Zavod Med.Over.Net

Ali je mogoče živeti zdravo in se pri tem imeti dobro? Napišite svoje izkušnje in preberite, kakšne imajo drugi. Bodite del skupnosti, ki si prizadeva dvigniti kakovost bivanja.
zaskrbljensem

Ostala sva sama

01.11.11 21:09
No pa je zaspal sinko. Pišem, da si malo olajšam dušo. Pred dobrim mesecem sem postal samohranilec. Nikoli si nisem predstavljal, da bo tako težko (mame so res premalo cenjene), sploh zdaj, ko ima mali krče. Tri dni po porodu sem prišel sina iskat v porodnišnico in takrat sem tudi nazadnje videl njegovo mamo. Nekje v 5 mesecu nosečnosti se je odločila, da ne bo živela več z mano in da si ne želi več otroka. Vrnila se je k staršem in živi kot, da se ni zgodilo nič. Po eni strani jo razumem saj je stara komaj 18 let in pod velikim vplivom očeta, ki je že od začetka zahteval splav. Vseeno sva se odločila, da otroka obdrživa in se trudiva nuditi kar mu lahko. Ona je začela opravljati lažja dela preko študentskega servisa, jaz pa sem bil zaposlen za določen čas. Preselila se je k meni in z dvema prihodkoma je bilo lažje plačevati najemnino, stroške, opremo za dojenčka,... Vse se je zdelo popolno, pa čeprav nisva imela veliko. Trebušček je rastel in vse bolj sva se veselila dneva, ko bova spoznala sina. Ko je bila v 5 mesecu, so njeni starši prišli po stvari. Strinjali so se, da je za njeno prihodnost najbolje, če gre otrok v posvojitev. To sem izvedel preko smsa, kar naenkrat je vse veselje izginilo. Ostala je samo urejena otroška sobica. Priznam, da sem se tudi jaz na začetku strinjal z posvojitvijo in dogovorili smo se za sestanek na CSD. Po temeljitem premisleku sem se odločil, da otroka vseeno obdržim. Podpisal sem očetovstvo in se začel pripravljati na rojstvo otroka. Za vse skupaj sem imel premalo časa. Zdaj čakava na datum iz sodišča za urejanje skrbništva in preživnine. Še vedno jo imam rad in želim si, da bi lahko skupaj vzgajala sina. Ona zame ne želi slišati, v 1 mesecu ni poklicala niti enkrat, da bi vsaj vprašala kako je otrok. Ko jo kličem, telefon zvoni v prazno. Žal mi je, da se je tako izteklo. Pogodba mi je potekla z oktobrom in seveda mi je niso podaljšali. Zdaj sem na zavodu in lahko samo čakam, kdaj ne bom imel dovolj za piksno mleka. Staršev, ki bi mi pomagali nimam, sin pa raste in treba bo kupiti oblačila, začel bo jesti hrano. Meni pa se je svet obrnil za 180°, delat ne morem še 10 mesecev, najemnina in stroški niso zato nič cenejši, otrok pa nič manj lačen. Jaz se bom trudil po svojih najboljših močeh, želim si, da sinu ne bi nikoli ničesar manjkalo, a ne nisem prepričan, da mi bo uspelo.

Sem si malo olajšal dušo, hvala ker ste me brali. Lp.
Isla

Re: Ostala sva sama

01.11.11 21:11
Če si podpisal očetovstvo in je otrok pri tebi ti pripada porodniški dopust.
a to pa ne=

01.11.11 21:11
A porodniške pa ne dobiš?
Me2

01.11.11 21:13
Pozanimaj se, če ti pripada nadomestilo za čas porodniškega dopusta. Iz kje pa si? Mogoče ti lahko še tukaj kako pomagamo.

Srečno!!!
tud vjest mislim

01.11.11 21:22
Tud jest mislim, da bi ti moglo pripadat nadomestilo za čas "porodniške", ker si bil prvi dan začetka še zaposlen... Pozanimaj se, gotovo ti nekaj pripada!!!!
Za pomoč-oblačila lahko zaprosiš Karitas...ti bojo sigurno pomagali (za LJ sem sigurna)!!!

Držim pesti, da se ti dobro izteče in lepo,da si se zavzel za svojega sinka!
-

01.11.11 21:22
če je vse to res,si na csd lahko urediš porodniško za otroka,mati pa je dolžna plačevati preživnino,saj je polnoletna...
pusti kontakt,morda ti lahko pomagam z oblačilci!
ena ki ve......

01.11.11 21:25
KAP DOL.....takih moških je pa res malo!!!! Želim ti, da ti uspe in sina vzgojiš v tako fajn deca, kot si ti.
vrjemi, da ne bo vedno tako težko....naj ti misel, da bo sin PONOSEN na svojega očeta, motivacijo.
Pa oglasi se še kaj....poročaj kako raste....:)))) Zmoreš tudi sam!!!!!
tibomožepomagale

01.11.11 21:25
a si se pozanimal o porodniški, otroškem dodatku? če si podpisal očetovstvo, ti vse to pripada.

jaz sem pripravljena kupiti piksno mleka za malega pikca in paket pleničk.

Pusti mi mail. Pa se ti oglasim, da mi poveš katero mleko pije tamali. Pa s kakim nasvetom tudi lahko pomagam.

lp
Me2

01.11.11 21:26
Daj pusti kontakt, da ti vsak nekaj pošlje. Kaj še potrebuješ?
Zima1

01.11.11 21:27
Pojdi na CSD in vzemi vse, kar ti pripada. Pa občine ob rojstvu tudi nekaj dajo. Naj ti ne bo nerodno prosit in zahtevat. Verjemi, še so dobre duše, ki pomagajo. Morda bo tudi mama kmalu sprevidela, da ima otroka.
Me2

01.11.11 21:31
Malo se informiraj, pa preberi si še kakšno temo na enostarševskem forumu.

evo link od CSD Šiška
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp
Kiara*

01.11.11 21:33
Ne bo lahko,si pa odgovoren in se trudiš,da vama uspe.To že veliko dobrega pove o tebi.Mamice ne obsojam,saj je videti,da je močno pod vplivom domačega okolja,predvsem kot praviš očeta.
Če bo kdaj želela navezati stik z otrokom,da bo drugače razmišljala,kot trenutno,ni treba njej kljubovati,ampak ji pokaži svoj človeški karakter.Kar še ne pomeni,da bodi metla.
Morda ti kdo pomaga z oblačilci,morda tudi hrano.Imaš pa prav,da če nimaš hrane,nisi nič manj lačen in to te naj ne odvrne in oddalji od sina.
Srečno obema!
zaskrbljensem

01.11.11 21:34
Pripada mi samo starševski dodatek, ker mi je pogodba potekla, sem že oddal vlogo. Prav tako za otroški dodatek, a ker se ne upošteva trenutno stanje, temveč 1 leto pred oddajo vloge, ne vem koliko bo sploh znašal. Za preživnino ne vem kako bo, ker je ona še dijakinja 4. letnika brez rednih prihodkov. Hvala za podporo čeprav mi je nerodno z veseljem sprejmem pomoč moj mail je

Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal Primož ob 19.11.11 18:53.
Me2

01.11.11 21:37
Navedeno
zaskrbljensem
Pripada mi samo starševski dodatek, ker mi je pogodba potekla, sem že oddal vlogo. Prav tako za otroški dodatek, a ker se ne upošteva trenutno stanje, temveč 1 leto pred oddajo vloge, ne vem koliko bo sploh znašal. Za preživnino ne vem kako bo, ker je ona še dijakinja 4. letnika brez rednih prihodkov. Hvala za podporo čeprav mi je nerodno z veseljem sprejmem pomoč moj mail je [email protected]

Povprašaj na občino, če kaj pomagajo pri rojstvu otroka. Na CSD tudi dobiš paket ali pa denar, enkratno denarno pomoč tudi lahko zahtevaš na CSD in pa paket s hrano. Kaj potrebuješ še razen oblek za dojenčka? Plenice, katero mleko?
CICIKA007

01.11.11 21:54
če me prepiričate, da je res,
vam tudi jaz rade volje pomagam.
pojdi na csd

01.11.11 22:00
Navedeno
zaskrbljensem
Pripada mi samo starševski dodatek, ker mi je pogodba potekla, sem že oddal vlogo. Prav tako za otroški dodatek, a ker se ne upošteva trenutno stanje, temveč 1 leto pred oddajo vloge, ne vem koliko bo sploh znašal. Za preživnino ne vem kako bo, ker je ona še dijakinja 4. letnika brez rednih prihodkov. Hvala za podporo čeprav mi je nerodno z veseljem sprejmem pomoč moj mail je [email protected]

To je sicer res, ampak če se finančno stanje družine bistveno spremeni, je potrebno spremmebe javiti takoj in se tudi upoštevajo (npr. izprad dohodka, število članov itd). Tako da to bi morali upoštevati pri otroškem dodatku.
Pri preživnini bo drugače, ker se mama še šola. Ampak verjetno jo vzdržujejo njeni starši...verjetno se boste tukaj nekaj morali dogovoriti.

mi je pa zelo čudno, da je mama tako brezbrižna. Ker eno je ubogati starše in jih upoštevati v vseh obzirih, drugo je pa zatreti svoja čustva+poporodno stanje. Tukaj mi nekaj ne gre skupaj... Ne vem, kakšna mama bi otroka kar tako zapustila (govorim o materi otroka in materi matere, torej tvoji "tašči").

Tebi pa iskrene čestitke in verjamem, da boš za otroka lepo poskrbel. Bravo!
zaskrbljensem

01.11.11 22:08
Navedeno
CICIKA007
če me prepiričate, da je res,
vam tudi jaz rade volje pomagam.

Vas bi povabil na sprehod, a še nimava vozička. Rade volje pa vas povabim domov na čaj.

Iskrena hvala vsem, ki ste nama pripravljeni pomagati. Ste mi polepšali večer.
pemina 

01.11.11 22:12
Od kod pa si?
mislim1

01.11.11 22:13
Svetujem ti, da jutri še enkrat odpreš to temo, ker je nov delovni dan in bo več ljudi na forumu, ki bi ti lahko pomagali. Jaz se ti pa oglasim na elektronski naslov.

Srečno
svaka čast!!

01.11.11 22:15
Dragi avtor sporočila..

Zares te občudujem! Pa ti si neverjeten! Ti bom napisala mejl. In če želiš, ti lahko res pomagam!

Vse ti bo uspelo, samo obdrži otročka in ga ljubi, kot sedaj.

(hug)
tibomožepomagale

01.11.11 22:22
jaz sem ti poslala mail.

Predlagam, da naredimo seznam, kaj rabita. Da ne bo naenkrat imel 5 vozičkov in banjic ;) Pa sigurno se bo kaj našlo.

Jaz sem pripravljena dati tudi nekaj evrov za voziček pa magari zberemo za rabljen voziček...
Me2

01.11.11 22:25
Navedeno
tibomožepomagale
jaz sem ti poslala mail.

Predlagam, da naredimo seznam, kaj rabita. Da ne bo naenkrat imel 5 vozičkov in banjic ;) Pa sigurno se bo kaj našlo.

Jaz sem pripravljena dati tudi nekaj evrov za voziček pa magari zberemo za rabljen voziček...

Se strinjam s seznamom!
glede porodniške

01.11.11 22:26
Navedeno
zaskrbljensem

Nadomestilo za čas porodniške ti pripada, če si bil v zadnjih toliko in toliko mesecih zaposlen (zavarovan) toliko in toliko mesecev; če je pogodba potekla, to nima zveze.
Zima1

01.11.11 22:29
Punce, poročajte tule, kaj se dogaja, da bomo na tekočem in pomagali. Tudi očka mora kaj jest, dokler se ne uredi preživnina in ne dobi službe. Pa kakšno varstvo bi bilo morda tudi dobrodošo kdaj pa kdaj.

Upajmo, da bo pravo mamo nadomestilo veliko drugih dobrih ženskih duš. In verjamem, da se bo nekoč stožilo tudi dekletu, a očka le glej, da ji takrat pokažeš, kar ji gre.
glede preživnine

Navedeno
glede porodniške
Navedeno
zaskrbljensem

Nadomestilo za čas porodniške ti pripada, če si bil v zadnjih toliko in toliko mesecih zaposlen (zavarovan) toliko in toliko mesecev; če je pogodba potekla, to nima zveze.

In če je lahko prek študenta delala v tretjem letniku s trebuhom, bo še toliko laže v četrtem brez trebuha.
Res je

Navedeno
glede porodniške
Navedeno
zaskrbljensem

Dobro se pozanimaj na CSD, da niso kaj zašuštrali. LP
glede porodniške

01.11.11 22:31
Navedeno
Res je
Navedeno
glede porodniške
Navedeno
zaskrbljensem

Meni nekaj v malih možganih govori, da bi lahko bila provokacija ... Čakaj, da nekdo pogrunta, da je star 28 let in je pri teh letih hodil s srednješolko (in seksal z njo brez zaščite).
do prvega leta otroka

01.11.11 22:43
ti pripada porodniški dopust. Če si njegov skrbnik. Saj to ste pravno uredili a ne?
Pripadajo ti tudi otroški. Paket ob rojstvu. Nekatere občine tudi dajejo denar.
Patronažna je že bila pri vama? No ona vse to pove. Porodniški ti pa v vsakem primeru pripada če si skrbnik. Če ne bi bil zaposlen nadomestilo. Predvidevam da ga sedaj ona dobiva? Ker to urejaš pač pred rojstvom otroka.
zaskrbljensem

01.11.11 22:48
Navedeno
glede porodniške
Navedeno
zaskrbljensem

Hvala za to informacijo, meni so rekli, da mi pripada samo starševsko nadomestilo. Tudi za izredno socialno pomoč do danes sploh nisem vedel. Bom danes podrobno prebral vse na spletni strani od csd šiška. Drugače pa sem iz Lj, za seznam pa tako ne vem niti točno kaj vse potrebujem. Imava posteljico, previjalno desko, nekaj krem iz lekarne, nacl raztopino, milo, vato, termometer, banjico, bombažne plenice in mleko. Tisto najnujnejše zaenkrat je. Želim si, da bi mu lahko kupil kakšno igračo in voziček a se bojim, da bi mi potem zmanjkalo za kaj kar bo nujno potreboval.

Tudi meni je bilo "čudno", da je tako brezbrižna, a mislim da imajo pri tem velik vpliv na njo starši, misel na brezskrbno mladost... Je ne obsojam, težko je samo, ko se spomnim, kako sva se veselila družine.
svaka čast!!

01.11.11 22:54
Dajmo mlade mamice! jaz imam že veliko pupo, pa sem že skoraj pozabila, kaj vse potrebuje novorojenček...dojenček :-S
Bo kdo naredil seznam? da se vpisujemo s svojimi predlogi, donacijami? Lahko naredi kdo online seznam?

Jaz bom prispevala za kakšen pripomoček, hrano, obleko, kakšen evro...Samo organizirati se je treba.
Nynaa

01.11.11 22:56
Čimprej pojdi po denar ob rojstvu otroka, saj je rok le 60 dni.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pomocObRojstvuOtroka.asp
zaskrbljensem

01.11.11 22:57
Navedeno
glede porodniške
Navedeno
Res je
Navedeno
glede porodniške
Navedeno
zaskrbljensem

Meni nekaj v malih možganih govori, da bi lahko bila provokacija ... Čakaj, da nekdo pogrunta, da je star 28 let in je pri teh letih hodil s srednješolko (in seksal z njo brez zaščite).

Če sklepate po letnici v mailu, je to leto ustanovitve mojega najljubšega benda rhcp. Res je bilo neodgovorno od mene, da nisem uporabljal zaščite ampak lahko mirne duše danes rečem, da mi ni žal, čeprav mi ni lahko.
zaskrbljensem

01.11.11 22:59
Iskreno se vam zahvaljujem za podporo in pomoč. Sem kar dobre volje, kljub temu, da mali že dobri 2 uri joka zaradi krčev. :)
tinka tonka

01.11.11 23:02
Če te ne moti starejši, a zelo uporaben voziček do 6. m starosti, ti ga lahko dostavim že jutri.

01.11.11 23:02
Kopiram moj seznam. Sicer malo na grobo spisan ampak za orientacijo na hitro bo ok:)

Voziček
Lupinica in
Košara

Posteljica
Posteljnina
Nepremočljiva podloga

Podloga za previjanje
Kengurujček
Ležalnik
Banjica
Igralni center
Vrtiljak nad posteljico
Stolček za hranjenje
Termometer za vodo

Steklenička za hranjenje
Sterilizator stekleničk
Duda za novorojenčke

Tetra majčke
Mako majčke
Žabice
Nogavičke
Kapici
Copatki
Slinček na ježka
Povijalne plenice
Bodi na preklop (2 x dolgi, 2 x kratki rokavi)
Pajacek pliš
Brisača za po kopanju, s kapuco
Pižamica (bodi z dolgimi rokavi)
Pajac (kombinezon za ven)
Plenice – tetra 20, ze enkratno uporabo paket ok, bombažne 10
zimska kapa

Otroško milo – trdo za kopanje dojenčka
Mleko za po kopanju
Mandljevo olje iz lekarne (za mazanje temenc)
Hladilno mazilo za ritko
Alkohol 70 % (za razkužit toplomer, previjalno mizico, za umivanje popka, če gre za infekcijo,…)
Fiziološka raztopina za umivanje popka in čiščenje noska (zmehča sluz)
Tetra krpice
Škarjice za nohtke
Glavnik in krtačko
Robčki za nego ritke (mini pakiranje, za na sprehode)
Palčke – bibe (debele)
Mazilo za dojenčkovo kožo npr. Bepanthen - roza

https://trgovina.over.net/home.php?cat=479
http://www.plahuta.si

01.11.11 23:04
Osebno poznam podoben primer; tisti otrok je zdaj že odrasel. In osebno poznam nekaj res dobrih očetov. No, zdaj vem še za enega več.

Imejta se rada, želim vama vse lepo.
(mail bom pa shranila, če bo kdaj možnost za kako pomoč)
v pomoč

01.11.11 23:13
sem na internetu našla tole - nek seznam - če bi se dalo po tem kaj orientirat, v kolikor ti je kaj v pomoč, da lažje sporočiš kaj ti še manjka

http://shrani.si/f/3L/U2/wA29U2t/obsirni-seznam-stvari-za.doc

sicer pa dragi očka - glede tehle paketov - mislim, da je med drugimi stvarmi v teh voziček - oziroma obstaja možnost, da si jih lahko sam sestaviš, glede na tiso kar še potrebuješ
tole je link z informacijami:

http://www.novorojencek.com/
glede porodniške

01.11.11 23:14
Navedeno
zaskrbljensem
Navedeno
glede porodniške
Navedeno
Res je
Navedeno
glede porodniške
Navedeno
zaskrbljensem

Če sklepate po letnici v mailu, je to leto ustanovitve mojega najljubšega benda rhcp. Res je bilo neodgovorno od mene, da nisem uporabljal zaščite ampak lahko mirne duše danes rečem, da mi ni žal, čeprav mi ni lahko.

Kakorkoli že, res, neres, ornk se pozanimaj. Me prav zanima, pod kateri CSD spadaš ... Lahko pa gladko vsa vprašanja postaviš tudi na spletni strani CSD Šiška in ti bodo pojasnili (če boš navedel natančna dejstva).
mala maja

01.11.11 23:57
Škoda, da si v LJ. Če bi bil iz Mb-ja bi ti ponudila pomoč-varstvo za par ur na teden, da si vsaj malo odpočiješ, mislim pa, da je tudi dovolj dobrih duš v tvoji okolici, da ti priskočijo na pomoč.
Če malega matrajo krči: vleži se na posteljo, položi si dete na trebuh ali prsi in ga božaj po trebuščku ( božaš ga iz desne proti levi-začneš na desni strani trebuščka (nasproti srčka), zg.del trebuščka,leva stran trebuščka (pod srčkom) in spodnji del trebuščka, ponavljaj s krožnimi gibi .
Upam, da ti ga uspe pomirit. V lekarni se dobijo tudi kapljice proti krčem.
Želim ti veliko moči za otroka in razuma, ko se boš ubadal z otrokovo mamico. Imaš vso pravico bit jezen in užaljen na njo, ker je dovolj stara, da razmišlja s svojo pametjo in se ne tolaži, da je pod vplivom staršev-morda pa je to samo izgovor za njeno nezrelo obnašanje. Verjemi, da je veliko mamic pri 18-ih letih, pa se bolj odgovorno obnašajo kot pa ta tvoja, ki je vso odgovornost preložila na tebe. Zdaj se posveti sinku, ko bo pa napočil čas, da se boš moral soočiti z otrokovo mamo, pa le poglej resnici v oči-ni vredna ne tebe, tako kot tudi otroka ne ( to njeno obnašanje ni poporodna depresija, ker se je punca že pri 5-ih mesecih odločila, da ne bo skrbela za otroka).
tinka tonka

02.11.11 00:05
Nihče, razen punce/mamice, ne ve, kaj se je dejansko dogajalo v tej družini in pod kakšnim pritiskom je bila. Če je kdo tukaj vreden obsojanja, so to njeni straši, ki so jo prisilili v to, kar je naredila in ki se kljub lastni starševski izkušnji ne potrudijo pomagat lastnemu vnuku. Tega nikoli ne bom razumela, res ne.

Tukaj smo se za dobrobit tega otročka pripravljeni ponudit popolni tujci, njih pa ne zanima otrok, ki ga je rodila lastna hči, je nepreklicno njihov vnuk in bo očitno živel v finančni stiski vsaj leto dni. Lahko se ne strinjajo ne s hčerino izbiro partnerja ne z odločitvijo za otroka, a če ta obstaja, ga nikoli ne bi smeli zapustiti, vsaj finančno ne, če že ne premorejo toliko srčne kulture, da bi ga zmogli sprejet v celoti.

Katastrofa, kje mi živimo.
sem skeptična

02.11.11 00:55
Navedeno
zaskrbljensem
Pripada mi samo starševski dodatek, ker mi je pogodba potekla, sem že oddal vlogo.

Če si bil na CSD, so te gotovo vprašali, ali si bil v zadnjih treh letih zaposlen in če si odgovoril, da ja, so ti povedali, da ne dobiš starševskega dodatka, ampak porodniško, za čas, ko si bil zaposlen tvoje povprečje, za čas, ko nisi bil, 55 procentov od minimalca. Vem, da to vprašajo vsakega. In zato sem skeptična o tvoji zgodbi,.
rajka

02.11.11 06:55
Khm, a se ne bi ve malce pozanimale, če je vse to sploh res?
trinty

02.11.11 07:36
A paketa od Ministrstva za delo, družino... pa nisi dobil?
upam...

02.11.11 07:37
Upam, da si zgodbe ni izmislil nekdo s preveč časa. Meni je zgodba čudna, zato bom Primoža prosila, če lahko preveri. če se bo izkazalo, da je res, bom pa z veseljem pomagala. Je že kdo poslal mejl temu fantu?
asada

02.11.11 07:46
Ja res bi bilo dobro, da bi Primož preveril zadevo, ker bi v primeru, da je to res, tudi jaz z veseljem prispevala.

Mogoče bi napisali koliko stane zavitek mleka ali pa plenic za dojenčka. Z oblačili bi pa gotovo pomagali na Karitasu.
ena skeptiš mona

02.11.11 08:48
Skoraj bi šla stavit, da je vse skupaj ena provokacija ene mone s pereveč časa. Saj ji je kar šlo, a se je potem zapletla z nepoznavanjem pravice do porodniške.
Kako bo moški dojil?

02.11.11 08:56
Meni je pa čudno to, da dojenček, prinešen iz porodnišnice, lahko preživi brez prsi.

Pa ona dijakinja, saj ji morajo prsi počit od mleka....
rajka

02.11.11 09:01
Navedeno
Kako bo moški dojil?
Meni je pa čudno to, da dojenček, prinešen iz porodnišnice, lahko preživi brez prsi.

Ko si že mislil, da si slišal že najbolj butasta vprašanja na tem forumu, te MONovka vedno znova preseneti s še bolj butastim.
a ni to grozno?

02.11.11 09:02
Že od včeraj spremljam to temo in sem že nekajkrat tudi sama hotel ponuditi svojo pomoč, pa vedno še malo počakam.. a ni to grozno, da zaradi takšnih in drugačnih tepcev in izkoriščevalcev na koncu človek podvomi v vsako stvar? Jaz tudi upam, da zgodba ni izmišljena in se pravzaprav sprašujem, kako podel (ali morda kako zelo zdolgočasen??) bi bil človek, ki bi kaj takega napletel.

Mislim, da nas je ogromno tukaj, ki bi temu fantu z veseljem pomagali (po svojih zmožnostih), zato bi bilo fajn, da nekdo te res preveri, saj ima sigurno veliko ljudi pomisleke zaradi mnogih prevarantov. Bi bilo res škoda, da otrok ostane prikrajšan zaradi tega.

Za avtorja: za krčke obstaja kar nekaj pripravkov, od naravnih, do "kemije", homeopatskih ipd. - nekaterim sicer pomagajo, drugim vsaj malo omilijo zadevo, tretjim pa nič. Glede na to, da zna zadeva trajat vsaj prve 3 mesece, ti svetujem, da poskusiš različne stvari, mogoče bo kaj bolje. Pa masaža trebuščka! Okrog popka v smeri urinega kazalca (kar pritisni) in telovadba z nogicami - žabica na trebušček in stegni. Nam je tako pomagalo, da se je sprdel.
Komot sam to

02.11.11 09:13
Navedeno
Kako bo moški dojil?

Ma ja... jaz nobenega od dveh otrok nisem dojila. Pa mi niso počile prsi in tud otroka sta bila od prvega dne na flaški.
PV

02.11.11 09:19
Jaz bi rada samo najmanjši dokaz, da je zadeva taka, kot nam jo je tale očka predstavil, potem ni problema, da s prijateljicami pomagamo!

02.11.11 09:21
Navedeno
a ni to grozno?
Že od včeraj spremljam to temo in sem že nekajkrat tudi sama hotel ponuditi svojo pomoč, pa vedno še malo počakam.. a ni to grozno, da zaradi takšnih in drugačnih tepcev in izkoriščevalcev na koncu človek podvomi v vsako stvar? Jaz tudi upam, da zgodba ni izmišljena in se pravzaprav sprašujem, kako podel (ali morda kako zelo zdolgočasen??) bi bil človek, ki bi kaj takega napletel.

Mislim, da nas je ogromno tukaj, ki bi temu fantu z veseljem pomagali (po svojih zmožnostih), zato bi bilo fajn, da nekdo te res preveri, saj ima sigurno veliko ljudi pomisleke zaradi mnogih prevarantov. Bi bilo res škoda, da otrok ostane prikrajšan zaradi tega.

Za avtorja: za krčke obstaja kar nekaj pripravkov, od naravnih, do "kemije", homeopatskih ipd. - nekaterim sicer pomagajo, drugim vsaj malo omilijo zadevo, tretjim pa nič. Glede na to, da zna zadeva trajat vsaj prve 3 mesece, ti svetujem, da poskusiš različne stvari, mogoče bo kaj bolje. Pa masaža trebuščka! Okrog popka v smeri urinega kazalca (kar pritisni) in telovadba z nogicami - žabica na trebušček in stegni. Nam je tako pomagalo, da se je sprdel.

se strinjam
pa še dodajam,
za krčke so mojemu fantu pomagale kapljice iz koroških lekarn, tako imenovane vetrovne kapljice, so odlične, krčkov ni bilo več in težav tudi ne. Je pa verjetno težava (krčki) zaradi tega ker otroček čuti napetost pri očetu in da mamice ni, veliko je kriv stres, ki ga starš prenaša na otroka.
Pa naj se spakuje kdor se hoče ob tem, je preverjeno na mojih izkušnjah, umirjenost starša veliko prispeva k otrokovem počutju.
pa srečno ata in upam da ni vse to izmišljeno.
Zima1

02.11.11 09:26
Po mojih izkušnjah in še po nekaterih drugih pa proti krčem ne pomagajo kapljice. Lahko da komu, a bojim se, da se zapravi več kot preveč denarja za to, koristi pa ne bo. Najmanj tri mesece je trajalo, potem pa bilo vedno bolje.
jah drugič

02.11.11 09:27
Navedeno
zaskrbljensem
Navedeno
glede porodniške
Navedeno
Res je
Navedeno
glede porodniške
Navedeno
zaskrbljensem

se pravi, da si celo starejši od 28 let? drugič pusti mladoletnice pri miru.

02.11.11 09:37
Navedeno
Zima1
Po mojih izkušnjah in še po nekaterih drugih pa proti krčem ne pomagajo kapljice. Lahko da komu, a bojim se, da se zapravi več kot preveč denarja za to, koristi pa ne bo. Najmanj tri mesece je trajalo, potem pa bilo vedno bolje.

Bi morala probat kapljice koroških lekarn, Radlje ob dravi cena sploh ni visoka pa so za dolgo, so resnično čudežne, pomagale že ogromno otrokom še pošljejo ti jih domov.
6633

02.11.11 09:39
Navedeno
pikapokad
Navedeno
Zima1

Bi morala probat kapljice koroških lekarn, Radlje ob dravi cena sploh ni visoka pa so za dolgo, so resnično čudežne, pomagale že ogromno otrokom še pošljejo ti jih domov.

Če pomagajao parim otrokom še niso čudežne. Zame je bil to stran vržen denar pa za kar nekaj znank enako.

02.11.11 09:43
Navedeno
6633
Navedeno
pikapokad
Navedeno
Zima1

Če pomagajao parim otrokom še niso čudežne. Zame je bil to stran vržen denar pa za kar nekaj znank enako.

Pogle,j napisala sem svoje mnenje in v našem kraju ni mamice, ki jih nebi pohvalila, tako da mi je žal, da za vas te kaplice niso bile vredu, pač ne pomagajo vsakemu, žal, ampak ko je težava dovolj velika probaš vse.
bbrr 

02.11.11 09:43
grozno, ko berem tole.
upam, da bo vse ok. kliči naokoli in sprašuj na csd kaj vse lahko dobiš. malo angažiraj prijatelje, da bodo namesto tebe šli kam kaj vprašat, ker z novorojenčkom res ne moreš hodit okrog.
simonija

02.11.11 09:47
"očka" je poniknil, očitno je bil tudi ta post ena sama laž :( jaz že tako nikomur ne verjamem, tule sem bila pa spet pripravljena pomagat. Trapa jaz, kdaj me bo izučilo...
6633

02.11.11 09:56
Navedeno
simonija
"očka" je poniknil, očitno je bil tudi ta post ena sama laž :( jaz že tako nikomur ne verjamem, tule sem bila pa spet pripravljena pomagat. Trapa jaz, kdaj me bo izučilo...

Sedaj pa globoko vdihni in malo razmisli na podlagi česa nekoga obtožuješ laži. Oglasil se je ob 23 uri zvečer. Doma ima novorojenčka. Vmes je pa verjetno tudi kaj spal.
Ne vem ali je res ali ni samo na podlagi takih neumnosti vlečt zaključke je pa tudi too much.
simonija

02.11.11 10:13
Nikogar ne obtožujem, tak občutek pač imam... tudi zato, ker sem še ekrat prebrala prvi post in si ne predstavljam, da bi to res pisal moški...
Navedeno
6633
Navedeno
simonija

Sedaj pa globoko vdihni in malo razmisli na podlagi česa nekoga obtožuješ laži. Oglasil se je ob 23 uri zvečer. Doma ima novorojenčka. Vmes je pa verjetno tudi kaj spal.
Ne vem ali je res ali ni samo na podlagi takih neumnosti vlečt zaključke je pa tudi too much.

A bejž no! Ob 23. uri je napisal, da otrok že dobri 2 uri joka, prvi post je pa začel pisat malo po 21. uri.

Ne ti meni jajca za bubrege prodajat!

Mater ste osli! Če mi maček mjavka pred zaprtimi vrati, ne morem pisat na PC, da bi mi pa otrok se zvijal v krčih, jaz pa na babjem čveku, bi pa gora prišla k Mohamedu!
rajka

02.11.11 10:21
Na tem forumu itak večina razmišlja s hormoni, ko gre za dojenčke. Razum (kolikor ga sploh je) ponikne neznano kam...
6633

02.11.11 10:36
Navedeno
Morski galeb
Navedeno
6633
Navedeno
simonija

A bejž no! Ob 23. uri je napisal, da otrok že dobri 2 uri joka, prvi post je pa začel pisat malo po 21. uri.

Mater ste osli! Če mi maček mjavka pred zaprtimi vrati, ne morem pisat na PC, da bi mi pa otrok se zvijal v krčih, jaz pa na babjem čveku, bi pa gora prišla k Mohamedu!

Kaj za en hudič zdej so bubrege? :)

02.11.11 10:44
Navedeno
6633
Navedeno
Morski galeb
Navedeno
6633
Navedeno
simonija

bubregi so ledvica
6633

02.11.11 10:51
Navedeno
pikapokad
Navedeno
6633
Navedeno
Morski galeb
Navedeno
6633
Navedeno
simonija

bubregi so ledvica

ha ha hvala
zaskrbljensem

02.11.11 11:31
Tako. Se javljam, še danes. Včeraj sem zaspal z malim v naročju, zjutraj pa imam kup stvari za opravit, ki mi še ne grejo najbolje. Jaz pač vem kako stvari stojijo in je zato treba vsakemu posebaj pojasnjevat, da ne joka kar 2 uri skupaj in da imam vmes mogoče 10-15 min časa... Mi je nerodno in neprijetno vsakemu posebej dokazovat kaj je res in kaj ne. Če kdo želi, lahko pride na obisk, me ne moti, lahko tudi administrator. Še enkrat se zahvaljujem za podporo. Lep pozdrav! Zdaj je pa mir in spi :)
tudijaz

02.11.11 11:49
Poglej ocka, prevar je ogromno in zato smo nezaupljivi. Vse preveckrat gre pomoc v napacne roke. Predlagam ti, da se javis administratorjem in oni se bodo na tvojem CSD prepricali, da vse skupaj drzi, nato pa ti bomo z veseljem pomagali!
Srecno.
Yo_ 

02.11.11 12:27
Navedeno
zaskrbljensem
Tako. Se javljam, še danes. Včeraj sem zaspal z malim v naročju, zjutraj pa imam kup stvari za opravit, ki mi še ne grejo najbolje. Jaz pač vem kako stvari stojijo in je zato treba vsakemu posebaj pojasnjevat, da ne joka kar 2 uri skupaj in da imam vmes mogoče 10-15 min časa... Mi je nerodno in neprijetno vsakemu posebej dokazovat kaj je res in kaj ne. Če kdo želi, lahko pride na obisk, me ne moti, lahko tudi administrator. Še enkrat se zahvaljujem za podporo. Lep pozdrav! Zdaj je pa mir in spi :)

Na Primoža se obrni in če je vse, kar si napisal res, OK.
Če ni, naj te bo pa sram.

02.11.11 12:29
Avtorja prosim, če me lahko kontaktira na privat mail.

to:[email protected]

Se bova pogovorila in videla kaj se lahko pomaga.

Primož

Srečnga pa zdravga!!!

090 30 41 Imate težave? Bi radi kaj vprašali, se pogovorili, imate težave, ste osamljeni? Pokličite lahko vam pomagamo.

http://galerija.over.net/mon/main.php/v/javnagalerija/Primo__
http://pino.blog.siol.net/ Poglej kaj pišem
ajajaj 18

02.11.11 13:33
Če je vse res, bi tudi jaz pomagala..imam veliko preveč, zato mi ni težko nekaj primakniti za otroka..
nam poagala

02.11.11 13:38
Navedeno
6633
Navedeno
pikapokad
Navedeno
Zima1

Se podpišem nič pomagale , Nam so pomagale naše kaplijice ,ki marsikateremu otroku ne pomagajo, veliko masaže in nošenja .
lahko pomagamo

02.11.11 13:56
no jaz ti lahko pomagam tudi z varstvom in mogoče kakšnim svetovanjem glede nege, sem namreč zdravstvenica in mati dveh otrok. Imam pa še veliko stvari od otrok, od stolčka za hranjenje, vozičkov, avtosedežev, oblek. Če je zgodba resnična (upam, da bo to potrdil Primož), ti pridem z veseljem pomagat, že jutri, če želiš, sem namreč na dopustu.
dvomim

02.11.11 14:14
Meni pa je čudno samo to če je ona (njeni starši) hotela dati otroka v posvojitev je morala verjetno tudi podpisati, da se mu odpoveduje. In seveda s tem odpade kakršna koli pomoč nje in njenih domačih.
In seveda tudi če greš na CSD ti povejo kam se lahko obrneš in kaj ti pripada.
Ne gre mi skupaj nekaj zadev.
bores

02.11.11 14:32
Navedeno
dvomim
Meni pa je čudno samo to če je ona (njeni starši) hotela dati otroka v posvojitev je morala verjetno tudi podpisati, da se mu odpoveduje. In seveda s tem odpade kakršna koli pomoč nje in njenih domačih.
In seveda tudi če greš na CSD ti povejo kam se lahko obrneš in kaj ti pripada.
Ne gre mi skupaj nekaj zadev.

V posvojitev lahko otroka daš le, če se OBA starša strinjata. Oče se pač ni in zato volja matere ne igra nobene vloge. In mati se otroku lahko odpove (ga pač več nikoli ne vidi, nima stikov), kar pa je ne odrešuje plačevanja preživnine. Tega se rešila ne bo.

Res pa naj bi CSD v takih primerih - zelo majhen otrok, kaj šele dojenček, pa sam z očeto - držal malo večji nadzor nad ... Tud v rejo so že take otroke dajali, zato, če je vse res, potem fant potrebuje pomoč, vsaj dokler se vse ne unese.
za bores

02.11.11 14:39
bores- od kje ti pa te informacije?
Če se otroku odrečeš ne plačuješ za njega nič.

02.11.11 14:51
Navedeno
za bores
bores- od kje ti pa te informacije?
Če se otroku odrečeš ne plačuješ za njega nič.

Otroku se kar tako tudi ne moreš odrečt v smislu - ga niti ne bi. Tudi tale ati se mu ne bi mogel odrečt, ko bi enkrat bil vpisan v rojstni list kot oče. Nemogoče, razen če ne bi prišlo do enostranske posvojitve (se pravi, da otroka posvoji novi partner/partnerica in drugi od staršev v to privoli). Posvojitve ni bilo, mama ostane mama in oče ostane oče. In če si uraden starš, ti finančna obveznost ostane, dokler otrok ni samostojen, pa tudi če ga 26 let ne vidiš. Odpoveš se mu lahko samo na čustveni ravni, formalno pa ne.

Zakaj bi ga morali dodatno kontrolirati, pa ne vem. Ima pač začetniške težave, pa očitno nikogar ob sebi za kak nasvet. Tudi marsikatera mama se takole ne bi ravno znašla.
medo

02.11.11 15:01
Kar se tiče krčkov, sem jaz za svojega fantka kupila v lekarni kremico LEKOBEBA VETROVNO MAZILO. Pri vsakem previjanju ga rahlo namažeš po trebuščku. Ker pa sem doma zelo blizu Stične, hodim tja po čaje. Vedno vzamem čaj za dojenje, ki mi pomaga, da moje telo tvori mleko in otroški čaj proti krčem. Nam je to pomagalo. Lahko pa mu skuhaš čaj: 1 žličko kamilic, 10 zrn kumine, 20 zrn janeža. Pusti stati enih 10 minut in potem precedi v flaško od 125 ml. Večkrat čez dan mu daj za pit topel, nikoli mlačen ali hladen čaj. Ne pusti ga žejnega, joka tudi ko je žejen. Lahko mu daš na trebušček tudi toplo blazino. Ko ga držiš v naročju ga obrni z obrazkom na vzdol, z eno roko mu obvezno podpiraj glavico, drugo roko pa držiš med nogami in podpiraš trebušček ter ga rahlo zibaj. Nam je vse to pomagalo in ni bilo hujšega.

Lp Rebeka
sejnivažnokdo

02.11.11 15:19
Oče ima pravico tudi do porodniškega dopusta v kolikot mati otroka zapusti. Tako, da ta del lahko uredi takoj. Kasneje se bo pa sodišče odločalo kako naprej. Ali ji bodo določili stike, preživnino, ji odvzeli starševkse pravice ali kaj drugega. Sami se otroku, ko ga priznamo ne moremo odpovedati, lahko nam ga pa sodišče odvzame.
zaskrbljensem

02.11.11 15:24
Sem pisal administratorju. Upam, da bo kmalu potrjeno. No sinko je danes že cel dan priden, nič ne joka, pričakujem veselico zvečer. :)
Živjo

02.11.11 15:54
Živjo , vse se bo uredilo, boš videl, oči. Ti le za malega lepo skrbi, drugo naj te ne skrbi. Kaj mi sedaj čakamo pravzaprav? Da bo nekdo preveril na CSD ali kaj? Ne bodite smešni, kaj pa zakon o osebnih podatkih, na CSD ne smejo nič povedat. Čimmanj okrog CSD hodit, a mislite da bo CSD extra pomagal, ker je moški? Še na piko ga bodo vzeli. Pomagamo lahko tut brez tega.

02.11.11 16:22
Navedeno
zaskrbljensem
Sem pisal administratorju. Upam, da bo kmalu potrjeno. No sinko je danes že cel dan priden, nič ne joka, pričakujem veselico zvečer. :)

Žal maila nisem dobil, lahko še enkrat. Preverite, da je naslov pravilenprimoz.cimerman@siix.com

Primož

Srečnga pa zdravga!!!

090 30 41 Imate težave? Bi radi kaj vprašali, se pogovorili, imate težave, ste osamljeni? Pokličite lahko vam pomagamo.

ajajaj 18

02.11.11 16:25
Navedeno
zaskrbljensem
:) ja zvečer in ponoči so najbolj korajžni:)
Sicer pa, če je vse kar si napisal tes, bi ti marsikdo, ki je predaleč nakazal na račun , zato bi bilo smiselno jutri zjutraj odpret novo temo z potrditvijo administratorja, da so podatki verodostojni in napisat št.bančnega računa, tako dobiš brez posrednikov direkt ti denar za sinkota..
ajajaj 18

02.11.11 16:30
mislim, da si Primož napisal napačen kontakt, pri prvem je zraven to: pri drugem pa pravilen..
bananamana

02.11.11 16:49
Navedeno
ajajaj 18
mislim, da si Primož napisal napačen kontakt, pri prvem je zraven to: pri drugem pa pravilen..

ma saj ti javi, če je prenos uspel, če ne ti napiše, da mail ni bil uspešno poslan. Daj, daj.

naslov je, kolikor razumem:

primoz.cimerman@siix.com

Valjda da niti to: niti pravilen ni del naslova, no.
dalajlama

02.11.11 17:49
Avtor, ali lahko izdaš, koliko si star?

Nas vse skupaj resnično zanima. Verjetno več kot 25 ali ne?
Preživi

02.11.11 17:50
Kako si mu pa dal ime?

A otročiček res preživi brez matere?
mama 71

02.11.11 21:22
Primoz,ko bo jasno prosim ,da nas cimprej obvestis,ce je res,kar pise ocka,ker tudi jaz zelim pomagat.Imam 5 mesecno puncko in ko tole berem se mi trga srce.
zaskrbljensem

02.11.11 21:23
Se še malo javim...Za vse, ki vas zanima: oktobra sem bil star 26 let in nikoli nisem imel spolnih odnosov z mladoletnico. Ostalo sem napisal administratorju. Izgleda, da bo večer spet naporen, krči kar ne prenehajo. Jutri imava 1. pregled pri zdravniku, bom poročal o napredku. :)
zaskrbljensem

03.11.11 19:35
Tudi danes nič bolje, vsak večer imava koncert. Na hitro sem lahko dobil le kapljice malček, ki pa ne pomagajo. :( Tako, da bo spet dolga noč. Lp.
en starečši fotr

03.11.11 21:00
Navedeno
zaskrbljensem
Tudi danes nič bolje, vsak večer imava koncert. Na hitro sem lahko dobil le kapljice malček, ki pa ne pomagajo. :( Tako, da bo spet dolga noč. Lp.

Naslednjič rajši odpri novo temo, ker je tale tvoja prvotna tema že na četrti ali peti strani, tukaj pa noben več ne gleda. Sicer pa vso srečo!
presojevalec

03.11.11 21:17
Za nekaj časa bi lahko Primož to temo prilepil.
mala maja

03.11.11 22:23
Glede večernega koncerta ti na žalost povem, da praktično ne pomagajo nobene kapljice ( nekatere za malenkost ublažijo krče, jaz sem jih celo hodila iskat v Avstrijo, pa ni bilo učinka).
Poskusi z naravnim blažilcem: skuhaj čaj z 2dcl vode,1 blazinica kamiličnega čaja,6 zrnc kumine in 6 zrnc janeža, brez sladkorja seveda in mu daj to mlačno za pit ( ta čaj naj ti bo zakon cca.4 mesece dokler se dojenčku ne prilagodijo prebavila) ter uporabljaj masažo, katero sem ti opisala zgoraj. Zraven masaže pa ne pozabi taglavnega: BODI SPROŠČEN, PRIVIJ DETE K SEBI, DA BO ČUTIL TVOJO BLIŽINO, LJUBEZEN,TOPLINO. ZA TRENUTEK POZABI NA SKRBI IN SE POSVETI SAMO SINKU-OTROK IMA SAMO TEBE, NAVEZAN JE SAMO NA TEBE IN ČUTI TVOJO STISKO, STRAH , ZASKRBLJENOST, NEMOČ. POTRUDI SE, DAJ MU OBČUTEK VARNOSTI IN BODO TUDI KRČI ZA SPOZNANJE BOLJ BLAGI.
Vem, kaj pišem, s krči sem dala to skozi kar sedaj prestajaš ti. 1 mesec si že prestal-ZMAGOVALEC SI, ne bom ti olepševala stvari, verjetno vaju še čakajo 3 naporni meseci zaradi krčev. Ne obupaj, sinko bo ti to vse povrnil, čez 4 mesece s sladkim spanjem.
Mirno noč vama želim :)
mala maja

03.11.11 22:35
Pa po hranjenju naj obvezno podre kupček ( veš kako to gre?), ker je to tudi v veliki meri odvisno od krčev, če ti ne rata po normalni poti podret kupčka, ga osvobodi pleničk in ga obrni za par minut s trebuščkom navzdol (položi ga na previjalno mizico ali pač na neko bolj trdo podlago, da dobi pritisk na trebušček), glavica naj bo obrnjena na stran in obvezno bodi zraven če slučajno kaj izbruha.
Kaj če si mamica premisli

04.11.11 12:38
Jaz bi pa tu samo na nekaj opozorila, če se kdo spozna: pred veliko leti je bil v moji okolici isti primer, ko pa se je mama osamosvojila in dojela kaj je naredila (ne vem ali je bilo to po enem, dveh ali več letih), a je zahtevala otroka nazaj, in ga je seveda dobila... oče ga je mogel kratko malo dati mami, ki se prej ni brigala zanj... zato res če kdo ve kako se streže tem stvarem, kaj mora očka narediti, da si "zagarantira", da mu ne bo mamica po letu ali več enostavno odpeljala otroka....

Drugače pa očka kapo dol...si človek in oče na mestu, in tudi ko bodo prišli trenutki obupa in nemoči, naj te grejejo male okice tvojega zaklada.... Ne vem no ali paše sem ali ne, meni resnično pri vzgoji dveh živahtnih in trmastih malčkov, velikokrat pomaga stavek Zinke R., : Otroka, moraš ljubiti najbolj takrat, ko si to najmanj zasluži, saj to takrat najbolj potrebuje.... ne vem no morda ti bo kdaj ko bo mali malček večji prav prišlo...meni ogromnokrat pomaga, da ne eksplodiram :)....
hočemzmoremljubim

04.11.11 15:18
Ko bo več znanega kako lahko pomagamo, lahko računaš tudi name. Mislim, da nas bo tukaj veliko, ki bomo priskočile. Upam, da bomo vzpostavili pristne stike tudi za naprej, pomoč boš potreboval najbrž dlje časa. Predvsem upam, da se bo oglasil tudi kdo, ki ti bo po porodniški ponudil službo.
Občudujem tvojo težko odločitev. Z otroki ni lahko, ne vedno. Prepričana sem, da se bo vajino življenje uredilo.

Še nasvet glede krčev. Moj sin je krče najbolje prebrodil tako, da je ležal na trebuščku. Pazljiv moraš biti, da se po hranjenju fino podre kupček, nato ga lahko odložiš na trebušček tako, da ima glavico obrnjeno vstran. Ta čas ga moraš imeti na očeh. Našemu je pomagalo tudi to, da smo mu na trebušček dali pogreto pleničko. V Mullerju mislim, da imaš take termoforčke s koščicami češenj, ki jih pogreješ na radiatorju, in mu daš na trebušček. Pomagalo mu je tudi, da smo ga po hranjenju dali na hrbet, ga masirali v smeri urinega kazalca in dvignili nogice na prsni koš (pokrčene, zelo nežno), da se je fant po domače povedano, pošteno sprdakal.

Najbolj pa pomagajo čas in živci. Po določenem času bo nehalo samo od sebe. Do tedaj ti želim veliko potrpljenja. Želim si, da bi se čim prej izjasnilo na kak način ti še lahko priskočimo na pomoč.

Drži se.

LP iz Kopra.
missy74

04.11.11 17:45
V DM-trgovini kupi hipp-ov čaj od komarčka.Po vsakem hranjenju z mlekom,ko se mu poleže,mu daj komarčkov čaj za pit!!!Pri mojemu sinu je ta instant čaj pomagal.Po njemu se je vedno pokakal in ga je manj črvičiloPomaga,da ga nosiš in zibaš v naročju in hodiš po sobi gor in dol,boš videl,da ti bo takoj zaspal!!!!
enakijepomagala

04.11.11 23:00
jaz sem danes obiskala ocka in bejbija.da vam na hiter napise:zgodba je resnicna.sem jima podarila paket plenic,mleko in ninico za tamalga.je pa zelo zalostna zgodba.vsaka cast Roku! P.s: a ima katera doma vozicek,ki ga ne rabi vec?mislim,da bi se ga fanta razveselila.
mala maja

05.11.11 09:24
Navedeno
enakijepomagala
jaz sem danes obiskala ocka in bejbija.da vam na hiter napise:zgodba je resnicna.sem jima podarila paket plenic,mleko in ninico za tamalga.je pa zelo zalostna zgodba.vsaka cast Roku! P.s: a ima katera doma vozicek,ki ga ne rabi vec?mislim,da bi se ga fanta razveselila.

Zelo lepo od tebe :)
nastilon

05.11.11 11:35
Ja tudi jaz sem kontaktirala z Rokom preko maila i sen sigurna,da zgodba ni izmisljena.Paket sem jima ze pripravila in v ponedeljek pošljem.Mi je poslal slikico od malega,res pravi sonček.
bribri

05.11.11 11:59
Hej očka!

Kaj pa tvoji starši in tvoja socialna mreža? Ti lahko kdo pomaga pri skrbi za dojenčka? Občutek imam, da se kar dobro znajdeta pa vseeno ne smeš misliti, da si sam na svetu. Prišli bodo boljši časi - za oba, zato ne obupat ali naredit kakšne neumnosti. Do tedaj pa se pridno spoznavajta.

Glede finančnih transferjev se je dobro pozanimati, za to lahko povprašaš tudi kakšnega prijatelja, ki ima otroke. Jaz sem ostala na začetku nosečnosti brez službe in je bila kar kriza, ampak nekako gre. Kakšne cunjice od prijateljev, sorodstva, voziček ... Nekateri si lahko privoščijo vse novo, ko otroci zrastejo pa jim je odveč in nekateri so pripravljeni tudi podariti.

Vsekakor SPRAŠUJ in bodi odprt za ljudi, ki vama lahko pomagajo.
Srečno obema, pa veliko mirnih noči.
seenagorenjka

05.11.11 15:26
ko administrator potrdi resničnost, tudi priskočim na pomoč
mala maja

07.11.11 11:19
Navedeno
seenagorenjka
ko administrator potrdi resničnost, tudi priskočim na pomoč

Resničnost zgodbe je potrdil g.Primož. Vsi, ki bi želeli pomagat, lahko g.Primožu pošljete na zasebni mail in vas bo obveščal sproti.
h23

07.11.11 17:22
Ojojoj,
res bi bilo bolje, da bi bila zgodba izmišljena, pa verjetno ni ...
Otroka nikakor ne daj v posvojitev (boš obžaloval), temveč mu bodi dober očka, po svojih najboljših močeh. Ljubezni, topline otrok nima nikoli dovolj. (Vem, da to zate trenutno ni opcija. A naj tudi nikoli ne postane! Preveč sem že slišala o obžalovanjih mamic in očkov. Ko otroka oddaš, ga oddaš. Nikoli več ga ne vidiš.)
Da se je ona odpovedala otroku, je lahko tudi znak poporodne depresije. Le v razmislek. Čez leta se bo morda premislila in ji bo žal ter bo imela strašanske težave s slabo vestjo.
CZD: Teži do onemoglosti. Moje izkušnje (v drugem primeru). Zelo je odvisno od zadevne socialne delavke. Le zelo redko dobiš vse informacije, ki ti pripadajo in ki ti bodo v dejansko pomoč.
Trebušni krči: Moj sin na srečo ni imel tolikšnih. Sem pa ga vedno že preventivno božala v urinem kazalcu po trebuščku.
Dojenje: Po mojih izkušnjah iz porodnišnice ne dojijo vse mamice. Lahko da ona sploh nima mleka. Zato te mamice vsaj iz tega vidika ni kaj obsojati.
Nisem v prav veliko pomoč. Želela sem le malo potolažiti in sporočiti svoje osebne izkušnje.
Dragi očka, poslušaj svoje srce ... in vse bo OK.
kako?

07.11.11 23:14
lahko pomagamo?Se bo očka še kaj oglasil tu?
lp vsem
mojpoklon

08.11.11 10:33
bravo! vse bo dobro boš videl! tvoje dete bo zdravo in veselo in ti z njim. Žal se je odrekla zaradi domačih manipulacij in čustvenih izsiljevanj. Tudi ona je žrtev kot vidva. Tako to je. In od tu dalje.
Živi lepo, vzorno, skrbno, skrbi za svojega sinčka, daj mu veliko veliko ljubezni in imela bosta lepo življenje.
Primož se toplo priporočam za potrditev navedb in morebitno odprtje kakšnega fonda. Prosim javi nam. Srečno!!
3x mamica

10.11.11 19:54
Navedeno
zaskrbljensem

Tole pa ne vem, če drži.
Porodniška ti pripada tudi, če si brezposelen. Tudi sama sem bila pri drugi porodniški brzposelna. Višina porodniške se pač izračuna na osnovi dohodkov, ki si jih prejel v preteklih 12 mesecih.
Za vse dohodke (otroški dodatek, plačilo vrtca,...) pa se ob korenitih spremembah upoštevajo dohodki zadnjih treh mesecev pred uveljavljanjem pravice.

Pozanimaj se natančno na CSD. Oddaj vlogo za nego in varstvo otroka (to itak lahko koristi eden izmed staršev), mislim pa, da ti v primeru, da se je mati odrekla otroku pripada tudi pravica do porodniške, ki sicer pripada le materi.
Manur

21.11.11 09:48
Tudi jaz bi pomagala. imam vozicek in en kup izdelkov za nego. kam in kako?
Manur

21.11.11 09:50
rok, lepo prosim javi se mi na mail: manjaljubecc@gmail.com.

21.11.11 13:04
Če želite pomagati se lahko obrnete na nas, vas bomo dali v mailing listo, ko kaj potrebujemo to pošljemo, tako se ne nabere preveč stvari, ki se jih na koncu ne potrebuje.
prav tako ste o vsemu obveščeni.
Imamo že toliko stvari, ki mu jih moramo dostaviti, da bo imel premajhno stanovanje :-)
Zato pa je dobro, da se organiziramo in damo res samo tisto kar res rabi. Ker pa se vas je odzvalo tako veliko, je sedaj že problem, da dobi toliko bodijev, ki jih ne bo nikoli ponucal in je škoda da se stran meče. prav tako za hrano, če jo je preveč se tudi pokvari.
Boste lahko pomagali tudi še komu drugemu, zato želimo, da gre vse organizirano.

hvala

primož

Srečnga pa zdravga!!!

23.11.11 11:54
Vse naprošam, ki bi kakorkoli radi sodelovali v katerikoli akciji, da mi piše na mail primoz.cimerman@siix.com

Sedaj bomo zbirali tudi za koga drugega, prav tako zbiramo tudi predloge, če koga poznate, ki potrebuje pomoč, da nam to sporočite.

Če imate kakršen koli namen kaj pošiljati, najprej pišite meni, kaj in kako. Škoda je, da se stvari po nepotrebnem kopičijo, ali pa se nikoli ne uporabijo, medtem, ko nekdo drug to srčno potrebuje, raje razdelimo stvari tako, da res zadovoljimo maksimalno število ljudi, ki potrebujejo našo in vašo pomoč.

hvala

Primož

Srečnga pa zdravga!!!

Freshman Father

03.01.12 23:20
Je ta zgodba posneta v filmu 'Freshman Father' ??
Ella12 

24.01.12 12:21
Lepo je prebrat, da obstajajo tudi taki "konci". Sama sem forum pozno odkrila...bi pa z veseljem pomagala!
Držim pesti za oba fanta!!
Srečno:))
BlueRed

31.10.12 17:08
Navedeno
zaskrbljensem
Navedeno
glede porodniške
Navedeno
zaskrbljensem

Hvala za to informacijo, meni so rekli, da mi pripada samo starševsko nadomestilo. Tudi za izredno socialno pomoč do danes sploh nisem vedel. Bom danes podrobno prebral vse na spletni strani od csd šiška. Drugače pa sem iz Lj, za seznam pa tako ne vem niti točno kaj vse potrebujem. Imava posteljico, previjalno desko, nekaj krem iz lekarne, nacl raztopino, milo, vato, termometer, banjico, bombažne plenice in mleko. Tisto najnujnejše zaenkrat je. Želim si, da bi mu lahko kupil kakšno igračo in voziček a se bojim, da bi mi potem zmanjkalo za kaj kar bo nujno potreboval.

Tudi meni je bilo "čudno", da je tako brezbrižna, a mislim da imajo pri tem velik vpliv na njo starši, misel na brezskrbno mladost... Je ne obsojam, težko je samo, ko se spomnim, kako sva se veselila družine.

Še preden preberem vse poste do konca. Najina kmalu ne bo več potrebovala lupinice in vozička, košare pa že dolgo ne potrebuje več. če želiš ti z veseljem vse odstopava. Stvari so malček dotrajane, ampak je videti, da stvari od "znamke" trajajo dlje, kajti ne dvomim, da ti bo prišlo prav. Tudi midva, oz. mi trije smo iz Šiške. Daj, javi že en kontakt, bemmuvraga
Dam ti prav

20.11.12 08:38
Pohvalno!!!!Prav je da nisi splava zahteval,pa da skrbiš za otroka!Boš videl,da se ti bo življenje spremenilo na 100000000000000000000000000000000000xxxxxxxxxxx krat boljše.Ter bolje je,da če je taka mama da več ne živi z vama,ker vprašanje je kaki odnos bi bil,kako bi njena dejanja vplivala nate in na tvojega otroka!!

Čestitam!
lunaaa 

07.01.13 09:04
Živjo!

Zelo pozno sem tudi jaz naletela na tvojo temo. Upam, da so se stvari sedaj uredile in da je vse dobro.
Želela sem omeniti, da imam sina, ki je leto dni starejši od tvojega in da tudi mi živimo v Šiški. Če boš kadarkoli potreboval kakšno pomoč bi ti lahko pomagali, tudi oblačila za fantka (zelo lepo ohranjena) bi ti lahko oddali naprej.

piši na info@spalcek.com
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 7 plus 23?