Posvojitev otroka in rejništvo

O posvojitvah v Sloveniji in tujini, izmenjava izkušenj in pogovori. Forum namenjen posvojiteljem, rejencem in posvojencem. V tem forumu lahko anonimno izrazite svoja čustva, skrbi, stiske, vprašanja, napišete svojo zgodbo in pogled na svet. Povejte, da boste (u)slišani, poiščite in dajte oporo ter pridobite upanje.
Moderatorka: Klavdija Z

UKRAJINA

avatar k i t t y
Moderator
27.01.08 23:02
SEZNAM DOKUMENTOV ZA POSVOJITEV V UKRAJINI

Na vsakem dokumentu naj bo vaše ime, priimek, točen naslov in dosegljiva številka, datum in podpis.

Seznam za tujino :

1. Prošnja za posvojitev
2. 3 izvodi dokumenta o primernosti za posvojitev
3. 2 izvoda psihocialne študije para, v kolikor je to druga posvojitev še kopija študije iz prve posvojitve
4. Pooblastilo (facsimile 1)
5. Zdravniško potrdilo
6. Certifikat o premoženju
7. Potrdilo o letnem prihodku
8. Poročni list
9. Potrdilo o nekaznovanju (ministrstvo za pravosodje in okrožno sodišče)
10. 1 kopija potnih listov (samo stran s podatki, eventuelno stran o podaljšanju in vpisani otroci . Bolj zaželjene barvne fotokopije, zelo dobre fotokopije)
11. Potrdilo o obveziNOTE :

1. Vsi dokumenti morajo biti overjeni in legalizirani (apostila). Pri legalizaciji je potrebno povedati, da so za Ukrajino.
2. Študija para moja biti apostilirana.
3. Dokumenta iz točke 6 in 7 sta lahko kopije, ki jih nato overimo in legaliziramo. Vendar morate zavodu prinesti tudi originale.
4. Vsi podpisi naj bodo čitljivi in štampiljke lepo vidne ter ravno poravnane.


** Par gre k svojemu osebnemu zdravniku na splošen pregled, kateri bo izdal potrdilo oziroma napotil par naprej na specialistične preglede, po seznamu ( spolno prenosljive bolezni, psihiater, pulmolog (s testom na TBC), splošno zdravje in narko/toksinolog), na izvidu naj bo ime in priiimek para, diagnoza in podpis s štampiljko. Poleg tega mora par narediti test na RW in HIV.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar k i t t y
Moderator
27.01.08 23:03
Predlagam, da damo izkušnje na kup. Če imate drugačen seznam ga objavite in bomo sproti dopolnjevali pravi seznam.
Dobrodošle tudi vse izkušnje, nasveti, naslovi za posvojitev v tej državi.

Mislim, da lahko na tak način močno olajšamo stvari vsem novim parom, ki se podajajo na pot mednarodne posvojitve.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petra36 09.09.09 19:13
Eto, tole poletje sem se dopisovala tudi z eno ukrajinsko organizacijo, pravijo , da niso agencija za posvojitev ampak te le spremljajo v tem procesu !Njihove storitve naj bi bile brezplačne kar ne morem verjeti !Pa tudi, da imajo vseeno v Ukrajini možnost tudi samske ženske ( spet neverjetno )
Ali lahko kdo malo pokuka na njihove strani ali pa da jih celo kontaktira pa pove kako se vam to vse zdi ?

Ukrainian Humanitarian Initiative

www.hope.ck.ua
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar k i t t y
Moderator
12.09.09 09:26
No možnost posvojitve samske osebe niti ni tako neverjetna :) Pa tudi edina država ni na srečo.

V Ukrajini potrebuješ le nekoga, ki tvoje dokumente vloži v center za posvojitev. Te organizacije sicer ne poznam. Če to počnejo oni pomeni, da prihraniš par tisoč € koliko sicer računajo ostali. Kar pa ni malo :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petra36 13.09.09 11:55
Hvala za odgovor !
Ali vam je znano kater so še države kjer bi bili postopki le tako administrativne narave , brez sodišča in dodatnih stroškov zaradi tega ?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 24.09.09 17:12
Midva z možem, čez dva dni odpotujeva v Ukrajino po otroka - prošnjo imava za dva, ki sta v sorodu.
Tukaj v Slov sva uredila vse papirje, ki so bili potrebni, dala vse prevedla v Ukrajinščino, kar pride okoli 1.000€ + vsak Apostille na našem sodišču + samoplačniški zdravstveni pregledi, ki se različno vrtijo, med 80 in 150 € za en pregled.
Zdaj se bova prvič srečala s CSD v Ukrajini in tamkajšnjim prevajalcem, ker moraš imeti uradnega prevajalca in bova videla, koliko zaračunajo njihove storitve. Šele potem lahko sporočim, točno vsoto.
Tukaj v Sloveniji je potrebno paziti, da so vsi dokumenti, kateri se prinesejo na sodišče za apostolirati, ne smejo biti stari več kot 8 dni. Nato se takoj pošlje, ker med dnem ko smo dokumente uredili in njihovim sodiščem ne sme preteči več kot 6 mesecev, ker je potrebno nato ponovno na preglede, na CSD itd.
Tako, da pri datumih se mora zelo paziti, ke se drugače stroški podvojijo.

Toliko vam zaenkrat lahko povem.


Prelep pozdrav in vsem SREČNO na tej poti.


Er.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 24.09.09 17:42
Kar se tiče sodišč, mislim, da brez sodišča ne gre - bila sem pred leti v Sarajevu in lahko vam povem, da če plačaš pod mizo ti vse uredijo, toda to je neke vrste kraja, jaz osebno imam raje uradno posvojitev - kaj veš, kje, te otroke vzamejo, morda celo ukradejo, kdo ve? Tega je na svetu vse preveč... .

Toliko, kot informacijo, kaj sva doživela.


Še to.. . Dokumentacija se vsak mesec malo spreminja, zato je potrebno vedno imeti sveže podatke.

Trenutno se potrebuje za posvojitev iz Ukrajine:

- Poročni list 2x
- kopija pasporta, vsak po 1x
- potrdilo o nekaznovanju, vsak po 1x
- Dovoljenje države za vstop posvojenega otroka 2x
- Prošnja 2x
- Pooblastilo 2x
- Zdravstveni pregledi, za vsakega 1x + izvidi (HIV in Sifilis)
- Lastništvo, premoženjsko stanje 2x
- Potrdilo o zaposlitvi in OD, vsak 1x
- Poročilo CSD, 2x
- Družinski albumEr.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 24.09.09 18:10
in

- Podpisano izjavo, da se otroka v roku 1 meseca prijavi na konzulat Ukrajine v državi SlovenijiLp,


Er.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar k i t t y
Moderator
25.09.09 12:18
Era čestitke! :)))))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petra36 28.09.09 22:16
Ja , javita kako bo šlo ! Srečno !
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 16.10.09 11:59
Vsem skupaj Ukrajinski pozdrav,

Zaenkrat je podobno tukaj v Kijevu, kakor piše v tem članku - le da s papirji v SLO nisva imela toliko težav, razen z datumi, ker na našem sodišču veljajo samo 8 dni, da jih apostolliraš, tukaj pa doživljava podobno, nekoliko drugače, srečanje z neozdravljivo bolnimi otroki - hudo - izkušnja - zdaj čakava drugi obisk... .


http://www.jana.si/druzina-in-dom/otroci-in-starsi-/Posvojitve-biznis-z-otroki.htmlLp, Era
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petra36 18.10.09 15:51
Ali sta torej v Ukrajini ??
Lepo ! Sicer pa..koliko vaju je prišla pot?
Jaz še vedno upam da bosta povedal da je na koncu vse skupaj dosti bolj poceni kakor za Rusijo ..in sevea, da so možnosti tudi za samske ženske !
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 18.10.09 21:55
Zaenkrat bi težko povedala končno ceno, ker je še ne vem. Lahko pa napišem, da v Kijevu je hotel na noč zelo drag (evropske cene velemest), podatki se dobijo na internetu, izven mesta pa so sobe, od 25€ naprej, ugodno - za oba, brez zajtrka. Če ti kdo pomaga, poiskati, dobiš stanovanje za 45€ na dan za oba v strogem centru Kijeva. Odvisno s kom sodeluješ.
V trgovini so osnovne stvari poceni, imajo zelo dober kruh, sladice in marsikaj drugega, tako da za hrano se malo € porabi, če se pa prehranjuje zunaj pa se zopet cene vrtijo različno. Kavo sva pila tukaj že za 3€, sva pa za 3€ tudi že dobila dvojno kavo z mlekom + kapučino + 2x čaj + 4 njihove rogljičke, ki so nekolko večji in zelo polnjeni - toda to je izven Kijeva.
Tukaj dvigujeva denar na bankomatih 10€ = cc120 grivnja, s kartico se težko plačuje, ker imajo velike težave s povezavo, pa tudi če na vratih piše, da sprejemajo kartico so velikokrat zgodi, da je to nemogoče, tako da je dobro biti vedno pripravjen. Nekateri lokali imajo brezžični internet in je pametno imeti s seboj računalnik ali pa gsm z možnostjo brezžične povezave, ker je potem pogovor preko Skyp-a, MSN-ja, Gmaila..., zastonj - tako da se je dobro oborožiti s tem. Minuta pogovora pri Simobilu, mislim, da = 2,5€ - klicana številka, sprejeta je nekoliko manj, ne bom pa zdaj trdila, prvi računi za gsm naju že čakajo doma.
Pot do sem pa je zopet različna, ali greš z osebnim avtom (bencin, nafta, plin - odvisna poraba). Do tu je cc 1700km, avtocesta čez Madžarsko je 10€ vinjeta za 10 dni, v Ukrajini ni cestine. Cesta do Čopa (meja med Madžarsko in Ukrajino) je super in se jo dokaj hitro prevozi, potem je nekoliko slabša, a še vedno dobra, čez Krpate je zelo lepa cesta in vredno krajših postankov. Problem je edino, kjer cesto širijo, popravljajo in s tem se čas ustavi... . Tako, da je vse dvisno od porabe osebnega avtomobila.
Letalski leti so različne cene, ali se leti konec tedna ali recimo v torek ko je let najcenejši - vse informacije se dobi na letališčih (Brnik, Trst, Dunaj, Zagreb, Munchen, Benetke itd). Potem je odvisno, kje izbereta otroka, lahko ga izbereta tudi do 900km stran, tako da je nato še pot do tja in s tem povezani stroški. Ukrajina je zelo prostrana dežela. Lahko pa se otroka izbere precej bližje, potem vse te poti niso potrebne - odvisno kaj ti ponudijo - center za socialno delo, kaj so pripravili za posamezen par, ki prihaja, oziroma je najavljen.
Če je potrebno, kakšen dokument popraviti, je potrebno iti k notarju in to overiti, stroški tako rastejo, vsaka overitev te pride med 25 - 45€, tudi če se otroka odbije, je to potrebno uradno overiti.
Predvsem pa se potrebuje velika mera potrpežljivosti, to je čas ko sva tukaj "sama", stran od domačih in poznane okolice.
Je pa vreden vsak trud, kajti izkušnja, kakršna koli je že za vsak posamezen par in sreča, upanje, ki se blešči v malih okicah ko se srečate, te napolni z neizmerno ljubeznijo... .
Prelep pozdrav,
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 18.10.09 22:18
Kar se tiče za samske osebe, ne vem, ker midva sva morala že v Sloveniji pripraviti apostolliran poročni list in poročilo od CSD-ja za oba in še druge dokumente.. .

Zaenkrat ne vem, bom pa povprašala... .

Morda ne bi bilo slabo, da stopiš s temi ljudmi v stik na;
www.hope.ck.ua
preko njih se da dobiti stik in tudi prostovoljno delo v sirotišnici... .

Vredno je poizkusiti in povprašati.Era
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petra36 20.10.09 16:12
JA, hvala ,saj vem za njih ..mislim da sem tudi tukaj pustila neki link do njih !Res pa je da jih še nisem poklicala !!LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jaka 03.11.09 09:59
Pozdrav,

zanima me kako ja z vama in kako se odvija vajina nadalnja pot. Sporočita, držimo pesti za vaju.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lucijana 05.01.10 12:23
Pozdravljena!
Tudi midva z možem se zanimava za posvojitev. Sva poskusila že sama, imava sama eno lustno hcerko, staro 5 let, ki si tudi zeli se bratca in sestrico....tova vec ne gre. Verjetno sva ze prestara, imava 43 let. Slišača sva ze za posvjitve v Ukrajini, in bi si tudi midva zelela več informacij.
Kako pa sta najprej navezala stik z Ukrajino??
čakam na kaksen odgovor ERe , ki je sedaj najbolj "aktualna" na tej strani.
držim pesti za vse vas, ki ste v podobni situaciji.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petra36 10.01.10 15:06
ERA ! Ali se lahko javiš na mail , please ??! petra5slo@yahoo.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mateja K.K. 19.01.10 20:29
Era, najbrž že imaš zdaj doma otročka, pa me zanima, če sta kaj računala koliko vaju je stala posvojitev?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 25.01.10 09:11
Hallo,


Evo me, jaz trenutno v Ukrajini, kjer čakam zadnje dokumente, vpis novega rojstnega lista, nahajam pa se ob Azovskem morju, kjer sva posvojila, zdaj že sina, starega dve leti :).

Kaj naj napišem? Glede denarja je tako, vsaka stvar je toliko, kolikor si sam pripravljen plačati. Pri hotelih in letalskih prevozih se da precej prihraniti. Leti iz Brnika pa do Kijeva in potem tja kjer je otrok, lahko si privoščiš letalski prevoz ali pa vlak, če si pa z avtom, je pa poln tank pol ceneje, kakor v Sloveniji - le ceste so katastrofalne. Potrplenje pa je božja mast, povprečna hitrost med 60 in 80 km na uro pa se izogneš luknjam in jamam.

Skratka, nama je uspelo - končna cena pa je cena, kakor bi se poročila, oziroma, ko sva se sva približno, oziroma bo približno enako.

Verjamem pa vsem tistim, ki so za Ukrajino porabili tudi 20 ali 30 tisoč €. Let iz Brnika ni poceni, mož je enkrat letel iz Benetk v Kijev, kjer je bila karta mislim da 40€. Hotel pa je lahko med 15 € - 150 € ali več.

V samem Kijevu sva najela apartma, ki se ga dobi za 45€ v strogem centru, tam pa se zadržuješ samo toliko kolikor je potrebno ali pa Hotel Bakkara je dokaj poceni, na reki - ladja predelana v hotel.

Pozdrav z Ukrajine,Era
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 25.01.10 09:25
Hallo,


Evo me, jaz trenutno v Ukrajini, kjer čakam zadnje dokumente, vpis novega rojstnega lista, nahajam pa se ob Azovskem morju, kjer sva posvojila, zdaj že sina, starega dve leti :).

Kaj naj napišem? Glede denarja je tako, vsaka stvar je toliko, kolikor si sam pripravljen plačati. Pri hotelih in letalskih prevozih se da precej prihraniti. Leti iz Brnika pa do Kijeva in potem tja kjer je otrok, lahko si privoščiš letalski prevoz ali pa vlak, če si pa z avtom, je pa poln tank pol ceneje, kakor v Sloveniji - le ceste so katastrofalne. Potrplenje pa je božja mast, povprečna hitrost med 60 in 80 km na uro pa se izogneš luknjam in jamam.

Skratka, nama je uspelo - končna cena pa je cena, kakor bi se poročila, oziroma, ko sva se sva približno, oziroma bo približno enako.

Verjamem pa vsem tistim, ki so za Ukrajino porabili tudi 20 ali 30 tisoč €. Let iz Brnika ni poceni, mož je enkrat letel iz Benetk v Kijev, kjer je bila karta mislim da 40€. Hotel pa je lahko med 15 € - 150 € ali več.

V samem Kijevu sva najela apartma, ki se ga dobi za 45€ v strogem centru, tam pa se zadržuješ samo toliko kolikor je potrebno ali pa Hotel Bakkara je dokaj poceni, na reki Dnipro - ladja predelana v hotel.

Pozdrav z Ukrajine,Era
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 25.01.10 09:56
Saj ne vem, kaj naj vse napišem? Veliko je vsega. Vsekakor imamva malega sinčka, zaenkrat je še majhen, toda bo zrasel :). Nahajam se še vedno v Ukrajini, kjer je otežen dostop v nekaterih krajih do interneta, oziroma je stalni problem. Danes sem že odgovorila, pa me ven meče. morda bodo znotraj programa kaj uredili, če so opazili.


Vsekakor za dober teden se vračamo skupaj v Slovenijo :).

Finance so pa takole, primerjavo lahko dam eno poroko - toliko pride posvojitev.Prelep zimski, tudi sončni pozdrav, tu se tempereture gibljejo med - 15 pa vse do - 25. Nahajam pa se blizu Azovskega morja, na meji z Rusijo.Era
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 04.02.10 22:46
Mi smo končno doma. Živi, zdravi, veseli in zadovoljni .... :).

Zdaj pa pridejo na vrsto zadnji dokumenti, katere je potrebno urediti tukaj na domačih tleh.

Če kogar koli kaj zanima, naj sporoči, oziroma napiše vprašanja, katera se porajajo.

Morda samo nasvet, če si resnično želite, stopite in pojdite na pot - kakšno bo pa sama pot, jo pa vsak po svoje doživlja, ni pa lahka, toda tudi ne tako težka, da je ne bi zmogli.... .Lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petra36 05.02.10 20:07
Samo eno : Ali torej res ni možnosti za samske osebe da posvojijo??

Vama pa ČESTITKE !!!
Kako vam gre , kako se vsi počutite ?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar k i t t y
Moderator
07.02.10 12:04
Era čestitke! :))))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar danaja005 09.02.10 09:52
Petra36, samsa oseba lahko posvoji v Rusiji. Je tudi pri nas tak primer. :) kar korajžno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 09.02.10 18:52
V Ukrajini za samske osebe zaenkrat, oziroma kolikor vem ni možno. Med staršema in otrokom pa ne sme biti več kakor 45 let razlike, zato ne bi bilo slabo, če pari to nekako upoštevajo, razen če se vzame večjeka otroka - vedno pa ne sme presegati 45 let.

Mi smo drugače v redu, je čas prilagajanja, tako z ene kakor z druge strani. Se imamo pa že zelo, zelo radi - toliko poljubčkov na dan dobim, da jih tudi prešteti več ne morem :).


Prelep pozdrav iz Ljubljane.Er.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar podobno 10.02.10 20:38
Čestitamo!
In zdaj je pred vami najtežje in čudovito obdobje. Ko boste kdaj pomislili, da lepše res ne more biti, vedite, še veliko neponovljivih trenutkov vas čaka - vedno znova in znova ...
Srečno vsem skupaj!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar LUČ 11.03.10 20:07
Čestitke tudi iz moje strani!

Tudi midva z možem zbirava informacije o posvojitvah. Do zdaj sva imela sicer 10 postopkov IVF, vendar pa psihično ne gre več. Na našem CSD-ju sva prijavljena dve leti in pol, pa nisva imela razen prvega razgovora še ničesar. Kot kaže, se bo res potrebno obrniti v tujino.
Glede Rusije so vedno omenjene zelo velike številke, zanima me pa vseeno, koliko približno pride celotna posvojitev v Ukrajini, saj je od najine poroke že 11 let in si ne predstavljam, za kakšen znesek bi lahko šlo.
Bi bila pa oba res vesela tudi za kakšno dodatno informacijo, ki se bo pojavila med samim zbiranjem potrdil...saj mislim, da je veliko lažje, če imaš res nekoga, na kogar se lahko obrneš in dobiš konkretne informacije iz lastnih izkušenj.

Vidim, da ste doma dober mesec. Kako vajin sinček? Verjamem, da zdaj ni toliko časa, kot prej, vendar pa se že zelo veselim tvojega odgovora.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 14.03.10 20:09
Ojla,

Mi smo super, čedalje bolje nam gre. Je pa hudo, ko je tukaj vsega na pretek, tam pa na vseh področjih malo... .

Najin sinko pa je še majhen, tako da ... .

Sva pa izredno srečna, veliko veselje nama, oziroma nam povzroča.

Kar se cene tiče, sem že nekaj malega napisala, računaj pa kar krepko čez 10.000 € navzgor, vse pa je odvisno od poti, kolikokrat in kako? Verjamem, ko sem prebrala članek v Jani pred časom, da ju je prišla posvojitev (tu je všteto vse) okoli 30.000 €.

Rusija je na neki način dražja, tam se točno pove, koliko pripravite in potem se pride 2x ali 3x, odvisno kako se dogovorite, tako da je + pot in bivanje. Ukrajina je nekoliko cenejša, lahko pa je več poti in več obiskov.

Če se bosta odločila mi sporočita naslov, gsm in vaju pokličem.

Pri zbiranju dokumentov, kaj potrebujeta in kam se obrniti itd., ter da se izognete pastem, da se dokumentov ne podvaja, tudi cenovno, še posebno pri zdravniških pregledih, ki so samoplačniške narave.

Kaj naj še napišem? Morda samo to, kljub mnogim težavam s katerimi sva se soočala, bi danes ponovno stopila na to pot, četudi bi vedala vnaprej, da ni ravno vse tako enostavno.

Tako hitro kot sem se ruščine naučila se še nobenega jezika nisem, v nekaterih situacijah mi enostavno drugega ni preostalo. so bili tudi trenutki, ko sem "padla" (čustveno, psihološko), tako težko mi je bilo.

Drugače pa vama želim samo pogum in ne oklevajta predolgo ;).Er.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 14.03.10 20:19
Še to.... .

Vsem staršem, ki ste posvojili in ki imate enega, dva ali tri otroke že doma,

Vam Iskreno čestitam, ter želim mnogo lepih in nepozabnih trenutkov.Er.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar LUČ 16.03.10 20:40
HVALA, HVALA ZA ODGOVOR!!!

Sicer se bo verjetno pojavilo še veliko vprašanj. Zanima naju tudi, koliko časa sta približno potrebovala, da sta zbrala vsa potrdila in koliko je potem trajalo, da sta dobila vabilo na prvi razgovor oz. obisk - skratka, koliko časa približno je pri vaju dveh preteklo od oddaje vloge, pa do posvojitve in vrnitve z vajinim sinkom v Slovenijo?

Me pa zanima, ali sta vidva kaj izrazila željo po spolu, ker baje tega ne vidijo radi.

Sicer pa bi jaz prosila za mobi številko, da ne gre na vaše stroške.

Hvala še enkrat za vse informacije in čas, ki si ga namenila pisanju. Pozdravček!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 07.04.10 09:36
Pišite nama lahko na @: mamica.ocka@gmail.com

V Sloveniji, Ljubljana se dokaj hitro dobijo vsa potrdila, žal pa je zelo, zelo potrebno paziti zaradi datumov, ker je potem potrebno ponovno zbrati potrdilo in s tem stroški rastejo, še posebno so drage zdravstvene storitve in to ni samo par €, en pregled mislim, da pride za enega čez 100€ in to se nabere. Le krvni testi so cenejši. Tako, da je potrebno biti previden. Škoda je ponovljati preglede, ker drugič samo podpis, oziroma spremebno datuma plačujete.

Tako sva potrebovala, da sva zbrala in tudi podvojila dokumente, nekatere celo potrojila, CSD poročilo smo celo 5x popravili, pa je šlo pol leta naokoli.

Relacija od njihove odobritve na sodišču do CSDja je trajala tri mesece, nato je bil prvi datum in razgovor. Od prvega razgovora pa do prihoda s otrokom je trajalo točno štiri mesece.

Računajta čas "nosečnosti".

Je pa primer, ko se je uredilo od prvega razgovora do prihoda z otrokom domov v enem mesecu.


Za Rusijo pa zberete dokumente, ki jih je nekoliko več, cena je med 25 in 35 tisoč €, otroka vam pripravijo in to je to.

No, zgodbe so zanimive in vsaka je nekoliko drugačna ;).Lp, Er.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 07.04.10 11:25
napačen mail sem zgoraj napisala ⁄ poslala.

Pišeta nam lahko na:

[email protected]
Er.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pikipoka 14.04.10 17:33
Hm, tole glede cen mi ni čisto jasno. Pišete, da ste dali za vse skupaj okrog 30.000 €. To je precej več kot v Rusiji. MIdva sva dala pred dvema letoma in pol okoli 21-22. 000.
Ne vem, ali je kdo dosegel to navedeno vsoto. Meni se zdi veliko, pa sem do zdaj mislila, da je Rusija najdražja.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Eva** 15.04.10 10:39
Tudi midva leta 2009 22.000, tako da mi res ni jasna cifra 25-35.000
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 19.04.10 22:10
Hm, ne vem, kje ste opazili, da sem napisala, da smo dali med 25 in 30.000 €. Takšno vsoto so mi posredovali na sodišču (v sredinni decembra 2009), ko je beseda nanesla na Rusijo. Pa tudi v začetku leta je bil članek v Jani, kjer piše, da jih je stalo okoli 30.000€.

Midva pa nisva toliko dala in končne vsote niti nisem napisala, sem pa zgoraj, v enem mojem pisanju, omenila približno koliko.

Včasih je potrebno pravilno ali dobro prebrati. Je pa tudi res, da smo večkrat preveč skopi s podatki.Er.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pikipoka 19.04.10 23:35
Hm, berem Jano, pa se ne spomnim članka in tudi znesek 30.000 je za Rusijo vsekakor preveč.

Tudi tisti stavek "da otroka pripravijo" je malo nenavaden in se sliši tako, kot bi izbiral nek avto. Res je, da otroka izberejo oni in vsi smo veseli, da je tako. NIkoli si nisem mogla predstavljati, da bi pred mene postavili 10 otrok ali več ali celo kataloge in mi rekli, naj si izberem ... To je najbolj grozen scenarij, ki si ga lahko zamislim.

Par, ki je posvojil iz Ukrajine in je bil članek objavljen v Jani, je bil zelo realen, kar se tiče Ukrajine. Poznam ju, pogovarjali smo se o postopku posvojitve, tudi o njunih otrocih. Vsekakor je bilo precej manj rožnato kot v Rusiji, pa že tam znajo komplicirati (kar se tiče dokumentov...).

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MAKS 21.04.10 12:55
Ko berem vaše pošte, vidim, da ste čisto zmešali podatke. Midva sva iz Ukrajine posvojila l.2009 tri otroke. Tam sva preživela 2 meseca in pol. S tem so povezani tudi najini stroški, ki so dosegli 30.000 €. To je znesek, ki sva ga porabila za celotno posvojitev.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pikipoka 21.04.10 17:24
Ja, ravno o tem sem govorila.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Era 25.04.10 21:34
Naju je pol manj prišlo v Ukrajini, čas pa je približno enak. Vse skupaj.

Letalskega prevoza nisva uporabljala, razen ko je mož enkrat pod nujno moral službeno v tujino.

Zadnji mesec dni sva bivala na jugo vzhodu Ukrajine, blizu Azovskega morja (v tem času je bilo zamrznjeno) in meje z Rusijo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar maša3 29.04.10 23:22
Era, ČESTITKE!!!!!!!!!!!!!

Neprecenljivo, a ne?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zhana 29.06.10 12:31
Ali lahko iz Ukrajine posvojijo tudi neporočeni pari? Hvala ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mateja K.K. 28.07.10 21:29
Četudi lahko posvojijo neporočeni pari, imata dosti več možnosti, če sta poročena. Tak je bolj ali manj povsod. Najbolj primerni pari, so poročeni.

Era, mene pa zanima, kaj to sta šla z vlakom al z avtom? Pa kak je otrok prenesel tak dolgo potovanje?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar manja 12 09.08.10 11:38
Sedaj se moram še jaz oglasiti. Midva sva iz Ukrajine tudi posvojila tri otroke, tri leta nazaj. Stroški so bili pod 10 000, če računam čisto vse prevoze, bivanje, stroške pri nas ipd. Res je, da sva imela srečo s prevajalcem, ki očitno ni bil "mahnjen" na denar, ni bilo še vmes nobenega advokata. Vem, da so par, ki je dosegel vsoto 30 000 kar molzli vsepovprek. Če je prevajalec plačan po dnevih, ne po posvojitvi, je razumljivo. Midva sva imela veliko podporo na konzulatu, pri prevajalki in še bratrancu od moža, vsi so izvajali sprotno kontrolo in bedeli nad nama kot dobri angeli. Morda naju zato niso upali, ne vem. Sva pa midva tudi jasno pokazala, da na najini "stiski" nihče ne bo bogatel.

Rusija je bolj predvidljiva, zanesljiva, gotova. V Ukraiji mi je zelo všeč to, da enako kot v nosečnosti ne veš, kaj boš dobil - ne moreš izbirati otroka kot v trgovini. In zelo mi je všeč bivanje tam - da spleteš vez z otrokom že tam in mi nismo imeli nobenih težav z odhodom domov, bili so že močno najini. Nič jokanja ponoči ipd.

Vsem želim vso srečo, ob treh otrocih sem bolj malo na forumu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar daddo 77 08.03.12 16:18
A kak par namerava letos začeti z posvojitvijo iz ukrajine?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadis 13.03.12 12:36
Pozdravljeni,

ja bi z veseljem tudi midva, vendar je ta postopek zastrašujoč, otroci pa čakajo v revščini. Tako radi bi komu nudili topel dom, čeprav imamo doma dva svoja - smo vsi z veseljem za to.....

Če nam lahko kdo pomaga oz. pomaga otroku nas naj PROSIM kontaktira,

lep pozdrav!

Nadis
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nadis7 13.03.12 12:37
Pozdravljeni,

ja bi z veseljem tudi midva, vendar je ta postopek zastrašujoč, otroci pa čakajo v revščini. Tako radi bi komu nudili topel dom, čeprav imamo doma dva svoja - smo vsi z veseljem za to.....

Če nam lahko kdo pomaga oz. pomaga otroku nas naj PROSIM kontaktira,

lep pozdrav!

Nadis
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petra38 24.03.12 17:17
Ej , se vedno velja da so posvojitve samo za pare in ne samske ?! :-((
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kipariska 22.05.12 06:25
Pozdravljeni, a bi kdo pomagal in povedal na katerega človeka se lahko obrnemo glede posvojitve, oziroma kam naj gremo tukaj v Sloveniji in tam, v Ukrajini?

Hvala)))))))))))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar na prevajalko 23.05.12 21:58
Morda prevajalka, mislim da je Natalija Berčič.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Boštjan 19711 28.05.13 23:27
Pozdravljeni zanima me kako lahko posvojim pastorko Yuliyo ,ki je iz Ukraine.Namreč z njeno mamo sva se poročila tri leta in pol nazaj ima stalno bivanje in Yuliya isto...Če ima kdo take izkušnje prosim,da me kontaktira na email bostjan.baselj1@t-2.net...
že v naprej se vam zahvaljujem in lep pozdrav...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 14 plus 13?
Na vrh