imelo takšno ceno, tega ne bi naročila. In ker je to vedela, mi cene svoje storitve ni povedala. Zato sem svojo naivnost drago plačala.

Zdaj ugotavljam, da v bistvu ne gre več za to, ali je nekaj prav ali ne, pač pa za denar. Na žalost je vedno več kršitev, zakoni pa so pisani zanalašč tako ohlapno, da se lahko interpretirajo tako ali drugače.

Sama bi dala nasvet, pazite, da ne boste ogoljufani, ker potem je to skoraj nemogoče dokazovati na sodišču. In ta nemoč kasneje je še bolj boleča od same krivice, ki ti jo življenje postavi naproti.

če koga zanima moja zgodba podrobneje, sem na voljo na številki 031823796

Tudi pri meni se zgodba še ni zaključila, najbrž bo spor na sodišču neizbežen. Inšpektoriat mi je že potrdil, da je moja pogodba lahko razumljena tudi kot da je napisana za nedoločen čas, ker ne zajema datuma trajanja od do....ampak kljub temu, še vedno je to v domeni delodajalca, ali bo to upošteval, ali naprej na sodišče, s kom....

drugo pa je, kako dokazati pet letno prakso v igranju na ljudski inštrument...šolanje mi kot petletno prakso ne upoštevajo, po drugi strani mi tudi ne upoštevajo nastope v času šolanja....Glede na slednje se je nanašalo tudi pravno mnenje, s katerim pa si lahko samo obrišem......

Odvetniki bi po kodeksu morali seznaniti stranko z oceno tveganja in kakšen strošek se za to predvideva.

Seveda pa so najbrž tudi dobri odvetniki, le do njih je težko priti.

vso srečo vsem
Pozdravljeni,

Zanima me ali ima kdo izkušnje z odvetnikom Jure Srhoij iz Ljubljane. Bil bi naj specialist za delovno pravo.

Hvala za mnenja in lep pozdrav.
26431587

Re: dober odvetnik za delovno pravo

14.12.14 09:39

Odvetnik Andrej Jurjevčič iz Ljubljane je mojo delovno zadevo dobro uredil. Sicer se po odpovedi nisem več zaposlil pri isti firmi, dobil sem pa lepo odškodnino, da sem umaknil tožbo... Telefonske nimam, verjetno je kje na internetu.
premislite in se odločite,kaj ...

Re: dober odvetnik za delovno pravo

15.12.14 18:52

Navedeno
se bojim...
Morda kdo pozna res dobrega odvetnika za delovno pravo? Ki bi točno vedel v kaj se splača spuščati (ali pač ne) in zagotovil zmago. Ker gre za eno od večjih podjetij v Slovenijis svojo pravno pisarno ne bi rada la skvarila odnosov in potem zgubila. V mislih imam pa delovni spor in ne tožbe. Aja, pa koliko je potreba mošnjiček odvezat, saj sem le uslužbenka z uslužbensko tromestno plačo.

Čeprav je tale post iz naftalina, lahko povem, da noben odvetnik ne more zagotoviti zmage. On ima le manevre, kje so možnosti, ker na koncu pri tožbah odloča sodišče. Včasih sodišče takoj vidi stvar zelo jasno, včasih se moraš pa pritožiti, da o tem npr. odloča višje sodišče, kjer ti potem npr. ugodi. Poleg vsega je pri tožbah toliko ali malenkosti kot večjih stvari, ki dajejo zadevi zaključke.
Imela sem ravno eno zadevo v tožbi (ne iz tega področja). Sklenjena je bila poravnava in zame stvar zaključena. Vse ostalo bodo preiskovali naprej drugi organi.
Da se izogneš stroškom sodišča in odvetniške tarife, je najbolje, če sodišče presodi, da imate možnost poravnave. Mediacija je za prve tri ure zastonj. In če pride do poravnave, je ima to isti učinek kod sodba sodišča.

Sicer pa ne razumem avtorice, ki je pisala 7.7.2014, kot "citra", da ni bilo možnosti izrednega študija? Ob delu sem namreč diplomirala 9 let nazaj. Poleg tega, če so bila zahtevani dodatni odgori in mnenja, je logično, da se je račun zvišal. Ker posredovanje odgovora stane po tarifi toliko, mnenje toliko, izvedensko še toliko in potem že ne more biti manj. Vsekakor, kadar se ne strinjate z računi, izravnavajte s posredno udeleženimi, daj bodo na drugi strani prav tako sami poskrbeli za svoja mnenja, ki jih je treba tudi plačati. Ker gre za neke vrste spora, če se ti ne strinjaš z njihovimi storitvami. Vsekakor pa ti morajo pripisati na vsak, četudi banalni odgovor spodaj stroške, ki bodo prikazani. Tarifo ter znesek.

Če nisi ravno v odvetniških vodah, pravno podkovan z vsemi najmanjšimi banalnimi stvarmi, si hitro lahko v minusu. Predno greste do odvetnika, do sodišča, naj vam specificirajo vse možne stroške in naj vam predhodno tudi najavijo, koliko bo nekaj stalo, da ne boste presenečeni. Če ne se boste lahko kar naprej pravdali, kot je zgoraj opisovala oseba, in je raje plačala. Sama bi na njenem mestu dala temu svoj prostor in pridobila mnenja, ali je možno, da se nekaj, kar nisi bil dolžan plačati iz različnih dogovorov, ki morda niso pismeni, tudi kako to doseči, da ti povrnejo. Če imaš spet denar pri roki
Vsekakor pa, na sodišče se vedno hodi z dokazi. Če nimate nečesa pisno, so priče. Če pa ni prič kot takšnih, so pa morda organi, ki stvari raziskujejo po uradnih dolžnostih. Sama še kakšno debelo leto na sodišče ne bi zmogla čakati, zato sem pristala na poravnavo. Za znesek, ki je bil tožen, res sem pa ob tem odštela nekaj stroškov, ki so nastali ob tem. In bom ob tem pridobila vsaj nekaj dušnega miru.

Ob tožbah z odvetniki morate vedeti, da je eno, ko gre za plačevanje sodnih taks, drugo pa so stroški z zastopanji po odvetniških tarifah.

Glede inšpektorata pa, oni lahko podajo le svoje ugotovitve, pri čemer lahko npr. inšpektorja pokličeš tudi za pričo oz . na zaslišanje, vendar, na koncu je vse v rokah sodišča, kako bo odločilo. Zato bi ti morala pridobiti kaj več v smeri tvojega prida, kot npr. inšpektorat, če ti ostali ne priznavajo stvari. V takih primerih se potem na sodišču zglasijo vsi, ki jih predlagaš za priče tudi in tvojega foha. Ki pa očitno niso tebi v prid.

In če gledam prakso iz delovnih sporov, so nekaterim ugodeni, nekaterim delno, drugim pa sploh ne.

Zame je bilo 9 mesecev skozi tožbo kalvarija in mi poravnava zadostuje, čeprav nisem zadovoljna. Dušni mir bom imela. No, če ne bom morala sodelovati še v kakšnem drugem postopku, kjer sem predhodno morala sodelovati zaradi njih. Na poziv njih. Ne mene.

Tudi sami morate približno vedeti, ali je smiselno ali ne.Ni šans, da sem 10, 20 let po sodiščih in samo zato živim. Iščite rešitve, ne, koliko stroškov bo zaradi pravdanja. In da bo za vas čimpreje konec, po možnosti za vas ugodno.

Sama sem šla v to zadevo na sodišču zato, ker sem imela dokaze. Za del, drug del, pa bi se vleklo in sem opustila. Ker verjamem,da bodo drugi organi ustrezno postopali. In bom ob tem dosegla še drugo moralno zadoščenje.

Dober odvetnik vam bo predtavil vse možnosti, tudi s cenikom. Korespodenca, komunikacija o vseh možnostih, je zelo pomembna. In to mojo odvetnico glede spornosti financiranja, bom vedno rade volje podala v naslov. Ampak, ker tu ne teče okrog tega, jo sedaj ne bo izpostavila.

Želim vam, da dobro rešite stvari. Še vedno pa, sami premislite, kako daleč se vam splača iti in razmislite, kdaj imate možnost,da tudi zase potegnete iz tega plus, predvsem finančni. Ker se pravdate navsezadnje za denar. Priznane pravice vam morda še ne bodo prinesle tudi profita.

Ne bojte se vprašati, gre za vaš denar, vaše pravice, prav tako pa veliko storite tudi sami, ko sami postopate v postopkih. Je tudi hitreje.
Jaz pa priporočam odvetnika Sedmak Boštjana iz LJ. Ni me še zastopal nikjer, mi je pa večkrat kot kolegu pomagal, ko sem imel sitnosti z delodajalcem. Res ok dečko - zelo natančen in zelo pozna zakone. Mislim, da ima sedaj svojo pisarno na Slovenski 54.
Navedeno
bobix
Jaz pa priporočam odvetnika Sedmak Boštjana iz LJ. Ni me še zastopal nikjer, mi je pa večkrat kot kolegu pomagal, ko sem imel sitnosti z delodajalcem. Res ok dečko - zelo natančen in zelo pozna zakone. Mislim, da ima sedaj svojo pisarno na Slovenski 54.

Ta pa ni nič ok, zajebanc. Človeka masira in uniči, baba od sodnice pa še kima ko začne model razvijat svoje ideje. njegov klijent se smeje-NA TVOJ RAČUH... Ampak, če imaš dnar si lahko tudi takgea zajebanca kupiš. Me zanima za kok...
Dobila tožbo proti delodajalcu z odvetnico Barbaro Korošec iz odvetniške pisarne Šafar in partnerji d.o.o.. Zelo profesionalna, hkrati pa tudi človeška. zadeve obračuna po predpisani odvetniški tarifi. vse stroške ti pove v naprej na prvem sestanku. Priprava tožbe in sestanek+mediacija+pripravljalna vloga+obravnava 1.300€. Račun dobiš za vsako storitev posebej in ne plačuješ nič v naprej. Skratka; zelo korektni, zato jih iz lastne izkušnje priporočam. Sem pred tem poklicala odvetnico ali na Dalmatinovo v Lj ali na Tavčarjevo ne vem več, pa je hotela 1500€ avansa! Če veste, da imate prav, ne odlašat, ampak iztožit, kar vam gre.
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 24 minus 17?