Vrtci in varstvo otrok

Vse o vrtcih, zasebnem varstvu, vzgojiteljih in otrocih. Posvetujte se z obiskovalci foruma.

Iščem prosto delovno mesto vzgojiteljice predšolskih otrok

avatar Tamara987 21.10.09 14:49
Sem Tamara J. in prihajam iz Celja. Letos sem končala poklicni tečaj predšolske vzgoje na Ljudski univerzi v Celju in si s tem pridobila nov naziv: vzgojiteljica predšolskih otrok (po starem sistemu pomočnik vzgojitelja predšolskih otrok) Moj predhodni poklic je ekonomski tehnik in sem se za prekvalifikacijo odločila, ker sem ugotovila, da to ni poklic katerega želim opravljati.

Delovno prakso, ki je trajala en mesec sem opravljala v vrtcu Anice Černejeve. V tem enem mesecu sem spoznala, da mi je ta poklic pisan na kožo. Delo sem z veseljem opravljala, saj sem vso energijo, ki sem jo vložila v opravljanje dela dobila povrnjeno z veseljem in smehom otrok.

Zanimam se za prosto delovno mesto vzgojitelja predšolskih otrok v vrtcu v okolici Celja. Večja razdalija mi ni problem, saj imam svoj prevoz in izpit.

LP,

Tamara
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar majazlobko 21.10.09 18:38
en popravek - s poklicnim tečajem si pridobiš 5. stopnjo izobrazbe, in si samo pomočnica vzgojiteljice.
za vzgojiteljico moraš narediti visoko vzgojiteljsko šolo, ki je v okviru fakultete!
tako da si ti pomočnica vzgojiteljice in ne vzgojiteljica!
lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nejčika 21.10.09 23:08
naziv ima vzgojitelj predšoslkih otrok.
je kao manj vredna, ampak pomočnice delajo velik več kot vzgojiteljice.. tako da men osebno so pomočnice zakon, pa čeprav imajo 5 stopnjo..jih zelo cenim, saj sem sama diplomirana vzg ampak cenim pomočnice..in jim sama rečem ravno tako vzgojiteljica, ker včasih delajo res veliko več
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar avtea. 22.10.09 06:43
Po novem je pomočnica torej varuška tista ki ima V. stopnjo, za vzgojiteljico pa se po novem šolaš veliko več kot pa 4 leta, še dodatnih 4 leta, tako kot za užitelja!

Ti si varuška, oziroma pomočnica vzgojiteljice

Se pa tu strinjam z Nejčiko, v vrtcu so vse enake, včasih pomočnica še veliko bolj gara za naše otročke kot kaka vzgojiteljica, meni ni važno kdo se ukvarja z mojim otrokm, vazno mi je,d a je ta oseba ljubeča, vzgojna in na pravem mestu!

Tamara, želim ti da hitro najdeš kakao dobro sluzbo, lahko pa tudi sama varuješ otroke, če imas prostor...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Majča B. 22.10.09 10:28
Res je, delaš kot pomočnica, ampak tudi s srednjo šolo dobiš strokovni naziv vzgojitelj, po faxu pa diplomirani vzgojitelj.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tamara987 22.10.09 11:21
Majča B. prav imaš. Po novem sistemu (kateri je začel veljati letos) si s srednjo šolo vzgojitelj predšolskih otrok (točno tako mi piše na spričevalu), po končanem faxu si pa diplomiran vzgojitelj predšolskih otrok.

Nekaj informacij da si boste lažje predstavljali kako je do tega prišlo: včasih so pomočniki oz. tako imenovani varuhi imeli vlogo v vrtcu samo glede higiene itd... niso se vtikovale v samo vzgojo otrok. To so počeli vzgojitelji. Vzgojitelje so malo razbremenili, da so se lahko več časa posvečali pripravam itd... so bile pomočnice tiste ki so pomagale pri vzgoji. Zdaj so vzgojiteljice in diplomirane vzgojiteljice. Razlika je še zmeraj enaka kot pred 2 letoma.

LP

Tamara
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tamara987 22.10.09 13:39
Za tiste, ki ste še zmeraj malo skeptični vam kot dokaz prilagam
Razlika v novem preurejenem programu je, da je še posebej predmet kurikolum. Tak za info sam.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tamara987 22.10.09 13:42
se opravičujem glede tega. .... http://www.@#$%&/f/1P/KD/kEKz7LV/spricevalo.jpg
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tu nekaj ne štima 22.10.09 14:36
Tole mi je pa zelo, zelo čudno resno. Včeraj sem govorila z deklico, ki hodi v 4 letnik vzgojiteljske šole in mi je ona dejala, da bo po končani šoli imela V. stopnjo izobrazbe in bo le pomočnica vzgojiteljice, da če želi biti vzgojiteljica predšolske vzgoje mora v šolo še za 4 leta, halooo, kako pa je tebi tole uspelo pa res ne vem in dvomim da je to res vse okej...

Poglej tamara, ti imaš še vedno le V. stopnjo izobrazbe, torej ne moreš biti vzgojiteljica, kajti one imajo višjo stopnjo, kar kliči v kak vrtec in ti bodo tam vse lepo povedali, vprašaj jih, če bi te sprejeli za vzgojiteljico ali pomočnico s V. stopnjo izobrazbe??? verjemi da le za pomočnico... lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tamara987 22.10.09 16:28
glej štima vse, ni to uspelo samo meni ampak vsem ki so letos maturirali, in ostalim ki še bodo maturirali .....

za V. stopnjo imaš isto delo, isto plačo, vse isto, razlika je v nazivu zaradi novega sistema ter zaradi predmeta kurikolum, ki se je prej obravnaval kot snov v predmetu pedagogika. Prav tako se predmet pedagogika in razvojna psihologija v teoriji spet malo razlikuje.
Ostali z višjo stopnjo ki so naredli faks pa se je zaradi tega tudi spremenil naziv iz vzgojitelja predšolskih otrok v Diplomiranega vzgojitelja predšolskih otrok. in ima še zmeraj več besed v sami vzgoji in načrtovanju itd...

BZV da debatiramo in se prepiramo glede tega naziva. Gre v bistvu za vse enako delo plačo in ostalih stvari, RAZLIKA JE LE V NOVIH NAZIVIH, ki so si ga pridobili tudi oni po končanem faksu in ne samo mi po končani srednji šoli, ter pomeni isto kot je prej pomočnik in vzgojitelj. Le da je zdaj vzgojitelj in diplomiran vzgojitelj. Meni tudi ni bilo nič jasno, in sem šla v tajništvo šole še posebej vprašat, če so se slučajno zmotili. Mi je pa povedala isto kot sem jaz zdaj vam. Saj vsakih "malenkosti", ki jih uvede minister za šolstvo tudi ni objavljena.


Če si slučajno hodila po kakšnih vrtcih, ki so to že sprejeli, boš na vratih skupine zasledila, da sta napisana dva vzgojitelja. in tudi če greš po netu pobrskati za prosta delovna mesta boš videla da že po večini pišejo razlike diplomirani .... prav tako to tudi na zavodu priznavajo. če ne verjameš pa pokliči na zavod pa vpr. ne da se mi več prepričevati vas da varuhov v bistvu ni več po novem sistemu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tu nekaj ne štima, zdaj štima, hvala;)) 23.10.09 05:12
No, pa nam bo po temle sedaj vsem vse jasno, hvala Tamara, torej po novem ni v vrtcih vec pomočnic ali varuhinj, temveč sta dve vzojiteljici, ena je diplomirana z visoko izobrazba, ker je-bo v šolo hodila toliko časa kot učitelji, druga pa je le vzgojiteljica, ker je naredila 4 letno vzgojiteljsko.

Torej vzgojiteljica prej, je po novem zdaj dipl.vzgojiteljica, če se je došolala še 4 leta
in varuška ali pom. vzgojiteljice je po novem vzgojiteljica, ker ima končano le 4 letno vzg. šolo.

Zdaj je meni vse jasno in bo tudi ostalim, hvala;)) in veš kaj, meni je tak naziv lepši, ker vem, da sta si skoraj enakopravni tam v sobanah vrtca, oziroma ste ve še bolj na udarih... Uzivaj v svojem delu. Srečno!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tamara987 23.10.09 15:13
Vesela sem, da sem vam uspela razložiti, da v bistvu ni razlike.

Glede na to da sem delala v vrtcu žal samo en mesec, nisem imela občutka da bi bili mi bolj na udaru. Nasprotno, mogoče sem prišla v tako skupino, kjer ni bilo nobenih razlik in so me lepo sprejeli tako otroci kot tudi dipl.vzgojitelj in vzgojiteljica. Tisti mesec je bil moj najlepši mesec v življenju. Bilo je nepozabno. Zgodaj zjutraj so se fantje cartali, ko so bili še zaspani, ena izmed deklic mi je ponujala svojo mamico, da bi me naučila barvati in risati, pogovori z otroci, .... njihove risbice, ki so mi jih risali čez cel mesec, imam lepo spravljene v mapi..... zame je bilo čarobno, saj sem se počutila da spadam med njih. Tako, da v bistvu niti ne vem ali je prihajalo med kadrom in starših sploh do kakšnih trenj ali ne.

Edino kaj je pa bilo treba res pazit je pa bila prehrana. V skupini je bilo veliko alergikov na določeno hrano in tam si res moral biti 100% zbran komu kaj daš.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar popravek 26.10.09 22:49
Popravek:
Dipl. vzg. pred. otrok pridobis po triletnem (3) visokosolskem programu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar miss elly 28.10.09 23:24
zivjo.

letos sem koncala srednjo solo in sicer smer vzgojitelj predsolskih otrok. tudi maturo sem naredila. moj naziv je vzgojiteljica predsolskih otrok .po poklicu pa sem pomocnica vzgojiteljice4. tudi sama iscem zaposlitev v vrtcu a mi to do sedaj na zalost se ni uspelo. tako da lepo prosim, ce kdorkoli (z obmocja gornjske) mogoce ve ce kje iscejo pomocnico vzgojiteljice. brala sem starejse objave. ce imas 5 stopnjo izobrazbe (koncano srednjo solo) si pomocnik vzgojitelja. za vzgojiteljico je treba na fax in sicer 3 leta. TAMARA : tvoj naziv je vzgojiteljica predsolskih otrok. tvoj poklic pa je pomocnica vzgojiteljice.toliko o tem. ze vnaprej se vam zahvaljujem in upam na vaso pomoc. hvala.
elvira
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Majča B. 02.11.09 09:53
Jaz sem srednjo šolo končala leta 2003, in s V. stopnjo imam strokovni naziv VZGOJITELJ: Tako piše na spričevalu. Je pa res, da kot vzgojiteljica v skupini s peto stopnjo ne delaš, ampak šele s sedmo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar baby3 11.11.09 19:09
Jao, koliko kompliciranja. Tudi jaz imam naziv vzgojitelj predšolskih otrok, delam pa na delovnem mestu pomočnice vzgojiteljice.
Tlele sem dobila vtis, da bi nas nekateri radi na vsak način degradirali - ker smo kao "samo" pomočnice.

Če so odnosi med sodelavkami dobri, to sploh nima veze...midve skupaj načrtujeva, vse delava skupaj, ona previja, briše, pometa, če je treba, jaz pa tudi kdaj kaj napišem, pripravim dejavnosti ipd. Je pa krepka razlika v plači - na to se ne oziram, ker imam pač narejeno srednjo šolo, ko naredim faks, se bom pa lahko oglasila... pa delamo me 7.5 ure, one pa 6.5. S tem da se potem, ko otroci zaspijo npr. delo ne konča. Še zdaleč ne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tamara987 11.11.09 19:48
Moj namen ni bil zakomplicirat celo situacijo!!! Želela sem se samo "bolj" pravilno izrazit po tem novem sistemu kot bi naj bil. In mi je zelo žal, da je to dvignilo toliko prahu!!!!
Pri opravljanju obvezne delovne prakse (en mesec) mi je bilo delo POMOČNICE vzgojitelja zelo všeč in zaradi tega nimam namena it naprej na fax (poleg tega trenutno nimam dovolj financ), če bi pa od mene zahtevali, da moram it naprej bi pa z veseljem šla.

Torej da popravim svoj oglas:
Iščem prosto delovno mesto za pomočnico vzgojitelja predšolskih otrok.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mayas84 12.11.09 09:01
Miss elly poglej na Kariera.si,na Jesenicah so iskali pred časom.Poglej če še je oglas.Drugače pa tud v Ljubljani veliko iščejo pomočnice.Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar petrapecko 28.04.10 14:18
pozdravljeni!
sem Petra, prihajam iz okolice maribora, ampak trenutno mi je največja želja se preselit nekam na severni del primorske ( kanal, most, nova gorica,..). tukaj bi zelo rada našla tudi službo kot pomočnica vzgojiteljice, saj sem lani zelo uspešno končala prekvalifikacijo in mi je to največja želja počet v življenju! zato vas lepo prosim, če ima kdorkoli vsaj kakršnokoli informacijo o tem na koga se lahko obrnem ali če ima kdo kakšen namig kam naj pošljem ponudbo za delo, naj mi lepo lepo prosim posreduje informacijo! s tem mi boste omogočili uresničit moje sanje! hvala vam!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zekana 29.04.10 16:37
Iščem delo kot pomočnica vzgojiteljica v zasebnem vrtcu v Ljubljani ali okolici. Kontakt: tinamleku@gmail.com ali na 031 444 530
Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zaan 29.04.10 19:09
Navedeno
zekana

Iščem delo kot pomočnica vzgojiteljica v zasebnem vrtcu v Ljubljani ali okolici. Kontakt: tinamleku@gmail.com ali na 031 444 530
Lp


Mislim, da so nedolgo nazaj potrebovali pom.vzg. v zasebnem vrtcu Smrkolin (Domžale).
Lp,
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pika09 30.04.10 20:54
Pozdravljene,

konec meseca junija hčerka dopolni 11. mesecev in bi potrebovala celodnevno varstvo (6.30-15.30) s prehrano, za daljše obdobje, ker smo skoraj v vseh vrtcih zavrnjeni. Varstvo naj bi bilo organizirano na vašem domu, zaželeno v manjši skupini otrok lahko pa tudi individualno. Lokacija Mengeš ali Trzin. Za svojo punčko si predvsem želim varuško z izkušnjami, z občutkom za otroke, odgovorno, zanesljivo...

Vse zainteresirane mi prosim pišite na: urska.knap@gmail.com

Hvala za vaše odzive in lepo pozdravljene,

Urška
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar U81 30.04.10 21:04
Se opravičujem na napačno temo sem obesila oglas.

Brez zamere in lep pozdrav,
Urška
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lara90 08.09.10 12:29
Živjo,
jaz bom oktobra začela prvi letnik edukacijskih ved na pedagoški fakulteti v Kopru. Zanima me če bom po zaključenem faksu lahko delala tudi kot vzgojiteljica ali samo kot pomočnica vzgojiteljice??
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Katjuška..... 21.11.10 09:32
Popravek:

Diplomirana vzgojiteljica VII stopnje, ima naziv v vrtcu: Vzgojiteljica predšolskih otrok, ko te vprašajo, kaj si po poklicu rečeš diplomirana vzgojiteljica, to je tvoj strokovni naziv.
Vzgojiteljica V stopnja: ima v vrtcu naziv Pomočnica vzgojiteljice, ko te vprašajo po poklicu, rečeš vzgojiteljica, to je tvoj strokovni naziv.
VARUŠKA ni noben poklic in nikjer se ga v vrtcu ne uporablja pa tudi nikjer ni te šole.

Torej na kratko:

Diplomirana vzgojiteljica VII stopnje - v vrtcu: VZGOJITELJICA
Vzgojiteljica V stopnje - v vrtcu - POMOČNICA VZGOJITELJICE
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ROZICA 19.07.11 09:14
JAZ IŠČEM DELOVNO MESTO ZA POMOČNIKA VZGOJITELJA IZ OKOLICE GROSUPLJEGA. KOTAKTIRAJTE MI ČE JE KAJ PROSTO NA KZNOVOMESTO@GMAIL.COM.HVALA
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar grega1984 19.07.11 20:03
Tema foruma je Iščem prosto delovno mesto vzgojiteljice predšolskih otrok ne pa neko predalčkanje kaj je, kaj ni, kaj more, kako mora.....mislim, da je prosila za pomoč, ne pa za definicijo njenega poklica.

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar D.Š. 20.07.11 15:21
pravzaprav je strokovni naziv gospe vzgojiteljica predšolskih otrok, zaposli pa se lahko v vrtcu na mestu pomočnice vzgojiteljice. če se želi zaposliti na mestu vzgojiteljice predšolskih otrok pa mora imeti dokončano fakulteto, s tem pa pridobi naziv diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mikados 30.10.11 18:27
Punca išče delo ne pa nekoga, ki ji bo solil pamet.

Tamara, ko boš delala v vrtcu, te malčki ne bodo klicali varuška oz. pomočnica, ampak preprosto po imenu. Otrokom ni važno ali jih čuva "le" varuška ali pa sama ravnateljica vrtca. Veliko sreče ti želim.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ah joj 31.10.11 15:32
Navedeno
majazlobko
en popravek - s poklicnim tečajem si pridobiš 5. stopnjo izobrazbe, in si samo pomočnica vzgojiteljice.
za vzgojiteljico moraš narediti visoko vzgojiteljsko šolo, ki je v okviru fakultete!
tako da si ti pomočnica vzgojiteljice in ne vzgojiteljica!
lp

Preden poučuješ druge, poduči najprej sebe!!!!
S 5. stopnjo izobrazbe je dosegla poklic VZGOJITELJ PREDŠOLSKIH OTROK.
Tako pač je, pa čeprav tebi to očitno ni všeč!

p.s. Tudi, če bi bila pomočnica vzgojiteljice, čeprav šole za ta poklic ni, bi bila pomočnica vzgojiteljice in ne SAMO pomočnica vzgojiteljica! Resnično si nesramna. Le kakšno izobrazbo imaš sama???
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Ano 21.01.13 20:01
Pozdravljeni,

vidim, da imate težave z nazivi. Sam sem diplomiran vzgojitelj predšolskih otrok in imam VII stopnjo izobrazbe. Ko končaš V stopnjo izobrazbe pa pridobiš naziv vzgojitelj predšolskih otrok. To sta naziva.
Vrtci pa imajo delovno mesto vzgojitelja in delovno mesto pom, vzgojitelja.
Ne mešajte pojma izobrazba in delovno mesto.

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Daniel108 13.08.14 10:22
Visokošolski strokovni študij nikoli ni bil VII. stopnja. To je le star univerzitetni študij in pa bolonjski magistrski. Imate VI. stopnjo izobrazbe oz. tako imenovano stopnjo VI/2.

Preverite stopnje izobrazbe po starem in novem:
http://www.arhiv.mvzt.gov.si/indexe600.html?id=11789

Lep pozdrav.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Neva 1973 20.07.15 14:23
Spoštovane kolegice,

Glede na razpravo, bo mogoče koga zanimala tudi ta informacija.

Sama sem diplomantka Fakultete za šport in sem imela zaključeno srednjo pedagoško izobraževanje. Ker moja srednja šola ni bila dovolj za opravljanje dela v vrtcu, sem se tudi sama odločila za prekvalifikacijo vzgojitelja. Zato sem letos po 20-ih letih opravila še eno maturo. Dobila sem še drugo srednješolsko izobrazbo z nazivom Vzgojiteljica predšolskih otrok. Kar pomeni, da na osnovi moje srednješolske izobrazbe lahko delam na delovnem mestu pomočnika vzgojitelja. Ker pa imam diplomo iz pedagoške smeri (lahko bi bila tudi katera koli druga družboslovna smer, kot je na primer, slavist, anglist ...), lahko opravljam tudi delo na delovnem mestu diplomiranega vzgojitelja. Vse lepo piše v Pravilniku o normativih in "misli da, tehničnih pogojih" za vrtce. Na to vas opozarjam zato, ker je dokvalifikacija na Pedagoški fakulteti bistveno dražja, razlika pa je le v nazivu. Po dokvalifikaciji dobite naziv Diplomiranega vzgojitelja predšolske vzgoje. V obeh primerih (diploma in prekvalifikacija ali dokvalifikacija), pa ste lahko tudi drugi učitelj v prvem razredu in učitelj podaljšanega bivanja v prvi triadi.

Veliko sreče pri iskanju službe.

Naj vas še opozorim, če v razpisu piše, da je potreben strokoven izpit za delovno mesto za določen čas, le ta ni potreben. Na razpise se kar pogumno prijavljajte. Tudi na tiste za nedoločen čas. Morda pa ne bo nihče imel "strokocva" in ste za njih najbolj zanimiv kandidat.

Neva
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Alma Havkic 05.01.16 17:55
Pozdravljeni,

pravilen naziv poklica je vzgojitelj/ica predšolskih otrok. V SKP-ju so navedeni vsi polici RS, kjer pomočnik vzgojitelja ni naveden. Je pa res, da prekvalifikacija ne zadošča za opravljanje dela kot vzgojitelj predšolskih otrok. Torej z opravljeno prekvalifikacijo ne opravljaš dela vzgojitelja predšolskih otrok, ampak delo pomočnika vzgojitelja. Vsekakor pa je naziv za vse enak, in sicer vzgojitelj/ica predšolskih otrok.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 krat 10?
Na vrh