Vrtci in varstvo otrok

Vse o vrtcih, zasebnem varstvu, vzgojiteljih in otrocih. Posvetujte se z obiskovalci foruma.
Bomo zbrali na enem mestu vse, kar je trenutno aktualno.
Vabljeni, da dodate tudi svoje uporabne informacije ali predebatirate vsa vprašanja na to temo.

Informativni izračun razreda za znižanje plačila vrtca: http://portal.3-port.si/public/program_files/vrtci/index.layout

Vloga za znižano plačilo vrtca: http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiVlogo.esju?id=478

Različne dokumentacije: http://www.mss.gov.si/si/delovna_podrocja/predsolska_vzgoja/dokumentacija/

Vpis otroka v vrtec: http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1233&sid=592

Kontaktni obrazec za vprašanja preko e-pošte - Postavite vprašanje: http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1233&sid=592
Ali je potrebno vlogo za znižano plačilo vrtca odnesti v potrditev v službo ali ne. Presneto, da sem pozabila. Hvala za odgovor.

lp

Jane Doe
Saj ne vem, če boš znala prebrati, če ti tukaj našpišemo...očitno ne znaš brati in si nisi prebrala obrazca...
Hvala za 'prijazni' odgovor; čeprav bi preprosti da ali ne bil dovolj.

lp

Jane Doe
Andreja,

super si tole pripravila, žal pa obrazec za izračun plačila vrtca ne velja več..Ali kje obstaja novi obrazec za plačilo v letu 2009?

lp Poli
Ne, ni potrebno potrditi v službi. In ja, vloga je prava. Jaz sem včeraj osebno oddala na občini in je rekla, da je vloga prava.

LP

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Kdo pa je rekel, da vloga ni prava?
Mogoče je letelo na moje pisanje...hotela sem reči, da izračun za plačilni razred ni pravilen oziroma je star, saj upošteva prihodke iz 2006 za razvrstitev v plačilne razrede v letu 2008.. kje pa so razponi prihodkov za plačilne razrede za leto 2009?
Mene pa zanima ali moram priložiti dohodnino za 2007?
V navodilu namreč piše, da to pridobi občinski organ.
Kako ste prišle do vrednosti stanovanja. Kje najdem te podatke?
Če imaš dva otroka - ali vložiš eno vlogo za znižano plačilo, na kateri pač navedeš oba, ali moraš za drugega oddati tisto vlogo o oprostitvi plačila?
Kolikšna mora biti vrednost avtomobilov, da padeš v višji razred?
Hvala.
Eno vprašanjce:

ali lahko vlogo pošljem po pošti ali jo moram nujno oddati osebno v vrtcu?

Hvala vam za prijaznost in pomoč!
Navedeno
Emma07
Eno vprašanjce:

ali lahko vlogo pošljem po pošti ali jo moram nujno oddati osebno v vrtcu?

Hvala vam za prijaznost in pomoč!

Lahko pošlješ po pošti, svetujem pa, da pošlješ priporočeno.
Navedeno
Birdie
Če imaš dva otroka - ali vložiš eno vlogo za znižano plačilo, na kateri pač navedeš oba, ali moraš za drugega oddati tisto vlogo o oprostitvi plačila?

Evo info iz prve roke, iz našega vrtca: oddala sem vlogo za znižano plačilo (v njej navedla oba otroka) in zraven še vlogo za oprostitev plačila za drugega otroka. mi je rekla, da je v pripravi nov, enoten obrazec.
Navedeno
Spidy
Do kdaj je že treba oddat?

do petka.
Na zurnal24.si piše: "Občina jim bo izdala odločbo (eno), s katero bo določila znižano plačilo vrtca za vse otroke, pri čemer bo upoštevala zakonsko ureditev, ki določa, da za starejšega otroka starši plačujejo za en razred nižjo ceno, za mlajše otroke pa so plačila za vrtec oproščeni."

Ali to pomeni, da če imaš stanovanjski kredit, ti ga ne bodo upoštevali, ker bo otrok tako ali tako en razred nižje?
Uh, bi vas prosila za en nasvet... Otroka imam vpisanega v enem vrtcu v Lj, no, sedaj ravno teče 15-dnevni odpovedni rok, odločbo za znižano plačilo vrtca imam pa tako ali tako do konca tega leta.
Danes so mi sporočili, da se je sprostilo prosto mesto za malega v vrtcu blizu našega bloka, kamor sem pred kratkim dala prošnjo za vpis. In sedaj bi lahko pričel obiskovati ta vrtec z januarjem. No, ampak jaz sem nekako pozabila oddati vlogo za znižano plačilo do 15.novembra za naslednje leto (v bistvu itak niti nisem nameravala imeti vpisanega otroka v vrtec). Sedaj me pa zanima, a lahko sedaj oddam vlogo in vso potrebno dokumentacijo in mi bodo potem obračunali plačilni razred za naslednje leto vključno z januarjem , ko naj bi otrok že pričel obiskovati novi vrtec? Vem, da moram vlogo oddati 15 dni pred otrokovim vstopom v vrtec. Torej, to vlogo oddam potem v računovodstvu novega vrtca?
Vloga za znižano plačilo vrtca

Re: Znižano plačilo vrtca - VSE na to temo in še kaj :)

15.12.08 13:33

Tanika***, ti kar oddaj vlogo. Občina jo mora sprejeti in jo obravnavati. vlogo lahko oddaš v vrtcu, ki jo potem posreduje pristojni Občini, ali pa kar direktno na Občini.

Glede upoštevanja stanovanjskega kredita - to imajo v vsaki občini po svoje urejeno.
Čez slab mesec dobimo novega člana v naši družini. Ali je potrebno samo javiti na občino glede spremembe za znižano plačilo vrtca ali moram oddati novo vlogo po porodu?
Zanima me, če ima kdo izkušnje z zasebnim vrtcem? Nam občina ne upošteva stanovanjskega kredita za znižanje enega razreda.

Hvala in lp
m
Navedeno
tittti
Čez slab mesec dobimo novega člana v naši družini. Ali je potrebno samo javiti na občino glede spremembe za znižano plačilo vrtca ali moram oddati novo vlogo po porodu?

V vrtec oziroma na občino neseš kopijo rojstnega lista. Potem dobiš novo odločbo. Nujno opravi do konca mesece, v katerem rodiš, saj sprememba velja za nov mesec. Če bo konec meseca, pa še ne boš imela roj. lista, so meni v Lj rekli, naj prinesem tudi samo odpustnico iz porodnišnice.
Še jaz imam eno vprašanje... Me zanima, če pošlješ vlogo za znižano plačilo vrtca na računovodstvo vrtca, za kateri datum torej gledajo, da je bila vloga oddana? Tisti dan, ko je bila odposlana, ali tisti dan, ko jo oni prejmejo... Nisem najbolj prepričana, če sem poslala pravočasno. Poslala sem jo v petek, 19.12., mali pa prične obiskovati vrtec s pon., 05.12.
Če si poslala priporočeno, potem velja datum pošiljanja. Sploh pa bi morala oddat dve vlogi. Eno za leto 2009, ki bi jo morala oddat do 15.11. in eno za 2008, ki se jo oddajo najmanj 15 dni pred rednim začetkom obiskovanja vrtca.
Aha... Hja, samo kako bi oddala do 15.11., če takrat sploh še nisem tamalega vpisala v vrtec... Šele tam nekje so mi sporočili iz vrtca, da se je sprostilo prosto mesto in v začetku decembra sem ga šla vpisat.
Potem pa bo čisto OK tudi tako, kot si oddala. Lahko se ti samo zgodi, da boš prvi mesec plačala polno ceno, pa ti bodo naslednji mesec poračunali tudi za nazaj.
Pozdravljeni.

1. Do kdaj naj bi občina poslala odločbo za leto 2009? Oddali smo pravočasno (15.11.) pa je še nisem dobil?

2. Ali se upošteva, da je eden izmed staršev trenutno prijavljen na zavodu, ali se upošteva njegova dohodnina za 2007?

Hvala in lp.

Martin
Lahko ti odgovorim na prvi del vprašanja: odločbo potrebujete do 5. februarja, ko vam bodo obračunali januarsko obiskovanje vrtca. Dostikrat se zgodi, da vrtec že ima odločbe in jih lahko upošteva, mi pa natisnjenih še ne. V najslabšem primeru vam bodo obračunali maksimum in vam potem poračunali razliko naslednji mesec.

Ali si pri vlogi napisal, da je nekdo od vaju na zavodu? Če je šel na zavod v tem času, je to pametno javiti v vrtec, marsikaj ti bodo znale pomagat tudi v računovodstvu.
Ali ste že dobile odločbo o znižanem plačilu vrtca za 09? Mi je nismo, pa me skrbi, da ni bilo v vlogi kaj narobe.
Tudi mi še nismo dobili odločbe. Sem tudi pomislila, da je kaj narobe, vendar pa mislim, da bi nas obvestili če bi manjkala kakšna priloga.
Vse odločbe še niti niso napisane. Ravno danes sem še nekaj oddajala in sem slišala, da ima gospa za napisati še čez 1000 odločb v tem mesecu. Torej - časa je še cel mesec, zato kbrez skrbi.
Prosim za pomoč.

Če eden od staršev ni bil zaposlen vse preteklo leto, se gleda njegova bruto plača za zadnje tri mesece, to se pomnoži s 4. Tako so naredili pri nas. Ali se nikjer ne upošteva določilo iz 16. člena Pravilnika o plačilih..., ki pravi:

"Tem dohodkom se prišteje povprečna letna plača staršev, izračunana na podlagi njihovih plač iz tekočega leta, znižana za odstotek rasti povprečne mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji glede na preteklo koledarsko leto."

Kaj je s tem znižanjem za odstotek rasti? Kdo ve morda?
Podganica, takole bo prav v tem primeru:
Vzamejo se zadnje tri plače, se znižajo na raven leta 2007 in izračuna letni znesek (sešteješ tako znižane plače, deliš s 3, tako dobis povprečno mesečno plačo in pomnožiš, da bodiš letno). Tem dohodkom, se ppravi plači, se prištejejo še drugi dohodki iz informativnega izračuna dohodnine (regres, binitte, obresti, nadomestila,...).
LP
Kimy, hvala lepa, vendar te prosim, če mi lahko poveš še to, kako znižati zadnje tri plače na raven iz leta 2007! Hvala.

(Moževe zadnje tri plače so namreč na občini samo pomnožili s 4 in upoštevali takšen letni dohodek, padli pa smo za manj kot 1 % v višji razred, zato preračunavam na vsak cent...).
Podganica, ne razumem, zakaj so pomnožili s 4? To ni letna plača...
Žal količinikov ne znam na pamet, na spletni strani MŠŠ sem našla količnike za avgust = 1,093, september = 1,089, znan je tudi že za oktober, pa, kot sem rekla, ga ne vem na pamet :(. Se pa izračuna tako: vzame se povprečna plača meseca (oktobra) in deli s povprečno plačo v RS v letu 2007 (1.283,79 EUR). Moževa plača za mesec september se tako deli s količnikom 1,089 (tako jo znižaš na leto 2007-ker se upoštevajo dohodki leta 2007), za avgust s količnikom 1,093....
Žal pa je tako, da lestvica plačil ne dopusšča tolerance. Res je, da je pomemben pravilen izračun, ampak čeprav presegaš mejo razreda za nekaj evrov, ni zakonskega razloga, da bi ti zniževali razred. Žal.
Upam, da sem pomagala! Če še kaj ne veš, napiši!
Lep večer!
kimy, hvala ti, zlata si. Se pravkar mučim s preračunavanjem... Nekaj so sigurno zašuštrali, bom morala razvozlati, kaj.

Grem zdaj preračunavat moževe plače za vsak mesec, če pa kaj ne bo šlo, pa te bom res morda še kaj vprašala - se vidi, da res obvladaš!!
Če slučajno komu olajšam računanje -

manjkajoči količnik za 10. mesec = 1.108
Dobro računaj!
Pa ne pozabi k plačam, ki jih boš izračunala prišteti še regresa, ..... (vse v inf. izračunu dohodnine, razen šifro 1100 - plače in nadomestila).
Še nekaj sem prej pozabila. Pri izračunu se upoštevajo tudi neobdavčeni dohodki (obresti, dividende), ki niso v dohodnini, občina pa jih je pridobila iz DURSA. Mogoče to vpliva?
Leo večer!!!
kimy, sama sem zašuštrala!

Preveč poštena...pa sem napisala pod stavbno zemljišče en znesek, ker sem solastnica ene nekoristne parcele, ki je povrh vsega v ZK kategorizirana kot TRAVNIK. Tega sploh ne bi bilo treba prijavljati, kajne??? In očitno občina ne preverja navedb v vlogi, saj bi sicer to morali videti...

Zdaj pa problem - pritožba? 237. člen ZUP?
Podganica, zdravo!
Očitno si napisala to parcelo pod premoženje. Saj nisi zamočila, ker te stvari se dajo preverit in tudi se preverjajo.
Ampak pazi: za razred višje plačilo imaš le takrat, ko je vrednost premoženja nad 42.000 €. Kaj pa si še napisala pod premoženje (vrednosti premoženja se seštevajo in, če je na primer nad 42.000 €, se plačilni razred poveča za enega, nato za dva...).Pa tudi v tvoji pdločbi o določitvi višine plačila vrtca bi moralo posati, da ti je plačilo določeno na osnovi dohodkov in premoženja. Tako, da....
Dvomim,da bi ti ena parcela prinesla (pa še solastnica si -če ni drug solastnik tvoj mož) prinesla en razred višje plačilo.
S ptioržbo je pa tako: če se boš sklicevala le na izračun in napačno oceno vrednosti parcele, bo hudo težka:(

Lep večer, Kimy
Kimy, zdaj pa vidim, da bom morala res na občino stopiti, ker mi ni več nič jasno...
Parcela ni vredna nič, premoženje še zdaleč ni blizu 42000 evrov... Torej so se upoštevali le dohodki. Le-ti pa so bili nižji od tistih, navedenih v odločbi.

(Napačne ocene vrednosti nisem imela v mislih...ampak le to, da ne gre za stavbno zemljišče, torej sploh ne spada v prijavo dohodkov).

Bom poročala v ponedeljek...
kimy, res ti še enkrat hvala.
Veš, da imajo v programu napako??? V glavnem - dobim novo odločbo, ker so bile moje cifre pravilne, tiste iz računalnika pa ne... Upam, da vsi preračunavate te odločbe.
Pozdravljena, Podganica!
Vesela sem, da si uredila in uspela :). Opravičujem se še za vse tipkarske napake, ki sem jih naredila v prejšnjih postih, naglica pač.
Lep večer!

cene jasli

27.01.09 18:57

Kje bi lahko dobila cenik? Zanima me cena za posamezni razred, kaj vse je treba vpisati, (avte, stanovanje?) Se SP tudi obravnava glede na OD?

hVALA.
Topsy 

Re: cene jasli

27.01.09 19:14

http://portal.3-port.si/public/program_files/vrtci/index.layout

Tukaj boš določila razred, potem pa je odvisno od programa (jasli, večja, mešana skupina) in občine, ki določi ceno in popust za njihove stanovalce.

http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiVlogo.esju?id=478

Kaj se vpisuje: vse, razen stanovanske enote, v kateri živiš, torej vikend, dodatno stanovanje, premoženje v delnicah, barke, in vse avte, ki jih imate v gospodinjstvu. Ne štejejo pa, če je iz davčne napovedi razvidno, da jih oddajaš.Za vaskih 42.000€ ti dvignejo ceno za en razred, ampak več kot 8. pa ne plačaš.

Glede sp-ja pa poglej v navodila, ki jih najdeš na drugem linku.
vitali

ko postanes brezposelen

02.02.09 16:54

kmalu mi bo prenehala veljati pogodba o zaposlitvi za dolocen cas in bom brezposelena. vem, da moram vrtcu v roku 15 dni to sporociti. ali je dovolj le informacija, da sem brezposelena ali moram priloziti kaksno potrdilo?
pozdravljeni,mene pa zanima če ima kdo izkušnje glede neplačanih preživnin za otroka?Zelo bi mi pomagalo kakršne koli informacije o tem,
vitali,vsekakor moraš prinesti potrdilo o prenehanju delovnega razmerja.na podlagi tega potrdila ti bodo dali koristne informacije. l.p
pozdravljeni,zelo bi bila vesela,če ima kdo izkušnje iz naslova neplačanih preživnin za mladoletnega otroka.Če ima mogoče kdo izkušnje v zvezi s tem,bi prosila za kakršnokoli informacijo.Hvala vsam
Živjo!

Zanima me, ali se mi kot študentki splača pritožit na odločbo za znižanje plačila vrtca?

Lani sem delala preko ŠS in vsaj nekaj zaslužila. Zdaj pa sem doma. Dobivam sicer štipendijo, s katero še vseh stroškov polnine ne pokrijem in in otroške. Tud mož ne zasluži bog ve kaj, toliko da imamo iz mesca v mesec.

Padli smo v višji razred, ker presegamo cenzus za 4,80€.

A se splača poslati pogodbo o šolanju in potrdilo o šolanju? Pa če bi blo trab tud bančne izpiske? Al se ne splača. Glupo se mi zdi zarad 4,80 € presežka na osebo plačevat 38 € mesečno več vrtca. To bo naneslo čez leto malo več kot 450 €. Groza.
Pozdrav!!!!

Kaj je možno naredit na facebook tako, da tisti ki ti poslejo vabilo za prijatelje da ga avtomacko sprejme ali da se ti sam opise kot prijatel ne da bi ga ti sprejel?

Hvala za odgovor
Pa dobro, no, a bo Lj sploh že dobila te odločbe??? Kar groza me je, da te dajo en razred gor, pol imaš pa poračuna za tri mesece!!!
Včeraj smo končo dobili odločbo. Ostajamo v istem razredu kot leto prej.

Najbolj mi je pa všeč pravni poduk. V primeru nestrinjanja z odločbo lahko vložim pritožbo na župana. Kolk me bo Zoki vesel, a ne? :-)
pozdravljeni!
mi pa smo včeraj dobili obvestilo,da niso prejeli naše vloge za ZPV,zraven pa astronomski račun za drugega otroka!?Poslala sem jo po pošti,vendar žal ne priporočeno..do sedaj sem jo še vsakič oddala osebno.V računovodstvu je bila študentka,ki mi ni znala povedati nič konkretnega,da pa moramo račun poravnati...Groza me je....Imam že novo vlogo in sem v ponedeljek zmenjena v vrtcu...ne vem kaj se bomo uspeli dogovoriti...
Ne vem,zakaj nas niso obvestili prej,da je niso prejeli,bi takoj dostavila novo.........
Ali ima kdo že podobno izkušnjo,ali kaj ve o takšni situaciji?

Hvala lepa in lep vikend...

Zaskrbljena.
Pozdravljena "zaskrbljena sem"!

Tudi mi smo v isti kaši. Še vedno si nismo opomogli od šoka, ko smo zagledali položnico, na njej pa znesek za celo mojo plačo. Niti obvestila nismo dobili, tako da sem šele po klicu v vrtec dojela za kaj gre.

Prosim, če poveš kaj si izvedela v ponedeljek. Če obstaja način, kako se uspešno pritožiti, se z veseljem priporočam!

Sprašujem se tudi, kakšne so naše pravice; zakaj je potrebno ene in iste vloge pošiljati stalno na iste naslove, znova in znova in znova. In če se moramo mi držati datumov, zakaj oni niso obvestili prej - npr. februarja skupaj z januarsko položnico! Če bi že januar plačali polno, bi si vsaj za ostele mesece prihranili strošek.

lp, Vanja
POzdravljena vanjaz!
Znižano plačilo programa vrtca je pravica, ki jo uveljavljaš ali pa tudi ne. Vlogo, ki je zdaj res enostavna (tudi nobenih prilog ni treba, nikamor potrjevat....), je treba oddati najkasneje do 15. 11. za naslednje koledarsko leto. Pri nas smo zmenjeni, da vrtec obvešča na dveh položnicah, da starši oddajo vloge, obvestila so v kotičkih za starše, sredi decembra pa smo še spomnili vse starše, ki so kljub vsemu naštetemu pozabili oddati vloge - vloge so prinesli še 31. 12.Tako, da...
Lep dan!
Pozdravljena vanjaz!

Ja,ni prijetno,takšno presenečenje....Nisem izvedela nič posebnega..oddala novo vlogo in v računovodstvu mi ni povedala nič konkretnega,le to,da bo poskušala urediti in mi sporoči po praznikih!Takoj,ko kaj izvem,bom sporočila,da vidim kako bodo uredili to zadevo!Tudi meni je čudno,zakaj niso sporočili prej!!Če pa vi izveste kaj novega,prosim sporoči!Mi za enkrat astronomske položnice nismo plačali!
Upam,da bo vse ok!

Lep pozdrav,držimo pesti....

P.S.-nAS NISO NIKJER NIČ OBVEŠČALI!
Izguba službe.......
Javiti takoj, ali po 3 mesecih, ko poteče prejemanje 70 % nadomestila na Zavodu za zaposlovanje??
Ima kdo izkušnje v naslednjem primeru?

Pred vstopom v vrtec moramo oddat vlogo. Prijavljeni smo na naslovu staršev in smo v fazi reševanja stanovanjskega problema. Hiška se zida, torej sva lastnika hiše v gradnji na stavbnem zemljišču, vendar tam še ne bivamo. Kaj naj, naj vpišem da sva lastnika dodatne nepremičnine in stavbnega zemljišča al kaj?

Kam se vpiše stanovanjski kredit kot olajšava in ali ga v MOL upoštevajo?
Ali katera slucajno ve, ali je potrebno v vlogo za znizanje vrtca vpisati tudi vzajemne sklade ali samo delnice.

Hvala.
Naše dete smo vpisali v vrtec in potrebno bo oddati vlogo za znižanje plačila. L. 2007 nisem bila zaposlena ves čas, tako, da bom morala priložiti zadnje tri plače, torej porodniško. Potrdilo najbrž dobim kar na CSD-ju, kajne?
Groza, prvič se srečujems to vlogo za znižanje plačila vrtca, pa se mi zdi, da bom kar doktorirala iz vsega skupaj.
Kot prvo me zanima: v letu 2007 sem bila tričetrt leta na porodniški potem pa brez dohodka.
Kaj moram upoštevat za izračun?
Mi lahko kdo pove kateri podatek iz dohodnine se upošteva kot DOHODEK oz. kateri podatek iz dohodnine vpišeš v informativni izračun. Lepa hvala.
Lepa hvala za odgovor. Torej če prav razumem: SKUPAJ DOHODKI:(
Kaj pa prispevki in akontacija, se to sploh kje upošteva - odšteje? :)
Meni pa nekaj ni jasno; oddala sem vlogo in dobila poziv k dopolnitvi.

Navedla sem, da je partner v letu 2008 zamenjal sluzbo (ves cas neprekinjeno zaposlen).

In zato moram dati zadnje tri place??? Ne stekam, pa saj je bil ves cas zaposlen, ali ne morejo vzeti dohodnine za leto 2007?

In mi je na obcini razlozila, da je potrebno vsako spremembo javiti, torej ce bo se enkrat zamenjal sluzbo, spet zadnje tri placilne liste in nova vloga in nova odlocba??

Ali katera kaj ve na to temo?
Pozdravljena ena3!

Ti obrazci VRT 1 so zdaj "nerodni" tudi v tem, da samo vpišeš datum sklenitve zadnjega delovnega razmerja. Res je spodaj navedeno, da se obkrožita "da " ali "ne" v primeru neprekinjenosti ali prekinjenosti zaposlitve (za predpreteklo ali preteklo leto). Žal pa veliko staršev ne ve, da se pri izračunu upoštevajo podatki za predpreteklo leto (torej zdaj za leto 2007). In tako bo do 31. 12. 2009, ko se bo s 1. 1. 2010 spet upoštevalo predpreteklo leto (torej leto 2008). In zakaj je to pomembno? Zato, ker je za izračun višine plačila programa vrtca pomembno, ali je bila zaposlitev prekinjena (pa čeprav samo za en dan ) ali ne. Če delovno razmerje v letu 2007 ni bilo prekinjeno, so za izračun višine plačila programa vrtca dovolj podatki, ki jih občina pridobi od DURSA. Zadnjih treh plač ni potrebno nositi.

Javljati je treba spremembe, ki lahko vplivajo na višino plačila: sprememba vira dohodka (če gre kdo v penzijo, če je upravičen do denarnega nadomestila za čas brezposelnosti,...), sprememba števila družinskih članov ali namestitev družinskega člana v institucionalno varstvo.

Sama sprememba višine plače ob oddaji vloge ali potem, ko je odločba že izdana, ni razlog za upoštevanje zadnjih treh plač. To je sicer zdaj, ko se plače kar velikemu številu staršev, nižajo, neugodno.

Upam, da sem kaj pomagala!
LP, Kimy
Ali se pri izračunu poleg dohodkov navedenih v dohodninski odločbi upoštevajo tudi dohodki oz. dobički pridobljeni pri prodaji delnic ili skladov?
Kimy hvala.

Sem govorila z naso obcino in so mi podali naslednjo obrazlozitev: V 18. clenu pise, da je potrebno vsako spremembo vrste virov dohodka ali zaposlitve sporociti na obcino, sicer si v prekrsku.

Torej, ce med letom zamenjas sluzbo ali pa ostanes v isti sluzbi in se ti znatno spremeni visina dohodka, si dolzan spremembo javiti na obcino, kjer ti na podlagi zadnjih treh placilnih list izdajo novo odlocbo o placilnem razredu.

Jaz sicer tega iz 18. clena ne razberem, samo obcinarji pa ocitno to tako vidijo.

________________________________________________


18. člen

Če se med letom spremeni število družinskih članov ali če pride do zaposlitve ali izgube zaposlitve enega izmed družinskih članov ali spremembe vrste virov dohodkov ali do namestitve otroka v rejniško družino ali drugo obliko institucionalnega varstva, se plačilo določi na novo.
Spremembo mora vlagatelj sporočiti pristojnemu občinskemu organu v roku 15 dni, ko je sprememba nastala.
Sprememba se ugotavlja na osnovi ustreznega dokumenta. Novo plačilo se uveljavi s prvim dnem naslednjega meseca po nastanku spremembe.
Ne glede na določilo prejšnjega odstavka se v primeru, kadar je vlagatelj uveljavljal spremenjena dejstva in okoliščine iz naslova pridobljene pravice do denarne socialne pomoči, oprostitev plačila uveljavi z dnem pridobitve te pravice na podlagi odločbe o določitvi denarne socialne pomoči.
Vlagatelju, ki ne ravna v skladu z določilom drugega odstavka tega člena, se razlika zaradi prenizkega plačila poračuna naslednji mesec z zakonitimi zamudnimi obrestmi.
Vlagatelj je dolžan v skladu z določbo tega člena sporočiti pristojnemu občinskemu organu, ki je izdal odločbo o znižanem plačilu, tudi spremembo stalnega prebivališča.
Kimy,

sem pa malo brskala po netu in nasla tole:


http://www.mss.gov.si/si/pogosta_vprasanja_in_odgovori/predsolska_vzgoja/

Sem poslala na obcino, da vidim, ce bodo potem spremenili misljenje.

Lp, Tanja
Pozdravljena, Tanja!
Tudi sama imam eno (sicer že starejšega datuma) tolmačenje MŠŠ, točno v "tem stilu"- Sama sicer ta člen pravilnika tako razumem, kot sem zgoraj napisala, vendar nekoga nisem mogla prepričati, da je tako prav. Zato sem pisala na ministrstvo in odgovorili so mi, da se zadnje tri plače upošteva zgolj v primeru spremembe vrste vira dohodka (in ne višine).
Res pa je, da se je pred leti znižanje (ali zvišanje) dohodkov upoštevalo, ampak so pravilnik spremenili, ker so vsi javljali spremembe navzdol, nihče pa navzgor, pa še ogromno dodatnega dela je bilo, ker je skoraj vsak drugi zahteval ponoven izračun, pa čeprav se mu je plača minimalno spremenila.
Upam, da boš uredila!
LP,
Kimy
Kimy,

saj meni je v bistvu vseeno kaj mi vzamejo za obracun, tako ali tako padem v najvisji razred, samo bedasto mi je, da mi ne znajo pojasniti ali se vsaj pozanimati kako je prav.

To me moti pri vseh postopkih, ki jih urejam, da moram sama vse v nulo nastudirati, ce hocem da so stvari pravilno urejene. Letos sem napisala ze kar nekaj pritozb na odlocbe in razne izracune, pa so bile vse upravicene?! Ziva groza!
ena 3: ne razumem čisto dobro, če itak vnaprej veš, da itak padeš v najvišji plačilni razred, zakaj potem sploh oddajaš vlogo za znižano plačilo vrtca?
Zato ker hocem njihovo odlocbo.
Navedeno
zakaj to?
ena 3: ne razumem čisto dobro, če itak vnaprej veš, da itak padeš v najvišji plačilni razred, zakaj potem sploh oddajaš vlogo za znižano plačilo vrtca?
tudi pri najvišjem razredu še vedno plačaš "samo" 80% ekonomske cene. če ne bi oddal vloge, bi te verjetno opalili za 100%.
mutsu: ne, to ni res, v MOL ne rabiš oddajat vloge za 80%. Če imaš stalno prebivališče v MOLu, dajo vsakemu 20% popusta, tudi če ne oddaš vloge. Midva sva zase izračuala, da ne padeva v noben nižji razred in si nisva delala dodatnega posla z nepotrebnim izpolnjevanjem obrazcev, pa plačujemo 80% - zato pa tudi sprašujem, zakaj bi si šlovek po nepotrebnem grenil življenje z več obrazci, kot jih že itak moramo oddajati na vseh koncih.
Mene pa zanima, ali je to vlogo treba oddati vsako leto (tudi, če je otrok že imel znižano plačilo vrtca lani)?
Se opravičujem za najbrž trapasto vprašanje.. ;)
Ja, za naslednje leto oddajaš do 15. novembra, podatki so pa za leto nazaj, torej boš letos oddala za 2008.
Ali mogoče kdo ve, kdaj dobimo rešeno odločbo o zniž.plačilu vrtca, če smo vse oddali v roku??
Naša je že tri tedne v vrtcu, pa bo verjetno prej položnica tu kot pa odločba?!

Hvala za odgovor,
lp.
Ne skrbi, odločbe potrebujejo do 5.10, ko bodo izdajali položnice. Pa vrtci jih dobijo prej, kot pa ti natisnjeno verzijo.
Tudi mi še nismo dobili odločbe:-(
Kaj pa v primeru,da je položnica prej,kot odločba?
Kam se obrnit.
Hvala!
mene pa nekaj zanima - enega otroka imam že v vrtcu - drugi je bil sprejet z septembrom, ko sem šla tja in potrdila za sprejem v vrtec sem izpolnila še nekaj dodatno ne spomnim se točno kaj in kako - ker se je tisti delavki zelo mudila ampak vglavnem nekaj glede plačila vrtca za drugega otroka - no in odločbe še nimamo, položnico pa dobili in to za mlajšo polno ceno - oziroma 80% za starejšo pa nič nižje - naj bi bila en plačilni razred nižje, na položnici piše da odločbe dobimo konec oktobra - rok plačila je pa 15.10. in piše da je znesek na položnici akontacija...., kaj zdaj to pomeni?

a ste tisti ki ste imeli tako situacijo - en otrok v vrtcu drugi začel z septembrom kaj posebej oddajali vlogo za znižano plačilo - občina Ljubljana?

lp
V računovodstvo smo javili matični številki obeh, potem pa so ju posredovali naprej. Odločba je bila še pravočasno izdana.
Pozdravljene

vse sem prebrala in vidim, da je izkušenj tukaj ogromno. Zanima me primer brezposelnosti. Vem, da je tovrstno spremembo potrebno javiti na občini, ker ti izdajo novo odločbo, Zanima me kaj se vzame kot osnova za izračun plačila, če eden od staršev izgubi službo?

Hvala, lp
NajaKra,
izguba zaposlitve je eden od razlogov za upoštevanje trenutnega stanja in ne podatkov leta 2007. Pri izračunu se upošteva nadomestilo za čas brezposelnosti (če je), če pa tega ni, pa dohodkov iz delovnega razmerja seveda ni. Torej se plača in regres ne upoštevata, upoštevajo pa se drugi dohodki, razvidi iz podatkov DURSA (npr. KD, obresti,..)
LP
Mene pa zanima, ali je treba nesti vlogo za vrtec potrditi delodajalcu (tam kjer piše od kdaj si zaposlen pri sedanjem delodajalcu) in
ali je potrebno dodati kopije dohodninske napovedi?

Prebrala sem nekajkrat in nikjer točno, ne piše, da je to treba narediti.

Vnaprej hvala.
Včasih si jo morala potrdit, zdaj pa s svojim podpisom jamčiš, da so podatki pravi.

Če dobro prebereš obrazec, piše, da bodo od davčne pridobili sve podatke o dohodnini, torej ne prilagaš kopije. Zadeva sicer malo dlje traja, imajo pa številke iz pravih evidenc.
zdaj je treba do 15-tega oddat novo vlogo.me zanima za katero leto zdaj oddajamo to vlogo??
Hvala
Navedeno
frrkka

zdaj je treba do 15-tega oddat novo vlogo.me zanima za katero leto zdaj oddajamo to vlogo??
Hvala

Čisto nepomembno, ker bo občina sama pridobila podatke od davčne. Če te pa zanima, pa za 2008. Samo za nepremičnine in premičnine velja trenutno stanje.
Se opravičujem, vendar odgovora nisem našla. Je še potrebno vlogi za znižano plačilo vrtca prilagat fotokopije dohodninskih odločb, ali odaš le vlogo in jih občina sama poišče na DURSU?

Pozdrav,
Mojca
Pozdravljene,

pred nekaj meseci sem kupila avtomobil preko leasinga. Ali moram v letošnjo vlogo za znižanje plačila vpisati vrednost tega avtomobila, ki bo moj šele čez 3 leta?
Hvala za odgovor
Navedeno
mojcaP

Se opravičujem, vendar odgovora nisem našla. Je še potrebno vlogi za znižano plačilo vrtca prilagat fotokopije dohodninskih odločb, ali odaš le vlogo in jih občina sama poišče na DURSU?

Pozdrav,
Mojca

Poglej tretje sporočilo nad tvojim, tam je odgovor. (No, pa še tu: Ne, ni treba).
Pozdravljeni!

Imam vprašanje v zvezi z vlogo za znižano plačilo vrtca.
Sem brezposelna in na ZPIZ-u.(III. kat.). Prejemam nadomestilo iz ZPIZa in me zanima kaj naj napišem v rubriko IV. -podatki o statusu. Ali naj napišem samo brezposelna, al kako? In še to: v rubriki VIII. Podatki o pokojninah.. Ali naj vpišem mojo nadomestilo ( ampak to ni pokojnina)?

Vem, da je moje vprašanje zmedeno, pa vendar: lepo prosim kogar koli za malce pomoči, ker ne vem, na koga naj se obrnem. Naj povem, da sem že klicala na našo občino, kjer sem dobila odgovor za bruhat.. Da si naj malo bolj preberem itd...

Za vašo pomoč se že vnaprej iskreno zahvaljujem,
Navedeno
SaLu

Pozdravljene,

pred nekaj meseci sem kupila avtomobil preko leasinga. Ali moram v letošnjo vlogo za znižanje plačila vpisati vrednost tega avtomobila, ki bo moj šele čez 3 leta?
Hvala za odgovor

Ne, če je lastnik lizingodajalec...
Danes smo prejeli novo odločbo o plačilu vrtca, zaradi katere sem precej slabe volje, in bi potrebovali nasvet. V vlogi za znižano plačilo smo uveljavljali stanovanjski kredit (ki so nam ga upoštevali), obenem pa smo navedli, da se je finančno stanje naše družine precej spremenilo, saj sem sama od septembra prijavljena kot brezposelna na zavodu za zaposlovanje. Še za ta mesec bom sicer dobila nadomestilo, ki pa je nizko. V odločbi so upoštevali samo stanovanjski kredit, drugače pa podatke o dohodkih za leto 2008. Z novo odločbo so nas uvrstili celo razred više kot s tisto, ki smo jo prejeli septembra, čeprav so moji dohodki veliko nižji.
Glede na zdajšnjo določbo se mi zdi, da tudi v prejšnji niso natančno upoštevali našega finančnega stanja, samo za nazaj se ne moremo pritožiti. Zanima me pa, kaj lahko storimo v tem primeru. Dohodkov imamo res precej manj, ko izgubim nadomestilo, bom še brez tega, in položnico za vrtec bi res težko zmogli. Zdi se mi, da bi morali upoštevati naše zdajšnje finančno stanje. Bi naši pritožbi ugodili?
Nimate kaj izgubit, če se pritožite. Če so vsaj malo življenjski, bodo pritožbi ugodili.
Saj moramo tudi mi takoj sporočiti, če dobiš službo in nisi več brezposelen. To takoj upoštevajo, jaz sem še celo za 2 meseca nazaj dobil poračun, ker smo pozabili sporočiti.
Imam vprašanje na temo s.p. in izračuna plačila za vrtec za kolegico - če ima kdo izkušnje...

Torej, zanima me, kako se naredi izračun, če je bil s.p odprt proti koncu leta (prej brezposelna), mož ima normalno plačo skozi celotno leto. Iz davčnega obračuna je potem razvidna tudi izguba za tistih prvih par mesecev poslovanja.
Ali potem gledajo možev dohodek + osnovo za prispevke za sp torej osnovo cca.597€/mesec (ki so bili od min. plače) + oz. - izguba? Ali te prispevke in izgubo preračunajo na letno raven ali upoštevajo samo za tistih par mesecev? Ali izgubo sploh upoštevajo?

Posim, če ima kdo izkušnje....

HVALA!
Celjanke, ste že dobile odločbe?
Živijo,
jaz sem ga pa zamočila na kvadrat oz.kubik..... Ko sem dobila odločbo, sem jo "založila", sedaj pa sem dobila položnivo in - ŠOK!!!!! Spomnila sem se na odločbo, ki sem jo - mimogrede - dobila že pred 18-imi dnevi!!!! Problem je, ker si nisem skopirala vloge za znižano plačilo vrtca in ne vem točno, kaj sem pisala pod premoženje, da mi dvigne plačilo za 3 plačilne razrede. Dohodek mi ga gotovo ne, na odločbi piše, da premoženje presega 125.000 eur. Ma skoraj prepričana sem, da jaz nisem pisala takih cifer.
Kaj lahko naredim, glede na to, da sem zamudila rok pritožbe? Je sploh še mogoče karkoli narediti?
Čisto sem obupana, saj ne vem, kako bomo zmogli plačevati položnice.
Navedeno
kinčka

Živijo,
jaz sem ga pa zamočila na kvadrat oz.kubik..... Ko sem dobila odločbo, sem jo "založila", sedaj pa sem dobila položnivo in - ŠOK!!!!! Spomnila sem se na odločbo, ki sem jo - mimogrede - dobila že pred 18-imi dnevi!!!! Problem je, ker si nisem skopirala vloge za znižano plačilo vrtca in ne vem točno, kaj sem pisala pod premoženje, da mi dvigne plačilo za 3 plačilne razrede. Dohodek mi ga gotovo ne, na odločbi piše, da premoženje presega 125.000 eur. Ma skoraj prepričana sem, da jaz nisem pisala takih cifer.
Kaj lahko naredim, glede na to, da sem zamudila rok pritožbe? Je sploh še mogoče karkoli narediti?
Čisto sem obupana, saj ne vem, kako bomo zmogli plačevati položnice.

Možno je tudi, da si "pozabila" vpisat premoženje. Štejejo pa vse nepremičnine, v katerih ne stanujete ali pa iz davčne napovedi ni razvidno, da se jo daje v najem, plus premičnine kot so jahte in avtomobili ter vrednosti papirji ter lastnini deleži. Za vsakih 42.000 € vrednosti le-teh, ti dvignejo plačilo za en razred. Seveda DURS te podatke ima in jih na občinah tudi preverjalo.

Pri avomobilih je pa tako, da se do določene vrednosti ne šteje, razlika se pa dodaja tem zneskom. A si morda napisala eno ničlo preveč pri vrednosti avtomobila?
Navedeno
maksima57

Imam vprašanje na temo s.p. in izračuna plačila za vrtec za kolegico - če ima kdo izkušnje...

Torej, zanima me, kako se naredi izračun, če je bil s.p odprt proti koncu leta (prej brezposelna), mož ima normalno plačo skozi celotno leto. Iz davčnega obračuna je potem razvidna tudi izguba za tistih prvih par mesecev poslovanja.
Ali potem gledajo možev dohodek + osnovo za prispevke za sp torej osnovo cca.597€/mesec (ki so bili od min. plače) + oz. - izguba? Ali te prispevke in izgubo preračunajo na letno raven ali upoštevajo samo za tistih par mesecev? Ali izgubo sploh upoštevajo?

Posim, če ima kdo izkušnje....

HVALA!

Izgube se ne upošteva.
Pri možu se upošteva povprečni dohodek iz leta 2008. Pri prijateljici povprečje zadnjih treh mesecev, v njenem primeru najbrž minimalna bruto osnova.
Torej: moževa povprečna plača + cca. 597 € / št. družinskih članov.
Upam, da nisem prepozna.
LP
Navedeno
kinčka

Živijo,
jaz sem ga pa zamočila na kvadrat oz.kubik..... Ko sem dobila odločbo, sem jo "založila", sedaj pa sem dobila položnivo in - ŠOK!!!!! Spomnila sem se na odločbo, ki sem jo - mimogrede - dobila že pred 18-imi dnevi!!!! Problem je, ker si nisem skopirala vloge za znižano plačilo vrtca in ne vem točno, kaj sem pisala pod premoženje, da mi dvigne plačilo za 3 plačilne razrede. Dohodek mi ga gotovo ne, na odločbi piše, da premoženje presega 125.000 eur. Ma skoraj prepričana sem, da jaz nisem pisala takih cifer.
Kaj lahko naredim, glede na to, da sem zamudila rok pritožbe? Je sploh še mogoče karkoli narediti?
Čisto sem obupana, saj ne vem, kako bomo zmogli plačevati položnice.

Predlagam, da greš na Občino in zahtevaš vpogled v svojo vlogo. Tudi če je pritožbeni rok minil, imaš pravico do vpogleda v svojo zadevo. Tam vprašaj od kje tisti podatek o premoženju. Potem pa javi in ti bom svetovala naprej ;) Srečno!
kaj pa prodaja nepremičnine

Re: Znižano plačilo vrtca - VSE na to temo in še kaj :)

02.03.10 17:52

V letu 2009 sem prodala nepremičnino in tudi plačala dobiček iz kapitala. Zanima me, ali se bo ta dobiček tudi prištel k mojim dohodkom, ko bodo računali višino za plačilo vrtca?

Kaj pa otroški dokladi? Ali se tam tudi upošteva?
Hvala!
Jaz bi tudi imela eno vprašanje. Otrok bo šel septembra v šolo. Ker smo padli v 7. plačilni razred bi otroka čimpreje izpisala iz vrtca. Če ga izpišem 15. v mesecu ali se mi za ta mesec obračuna polna cena vrtca - minus dnevi ko otroka ni bilo (1,05 Eur / dan) ali 1/2 cene vrtca? Če kdo ve hvala za odgovor.
Navedeno
vrtičkar

Jaz bi tudi imela eno vprašanje. Otrok bo šel septembra v šolo. Ker smo padli v 7. plačilni razred bi otroka čimpreje izpisala iz vrtca. Če ga izpišem 15. v mesecu ali se mi za ta mesec obračuna polna cena vrtca - minus dnevi ko otroka ni bilo (1,05 Eur / dan) ali 1/2 cene vrtca? Če kdo ve hvala za odgovor.

Oj, jaz sem ga tudi izpisala 15. v mesecu in sem dobila račun samo za pol meseca.
Polovica meseca. Je pa določeno tudi, kakšen je odpevedni rok, ponavadi moraš javit 30 dni prej in s tem prekinit pogodbo.
Jaz a sedaj vidim, da bomo ob 20 točk, ler nismo omeli prijavljenega stalnega prebivališča do pravega datuma :(
Pa v Lj s partnerjem začasno prijavljena živiva že 3 leta, ob nakupu stanovanja smo pa dobili stalno prebivališče, a se lahko pobriševa pod nosom.

Pravice ni in je nikdar ne bo, velike ribe vedno male žro...
Pozdravljene,

mene pa zanima, če ti samo stanovanjski kredit lahko zniža razred? Gre namreč za to, da bova z možem vzela gotovinski kredit za izplačilo brata od hiše v kateri živimo. Ali ima katera podobne izkušnje oz. ali se da mogoče na banki kaj dogovorit oz. na občini glede tega. Gre pa za kar precejšnjo vsoto...

Hvala za vsako info in lep dan!!
Ampak vidva bosta odkupila del hiše, v katgeri že živite oziroma do zdaj že imata del nepremičnine? Ker če je tako, potem vama nikakeršen kredit ne pomaga, saj ne rešujeta prvega stanovanskega problema.
Mene pa zanima, kako je s tem-če npra otroka sedaj ne prijaviš v vrtec, bi ga pa želel prijaviti npr. oktobra. Ali ga vzamejo, če imajo še prostor?
Če želiš otroka vpisati v vrtec v šolskem letu 2010/11, potrebuješ vlogo zdaj. Tam navedeš, da želiš vpis oktobra 2010. Če želiš to zato, ker se ti izteče porodniška kasneje, je to OK, drugače ga pa vpišeš s 1.9. in do takrat uporabiš poletno rezervacijo (vsaj v MOL to gre).

Če pa prijave ne oddaš zdaj, pa lahko septembra seveda pokličeš in vprašaš, če prostor je. Potem se pa dogovoriš za vpis na želeni datum.
Želim izračunati ceno vrtca-sept.2010 gre v vrtec, pa ne vem ali vnašam dohodke , ki smo jih imeli v letu 2009 a ne? Ali moram upoštevat tudi regres za dopust? Ali gledam v izračunu za dohodnino oznako 1101 ali h gledam spodaj pod št. 1 kjer so skupaj dohodki?
Do 15.8. boš oodala podatke za leto 2008. Če te skrbi, da boš vnesla napačne, potem pač označi, da naj podatke pridobijo sami.

Štejejo pa vsi prihodki, plača, porodniška, bolniška, regres, dividende, doda se pa še vrednost premičnin in nepremičnin vključno za avtom, delnicami. Pri tem greš za vaskih 42.000€ v en višji razred, pri avtu pa se vzame samo razlika od dovoljene vrednosti prvega avto.

Potem boš morala pa do 15.11. oddajat podtke za 2009, ki bodo veljali naslednje koledarsko leto.
Mene pa zanima, če kdo ve, kako je v Lj s popoldanskimi in izmeničnimi vrtci. Naval, ali je lahko priti v skupino? (kljub temu, da vloge nismo oddali-npr, da varuška odpove in želimo oktobra začeti z vrtcem)? Hvala!
Navedeno
"vse na temo"

Mene pa zanima, če kdo ve, kako je v Lj s popoldanskimi in izmeničnimi vrtci. Naval, ali je lahko priti v skupino? (kljub temu, da vloge nismo oddali-npr, da varuška odpove in želimo oktobra začeti z vrtcem)? Hvala!

Če vloge niste oddali in želite v jaslično skupino, boste na vrsti po celotni čakalni listi, torej čez leto in več.

Če pa želite vpisat otroka v predšolsjko skupino, je to že zdaj mogoče v skoraj vseh vrtcih. Za dvoizmenske pa vem, da so na Ledini, pa Vodmat enota KC, pa še kakšen najbrž.
Draga Topsy, vidim, da se precej spoznaš na vrtčevske zadeve. BI bilo možno, da ti postavim vprašanje na mail? Ti imaš svejga skritega, zato bi prosila, če bi mi lahko poslala naslov na orhidreja@gmail.com. Hvala!
Navedeno
"za topsy"

Draga Topsy, vidim, da se precej spoznaš na vrtčevske zadeve. BI bilo možno, da ti postavim vprašanje na mail? Ti imaš svejga skritega, zato bi prosila, če bi mi lahko poslala naslov na orhidreja@gmail.com. Hvala!

Najlažje je preko zasebnega sporočila, drugače pa pošljem mail.
Na vlogi za znižano plačilo vrtca moram vpisati zadnje tri bruto plače, ker prejšnje leto nisem bila vseh 12 mesecev zaposlena. Imam pa s.p., ali potem tukaj sploh kaj vpišem?

Vnaprej hvala!
Panika!
Prejle sem govorila s sodelavko.
Jaz; Ja, letos sem pa končno dobila vrtec.
Ona; Ja super. A vlogo za znižanje plačila si že oddala?
Jaz; Ne. A bi že mogla?
Ona; Ja, to bi pa že tut mogla...če nisi že prepozna za letos :-(
Jaz; Ja kako, sej sem pred 14 dnevi šele dobila pogodbo, da je sprejet.
Ona; Ja pozanimi se, če ni že prepozno.

Punce, prosim dejte mi povedat. Do kdaj moram oddat.
1.9. gre triletnik prvič v vrtec
Hvala... pa ne bit hude:-)
Živjo,
tudi moja gre letos prvič v vrtec. Kakor jaz razumem, je treba tisto vlogo dat vsaj 15 dni pred vstopom, torej do 15.08., s podatki dohodkov iz leta 2008. Po novem letu pa je ponovno potrebno dat vlogo (rok od 01.01 do ?), s podatki o dohodkih za leto 2009. Če nisem prav razumela, me prosim popravite. Hvala.
Lucija
Dober večer,
Noddy, nič ni zamujenega. Vloga se, če gre otrok prvič v vrtec, odda najkasneje 15 dni pred vstopom v vrtec. Prilagati ni treba nobenih dokazil, razen, če v letu 2008 nista bila z možem zaposlena neprekinjeno vseh 12 mesecev ( v tem primeru priložiš vlogi potrdilo delodajalca o zadnjih treh plačah). Odločba bo veljala do 31. 12. 2010.
Do 15. 11. pa je treba oddati vlogo za naslednje leto.
Torej, brez panike in lep večer!
Kimy
Pozdravljeni!

Izpolnjujem vlogo za znižano plačilo pa imam eno vprašanje.

Oče otroka je bil v letu 2008 zaposlen do 31.7., potem je dobil odpoved iz poslovnih razlogov (prehenanje firme), potem pa se je na novo zaposlil z 1.9. Katera dokazila oz. potrdila o zadnjih 3 plačah moram torej priložiti?

Hvala že vnaprej za odgovor!
Sem lastnica stanovanja, ki se oddaja. V informativnem izračunu dohodnine tega niso upoštevali, zato sem dala ugovor in vpisala najemnino. Kako je zdaj z vlogo za znižano plačilo vrtca pri rubriki VII? Tam piše, da če se stanovanje oddaja, se vpiše NE pri rubriki ali ste lastnik še kakšne nepremičnine, ker se vse všteje kot prihodek od najemnine. Skrbi me samo, ker pri informativnem izračunu za dohodnino to še ni bilo upoštevano, odgovora na ugovor pa še nisem dobila. Kaj naj torej vpišem, vrednost nepremičnine ali da se stanovanje oddaja? Upam, da sem napisala razumljivo. Hvala za odgovor.
Stamnovanje, ki se oddaja, se ne upošteva pro izračunu. Če si na davčno papirje oddala pravočasno, jih davčna ima, ti pa imaš tudi potrdilo, s katerim boš po potrebi lahkol ugovarjana na izračun. Ti pa povem, da ga ne boš imela pred oktobrom.
Hvala, Topsy. Torej bom vpisala NE- nisem lastnica nepremičnine, ker se stanovanje oddaja. Lep pozdrav in še enkrat hvala.
Pozdravljeni,

tudi jaz bi imela eno vprašanje na to temo. Vlogo za znižano plačilo vrtca sem že oddala, iz občine sem pa ravno dobila odločbo.Tudi moj otroček gre prvič v vrtec.
Prihodki se gledajo za leto 2008, to pomeni da gredo prihodki iz leta 2008 deljeno z dva (ker sva bila samo midva s partnerjem), ker se je otrok rodil v letu 2009, a ni potem takoj višji razred ravno zaradi enega člana manj (prihodki so isti, število članov se šele v letu 2009 poveča)????
Ali mogoče že gledajo za vse tri člane?

Če kdo ve, mi lahko razloži?

Hvala
Očitno že imaš odločbo. Dobro jo preberi in preveri vse številke.. V njej boš našla tudi bruto mesečni dohodek na družinskega člana, ki pa velja za vse tri. Potem imaš pa lestnico, v kateri razred padete. Tudi če bi imeli recimo dvojčka, ni nujno, da bi avtomatično padli v nov razred.

Nujno pa preračunaj, kaj so vam vzeli. Predvidevam, da imaš kopijo oddane vloge. Seštej vse bruto zneske (brez vseh olajšav, upoštevaj tudi regres in ostale zadeve (recimo dividende in obresti) na letni ravni. Potem pa to deli z 12 in s 3 in boš dobila povrečni znesek na družinskega člana an mesec. Potem pa poglej, v katerem razredu si. Sploh pa so glede tega navodila pri vlogi kar lepo jasna.
sicer moje vprašanje ne paše ravno sm, pa vseeno, upam da mi lahko kdo odgovori -
septembra gresta otroka v vrtec, kdaj je treba obvestit CSD, zaradi dokladov (do sedaj nista bila v vrtcu in so bili večji)? A se samo javi preko telefona, ali je treba oddat novo vlogo?
Aha, vidiš, jaz pa o tem nisem niti razmišljala. Sicer mi otroški poteče oktobra, ampak imaš prav, najbrž jih bo treba obvestit, da gre otrok v vrterc s 01.09. Tiste, ki se bolj spoznate - ali jih je potrebno seznanit, da je sprememba s septembrom ali šele takrat, ko ti odločba o otroškem poteče? Hvala,
Lucija
Sem klicala na CSD in preverila - ja, če gre otrok prvič v vrtec zdaj septembra, je potrebno do konca avgusta oddati novo vlogo za otroški dodatek, s podatki o prihodkih za leto 2009.
Lucija
Jaz sem lani obnovila vlogo sredi leta, ko mala ni bila v vtrcu. Septembra je dobila mesto, pa so mi na CSD-ju poveali, da naj javim samo davčne od obeh pa mailu, pa sem dobila novo odločbo. To je najbrž zato, ker so že imeli podatke za pravo leto.

Drugače je pa to sprememba, ki jo je treba javit v 15 dnevih, torej uradno do 15.9. Nova odločba bo veljala spet eno leto.
Topsy, zanimivo. Gospa na CSD je bila zelo odločna, da moram to storiti do konca avgusta in nič kasneje. Mi gremo namreč šele sedaj na LD in se mi res sedaj s tem ne ljubi ukvarjat (njej sem rekla, da bomo odsotni), ampak je gospa vztrajala.
Otroški dodatek, nakazan ta mesec - a je to za prejšnji mesec ali za tekoči mesec? Hvala,
Lucija
Ženske!

tako je s temi vrtci:

tiste, kidelate in ste se po možnosti izšolale za sedmo stopnjo ali več in si ustvarjate ali gradite nov dom, ste pač v zosu, tako kot jaz, žal.

Država podpira tiste, ki imajo cel dan čas sedeti pred blokom s čikom v roki, otroke jim preživlja država, pa imajo na koncu socialne pomoči in vseh otroških dodatkov toliko ali pa več kot vi plače, da se vam ni splačalo hoditi v šolo, da bi lažje živele!
Štekate! Po možnosti z umetnimi nohti in gastra cotami in frezerka in pedikerka enkrat tedensko. Po otroke pa v vrtec pet minut preden ga zaprejo. Na morje pa tudi grejo za mesec dni, ker njen (s katerim imata sodno urejeno preživljanje- 100 evrov po kljunu) dela na črno v Nemčiji. Revček ubogi je prijavljen pri starših,živi pa z njo in deco.

Bla, bl. Vse ki tako pridno skrbite, da bi imele zmanjšano plačilo vrtca čimbolj, dober nasvet: na center za socilano delo kot uboga mati samohranilka, na občino po zdravstveno zavarovanje, vrtec in znižano stanarino. Pa enkratno državno pomoč, da boste lahko šele na morje"

V zsu smo, a veste. Najbloje bi bilo bit brez službe...
Navedeno
terminatorka

Ženske!

tako je s temi vrtci:

tiste, kidelate in ste se po možnosti izšolale za sedmo stopnjo ali več in si ustvarjate ali gradite nov dom, ste pač v zosu, tako kot jaz, žal.

Država podpira tiste, ki imajo cel dan čas sedeti pred blokom s čikom v roki, otroke jim preživlja država, pa imajo na koncu socialne pomoči in vseh otroških dodatkov toliko ali pa več kot vi plače, da se vam ni splačalo hoditi v šolo, da bi lažje živele!
Štekate! Po možnosti z umetnimi nohti in gastra cotami in frezerka in pedikerka enkrat tedensko. Po otroke pa v vrtec pet minut preden ga zaprejo. Na morje pa tudi grejo za mesec dni, ker njen (s katerim imata sodno urejeno preživljanje- 100 evrov po kljunu) dela na črno v Nemčiji. Revček ubogi je prijavljen pri starših,živi pa z njo in deco.

Bla, bl. Vse ki tako pridno skrbite, da bi imele zmanjšano plačilo vrtca čimbolj, dober nasvet: na center za socilano delo kot uboga mati samohranilka, na občino po zdravstveno zavarovanje, vrtec in znižano stanarino. Pa enkratno državno pomoč, da boste lahko šele na morje"

V zsu smo, a veste. Najbloje bi bilo bit brez službe...


...........se strinjam z vašim navedenim terminatorka,.............
Navedeno
terminatorka
Ženske!

tako je s temi vrtci:

tiste, kidelate in ste se po možnosti izšolale za sedmo stopnjo ali več in si ustvarjate ali gradite nov dom, ste pač v zosu, tako kot jaz, žal.

Država podpira tiste, ki imajo cel dan čas sedeti pred blokom s čikom v roki, otroke jim preživlja država, pa imajo na koncu socialne pomoči in vseh otroških dodatkov toliko ali pa več kot vi plače, da se vam ni splačalo hoditi v šolo, da bi lažje živele!
Štekate! Po možnosti z umetnimi nohti in gastra cotami in frezerka in pedikerka enkrat tedensko. Po otroke pa v vrtec pet minut preden ga zaprejo. Na morje pa tudi grejo za mesec dni, ker njen (s katerim imata sodno urejeno preživljanje- 100 evrov po kljunu) dela na črno v Nemčiji. Revček ubogi je prijavljen pri starših,živi pa z njo in deco.

Bla, bl. Vse ki tako pridno skrbite, da bi imele zmanjšano plačilo vrtca čimbolj, dober nasvet: na center za socilano delo kot uboga mati samohranilka, na občino po zdravstveno zavarovanje, vrtec in znižano stanarino. Pa enkratno državno pomoč, da boste lahko šele na morje"

V zsu smo, a veste. Najbloje bi bilo bit brez službe...

zakaj pa potem nisi doma?
Pozdravljeni,ker sem čisto nova pri tej temi in z dojenčkom v roki nimam časa pregledovati zakonodaje, bi zastavila sledeče vprašanje.. Prvega otroka nameravamo vključiti v jasli s 1.9.2011. Zanima me do kdaj je potrebno oddati vlogo za znižano plačilo vrtca in dohodki za katero leto se upoštevajo za izračun 2011? Ali sem prav razumela, da to vlogo lahko odda vsak, če jo ne pa plača 80% polne cene vrtca? HvALA
Njprej boš marca 2011 oddala prošnjo za vpis. Če bosta sprejeta boš do 15.8.2011 oddala vlogo, ki ti bo potem povedala razred plačila za leto 2011. Upoštevali pa se bodo prilivi iz leta 2009. Potem pa boš do 15.11. spet oddala za leto 2012. Ko se bodo upoštevali iz leta 2010.
Kakšno vlogo pa moram oddati jaz, glede na to, da gre starejši otrok drugo leto v šolo, za mlajšo pa trenutno ne plačujem nič?

Hvala in lp
Navedeno
moonover
Kakšno vlogo pa moram oddati jaz, glede na to, da gre starejši otrok drugo leto v šolo, za mlajšo pa trenutno ne plačujem nič?

Hvala in lp

Za začetek predlagam, da dobro prebereš vlogo. V njej lepo piše, da gre za plačilo za celotno koledarsko leto. Glede na to, da bo starejši od jan do avgusta v vrtcu, moraš do 15.1. normalno oddat vlogo za oba. Ko bo starejši jeseni šel v šolo, boš avtomatično dobila novo odločbo, ki bo veljala do konca leta. Boš pa v enem plačilnem rezredu višje kot je bil starejši dosedaj.
Sem šla potem malo brat in sem res izpolnila vlogo kot doslej, se pravi za starejšega za celo drugo leto, za mlajšo pa spodaj pri oprostitvi plačila vrtca.

lp
Še mene nekaj zanima, naredila sem print vloge, sedaj pa vidim, da je drugačna kot lani? Pa še navodil ni zraven?
stara: http://www.mss.gov.si/si/delovna_podrocja/predsolska_vzgoja/dokumentacija/
nova oziroma dugačna: http://med.over.net/javne_datoteke/novice/datoteke/7434-vloga_znizano_placilo.pdf

prosim za pomoč...
Je potrebno za drugega otroka v vrtcu posebej oddajati vlogo za oprostitev ali to oni avtomatično odločijo na podlagi vloge za znižano plačilo?
Navedeno
ne bi vedel
Je potrebno za drugega otroka v vrtcu posebej oddajati vlogo za oprostitev ali to oni avtomatično odločijo na podlagi vloge za znižano plačilo?

A si ti sploh prebral vlogo? Na njej namreč vpišeš vse otroke, ki so v vrtcu. Vloga je za vse samo ena.
Navedeno
Topsy
Navedeno
ne bi vedel
Je potrebno za drugega otroka v vrtcu posebej oddajati vlogo za oprostitev ali to oni avtomatično odločijo na podlagi vloge za znižano plačilo?

A si ti sploh prebral vlogo? Na njej namreč vpišeš vse otroke, ki so v vrtcu. Vloga je za vse samo ena.

Poglej draga/i moj...ni treba biti žaljiv. Vlogi sta pač 2 in iz njih ni eksplicitno razvidno, da bo občina izdala 2 odločbi.
Navedeno
ne bi vedel
Navedeno
Topsy
Navedeno
ne bi vedel
Je potrebno za drugega otroka v vrtcu posebej oddajati vlogo za oprostitev ali to oni avtomatično odločijo na podlagi vloge za znižano plačilo?

A si ti sploh prebral vlogo? Na njej namreč vpišeš vse otroke, ki so v vrtcu. Vloga je za vse samo ena.

Poglej draga/i moj...ni treba biti žaljiv. Vlogi sta pač 2 in iz njih ni eksplicitno razvidno, da bo občina izdala 2 odločbi.

Glede na nick predvidevam, da odgovarjam moškemu.

Prvič: Ne vem od kod vam ideja, da sta vlogi dve. Tako je bilo samo prvo poletje (dve leti nazaj), potem pa se je uveljavila enotna vloga za vse otroke, ki so vključeni v vrtec.

Drugič: Kakšno vlogo ste pa oddali lani?

Na portalu e-prave so vse vloge, tudi nova za znižano plačilo. In na koncu so tuudi navodila.

Veliko sreče pri prebiranju in izpolnjevanju.
Navedeno
ne bi vedel
Je potrebno za drugega otroka v vrtcu posebej oddajati vlogo za oprostitev ali to oni avtomatično odločijo na podlagi vloge za znižano plačilo?

Ampak , oprostite, no - ČE bi sploh pogledali vlogo, katere link je gor prilepljen in ČE ste vsaj polovično pismeni, bi lahko prebrali tole:
II. Uveljavljam znižano plačilo vrtca za otroka:.....
III. Uveljavljam oprostitev plačila vrtca za otroka:.....

V razmaku manj kot 5 cm eno pod drugim. Je lažje napisat sporočilo na forum, kot kliknit priložen link in si vzet 5 sekund za branje vloge?
Navedeno
ampak vseeno
Navedeno
ne bi vedel
Je potrebno za drugega otroka v vrtcu posebej oddajati vlogo za oprostitev ali to oni avtomatično odločijo na podlagi vloge za znižano plačilo?

Ampak , oprostite, no - ČE bi sploh pogledali vlogo, katere link je gor prilepljen in ČE ste vsaj polovično pismeni, bi lahko prebrali tole:
II. Uveljavljam znižano plačilo vrtca za otroka:.....
III. Uveljavljam oprostitev plačila vrtca za otroka:.....

V razmaku manj kot 5 cm eno pod drugim. Je lažje napisat sporočilo na forum, kot kliknit priložen link in si vzet 5 sekund za branje vloge?

Nič vam ne oprostim, ker pišete neumnosti (še posebej je zanimiva fraza polovična pismenost....). Točno sem pregledal celotno zadevo, vendar enostavno obstajati 2 vlogi in ni jasno razvidno ali je potrebno izpolniti 2 ali je dovolj ena, obe vlogi pa sta objavljeni med uradno dokumentacijo.

http://www.mss.gov.si/fileadmin/mss.gov.si/pageuploads/zakonodaja/Veljavni/Vrtci/Vloga_oprostitev_placila_vrtci_31_7_08.doc

http://www.mss.gov.si/fileadmin/mss.gov.si/pageuploads/podrocje/vrtci/doc/Vloga_znizano_placilo_31_7_08.doc
Navedeno
Topsy

Glede na nick predvidevam, da odgovarjam moškemu.

Prvič: Ne vem od kod vam ideja, da sta vlogi dve. Tako je bilo samo prvo poletje (dve leti nazaj), potem pa se je uveljavila enotna vloga za vse otroke, ki so vključeni v vrtec.

Drugič: Kakšno vlogo ste pa oddali lani?

Na portalu e-prave so vse vloge, tudi nova za znižano plačilo. In na koncu so tuudi navodila.

Veliko sreče pri prebiranju in izpolnjevanju.

Glede na nick ne predvidevam ničesar, kajti verjetno niste žival http://en.wikipedia.org/wiki/Topsy_%28elephant%29.

Prvič : vlogi sta dve http://www.mss.gov.si/si/delovna_podrocja/predsolska_vzgoja/dokumentacija/ 1 odstavek in 4 odstavek

Drugič : letos sem oddal samo tisto iz prvega odstavka

Hvala za dobre želje.
Bodimo si na jasnem. Trenutno veljavna je samo druga vloga, na kateri se vpiše vse otroke, ki hodijo v vrtec, tudi v različne.

Poglej, kateri datum je na kateri vloge, pa bo lažje.
Navedeno
Topsy
Bodimo si na jasnem. Trenutno veljavna je samo druga vloga, na kateri se vpiše vse otroke, ki hodijo v vrtec, tudi v različne.

Ok, bo potrebno opozoriti priostoje organe, da neveljavno vlogi zbrišejo iz uradnega portala.

Navedeno
Topsy

Poglej, kateri datum je na kateri vloge, pa bo lažje.

Na obeh vlogah je enak datum, tako da is s tem ne bo nihče pomagal...
Ne bi vedel, bom jaz odgovorila brez zmerljivk. Včasih res ne vem , ali ne tako težko nekaj povedati z lepo besedo.

Res sta dve vlogi in imate prav. Prva vloga, navedena na spletni strani ministrstva za šolstvo (vloga za oprostitev plačila....), se oddaja takrat, ko je en otrok družine že v vrtcu, imate veljavno odločbo, vstopa pa drug otrok - občina izda novo odločbo za oba otroka.
Vlogo za znižano plačilo vrtca (obrazec VRT 1 ali 1,82) pa boste oddali, če gresta oba otroka hkrati v vrtec ali zdaj (do 15. 11.), ko se vlagajo vloge za naslednje koledarsko leto. Na to navedeta oba otroka (odda se samo ta vloga).
Če še kaj ni jasno, se oglasite
Lep dan,
Kimy
Navedeno
kimy
Če še kaj ni jasno, se oglasite
Lep dan,
Kimy

Hvala, sedaj je vse jasno.
Imam eno, vprašanje:

zaposlena sem od leta 2008. V juniju letos sem dobila v isti firmi za stalno, ker sem napredovala, se mi je povišala tudi plača.

Ali sem zdaj to dolžna kje navesti ali ne? Kolker sem brala nikjer ne piše, me je pa danes kolegica "okregala", da sem dolžna to javit. Pa saj se bo to upoštevalo drugo leto, a ne?

Morda kje že piše, ne me kregat, če sem spregledala. Hvala za odgovor.
Živjo,
ali ste v LJ že dobile odločbe za letošnje leto? Prijateljica mi je povedala, da jo je ona že, takoj v začetku januarja, njena prijateljica pa tudi. Pri nas ni še nič. Hvala za odgovore.
Lucija
Nič nisi dolžna javljati da so ti plačo zvišali
Saj zdaj nimam kaj, kar je je, samo kar duši me, koliko bom morala doplačati...
Leto in pol se je vlekel ločitveni postopek, ker je bilo kao sporno skrbništvo nad otroki. Otroci so živeli ves čas z mano, vsi v vrtcu in ker je imel "bivši" enormno plačo, sem za starjšega plačevala ves ta čas najvišjo možno ceno (70%), čeprav preživnine nisem prejemala, bila uradno še vedno poročena in sta se šteli obe plači. na tem forumu potem po enem letu zasledim, da se da "dogovorit" in res grem oktobra predlani na občino, da kar odnesem vlogo za znižano plačilo vrtca in oprostitev plačila za še dva otroka in povem kje je težava. Brez težav so vzeli kopijo ločitvene tožbe, "moža" nisem vpisala. Za tisto leto mi do konca leta zneska vrtca niso znižali, sem pa potem za leto 2010 dobila seveda občutno nižji obrok (30%). In ptem se je pa še ločitven postopek odvrtel ekspresno in februarja dosežena poravnava in določitev preživnine. In jaz ne vem, kako zblojena sem bila, imela v glavi, da se odajajo tako ali tako podatki o dohodkih/prejemkih za preteklo leto, da spreembe nisem javila na občino (tj. da prejemam prežiovnino). Seveda za letos sem, kjer sem šele res prebrala, da je treba javit tako spreembo. Zdaj sem pa vsa prestrašena, ker kaj, bom dobila "poračun za 11 mesece, pa še zamudne obresti? ja, vem, očitno jih bom, ker za tistih par dodatnih fičnikov padem ravno v en razred višje.
Da bom pripravljena, če ima kdo občutek, koliko pa bodo te dodatne obresti in še razlika za en razred višje za 11 mesecev?

ne me kregat, mi je že tako težko ...
Navedeno
Kap me bo
Saj zdaj nimam kaj, kar je je, samo kar duši me, koliko bom morala doplačati...
Leto in pol se je vlekel ločitveni postopek, ker je bilo kao sporno skrbništvo nad otroki. Otroci so živeli ves čas z mano, vsi v vrtcu in ker je imel "bivši" enormno plačo, sem za starjšega plačevala ves ta čas najvišjo možno ceno (70%), čeprav preživnine nisem prejemala, bila uradno še vedno poročena in sta se šteli obe plači. na tem forumu potem po enem letu zasledim, da se da "dogovorit" in res grem oktobra predlani na občino, da kar odnesem vlogo za znižano plačilo vrtca in oprostitev plačila za še dva otroka in povem kje je težava. Brez težav so vzeli kopijo ločitvene tožbe, "moža" nisem vpisala. Za tisto leto mi do konca leta zneska vrtca niso znižali, sem pa potem za leto 2010 dobila seveda občutno nižji obrok (30%). In ptem se je pa še ločitven postopek odvrtel ekspresno in februarja dosežena poravnava in določitev preživnine. In jaz ne vem, kako zblojena sem bila, imela v glavi, da se odajajo tako ali tako podatki o dohodkih/prejemkih za preteklo leto, da spreembe nisem javila na občino (tj. da prejemam prežiovnino). Seveda za letos sem, kjer sem šele res prebrala, da je treba javit tako spreembo. Zdaj sem pa vsa prestrašena, ker kaj, bom dobila "poračun za 11 mesece, pa še zamudne obresti? ja, vem, očitno jih bom, ker za tistih par dodatnih fičnikov padem ravno v en razred višje.
Da bom pripravljena, če ima kdo občutek, koliko pa bodo te dodatne obresti in še razlika za en razred višje za 11 mesecev?

ne me kregat, mi je že tako težko ...

Ne vem, jaz bi šla osebno na občino, razložila, v čem je problem - mislim pa, da ti obresti tako ali tako ne bodo zaračunali. Kakšna je razlika med razredoma, pa verjetno lahko najdeš kje na netu (ker ima vsaka občina svoje cene).
Še nekaj - od katerega dne dalje si zahtevala preživnino? Si jo v poravnavi dobila za nazaj tudi za leto 2009? Takrat si plačevala še višji znesek, kajne. Jaz bi tudi to pokazala na občini kot recimo dodaten argument proti morebitnim zamudnim obrestim (za toliko nazaj ne vem, če popravijo razred).
Upam, da se bo v redu rešilo.
maya

menjava vrtca

19.02.11 20:08

A kdo ve kako bi zamenjali vrtec?Mi že imamo vrtec, ampak nam je predaleč.A je kakšna vloga za premestitev?
Topsy 

Re: menjava vrtca

20.02.11 19:00

Navedeno
maya
A kdo ve kako bi zamenjali vrtec?Mi že imamo vrtec, ampak nam je predaleč.A je kakšna vloga za premestitev?

Daš navadno vlogo. Kakšna je bo letos se tako še ne ve. Če boste v predšolski skupini ne bi smelo biti težav, saj se število otrok v teh skupinah vsako leto povečuje.
Pozdrav!

No, da se izkašljam.... mene je pa moj partner opozarjal, da moram oddat vlogo za znižano plačilo za vrtec in js sem klicala, da preverim kako pa kaj in so mi rekli da do oktobra imamo zadeve urejen. In za mene je bila stvar rešena...nakar danes dobim položnico 277 eur, ki me je na rit vrgla! V tekočem mesecu moram pač prinesti vlogo....sam kako bomo pa tole plačli pa se mi ne sanja!!?? Kok sem jezna na sebe! Tok sem preklicarla zarad služb in oglasov in čist sem bila verjetno zblojena od vse birrokracije, da se mi je očitno res že mešalo.
Pojma nimam kam sem klicala in kaj sem spraševala, da sem tak odgovor dobila kot sem ga navedla zgoraj. Od janurja dobivam socialno zdaj maja sem ponovno vlagala, ker službe še nisem dobila to vse sem odnesla v vrtec in to imajo. Zdaj, ko premišljujem je čist možno da sem na CSD klicala in za otroški dodatek spraševala...joooj kere kretenka :(!

Je kaka možnost za oprostitev tega zneska al saj, da se ga zmanjša? Velika hvala za vsak nasvet, info. Jutri grem v vrtec in nesem vlogo sam vseeno mi kaka beseda od tu bo bolj v pomoč kot ne.
Hvala
Ali mi lahko kdo pove, kdaj dobiš odločbo o znižanem plačilu vrtca, če sem vlogo oddala do 15.8.2011?
Navedeno
m
Ali mi lahko kdo pove, kdaj dobiš odločbo o znižanem plačilu vrtca, če sem vlogo oddala do 15.8.2011?

Po mojem bi jo morala že dobiti. Verjtno se je otrok vključil v vrtec s 1.9., in bi morala že imeti odločbo, da vsaj veš v kateri razred padeš. Jaz bi na tvojem mestu poklical na občino (pri nas je za to zadolžen Oddelek za družbene dejavnosti).
Sem klicala na občino in je rekla, da še kar nekaj časa ne bo odločbe, čeprav je malček že v vrtcu. Je pogledala, smo v obravnavi in pridobivajo podatke ..... Predvidevam, da pred prvo položnico bojo vse porihtali, hihi.

Hvala vseeno, Lp
No jaz sem danes vprašala v našem vrtcu in mi je gospa rekla, da baje bodo šele v sredini novembra in potem naredijo poračun za nazaj. Očitno za njih pravila ZUP-a ne veljajo.
Navedeno
m
No jaz sem danes vprašala v našem vrtcu in mi je gospa rekla, da baje bodo šele v sredini novembra in potem naredijo poračun za nazaj. Očitno za njih pravila ZUP-a ne veljajo.

A to pomeni da morajo starši plačati za september in oktober polno ceno vrtca, potem pa dobijo nazaj? Meni se to zdi malo čudno...

Pri nas smo letos morali ob vstopu otroka v vrtec najprej oddati vlogo za znižano plačilo za leto 2011 (mislim da je bil rok 15.8.2011, nisem pa prepričan, ker sem vlogo oddal takoj po sestanku v vrtcu), do 15.11.2011 pa moramo oddati vlogo za leto 2012. Pri vas pa očitno kar novembra zračunajo še za leto 2011.
Tudi mi smo oddali vlogo do 15.8 ( to je enako za celo sLO), DANES sem pa dobila odločbo, končno. Zdaj bom mogla novo vlogo poslat, ker 3.okt začnem z novo službo, potem pa še 15.11 spet novo vlogo, jaaaajjjjj, za znoret
m tale je pa malo čudna, da bi tako pozno hodile odločbe. Že pri nas se mi je zdelo pozno, pa me je potolažila, da sem v obravnavi, haha. Kliči na upravno enoto, pa te tam pogleda v računalnik kako daleč si ........ saj mene je :)
evo sem poklicala gospo na MOL in res je, odločbe bodo prišle konec septembra, začetek oktobra. Očitno v vrtcu nimajo pojma :)
Pozdravljeni!

Z možem sva letos julija najela stanovanjski kredit za nakup hiše zavarovan s hipoteko, pred tem sva 7 mesecev živela v najemu, januarja letos pa prodala svoje stanovanje...za katerega nisva plačala davka na dobiček, ker sva bila lastnika več kot tri leta...no pa itak so to podatki ki jih bom potrebovala šele za vlogo za znižanje plačila naslednje leto.Zanima me samo ali pa najem kredita lahko kot razlog za znižanje plačila vrtca lahko uveljavljam že letos?

Hvala za kakršenkoli odgovor!
POzdravljeni!

Imam vprašanje, ki se nanaša na novo zakonodajo o plačilu vrtca.

Mi lahko kdo pove, kje bi našla informativni izračun o plačilu vrtca za leto 2012, če sploh je kje objavljen?

LP
Spoštovani!

Potrebujem nekaj informacij glede vpisa otroka v vrtec v občini Ljubljana. Imamo stalno prebivališče v Ljubljani. Prvi otrok obiskuje javni vrtec, aprila 2012 se mi izteče porodniška za drugega otroka, ki pa v javni vrtec ni bil sprejet. Ponovno vlogo sem oddala ta mesec.

Zanima me sledeče: če otroka vpišem v zasebni vrtec, ki je subvencioniran s strani občine LJ, katerega polna cena je od 490-690 EUR in vložim vlogo za znižano plačilo oziroma oprostitev plačila vrtca za drugega otroka, katero ceno bom plačala, če sedaj plačujem 20% polne cene.

Otroka bi v zasebni vrtec vpisala le za čas, dokler ne bo sprejet v javnega, to je do 1.9.2012, če bo to sploh mogoče, saj nekateri zasebni vrtci zahtevajo podpis pogodbe za najmanj eno leto.

Vljudno vas prosim za čim prejšnji odgovor, ker je prostih mest zelo malo, časa pa ne veliko.

Hvala in lep pozdrav,
Navedeno
fifi30
Spoštovani!

Potrebujem nekaj informacij glede vpisa otroka v vrtec v občini Ljubljana. Imamo stalno prebivališče v Ljubljani. Prvi otrok obiskuje javni vrtec, aprila 2012 se mi izteče porodniška za drugega otroka, ki pa v javni vrtec ni bil sprejet. Ponovno vlogo sem oddala ta mesec.

Zanima me sledeče: če otroka vpišem v zasebni vrtec, ki je subvencioniran s strani občine LJ, katerega polna cena je od 490-690 EUR in vložim vlogo za znižano plačilo oziroma oprostitev plačila vrtca za drugega otroka, katero ceno bom plačala, če sedaj plačujem 20% polne cene.

Otroka bi v zasebni vrtec vpisala le za čas, dokler ne bo sprejet v javnega, to je do 1.9.2012, če bo to sploh mogoče, saj nekateri zasebni vrtci zahtevajo podpis pogodbe za najmanj eno leto.

Vljudno vas prosim za čim prejšnji odgovor, ker je prostih mest zelo malo, časa pa ne veliko.

Hvala in lep pozdrav,

Jaz menim, da boš plačevala razliko med polno ceno javnega vrtca v Ljubljani (podatka na hitro nisem našel na spletu, je pa bila povprečna cena programov v vrtcih za 1. starostno obdobje v Sloveniji na dan 1.2.2011 456,80 €) in ceno programa, ki ga bo v zasebnem vrtcu (s koncesijo!) obiskoval 2. otrok, seveda pa boš še vedno plačevala za 1. otroka. Namreč za drugega otroka ti bo 20 % cene javnega programa plačevala občina, 80 % javnega programa ministrstvo, razliko do polne cena pa sama. Po moje, pa si v takem primeru upravičena še do znižanja plačila za 1. otroka za 1 razred, kar pomeni, da boš za prvega plačevala 10 % cene. Skupaj ti to znese nekje med 70 in 300 € (za oba). Vendar ti bodo morale pristojne službe še točno povedati, to je samo moje razmišljanje.
Pozdravljeni,

Sprejemam prijave za dnevno varstvo, ki bo potekalo od pon.-pet. med 7. in 16.00 uro oz. po dogovoru in bo namenjeno otrokom od 10. meseca do 3. leta starosti in sicer od 01.09.2012 dalje.
Lokacija: Varstvo bo potekalo v starejsi urejeni vili, prilagojeni varstvu otrok, z lastnim parkom v Domzalah.

Za prijave in informacije mi prosim pisite na Email: varstvo.marjetica@gmail.com

Lep pozdrav, Mateja, varuhinja predsolskih otrok
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 6 plus 22?